Page 1

u l i e Urh lehti KILPAILIJOITA KARKUUN Hyvä kunto parantaa bisnestä

TREENIVINKKEJÄ VALMENTAJALTA Juoksuvalmentaja auttaa sinut alkuun


KAIKKI KOTIINPÄIN olen jonas cedås, Sandrydsin toimitusjohtaja sekä sen lisäksi olen innokas treenaaja ja kilpapyöräilijä. Joskus nämä kaksi puoltani sulautuvat yhteen, kuten tässä lehdessä.  Nykyisin yhä useampi yritys ymmärtää, miten paljon liikunnasta voi olla hyötyä henkilöstölle. Sen ei tarvitse olla kovaa rääkkiä, vaan mikä tahansa liikunta on parempi kuin ei tehdä mitään. Liikkuva ihminen jaksaa paremmin, nukkuu paremmin, tuottaa paremmin, tuntee vähemmän stressiä ja on harvemmin pois sairauden takia. On siis itsestään selvää, että kun henkilöstö pysyy terveenä, yritykselle se on kaikki kotiinpäin – eikä vähiten taloudellisesti. Sitä paitsi fyysinen kunto vahvistaa myös henkistä puolta.   Sopiva pukeutuminenkin on tärkeää: vaatteiden on oltava käytännöllisiä ja toimivia. Niissä on voitava liikkua vapaasti, ja tärkeitä ominaisuuksia ovat myös hengittävyys ja kosteudensiirtokyky. Tietysti vaatteiden on myös näytettävä hyvältä!   Tässä lehdessä esittelemme sporttimallistomme, jonka vaatteet on valmistettu erityisesti liikkumista ja treenausta varten.  Yhdessä treenaaminen on aina mukavaa, ja yhteenkuuluvuutta voi korostaa ja vahvistaa yhtenäinäisillä vaatteilla. Ryhmässä yksilöstä tulee osa jotain suurempaa. Tarkoitus ei ehkä ole edustaa vain itseään vaan myös työnantajaansa, josta on ylpeä.   Se voi olla myös se syy, miksi yrityksestä ollaan ylpeitä: merkki siitä, että työnantaja välittää henkilöstönsä hyvinvoinnista. Lisäksi yrityksen logo tulee esiin positiivisessa yhteydessä.


4

SIVU

BRA BIL TERVEYS ON TÄRKEÄÄ

Tässä yrityksessä terveys on tärkeää liikeideaa myöten.

11

SIVU

o t s i l l a m u l i e h r U Uuden mallistomme teema on selkeä: liikunta ja terveys. Eritysesti keskitymme juoksuun.

SIVU

24

SIV U

08

TR EEN IVI N K K E J Ä VA L M ENTA J A LTA Emma Belforth valmentaa kaikentasoisia juoksijoita.

SIV U

20

Uutuus!

R AY J A ROZ Tekninen t-paita 100% kierrätetystä polyesteristä.

SIV U

22

TRENDINETSINTÄÄ Hyvä omistaa. Kiva tietää.

LISÄÄ URHEILUA South West tarjoaa paljon myös aktiiviseen vapaa-aikaan.

SO U T H W EST

|

3


B R A BI L . TÄ R K E Ä T ERV E YS

K I L PA I L I J O I TA

KARKUUN kuvittele mielessäsi autoliike, joka tarjoaa mahdollisuuden ilmaiseen kuntosalikäyntiin samalla kun autosi on huollossa. Bra Bilissä se ei ole kuvitelmaa vaan totta. Siellä liikunta on osa työelämää ja samalla yksi syy yrityksen menestykseen. Halusimme kuulla menestyskonseptista enemmän, joten tapasimme Bra Bilin toimitusjohtajan Alexander Orméuksen.

SO U T H W EST

|

5


B R A BI L . TÄ R K E Ä T ERV E YS

Perustuuko yrityskulttuurinne liikuntaan?

– Haluan terveysajattelun näkyvän työpaikalla ja innostaa ihmisiä liikkumaan, Alexander Orméus kertoo. Toivon ihmisten voivan paremmin ja olevan iloisempia, siksi panostan terveyteen alkaen terveystarkastuksista kunnon testaukseen ja terveysprofiilin luomiseen. Terveys vaikuttaa koko elämään – sekä töissä että kotona.

Miten seuraat, onko siitä todella hyötyä?

– Tulokset ovat selkeät. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet, työntekijät ja asiakkaat ovat tyytyväisempiä. Henkilöstön kunto on parantunut 30% ja koetun stressin määrä vähentynyt 14%.   Jotkut yritykset tukevat työntekijöidensä liikuntaa tarkoituksenaan parantaa yrityksen tuottavuutta. Niin sen ei pitäisi kuitenkaan mennä vaan tarkoitus olisi saada ihmisistä terveempiä ja iloisempia. Silloin keskitytään oikeaan asiaan ja tuottavuuden kasvu tulee ikään kuin kaupan päälle.

