Page 1

Taak CM 5: Online en sociale media

Studenten Dimi Lesseine Sander Declerck

URL’s http://taakcm5coronaextra.tumblr.com/ http://www.protopage.com/dimilesss


Corona Extra Inleiding http://www.protopage.com/dimilesss

Schets van het digitale landschap van Corona Extra Geef je in Google ‘Corona Extra’ in, dan kom je terecht op de algemene site www.coronaextra.com. Er verschijnt er een landing page waar je je leeftijd moet ingeven om van start te kunnen gaan op de site. Rechtsboven kan je kiezen uit Mexico, Australië, Europa of Canada. Allen hebben ze hun eigen website. Klik je op Europa heb je nog eens een onderverdeling en kan je kiezen uit Italië, Spanje, België, Oostenrijk,… Spijtig genoeg hebben alle landen behalve ons land een verzorgde site met de duidelijke Corona Extra huisstijl. Als je op ons land klikt word je doorverwezen naar de Facebookpagina van Corona Extra.

Concurrentie Soms zullen we aspecten van ons merk moeten vergelijken met een concurrent. Hiervoor hebben we gekozen voor ‘Desperados’. Het is net zoals Corona Extra een exotisch bier en beide dranken zijn ongeveer even bekend en gekend en zijn daarom aan elkaar gewaagd.


We merken wel op dat Desperados altijd net iets beter is georganiseerd omdat ze een beter ge誰ntegreerd communicatiebeleid voeren en omdat ze kwaliteit in hun communicatiebeleid nastreven.

1. Usability Gebruik van goede kernwoorden Als we in google.com/trends Corona Extra ingeven ziet de interesse in de loop der tijd er zo uit.

Onderstaande afbeelding toont de regionale interesse in het merk.


Dit zijn de gerelateerde zoekopdrachten.

Consistentie: gebruik de standaarden Voor surfers is het heel belangrijk dat het allemaal wat simpel wordt gehouden. Daarom gebruiken we best de standaarden. Op de site van coronaextra.eu zien we dat het logo links bovenaan staat. Zo hoort het ook te zijn. Wanneer we naar een andere pagina op de site en vervolgens klikken op het logo komen we terug op de homepage. Een zoekfunctie is echter niet aanwezig. De taal kunnen we wel selecteren. De taalselectie staat rechtsboven en, zoals het hoort, niet met vlaggetjes. Op de site van coronaextra.eu kunnen we enkel kiezen tussen vijf talen. De vijf talen zijn Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Links van deze knop staat wel een knop met ‘local sites’. Het gaat om de sites van acht landen, nl. Italië, Spanje, België, Israël, Rusland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Turkije. Als we op Belgium klikken dan worden we rechtstreeks naar de Facebook pagina gezonden. Op de homepagina zien we de rubriek ‘Corona Events’. De naam van het evenement heeft een andere kleur en een groter lettertype dan de informatie eronder. Wanneer we op de naam gaan staan wordt deze onderstreept. Eens op de link geklikt en terug op de homepage wordt de link niet in een ander kleur gezet.


Draagbaarheid Op de site van coronaextra.eu zien we dat sociale media geïmplementeerd is. Rechts op de homepage zien we dat je de Facebook pagina kan ‘liken’. Helemaal onderaan, ook op de homepage, heb je de twee icoontjes van Facebook en Twitter met daaronder de links naar hun pagina. De teksten kan je gewoon kopiëren en plakken, dit is handig als je wat opzoekingswerk moet doen en iets nodig hebt over het merk. De URL’s zijn duidelijk en helder. Meestal zijn de URL’s blauw en de achtergrond wit. Navigatie De navigatie op de site is consistent over de hele site. Bovenaan staan er vier items met daarnaast nog de knoppen ‘local sites’ en ‘language’. De subnavigatie staat onder de hoofdnavigatie. De subnavigatie dient links te staan en onder elkaar. De secundaire navigatie staat onderaan. De surfer kan direct via de hoofdnavigatie naar de producten gaan of de geplande events bekijken. Typografie De woorden staan in een schreefloos lettertype, wat ervoor zorgt dat het makkelijk leest. De kernwoorden staan in het vet. Het belangrijkste komt eerst, dus de structuur is goed. De tekst staat niet in paragrafen omdat het doorgaans om kleine stukken tekst gaat.

