Page 1

PATIテ起TENINFORMATIE

I N J E C TA B L E S

WWW.SANAVISIE.NL


PATIテ起TENINFORMATIE

I N J E C TA B L E S Het is raadzaam op tijd te beginnen met het bijhouden en optimaliseren van de conditie van uw huid. Het is echter zelden te vroeg of te laat om een behandeling met injectables te starten. Onze artsen geven graag een vrijblijvend advies over de verschillende en voor u meest belonende behandelingen. Niet permanente vullers

Omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, werken onze artsen uitsluitend met natuurlijk afbreekbare middelen, waaronder de spierontspanner Botoxツョ en de tijdelijke fillers Restylane, Juvederm, Teosyal en Radiesse. Botoxツョ versus vulmiddelen Elk gezicht is gevormd door de onderliggende botstructuur en de daaroverheen liggende spieren, vet- en

OK complex Injectables

bindweefsel en huid. In het ouder wordende gezicht ontstaan rimpels en gaat de strakke contour en het volle volume van het jonge gezicht verloren. Dit komt door-

In korte tijd zijn injectable behandelingen om rimpels en huidveroudering tegen te gaan erg populair geworden. Vaak gaat het de mensen die kiezen voor een injectable er niet zo zeer om er jonger uit te zien, maar eerder om zo mooi mogelijk oud te worden. Het is belangrijk om je aan de ene kant goed te voelen bij hoe je eruit ziet en aan de andere kant uit te stralen wie je bent en hoe je jezelf voelt. Bij Sanavisie Bodyclinic streven we daarom naar een natuurlijk, subtiel effect dat het verouderingsproces tijdelijk een halt toeroept en past bij wie u bent.

dat het onderliggende bot krimpt en er minder vet- en bindweefsel aanwezig is om voor stevigheid en volume te zorgen. Hoewel sommige spieren afzwakken, worden andere spieren juist sterker waardoor rimpels ontstaan. Er vormen zich in de huid twee typen rimpels. Dynamische rimpels Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van onderliggende spieren, zoals de fronsrimpel en de kraaienpootjes. Dynamische rimpels in het bovenste deel van het gezicht zijn goed te behandelen met Botoxツョ. Dynamische rimpels in het middelste en onderste deel van het gezicht worden vrijwel altijd behandeld met een vulmiddel.


Statische rimpels

Statische rimpels zijn het gevolg van een minder elastische huid die door verlies aan onderliggend volume en onder invloed van de zwaartekracht plooien gaat vormen. Voorbeelden van statische rimpels zijn bijvoorbeeld de neuslippenplooi en rimpels onder de mondhoeken, de zogenaamde marionetlijnen. Statische rimpels in het hele gezicht worden vrijwel altijd behandeld met een vulmiddel.

Voor de behandeling

Na de behandeling

Botox®

Botox® is een merknaam voor het gezuiverde en biologische eiwit botulinum toxine A. Botox® wordt wereldwijd al vanaf 1989 gebruikt voor tal van medische toepassingen zoals dwangstanden van spieren, overmatig zweten, stemstoornissen en chronische hoofdpijn. Sinds ongeveer 15 jaar wordt Botox® ook in de cosmetische geneeskunde met veel succes gebruikt voor vooral het verminderen van rimpelvorming in het gezicht. In de cosmetische geneeskunde wordt Botox® in opgeloste vorm in specifieke aangezichtsspieren gespoten. Het effect van Botox® is op drie manieren merkbaar: • De betreffende spieren worden afgezwakt, waardoor het maken van de rimpel niet meer lukt. • Hierdoor leert u af om deze rimpel te vormen en dus bijvoorbeeld te fronsen.

• Omdat de spieren langere tijd niet actief zijn, worden deze dunner. Dit heeft tot gevolg dat bij een volgende injectie de werking van Botox® langer aanhoudt. Samengevat zorgt een behandeling met Botox® voor een vermindering van bestaande rimpels en voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels. Botox® is, zoals eerder beschreven, vaak de eerste keus van behandeling voor bovenste helft van het gezicht, bijvoorbeeld voor het verminderen van de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Fronsrimpels De verticale fronslijnen tussen de wenkbrauwen zijn het gevolg van hyperactiviteit van de spieren in dit gebied. Deze spieren worden bijvoorbeeld aangespannen bij het concentreren of het kijken in de zon. Mensen met een sterke frons krijgen vaak te horen er vermoeid, serieus of zelfs boos uit te zien. Wanneer deze fronsmimiek zich vaak herhaalt, kunnen permanente huidrimpels ontstaan. Zelfs in ontspannen toestand blijven fronsrimpels dan zichtbaar. Met Botox® kunnen de overactieve fronsspieren verzwakt worden waardoor de fronsrimpels minder zichtbaar worden. Kraaienpootjes Rimpels die zich vanuit de ooghoek verspreiden, veroorzaakt door lachen en turen ontstaan door de samentrekking van de kringspier rond het oog. Deze lachrimpels worden soms als sympathiek ervaren, maar kunnen bij sommige mensen te diep en te uitgesproken worden. Met Botox® is het mogelijk deze rimpels te verzachten, terwijl de natuurlijke mimiek van het lachen niet verloren gaat.