Oletko tehnyt liikunnasta osan liikeideaasi?

Collegetakki 210 Madison. Treeni-T-paita 810 Ted. Treenitrikoot 820 Troy. Shortsit 825 Tim.

– Se on kuin kolmivaiheraketti. Aloitimme henkilöstöstä, jatkoimme sponsoreiden kanssa ja kolme vuotta sitten laajensimme asiakkaisiin. Olemme profiloituneet terveystietoisena autoliikkeenä ja se on otettu hyvin vastaan. Monet käyttävät palveluitamme, koska jakavat samat arvot ja ajattelutavan kuin me. Sen myötä on syntynyt verkosto.

Liikkuvatko työntekijät paljon yhdessä?

Miesten treeni-T-paita 810 Ted ja naisten 811 Tea. Treenipusero 806 Sara. 6

|

SO U T H W EST

– Se vaihtelee. Jokainen tekee tietysti sen mukaan, mikä tuntuu itsestä parhaalta. Meillä on kahdentoista hengen puulaakijoukkue jalkapallossa ja jotkut viettävät yhdessä lounastunnin kuntosalilla. Moni juoksee puolimaratonin Göteborgsvarvetissa ja pyöräilee Göterborgsgirotissa.   Henkilöstölle ne ovat ilmaisia, sillä yritys maksaa osallistumisen.


B R A BI L . TÄ R K E Ä T ERV E YS

Marcon, Cristerin, Klaran ja Camillan työnantaja on Bra Bil. Harjoittelu kuuluu heidän arkeensa. Collegetakki 210 Madison. Treenipusero 806 Sara. Shortsit 825 Tim. Treeni-T-paita 810 Ted ja 811 Tea. Treenitrikoot 820 Troy ja 821 Tess.

Mitä ajattelet harjoittelusta vs. kilpailu?

– Itse pidän harjoittelusta. Mutta olen hyvin kilpailuhenkinen, omat lajini ovat triathlon ja maastopyöräily. Kilpailutilanteessa pystyn puristamaan itsestäni vielä vähän enemmän ja jos onnistun, niin se on minulle merkki kehittymisestä. Harjoittelu on siis minulle ennen kaikkea kehittymistä. Se antaa mahdollisuuden kehittää sekä itseään että suhteitaan – täällä töissä, asiakkaiden kanssa ja vapaa-ajalla.

Treenipusero 805 Sam. SO U T H W EST

|

7


T R EEN IV I N K K E J Ä

TREENIVINKKEJÄ VALMENTAJALTA nykyään tiedetään, että terveyden edistämiseen panostettu raha tulee nelinkertaisena takaisin. Työnantajan järjestämän liikuntaedun hyödyntäminen on yritykseltä strateginen investointi ja vielä verovapaa sellainen. Juoksuvalmentaja Emma Belforth Aktivituksesta tukee työkseen yrityksiä terveydenedistämiseen liittyvissä toimissa ja jakaa tietoa mielellään. Yrityksellä menee paremmin kun työntekijät voivat hyvin. Se on tieteellisesti todistettu. Treenaus antaa sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä ja hyvä kunto ja hyvät veriarvot auttavat jaksamaan paremmin arjessa. Myös unenlaatu paranee ja riittävä, hyvä uni onkin yksi tärkeimmistä hyvinvointitekijöistä. Fyysinen aktiviteetti vähentää stressihormonien määrää, joten liikkuva ihminen sietää paremmin stressiä.   Vähäisempi stressi taas parantaa keskittymis- ja ongelmanratkaisukykyä. Harjoittelu vahvistaa lihaksistoa ja vapauttaa hyvinvointia sekä hyvänolontunnetta

lisäävää endorfiinia.  Pitkäkestoinen istuminen voi olla fyysisesti epäterveellistä, mikä monesti voi johtaa myös alakuloisuuteen ja masennukseen.

Miten pitäisi liikkua?

Liikkeellelähteminen on vaikeinta ja ylipäänsä tapojen muuttaminen on aina vaikeaa. Anna itsellesi aikaa ja ole kärsivällinen – aloita yksinkertaisesti ja etene pienin askelin, hyödynnä tilaisuus, kun sellainen tulee eteen. >>

Mikä on sopiva määrä liikuntaa?

Tätä kysymystä selvitettiiin kahdessa American Medical Association’s Journal of Internal Medicine -journaalin tutkimuksessa, jotka julkaistiin kesäkuussa 2015.   Suositus on joko 150 minuutin matalasykkeinen tai 75 minuutin korkeasykkeinen harjoitus viikossa. Tai näiden yhdistelmä, pitkiä matalakestoisia ja lyhyitä korkeasykkeisiä harjoituksia. Mitä enemmän liikuntaa, sitä enemmän terveysvaikutuksia. Jo reipas tunnin kävely kerran tai kaksi viikossa vähentää sydänkohtauksen, aivohalvauksen, diabeteksen tai ennenaikaisen kuoleman riskiä. 8

|

SO U T H W EST

Juoksu Kuntoliikunnan luonnollisin harjoittelumuoto. Juosta voit milloin tahansa, minne tahansa, miten pitkään tahansa – sillä vauhdilla, mikä tuntuu oikealta.