Toegankelijkheid De site is beschikbaar op elke browser. Ook op tablets en smartphones is de site te bezoeken. De site is compatibel met alle browsers. De site werkt goed en snel. Er zijn wel grote afbeeldingen op de site aanwezig, maar deze vormen geen problemen voor de snelheid. Interactie Op de website is geen mogelijkheid tot interactie. In de secundaire navigatie staat er wel een ‘contact’-knop. Dat is de enige optie om het merk te schrijven. Verder zijn er geen polls, fora aanwezig. Maar dat hoeft ook niet, want op Facebook en Twitter kan je wel feedback geven en vragen stellen. Call-to-action Het doel van de website van corona is hoofdzakelijk om informatie te geven aan de surfers. Daarnaast kunnen ze ook contact opnemen via de knop ‘contact’ die in de secundaire navigatie staat. De secundaire navigatie is te zien op elke pagina, dus de


contactinformatie is gemakkelijk te vinden. Er zijn geen koop-knoppen op de website. Het doel van de website is niet om bier te verkopen, maar om informatie te geven aan geïnteresseerden die via het contactformulier wel het product kunnen kopen. Landing page De eerste pagina waar de surfer op komt, moeten ze hun taal opgeven en zeggen of ze al dan niet 18 jaar zijn. Op deze manier komen ze te weten welke taal men spreekt en of ze ouder zijn dan 18 jaar. Deze gegevens kunnen niet betrouwbaar zijn, want iedereen kan op de site ook al ben je geen 18. Je hoeft gewoon te liegen over je leeftijd en je bent binnen. Deze procedure is eenvoudig en dus gebruiksvriendelijk. Het is een groot pluspunt dat men zich niet moet registreren om op de site te gaan.

Mobiele website De site op een smartphone en tablet is geheel hetzelfde. Er zijn geen verschillen. We zien ook geen nadelen, want alles kan vergroot en verkleint worden. De content is deelbaar. Via een smartphone is het ook gemakkelijk om de site van coronaextra.eu te doorzoeken. Er zijn geen problemen met het laden van pagina’s. Er is voldoende witruimte zodat de surfer het goed kan lezen. De content is kort, net zoals op de gewone site. De content is makkelijk te lezen. Als er al iets is dat je niet kan zien kan je het vergroten. Advies De zoekfunctie plaatsen we rechtsboven. De links waarop je geklikt hebt zouden beter in een andere kleur zijn. Eens je terug bent op de homepage, weet je dat je die link al hebt bekeken. De subnavigatie moet links komen en onder elkaar. Op Facebook en Twitter is er wel ruimte voor discussie, feedback, polls, maar misschien moeten ze op de site toch meer interactie creëren door bijvoorbeeld een forum aan te maken of op de site zelf een poll aan te gaan. Ook kunnen ze e-books aanbieden met productinformatie en informatie waar je het merk kan kopen. Om het extra aangenaam te maken voor de bezoeker zou er op de site ook een radio kunnen komen. De muziek zou in lijn moeten liggen met het product. Zuiderse opzwepende muziek die je direct doet verlangen naar zon, zee, strand en vooral Corona Extra. Een chat installeren op de homepage zou ook een optie kunnen


zijn om meer interactie te hebben met de surfer. Via deze chat kunnen ze dan rechtstreeks informatie vragen aan een medewerker of met elkaar chatten en meningen uitwisselen.

