Page 1


Ens presentem... o o o o o o o o o

Qui som? Compromisos Saned Les Persones Ens formem! Equip de Nutrició Nutrició i Cuina Compromí Compromís amb l’alimentació alimentació Equip de Pedagogia Què Què fem? Saned Solidari


Qui som? Som una empresa especialitzada en serveis de nutrició i educació per a centres escolars. El nostre compromís durant l’horari de menjador, és que els infants rebin una alimentació variada, variada equilibrada i sana, sana afavorint l’adquisició de conductes alimentàries adequades i hàbits saludables. saludables A la vegada, amb les activitats que organitzem, volem educar en el lleure, lleure infonent valors en els infants, com ara el respecte, la tolerància i l’honestedat. Oferim un servei integral de cuina i monitoratge, i l’experiència del nostre equip de professionals, que personalitza acuradament cada projecte, adequant-lo a les necessitats de cada centre. Per saned, assolir aquests objectius és fonamental, i ho fem en base al coneixement, la il—lusió i l’entusiasme, ingredients del nostre dia a dia. Ens agrada saber que entre tots, portem a bon terme una tasca tant apassionant com és la d’educar i preparar als més petits, ensenyant-los a créixer pel dia de demà.


Compromisos Saned Saned

té un indubtable compromís amb els centres en el quals està present, que és oferir una alimentació variada, equilibrada i sana. A més del vessant estrictament nutricional, és l’eina que ens permet introduir hàbits saludables, donar a conèixer els diferents aliments, gustos i textures, educar els nens i les nenes perquè mengin de tot. És a dir, oferir una alimentació de qualitat que els ensenyi a créixer per al dia de demà. La qualitat està present en tots els aspectes del nostre servei.  Compromís am l’alimentació.  Compromís sanitari.  Compromís amb la gestió medi-ambiental.  Compromís amb les persones.


Les persones A saned comptem amb les persones. L’equip de Persones és el que ens ensenya a créixer diàriament, amb la seva professionalitat, dedicació i entusiasme, contribuint al compliment dels nostres compromisos. L’equip humà ocupa a

saned un lloc

prioritari. No podria ser d’un altra manera, perquè la nostra tasca diària consisteix, bàsicament, en el tracte amb les persones: nens, nenes, mestres, pares, mares, direccions dels centres, empreses proveïdores, equip de monitoratge, equip de cuina... Tenim al nostre càrrec l’alimentació dels més petits, i participem del seu aprenentatge en l’educació alimentària, en els hàbits i en els valors fonamentals. Això és una realitat gràcies a la implicació i la il—lusió de les persones que formem part de saned.


Ens formem! D’acord amb la nostra filosofia, seleccionem professionals qualificats i especialitzats. Per assolir la màxima personalització, en una segona fase triem les persones que s’adapten millor al perfil de cada centre, considerant les seves característiques i habilitats. Oferim als nostres col—laboradors formació continuada, la qual cosa ens permet actualitzar els seus coneixements i dotar-los de noves eines i recursos perquè continuïn desenvolupant la feina amb il—lusió i eficiència. Fem una avaluació inicial de la situació, per tal de donar resposta a les necessitats reals dels equips i els centres. Alguns exemples d’aquesta formació continuada són: Equip de Nutrició i Cuina: •Certificat de manipulació d’aliments. •Prevenció de riscos. •Gestió d’equips.

Equip de Pedagogia: •Recursos pràctics per l’estona del migdia (jocs i tallers, plàstica ...). •Especialitat en discapacitats. •Treball en equip i resolució de conflictes. •Coordinador de menjador, coordinador socio-educatiu. •Certificat de manipulació d’aliments.


Equip de Nutrició i Cuina Cuinar es converteix en una qüestió vital en un menjador escolar. A saned no ho podríem fer sense un equip entusiasta i professional, que prepara el menjar de manera tradicional, als centres escolars. L’ Equip de Nutrició i Cuina de saned, després d’una acurada selecció de les matèries primeres, elabora els menús a partir d’una dieta variada, equilibrada i sana, tenint en compte la variació necessària dels grups tècniques culinàries d’aliments, les emprades, o els aspectes sensorials (olor, color, textura, temperatura...).


Compromís amb l’alimentació Dissenyem els nostres menús pensant en el valor nutricional dels aliments que els integren. Considerem les vitamines, els minerals, l’aportació energètica, les quantitats de greixos i sucres, les formes de cocció, i els aspectes organolèptics, perquè els infants mengin un menú sa i atractiu. Destaquen la presència diària de fruites, verdures i llegums, la inclusió del peix dues vegades per setmana i la prioritat de coccions que afavoreixen una alimentació amb menys presència de greixos. Menjar sa no es refereix només als aliments, o a la seva cocció, sinó també a menjar a gust, gaudint de l’àpat i de l’activitat social i cultural que suposa. Però a saned també som sensibles a les inquietuds de la societat, a la protecció del medi ambient i l’entorn més proper, i a la preocupació pel que mengem. Aquest és el motiu per incloure aliments ecològics* entre els que servim a l’escola. * segons demanda de cada centre


Equip de Pedagogia L’Equip de Pedagogia de Saned conjuntament amb els centres escolars per tal que el servei de migdia complementi la tasca educativa de les escoles. A cada centre disposem d’un equip pedagògic integrat per personal titulat especialitzat i format per un/a coordinador/a i un grup de monitors/es educadors/es.

