Page 1

Vem är det som har tveksam klädstil...

Vem har impulsköpt en merca? ...och vem klurar på smarta inredningsdetaljer. 1


2


I den här broschyren får du stifta bekantskap med Sandvikens Tryckeri och dina närmaste ”tryckare”; Jens, Ann-Britt, Henrik, Ulrika, Glenn, Håkan som är vd, Bengt, Susanne och Petra. Du får träffa nio personer. Alla med ett passionerat förhållande till trycksaker, med sina egna specialiteter och alla en del av den personlighet som är Sandvikens Tryckeri.

3


Vi kan egentligen ganska lite. Men om det kan vi en hel del. Många tryckerier idag är så stora att du som kund riskerar att bli anonym. Hos Sandvikens Tryckeri är det inte så. När du är kund hos oss får du din egen kontaktperson. Vi sätter ett värde i att lära känna dig – och att du får lära känna oss. Då blir vårt arbete tillsammans både bättre och roligare. Kontaktpersonen är din personlige rådgivare och guide genom hela tryckprocessen. De vet precis vad

4

som krävs för att din trycksak ska bli så bra som möjligt. Du kan fråga om papper, bigning, bildhantering, miljömärkning, bindning, distribution, lagerhållning. Allt vad gäller tryck. Från början till slut. Behöver du hjälp någonstans på vägen när du ska göra din trycksak, ska du fråga oss om råd. Det är nog vår allra viktigaste tjänst.


5


6


Sandvikens Tryckeri är kvalitets- och miljöcertifierat. På Sandvikens Tryckeri har vi länge arbetat med kvalitetsstyrningssystem och är certifierade enligt iso 9001:2008. Självklart är vi även miljöcertifierade, iso 14001:2004, samt fsc-certifierade (Forest Stewardship Council). fsc är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Vårt medlemskap innebär att du kan känna dig trygg med att våra fsc-certifierade produkter har tillverkats på ett ansvarsfullt sätt. Att arbeta med iso 14001 är att ha kontroll över – och minska – den miljöbelastning som företaget orsakar i sin verksamhet. För Sandvikens Tryckeri innebär det självklara saker som pappersförbrukning, energiförbrukning, lösningsmedel, avfallshantering

och transporter, men även verksamheter som itanvändning och marknadsföring. Vi följer upp vårat miljö- och kvalitetsarbete med löpande internrevisioner och två gånger om året har vi externa revisioner. Ann-Britt Rosén Modig är miljöansvarig och Ulrika Hjelm är kvalitetsansvarig. Dem ska du prata med om det är något du vill veta om våra styrsystem eller hur du kan göra ditt medvetna val när du ska producera trycksaker. Sandvikens Tryckeris certif kat: iso 9001:2008 iso 14001:2004 fsc Forest Stewardship Council

7


Vi är med dig hela vägen – från idé till leverans. Vi är över 30 personer som jobbar på Sandvikens Tryckeri. Yrkesmänniskor som inte vill något annat än att se till att ditt uppdrag blir utfört på bästa möjliga sätt. Var och en redo att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet om tryck. Udda format, specialtryck, olika sorters papper, specialbindning. Ju krångligare ord du hittar på desto roligare tycker vi det är. För även om det krävs bra teknik för att en trycksak ska bli riktigt bra handlar det framför allt om att kunna behärska tekniken. Därför pratar vi hellre om lagarbete och om förmågan att få alla delar i kedjan att samspela. Från idé till paketering, från prepress

8

till skärning. Vi pratar helt enkelt hellre om slutresultatet du vill uppnå. Och förutom att vi kan i princip alla typer av trycksaker, erbjuder vi också tjänster som vi vet att många har behov av; distribution, lagerhållning, bildbearbetning och genom vår produktionsbyrå Sandbacka Grafiska, även originalframställning och grafisk form. Är du ändå nyfiken på tekniken bakom och vill veta mer om våra Speedmasters, Suprasetter, boktryckpressar och registerstansar, ger vi dig gärna en grundlig guidning nästa gång du kommer på besök. Men helst vill vi visa vad vi kan göra med dem.