T R EEN IV I N K K E J Ä

Vatsalihasharjoitus Käy makuuasentoon selällesi. Kurota käsiä varpaita kohti, pidä suora ryhti, lapaluut paikoillaan ja olkapäät takana. Taivuta tarvittaessa jalkoja. Harjoituksen kohde: Ensisijaisesti keskivartalo, lisäksi lonkankoukistajat.

Jos et pysty lähtemään ulos, voit vaikka juosta paikallasi.

Lantionnosto yhdellä jalalla Käy makuuasentoon selällesi. Rentouta lantio ja aktivoi korsetti (älä jännitä lanneselkää – pidä selkä suorana). Nosta lantio ylös niin, että vartalosi muodostaa sillan, rentouta ylävartalo. Ojenna toinen sääri ja varmista, että lantio pysyy suorana eikä notkahda. Laske vartalo alas tukijalan avulla ja nosta takaisin samaan asentoon. Harjoituksen kohde: Lantio/takamus, reisien takaosat. SO U T H W EST

|

9


T R EEN IV I N K K E J Ä

Emmalla on päällään:

811 Tea V-aukkoinen naisten treeni t-paita. Katso lisää naisten ja miesten malleja sivuilta 18–19. suositushinta

21.50€

46 flourescent yellow

821 Tess Naisten treenitrikoot, joissa meshkangasta polvitaipeissa ja vyötärökaarrokkeessa. Katso lisää naisten ja miesten malleja sivuilta 18–19. suositushinta

42.50€

99 black

10

|

SO U T H W EST

Aikaa on aina, se pitää vain osata ottaa. Aloita pienistä muutoksista: käytä portaita, käy kävellen kaupassa, tee lounastauolla reipas kävelylenkki.   Juokse lapsen rinnalla kun hän pyöräilee tai vietä laatuaikaa perheen kanssa ulkoilemalla, niin saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla!   Muista, että liikuntahetki voi kestää myös vähemmän kuin tunnin. Tee vaikka 20 punnerrusta, 10 burpeeta (yleisliikettä) tai nouse makuulta ylös 20 kertaa. Tai juokse korttelin ympäri. Tänään kerran, huomenna kaksi.

Huomaat pian eron ja se lisää motivaatiota. Aseta itsellesi selkeä tavoite, joka on konkreettinen ja aikaan sidottu.   Aloita omalta tasoltasi. Jos sinulla on mahdollisuus, palkkaa Personal Trainer. Kerro läheisillesi, että aloitat liikkumisen. He kyselevät varmasti, miten sillä saralla sujuu ja jo sekin voi olla hyvä motivaattori.   Liikkuminen vie aikaa ja energiaa, mutta saat sen takaisin kaksinkertaisena. Terve ja vahva keho jaksaa paljon enemmän kuin treenaamaton!

”Tulos antaa motivaatiota. Aseta itsellesi selkeä tavoite, joka on konkreettinen ja aikaan sidottu.”

T E X T: E M M A B EL F O RT H , A K TIV IT U S A B KU VA : OSCA R M AT TSSO N

VALIOJOUKKOA: Emma on juossut Tukholman maratonin aikaan 3:00:36 ja Göteborgsvarvetin (puolimaraton) aikaan 1:20:21.


811 Tea treeni t-paita, suositushinta 21.50€ 821 Tess treenitrikoot, suositushinta 42.50€

o t s i l l a m u Urheil neihin aatteita tree Mukavia v

KU VA : DA N H O L M QV IST STA I L AU S : M A R I E FA R A H M A L LIT: A L E X , LI N D M O D ELS , LI N N E A , AV EN U E M O D EL L ER .


802 Rexia treenitakki, suositushinta 53â‚Ź 821 Tess treenitrikoot, suositushinta 42.50â‚Ź


810 Ted treeni t-paita, suositushinta 21.50€ 820 Troy treenitrikoot, suositushinta 42.50€ 825 Tim treenishortsit, suositushinta 26.50€


803 Rox treeniliivi, suositushinta 42.50€ 805 Sam treenipusero, suositushinta 42.50€ 820 Troy treenitrikoot, suositushinta 42.50€


803 Rox treeniliivi, suositushinta 42.50€ 811 Tea treeni t-paita, suositushinta 21.50€ 821 Tess treenitrikoot, suositushinta 42.50€ 810 Ted treeni t-paita, suositushinta 21.50€ 820 Troy treenitrikoot, suositushinta 42.50€


