Page 1

Joebox programmatieboekje van de maanden November & December 2013


VOORWOORD

De twee eerste maanden vol plezier zitten er weer op, hopelijk heeft iedereen zich goed geamuseerd en is iedereen klaar voor de komende twee maand met dubbel zoveel plezier! OPGEPAST: Vanaf 7 december starten de avondvergaderingen, dit wil zeggen dat de kapoenen, wouters & woudlopers ZATERDAGAVOND van VIJF TOT ACHT worden verwacht, en de jogi’s, givers en jin ZATERDAGAVOND VAN ZEVEN TOT TIEN op de scouts worden verwacht.


KAPOENEN

Zondag 3 november Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in een griezel beest. Met Halloween ben je welkom in de hel, je krijgt de kriebels, je bibbert uit je vel. Kom maar als je durft! Zondag 10 November Schilderen als Van Gogh, Da Vinci of Picasso? Het kan allemaal op de scouts! Haal jullie fantasie maar al boven! Zondag 17 November Gaadnav neod ew sella, dnennpasie! Wat we vandaag gaan doen houden we nog even geheim… Zondag 24 November Oh nee! Er is een draak ontsnapt uit de kelder van ons kasteel! Doe jullie stoerste ridder-/prinsessen kledij maar aan, want wij gaan hem vangen en achter slot en grendel steken. Zondag 1 December Helaas geen vergadering vandaag, maar niet getreurd, volgende week zijn we er weer! PAS OP: VANAF VOLGENDE WEEK VINDT DE SCOUTS ZATERDAGAVOND VAN VIJF TOT ACHT PLAATS. ZATERDAG! 7 December Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint-Nicolaas ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Maar zijn jullie wel braaf geweest? ZATERDAG! 14 December Hoeveel is 5+6, wat is de hoofdstad van België, waarom zijn bananen krom, wat betekent „epibreren‟, hoeveel keer zit de letter „T‟ in het woord „Hottentottententententoonstelling‟,… Bereid jullie maar voor, want vandaag gaan we quizen!


ZATERDAG! 21 December Jingle bells, jingle bells, jingle all the way. Oh what fun it is to ride in a one-horse open sleigh! Hey! Kom je ook naar ons kerstfeestje? Breng een cadeautje mee voor een medekapoen ter waarde van Max â‚Ź3-4 Kom zeker, want het is de laatste vergadering van het jaar! Zaterdag 28 December Door de vele familiefeesten is het helaas geen scouts vandaag! Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Jullie trotse leiding: Thomas Omas (Betrouwbare Arend), Bram Kam (Goedwillige Bergbever), Lotte Protte (Oerang-Oetang), Roy Boy (Begripvolle Toekan) en Dieter Gieter (Naarstige Steppelemming).


WOUTERS Yoooo dé manneuuh én dé vrouweuuh, Hier is het boekje voor de komende 2 maanden, lees het al eens want er zijn deze maand ook avondvergaderingen. Dit wil zeggen dat het zaterdagavond scouts is in plaats van zondagmiddag. Wij hebben ze al zin in, ’t ga vree wijs zijn!

Zondag 3 november Halloween is al een tijdje geleden geweest maar dat is niet erg want op 3 november is het Halloween op de scouts! Verkleed je in iets griezeligs dan gaan we de woudlopers bang gaan maken MUHAHAHAHAHA

Zondag 10 november Omdat Stef gisteren zonder eten naar bed moest maken wij vandaag een echte scoutsmaaltijd (misschien eet je thuis toch best al) breng allemaal een groente mee, de leiding zorgt voor de rest. -honger is de beste saus-

Zondag 17 november Vandaag kijken we hoe het gesteld is met jullie scoutstechnieken. Van knopen leggen tot tenten opzetten. Afspraak 14u00 op de scouts!

Zondag 24 november De vorige sportvergadering viel letterlijk in het water, laten we hopen dat het deze keer beter weer is  gooi die beentjes maar al los!

Zondag 1 december Helaas, geen scouts vandaag. We zien jullie terug binnen 6 dagen in plaats van 7! Want dan is het een mega wijze avondvergadering. Als je niet weet wat te doen vandaag, hier is een rekensommetje: 35 - 10 x 2 = … Tot volgende week! VANAF VOLGENDE WEEK VINDT DE SCOUTS ZATERDAGAVOND VAN VIJF TOT ACHT PLAATS.