9


Jens Johansson Jens är en sån där kille som fann sin grej direkt. Kom till Sandvikens Tryckeri för en sexmånaders praktik. Meningen var att han sedan skulle söka till Grafiska Institutet. Men han blev kvar. Få är så allsidiga som Jens. Han kan dyka ner på atomnivå för att söka perfektion i detaljerna, för att i nästa stund engagera sig i hela tryckflödet. En hockeyspelare som föredrar sommaren.

10

jens@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 05


Stjärntecken: Vattuman. Tycker om: Att vara ute på havet. Specialitet: Duktig projektledare och god rådgivare till kunder tack vare bred kunskap och erfarenhet. Tittar först på en trycksak: Tryckorten, kvaliteten, pappersval och layout. Skönaste tryckminnet: När vi lyckades få fram trycksaken i tid trots att det verkade helt omöjligt – mycket nöjd kund. Det kan vi för att vi har lång erfarenhet och vet vad vi ska göra. Bästa trycksaken: Udda trycksaker där det får kosta när det gäller tryckmetod och pappersval. Favoritställe på tryckeriet: Alldeles invid våra tryckpressar. Det kan jag vara utan: Regn. Dyraste impulsköpet: Köpte en Mercedes på fredagen. Ångrade mig hela helgen och bytte tillbaks den gamla bilen (en liten sportig Honda) på måndagen. Hobby: Veteranishockey i Gefle Hockey och gå på Brynäs matcher. Går och tittar på en hel del konserter också. Åka utför på skidor. Hur jag skulle göra svärmor glad: Låna ut mina barn över helgen. Djur: Katten Jansson.

Bästa musiken: Håkan Hellström, Moneybrother, Rolling Stones, Dylan, Springsteen och blues och gammal soul. Oväntad talang: Kan spela trummor. Bästa Konsertminne: Bruce Springsteen på Stadion, Stockholm 2009, tillsammans med sonen Kalle. Underhållare: Seinfeld.

”Det bästa är när vi lyckas, trots att allt verkade omöjligt.” Reser helst till: New York, Barcelona och gärna Thailand igen. Hälsingeskogarna är inte heller fel. Film: Burn after reading av bröderna Coen. Favoritpromenad: Alborgarrundan. Bästa pryl: Ducati Monster. Varför Sandvikens Tryckeri: Stort engagemang bland alla medarbetare. Kvalitet. Det finns en otrolig kompetens här. Det räcker inte bara med engagemang och service, kompetensen måste också finnas. Och det gör den. Bästa rådet till en beställare: Involvera oss på tryckeriet så tidigt som möjligt i processen. Du får bättre kvalitet och mindre strul.

11


Ulrika Hjelm Började i bokbinderiet 1995 för att sedan hoppa över till ekonomi. Ulrika är också kvalitetssamordnare gällande iso 9001 och fsc-ansvarig. Lägg till projektledare och Ullis har tre positioner i företaget. Husvagnssemestrar gärna med familjen trots tidigare incidenter med myrinvasioner och ett bortblåst förtält...

12

ulrika@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 02


Stjärntecken: Skytt. Specialitet: Mångsidig av alla olika arbetsuppgifter jag har. Favoritställe på tryckeriet: Skulle kunna vara runt fikabordet… Hur du kom till Sandvikens tryckeri: De sökte folk till bokbinderiet och jag sökte. Älskar: Min familj! Hobby: Fotboll och löpning. Dyraste inköp: Villan i Västanbyn. Märkligaste impulsköp: En oerhört ful svart plastjacka, som jag köpte när jag var i Holland. Hur tänkte jag? Fem saker på öde ö: Löparskor, cykel, fotboll, mat och bok. Sällskapsspel: Just nu; Jenga och Uno. Reser helst till: Florida. Värsta semesterminnet: När myrorna invaderade vår husvagn (fast det var egentligen rätt så roligt så här i efterhand). Det kryllade av myror på hela golvet och en viss panik spred sig i familjen. Efter ett besök på närmaste ica hittade vi myrfångare och problemet var löst. Bästa semesterminnet: De tre veckorna i Florida 2009! Vi var på Magic Kingdom, Seaworld, Everglades och nhl Hockey. Vi måste åka tillbaka snart!