Aquest equip és el responsable de garantir el bon funcionament del servei al centre i vetlla pel treball d’hàbits alimentaris, d’higiene, socials i de comportament. Els veritables responsables de la tasca pedagògica són els/les monitors/es, que influeixen en el procés de desenvolupament dels nens i les nenes, i els animen a participar i a gaudir de les activitats que es proposen en el temps del migdia.


Què fem? L’època escolar és una etapa decisiva per a l’adquisició de coneixements i d’hàbits alimentaris. Un menú equilibrat constitueix la millor eina per ajudar a introduir la canalla en els hàbits saludables relacionats amb l’alimentació. Seguint la línia pedagògica de cada centre i amb la professionalitat del nostre equip de monitoratge, fomentem l’adquisició de conductes alimentàries adequades, treballem hàbits d’higiene i comportament, i afavorim l’autonomia i el desenvolupament de les capacitats de cada infant. A les estones de lleure, organitzem activitats que engresquen els nens i les nenes a participar, afavoreixen la relació entre ells, el respecte per l’entorn i els altres i transmeten uns valors fonamentals amb els quals els ensenyem a créixer. En el nostre Projecte Educatiu es troben els Objectius Generals, que són la base del Pla de Menjador específic de cada escola. En aquest pla, es detallen els objectius concrets, el quotidià i la planificació d’activitats. Aquest document l’elabora l’equip de monitors educadors i el coordina l’Equip Pedagògic de Saned. Saned


Saned Solidari Saned és una empresa solidària, sensibilitzada front als problemes dels nens. Per aquest motiu, col—laborem amb la Fundación Vicente Ferrer, amb la Fundació Jaume Casademont i des del curs 2009-2010 vam posar en marxa la nostra pròpia iniciativa solidària, a un àmbit molt més proper: les Beques Saned. El nostre primer projecte conjunt, va consistir en el finançament de la construcció d’una escola a la Regió d’Anantapur, India, on treballa la Fundación. Els objectius: fomentar la integració social, facilitar l’accés dels infants a l’ensenyament primari i permetre la cohesió de la comunitat; es van fer realitat amb la inauguració de l’escola el Febrer de 2006. Actualment el centre funciona amb tota normalitat i acull a prop de 60 infants.


Saned Solidari

“G Cook ourmand Wo bo Millor ok Awards rld " – 20 Llibre 09 de

Reca e Cuina de ptaci de Fo ó n s en Ca www .cook talà book fa ir.co

m Com som conscients que encara queda molt per fer, l’any 2009 vam posar en marxa un nou projecte, unint alimentació i educació. Els beneficis obtinguts pel llibre “Cuina Sobre Rodes”, en el que personalitats destacades han col—laborat desinteressadament fent-nos partícips de les seves receptes de cuina, es destinen al projecte “Bicicletes a la Índia”. Saned ha finançat la compra de 200 bicicletes, dins d’aquesta iniciativa que vol evitar que les nenes de la regió d’Anantapur abandonin els seus estudis per problemes de desplaçament.

Independentment de la col—laboració amb la Fundación Vicente Ferrer, saned decideix recentment iniciar una nova iniciativa solidària, les “Beques Saned”. Aquestes beques permeten que entre 80 i 100 nens dels centres escolars amb els que col—laborem, puguin accedir gratuïtament al servei de menjador durant els propers 5 anys.


Gràcies pel seu temps! Saned C/. Jaume Isern, 55 08302 Mataró Mataró 93 – 790.40.93 saned@saned.net www.saned.net

No dubti en demanar -nos m ó demanarméés informaci informació


Crèdits Fotografies By D. Sharon Pruitt:

http://www.flickr.com/photos/pinksherbet/3966606242/

By Danilo Prudêncio Silva: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:MedalhaPlantio.jpg

By Gisela Giardino23:

http://www.flickr.com/photos/gi/2879088619/

By Max Le Mans:

http://www.flickr.com/photos/maxlemans/3512807503/

By Norwichnuts:

http://www.flickr.com/photos/veganfeast/3985418519/

By D. Sharon Pruitt:

http://www.flickr.com/photos/pinksherbet/3387327059/

By D. Sharon Pruitt:

http://www.flickr.com/photos/pinksherbet/2001899627/

Saned, Qui Som?  

Som una empresa especialitzada en serveis de nutrició i educació per a centres escolars. El nostre compromís durant l’horari de menjad...

Advertisement