Page 1

t r o Spgasin ma SPRING IFRÅN KONKURRENTERNA Vältränad för framgång i affärer

TRÄNINGSTIPS FRÅN COACHEN Löparcoachen hjälper dig att komma igång


ALLT ATT VINNA jag heter jonas cedås och är vd på Sandryds. Men jag är också en person som gillar att träna och tävla i cykling. Ibland smälter mina två personligheter samman – som i det här magasinet.   Fler och fler företag har upptäckt att motion gör en fantastisk nytta för medarbetarna. Det behöver inte ens vara tuff träning. Vad som helst är bättre än inget alls. Man blir piggare, sover bättre, presterar bättre, känner mindre stress och har färre sjukdagar. Det säger sig självt, företaget har allt att vinna – inte minst ekonomiskt – på att medarbetarna håller sig friska. Och fysisk trim bygger dessutom mental styrka.   Det kan hjälpa till att vara rätt klädd. Med praktiska och funktionella plagg som andas och transporterar fukt, kan du röra dig fritt. Sen vill man ju vara snygg också!   Det här magasinet presenterar vår sportiga kollektion, som är gjord speciellt för motion och träning.   Träning är något som är kul att göra tillsammans. Man kan understryka gemenskapen och tillhörigheten ytter­­­ ligare med kläder som visar att man hör samman. Som individ blir du en del i något större. Kanske tävlar man inte bara för sig själv, utan också för företaget man jobbar på och som man är stolt över.   Det är också en källa till stolthet för företaget: en signal att det är en arbets­ ­plats som bryr sig om med­­arbetarnas hälsa, plus en fin exponering av logo­ typen i ett positivt sammanhang.


4

SIDAN

BRA BIL BRA HÄLSA

Här är företaget med en aktiv hälsopolicy och en frisk affärsidé.

11

SIDAN

n o i t k e l l o k t r o p S Vår nya kollektion har ett tydligt tema: motion och frisk­vård. Med fokus på löpning.

SIDAN

24

SIDAN

08

TR Ä N I N GSTI PS FR Å N COACH EN Emma Belforth coachar löpare på alla nivåer.

SIDAN

20

Nyhet!

R AY O CH ROZ Funktions t-shirt i 100% återvunnen polyester.

SIDA N

22

TR EN DS PA N I N G Bra att ha. Kul att veta.

MER SPORT South West har mycket att erbjuda för en aktiv fritid.

SO U T H W EST

|

3


B R A BI L . B R A H Ä LSA .

SPRING IFRÅN

KONKURRENTERNA tänk dig ett bilföretag som erbjuder möjlighet att träna gratis på gym, medan du får din bil servad. Hos Bra Bil är det en verklighet. Där är träning en del av livet på jobbet. Och en del av företagets framgång. Vi träffade Alexander Orméus, vd på Bra Bil, för att ta del av deras framgångskoncept.

SO U T H W EST

|

5


B R A BI L . B R A H Ä LSA .

Du bygger en företagskultur baserad på träning?

– Jag vill skapa en sund kultur på arbets­ platsen, säger Alexander Orméus.   Inspirera folk till att träna. Gå från hälso­under­sökningar till riktiga tester och hälsoprofil. Att få folk att må bättre och bli gladare. Det påverkar hela livet – både hemma och på jobbet.

Hur följer du upp att det verkligen gör nytta?

– Resultaten är tydliga. Vi har färre sjuk­ dagar, nöjdare medarbetare och nöjdare kunder. Personalen har förbättrat sin kondition med 30 procent och upplevd stress har minskat med 14 procent. Det finns företag som drar igång tränings­­ initiativ för att höja produktiviteten. Men det är fel tänkt. Det måste handla om att göra folk friskare och gladare. Det är rätt fokus. Då kommer produktiviteten att öka på köpet.

Du har g jort ditt intresse för träning till en del av affärsidén?

Collegejacka 210 Madison. Tränings t-shirt 810 Ted. Träningstights 820 Troy. Shorts 825 Tim.

