Page 53

Vill du veta mer om Tieto? Gå in på tieto.se

Carl Lindwall berättar om hur det är att vara stationerad i Kina,ett land på många sätt olik Sverige och hur han först kom att börja jobba på Tieto.

Berätta hur du hamnade på Tieto och vad gör du där? Ren tur. Efter examen gjorde jag ett internship på exportrådet i Shanghai och min exjobbsopponents flickvän jobbade på ett rekryteringsbolag som var inblandat i rekryteringen till Tieto Swedens traineeprogram. De ville ha en person med kunskaper i gränslandet mellan teknik, ekonomi samt kinesiska. Jag ansökte och flögs över till Chengdu för att träffa mina tilltänkta chefer som var på affärsresa från Sverige. Vi fattade alla tycke för varandra och jag fick jobbet. Jag började i september 2011 som trainee för Tieto i Stockholm och jobbade speciellt inom affärsutveckling inom vår affärsenhet Networks – där vi jobbar med forskning och utveckling inom telekomnätverk och finns representerade på tre kontinenter. Vi har en stor verksamhet i Kina (~1000 anställda) i tre städer och jag spenderade också en del av min traineetid i Kina – i städerna Chengdu och Peking.

Carl Lindwall Utbildad Civilingenjör inom industriell ekonomi internationell, Linköpings universitet, 2010. IT och ekonomi, Chiba University i Japan, 2008. Sinologi, Shanghai Jiaotong University i Kina, 2006.

Då traineetiden började leda mot sitt slut under sommaren 2012 blev jag erbjuden att ta över som chef för vårt kontor i Hangzhou (utanför Shanghai) med c:a 130 experter som jobbar med R&D främst inom den snabbt växande 4G-teknologin. Vad var det som lockade med din utlandstjänst? Jag har tidigare bott och studerat utomlands (Kina, Japan, Spanien, Turkiet) och jag har en fäbless för kinesisk modern historia och det kinesiska ekonomiska miraklet. Det är fascinerande att se världens största land transformeras från en nation i misär till världsekonomins motor på bara en generation!  

53

Project Destination  
Project Destination  
Advertisement