Page 40

Inspire

Upptäck nya företag// Det är kanske inte alla som vet att man kan få hjälp från KTH att starta eget. Upptäck KTH Innovation och andra intressanta företag!

KTH Innovation -hjälper dig att lyckas!

40

Har du en idé du tror kommer kunna slå stort? KTH Innovation erbjuder studenter och forskare på KTH kostnadsfri support för innovationsprojekt i alla faser på vägen från idé till marknadsfärdig produkt eller tjänst.

Tom Magnergård, gick Industriell ekonomi på KTH och startade med hjälp av KTH:s inkubator företaget Activio nu jobbar han på heltid för KTH Innovation.

KTH Innovation arbetar enligt en strukturerad process där idéer utvecklas genom olika faser. Som en del av KTH Innovations erbjudande får du hjälp med allt ifrån coaching till affärsutveckling och juridik. Hos KTH Innovation jobbar 11 personer, varav 5 coacher med bred kompetens för att stötta idéer från KTH’s alla plattformar – Life Science, ICT, Energi, Material och Transport och en jurist och en patentingenjör som hjälper till att se över avtal, patentfrågor mm. KTH Innovation har ingen strikt urvalsprocess. De enda kraven är att man studerar, forskar eller jobbar på KTH och att idén kopplar till någon sorts bakomliggande teknik. Just nu är drygt 190 idéer inne i KTH Innovations process på deras väg mot kommersialisering. Som student kan man också söka till StudentInc – KTH:s studentinkubator för teknikbaserade projekt med tydlig kommersiell potential, som drivs i samarbete med Excitera. Idag finns 13 projekt på plats i StudentInc. Har man väl gått med i KTH Innovations process prövas ens affärsidé grundligt och får möta marknaden redan från mycket tidig fas. Prövningen består av tre faser:

Project Destination  
Project Destination  
Advertisement