– Det är en trestegsraket. Vi började med medarbetarna. Sedan fortsatte vi med egna sponsorsatsningar. Och för tre år sedan började vi involvera kunder.   Vi profilerar oss som det hälsomedvetna bilföretaget. Och det är uppskattat. Många kunder kommer till oss för att de har samma hälso­tänk och delar våra värde­ ringar. Det växer fram nätverk.

Är det vanligt att dina medarbetare tränar tillsammans?

Tränings t-shirts 810 Ted för herrar och 811 Tea för damer. Träningströja 806 Sara. 6

|

SO U T H W EST

– Det är så olika. Alla gör såklart det som de trivs bäst med. Vi har tolv killar som bildade ett lag och spelar korpfotboll. Andra går till gymmet tillsammans på lunchen. Många springer Göteborgs­varvet och cyklar Göteborgsgirot.   Och alla tävlar gratis, företaget står för tävlingsavgifterna.


B R A BI L . B R A H Ä LSA .

Marco, Crister, Clara och Camilla jobbar på Bra Bil. Träning är en del av deras vardag. Collegejacka 210 Madison. Träningströja 806 Sara. Shorts 825 Tim. Tränings t-shirt 810 Ted och 811 Tea. Träningstights 820 Troy och 821 Tess.

Hur ser du på träning kontra tävling?

– Jag gillar att träna. Men jag är en tävlingsmänniska och tävlar själv både i triathlon och mountainbike. När det är tävling kan jag lyfta mig lite extra, och om jag lyckas så får jag ett kvitto på att jag utvecklas. Träning är framför allt ut­ veckling för mig. Man utvecklar sig själv och sina relationer – här på jobbet, med kunderna och på fritiden.

Träningströja 805 Sam. SO U T H W EST

|

7


T R Ä N I N GSTI PS

TRÄNINGSTIPS

FRÅN COACHEN idag vet man att en satsad friskvårdskrona ger i snitt fyra kronor tillbaka. Att utnyttja friskvårds­ bidraget är en strategisk investering för företaget – som dessutom är skattefri. Löpcoachen Emma Belforth på Aktivitus jobbar dagligen med att stödja företag i sina friskvårdssatsningar – och delar gärna med sig av sin kunskap.

Ett företag går bättre när medarbetarna mår bra. Det är vetenskapligt bevisat. Träning ger både fysisk och psykisk hälsa. Bättre kondition och bättre blodvärden gör att man orkar mer i vardagen. Och sömn­ kvaliteten ökar – bra och tillräcklig sömn är en av de viktigaste faktorerna för att vi ska må bra. Med träning blir man också mer stresstålig eftersom fysisk aktivitet min­skar stresshormoner. Då för­bättras koncentra­ tion och problem­lösnings­f örmåga.   Att träna stärker musklerna och frigör endorfiner som ökar välmående och väl­ befinnande.

Långvarigt stilla­ sittande kan leda till fysisk ohälsa vilket i många fall kan ge psykisk ohälsa i form av nedstämdhet och depression.

Hur ska man träna?

Att komma igång är det tuffaste. Att ändra vanor är alltid svårt. Ge det tid och ha tåla­ mod med dig själv. Gör det enkelt från början, små förändringar i vardagen och hitta tillfällena. >>

Vad är en lagom träningsdos?

Detta försöker man reda ut i två studier publicerade i American Medical Association’s Journal of Internal Medicine, i juni 2015.   En rekommendation är 150 minuters lågintensiv träning i veckan eller 75 minuters högintensiv träning. Eller en kombination av de båda. Långa pass av lågintensiv aktivitet och korta pass av högeffektiv träning. Mer träning ger större hälsoeffekter. Raska promenader redan en eller två timmar i veckan minskar riskerna för hjärtattack, stroke, diabetes eller för tidig död. 8

|

SO U T H W EST

Löpning Den mest naturliga träningsformen för konditionsträning. Springa kan du göra närsomhelst, vartsomhelst, hur kort eller långt du vill – i det tempo som känns rätt.


T R Ä N I N GSTI PS

Magövning Ligg på rygg som utgångsposition. Försök toucha tårna med händerna, rak stolt hållning, jobba med skulderstabiliteten och låt inte axlarna sjunka fram. Böj benen om du behöver. Du tränar: Främst bål, även höftböjare.