806 Sara treenipusero, suositushinta 42.50â‚Ź 821 Tess treenitrikoot, suositushinta 42.50â‚Ź


801 Rex treenitakki, suositushinta 53€ 820 Troy treenitrikoot, suositushinta 42.50€


U R H EI LU M A L LISTO

801 Rex Tuulenpitävä treenitakki. Olkapäissä, selässä ja hihansuissa kiinteä heijastinnauha joka lisää näkyvyyttä pimeässä. Edessä kaksisuuntainen heijastava vetoketju. Selässä tuulettavaa meshkangasta. Vetoketjuissa kiinteä heijastinnauha ja yhteensointuvat vetimet. Vetoketjulliset sivutaskut. Takin voi taitella sivutaskuun, joten se on helppo ottaa mukaan. Materiaali: 100% polyesteriä Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40° suositushinta

53€

99 black 46 fluorescent yellow

99 black

Heijastinsomisteet olkapäissä

802 Rexia Tuulenpitävä naisten treenitakki. Olkapäissä, selässä ja hihansuissa kiinteä heijastinnauha koka lisää näkyvyyttä pimeässä. Edessä kaksisuuntainen heijastava vetoketju. Selässä tuulettavaa meshkangasta. Vetoketjuissa kiinteä heijastinnauha ja yhteensointuvat vetimet. Vetoketjulliset sivutaskut. Takin voi taitella sivutaskuun, joten se on helppo ottaa mukaan. Materiaali: 100% polyesteriä Koot: XS–S–M–L–XL–XXL Pesuohje: 40° suositushinta

46 fluorescent yellow

820 Troy Treenitrikoot nopeasti kuivuvaa materiaalia, joissa meshkangasta polvitaipeissa sekä vyötärökaarrokkeessa takana. Säätönyörillinen joustovyötärö ja sen sisäpuolella tasku. Heijastinvetoketjut lahkeensuissa. Heijastinpainatus etupuolella reisissä ja takana pohkeissa. Materiaali: 92% polyesteriä, 8% elastaania Paino: 300 g/m2 Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40° suositushinta

53€

99 black

803 Rox

810 Ted

Kevyesti topattu treeniliivi. Sivuissa tuulettavaa meshkangasta. Edessä kaksisuuntainen heijastava vetoketju ja takana vetoketjullinen tasku. Materiaali: 100% polyesteriä Koot: XS–S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40°

O-aukkoinen treeni t-paita, jonka sivuissa ja selän yläosassa tuulettavaa meshkangasta. Heijastinpainatus hihoissa lisää näkyvyyttä pimeässä. Pieni tasku vasemmassa alareunassa. Materiaali: 92% polyesteriä, 8% elastaania Paino: 170 g/m2 Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40°

suositushinta

42.50€

suositushinta

46 fluorescent yellow

18

|

42.50€

SO U T H W EST

99 black

14 cobalt

21.50€

43 spicy 46 fluorescent 94 medium orange yellow grey melange

99 black


U R H EI LU M A L LISTO

805 Sam Pitkähihainen treenipusero, jonka sivuissa tuulettavaa meshkangasta. Heijastinvetoketju kauluksessa sekä heijastinpainatus edessä sivuilla ja takana keskellä. Tasku vasemmassa alareunassa. Vetoketjussa vetimet, joissa kiinteä heijastinnauha. Materiaali: väri 94 on 92 % polyesteriä, 8 % spandexia. Väri 99 on 90 % polyesteriä, 10 % spandexia. Paino: väri 94 - 230 g/m2, väri 99 - 200 g/m2 Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40° suositushinta

42.50€

99 black

821 Tess Naisten treenitrikoot nopeasti kuivuvaa materiaalia, joissa meshkangasta polvitaipeissa sekä vyötarökaarrokkeessa takana. Säätönyörillinen joustovyötärö ja sen sisäpuolella tasku. Heijastinvetoketju lahkeensuissa. Heijastinpainatus etupuolella reisissä ja takana pohkeissa. Materiaali: 92% polyesteriä, 8% elastaania Paino: 300 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL Pesuohje: 40° suositushinta

42.50€

94 medium grey melange

99 black

806 Sara Pitkähihainen naisten treenipusero, jonka sivuissa tuulettavaa meshkangasta. Heijastinvetoketju kauluksessa sekä heijastinpainatus edessä sivuilla ja takana keskellä. Tasku vasemmassa alareunassa. Vetoketjuvetimet, joissa kiinteä heijastinnauha. Materiaali: väri 94 on 92% polyesteriä, 8% spandexia. Väri 99 on 90% polyesteriä, 10% spandexia. Paino: väri 94 - 230 g/m2, väri 99 - 200 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL Pesuohje: 40° suositushinta

94 medium grey melange

811 Tea V-aukkoinen naisten treeni t-paita, jonka sivuissa ja selän yläosassa tuulettavaa meshkangasta. Heijastinpainatus hihoissa lisää näkyvyyttä pimeässä. Pieni tasku vasemmassa alareunassa. Materiaali: 92% polyesteriä, 8% elastaania Paino: 170 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL Pesuohje: 40° suositushinta