2. Monitoring Er is gekozen voor een gevarieerd aantal monitoring tools zodat verschillende aspecten van het merk op de proef worden gesteld. Elke monitoring tool is terug te vinden op onze Protopage. Gelijksoortige monitoring tools hebben hetzelfde kleur gekregen om overzicht te behouden. Omgili & Boardreader Zo zijn er twee monitoring tools die zich focussen op wat er over CoronaExtra wordt gezegd op fora. We hebben gekozen voor Omgili en BoardReader. Het zijn handige ‘forum search’ tools die je kan toepassen op elk onderwerp die je wilt. Het gebeurt soms dat de woorden ‘Corona’ en ‘Extra’ opgesplitst worden tijdens het zoeken, zodat je geen relevant resultaat bekomt. Dat zijn zaken waar je weinig tot niets aan kunt doen. Los daarvan kunnen we stellen dat het hier gaat over twee goed werkende monitoring tools aangezien de meeste zoekresultaten weldegelijk over ons onderwerp gaan. Hieronder zie je een dergelijk zoekresultaat dat niet relevant is voor onze zoekterm ‘CoronaExtra’.


Spezify De volgende monitoring tool heet ‘Spezify’. Deze tool richt zich op alle afbeeldingen ter wereld met als onderwerp ‘Corona’. Hier zien we dat alle afbeeldingen gerelateerd zijn aan het merk zonder enige uitzondering. We kunnen stellen dat deze tool een ideale hulpmiddel is om afbeeldingen te vinden over gelijk welk onderwerp. Addictomatic & Topsy Addictomatic en Topsy zijn twee all-roundmonitoring tools zoals we dat noemen. Bing news, Twitter, Google Blog Search, Flickr, Youtube en Ask.com zijn een van de vele zaken die je helpen monitoren via Addictomatic. Bij Topsy heb je een uitgebreid filtersysteem zodat je je zoekresultaten kan laten weergeven hoe jij het wilt. Je kan filteren op tweets, links, foto’s, video’s, influencers of je kan alles weergeven. Bovendien kan je ook de tijdspanne instellen van je resultaten. Past 7 Days, Past 1 Hour, All Time,… TweetReach Vervolgens komen we toe aan de tool die Twitter analyseert. De ‘TweetReach’ tool geeft je uitgebreide informatie, die je in staat stelt je onderwerp ten volle te monitoren. Reach, exposure, activity, tweets en top contributors zijn gegevens die TweetReach je kunnen bieden. Wil je een ‘full rapport’ van je zoekresultaten dan moet je upgraden en dus betalen. Marketing Grader Als laatste tool hebben we gekozen voor de free trial van de ‘Marketing Grader’ tool. Ondanks dat we gebruik maken van de free trial mogen we niet klagen hoeveel informatie we krijgen zonder bij te betalen voor de software. Marketing Grader hoort niet alleen bij monitoring maar hoort tevens bij SEO. De tool geeft je een overall checklist die je in staat stelt je communicatie naar je stakeholders te optimaliseren. Je kan zien dat op vlak van social media, Corona al zijn aandachtspunten heeft voltooid. Corona komt één vinkje tekort bij de SEO checklist, namelijk een beschrijving van het merk op zoekmachines. De beschrijving moet de aandacht trekken en zich onderscheiden van alle andere zoekresultaten op zoekmachines.


We kunnen concluderen dat er nog een aantal werkpunten zijn die kunnen leiden tot een betere en overtuigendere communicatie aangezien Corona Europe een 49/100 scoort op de MarketingGrader website. Zaken zoals blogs zijn afwezig bij Corona Europe.

Evenals het mobile aspect is nog toe aan verbetering. Wanneer hier aan gewerkt wordt, zouden we kunnen spreken van een verbeterde ge誰ntegreerde communicatie.