Har du inte tid/möjlighet att ge dig ut på en runda kan du springa på stället.

Höftlyft på ett ben Ligg på rygg enligt utgångsposition. Neutral höft och aktivera bålkorsetten (pressa inte i ländrygg – svanka inte). Pressa upp höften så du blir som en bro, slappna av i överkroppen. Sträck ut ena benet, var noga med att höftpartiet hålls horisontellt och inte dippar. Sjunk ner på ett ben, pressa upp. Du tränar: Höft/säte, baksida lår. SO U T H W EST

|

9


T R Ä N I N GSTI PS

Plaggen Emma har på sig:

811 Tea V-ringad tränings t-shirt i dampassform. Läs mer om både dam- och herrmodell på sidan 18–19. ca . pris

199:-

Tid finns alltid, det är bara att skapa den. Gör enkla prioriteringar från början: ta trapporna, promenera och handla, gå en rask promenad på lunchen.   Jogga med ditt barn som cyklar eller ta med familjen till utegymmet så får du både kvalitetstid med dem och träning på samma gång!   Tänk på att ett träningspass inte behöver vara en timme långt. Gör 20 arm­­ hävningar, 10 burpees eller lägg dig på golvet och res dig upp 20 gånger. Spring runt kvarteret. Ett varv idag, två

varv imorgon osv. Du kommer märka skillnad. Resultat ger motivation. Sätt ett tydligt mål, konkret och tids­bestämt.   Börja på din nivå. Har du möjlighet, anlita en personlig tränare. Säg till dina nära och kära att du börjat träna. Troligtvis kommer du få frågan hur det går med träningen, bara det kan vara en moti­ vator.   Träning tar tid och energi, men du får det dubbla tillbaka. En frisk och stark kropp orkar så mycket mera än en otränad!

”Resultat ger motivation. Sätt ett tydligt mål, konkret och tidsbestämt.”

T E X T: E M M A B EL F O RT H , A K TIV IT U S A B F OTO : OSCA R M AT TSSO N

46 flourescent yellow

821 Tess Träningstights i dampassform med mesh i knäveck och vid ok bak. Läs mer om både dam- och herrmodell på sidan 18–19. ca . pris

399:-

99 black

10

|

SO U T H W EST

TILLHÖR ELITEN: Emma har sprungit Stockholm Marathon på 3:00:36 och Göteborgsvarvet (halv maraton) på 1:20:21.


811 Tea tränings t-shirt, ca. pris 199:821 Tess träningstights, ca. pris 399:-

n o i t k e l l o k t Spor g och motion in n ä tr r fö g Sköna plag

F OTO : DA N H O L M QV IST ST Y LI N G : M A R I E FA R A H M O D EL L ER : A L E X , LI N D M O D ELS , LI N N E A , AV EN U E M O D EL L ER .


802 Rexia träningsjacka, ca. pris 499:821 Tess träningstights, ca. pris 399:-


810 Ted tränings t-shirt, ca. pris 199:820 Troy träningstights, ca. pris 399:825 Tim träningsshorts, ca. pris 249:-


803 Rox träningsväst, ca. pris 399:805 Sam träningströja, ca. pris 399:820 Troy träningstights, ca. pris 399:-


803 Rox träningsväst, ca. pris 399:811 Tea tränings t-shirt, ca. pris 199:821 Tess träningstights, ca. pris 399:810 Ted tränings t-shirt, ca. pris 199:820 Troy träningstights, ca. pris 399:-


806 Sara träningströja, ca. pris 399:821 Tess träningstights, ca. pris 399:-


801 Rex träningsjacka, ca. pris 499:820 Troy träningstights, ca. pris 399:-


S P O RT KO L L EK TI O N

801 Rex Vindtålig träningsjacka med invävd reflextråd vid axel, rygg och ärmslut för att öka synligheten i mörker. Tvåvägsdragkedja fram med reflex. Mesh i ryggen för ventilation. Matchande zip-pullers med invävd reflextråd. Sidfickor med dragkedja. Jackan kan vikas in i sidfickan och är enkel att ta med på träningen. Material: 100% polyester Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40° ca . pris

