Page 1

Helprintin asiakaslehti 3/2011


© Car Culture/Corbis/Skoy

TUOKO PUKKI LAHJAT PERILLE?

Kyllä, joka joulu. Myös me Helprintissä tiedämme miten logistiikka luistaa.

e lisää.

vua ja lu

Käännä si

2 | Groove


4 | Groove


PArASTA eNNeN Painotuotteen saapuminen uunituoreena lukijan käsiin edellyttää täsmällistä logistiikkaa. Tälläkin hetkellä tonneittain Mikkelin painotalon lämpimäisiä löytää tiensä eri puolille Pohjoismaita, Venäjää ja iso-Britanniaa.


– Painotuotteet kuuluvat ”herkästi pilaantuviin” tuotteisiin; toimitusaikataulu on kriittinen ja tuotteiden on oltava ajoissa perillä. Useimmat logistiikka-alan yhteistyökumppanimme ovat olleet mukana jo vuosia ja he tuntevat tämän haasteen, Helprintin asiakaspalvelupäällikkö Jyrki Pitkänen sanoo. Yhdessä kokeneiden yhteistyökumppaneiden kanssa Helprint tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen logistiikkapalvelun. Painotuotteet kuljetetaan aina ajallaan perille joko asiakkaan omaan terminaaliin, postiterminaaliin tai logistiikkakeskukseen. Toiveiden mukaan voidaan huolehtia myös esimerkiksi myymäläkappaleiden jakelusta eri puolille maata. Kaukaisimmat kuljetukset seilaavat meriteitse Iso-Britanniaan sekä suuri osa rekoilla ja lautoilla Helprintin omaan logistiikkakeskukseen Tukholman eteläpuolelle Huddingeen. – Ajamme Huddingeen kolmesti viikossa ja ruotsalaiset asiakkaamme hakevat tuotteensa sieltä jakeluun, Pitkänen kertoo. Sama kuljettaja, joka vastaanottaa tuotteen Mikkelin painosta, luovuttaa sen logistiikkakeskukseen. Näin kasvatamme toimitusvarmuutta, hän lisää.

Vie mennessäs, tuo tullessas Moskovan kuljetukset ovat perillä asiakkaan haluamassa osoitteessa kahdessa vuorokaudessa ja Tukholmaan lasti kulkee 16 tunnissa. Suomen sisällä kuljetukset kestävät keskimäärin vain muutamia tunteja ja jakelukeskuksena toimii keskeisellä paikalla sijaitseva Mikkelin painotalo.

6 | Groove

Uusia logistisia mahdollisuuksia syntyy eurooppalaisen CirclePrinters -konsernin yhdistettyä pohjoismaiset toimintonsa saman johdon alle. Helprintin kanssa samaan joukkoon kuuluu nyt myös Sörmlands Grafiskan offsetpaino ruotsin Katrineholmissa, mikä tuo uusien painomahdollisuuksien lisäksi myös logistisia synergiaetuja. (Lue lisää s. 10.)

”Painotuotteet kuuluvat ´herkästi pilaantuviin´ tuotteisiin; toimitusaikataulu on kriittinen ja tuotteiden on oltava ajoissa perillä.” Ympäristö huomioidaan optimoimalla kuljetettavat määrät ja kuljetusetäisyydet. Tavoitteena on ajaa täysillä kuormilla aina kun mahdollista. – Pyrimme aina siihen, että sama rekka, joka tuo painopaperin meille, vie myös toisen valmiin tuotteen jollekin asiakkaallemme. Näin kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän, kun autot eivät kulje maanteillä tyhjinä. Myös logistiikka-alan yhteistyökumppanimme ovat ympäristötietoisia ja monet heistä järjestävät kuljettajille koulutuksia ympäristöystävällisestä ajamisesta, Pitkänen kertoo. ■


KUN KELLO TIKITTÄÄ

Helprintin konkari, 32 vuotta talossa työskennellyt Markku Kilpilinna aloitti maaliskuussa kuljetussuunnittelijan tehtävässä. Tuotannon suunnittelusta kuljetuksia koordinoimaan siirtynyt mies tuntee talon kuin omat taskunsa. – olen toiminut Helprintissä toimihenkilötehtävissä lähes jokaisella osastolla. Nyt kuljetussuunnittelijana huolehdin kaikesta tavarasta, joka lastauslaiturilta lähtee. Seuraan kuljetuksia ja varmistan, että ne saapuvat ajoissa perille kohteeseensa, Kilpilinna kuvailee. Kaikki tehtaalla olevat tuotteet on varustettu lavalapuilla, joissa on työn tiedot ja seurantaan vaadittava viivakoodi tai rFIDtunniste. Seurantajärjestelmästä näkyy, missä tuote kulkee ja milloin se valmistuu. – Aikataulussa pysyminen edellyttää ennen kaikkea huolellista suunnittelua hyvissä ajoin. esimerkiksi ruotsin tai Tanskan lautalta ei auta myöhästyä eli satamassa on oltava ajoissa, Kilpilinna toteaa. ■