21.50€

46 fluorescent yellow

62 cerice

94 medium 99 black grey melange

42.50€

99 black

825 Tim Shortsit mukavuutta parantavaa nelisuuntaista stretchiä. Säätönyörillinen joustovyötärö. Sivutaskut. Heijastinpainatus lahkeiden sivuissa. Materiaali: 100% polyesteriä, 10% elastaania Koot: XS–S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40° suositushinta

43 spicy orange

Heijastinlogo

26.50€

99 black

SO U T H W EST

|

19


UUTUUS

812 Ray tekninen t-paita, suositus hinta 9,90€ 820 Troy treenitrikoot, suositushinta 42.50€

812 Ray Tekninen t-paita 100% kierrätetystä polyesteristä, jossa väriin sointuvat tasosaumat. Nopeasti kuivuvaa materiaalia, joka kuljettaa kosteuden pois iholta. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 140 g/m2 Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL Pesuohje: 40° suositushinta

01 white

9,90€

46 fluorescent yellow

49 fluorescent orange

99 black

813 Roz Naisten tekninen t-paita 100% kierrätetystä polyesteristä, jossa väriin sointuvat tasosaumat. Nopeasti kuivuvaa materiaalia, joka kuljettaa kosteuden pois iholta. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 140 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL Pesuohje: 40° suositushinta

9,90€

01 white 46 fluorescent 49 fluorescent 62 fluorescent 99 black orange cerice yellow

20 |

SO U T H W EST


813 Roz tekninen t-paita, suositushinta 9,90â‚Ź 825 Tim treenishortsit, suositushinta 26.50â‚Ź


T R EN D

Epäterveellisen elämän kustannukset VAJAAKUNTOISUUS aiheuttaa ruotsalaisyrityksille suurimmat sairauskustan-

nukset. Se tarkoittaa paljon sairauspoissaoloja ja ennen kaikkea huonompaa tulosta, sillä huonosti voivat työntekijät eivät jaksa olla tuottavia koko päivää. Tämän se maksaa miljardeissa kruunuissa: ON

O KU

35

HU

NT

74

IR

7

8 SPO

IS S AO LO A L KO H O

HU LI &

PA

7

TU

AU

KO

T IR

TI

IHÄ

SA

PUHELIMEEN ladattavia treenisov-

IN

UN

12

5

miljardia kruunua, joista:

STR ESSI

O

Epätervellisen elämän kustannukset

E UM

ET Ruotsin 100 suurimman yrityksen kustannukset 2013 (noin 20% kaikkien ruotsalaisyritysten kustannuksista). Lähde: Dagens Industri 2014-03-29

elluksia on vaikka kuinka paljon. Niiden avulla voit helposti tehdä harjoitussuunnitelman, kerätä tilastoa harjoitusten kestosta, reiteistä ja tehoista. Yleisin sovellus on Runkeeper. Toinen hauska on Zombies, Run! Siinä ollaan mukana tarinassa, jossa zombit jahtaavat sinua.

Superjuoma

inkivääristä & punajuuresta

HYPERTENSION -lehdessä julkaistu uusi tutkimus osoittaa punajuurimehun terveysvaikutukset korkeaan verenpaineeseen. Senhän jo tiesimme, että se parantaa juoksijoiden tuloksia. Vaikuttava aine on nitraatti, joka vaikuttaa alentavasti verenpaineeseen ja vähentää hapentarvetta harjoituksen aikana. Se siis lisää jakasamista. Punajuurismoothie (2 lasia):

2 punajuurta 1/2 banaani sitruunalohko

1 dl vadelmia noin 2 dl vettä

1/2 omena inkivääriä maun mukaan

Leikkaa punajuuri, omena ja inkivääri pieniksi paloiksi. Laita kaikki blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella. Nam! 22 |

SO U T H W EST


T R EN D

Urheilukello/ aktiivisuusranneke

MERILEVÄ on uusi trendiruoka. Se

KUIN kello kädessä. Näet harjoitustuloksesi reaaliajassa. Laite kerää tietoja

kehosta: esimerkiksi pulssin, askelmäärän, kuljetun matkan, unen ja aktiivisen ajan sekä kalorinkulutuksen. Monissa laitteissa on bluetooth-yhteys, jonka avulla saat siirrettyä tiedot tietokoneelle tai älypuhelimeen.   Hinnat ovat 500 kruunusta ylöspäin perustuen merkkiin ja toimintojen määrään.