499:-

99 black 46 fluorescent yellow

99 black

Refelxpartier på axlarna

802 Rexia Vindtålig träningsjacka i dampassform med invävd reflextråd vid axel, rygg och ärmslut för att öka synligheten i mörker. Tvåvägsdragkedja fram med reflex. Mesh i ryggen för ventilation. Matchande zip-pullers med invävd reflextråd. Sidfickor med dragkedja. Jackan kan vikas in i sidfickan och är enkel att ta med på träningen. Material: 100% polyester Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL Tvättråd: 40° ca . pris

820 Troy Träningstights med mesh i knäveck och vid ok bak. Resår med dragsko i midja och ficka på insida linning. Dragkedja med reflex vid benslut. Reflextryck på framsida lår samt baksida vad. Material: 92% polyester, 8% elastan Vikt: 300 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40° ca . pris

499:-

46 fluorescent yellow

99 black

803 Rox

810 Ted

Unisex träningsväst med lätt padding. Invävd reflextråd för att öka synligheten i mörker. Meshpartier i sidan för ventilation. Tvåvägsdragkedja fram med reflex och ficka bak. Matchande zip-pullers med invävd reflextråd. Material: 100% polyester Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40°

Rundhalsad tränings t-shirt med meshpartier i sidor och övre del av rygg för ventilation. Reflextryck på ärmar för att öka synligheten i mörker. Ficka i vänster nederkant. Material: 92% polyester, 8% elastan Vikt: 170 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40°

ca . pris

399:-

ca . pris

46 fluorescent yellow

18

|

399:-

SO U T H W EST

99 black

14 cobalt

199:-

43 spicy 46 fluorescent 94 medium orange yellow grey melange

99 black


S P O RT KO L L EK TI O N

805 Sam Långärmad träningströja med meshpartier i sidor för ventilation. Reflexdragkedja i hals och reflextryck i sidor fram och mitt bak. Ficka i vänster nederkant. Zip-puller med invävd reflextråd. Material: färg 94 är 92% polyester, 8% spandex. Färg 99 är 90% polyester, 10% spandex. Vikt: färg 94 - 230 g/m2, färg 99 - 200 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40° ca . pris

399:-

99 black

821 Tess Träningstights i dampassform med mesh i knäveck och vid ok bak. Resår med dragsko i midja och ficka på insida linning. Dragkedja med reflex vid benslut. Reflextryck på fram­sida lår samt baksida vad. Material: 92% polyester, 8% elastan Vikt: 300 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL Tvättråd: 40° ca . pris

399:-

94 medium grey melange

Långärmad träningströja i dampassform med meshpartier i sidor för ventilation. Reflexdragkedja i hals och reflextryck i sidor fram och mitt bak. Ficka i vänster nederkant. Zip-puller med invävd reflextråd. Material: färg 94 är 92% polyester, 8% spandex. Färg 99 är 90% polyester, 10% spandex. Vikt: färg 94 - 230 g/m2, färg 99 - 200 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL Tvättråd: 40°

ca . pris

199:-

46 fluorescent yellow

62 cerice

94 medium 99 black grey melange

99 black

825 Tim Träningsshorts i fyrvägsstretch för ökad komfort. Resår med dragsko i midjan. Fickor i sidan och reflextryck på sidan av benen. Material: 100% polyester, 10% elastan. Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40° ca . pris

43 spicy orange

399:-

94 medium grey melange

V-ringad tränings t-shirt i dampassform med meshpartier i sidor och övre del av rygg för ventilation. Reflextryck på ärmar för att öka synligheten i mörker. Ficka i vänster nederkant. Material: 92% polyester, 8% elastan Vikt: 170 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL Tvättråd: 40°

Reflexlogo baktill

806 Sara

ca . pris

811 Tea

99 black

249:-

99 black

SO U T H W EST

|

19


NYHET

812 Ray funktions t-shirt, ca. pris 99:820 Troy träningstights, ca. pris 399:-

812 Ray Funktions t-shirt i 100% återvunnen polyester. Flatlocksömmar ton i ton. Snabbtorkande kvalité som transporterar bort fukt från kroppen. Material: 100% polyester. Vikt: 140 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40° ca . pris

