Page 1

-0-


Inhoudsopgave Blz.

1:

Inhoudsopgave

Blz.

2:

Voorwoord / Inleiding

Blz.

3:

Actief / Passief

Blz.

4:

Actief

Blz.

5:

Actief

Blz.

6:

Passief

Blz.

7.

BRAVO-factoren

Blz.

8.

BRAVO-factoren

Blz.

9

Films/Documentaires

Blz.

10.

Films/Documentaires

Blz.

11.

Films/Documentaires

Blz.

12.

Sportboek

Blz.

13.

Evenement

Blz.

14.

Bronvermelding

Blz.

15.

Nawoord

-1-


Voorwoord In de opdracht ‘sporthart’ is het de bedoeling dat je een eigen sportloopbaan beschrijft, 3 films of documentaires bekijkt, een sportboek leest, een sportevenement bezoekt en tenslotte je een onderzoek doet naar je eigen BRAVO-factoren. Ik heb in mijn opdracht gebruik gemaakt van het P&O model en de stof die we in de les hebben gehad er zoveel mogelijk in proberen te verwerken.

Inleiding Ik heb gekozen voor het maken van een magazine. Ik heb bedacht om er een uitgave van NUSPORT van te maken, maar dan vol met informatie over mij en mijn sportleven. Deze uitgave bestaat uit gave ervaringen, informatie over mijn gezondheid en een verhaal over mijn sportloopbaan. Ook zijn er 3 analyses van sport documentaires in te vinden en een samenvatting over het door mij gelezen sportboek en bezochte evenement. Verder is er nog wat extra’s aan toegevoegd over hoeveel en wat ik nou precies aan passieve sport doe. Dit is grotendeels waar ik in mijn vrije tijd graag naar kijk en waar mijn grootste interesses in de sport liggen.

-2-


Sportloopbaan Actief 1999 – 2002 2002 – 2004 2003 – 2009 2006 – Nu 2009 – Nu 2008 - Nu 2010 – Nu 2010 – Nu 2012 2012 – Nu 2012 – Nu

Gym Zwemmen Atletiek Voetbal ( recreatief, alleen trainen ) Korfbal ( trainer + scheidsrechter ) Waterskiën Basketbal ( recreatief ) Snowboarden ( wintersport met school ) Golfen ( school ) Fitness ( zomervakantie om fit te blijven ) Hardlopen ( zomervakantie om fit te blijven )

Passief 1999 - Nu 1999 – Nu 2000 – Nu 2006 – Nu 2009 – Nu 2009 – Nu 2012 -

Voetbal ( Stadions, wedstrijden ) Atletiek EK, WK, OS Korfbal NBA Tennis Barca wedstrijd gezien in Camp Nou.