5 km

10 km

21 km

M a t e r a to x n St , oc kh Ul ol tr av m as M ar an at ho 24 n -t un ni n ju ok su

et rv va Pu t e olim x a G ra ö t to eb n or , gs

Bl o & dom Vå l rR op us pe et t Pr in se ns M in ne

Hikisenä pitkässä juoksussa

42 km

on ollut aasialaisen keittiön perusaines yli tuhat vuotta. Uusi tutkimus osoittaa merilevän hoikentavia vaikutuksia, koska sen myötä kehoon sitoutuu vähemmän rasvaa.   Merilevää myydään pakasteena aasialaisissa elintarvikeliikkeissä. Erilaisia reseptejä löytyy netistä runsaasti.

JUOKSUM A AILM AN

Pohjalliset

iso trendi tällä hetkellä: ortopediset ja muut pohjalliset, joilla voit optimoida tärähdyksen ja hioa juoksuaskelta.

90 km ? km

Ruotsissa asiat ova niin loistavasti, että juoksutapahtumia riittää kaikentasoisille.   Blodomloppet järjestetään 15 paikkakunnalla ja sen tarkoitus on herättää kiinnostusta ja tukea verenluovutusta. VårRuset on naisten tapahtuma, joka järjestetään ympäri Ruotsia. Prinsens Minne on kympin juoksu Halmstadin kauniissa maisemissa. Göteborgsvarvet on maailman suurin puolimaraton.   Tukholman maraton on Ruotsin suurin juoksutapahtuma. Ultravasan juostaan Vasaloppetin reitillä. (Maratonia pidempiä matkoja kutsutaan ultrajuoksuiksi.)   24 tunnin juoksuja järjestetään sekä kotimaassa että ulkomailla: kuinka pitkälle ehtii juosta 24 tunnin aikana?

Näy kauas SOUTH WEST uuden sporttimallis-

ton takeissa ja liiveissä on hauska ja toimiva heijastintehoste.

SO U T H W EST

| 23


LISÄ Ä U R H EI LUA

LISÄÄ

! a u l i e h Ur Tyylikästä, mukavantuntuista ja käytännöllistä jouksupolulle ja salille. Painata vaatteisiin yrityksen logo. Ihmiset huomaavat ja saattavat ajatella: ”Minäkin haluan tuonne töihin.”

423 HEDDA SUOSITUSHINTA

64,90€

211 Mia joustava collegetakki, tyylikäs naisten malli. suositushinta 48,90€

182 Bronx shorts teknistä materiaalia, sisähousut ja 181 Bronx t-shirt T-paita sopii hyvin jalkapalloporukalle.

423 Hedda Myötäilevä powerstretch-takki, etukappale nailonia, kevyt toppaus. suositushinta 64,90€ 280 Whitney Bamboo Miellyttävä kerrasto bambuviskoosia. Life Wear Bamboo viljellään täysin luonnonmukaisesti! suositushinta 42,90€

633 Alma Kevyttoppatakki, monta herkullista värivaihtoehtoa. Lämmin ja pehmeä. suositushinta 69,90€

24 |

SO U T H W EST

418 Sidney Powerstretchtakki. Kolme väriä. Puhelintaskussa on johtoaukko sisäpuolella. suositushinta 49,90€


LISÄ Ä U R H EI LUA

03091 Tekninen T-Paita Tekninen T-paita, jossa on raglanhihat. Nopeasti kuivuvaa materiaalia, joka siirtää kosteuden iholta. Väreissä 46, 47, 56, 62 ja 81 on kontrastiväriset tikkaukset. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 140 g/m2. Koot: 120–140–160–XS–S–M–L–XL–XXL. 3XL ainoastaan väreissä 46 ja 99. Pesuohje: 40° suositushinta

01 white/navy 25 royal/black

65 red/black

99 black/white

01 white

9.90€

25 royal

junior

46 fluorescent yellow

7,90€

47 orange

56 bright green

62 cerise

65 red

81 aqua

99 black

181 Bronx T-paita Tekninen T-paita, jossa on tyylikkäät kontrastiväriset yksityiskohdat pääntiessä, olkapäillä ja sivuilla. Erittäin hyvin kosteutta siirtävä materiaali pitää ihosi kuivana pidempään. Sopii hyvin yhteen 182 Bronx -shortsien kanssa. Materiaali: Interlockneulos, 100% polyesteriä. Paino: 150 g/m2 Koot: 120–140–160–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

03092 Tekninen T-Paita Naisten T-paita, jossa raglanhihat. Nopeasti kuivuvaa materiaalia, joka siirtää kosteuden iholta. Väreissä 46, 47, 56, 62 ja 81 kontrastiväriset tikkaukset. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 140 g/m2. Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40°

15.90€ junior 14,90€

suositushinta

9.90€

28 navy 99 black

01 white

25 royal

182 Bronx Shortsit Tekniset shortsit, joissa on takana ja sivuilla terenauha. Erinomainen istuvuus joustavan vyötärön ja nyörin ansiosta. Shortseissa on sisähousut. Erittäin hyvin kostetutta siirtävä materiaali pitää ihosi kuivana pidempään. Sopii hyvin yhteen 181 Bronx -T-paidan kanssa. Materiaali: Interlockneulos, 100% polyesteriä. Paino: 150 g/m2 Koot: 120–140–160–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