99:-

01 white

46 fluorescent yellow

49 fluorescent orange

99 black

813 Roz Funktions t-shirt med dampassform i 100% återvunnen polyester. Flatlocksömmar ton i ton. Snabbtorkande kvalité som transporterar bort fukt från kroppen. Material: 100% polyester Vikt: 140 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL Tvättråd: 40° ca . pris

99:-

01 white 46 fluorescent 49 fluorescent 62 fluorescent 99 black orange cerice yellow

20 |

SO U T H W EST


813 Roz funktions t-shirt, ca. pris 99:825 Tim träningsshorts, ca. pris 249:-


T R EN D

Kostnader för ohälsa BRIST PÅ KONDITION ger svenska företag de största ohälsokostnaderna. Det

innebär framför allt sämre prestation på arbetet, då de anställda inte orkar vara produktiva en hel arbetsdag, samt högre sjukfrånvaro. Så här mycket kostar ohälsan, i miljarder kronor: LIG

K

O

35

ND ITI

5

ST

ÖR

12

7 8

SJ

UK

FR Å

KN

R

7

N VA R O A L KO H

OL

N

A

IN

NI

G

DET VIMLAR av träningsappar för

G

SÖM N

74

miljarder kronor totalt, varav:

ST R ESS

ON

Ohälsokostnader

&D

G RO

ER Kostnader för Sveriges 100 största företag 2013 (ca 20 % av den totala kostnaden för alla Sveriges företag). Källa: Dagens Industri 2014-03-29

smartphones. Med hjälp av dessa kan man enkelt lägga upp en tränings­ plan, få statistik och dokumentation av tider, löpsträckor och prestationer. Den vanligaste appen heter Run­ keeper. Ett annat kul tips är appen Zombies, Run! som bygger på story­ telling, där du blir jagad av zombies.

Superdryck

med ingefära & rödbetor

EN NY STUDIE , publicerad i tidskriften Hypertension, visar att rödbetsjuice är verksamt mot högt blodtryck. Att den förbättrar prestationen för löpare visste vi sedan förut. Den verksamma substansen är nitrat, som tycks bidra till att sänka blodtrycket och som minskar syrebehovet vid träning, så att du orkar mer. Så här gör du en god rödbetssmoothie (2 glas):

2 rödbetor 1/2 banan en klyfta citron

1 dl hallon ca 2 dl vatten

1/2 äpple ingefära efter smak

Skär rödbeta, äpple och ingefära i mindre bitar. Kör allt i en blender eller mixa ihop med en stavmixer. Mums! 22 |

SO U T H W EST


T R EN D

Aktivitetsklocka/ träningsarmband

SJÖGRÄS är den nya trend-maten.

SOM EN KLOCKA på armen. Du har full koll på dina träningsresultat i realtid.

Den fångar upp data från kroppen: till exempel puls, stegräkning, löpsträcka, tid i sömn och aktivitet och kaloriförbränning. Många armband har bluetooth så att du kan spara värden i din smartphone eller dator.   Finns i prisklasser från 500 kronor och uppåt, beroende på märke och antal funktioner.

5 km

10 km

21 km

M a t e r a to x n St , oc kh Ul ol tr av m as M ar an at ho 24 n -t im m ar sl op pe t

t ve ar H a t e lv m x a G ra ö t to eb n or , gs v

Bl o & dom Vå l rR op us pe et t Pr in se ns M in ne

Svettigt i det långa loppet

42 km

Basvara i asiatisk matlagning i mer än tusen år. Ny forskning visar att sjögräs gör dig smalare, tack vare att kroppen tar upp mindre fett.     Köp sjögräset fryst i en asiatisk mataffär. Botanisera bland massor av recept på nätet.

STOR TREND just nu i

löpvärlden: prova dig fram med olika sko­ inlägg och ortope­ diska fotbäddar för att optimera trampet och vässa löpsteget.

