Page 1

PATIテ起TENINFORMATIE Versie 1.1

FACE L I F T Vragen? Deze folder geeft slechts algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie die u heeft ontvangen van uw arts of andere zorgverlener. Mocht u na het lezen nog vragen hebben of twijfel hebben over een complicatie, neemt u dan gerust contact met ons op tijdens kantooruren. Voor spoedgevallen zijn wij tevens bereikbaar buiten kantooruren.

Hoogveldseweg 1, 5451 AA Mill Postbus 104, 5450 AC Mill www.sanavisie.nl info@sanavisie.nl T (0485) 460 620 F (0485) 460 621

ZICHTBAAR IN BALANS

WWW.SANAVISIE.NL


PATIËNTENINFORMATIE

FACELIFT Vroeger was een facelift een uitgebreide en risicovolle operatie, maar tegenwoordig zijn er varianten waarbij met een kleinere operatie een natuurlijker resultaat wordt bereikt. In Sanavisie Bodyclinic zijn de plastisch chirurgen gespecialiseerd in de meest gebruikte facelifttechniek.

Facelift Bij het ouder worden verliest de huid haar elasticiteit en wordt ze dunner. Het onderhuidse bindweefsel wordt minder stevig en de hoeveelheid onderhuids vet neemt af, waardoor de wangen minder vol en gerimpeld worden. De kaaklijn en halscontour verslappen en er ontstaan plooien bij de neus en de mond. Een facelift kan deze gevolgen van het ouder worden verminderen.

MACS-lift Bij een MACS-lift worden de wangen, kaaklijn en hals strakker gemaakt. Door middel van oplosbare, onderhuidse hechtingen wordt het onderhuids bindweefsel en vet teruggebracht naar de natuurlijke plaats op de wangen en de jukbeenderen. De MACS-lift gaat vaak samen met een liposculptuur van de hals. De ingreep duurt ongeveer drie á vier uur en wordt in dagbehandeling uitgevoerd. Het litteken loopt in de natuurlijke huidlijnen aan de voorzijde van het oor, met een uitbreiding in de bakkebaard. Een MACS-lift kan uitgevoerd worden onder plaatselijke verdoving. Indien wenselijk kan het ook met een roesje of een narcose.

Advies • Na de operatie mag u zes weken niet intensief sporten. • Persen en zwaar tillen dient u ook te vermijden. • In verband met de wondgenezing is het niet toegestaan om 6 weken voor en 6 weken na de ingreep te roken. Veel patiënten zeggen er een stuk frisser uit te zien en meer zelfvertrouwen te hebben. Een facelift levert een langdurige verbetering op. U kunt echter niet verwachten dat alle rimpels volledig worden glad getrokken. Bij praten, lachen en andere bewegingen van het gezicht ontstaan soms rimpellijntjes die ook na de operatie aanwezig zullen blijven. Verder dient u er rekening mee te houden dat het verouderingsproces van de huid niet wordt vertraagd. Door de facelift ziet u er uiteraard wel een stuk jonger uit.

Na de behandeling Door de techniek van de operatie is de huid nauwelijks blauw of gezwollen en is er weinig napijn. Wel kan de kauwspier wat gevoelig zijn bij het eten van vast voedsel. Hiervoor krijgt u pijnstillers mee. Verder krijgt u een hoofdverband om. Deze dient u vijf tot zeven dagen te dragen. Op de eerste dag na de operatie mag u douchen en de haren wassen. Na een week worden de hechtingen verwijderd en hoeft u geen verband meer te dragen. Mogelijke complicaties Zoals uw plastisch chirurg met u zal bespreken, brengt elke operatie risico’s met zich mee. De meest frequente complicaties worden met u besproken tijdens uw polibezoek

OK complex

Folder facelift  

Folder patiënteninformatie facelift