”Det kryllade av myror på hela golvet och en viss panik spred sig.” Underhållare: Björn Gustafsson Bäst på att laga: Tyvärr inte mat så det måste bli att laga punkteringar på cykeldäck. Bästa musiken: All musik är bra (utom möjligen death metal för det bara skriker när de ”sjunger”). Färdmedel: Sommar: Cykel. Vinter: Bil. Vad gör du när det regnar: Ja, jag sitter inte ute och solar iaf…nej skämt åsido; Jag gör väl inget mer annorlunda än annars. Man är ju ganska van med regn i Sverige. När det är sol då försöker jag göra allt ute; laga mat, äta, bada, springa, leka med barnen. Kanske vi tar en tur med husvagnen. Vilken tid ringer din väckarklocka: 05:30 och då är jag inte pigg. Men när man väl kommer upp så går det bra. Favoritfrukost: Yoghurt med banan och All Bran, salamismörgås med paprika och kaffe med mjölk. Bästa prylen: Mina löparskor. Bästa rådet till en beställare: Försöka komma i god tid med beställningar, så vi kan göra ett så bra jobb som möjligt.

13


Ann-Britt Rosén Modig Ann-Britt är den som kanske har mest järnkoll på bollarna i luften men är en person som faktiskt är fullständigt ointresserad av bollsporter. Ann-Britt lämnar inget åt slumpen. Om en trycksak ska bli riktigt bra, är det den där lilla extra omsorgen över detaljerna som avgör.

14

ann-britt@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 09


Stjärntecken: Skytt. Specialitet: Bra på att ha många bollar i luften och har koll på saker och ting. Kom till Sandvikens Tryckeri: 1980. En klasskompis tipsade om Sandvikens Tryckeri. Började på kontoret med lönerna. Tittar först på en trycksak: Tryckorten. Favoritställe på tryckeriet: Mitt kontor. Tycker om: Skogspromenader och att dricka morgonkaffe ute i solen, gärna vid stugan i Hålldammen. Färg: Grön. Tre grejer på en picknick: En flaska Cabernet Sauvignon, lite bröd (gärna surdegsbröd) och trevligt sällskap. Imponeras av: Människor som kan komma igen efter svåra händelser. Det kan jag inte vara utan: Vatten. Hobby: Samlar på vykort och frimärken. Ingen på tryckeriet får slänga ett frimärke, alla skall lämnas till mig. Hur jag skulle göra mamma glad: Bara genom att finnas till hands. Person jag gärna vill träffa: Personer som engagerar sig i eländet i världen. Sport: Inget aktivt, men ser gärna större evenemang där Sverige deltar.

Motion: Promenader, gym och yoga. Bok: Mankells Wallander serie. Skönaste musiken: Elvis att städa till, klassiskt i bilen och yogamusik att koppla av till. Reser helst till: Fjällen och olika städer på våren och hösten. Till varmare länder på vintern (typ Mauritius). Bästa semestern: Mauritius hitintills och fjällvandringar.

”När det är städdags rockar hon loss med Elvis.” Underhållare: Ingen särskild. Film: Blåsningen från 1972 med Paul Newman och Robert Redford. A beautiful mind från 2001 med Russell Crowe. Klocka: Jag använder inte klocka. Kan faktiskt vara utan en. Bästa maten: Fisk- och pastarätter eller en mustig köttgryta. Sällskapsspel: Olika frågespel typ tp och poker på luncherna. Bästa tryckerirådet: Var ute i tid då hinner vi komma fram till bästa resultatet.