-3-


Actief In 1999 ben ik voor het eerst op een sport gegaan, namelijk gymnastiek. Deze sport werd gekozen op microniveau. Ik wist niet wat ik wilde gaan doen, maar ik wilde wel graag sporten en daarom besloten mijn ouders mij naar jongensgymnastiek te sturen. In 2002 ben ik op zwemmen gegaan. Zwemmen was ook op microniveau, want mijn ouders wilden graag dat ik mijn zwemdiploma’s zou halen. Persoonlijk was zwemmen meer een keuze gebaseerd op oriëntatie. Ik wilde graag bij de marine in die tijd, omdat ik dat stoer vond en daarom ben ik op zwemmen gegaan. In 2004 ben ik gestopt met zwemmen, omdat ik het niet leuk meer vond. Na het zwemmen ben ik in 2003 begonnen met atletiek. Ik ben op atletiek gegaan, nadat ik met een vriend van school was mee geweest om te kijken hoe ik deze sport vond. Ook deze sport heb ik dus gekozen op microniveau. Ook begon ik in deze tijd met atletiek kijken op televisie en ook hierdoor heb ik ervoor gekozen om op atletiek te gaan. Ik vond het hartstikke gaaf en had geluk met mijn competenties: ik was vrij snel, kon hoog springen en had de wil om te winnen en te leren. Na vele jaren atletiek bij AV ISALA 96 ging het plezier voor mij er ineens snel van af en ik stopte met atletiek in 2009. Vanaf 2006 begon ik veel op straat te voetballen, dit kwam door dat ik veel voetbal keek, dus op macro-niveau en omdat we het op school veel deden, dus op micro-niveau want ik werd beïnvloed door vrienden van school. Na het atletiek ben ik in 2009 gaan korfballen in wedstrijdvorm. Ik ging naar wit-blauw Kampen. Deze keuze heb ik gemaakt op microniveau, want mijn zus korfbalde al bij wit-blauw; op micro-niveau, want ik kwam er al heel vaak en vond het gezellig; en op macro-niveau, deze korfbalclub was het dichtste bij huis. Persoonlijk was dit iets wat ik graag wilde doen, dus oriëntatie; Ik leerde erg snel, capaciteit; en door de atletiek had ik veel voordelen die ik met korfbal toe kon passen; dus competenties. Vanaf 2008 ga ik af en toe waterskiën met mijn oom en familie. Dit is op micro-niveau want mijn moeder kwam er een keer mee dat hij had gevraagd of ik niet een keer mee wilde met hem. In 2010 zag ik een filmpje van Blake Griffin, de power forward van LA Clippers in de NBA, ik raakte helemaal verslaafd aan het Amerikaanse basketbal en probeerde het zoveel mogelijk te volgen. Dit gebeurde op micro-niveau want ik begon met kijken met een paar vrienden van de korfbal. Hierna zijn wij ook met zijn allen veel gaan basketballen op straat en gingen we trucs oefenen. Ik had voordeel van het korfbal, de competenties. In 2010 ging ik voor het eerst Snowboarden met school, dit was vrijwillig en het leek mij gaaf om mee te gaan ( oriëntatie ). Deze keuze werd gemaakt op meso-niveau want ik had met vrienden van school afgesproken om samen te gaan.

-4-


Fitness/Hardlopen ben ik afgelopen zomer in 2012 mee begonnen. Dit was om gedurende de zomer fit te worden voor volgend korfbalseizoen. Een keuze oriĂŤntatie want we gingen samen met de jongens van de vereniging naar de sportschool. Vanaf 1999 vindt ik het helemaal geweldig om stadions te bezoeken van grote sportclubs en het museum en de shop die hier vaak bij zijn. Dit is op micro-niveau want mijn vader heeft hetzelfde en nam mij voor het eerst mee naar een groot stadion. Ik ben vooral naar veel Italiaanse stadions geweest. Vanaf 2000 ben ik veel grote toernooien gaan kijken. Ik begon me te interesseren voor meerdere sporten en had veel plezier door naar verschillende sporten te kijken. Dit was op oriĂŤntatie want ik zocht op internet op wat ik leuk vond en probeerde dit zo veel mogelijk te kijken. Toen ik zelf ben gaan korfballen ben ik ook meer korfbal gaan kijken. Ik kreeg een favoriete speler en club en ben de hoogste korfbalcompetitie gaan volgen. Dit gebeurde op micro-niveau want we gingen vaak met de jongens samen kijken en bij de vereniging hoorde ik verhalen die ik weer over wedstrijden die ik dan weer zelf wilde zien. Ik ben in 2009 begonnen met echt veel tennis te gaan kijken. Ik ben groot fan van Federer en hem volg ik het meest. Dit is op micro-niveau gebeurd want thuis werd ook veel tennis gekeken.