Zaterdag 7 december - Avondvergadering van 17u00 – 20u00 Allen welkom op de eerste avondvergadering, het beloofd een spetter van een vergadering te worden! zaterdag 14 december - Avondvergadering van 17u00 – 20u00 We gaan vanavond naar een toffe film kijken. Wie wil mag een versnapering meebrengen maar kilo‟s versnapering is echter niet nodig, jullie krijgen van ons ook iets.  de film blijft een verrassing! zaterdag 21 december - Avondvergadering van 17u00 – 20u00 Joepie de tijd van cadeautjes, lichtjes en gezellige feestjes is aangebroken. Op de scouts doen wij daar zeer graag aan mee. Neem allemaal een cadeautje mee van maximum 3 a 4 euro en pak het maar mooi in, we geven namelijk een kerstfeestje!! Zaterdag 28 december Geen vergadering De leiding wens jullie een fantastisch nieuwjaar! We zien jullie terug in 2014! Tot dan! Ziezo november en september zitten er al weer op, aan allen die gekomen zijn proficiat aan allen die niet gekomen zijn ook proficiat een stevige linker van jullie leiding en een gelukkig nieuwjaar! Torben Stef Emiel Elien Loic


WOUDLOPERS Elk zijnen dag, De eerste twee maanden zijn snel voorbijgevlogen, dat kan enkel een positief teken zijn. Wij hebben deze keer opnieuw een planning klaar voor 2 maanden vol scoutsavonturen. Ziehier een overzicht:

Zondag 3 november Aangezien we de vorige keer malchance hadden met het weer is het grote Sparta-spel verplaatst naar vandaag. Haal die speren en schilden maar boven om Koning Leonidas te verdedigen.

Zondag 10 november Vandaag hebben we een tof dorpspel in petto voor jullie. Melle heeft in 1882 een stuk grondgebied van ons afgepakt, en wij gaan dat terug veroveren. Vergeet niet allemaal zeker in uniform te zijn! (Hemd, das en groene scoutsbroek)

Zondag 17 november Vandaag gaan we sporten, maar niet op de conventionele manier. Je raadt het al, vandaag houden we de grote paralympische spelen! Zondag 24 november Vandaag wordt er een eeuwenoude scoutsklassieker gespeeld. Spelen die zo lang meegaan staan garant voor plezier. Misschien kan je het al raden adhv de volgende prent.


Zondag 1 december Spijtig genoeg is er vandaag geen vergadering. geniet allemaal van jullie zondag en rust vooral goed uit, want volgende week vliegen we er opnieuw in! VANAF VOLGENDE WEEK VINDT DE SCOUTS ZATERDAGAVOND VAN VIJF TOT ACHT PLAATS. Zaterdag 7 december Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij vaart via het kanaal GentTerneuzen en de Schelde, ziet 'em gaan. Jaja, wij hebben Sinterklaas in hoogst eigen persoon kunnen regelen om even langs de scouts te passeren voor de broave kinderen onder de woudlopers. Ik hoop dat jullie flink zijn geweest dit jaar, want de zwarte pieten zullen zeker hun befaamde jutten zakken meehebben!

Zaterdag 14 december Een scout is meer dan enkel een handig persoon die goed overweg kan met techniek en oriĂŤntatie, nee er is nog meer nodig. Een scout heeft ook een brede basis kennis en die gaan wij vanavond testen. Wie wordt de slimste woudloper?

Zaterdag 21 december Shaken, not stirred. Vandaag gaan wij James Bond achterna zoals in Casino Royale. Eens zien wie er van ons het beste overweg kan met gokken. De winnaar kan rekenen op een toffe verassing.

Zaterdag 28 december De leiding heeft het druk, druk, druk met de blok. Deze week is er geen vergadering voorzien. Kijk geregeld eens op de site zodat je zeker op de hoogte bent van de activiteiten in januari en februari!

Wij hebben er alvast zin in, jullie hopelijk ook! Een stevige linker van jullie leiding, Alexander, Arne, Nathan, Youri en Jonathan.


JOGI’S Zondag 3 november Neem vandaag jullie warmste, zachtste en minst bekwijlde dekentje mee want we kijken allemaal gezellig samen naar een (democratisch verkozen) film!

Zondag 10 november Competitie binnen de scouts moet er ook af en toe zijn. Deze middag spelen we het grote Reis-rond-de-wereld-spel. Leer maar waar Burundi en Sri Lanka liggen, en leer dansen zoals ze doen in Rwanda.

Zondag 17 november Kleed jullie maar eens sjiek/deftig. We gaan kaarten want Gillian kan dat niet. We kunnen het natuurlijk niet 3u lang bij kaarten houden dus we gaan ook andere leuke dingen doen die Gillian niet kan!

Zondag 24 november Het begint stilaan koud te worden. Met dat koude weer associĂŤren wij de mooie sport schaatsen. Iedereen die klaar is om veel te vallen neemt deze middag mee: een fiets, handschoenen en 6euro

Zondag 1 december Junior voelt zich vandaag niet zo goed. Naar verluidt is het toilet-gebonden. Jammer, maar vandaag geen vergadering. Schrijf eens een brief naar Dries of Sofie.

VANAF VOLGENDE WEEK VINDT DE SCOUTS ZATERDAGAVOND VAN ZEVEN TOT TIEN PLAATS.


Zaterdag 7 december Arme Rahi heeft een andere afkomst (wat we allemaal moeten respecteren natuurlijk, of niet). Hij heeft, in tegenstelling tot jullie, gisteren geen Sinterklaascadeautjes gekregen. Hij kent Sinterklaas zelfs niet! Daarom gaan we hem deze middag duidelijk maken hoe het komt dat deze heilige uit Turkije zo belangrijk is voor ons! Zaterdag 14 december Go camo or go home! Het zal er hevig aan toe gaan vanavond dus haal jullie sluipkleding maar vanonder de roze rokjes en fragiele hakjes.