15


Vi hj채lper dig med 16


d produktionen... 17


Henrik Nordling Född värmlänning, numera dalmas. Har jobbat med grafisk produktion hela sitt yrkesverksamma liv. Utbildad på grafiskt gymnasium i Falun samt Grafiska Institutet i Stockholm. Coca Cola-fantast och en hejare på barytonsaxofon.

18

henrik@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 11


Stjärntecken: Skorpion. Din specialitet inom yrket: Är gärna med tidigt i projekten för att hjälpa till med den ekonomiska planeringen av produktionen. Tittar först på en trycksak: Var den är tryckt, givetvis… Hur du kom till Sandvikens Tryckeri: Jobbade åt konkurrerande företag i regionen. Kände Glenn sedan tidigare så när det blev en öppning i Sandviken så hörde han av sig… Imponeras av: Familjer med fler än tre barn som får livet och logistiken att gå ihop. Älskar: Min familj, god mat och musik. Hobby: Musik, både lyssna och spela. Dyraste inköp: Vid sidan av hus och bil måste det vara min barytonsaxofon. Ställen du bott på: Säffle, Falun, Stockholm, Sågmyra. 5 saker på öde ö: Förutsatt att det är en varm ö: Badbyxor, obegränsat med kall Coca Cola, ett parasoll, iPod samt en mobiltelefon… Person jag gärna vill träffa: Min morfar. Han dog innan jag föddes, men hela släkten säger att vi är väldigt lika så jag tror att vi skulle ha roligt tillsammans. Sällskapsspel: Uno samt Jakten på den försvunna diamanten. Reser helst till: Medelhavet (lagom varmt, lagomt avstånd och god mat).

Bästa semesterminnet: Skiathos, Grekland. En terassrestaurang i solnedgången. Fantastisk mat, fantastisk utsikt och fantastiskt sällskap! Underhållare: Peter Carlsson. Bäst på att laga: Lasagne samt Chicken Fajita. Bästa musiken: Soul (ex Tower of Power), funk (ex Mingo Fishtrap), jazz (ex Gordon Goodwin’s Big Phat Band). Vad gör du när det regnar: Vrider upp volymen. Vilken tid ringer din väckarklocka: 05:45. Favoritfrukost: Hotellfrukost! Mina favoritnätter är dock inte hotellnätter. Bästa prylen: Har många prylar, vill inte favorisera något. Bästa rådet till en beställare: Ring i god tid, gärna i projektets uppstart, speciellt om man tänker sig att göra en trycksak som ”sticker ut”. Att välja ett udda format kan bli väldigt dyrt om man inte tittar på hur man kan utnyttja papperet. Bästa trycktipset: Stressa inte igenom projekten. Maskiner måste ställas in, färg måste torka. En trycksak blir bättre om inte all förlorad tid tidigare i projektet skall köras in av tryckeriet.

”Stressa inte igenom projekten. Maskiner måste ställas in. Färg måste torka.” 19


Glenn Armstrand Född högt upp i norr, där det var så kallt att Glenn helst sportade inomhus. Så mycket att han till slut blev bland de bästa i Sverige. Gillade Sandvikens Tryckeri så till den grad att han nu är en av ägarna. Nöter inte stolsits på tryckeriet. Du träffar honom oftast ute hos kunderna. Även passionerad älgjägare och innebandypappa.

