Page 1

PATIテ起TENINFORMATIE Versie 1.1

L I T T E KE N CO RRE CT I E Vragen? Deze folder geeft slechts algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie die u heeft ontvangen van uw arts of andere zorgverlener. Mocht u na het lezen nog vragen hebben of twijfel hebben over een complicatie, neemt u dan gerust contact met ons op tijdens kantooruren. Voor spoedgevallen zijn wij tevens bereikbaar buiten kantooruren.

Hoogveldseweg 1, 5451 AA Mill Postbus 104, 5450 AC Mill www.sanavisie.nl info@sanavisie.nl T (0485) 460 620 F (0485) 460 621

ZICHTBAAR IN BALANS

WWW.SANAVISIE.NL


PATIËNTENINFORMATIE

LI T T E K E NCORRECTIE Tijdens het eerste consult zult u uitleg krijgen over de behandeling, welk resultaat u mag verwachten en welke nazorg. Eerst neemt de assistente een vragenlijst met u door betreffende uw medische voorgeschiedenis. Zo nodig laat de assistente u ook een presentatie van de ingreep zien waardoor u een zo volledig mogelijk beeld van de operatie krijgt. Daarna zal de plastisch chirurg vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn, waarop hij aan kan geven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. De behandeling Afhankelijk van het ontstaan van het litteken en hoe oud deze is wordt de behandeling bepaald. Soms wordt gekozen voor een laserbehandeling of een injectiebehandeling. In de meeste gevallen wordt de vorm of de richting van het litteken chirurgisch veranderd. Meestal kan een littekencorrectie onder plaatselijke verdoving worden verricht. Waarom een littekencorrectie? Bij beschadiging van de huid als gevolg van een operatieve behandeling, een ongeval of een brandwond, treed littekenvorming op. Littekens kunnen in een enkel geval dik worden (hypertrofisch litteken) of zelfs buiten de begrenzing van het oorspronkelijke litteken gaan groeien (keloidvorming). Deze overmatige littekenvorming wordt vaker gezien bij mensen met een donkere huidskleur of een hele lichte rossige huidskleur. Daarnaast hebben littekens op schouders en het borstbeen meer kans op littekenvorming dan littekens op andere lichaamsdelen. Dit komt omdat op deze locaties meer spanning op de wond staat tijdens de genezing. Een littekencorrectie zal een litteken minder opvallend maken.

Na de behandeling Leefregels en verzorgingsadviezen zijn afhankelijk van de plaats van het litteken en de gekozen behandeling. Uw plastisch chirurg zal u hierover inlichten. In sommige gevallen zal uw plastisch chirurg een nabehandeling door een huidtherapeut adviseren. Dit is een specialist op het gebied van littekenbehandeling. In andere gevallen kunnen wij crème of siliconenpleisters voorschrijven om uw litteken te verzorgen.

Mogelijke complicaties Zoals uw arts met u zal bespreken kunnen bij elke operatie complicaties optreden. Bij littekencorrecties komt dit zelden voor. Omdat er veel factoren van invloed zijn op het uiteindelijke litteken, kan het uiteindelijke resultaat niet gegarandeerd worden. Mogelijke complicaties zijn een bloeduitstorting en een infectie. Advies • Het kan prettig zijn om uw partner, een vriend, vriendin of een familielid mee te nemen naar de eerste afspraak. • Bereid de intake goed voor en zet uw vragen op papier. • Voor iedere operatie raden wij u aan om vier weken voor en vier weken na de operatie niet te roken. Roken vertraagt het genezingsproces, met name de wondgenezing • Stel de littekens niet bloot aan zonlicht of zonnebank. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor wanneer blootstelling niet vermeden kan worden. Een littekencorrectie zal een litteken minder opvallend maken, maar het litteken zal nooit geheel verdwijnen. Sanavisie Bodyclinic vindt het belangrijk dat u goed wordt voorgelicht, zodat u weet wat u kunt verwachten van een littekencorrectie.

Folder littekencorrectie  

Folder patiënteninformatie littekencorrectie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you