Page 1

EULER: Leonhard Paul Euler va nàixer en Basilea, Suïssa, el 15 abril de 1707 i va morir en Sant Petersburg, Rússia, el 18 de setembre de 1783. Va ser un matemàtic i físic suís. Es tracta del principal matemàtic del segle XVIII i un dels més grans i prolífics de tots els temps. Va viure a Rússia i Alemanya la major part de la seua vida i va realitzar importants descobriments en àrees tan diverses com el càlcul o la teoria de grafs. Una de les formules més importants de Euler és: iπ

e +1=0

Curiositats de la fórmula:

-

Aquesta fórmula va ser inventada pel matemàtic Leonhard Paul Euler, que va ser un dels principals matemàtics del segle XVIII i un dels més grans i prolífics de tots els temps.

-

La fórmula proporciona una potent una potent connexió entre l’anàlisi matemàtic i la trigonometria. S’utilitza per representar els nombres complexos en coordenades polars i permet definir el logaritme per a nombres negatius i nombres complexos.

-

Els components de la formula són: π : relaciona la longitud del cercle amb el seu diàmetre i està present en diverses de les equacions més fonamentals de la física. e : és un nombre irracional i transcendent. i : és l'arrel quadrada de -1, a partir del qual es construeix el conjunt dels nombres complexos. 0 i 1 : són els elements neutres respectivament de l'addició i la multiplicació

-

Moltes enquestes que es van fer als matemàtics, van dir que aquesta formula era una de les millors formules que habia inventat Euler i una de les millors d’aquell segle (XVIII).


Sandra Davia, Yanira Cuenca, Abel Medrano i Jaume Saez 4 ESO C.

Euler  

A aquest document de word hi ha un poc d'informació sobre la formula d'EULER.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you