20

glenn@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 01


Stjärntecken: Vädur. Specialitet: Jag ser inga problem och är bra på att lösa knutar. Tittar först på en trycksak: Först tryckorten, sen kvalitetsgrejer som om det är rätt skuret och hur färgerna ser ut. Bästa trycksaken: Udda format, specialtryck, så att vi sätts på prov. 90 % av alla trycksaker är ju raka rör. Tycker om: God mat, resor, fotografering, jakt. Har ett lantställe mellan Uppsala och Sala och är medlem i ett jaktlag där. Imponeras av: Idrottare i ensamsporter. Som Stefan Holm. Trots sin längd hoppar han högre än alla andra. Envis som synden, mentalt stark och ger aldrig upp. Tre grejer på en picknick: Pizzabullar, trevligt sällskap, kameran. Dyraste impulsköpet: Blev förtjust och impulsköpte en målning en gång (Stig Wennström). Den kostade femton tusen och var så stor att jag var tvungen spänna fast den på taket på bilen. Det var knappt jag hade plats för den hemma heller. Ett motiv från nordkap. Blå och fin. Hobby: Fotografering (Sport). Har nyligen investerat i en Nikon Full-formatare med kanongluggar. Utrustningen är hur bra som helst! Mitt andra fritidsnöje är att vara innebandy-pappa då jag har två döttrar som spelar aktivt. Förenat med många långa resor.

Hur jag skulle göra svärmor glad: Skulle nog köpa henne en kulturresa till t.ex Rom. Det skulle hon gilla! Person jag gärna vill träffa: Gutenberg (uppfann tryckpressen på 1500-talet). Jag skulle berätta om allt som hänt sen sist. Jag tror han skulle känna sig mycket stolt. Sport: Bordtennis. Har själv spelat på elitnivå. Först i Kebne btk (jag är född i Kiruna), sedan i Södertälje. Skönaste musiken: Äldre musik: Deep Purple och Led Zeppelin. Nyare musik: Lars Winnerbäck.

”Jag gillade tryckeriet så mycket, att jag nu är en av delägarna.” Favoritställe på tryckeriet: På mitt kontorsrum där jag kan hjälpa våra kunder till rätta med trycksaksfrågor. Bästa rådet till en beställare: Låt tryckeriet vara med från början i planeringen av en trycksak. Vi kan ge många bra synpunkter när det gäller pappersval, optimalt format osv. Det lönar sig på alla sätt och vis.

21


Bengt Björk Bengt skyller på morfar att han hamnade på Sandvikens Tryckeri. Och trots att han haft över fyrtio år på sig att ångra sig har han inte gjort det. Tur det. Bengt har tryckeri i blodomloppet och är en sån där trygg klippa i tillvaron som alla arbetsplatser bör ha. Själv säger han att hans specialitet är att våga ta beslut. Kopplar helst av i vår fjällstuga i Björnliden. Ett hantverksmässigt bokbinderi förvandlar honom till poet.

22

Stjärntecken: Vädur Kom till Sandvikens Tryckeri: 1962. Det var morfars fel. Han kände tryckeriägaren. Specialitet: Att våga ta beslut. Tittar först på en trycksak: Tryckorten. Bästa trycksaken: Som produktionschef vill jag se en trycksak som är smetfri, med jämn färghållning, skarpa bilder och ett perfekt bokbinderi. Favoritsstund på tryckeriet: Fredag eftermiddag och det är mycket jobb inplanerat till nästa vecka. Det kan jag inte vara utan: Familjen, jobbet och idrotten. Det kan jag vara utan: Bankrådgivare och surströmming. Tycker om: TV-Sport, speciellt skidor, skidskytte och hockey. Att få vara ”på plats” är häftigt. Har sett minst 1000 brynäsmatcher och några världscup-tävlingar på skidor, live. Färg: Gult och blått. Sveriges men framför allt Årsunda IF:s färger. Imponeras av: Ny teknik och skickliga hantverkare. Hobby: Friluftsliv. Tycker om aktiv vila. Användbar pryl: Kompass.