-5-


Passief Al van jongs af aan kijk ik veel voetbal, dit is beïnvloed op micro/niveau, want ik ben samen met mijn vader mee gaan kijken. Dit interesseerde me en al snel ging ik behalve Nederlands voetbal ook de buitenlandse competities volgen en de WK´s en de EK´s kijken, een stukje oriëntatie dus. Ook ben ik rond deze leeftijd helemaal verslaafd geraakt aan het bezoeken van grote voetbalstadions. Het eerste echte grote stadion dat we bezochten was San Siro, het stadion van AC Milan, ik wilde steeds meer en probeerde alle stadions waar we langs kwamen mee te pakken. Omdat ik zelf aan atletiek was gaan doen wilde ik er snel beter in worden. Ik was en ben er nog steeds van overtuigd dat als je veel naar een sport kijkt je het zelf ook sneller leert. Ik wilde graag atletiek beter doen, dus ook dit was een keuze op oriëntatie. Hierdoor ben ik ook beter de OS gaan volgen en ook bijna alle sporten die hier op plaatsvinden. Mijn interesse in sport werd breder en ik ging opzoeken welke regels waarbij hoorden, wederom een stukje oriëntatie. Ik ging zelf korfballen en raakte natuurlijk ook geïnteresseerd in de korfbaltop. Ik ging heel af en toe naar wedstrijden en keek alle samenvattingen terug via het internet, volgde het nationale team en probeerde zoveel mogelijk van de korfbalwereld mee te krijgen. Een paar jaar later begon ik ook veel NBA te kijken. Ik werd beïnvloed op micro-niveau, want ik ging kijken doordat mijn vrienden van de korfbal dat ook deden. Ook was het een beetje oriëntatie want ik begon mezelf er direct al veel meer in te verdiepen. Vanaf die tijd volg ik ook wat meer de grote tennistoernooien. Dit is op micro-niveau want ik ben eigenlijk een beetje met mijn zus en vader mee gaan kijken die dit al wat langer volgden. In 2012 ben ik samen met mijn vader naar Barcelona – Villareal geweest. We hadden dure kaartjes maar wel een prachtige plek in de eerste ring en tijdens de warming up stonden we 15 meter van spelers als Messi en Xavi af. Het was geweldig en de sfeer ook en Barcalona won de wedstrijd met maar liefst 5 – 0. Het is de mooiste ervaring die ik heb in de sport en ik zou het zeker weten nog een keer willen doen.

Conclusie Ik vind dat ik een best wel brede visie op sport heb. Ik vind erg veel sporten leuk en interessant en probeer zoveel mogelijk te zien maar ook zelf te doen. Zelf zeg ik ook altijd kijken is leren dus ik denk dat dit een hele belangrijke zin in mijn sportloopbaan is. Ik heb nu erg veel sporten zelf beoefend maar in de toekomst wil ik toch graag iets meer life style sporten gaan doen. Dit komt doordat we dit nu meer op school hebben en dit niet echt sporten zijn waar je snel aan begint. Passief wil ik in de toekomst toch meer verschillende sportevenementen gaan bezoeken. Ik heb het tot nu toe bij voetbal en korfbal gehouden maar ik wil toch vaker dit soort dingen doen en hierdoor meer leren over welke sfeer er nou bij verschillende typen sport hangen.

-6-


BRAVO-factoren Ik ben aan de hand van verschillende testjes nagegaan of ik voldoe aan een gezonde levensstijl en hierbij gebruik gemaakt van de BRAVO-factoren. Ik ga 1 voor 1 de letters af en laat hierbij zien wat mijn uitslag was en wat eventuele verbeterpunten kunnen zijn. Roken Beweging Uitslag: Goed zo! Je bent lekker in beweging. Probeer dat vooral vol te houden. Ik ben dus voldoende in beweging. Volgens de test beweeg ik 640 minuten per week waarvan veel minuten intensief. Ik sport veel op school maar ook thuis doe ik veel aan beweging.

Voeding Uitslag: Volgens de test eet ik best gezond maar het kan nog beter. Ik moet meer verzadigd vet, groente, vezels en vla eten om een nog gezondere voeding te krijgen. Als ik mijn voeding met de schijf van vijf vergelijk heb ik een hele goede voeding. Ik eet 2 stuks fruit per dag; groente, brood, drink voldoende water en eet zo af en toe wel eens een eitje of iets in die richting. Echter mag ik nog iets meer groente eten en wat meer vezels.

Ik rook niet en ook nooit gedaan, dus dit is in orde. Als je testen voor het roken doet kun je dus als enige uitslag krijgen dat het geen invloed op je gezondheid heeft.

Alcohol Ik drink alleen in het weekend alcohol en dit is lang niet elk weekend. Een paar testen vertelden mij dat het als ik 2 of 3 glazen paar weekend drink dat het dan geen kwaad kan. Deze glazen moeten dan wel verdeeld zijn over verschillende weekenddagen.

Ontspanning Ik sport veel en dit vindt ik ontspannend. Dit geeft mij rust en hiermee kom ik in contact met vrienden. Ik kijk thuis vaak wel eens een serie of programma’s savonds en ik ga af en toe een eindje wandelen/rustig bewegen. Verder heb ik af en toe een uitje en ga vaak leuke dingen doen. Volgens de test kan ik nog wel iets meer tijd vrij maken voor ontspanning maar in mijn ogen doe ik dit voldoende en ik heb hier ook niet de tijd voor.