90 km ? km

I Sverige är det så fint ordnat att det finns lopp för alla, oavsett nivå.   Blodomloppet går på 15 orter, uppmärksammar och stödjer blodgivning. VårRuset är ett tjejlopp som arrangeras över hela Sverige. Prinsens Minne är en vacker löpmil i Halmstad. Göteborgsvarvet är världens största halvmara.   Stockholm Marathon är Sveriges största löpningsevent. Ultravasan är löpning i vasaloppsspåret. (Allt som är längre än maraton kallas ultralöpning.)   24-timmars­loppet anordnas lite varstans både här hemma och internationellt: hur långt kan man springa på ett dygn?

Att reflektera över KUL OCH KLOK reflexdetalj på jackor

och västar i nya sport­kollek­t ionen från South West. SO U T H W EST

| 23


M ER S P O RT

! t r o p S MER

Snyggt, bekvämt och funktionellt i spåret och på gymmet. Tryck företagets logotyp på plaggen. Folk vänder sig om och tänker: ”Där vill jag också jobba.”

423 HEDDA CA PRIS

649:-

211 Mia Collegejacka i stretchig kvalitet med fin dampassform. ca . pris 489:-

182 Bronx shorts i funktionsmaterial, med innerbyxa och 181 Bronx t-shirt passar fint till exempelvis klubbfotbollslaget.

423 Hedda Följsam powerstretchjacka med framsida i nylon och lätt padding. ca . pris 649:-

280 Whitney Bamboo Härligt underställ i bambuviskos. Life Wear Bamboo odlas helt ekologiskt! ca . pris 429:-

633 Alma Lättviktsjacka i flera läckra färger. Varm och skön. ca . pris 699:-

24 |

SO U T H W EST

418 Sidney Powerstretchjacka. Finns i tre färger. iPhonefickan har sladdöppning på insidan. ca . pris 499:-


M ER S P O RT

03091 Funktions t-shirt T-shirt i funktionsmaterial med raglanärm. Snabbtorkande kvalité som transporterar bort fukt från kroppen. Färgerna 25, 46, 47, 56, 62 och 81 har kontrasterande sömmar. Material: 100% polyester. Vikt: 140 g/m2. Storlekar: 120–140–160–XS–S–M–L–XL–XXL. 3XL endast i färgerna 46 och 99. Tvättråd: 40° ca . pris

01 white/navy 25 royal/black

65 red/black

99 black/white

99:- junior 79:-

01 white

25 royal

46 fluorescent yellow

47 orange

56 bright green

62 cerise

65 red

81 aqua

99 black

181 Bronx t-shirt T-shirt i funktionsmaterial med snygga detaljer i kontrastfärg runt hals och axlar samt i sidan. Materialets fukttransporterande förmåga håller dig torr närmast kroppen. Matchar perfekt med artikel 182 Bronx shorts. Material: 100% polyester. Vikt: 150 g/m2 Storlekar: 120–140–160–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40° ca . pris

03092 Funktions t-shirt T-shirt i funktionsmaterial med dampassform och raglanärm. Snabbtorkande kvalité som transporterar bort fukt från kroppen. Färgerna 25, 46, 47, 56, 62 och 81 har kontrasterande sömmar. Material: 100% polyester. Vikt: 140 g/m2. Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°

159:- junior 149:-

ca . pris

99:-

28 navy 99 black

01 white

25 royal

182 Bronx shorts Shorts i funktionsmaterial med piping bak och i sidorna. Elastisk midja med dragsko för flexibel passform. Shortsen är försedda med innerbyxa. Materialets fukttranspor­ terande förmåga håller dig torr närmast kroppen. Matchar perfekt med artikel 181 Bronx t-shirt. Material: 100% polyester. Vikt: 150 g/m2 Storlekar: 120–140–160–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40° ca . pris

119:- junior 99:-

46 fluorescent yellow

47 orange

56 bright green

62 cerise

65 red

81 aqua

99 black

03093 Shorts Shorts i funktionsmaterial med dekorativa sömdetaljer. Shortsen har både elastisk midja och snörning för flexibel passform. Innerbyxa i mesh. Material: 100% polyester. Vikt: 140 g/m2 Storlekar: 120–140–160–XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40° ca . pris

