Page 1

Designers in the spotlight Designers drukken tegenwoordig een flinke stempel op de interieurwereld. De ontwerpers pakken echt alles aan! De redactie van Wonen.nl laat u een aantal geslaagde samenwerkingen zien.

Studio Job Een lamp van papier? Is dat mogelijk? Ja hoor! Studio Job ontwierp deze lamp voor Moooi. Hij is gemaakt van hout, karton en papier en heeft een laklaag van polyurethaan (PU). Er kunnen twee lampen in.

Tribu

Moooi

Vincent van Duysen Van Tribu uit België komt een schitterende nieuwe collectie, namelijk de collectie ‘Neutra’, ontworpen door de in België en ver daarbuiten bekende architect/ontwerper Vincent van Duysen. De collectie is gemaakt van hoogwaardig gegoten aluminium met een zitting van speciaal hout voor buiten of één van Batyline.

Axor

Patricia Urquiola Een sfeer, die alle zinnen prikkelt: voor Axor ontwierp Patricia Urquiola een poëtische en zinnenprikkelende badkamer, die tot wegdromen uitnodigt. De creatieve, multi-getalenteerde Patricia Urquiola beschikt over een onmiskenbare poëtische en levendige vormenspraak. Ze behoort al enkele jaren tot de top van ontwerpers van tijdloos design.


Piet Boon De voorkeur van ontwerper Piet Boon voor natuurlijke materialen, stoere vormgeving en een duurzaam product, sluit naadloos aan op de filosofie van Nilson. Daarom werkt hij exclusief met Nilson samen om zijn bedontwerpen te realiseren. Voor de ontwerpen van Nilson zijn onder andere eikenhout en leder gebruikt.

Nilson

Piet Hein Eek Ontwerper Piet Hein Eek: ‘Omdat we altijd behoorlijk veel lol hebben hadden we lang de gedachte dat ik iets voor Michael Tulp zou ontwerpen, maar het kwam er steeds niet van. De haardenmarkt is behoorlijk neppig met al die gasvlammetjes en dergelijke en daar hou ik helemaal niet van. Dus toen ze bedachten om een “vlambeeld” te creëren met behulp van een wapperend gordijn en ledlampjes dachten ze bij Tulp gelijk: dit is iets voor Piet. Na eindeloos twijfelen heb ik toch maar toegezegd onder voorwaarde dat ik ook een echte kachel mocht maken (zodat het een soort familie van producten zou worden). Het zijn eigenlijk best mooie stoere dingen geworden, vooral de echte kachel is charmant en functioneel.’ De kachel is officieel alleen geschikt voor buiten.

Tulp

Eric Kuster Een mooie stijldeur voegt niet alleen iets toe aan het interieur. Hij maakt een huis ook spannend. Wat zit erachter? De deur als belofte van goede smaak. De stijldeuren van Bod’or openen daarvoor een wereld aan mogelijkheden. De Nederlandse producent ontwikkelde drie unieke ontwerperscollecties van de hand van Eric Kuster, Piet Boon en Piet Hein Eek. Hoe verschillend hun stijlen ook mogen zijn, Piet Boon, Piet Hein Eek en Eric Kuster delen een gezamenlijke passie: de deur als bijzonder interieurobject.

Bod'or luxe stijldeuren designed by Eric Kuster


Mart Visser Onze eigen couturier Mart Visser ontwierp een collectie bedtextiel voor Ten Cate Houstex, genaamd Mart Visser Home Couture. Luxueuze overtrekken en kussenslopen met matzilveren plissébanden. Zeer modieus zijn de grote, grafische prints in color blocking en ton-surton tonen. Mart’s persoonlijke handschrift en signatuur komen tot uiting in unieke Haute Couture schetsen die een dekbed sieren. Van € 59,95 voor eenpersoonsovertrekken oplopend tot € 209,95 voor tweepersoonsdekbedden.

Ten Cate Houstex

Vivienne Westwood In Keulen toonde Molteni de nieuwste collectie; mode en design komen samen, ontworpen in samenwerking met de Engelse fashiondesigner Vivienne Westwood. Zij ontwikkelde voor fauteuil Glove, naar ontwerp van Patricia Urquiola, een limited-edition stof.

Molteni & C

Jan Jansen ‘Als ik ooit, naast schoenen, nog iets anders zou willen ontwerpen, dan zijn het meubels of auto’s.’ Dit zijn de woorden van meesterontwerper Jan Jansen. Hij liet zijn droom in vervulling gaan en presenteert naast zijn schoenontwerpen ´Haute Clausuren´ nu ook zijn meubelcollectie ‘Meubelcouture’.

Jan Jansen


Hella Jongerius Deze wandkleden, ontworpen door Hella Jongerius, werden met de hand geborduurd door handwerksters uit India; daardoor is elke wanddecoratie uniek. De kleden zijn onderdeel van een gezamenlijk project van IKEA en UNICEF. De dieren, een geit, vos en konijn, komen uit Zweedse sprookjes.

IKEA

Forbo Flooring

Kiki van Eijk Onder de naam Marmoleum Dutch Design werkt Forbo samen met 12 Nederlandse designers. Bekende ontwerpers ontwikkelden hun eigen kleur, wat een collectie heeft opgeleverd van twaalf kleuren die de visie van eigentijdse ontwerpers op vloer en toekomst reflecteert. Kiki van Eijk liet een denkbeeldig bloemenmeisje vlokjes kleur over een groen landschap strooien. Het fuchsiaroze en donkerbruin in de felgroene weide zorgen voor een kleur die je naar de zomer doet verlangen. Optimistisch, levendig en jong.

Ronan & Erwan Bouroullec Voor hun uitnodigende fauteuil, gemaakt in opdracht van Vitra, maakten Ronan en Erwan Bouroullec gebruik van in vorm gebreid, oersterk textiel dat met de pasvorm van een kous over de stoelconstructie werd getrokken. Deze gebreide bekleding geeft de Slow Chair een aangenaam zacht en ergonomisch verantwoord zitcomfort dat nog wordt vergroot door dunne zitting- en rugkussens.

Vitra

Designers in the spotlight  

Artikel over designers die zich nu inzetten op interieurdesign, gepubliceerd in Wonen.nl op maat cMagazine (c) Pressofoon

Advertisement