-7-


Conclusie Nadat ik alle bravo-factoren bij langs ben gegaan, is het duidelijk dat ik een aardig gezonde levensstijl heb. Misschien dat ik bij mijn voeding nog iets meer op kan letten en me proberen iets meer aan de schijf te houden die voor mij goed is. Hiervoor heb ik nu een verbeterplan opgesteld: Voeding

Hoeveelheid

In lepels

Wat?

Verzadigde vetten

35 gram

5 per sneetje

Halvarine

Groente

200 gram

4 opscheplepels

Groente

Vezels

250 gram

5 opscheplepels

Pasta

-8-


Films / Documentaires Ik heb de 3 types sport: Voetbal, basketbal en Longboarding genomen. Dit zijn alle 3 sporten die mij erg interesseren en waar ik graag naar kijk.

Cristiano Ronaldo: Tested to the limit De eerste documentaire die ik heb gekeken is het onderzoek naar het goede resultaat van Cristiano Ronaldo, de documentaire staat bekend als: Cristiano Ronaldo : Tested to the limit. In deze documentaire wordt Ronaldo op verschillende fysieke maar ook mentale aspecten getest en proberen ze erachter te komen waarom juist Ronaldo zo goed is in tegenstelling tot andere voetballers. Door middel van veel meten en bekijken vinden ze uit waar Ronaldo’ s sterke punten liggen en hoe hij hier gebruik van maakt. Hij is fysiek erg sterk, dit blijkt uit zijn loopvermogen, sprongkracht en het harde schot dat hij heeft. Zijn lichaam wordt volledig gemeten, hij doet een wedstrijd tegen een Spaanse sprinter en moet een bal op zijn hardst schieten. Waar Ronaldo toch wel het meest bekend om staat zijn de trucjes en de wijze waarop hij zijn tegenstanders passeert. Hiervoor hebben ze een bepaalde camera gemaakt die op Ronaldo zijn hoofd bevestigd is en precies bekijkt wat Ronaldo nou precies doet als hij een tegenstander voorbij gaat. Hij gaat 1 tegen 1 met de presentator en die heeft een paar seconden om de bal af te pakken terwijl Cristiano Ronaldo trucjes doet om ervoor te zorgen dat het niet lukt. Hieruit blijkt dat Ronaldo zo’n goede balbehandeling heeft, dat als hij een tegenstander voorbij wil alleen naar hem hoeft te kijken en niet naar de bal. Hij is hem hierdoor vaak een stapje voor en dit is zijn weg naar succes. Een leuke maar ook leerzame documentaire. Het onderzoeksteam legt alles goed uit en je kan er ook echt iets mee. Je ontdekt wat iemand sterke punten zijn en hoe hij dit zo goed kan en doet.

Long Treks on Skate Decks Dit is een documentaire die gaat over 3 mannen die veel ervaring hebben in de wereld van het longboarden en met dit vervoersmiddel gaan ze dan ook hun reis maken. Ze maken een reis door de anders en proberen zoveel mogelijk mooie plekken mee te pakken. Ze hebben zelf al hun bagage bij zich en dragen dit altijd gedurende de reis op hun boards. Ze doen niets anders dan plezier hebben en het avontuur op zoeken en volgens mij zijn de 3 mannen ook echte dear devils. Ze trekken van het ene plekje naar het andere en slapen in hun eigen tenten die staan in hun snel opgezette kampen. Ik vindt het mooi om te zien dat ze het echt zwaar hebben en niet de luxe hebben die ze gewend zijn. Je ziet op een gegeven moment dat ze het erg zwaar hebben en dat de omstandigheden niet echt best zijn. Op dit moment begon ik het echt leuk te vinden en vond het prachtig om te zien dat ondanks dit ze alsnog super veel plezier hadden in wat ze het liefst doen: Longboarden.