109:- junior 99:-

99 black

SO U T H W EST

| 25


M ER S P O RT

347 Somerton

93 grey­melange/black/cobalt

99 black/graphite

93 grey­melange/black/cerise

99 black/graphite

279 Whistler Bamboo

280 Whitney Bamboo

Funktionsunderställ i Life Wear Bamboo ®. Snygg design med två kombinerade färger och avvikande färg på sömmar. Praktisk dragkedja i halsen. Mjukt och följsamt material som håller huden sval och verkar fuktighetsreglerande. Bambuns naturliga egenskaper håller materialet fräscht längre. Material: färg 99 är 95% bambuviskos, 5% elastan, färg 93 är 85% bambu viskos, 10% bomull, 5% elastan. Vikt: 190 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL. Tvättråd: 60°

Funktionsunderställ i dampassform i Life Wear Bamboo ®. Snygg design med två kombinerade färger och avvikande färg på sömmar. Praktisk dragkedja i halsen. Mjukt och följsamt material som håller huden sval och verkar fuktighets­ reglerande. Bambuns naturliga egenskaper håller materialet fräscht längre. Material: färg 99 är 95% bambuviskos, 5% elastan, färg 93 är 85% bambu viskos, 10% bomull, 5% elastan. Vikt: 190 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 60°

ca . pris

ca . pris

429:-

Piké med mjuk skön känsla. Knappar och den undre knappslån i avvikande färg. Eyelets under ärm och som en fin detalj på nackplatta. Kantband i nacke och sprund. Silikon-logo tryckt på höger ärm. 6 olika färger. Material: 100% polyester. Vikt: 200 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL. Tvättråd: 40°. ca . pris

199:-

429:-

348 Sandy

LIFE WEAR BAMBOO®

Piké med dampassform. Mjuk och skön känsla. Knappar och den undre knappslån i avvikande färg. Lite längre knappslå för kvinnligare look. Eyelets under ärm och som en fin detalj på nackplatta. Kantband i nacke och sprund. Silikon-logo tryckt på höger ärm. Finns i 6 olika färger. Material: 100% polyester. Vikt: 200 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°. ca . pris

26 |

SO U T H W EST

199:-


M ER S P O RT

01 white

48 orange

56 bright green

94 medium grey melange

99 black

212 Ripley

Collegejacka i skön stretchig kvalitet. Sidfickor och bröstficka med dragkedja i avvikande färg. Präglade logo-kläppar. Huva med hög hals och dragsko för att lätt kunna justera passformen. Material: 92% bomull, 8% elastan. Färg 94 är i 67% bomull, 25% viskos, 8% elastan. Vikt: 280 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL–3XL. Tvättråd: 40°

Collegebyxa som matchar modell 210 Madison i samma sköna kvalitet. Sido­fickor och bred midjemudd med dragsko och fina logo eyelets. Bakficka med dragkedja och tryck i avvikande färg. Präglad logo-kläpp på dragkedjan. Material: 92% bomull, 8% elastan. Färg 94 är i 67% bomull, 25% viskos, 8% elastan. Vikt: 280 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°

ca . pris

ca . pris

85 bright blue

94 medium grey melange

99 black

210 Madison

489:-

01 white

48 orange

299:-

56 bright green

94 medium grey melange

99 black

213 Randy

Collegejacka i skön stretchig kvalitet med fin dampassform. Sidfickor och bröstficka med dragkedja i avvikande färg. Präglade logo-kläppar. Huva med hög hals och dragsko för att lätt kunna justera passformen. Material: 92% bomull, 8% elastan. Färg 94 är i 67% bomull, 25% viskos, 8% elastan. Vikt: 280 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°

Collegebyxa i dampassform som matchar modell 211 Mia i samma sköna kvalitet. Sidofickor och bred midjemudd med dragsko och fina logo eyelets. Bakficka med dragkedja och tryck i avvikande färg. Präglad logo-kläpp på dragkedjan. Material: 92% bomull, 8% elastan. Färg 94 är i 67% bomull, 25% viskos, 8% elastan. Vikt: 280 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°

ca . pris

ca . pris

85 bright blue

94 medium grey melange

99 black

211 Mia

489:-

299:-

SO U T H W EST

| 27


M ER S P O RT

203 Parry Klassisk collegejacka med dubbla tyglager i huvan och två frontfickor. Elastisk mudd i nederkant och vid ärmslut. 7 olika färger. Material: 80% bomull, 20% polyester. Vikt: 315 g/m2 Storlekar: 120–140–160– XS–S–M–L–XL–XXL–3XL. Storlek 120 finns endast utan snörning i luvan. Tvättråd: 40° ca . pris