Zaterdag 21 december Het was zo tof met jullie afgelopen maanden, jullie hebben geen examens meer, de onze komen eraan… met andere woorden genoeg redenen om eens een feestje te geven. Aangezien het bijna kerstmis is hebben we meteen ook een thema voor de avond. Een kerstmuts is nooit verkeerd, behalve in elke maand die niet begint met “d” en eindigt met “ecember”. Ook is er een speciale verrassings-activiteit voor vanavond! Zeker komen dus!

Zaterdag 28 december

Junior heeft weer tegenpruttelende darmen. Geen vergadering voor deze laatste zondag van het jaar!

Veel liefs,

Incontinente Junior, nietskunnende Gillian, leuke Rahi en die 2 anderen (die liever in het buitenland gingen studeren dan bij jullie te zijn)


GIVERS Beste givervrienden en wolf! Wij hebben jullie suggesties aandachtig bestudeerd en hebben er zeker en vast (haha) rekening mee gehouden tijdens de planning van de komende twee maanden. We konden natuurlijk niet elke week gaan eten, dat zou wat duur zijn, maar er zit wel veel eten in! Zondag 3 November We gaan van start met een gouwe ouwe, een bosspel! Voor de winnaars (en ook een beetje voor de verliezers) is er een beloning met veel calorieĂŤn. Buikpijn gegarandeerd! Zondag 10 November Omdat jullie altijd zo graag willen fietsen, zetten we dat deze zondag om in de praktijk! Iedereen zorgt ervoor dat hij met de fiets is en dat de kuiten goed zijn ingesmeerd ;p

Zondag 17 November Beste givertjes! Vandaag trekken we de stad in. Iedereen komt dus, alweer, met de fiets. Uitdaging: breng verkleedkledij mee waarin jullie volledig onherkenbaar zijn. Hoeden, snorren, kranten, lange mantels of pruiken zijn allemaal aanraders! Diegene die zich het best kan vermommen als oud vrouwtje, Pakistaan van de nachtwinkel of CJ van GTA maakt het meest kans op de prijs..

Zondag 24 November Op deze mooie zondagmiddag testen we jullie zelfstandigheid. In Fata Morgana moest een heel dorp samenwerken om 5 sterren te verdienen, vandaag staan jullie er alleen voor. Liters bloed, zweet en tranen zullen vloeien deze namiddag!

Zondag 1 December Geen vergadering liefste schatjes van givers. Tijd om allemaal eens een mooie natuurwandeling te maken!


Zaterdag 7 December – 19H-22H Onze eerste avondvergadering :3 Voor deze en de komende drie vergaderingen moeten jullie van 19u tot 22u op de scouts zijn in plaats van twee tot vijf. Deze avond staat trouwens volledig in het thema van Sinterklaas. Een feestdag voor een volledig fictief figuur, gebaseerd op een oude turk die 1700 jaar geleden speelgoed aan kindjes gaf. Aangezien jullie allemaal al oud en wijs genoeg zijn om te weten dat er geen oude mens op een wit paard met een negertje „s nachts op jullie dak loopt, krijgen jullie wat lekkers van de scoutsleiding. Zaterdag 14 December – 19H-22H Filmavond! Popcorn en dekentjes + een mooie romantische komedie <3 En zeker niets anders hoor.

Zaterdag 21 December – 19H-22H Kerstmis is een tijd van rustig samenzijn. Daarom voorzien wij een klassiek kerstfeest met lekkere chocolademelk, een open haard, kerstliederen en cadeautjes. Aangezien de Kerstman niet bestaat mogen/moeten ook allemaal een origineel cadeau van max waarde 5 euro meebrengen.

Zaterdag 28 December Jammer genoeg alweer geen vergadering :s Maar nu heeft wolf weer wat tijd voor zijn vriendin! Kusjes,

Jullie leiding


JIN Zondag 3 November Nieuwe maand, nieuw boekje, allemaal nieuwe verrassingen!

Zondag 10 november Vandaag wordt een dag om niet te vergeten.

Zondag 17 november Als jullie een fenomenale onvergetelijke en spetterende zondag willen, is komen de boodschap. Zondag 24 november Laatste zondag van de maand. Geen scouts ď &#x152; Zondag 1 december Joepiee de poepieeeee Bijna sinterklaas! !!<3Cadeautjes <3!! ( En examens.) Zaterdag 7 december Sinterklaas is al voorbij ď &#x152; En de examens komen dichter en dichter. Zaterdag 14 december Wij zorgen voor een welverdiende ontspanning! Zaterdag 21 december Kerstfeestjuueehhh, dansendansendansen met jongens!! Zaterdag 28 december Geen vergadering, want het is alweer de laatste dag van de maand!

Boekjenovdec  
Advertisement