-9-


The Dream Team De 3e documentaire die ik heb gezien gaat over het Amerikaanse Basketbalteam uit 1992 die meededen aan de olympische spelen in Barcelona. Ik ben gek op basketbal en een groot fan van Michael Jordan. Normaal gesproken stuurde de USA collegeteams naar de spelen, maar vanaf 1992 gingen de NBA spelers er heen. Deze bestond uit spelers als: Michael Jordan, Scottie Pippen, Magic Jonhson en Charles Barkley. Het was een geweldig team maar in eerste instantie wonnen ze nog lang niet alles. Individueel waren de mannen geweldig maar in teamverband liep het nog niet echt. Toen de mannen in vorm begonnen te komen met hun team bleek dat het niet alleen om het goede spel van de mannen ging maar ook om de uitstraling en de show die zij ervan maakten. Michael Jordan speelde hier een grote rol in en dit is in de documentaire terug te zien. Hij was de beste en wou zich bewijzen als geen ander. Lang niet iedereen vond dit wat en er kwamen veel veranderingen. Het hele basketbal veranderde eigenlijk vanaf hier en dit zagen de oude spelers ook in. Het was een soort van nieuw tijdperk voor het basketbal. Tijdens de spelen in Barcelona won het Dream Team veel, sterker nog, ze wonnen alles. Ze wonnen de Olympische spelen in Barcelona. Het basketbal dat vanaf dit moment gespeeld werd wordt nu nog steeds gebruikt. Het is het begin geweest van het basketbal dat nu bezig is. Een geweldige documentaire om kippenvel van te krijgen. Super mooi om te zien hoe de mannen van het Dream Team erover praten en hun emoties vertellen.

- 10 -


Meerwaarde SGM-professional Cristiano Ronaldo: Tested to the limit Voor de SGMer is dit een erg leerzame documentaire. De onderzoeken die ze naar Ronaldo doen worden gedaan met dezelfde als dat wij gebruikten bij de introductieweek. Het is erg nuttig om te zien waar ze naar kijken bij het onderzoeken van iemands bewegingen en hoe ze zijn fysieke kwaliteiten testen.

Long Trecks on Skate Decks Je maakt als SGMer kennis met de wereld van lifestyle sports. De mannen leven echt voor hun sport en dat merk je erg goed in de documentaire. Ze laten je echt kennis maken met hun wereld en dat is erg leerzaam. Ik heb vrij weinig ervaring met life style sports omdat het voor die mensen vaak ook echt hun leefstijl is. Door deze documentaire te kijken begrijp je ze wel echt.

The Dream Team Ik denk dat deze documentaire voor de SGMer handig is om te zien hoe je één team kan vormen. Hoe creeer je nou een goede sfeer? Hoe zorg je ervoor dat de ego’s verdwijnen? Het is de beste documentaire op het gebied van omgang in de sport.

Zwolle – Heracles Leuk om als SGMer bij dit soort evenementen na te denken over dingen als fair play. Handig om te kijken of je begrijpt wat er over fairplay gezegd wordt en of dit op het veld ook daadwerkelijk gebeurt.

Ik, Zlatan ( Boek ) Interessant om wat te weten te komen over het leven van een profvoetballer. Hoe hij er gekomen is, hoe hij zichzelf ontwikkeld heeft, wie hij daarvoor nodig had, wat voor keuzes hij maakte en waarom en wat de resultaten hiervan waren. Eigenlijk kun je dit boek een beetje proberen te analyseren met het gebruiken van het P&O model.