3. Beoordeling online communicatiekanalen Blog Is enkel aanwezig op de Australische site.


Ondanks dat je de blog enkel kunt lezen op de Australische Corona site is het al bij al niet zo een storend gegeven. De blog verhaalt de relatie tussen de mens en de natuur, met andere woorden een vrij algemeen onderwerp die landgrensoverschrijdend is. Je moet dus niet van AustraliĂŤ zijn om de blog te kunnen verstaan. Het is alleen jammer dat er geen versie van de blog op de Europese site staat van Corona want het is echt de moeite. Hoewel het geen grote stap is om de Australische site te bezoeken, toch zullen vele mensen denken dat Corona niet aan blogging doet wanneer ze op de Europese website terechtkomen. Concurrentie Op het vlak van blogging kunnen we niet veel aanmerken buiten het feit dat de blog misschien ook terug te vinden mag zijn op de Europese site. Wanneer we Corona vergelijken met Desperados kunnen we stellen dat Desperados niet eens een blog heeft. Twitter Corona Extra heeft een overkoepelend Twitteraccount @corona met een kleine twintigduizend volgers en 326 tweets. @coronaeurope heeft minder volgers maar maakt meer gebruik van de kracht van Twitter. Zij hebben om en bij de 3.600 keren getwitterd.


Concurrentie Het officiële overkoepelende @Corona Twitteraccount doet het zeer goed met haar 21.000 volgers. Wanneer we het aantal volgers vergelijken met de grote concurrent, namelijk Desperados, dan zien we dat Desperados ‘maar’ 18.000 volgers heeft. Dat is een verschil van 3000 volgers. Het meest aantal volgers hebben wilt niet altijd zeggen dat je daarom de beste bent. Je moet je aantal volgers efficiënt kunnen informeren en beïnvloeden. Je mag ze dus niet verwaarlozen. Anders heeft het geen zin om iets of iemand te volgen als je er toch geen informatie uithaalt. Desperados tweet beduidend meer dan Corona Extra. Corona Extra maakt minder gebruik van het sociale netwerk waardoor de 3000 volgers die ze meer hebben, niet veel verschil maken.


Conclusie Er zou moeten worden nagedacht over hoe men het aantal volgers van @coronaeurope kan opkrikken. Je kan jezelf de vraag stellen of het nog zin heeft om een account te hebben voor de Europese bevolking. Misschien volgt het merendeel van de Europese inwoners @corona en is er geen aandacht voor @coronaeurope. Ik zou niet bij de pakken blijven zitten zoals het nu is. Ofwel voeg je het Europese account toe aan het algemene account, ofwel onderneem je stappen om het aantal volgers op te krikken. @corona mag ook meer tweets voorzien aangezien ze een groter bereik hebben dan @coronaeurope. Het evenwicht tussen het aantal tweets en het aantal volgers van beide Twitteraccounts is onlogisch verdeeld. Aan de ene kant heb je 3.600 tweets voor amper 1200 volgers en aan de andere kant heb je 326 tweets voor zo’n 21.000 volgers. Facebook Corona Extra heeft net zoals haar Twitteraccount een overkoepelende Facebookpagina. De Facebookpagina heeft zo’n 6,8 miljoen fans. Er bestaat ook een Facebookpagina


‘Corona Extra USA’ met zo’n 1,4 miljoen fans. Het is duidelijk dat ze met de gewone ‘Corona’ pagina het meest bereik hebben en dat die pagina het officieelst is.