Case:

AFTONBLADETIN LOGISTIIKKAPROSESSI

Pohjoismaiden suurin viikkolehti, aftonbladet ”Helprint on painanut Aftonbladetin

aikakauslehtiä vuodesta 1992. Yhteis-

Söndag, painetaan Mikkelin syväpainossa ja työ on toiminut hienosti ja vain muutamaa yksittäistä poikkeusta lukuun

kuljetetaan Tukholman logistiikkakeskukseen joka ottamatta toimitukset ovat sujuneet sovitun mukaisesti. olemme valin-

viikko. Huolellisesti suunniteltu aikataulu takaa neet Helprintin, koska se täyttää laa-

tuvaatimuksemme ja tarjoaa kilpailu-

sataprosenttisen onnistumisen – viime vuonna kykyiset hinnat.” 740 000 lukijan odottaman lehden kuljetus ei -Janne Björk myöhästynyt kertaakaan.

tv FIXARFEST!

Äntligen hemma-gänget firar 15 år i rutan TISDAG

KANALER! GÄLLER 29 SEPTEMBER–5 OKTOBER 2011 Säljs tis–tor 27–29 september (nr 39) Pris: 7 kr

Lundell & Aschberg AVSLÖJAR FUSKET ONSDAG

Nya gäster hos Robin LÖRDAG

BLI MILJONÄR med Peter Jihde MÅNDAG

7 388127 200705

10927

Säljs endast ihop med Aftonbladet

KÄNDISAR TROLLAR MED PROFFSEN

Helprint painaa myös Aftonbladet TV:n, jonka yksi painos painaa yli 40 tonnia – saman verran kuin noin 34 keskikokoista henkilöautoa. Lehti ilmestyy kerran viikossa ja 52 kertaa vuodessa. Aftonbladet Klick! painetaan CirclePrinters -konsernin offsetpainossa Sörmlands Grafiskassa Ruotsissa.

8 | Groove

Aftonbladetin tuotantopäällikkö

Minuutti minuutilta:

AFTONBLADET SÖNDAG

1.

Aftonbladet toimittaa painomateriaalin Helprintille maanantai-iltana. Paino ja sidonta valmistuvat keskiviikkoaamuna.

4.

2.

Valmiit lavat siirtyvät pakkauskoneen kautta varastoon tai suoraan rekkoihin. Rekat saapuvat Mikkelin painotalon pihaan kello 15.

5.

3.

6.

Kaksi täysperävaunurekkaa starttaa kohti Naantalin satamaa klo 16. Ajomatka kestää 5 tuntia.

Lautta irtoaa Naantalin laiturista klo 22.30 ja on perillä Kapellskärin satamassa Ruotsissa aamulla klo 5.30. Rekat saapuvat Helprintin logistiikkakeskukseen Huddingeen Tukholman eteläpuolelle klo 7.00 mennessä paikallista aikaa. Aftonbladetin omat autot noutavat lehdet logistiikkakeskuksesta ja jakelevat ne ympäri Ruotsia.


Mikkelissä:

TERTIN KARTANO ”Helprintin painama Oriflamen tuotekuvasto kuljetetaan Venäjälle 30 rekkakuormalla. Kuvasto ilmestyy 17 kertaa vuodessa.”

Mikkeli Huddinge (Logistiikkakeskus)

Katrineholm

Helprintin painotuotteet kuljetetaan eri puolille Pohjois-Eurooppaa.

Kun tiesi johtaa Helprintin kotikaupunkiin Mikkeliin, suosittelemme vierailua kuvankauniin puutarhan ympäröimässä Tertin kartanossa. Kartanon herkullinen pitopöytä tyydyttää kulinaristinkin makuhermot ja herkkupuodista voi ostaa kotiin viemisiksi mm. oman puutarhan antimia.


 Eurooppalainen CirclePrinters -konserni kokosi elokuussa pohjoismaiset toimintonsa yhteisen johdon alaisuuteen. Helprint ja Ruotsin Katrineholmissa sijaitseva offsetpaino Sörmlands Grafiska puhaltavat jatkossa yhteen hiileen laadukkaiden painopalveluiden ja tuotteiden toimittamiseksi koko Pohjois-Euroopan alueelle. Yhdistelmän kokonaiskapasiteetti pysyy entisellään.

”Samasta talosta saa nyt syvä- ja offsetpainopalvelut – yhdistelmä on harvinainen.” CirclePrinters syntyi vuonna 2008 ja Helprint on kuulunut siihen alusta alkaen. CirclePrinters Nordicin ruoriin tarttuu neljä vuotta Helprintin toimitusjohtajana toiminut Seppo Rantala. Asiakkaan vinkkelistä organisaatiomuutos tarkoittaa, että samasta talosta saa nyt sekä syvä- että offsetpainopalveluja. Yhdistelmä on harvinainen ja lähin vastaava kombinaatio löytyy Keski-Euroopasta.

