Page 1

Sander Bauwens

Lector : Karen De Groof

2 COM F

Multimedia 2 Portfolio

Academiejaar 2013 - 2014


1. APP Facebook Messenger Facebook Messenger is een app die perfect inspeelt op de gebreken van de mobiele Facebook app. Je kan de app op verschillende manieren gebruiken. Je hebt de mogelijkheid om je op ‘actief’ of ‘passief’ te zetten, dit bepaald of je op Facebook (mobiel) online bent of niet. Maar wat ik vooral handig vind aan de app is dat je niet online hoeft te zijn om berichten te ontvangen. Je kan de app dus zo instellen dat je offline bent op Facebook, maar toch nog meldingen ontvangt indien iemand je een privébericht stuurt. Dit bericht komt dan in een wolkje op je scherm terecht, met dezelfde meldingstoon als een gewoon bericht. Ik vind dit een zeer leuke sociale app. Het is eigenlijk iets tussen gewoon berichten sturen en chatten via Facebook met je smartphone. Facebook heeft hiervoor eigenlijk de voordelen van beide gecombineerd. Je merkt ook snel, eens veel van je vrienden Facebook Messenger geïnstalleerd hebben, dat de app zeer gemakkelijk is om te gebruiken. Het enige nadeel aan de app is dat je internetverbinding nodig hebt, maar aangezien dat bij mij steeds aanstaat heb ik daar geen probleem mee. Dit kan je eigenlijk ook als een voordeel zien, aangezien je dan uiteraard niet hoeft te betalen om een bericht te sturen. Het grootste voordeel van de app vind ik dat het zeer snel is. Je kan mensen, die je niet op je gsm hebt maar wel op Facebook, even snel bereiken als via een gewone sms. Wat ik ook erg leuk vind zijn de wolkjes die op je scherm verschijnen. De melding is als een gewoon bericht. Je kan ondertussen andere apps of toepassingen op je smartphone gebruiken en je bent ook niet verplicht om meteen te reageren. Een ander voordeel is dat je je telefooncontacten en je Facebookcontacten kan synchroniseren. Hierdoor controleert de app automatisch of je telefooncontacten ook Facebook Messenger hebben. In je lijst met contacten op de app zie je dan meteen wie Facebook Messenger heeft, door het blauwe icoontje naast de foto van de persoon. Op die manier kan je dus communiceren met mensen waarmee je nog niet bevriend bent op Facebook, maar waarvan je wel het gsm-nummer hebt. Een laatste voordeel is dat je dus niet alleen tekst, maar ook foto’s en ‘stickers’ kan doorsturen.


Ik heb hieronder nog twee andere voorbeelden gezet die ik persoonlijk ook geslaagde communicatie apps vind, namelijk Skype en Snapchat. Op Google Play had ik enkele mooie screenshots van deze apps gevonden, daarom vond ik het wel de moeite om ze even te vernoemen.


Skype: -

Tablet:


-

Mobiel:


Snapchat


2. App of mobiele site maken Ik heb gekozen om met Appypie te werken. Ik vind het een zeer leuke en relatief eenvoudige manier om zelf een app of mobiele site te ontwerpen. Eenvoudig is daarom ook niet, je moet er wel even leren mee werken, maar uiteindelijk kan je er veel mee doen. Je kan de app heel gemakkelijk personaliseren door je eigen thema, foto’s, achtergrond en dergelijke te kiezen. Ikzelf ben erg geïnteresseerd in film en heb daarom wat bijvoorbeeld films als achtergrond gekozen en er ook een YouTube-kanaal met filmtrailers aan gelinkt. Je kan deze app nu niet echt gebruiken, maar ik vind het toch eens interessant om te zien hoe dat min of meer in elkaar zit. Ik was trouwens wel verrast van het feit dat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn. Ik heb slecht enkele voorbeelden genomen om te gebruiken als toepassingen voor mijn app, maar je echt wel veel verschillende keuzes in pagina’s om toe te voegen aan je mobiele app.

http://www.appypie.com/

http://apps.appypie.com/app/creator-software


http://apps.appypie.com/app/settings

http://apps.appypie.com/app/pages


http://apps.appypie.com/thank-you

http://apps.appypie.com/user/app


http://apps.appypie.com/marketplace/app-market-place/id/17c1957ea6dc


3. Instagram

http://instagram.com/sanderbauwens


sanderbauwens #multimedia2 #filmfestgent SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #movieposters #aClockworkOrange SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #moviecollection SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #expo #scorsese #caermersklooster#gent SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #casino #classic #deniro SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #movieposters #FearAndLoathing SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #bigtv #hannibal SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #movienight SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #MoviePilot SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #IMDb #InternetMovieDatabase SanderBauwens


sanderbauwens #multimedia2 #focus #knack #moviemag SanderBauwens

Multimedia 2 : Portfolio  

Dit is mijn portfolio voor het vak Multimedia 2. Het bevat een opdracht rond communicatieve applicaties, het zelf maken van een mobiele app...