Horizontale voorhoofdsrimpels Sommige mensen gebruiken de voorhoofdsspier overmatig om hun wenkbrauwen omhoog te trekken, anderen “spreken” veel met het voorhoofd. Botox® wordt voor de behandeling van de op deze wijze ontstane horizontale voorhoofdsrimpels gebruikt. Voor deze indicatie bestaan beperkingen in het gebruik van Botox® (bijvoorbeeld een al aanwezige laagstand van de wenkbrauwen), welke de arts met u zal bespreken. Overige indicaties Naast deze veel voorkomende behandelgebieden kan Botox® ook voor bepaalde andere indicaties worden gebruikt. Tijdens het consult met de arts kunnen de verschillende mogelijkheden worden besproken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere: • Behandeling van verticale halsplooien (zogenaamde platysmal bands). • Behandeling van putjes in de kin. • Behandeling van omlaag wijzende mondhoeken. • Behandeling van zichtbaar tandvlees bij het lachen (gummysmile). • Behandeling van asymmetrie in het gezicht. De behandeling De behandeling met Botox® is eenvoudig en er is geen verdoving bij nodig. De gehele behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Nadat de huid is schoongemaakt wordt Botox® geïnjecteerd in de spieren die verslapt moeten worden. Omdat een zeer dun naaldje wordt gebruikt komen blauwe plekken nauwelijks voor. Het resultaat Na drie tot vijf dagen wordt het effect zichtbaar. Het maximale effect van de geïnjecteerde Botox® is zichtbaar na gemiddeld 14 dagen en bestaat uit een vermin-

dering van de spieractiviteiten en rimpelvorming in het behandelde gebied. Het resultaat blijft bij een eerste behandeling gemiddeld drie maanden zichtbaar. Hierna zal de rimpel langzaam weer terugkomen. Het effect zal bij opeenvolgende behandelingen langer aanhouden.

Nazorg en advies Vlak na de behandeling kan de huid iets roder van kleur zijn. De dag na de behandeling kan een lichte hoofdpijn ontstaan, waar een paracetamol tegen mag worden ingenomen. Soms treedt een tijdelijk zwaarder gevoel van de bovenoogleden op, dit neemt in de weken na de behandeling geleidelijk af. Vlak na de behandeling met Botox® wordt het afgeraden een intensieve sport te beoefenen, onder de zonnebank te gaan en/of langdurig te bukken. Ook mag u het behandelde gebied niet (laten) masseren. Botox® is een geneesmiddel; dit betekend dat het uitgebreid is getest op risico’s en bijwerkingen. Onze artsen hebben veel ervaring met de injectietechniek waardoor complicaties vrijwel niet voorkomen. Vulmiddelen Veroudering van het gezicht gaat samen met verlies van volume en vermindering van elasticiteit van de huid. Door het opvullen van rimpels en het teruggeven van de oorspronkelijke contouren aan het gezicht met behulp van vulmiddelen, zal een gezicht jonger, gezonder en minder vermoeid gaan ogen. Vulmiddelen worden gebruikt voor het opvullen van plooien, rimpels en leegtes in het gezicht, zoals de neuslippenplooi en ingevallen wangen. Maar ook voor het creëren van meer volume en een verbetering van de contour van andere delen in het gezicht zoals de jukbenen en de lippen.


Radiesse Radiesse is een wat dikkere gel op basis van calciumhydroxyapatiet die vooral geschikt is voor volume en contourvorming van bijvoorbeeld wangen of jukbenen en voor behandeling van de neuslippenplooi.

Voor de behandeling

Na de behandeling

Voor de behandeling

Na de behandeling

Hyaluronzuur De artsen bij Sanavisie Bodyclinic werken met vulmiddelen van Restylane, Juvederm, Teosyal en Radiesse. Vulmiddelen van zowel Restylane, Juvederm als Teosyal omvatten een range van kristalheldere gels in verschillende diktes en op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur zorgt voor de vochthuishouding in de huid. Met het ouder worden neemt de productie van lichaamseigen hyaluronzuur af, waardoor de huid droger wordt en er rimpels en diepere groeven ontstaan. Een vulmiddel op basis van hyaluronzuur kan gebruikt worden om zowel rimpels als volume op te vullen. Hiernaast wordt het ontstane tekort aan hyaluronzuur aangevuld en wordt de aanmaak van eigen collageen gestimuleerd, waardoor de huidconditie verbeterd.