Over de Facebookpagina pagina valt niet zo veel slechts te vertellen. Het is een pagina dat bijna 7 miljoen fans heeft en waar tweemaal per week posts op verschijnen. De posts zijn vaak foto’s die ‘the goodlife’ laten zien aan de fans, gecombineerd met een Corona Extra flesje. Wat wel opvalt is dat de foto’s allemaal op elkaar lijken en dat er met andere woorden geen variëteit in de posts is. Alsook de resolutie van de foto’s zijn beneden alle pijlen. We gaan hier verder nog op zin. Concurrentie: Wanneer we de Facebookpagina vergelijken met die van Desperados zien we dat Corona meer ‘likes’ heeft. Desondanks is dit niet doorslaggevend om te besluiten dat daarom de pagina van Corona beter is. Als je beide pagina’s eens grondig doorzoekt merk je duidelijke verschillen op. Verschillen die in het voordeel spelen van Desperados. Om te beginnen post Desperados regelmatiger dan Corona zonder dat het storend is. De afbeeldingen die Corona post lijken vaak op elkaar en zijn bovendien van slechte kwaliteit. Vaak bestaan de afbeeldingen uit lage resoluties en ogen ze niet professioneel. De steeds op elkaar gelijkende afbeeldingen gekenmerkt door palmbomen, strand en één of meer bierflesje(s) stralen monotonie en onpersoonlijkheid uit. Op de Desperadospagina bots je op kwaliteitsvolle en doordachte foto’s. Desperados biedt een gevarieerd assortiment foto’s aan. Want als je kijkt naar het aantal likes, shares of comments per post, zien we dat Desperados veel beter scoort dan Corona. Als conclusie kunnen we stellen dat Desperados meer aandacht besteedt aan zijn Facebookpagina, ondanks het minder aantal volgers. Het legt dus eerder de focus op kwaliteit dan op kwantiteit.


Youtube-kanaal De Australische Corona Extra post filmpjes onder de naam ‘CoronaFWYRB’ (From Where You’d Rather Be) en heeft zo’n 2.651 geabonneerden. De Italiaanse versie heet ‘CoronaExtraItalia’ en heeft 61 geabonneerden. De meeste officiële grensoverschrijdende Corona Extra promotiefilmpjes gebeuren dus via het Youtubekanaal ‘CoronaFWYRB’.

Concurrentie: We kunnen niet ontkennen dat Corona Extra een overkoepelend Europees account nodig heeft. Momenteel zijn er maar twee Corona Extra kanalen. Dat van Australië en dat van Italië. Van de twee kanalen wordt enkel dat van Australië verzorgd. Er is dus geen algemeen kanaal voor Corona Europe zodat audiovisuele communicatie via Youtube duidelijk en gestructureerd verloopt. Desperados pakt het hier anders aan. Ze hebben één officieel kanaal dat al het audiovisueel materiaal distribueert. Verschillende filmpjes uit verschillende landen komen op dat ene kanaal terecht zonder dat er verwarring ontstaat. Bovendien verdeel je je geabonneerden niet over verschillende kanalen. Desperados heeft beduidend meer volgers aangezien het maar één kanaal heeft. Het bedrijf telt bijna het dubbel aantal volgers van Corona Extra (Australië en Italië tezamen).


Pinterest Corona Extra heeft een officiële Pinterest pagina met 9 borden, 1.665 pins en zo’n 508 volgers.

Concurrentie: Desperados is niet actief op Pinterest. Instagram Ook op deze sociale netwerksite is Corona Extra aanwezig onder de naam ‘coronaextraofficial’. Ze hebben zo’n 2500 volgers en een 180tal posts.


Concurrentie: Ook hier kunnen we hier de vergelijking maken met Desperados. Desperados heeft een instagram account met zo’n 1000 volgers maar ook hier kunnen we opnieuw het aantal volgers nuanceren. Desperados post meer doordachter materiaal (eventementen, filmpjes, feestende mensen,…) terwijl Corona Extra telkens opnieuw ‘the goodlife’ toont.


Google+ Hun Google+ account ‘CoronaExtraEurope’ wordt goed onderhouden en wekelijks voorzien van een nieuwe post. Ze hebben jammer genoeg maar 91 volgers maar wel 33.407 weergaven. Concurrentie: Desperados is niet actief op Google+


4. Online adverteren Dit vindt je wanneer je Corona Extra zoekt op Google.

Er wordt direct verwezen naar YouTube, waar je filmpjes kan vinden over het merk. Je kan direct vinden waar je Corona kan kopen.


Corona Extra intypen in YouTube geeft het volgende resultaat op.


Dit zijn verschillende banners van het merk.

