Page 6

[ TEMA FORTSAT ]

VIRTUEL HØJDESKRÆK Tilbage i et mødelokale på Dokk1 får vi lov at prøve kræfter med HTC’s VIVE-system. Udstyret med et par VR-briller, et headset og en fjernbetjening i hver hånd afprøver vi spillet Richie’s Plank Experience samt Google Earths VR-oplevelse. I spillet Richie’s Plank får man udfordret sin højdeskræk. Samtidig med at man (i virkeligheden) træder op på en ganske almindelig træplanke på gulvet, står man (i den virtuelle verden) foran en planke på toppen af en skyskraber. Jo flere skridt, man tager på den virkelige planke, jo længere går man ud på den virtuelle – og mens man står dér, forsvinder al fornuft, og VR-brillerne snyder hjernen til at tro, at man rent faktisk er i risiko for at falde langt, langt ned. VR-udgaven af Google Earth lader dig flyve rundt og se verden ovenfra, næsten som vi

kender det fra originalen. Vi oplevede begge at blive rundtossede af spillene, og det varede nogle minutter, inden svimmelheden forsvandt. Snakken faldt derfor også på, hvilke bivirkninger brugen af VR-briller har. Michael har oplevet, at nogle mennesker påvirkes fysisk i en sådan grad, at de slet ikke kan bruge spillene, og det er endnu ikke påvist, om overdreven brug kan føre til afhængighed, forstyrrelse af de sanser, der bedøves under brugen eller andre fysiske og mentale bivirkninger. Michael øjner dog også nogle fordele ved brugen af VR. Det kan blandt andet bruges til at nedbryde fobier og depressioner, fordi man kan sætte folk i udfordrende, men kontrollerede situationer, hvor de har mulighed for at sejre og overvinde deres frygt.

FOTO: RICHIES PLANK

FREMTIDENS TEKNOLOGIER Virtual reality findes i mange afskygninger; fra et simpelt par briller med en plastikkasse man kan sætte sin mobil i til avancerede udstyrspakker med mange kameraer og fjernbetjeninger, som samtidig kræver en enorm computerkraft. Sidstnævnte kræver også en del forberedelse, fortæller Michael. Kameraerne skal indstilles og kalibreres – og et enkelt skub til et kamera kræver, at man starter forfra.

[6]

SAMSON Forår 2017 færdig.indd 6

15/03/2017 18.20

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you