Indicaties De verschillende vulmiddelen kunnen onder meer voor de volgende indicaties gebruikt worden: • Lippen en mond: Lippen worden door veroudering dunner. Door verminderde elasticiteit van de huid rondom de lippen kunnen bovendien kleine rimpeltjes rondom de mond ontstaan. Door behandeling met een hyaluronzuur krijgen de lippen hun oorspronkelijke vorm en contour weer terug en kunnen de lijntjes rondom de mond (de zogenaamde rokerslijntjes of “streepjescode”) worden verzacht. • Kin: De contour van de kin en kaaklijn is belangrijk voor het profiel van het gezicht. Deze is te verbeteren met behulp van een dikkere gel als Radiesse. • Wangen: Ingevallen wangen of verlies van contour van de jukbenen geeft een vermoeide en verouderde uitdrukking aan het gezicht. Met een van de dikkere gels is dit volumeverlies goed aan te vullen. • Nasolabiaal plooi: De nasolabiaal plooien zijn de lijnen die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken lopen. Deze worden dieper met het ouder worden en vormen het meest behandelde gebied voor het gebruik van vulmiddelen. • Marionet lijnen: Deze lijnen lopen van de mondhoeken naar de onderkaaklijn en kunnen bij het ouder worden een diepe schaduw geven. Behandeling van de marionet lijnen geeft een liftend effect aan de mondhoeken en geeft hierdoor een zachtere gezichtsuitdrukking.


• Oogleden: Zowel wallen als andere oneffenheden onder de ogen kunnen de ogen een vermoeide uitstraling geven. Een behandeling van deze gebieden met een vulmiddel behoort ook tot de mogelijkheden en geeft een frissere, jongere uitstraling. • Neus: Het is ook mogelijk een onregelmatig neusprofiel te corrigeren met een vulmiddel. In bepaalde gevallen kan het gebruik van Botox® gecombineerd worden met vulmiddelen, zoals bij de behandeling van bijvoorbeeld diepe fronsrimpels. Behandeling met fillers Vóór een behandeling met fillers heeft u een gesprek met de cosmetisch arts. Samen met u stelt deze een behandelplan op dat past bij uw wensen. Vóór de behandeling worden ook foto’s gemaakt. Het te behandelen gebied kan eventueel verdoofd worden met een injectie, maar in de meeste gevallen is dit niet nodig. De behandeling vindt plaats op de polikliniek. Nadat de huid is schoongemaakt wordt het vulmiddel in de te behandelen gebieden ingespoten. Afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt, duurt de hele behandeling gemiddeld tien tot dertig minuten. Resultaat Het cosmetische effect is direct zichtbaar. Juvederm, Restylane, Teosyal en Radiesse zijn tijdelijke vulmiddelen; het effect dat behaald wordt door de behandeling met een van deze middelen is lang zichtbaar, maar niet blijvend. Afhankelijk van onder andere de huidconditie, het behandelde gebied en het middel wat gebruikt is blijft het resultaat aanwezig gedurende circa 6 tot 18 maanden na de behandeling. Een bijkomend lange termijn effect is dat na enkele behandelingen de huid steviger wordt door stimulering van de aanmaak van collageen.

Nazorg en adviezen Direct na de behandeling kan er enige zwelling, roodheid en gevoeligheid van het behandelde gebied ontstaan. Om dit zo gering mogelijk te houden krijgt u na de behandeling een coldpack waarmee u enige tijd kunt koelen. De eerste zwelling na behandeling van de lippen kan wat langer aanhouden, gemiddeld twee tot zes dagen. Tot de eerste zwelling en roodheid zijn verdwenen, mag u het behandelde gebied niet blootstellen aan intense hitte (bv. Solarium of zonnebaden) of extreme koude. Omdat u behandeld wordt met lichaamseigen materiaal komen allergische reacties vrijwel niet voor. Om optimale resultaten te kunnen waarborgen vragen wij uw arts op de hoogte te brengen van het gebruik van bloedverdunners, het voorkomen van koortsblazen en in geval van zwangerschap.

Versie 1.1

Vragen? Deze folder geeft slechts algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie die u heeft ontvangen van uw arts of andere zorgverlener. Mocht u na het lezen nog vragen hebben of twijfel hebben over een complicatie, neemt u dan gerust contact met ons op tijdens kantooruren. Voor spoedgevallen zijn wij tevens bereikbaar buiten kantooruren.


Hoogveldseweg 1, 5451 AA Mill Postbus 104, 5450 AC Mill www.sanavisie.nl info@sanavisie.nl T (0485) 460 620 F (0485) 460 621

ZICHTBAAR IN BALANS

Injectables  

ouhyguytgbiubniuh

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you