De banners zijn aantrekkelijk. De combinatie van de juiste kleuren en de sfeervolle afbeeldingen zorgen ervoor dat de surfer ertoe aangetrokken wordt om op de banner te klikken. Advies Toch adviseren we dat Corona Extra meer online gaat adverteren. Geen extreme veranderingen, gewoon een vorm van aanwezigheid tonen is al genoeg. Op die manier weten mensen dat het merk ook online actief is. Elke dag opnieuw moet een merk het vertrouwen van de klant verdienen. Het koopgedrag van die klant hangt af van dat vertrouwen. Zowel betalende als nietbetalende campagnes be誰nvloeden het aankoopproces maar online reclame is op dit moment de belangrijkste be誰nvloeder.


Consumenten die informatie via het internet opzoeken, bekijken en beoordelen boodschappen, teksten en aanbiedingen anders dan personen die een folder of een advertentie lezen. Daarom is het van groot belang dat je op de juiste manier adverteert! Er zijn verschillende online advertentiemogelijkheden zoals: o Adverteren via e-mail o Adverteren via zoekmachines o Adverteren via online gidsen o Adverteren via sociale netwerken o Adverteren op websites van derden Waarschijnlijk zijn niet alle mogelijkheden effectief, maar er zijn wel een aantal advertentiemogelijkheden die een positieve invloed zouden hebben op ons merk. Adverteren via zoekmachines kun je op twee manieren doen, enerzijds door ervoor te zorgen dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt. En anderzijds door gebruik te maken van advertentiemogelijkheden. Beide manieren zijn een optie voor Corona Extra. Via deze manier wordt de website door onbekenden gevonden, vervolgens kan die website ze dan overtuigen om tot de aankoop over te gaan. Een andere manier zijn gesponsorde links. Dit is een andere manier om mensen naar jouw site te lokken. Adverteren via sociale netwerken. Corona Extra is al redelijk actief op de meest populaire netwerken. Maar hun posts zijn niet altijd even up-to-date. Ik vraag me dan wel af of dit echt nodig is? Er zijn een aantal bekende spelers onder de bieren, mensen willen gewoon de beste aanbieder. Het is natuurlijk wel belangrijk om je merk te promoten, maar je moet het natuurlijk ook wel kunnen realiseren‌ Kostprijs


Als marktleider is indito open én duidelijk in haar prijzen. o De klik-kosten zijn vrij te bepalen o Regionaal of nationaal  Van heel het land, Vlaanderen, enkele gemeentes tot een straal van een paar kilometer rond uw bedrijf.  Voor ieders budget  Kies zelf het bedrag dat u maandelijks wenst te spenderen aan online adverteren via Google.  Juiste moment  Bereik uw doelgroep op het moment dat ze zelf actief op zoek zijn naar uw producten of diensten. Geen verloren budget!

5. SEO Analyse website SEO-Checklist 1. Use country extensions… Or redirect them Het merk Corona gebruikt verschillende extensies voor verschillende gebieden in de wereld. Zo heb je ‘.eu’ voor Europa, coronaextrausa.com is voor Verenigde Staten… 2. Make your website load quickly Hoe sneller je website laadt, hoe hoger de rank op Google. De websites werken prima en wij hebben geen problemen ondervonden met het laden van bepaalde delen op de website.

5. SEO Keywords De bovenste 5 keyword werken goed. De onderste 5 werken niet. o Corona o Corona Extra o Corona light o From where you’d rather be o Save the beach o The place to be o ATP 2014 o Grupo modelo o Mexican beer o Premium beer


5. SEO Ranking Google, Bling & Yahoo Ik heb de SEO-tool ‘smallseotools.com’ gebruikt om te zien in hoeverre bovenstaande keywords je makkelijk verbinden met www.corona.com. Spijtig genoeg zijn enkel ‘Corona’, ‘Corona extra’ en ‘Corona light’ keywords die je naar de site leiden. De namen of slagzinnen van campagnes die Corona opstelt leiden in de verste verte naar de website. De 5 onderste keywords die bovenaan staan zijn meer dan 10 pagina’s verwijderd van de officiële Corona site. ‘From where you’d rather be’ leidt niet alleen naar de Australische Corona site maar ook naar het promotiefilmpje op Youtube. ‘Save the beach’ leidt ook niet naar de officiële Corona website maar wel naar een andere website van Corona, namelijk naar de website van de instantie die zich bezig houdt met verantwoord ondernemen.