11,90€ junior 9,90€

46 fluorescent yellow

47 orange

56 bright green

62 cerise

65 red

81 aqua

99 black

03093 Shortsit Teknisestä materiaalista valmistetut shortsit, joissa näyttävät tikkausyksityiskohdat. Erinomainen istuvuus joustavan vyötärön ja nyörin ansiosta. Sisähousut verkkoneulosta. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 140 g/m2 Koot: 120–140–160–XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

10.90€ junior 9,90€

99 black

SO U T H W EST

| 25


LISÄ Ä U R H EI LUA

347 Somerton

93 grey­melange/black/cobalt

99 black/graphite

93 grey­melange/black/cerise

99 black/graphite

Pikee miellyttävää, pestyä 100% polyesteriä. Poikkeavan värinen nappilista. Kainaloissa ja niskassa kivana yksityiskohtana metallirenkaat. Niskassa ja helman halkiossa reunusnauha. Hihassa painettu silikonilogo. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 200 g/m2 Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL. Pesuohje: 40° suositushinta

279 Whistler Bamboo

280 Whitney Bamboo

Tekninen kerrasto Life Wear Bamboo®materiaalia. Tyylikäs kaksivärinen malli, jonka saumat ovat tehosteväriset. Kauluksessa vetoketju. Pehmeää ja joustavaa materiaalia, joka pitää ihon viileänä ja säätelee kosteutta. Bambun luonnolliset ominaisuudet pitävät materiaalin raikkaana pitkään. Materiaali: Väri 99 on 95% bambuviskoosia, 5% elastaania, väri: 93 on 85% bambuviskoosia, 10% puuvillaa, 5% elastaania. Paino: 190 g/m2 . Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL. Pesuohje: 60°

Naisten tekninen kerrasto Life Wear Bamboo ®materiaalia. Tyylikäs kaksivärinen malli, jonka saumat ovat tehosteväriset. Kauluksessa vetoketju. Pehmeää ja joustavaa materiaalia, joka pitää ihon viileänä ja säätelee kosteutta. Bambun luonnolliset ominaisuudet pitävät materiaalin raikkaana pitkään. Materiaali: Väri 99 on 95% bambuviskoosia, 5% elastaania, väri: 93 on 85% bambuviskoosia, 10% puuvillaa, 5% elastaania. Paino: 190 g/m2. Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 60°

suositushinta

42€

suositushinta

19.90€

42€

348 Sandy

LIFE WEAR BAMBOO®

Pikee miellyttävää, pestyä 100% polyesteriä. Naisten malli. Poikkeavan värinen nappilista. Kainaloissa ja niskassa kivana yksityiskohtana metallirenkaat. Niskassa ja helman halkiossa reunusnauha. Hihassa painettu silikonilogo. Materiaali: 100% polyesteriä. Paino: 200 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

26 |

SO U T H W EST

19.90€


LISÄ Ä U R H EI LUA

01 white

48 orange

56 bright green

94 medium grey melange

99 black

212 Ripley 85 bright blue

94 medium grey melange

99 black

210 Madison Hupullinen collegetakki miellyttävää, joustavaa materiaalia. Vetoketjulliset sivutaskut ja rintatasku. Kaikki vetoketjut ovat poikkeavan väriset, ja niissä on leimatut vetimet. Korkea kaulus sekä nyörillinen huppu. Materiaali: 92% puuvillaa, 8% elastaania. Väri 94 on 67% puuvillaa, 25% viskoosia, 8% elastaania. Paino: 280 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL–3XL. Pesuohje: 40° suositushinta

01 white

48,90€

48 orange

Miesten gollegehousut samaa miellyttävää materiaalia ja samantyyliset kuin gollegetakki 210. Sivu- sekä takataskut. Vyötäröllä leveä resori jossa kiristysnyöri. Takakaskussa vetoketju sekä upeana yksityiskohtana taskua reunustava painatus. Materiaali: 92% puuvillaa, 8% elastaania. Paino: 280 g/m2 Väri 94 on 67% puuvillaa, 25% viskoosia, 8% elastaania. Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

29,90€

56 bright green

94 medium grey melange

99 black

213 Randy 85 bright blue

94 medium grey melange

99 black

211 Mia Hupullinen collegetakki joustavaa materiaalia, ja siinä on naisille sopiva leikkaus. Vetoketjulliset sivutaskut ja rintatasku. Kaikki vetoketjut ovat poikkeavan väriset, ja niissä on leimatut vetimet. Korkea kaulus sekä nyörillinen huppu. Materiaali: 92% puuvillaa, 8% elastaania. Väri 94 on 67% puuvillaa, 25% viskoosia, 8% elastaania. Paino: 280 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