Sport: Orientering. En härlig kombination av tävling och naturupplevelse. Man får omsätta kartan till verklighet. Bollsinnet räckte tyvärr inte till en proffskarriär i Italien. Om sanningen skall fram räckte den inte ens till en plats i Årsundas div fyra-lag. Största ögonblicket: När Inger och jag första gången träffade vår adoptivson på Sri Lanka. Skönaste musiken: Elvis och Winnerbäck. Bästa semestern: Vandring i Österrikiska alperna samt skid-VM-veckan i Tjeckien, 2009. Underhållare: Ronny Eriksson. Bästa rådet till en beställare: Ta kontakt med oss så tidigt som möjligt. Framtiden: Alla pratar om det papperslösa samhället, men det verkar inte bli så. Människor gillar papper, att ha något att hålla i.

”En härlig kombination av tävling och naturupplevelse. Man får omsätta kartan till verklighet.” bengt@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 10

23


Susanne Fridolfsson Över tjugo år i den grafiska branschen. Har jobbat som originalare, med bildretuscher och som medielärare en kort tid. Innan Susanne kom till tryckeriet jobbade hon som ad på en reklambyrå. Har jobbat mycket inom reklambranschen och gillar att guppa på vattnet. Även om det ibland kan bli lite väl dramatiskt. Har en egen ö.

24

susanne@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 03


Stjärntecken: Vädur Specialitet: Bred erfarenhet, noggrann och positiv. Favoritställe på tryckeriet: Paketeringen. Kollar gärna på den färdiga trycksaken innan den skickas ut till kunderna. Och på Sandbacka Grafiska förstås! Hur du kom till Sandvikens tryckeri: Jag kom från reklambyrå där jag jobbade som ad. Har varit i branschen i över 20 år och jobbat som originalare, med bildretuscher, medielärare och ad. Det var kul att ”byta sida” och komma nära produktionen. Imponeras av: Modiga människor med stort mod och stort hjärta. Älskar: Att vara vid och på vatten. Och min familj förstås. Hobby: Inredning och klura på smarta inredningsdetaljer. Dyraste inköp: Vår alldeles egna ö! Märkligaste impulsköp: För 15 år sedan köpte jag en vindsurfingbräda utan att provat att surfa tidigare. Fem saker på öde ö: Dricksvatten, kortlek, hängmatta, bok och tändstickor. Person jag gärna vill träffa: Den/de som konstruerade pyramiderna. Skulle vara spännande att veta hur det gjordes. Imponerande! Reser helst till: Varma länder med långa sandstränder där man kan gå barfota, jag gillar den känslan.

Värsta semesterminnet: Vår mardrömsdag ute i skärgården. Det blev ordentligt oväder, varje våg sköljde över båten. Efter några timmars vansinnesfärd fick vi motorstopp mitt på finlandsfärjornas farled. En gigantisk finlandsfärja kom mot oss i full fart och tutade, det blev vild panik i vår båt. En ribbåt i närheten kom till vår undsättning. Snacka om underbart att känna fast mark under fötterna efter det…

”En gigantisk finlandsfärja kom mot oss i full fart och tutade.” Bästa semesterminnet: Simmade med delfiner i Mexico. Vilka varelser det är. Häftigt! Bäst på att laga: Det måste vara min standardrätt som jag aldrig tröttnar på. Kyckling med fetaost och soltorkade tomater. Enkelt att göra och gott! Vad gör du när det regnar: Är gärna ute. Jag är en ovädersmänniska och gillar att vara ute när andra gillar att vara inne. Har man bara rätt kläder så är det skönt. Speciellt när man får komma in sedan och fika. Gärna framför kaminen.

25


Håkan Andersson Det är inte alla som har tagit svenskt rekord på 800 meter. Håkan har. En noggrann, kvalitetsmedveten och målinriktad vinnarskalle. Redan innan han började på tryckeriet fixade han en kund som fortfarande är kvar. Började som företagets revisor 1997. Fick trycksvärta och bly i blodet och blev anställd 1998. Startade med att utveckla tryckeriets iso-system. I dag är Håkan vd och delägare. Kan i vissa fall ha tveksam klädsmak.