Pölyt pois lenkkitossuista  Painotuotteet liikkuvat maanteillä, mutta niin liikkuu myös Helprintin väki. Haluamme haastaa sinutkin ylös, ulos ja lenkille – sekä testaamaan kuntoasi kanssamme ensi kesän juoksutapahtumissa. Starttaamme juoksumatkat yhdessä sekä kokoonnumme rutistuksen jälkeen nauttimaan yhteisestä illallisesta ja sulattelemaan matkan rasituksia. Nyt on hyvä aika aloittaa kunnon kohotus! • ASICS Stockholm Marathon 2.6.2012 Kysy lisää: Jyrki Pitkänen, p. 0400 510 731 • Helsinki City Marathon 18.8.2012 Kysy lisää: Jan Johansson, p. 050 576 5577 • Helsinki Midnight Run (10 km) 1.9.2012 Kysy lisää: Liisa Karhi, p. 050 340 2602

Seuraava Groove ilmestyy alkuvuodesta 2012! HELPRINT on Pohjoismaiden

sä 100 000:sta useisiin miljooniin

ja asiakasviestinnän tekijät. Mark-

suurin syväpaino ja osa Circle-

kappaleisiin. Syväpainotuottei-

kina-alueena on Suomen lisäksi

Printers -konsernia. Helprint on

den koko voi vaihdella lähes por-

muut Pohjoismaat sekä Venäjä ja

erikoistunut suurten painosmää-

taattomasti välillä A5 ja A3.

Iso-Britannia, joissa kaikissa

rien laadukkaaseen, nopeaan ja

Helprintin asiakkaita ovat joh-

kustannustehokkaaseen tuotan-

tavat aikakauslehtikustantajat,

toon. Painosmäärät ovat yleen-

vähittäiskaupan ketjut sekä yritys-

10 | Groove

Helprint tarjoaa asiakkailleen joustavaa painopalvelua.

Groove on Helprint Oy:n asiakaslehti. Päätoimittaja Jan Johansson (jan.johansson@helprint.fi). Toimitus Viestintätoimisto Sanakunta. Tuottaja Leila Uotila (leila.uotila@otavamedia.fi), tekstit Heini Santos, Leila Uotila, graafinen suunnittelu Päivi Rücker, kuvat Paula Myöhänen, Shutterstock.

CirclePrinters vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa


Yhä kattavampaa painopalvelua

C

irclePrintersin pohjoismaisten toimintojen yhdistäminen on ensisijaisesti asiakkaan etu: Samasta luukusta tarjoillaan nyt sekä syvä- että offsetpainopalveluja. Tuotteet tehdään parhaalla mahdollisella tavalla niin painotapa kuin maantieteellinen sijainti huomioiden ja edelleen samojen tuttujen yhteyshenkilöiden kautta. Suunnitelmat molempien, Mikkelin ja Katrineholmin, tehtaiden hyödyntämisestä ensi vuonna ovatkin jo rakenteilla asiakkaidemme kanssa.

Samat tutut yhteyshenkilöt palvelevat asiakasta jatkossakin.

Painoala elää monelta kannalta katsottuna murrosvaihetta. Niin Pohjoiskuin Keski-Euroopankin markkinoita vaivaa yhä vallitseva ylikapasiteetti ja siitä johtuva kannattavuuden heikentyminen. Pohjois-Euroopan suurimmaksi painotaloksi nousevan CirclePrinters Nordicin seuraava askel on kartoittaa tarve myynnin ja tukitoimintojen yhteyksien tiivistämiseen Suomen ja Ruotsin välillä. Tuotantomielessä tehtaat tulevat pysymään kuitenkin erillään, omine erikoisaloineen. Olemme nyt yhä lähempänä asiakasta, niin kuin tällä alalla pitääkin, ja tunnemme markkinat ja tuotteet perin pohjin. Meille tärkeintä on tarjota vaihtoehtoja ja tehdä innovatiivista tuotekehitystä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Syysterveisin Seppo Rantala toimitusjohtaja Helprint, Sörmlands Grafiska


GROOVE

[‘gru:v]

E 1 NG 2 a lo F a rh ng 1 IN yth , na m rro S uur ic w re 1 E pa c , s u k tte ut ra RU år rn in a 2 1 , ry rä in a h 2 вы t ffl m не сш po ard a i, ,f чт ая pu m s å v о ,п lar at ra en пр р 2 gi or eria ия ек ry jaz l tm тн ра zm ое сн ,s vä , в ая us ng оз ф ic бу ор ж ма да ющ ее

www.helprint.fi

Helprint Oy

PL 24 / Porrassalmenkatu 71, 50101 Mikkeli Puh: +358 15 223 11

Myynti

Tamrotalo, Rajatorpantie 41 C, 01640 Vantaa Myyntipäällikkö Kurt Lahtinen, gsm: +358 500 504 761, kurt.lahtinen@helprint.fi Myyntipäällikkö Hannu Ahvonen, gsm: +358 50 5110 766, hannu.ahvonen@helprint.fi

Groove_3_2011_suomi  

Helprintin asiakaslehti.

Advertisement