- 11 -


Samenvatting en onderbouwing van: Ik, Zlatan Voor het lezen van een sportboek heb ik gekozen voor het boek van Zlatan Ibrahimovic: Ik, Zlatan. Dit boek heb ik gekozen omdat ik een groot fan van Zlatan ben en ik van een bekende een goede reactie kreeg over dit boek. Ik wist voor het lezen al dat hij een ingewikkelde reis naar zijn het topvoetbal heeft gehad en dit zorgde ervoor dat ik er nog meer geïnteresseerd in werd. Samenvatting Zlatan begint in het boek met de negatieve ervaring die hij bij Barcelona heeft gehad. Hij verteld dat niemand durfde op te staan en niemand eens zijn eigen mening wilde geven terwijl hij eigenlijk wel heel erg een persoon is die dat doet. Je komt veel te weten over waarom het nou niet liep en niet wou lukken bij Barcelona en leest over zijn ruzies met de trainer en medespelers. Hij verteld over zijn thuissituatie en zijn slechte streken die hij uithaalde en hoe hij zich ontwikkeld heeft bij zijn club Malmö FF. De trainer van Malmö heeft er zag het talent van Zlatan en zorgde dat hij meer kans kreeg om zich te bewijzen. Hij speelde zich in de kijk bij deze ploeg en al snel stonden er veel scouts aan de kant te kijken. Na zijn tijd bij Malmö FF verruilt hij deze club voor Ajax Amsterdam. Hij ziet het als een wonder en had nooit gedacht iets als dit te bereiken. Hij leeft erg ongezond en heeft weinig contact met anderen. Bij Ajax wordt hij echt bekend op internationaal niveau en hij begint met spelen voor zijn vaderland Zweden. In zijn tijd bij Ajax maakt hij kennis met zaakwaarnemer Mino Raiola. Deze man zorgt ervoor dat Zlatan getransferd wordt naar Juventus, een Italiaanse topclub. Zlatan zorgt bij deze club voor enorme successen en boekt de ene overwinning na de andere. Na 2 topseizoenen gaat het minder met het bestuur van de club en het team valt uiteen, bekende topspelers als Cannavaro verruilen de club. Zlatan besluit op het laatste moment om te verhuizen naar Inter, een club in Milaan. Ook hier zorgt Zlatan voor succes en neemt de hoofdrol in veel van de wedstrijden. Hij wordt in Italie gezien als de beste spits in tijden en is super bekend op internationaal niveau. Hij verteld over de geboorte van zijn zonen en wat voor een chaos dat geweest is voor hem en zijn vrouw Helena. Na zijn tijd bij Inter vertrok hij naar Barcelona wat voor hem geen goede ervaring is geweest. Hij heeft er niets meer dan slechte woorden aan over gehouden en wordt dan ook door Barcelona verkocht aan AC Milan. Hij is blij weer in de Serie A te mogen spelen en neemt bij AC Milan direct een basisplek in beslag. Hij is de aanvaller waarvan alles moet komen en helpt AC Milan weer een beetje overeind te komen. Conclusie Ik vind het een geweldig boek, niet alleen vanwege deze man zelf maar ook de wijze waarop hij het verteld. Hij is heel eerlijk en dat lees je ook terug. Hij houdt zichzelf niet in en benoemt goede en slechte ervaringen van elke club waar hij bij langs is geweest. Ik vindt het erg mooi dat hij het meest van het Italiaanse voetbal houdt want daar hou ik zelf ook het meest van. Je kunt je in het boek goed verplaatsen in zijn situatie en nadenken over de beslissingen die hij en zijn zaakwaarnemer nemen. Ik vindt het een super leuk boek om te lezen.

- 12 -


Sportevenement Voor dit onderdeel ben ik samen met mijn stief broertje naar PEC Zwolle - Heracles geweest. Dit was super leuk en ik heb op zich een best wel goede wedstrijd gezien. Zwolle was tot de 0-1 nog erg goed maar begon daarna een slappe wedstrijd te spelen. Ze werden zowel op individuele kwaliteit van het veld gespeeld. Toen het leek alsof ze nog wel een kans hadden scoorde Heracles eigenlijk onverwachts de beslissende goal en breidde dit later gemakkelijk uit naar een 0-3 uitslag. Ik vond het erg leuk /De aanvallers van Heracles waren erg op dreef en waren beslissend in deze wedstrijd. m weer eens naar een wedstrijd te gaan en zit er toch over na te denken om volgend jaar voor een seizoenkaart te gaan bij Zwolle.

- 13 -


Bronvermelding -

NUSPORT Sportwereld van het HBO – Jan de Leeuw Mijnhanze.nl

- 14 -


Nawoord Ik heb voor deze opdracht veel toe moeten passen uit de hoorcolleges en werkcolleges. Hierdoor heb ik veel geleerd over de nieuwe stof die we op school gekregen hebben en heb dit op een zo goed mogelijke manier toegepast. Ook leuk om erachter te komen hoe het met je gezondheid zit en wat je eventuele verbeterpunten kunnen zijn. Een erg leuke opdracht om te doen omdat de keuze erg vrij is. Hier mee bedoel ik dat je zelf de documentaires, het boek en het evenement mag kiezen en zelf een creatieve vorm mag geven aan je opdracht. Een leuke opdracht om te doen vind ik!

- 15 -

Sporthart Sander Fixe  

NUSPORT magazine over het Sporthart van SGM'er Sander Fixe, Klas 1I

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you