26

hakan@sandvikenstryckeri.se 026-24 80 04


Stjärntecken: Vädur. Specialitet: Min styrka är att vara social. Lätt att få kontakt med olika typer av människor. Tittar först på en trycksak: Att den ser snygg ut. Skönaste tryckminnet: Att ordna det omöjliga. Jag landade en produktion till och med när produktionschefen sa att det var omöjligt. Favoritställe på tryckeriet: Tryckhallen. Det är action när tryckpressarna går. Tycker om: Friidrott. Har en dotter som springer 200 och 400 m. Imponeras av: Prestationer av idrottsstjärnor, framför allt inom individuella sporter som friidrott, och skidor. Hobby: Golf. Jag är medlem i Duff-klubben (golfförening). Mitt artistnamn i klubben är Zyntarn. Det fick jag på ett friidrottsläger i Portugal i början av 80-talet. Jag köpte en midjekort, turkos jacka med sidoknäppning och puffade axlar, en i mitt tycke jättehäftig jacka. Min kompis spjutkastaren utropade förskräckt: ”Har du köpt en syntjacka?”. Dyraste och bästa impulsköpet: När jag var i Stockholm i vintras gick jag in i en butik för att värma mig. När jag gick ut hade jag köpt en skön Peak dunjacka. Dyr, men varm blev jag. Hur gör jag svärmor glad: När jag hjälper henne med praktiska saker som snöskottning och trädgårdsarbete.

Djur: Busar med grannens hund Bilbo. Troféer: Guld för 16-åringar på 800 meter vid sm i Piteå 1980. Slog samtidigt svenskt rekord. Tyvärr blev jag av med rekordet några år senare, men det är fortfarande distriktsrekord i Gästrikland. Bästa maten: Bruna bönor med fläsk på Mjölkbaren i Sandviken varje tisdag. Förbud: Smygläser min dotters blogg. TV-serier: Couplings, Pang i bygget och the Office. Alla tre är kanonbra. Jag gillar brittisk humor. Bil: Just nu är det fyrdjulsdrift som gäller, suveränt när det snöar mycket!

”Det är action när tryckpressarna går!” Person jag gärna vill träffa: Stjärnkocken Mathias Dahlgren. Skulle vara intressant att få användbara matlagningstips från honom. Färdmedel: Tåg. Effektivt, miljövänligt och avkopplande. Framtidstendens: Det trycks mindre upplagor, men i gengäld fler gånger. Jag tror inte på det papperslösa samhället. En bok är en bok. Så kommer det att vara lång tid framöver.

27


Petra Bäckström 20 år i branschen har denna aik-supporter, som bytt storstadsstress mot trädgårdspåtande och fyrhjulingsåkande i Lingbo och Hälsingeskogarna. Sedan 2009 arbetar Petra som projektledare på tryckeriet och är strukturerad och engagerad – även om hon, till mammas förtret, inte stryker sina egna kläder.

28

petra@sandvikenstryckeri.se 070-328 11 39


Stjärntecken: Lejon. Specialitet: Strukturerad och gillar att vara engagerad i många projekt. Kom till Sandvikens Tryckeri: Sommaren 2009, men har varit i branschen i 20 år, både på tryckerioch byråsidan. Tittar först på en trycksak: Kvalitet och tryckort. Favoritställe på tryckeriet: Vid tryckpressen eller på verandan på Lingbofilialen. Tycker om: Förutom min dotter och man så älskar jag att gå och fixa i trädgården nu när vi äntligen flyttat upp från Sundbyberg till Lingbo. Färg: Rosa. Tre grejer på en picknick: Till sommaren är det fyrhjuling, hembakta piroger och ett kastspö. Sen bär det av ut i Hälsingeskogarna för en heldag. Imponeras av: Intelligenta och engagerade personer. Det kan jag inte vara utan: Min familj och mina skor. Hobby: Åka fyrhjuling och snöskoter ute i naturen och dra upp en och annan fisk som man sedan grillar över elden. Just nu är det mest att inreda vårt hus i Lingbo så att allt får plats, två stora hem skall få plats i ett. Sen skall ju trädgården fi xas till. Hur jag skulle göra mamma glad: Börja stryka mina kläder. Person jag vill träffa: Jultomten och hans nissar. Sport: Gillar att titta på friidrottstävlingar både live och på tv. Men bäst är nog att titta när aik spelar.