329:- junior 289:-

233 Georgia

418 Sidney

419 Somers

Powerstretchjacka med elastiska bandkanter i kontrastfärg vid hals och ärmslut. Fickor med dragkedjor och detaljerade kläppar. Samtliga dragkedjor och pullers i kontrastfärg. Flatlocksömmar och mjuka avskärningar. Högerärm med mobilficka och öppning för sladd på insidan. Material: 2 lager, single jersey bondat med fleece, 100% polyester. Vikt: 240 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°

Powerstretchjacka med dampassform. Elastiska bandkanter i kontrastfärg vid hals och ärmslut. Fickor med dragkedjor och detaljerade kläppar. Samtliga dragkedjor och pullers i kontrastfärg. Flatlocksömmar och mjuka avskärningar. Högerärm med mobilficka och öppning för sladd på insidan. Material: 2 lager, single jersey bondat med fleece, 100% polyester. Vikt: 240 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL. Tvättråd: 40°

ca . pris

ca . pris

499:-

499:-

Klassisk collegejacka i dampassform med dubbla tyglager i huvan och två frontfickor. Elastisk mudd i nederkant och vid ärmslut. Finns i 7 olika färger. Material: 80% bomull, 20% polyester. Vikt: 315 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40° ca . pris

28 |

329:-

SO U T H W EST

01 white

85 bright blue

99 black

01 white

85 bright blue

99 black


M ER S P O RT

620 Atlantic

422 Henry

Vatten- och vindavvisande softshelljacka i stretch med TPU-membran. Yttertyget är bondat med mesh. Modellen har även fina präglade kläppar och metallöljetter under ärmarna för ökad andnings­ förmåga. Justerbara ärmslut och dragsko nedtill. Material: 94% polyester, 6% elastan. Andningsförmåga: 800g/m2/24h. Vattenpelare: 3000 mm. Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL. Tvättråd: 40°

Powerstretchjacka i följsam kvalité. Fram­ sida i nylontyg med lätt padding. Drag­ kedjorna har tejp och zip-pullers i kontrastfärg. Elastiska band med SW heatprint i nederkant, ärmavslut och krage. Färg svart har reflexband i ärmens flatlocksöm och reflex på frontdragkedjans tejp. Material: 95% polyester, 5% spandex Vikt: 240 g/m2 Storlekar: S–M–L–XL–XXL–3XL Tvättråd: 40°

ca . pris

28 navy

539:-

65 red

ca . pris

85 bright blue

649:-

99 black

99 black 88 blue melange

94 medium grey melange

423 Hedda Powerstretchjacka med dampassform i följsam kvalité. Framsida i nylontyg med lätt padding. Dragkedjorna har tejp och zip-pullers i kontrastfärg. Elastiska band med SW-heatprint i nederkant på ärmavslut och krage. Färg svart har reflexband i ärmens flatlocksöm och reflex på frontdragkedjans tejp. Material: 95% polyester, 5% spandex Vikt: 240 g/m2 Storlekar: XS–S–M–L–XL–XXL Tvättråd: 40° ca . pris

649:-

621 Victoria Vatten- och vindavvisande softshelljacka i stretch med TPU-membran. Denna modell med fin dampassform. Yttertyget är bondat med mesh. Modellen har även fina präglade kläppar och metallöljetter under ärmarna för ökad andnings­förmåga. Justerbara ärmslut och dragsko nedtill. Material: 94% polyester, 6% elastan. Andningsförmåga: 800g/m2/24h. Vattenpelare: 3000 mm. Storlekar: S–M–L–XL–XXL. Tvättråd: 40°

ca . pris

539:-

99 black 28 navy

65 red

85 bright blue

99 black

70 fuchsia melange

94 medium grey melange

SO U T H W EST

| 29


www.sandryds.com

Sportmagasin South West - 2017