48,90€

Naisten gollegehousut samaa miellyttävää materiaalia ja samantyyliset kuin gollegetakki 211. Sivu- sekä takataskut. Vyötäröllä leveä resori jossa kiristysnyöri. Takakaskussa vetoketju sekä upeana yksityiskohtana taskua reunustava painatus. Materiaali: 92% puuvillaa, 8% elastaania. Paino: 280 g/m2 Väri 94 on 67% puuvillaa, 25% viskoosia, 8% elastaania. Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

29,90€

SO U T H W EST

| 27


LISÄ Ä U R H EI LUA

203 Parry Collegetakki, jossa kaksinkertainen huppu. Elastiset resorit ja kaksi etutaskua. Materiaali: 80% puuvillaa, 20% polyesteriä. Paino: 315 g/m2 Koot: 120–140–160–XS–S–M–L–XL–XXL–3XL. Koossa 120 ei ole nauhoja hupussa. Pesuohje: 40°

32,90€ 28,90€

suositushinta junior

233 Georgia

418 Sidney

419 Somers

Powerstretch-takki, jossa on pääntiessä ja hihansuissa tyylikäs nauhareuna. Vetoketjutaskut, joissa on yksityiskohtainen vedin, sekä tasosaumatikkaukset ja pehmeät leikkaukset. Oikeassa hihassa on tasku jossa aukko johdolle. Materiaali: 2 kerrosta; single jersey neulosta, joka on päällystetty fleecellä, 100% polyesteriä. Paino: 240 g/m2. Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40°

Powerstretch-takki, jossa on pääntiessä ja hihansuissa tyylikäs nauhareuna. Vetoketjutaskuissa on koristeellinen vedin. Vaatteessa on kontrastiväriset tasosaumatikkaukset ja pehmeät leikkaukset. Oikeassa hihassa on tasku jossa aukko johdolle. Materiaali: 2 kerrosta; single jersey neulosta, joka on päällystetty fleecellä, 100% polyesteriä. Paino: 240 g/m2. Koot: XS–S–M–L–XL. Pesuohje: 40°

suositushinta

suositushinta

49,90€

49,90€

Klassinen collegetakki, jossa kaksinkertainen huppu ja etutaskut. Naisten malli. Elastinen resori helmassa ja hihansuissa. Materiaali: 80% puuvillaa, 20% polyesteriä. Paino: 315 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

32.90€ 01 white

28 |

SO U T H W EST

85 bright blue

99 black

01 white

85 bright blue

99 black


LISÄ Ä U R H EI LUA

620 Atlantic

422 Henry

Vettähylkivä, tuulenpitävä ja joustava softshelltakki, jossa TPU-kalvo. Monikerroksinen kangas on verkkoneulosta. Takissa on leimatut vetimet. Hihojen alla on metallirenkaat, joiden ansiosta takki hengittää paremmin. Säädettävät hihansuut ja helmassa nyöri. Materiaali: 94% polyesteriä, 6% elastaania. Hengittävyys: 800g/m2/24h. Vesipilari: 3000 mm (teippaamattomat saumat). Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL. Pesuohje: 40°

Powerstretchtakki joustavaa materiaalia. Upea malli. Etupuoli on kevyesti topattua nailonia. Kontrastiväriset vetoketjut ja sointuvat vetimet. Helmassa, hihansuissa ja kauluksessa joustava nauha, jossa SW-kuumapainatus. Materiaali: 95% polyesteriä, 5% spandexia. Paino: 240 g/m2 Koot: S–M–L–XL–XXL–3XL. Pesuohje: 40°

suositushinta

28 navy

53,90€

65 red

85 bright blue

suositushinta

64,90€

99 black

99 black 88 blue melange

94 medium grey melange

423 Hedda Powerstretchtakki joustavaa materiaalia. Upea naisellinen malli. Etupuoli on kevyesti topattua nailonia. Kontrastiväriset vetoketjut ja sointuvat vetimet. Helmassa, hihansuissa ja kauluksessa joustava nauha, jossa SW-kuumapainatus. Materiaali: 95% polyesteriä, 5% spandexia. Paino: 240 g/m2 Koot: XS–S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40° suositushinta

64,90€

621 Victoria Vettähylkivä, tuulenpitävä ja joustava softshelltakki, jossa TPU-kalvo. Takissa on kaunis naisille istuva leikkaus. Monikerroksinen kangas on verkkoneulosta. Takissa on leimatut vetimet. Hihojen alla on metallirenkaat, joiden ansiosta takki hengittää paremmin. Säädettävät hihansuut ja helmassa nyöri. Materiaali: 94% polyesteriä, 6% elastaania. Hengittävyys: 800g/m2/24h. Vesipilari: 3000 mm (teippaamattomat saumat). Koot: S–M–L–XL–XXL. Pesuohje: 40°

suositushinta

53,90€

99 black 28 navy

65 red

85 bright blue

99 black

70 fuchsia melange

94 medium grey melange

SO U T H W EST

| 29


www.sandryds.com

Urheilulehti South Westiltä - 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you