Page 1

ELS TERRATRÈMOLS

Sandra i Cristina


QUÈ SÓN ELS TERRATRÈMOLS Els terratrèmols o sismes són el resultat de l'alliberament brusc de l’energia acumulada pels desplaçaments de les diferents plaques de l’escorça terrestre.

CURIOSITATS Es produeixen nombrosos sismes cada dia però la majoria no són sentits pels humans.


PARTS I ESQUEMA

HIPOCENTRE: Punt de l’interior de la Terra on s’inicia el moviment sísmic. EPICENTRE: Punt de la superfície de la Terra que està directament a sobre de l’Hipocentre. ONES SÍSMIQUES: Ona elàstica provocada pel focus d’un terratrèmol i que s’expandeix per l’interior o superfície de la Terra.


INTENSITAT La intensitat és el grau de força que porta un terratrèmol.

-ESCALA DE RICHTER: És una escala logarítmica de base 10 i assigna un nombre per qualificar l’efecte d’un terratrèmol.

-ESCALA DE MERCALLI: És una escala de 12 graus desenvolupada per avaluar la intensitat dels terratrèmols a través del efectes i danys causats a les estructures.


ONES SÍSMIQUES ONES SÍSMIQUES: Ona elàstica provocada pel focus d’un terratrèmol i que s’expandeix per l’interior o superfície de la Terra.

-PRIMÀRIES: Es propaga per tota mena de matèries -SECUNDÀRIES: Ones transversals. Són més lentes que les primàries -SUPERFICIALS: Són generades per les primàries i les secundàries


SISMÒGRAFS • És l’aparell que serveix per mesurar la magnitud dels terratrèmols


EFECTES DELS TERRATRÈMOLS Si parlem només dels efectes de tipus ambiental, i no pas dels efectes a les construccions humanes cal parlar principalment de dos coses. na Un tsunami és u es ondulació que eà degut produeix a l'oc l submarí. a un terratrèmo e poden Causa ones qu r arribar a mesura tres. desenes de me

Un allau és un rusc de despreniment b baixa terra o neu que pendent avall.

Els terratrèmols  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you