Op de bijhorende foto kan je de ranking zien van de verschillende keywords ingegeven in Google, Bling & Yahoo. De termen ‘Corona’, ‘Corona Extra’ en ‘Corona’ Light zijn de enige keywords die je naar de website brengen van Corona. En dat geldt enkel voor de zoekmachine ‘Google’.

Dit is de site waar we de resultaten bekomen zijn.


5. SEO Ranking Youtube Wanneer we dezelfde keywords in Youtube invoeren dan bekomen we een zeer pover resultaat. Om te beginnen leiden er maar vier van de elf zoektermen tot een Corona Youtube kanaal of iets dergelijks dat Corona gerelateerd is. De zoekterm ‘Corona Extra’ leidt naar het eerder besproken Youtube kanaal ‘CoronaFWBRB’. De zoekterm ‘Corona Light’ doet ons stuiten op een Youtube kanaal ‘Corona Light USA’. Het is echter een mager kanaal met tot nu toe nog geen enkele post. ‘From where you’d rather be’ evenals ‘Corona Extra’ is een succesvolle zoekterm die je alle promotiefilmpjes van Corona laat zien. Wanneer je toch probeert om als zoekterm enkel ‘Corona’ te gebruiken zal je teleurgesteld zijn aangezien het tot niets leidt. Alle overige zoektermen in het rood leiden op hun beurt tot geen enkele relevante zoekresultaten. Wanneer je op Youtube zoektermen ingeeft alvorens je op de zoekknop drukt krijg je relevante aanvullende suggesties. Zelfs voor onze zoektermen is dat niet het geval. Integendeel, wanneer je als zoekopdracht ‘Premium beer’ wilt invoeren komt er als suggestie ‘Sapporo’, een ander premium biermerk. Wat de Search Engine Optimization betreft kunnen we stellen dat er nog heel veel logische zoektermen zijn die je niet tot de Corona site brengt of andere relevante websites. De eerste vier keywords leiden je naar relevante informatie. De andere zoektermen niet. o Corona Extra o Corona Light (Corona Light USA kanaal) o From where you’d rather be o Save the beach corona (CoronaSaveTheBeach) o Save the beach o Corona o The place to be o ATP 2014 o Grupo modelo o Mexican beer o Premium beer ( Vs. Sapporo)


5. SEO Mogelijke aanbevelingen Om tot redenen te komen voor hun zwakke SEO voor zowel Google, Bling, Yahoo als Youtube hebben we ons laten helpen door een handige SEO-tool genaamd ‘seositecheckup.com’. De site geeft je een overall SEO score door een checklist te overlopen van 42 checks. In het geval van corona.com hebben we een score van 56% wat niet bijzonder goed is. De site toont aan dat er 21 important fixes en 23 passed checks zijn. We bespreken een aantal ‘important fixes’.

Om te beginnen zijn er een aantal title tags, description tags en keyword tags spoorloos. Deze tags helpen je om hogerop de ranking te staan in verschillen search engines. Een description tag kan helpen om potentiële bezoekers op search engines te lokken naar je


website. Dit door een uitnodigende en uitlokkende beschrijving toe te voegen onderaan de titel van je website op bijvoorbeeld Google. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het moet. (foto’s) Ook zouden de voornaamste keywords in de meta-tags moeten zitten om het onderwerp van de website te kunnen identificeren door search engines. Ook de bovenstaande rode keywords zouden moeten toegevoegd worden aan de werkende keywords. Deze vanzelfsprekende keywords zouden je zeker naar de bijhorende website op de eerste pagina moeten leiden.

6. Resultaten Google Analytics

1.

1.


1.

1.

Corona Extra  
Corona Extra  
Advertisement