Motion: Långa promenader I Hälsingeskogarna. Bok: Stieg Larssons triologi. Skönaste musiken: Rock´n roll men lyssnar nog till det mesta. Reser helst till: Västindien och en liten ö i Grekland som heter Agistri.

”En fyrhjuling, hembakta piroger och ett kastspö så har du en perfekt picknick.” Bästa semestern: Kryssningarna i Västindien och smekmånaden på Jamaica (för 17 år sedan). Underhållare: Robert Gustavsson. Film: Snabba Cash. Klocka: Trevligt smycke, ju fler desto bättre. Bästa maten: Grillat med goda tillbehör i goda vänners lag. Sällskapsspel: Monopol. Framtiden: Vara frisk och få njuta av livet. Tryckeritips: När man som kund väljer tryckeri behöver priset inte alltid vara avgörande, det är minst lika viktigt att kunden får en personlig service och känner sig väl omhändertagen och trygg i produktionen. Som kund hos Sandvikens Tryckeri får man verkligen allt detta och litet till! 29


Vi som vet... Offset Här jobbar vi både dag-, kväll och nattskift då våra tryckpressar ofta går dygnet runt. Inget jobb är för stort och inget jobb är för litet. Hasse P håller koll på plåtar och pressar så att trycksaken blir av högsta kvalitet.

Digitaltryck Det är Åsa som sköter våra två digitalpressar. De lämpar sig bra för mindre upplagor och personifierade trycksaker.

Printflow Vill du vara säker på att den grafiska profilen efterlevs så är Printflow lösningen för företag med många beställare av kontorstrycksaker. I Printflow kan man lägga in mallar och reglera vad som går att ändra och vas som är låst. Det är Stefan som lägger upp mallarna i systemet.

Bildretusch, Foto, Storformat & cd Om du så behöver retuschera en bild, fota en produkt, trycka upp dina budskap på banderoller, vepor, roll-ups m.m. eller bränna cdskivor så finns Hasse till hands.

Efterbehandling Sandbacka Grafiska Vi är en produktionsbyrå som hjälper dig med grafisk form och originalframställning. Vi arbetar med projekten från första mötet med kunden, till att skissa ut förslag, göra form och original till tryckfärdiga pdf-filer. Jessica är vår vassaste formgivare!

30

Här tas de tryckta arken om hand och förvandlas till en färdig trycksak. Den kan skäras, falsas, klamras, limmas, bigas, perforeras eller stansas. Om trycksaken ska ha en speciell form är det Lasse som bigar och stansar den.

Prepress

Lager och distrubition

När du skickar ditt original till oss går vi igenom det och tittar så att allt ser bra ut. Ibland måste det tryckanpassas för att se bra ut i tryck. Benny hjälper dig med det och har 30 års erfarenhet.

Hur du än vill förpacka dina produkter och vart du än vill skicka det – ta kontakt med Carina och de andra på ”Packis”. Vi löser de logistiska problem du kan tänkas ha. Och är det riktigt brådskande tar vi vår egen transportbil för direktleverans.


31


Nu vet du vilka vi är på Sandvikens tryckeri. Och nu vill vi gärna veta vem du är!

32

www.sandvikenstryckeri.se Fiskängsvägen 5, Sandviken 026-24 80 00

Företagspresentation  

Företagspresentation av Sandvikens Tryckeri

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you