Page 1

patiËnteninformatie

O n d e roog l i d co rre ct i e

HOOGVELDSEWEG 1, 5451 AA MILL POSTBUS 104, 5450 AC MILL WWW.SANAVISIE.NL INFO@SANAVISIE.NL T (0485) 460 620 F (0485) 460 621

zichtbaar in balans

www.sanavisie.nl 2012 - 01

Vragen? Deze folder geeft slechts algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie die u heeft ontvangen van uw arts of andere zorgverlener. Mocht u na het lezen nog vragen hebben of twijfel hebben over een complicatie, neemt u dan gerust contact met ons op tijdens kantooruren. Voor spoed­gevallen zijn wij tevens bereikbaar buiten kantooruren.


patiËnteninformatie

O n d e r oo g l i d c o r r e c t i e De behandeling Een onderooglidcorrectie gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving met een roesje. De operatie duurt ongeveer een uur. In de meeste gevallen wordt op een onopvallende plaats onder de wimpers een sneetje gemaakt. Via dit sneetje kan overtollig vet worden verwijderd of verplaatst. Vervolgens verwijdert de plastisch chirurg een eventueel huidoverschot. Als laatste wordt de huid heel precies gesloten met een onderhuidse hechting en worden er steunpleisters aan­gebracht.

Spreekkamer Ooglidcorrectie Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomend probleem. De oorzaak kan liggen in verslapping van de huid of het uitpuilen van vetkussentjes. Wallen onder de ogen worden vaak op­vallender bij het ouder worden, maar ook jonge mensen kunnen er last van hebben. Bij een onderooglidcorrectie haalt de plastisch chirurg overtollige huid en vet weg zoadat u er jonger en frisser uitziet. Voor een maximaal resultaat wordt een onderooglidcorrectie vaak gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Na de behandeling In de uitslaapkamer wordt u opgevangen door verpleegkundigen. Zij plaatsen een verkoelend oogmasker op uw oogleden om de postoperatieve zwelling zo veel mogelijk te beperken. U kunt het herstel bespoedigen door te slapen met een extra kussen, waardoor het hoofd hoger ligt dan de rest van het lichaam. Diep bukken en zwaar tillen kunt u het beste vermijden omdat dit de druk in het operatiegebied verhoogt. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd op het spreekuur. U krijgt dan ook adviezen over de verzorging van de littekentjes en tevens wordt er meteen een afspraak gemaakt voor een controle bij de plastisch chirurg. Hoe snel u weer aan het werk kunt hangt af van de lichamelijke belasting van uw werk en de uitgebreidheid van de operatie.

Mogelijke risico’s Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Bij een onderooglidcorrectie komen complicaties gelukkig zelden voor. • De wond kan lekken of opzwellen door een bloeduitstorting. Meestal is dit niet ernstig, maar het kan langer duren voordat het gebied er weer normaal uitziet. • Er kan een infectie optreden, waarvoor in uitzonderlijke gevallen antibiotica moet worden voorgeschreven. • Door zwelling kan het voorkomen dat u de eerste dagen na de operatie de ogen niet helemaal kunt sluiten. In sommige gevallen is oogzalf noodzakelijk. • Het is niet altijd mogelijk om volledige symmetrie te krijgen. • In een zeer beperkt aantal gevallen kan een afstaand onderooglid optreden als complicatie (ectropion). In deze gevallen is een aanvullende correctie nodig. • Gedurende enige maanden kan er sprake zijn van vochtophoping of een strak gevoel. Wij zullen u dan verwijzen naar een huidtherapeut voor behandeling hiervan. Advies • Het is verstandig om niet alleen naar de eerste afspraak te komen. Twee horen immers meer dan één! • Roken vertraagt de wondgenezing. U mag daarom niet roken vanaf de dag van de operatie tot twee weken na de operatie. • Bloedverdunnende medicijnen moeten vaak gestaakt worden voor de operatie. Overleg hierover met uw huisarts voordat u bij ons komt. • Littekens moet u de eerste maanden beschermen tegen de zon, gebruik hiervoor sunblock of een zonnebril. • Plan de operatie in een periode dat u het rustig aan kunt doen. Dit zorgt voor de beste genezing.

Folder onderooglidcorrectie  
Folder onderooglidcorrectie  

Folder patiënteninformatie onderooglidcorrectie

Advertisement