Page 45

SAMSONs læsere er den første generation, som vokser op med flere levende billeder alle andre steder end på tv.

Du har lavet meget underholdningsfjernsyn i din karriere. Hvor synes du, grænsen går for, hvad man kan kalde underholdning? ”Alt tv skal være underholdende. Også faktaprogrammer og nyheder,” lyder svaret. ”Underholdning i sig selv er at fastholde seeren med din historie, så et virkelig godt faktaprogram har også en underholdningsværdi. Men det handler også om, hvor langt man tør gå.” Ifølge Reinicke bør man både tage højde for en kanals eller et programs målgruppe og brand, når man skal definere grænserne: ”En TV3-kanal kan gå længere end en TV 2-kanal, og DR2 kan gå kortere end DR3. En amerikansk tv-station kan gå længere end en europæisk tv-station, og en public service-station har nogle krav, som de kommercielle kanaler ikke har. Derudover har det noget at gøre med, hvor langt man kan gå med de brands, man har med at gøre.” Spurgt ind til, hvilke af hans egne programmer han husker som mest grænsesøgende eller anderledes, fremhæver Reinicke som det første Zulu Bingo fra 2003. Især husker han en episode, hvor en 18-årig seer fik tatoveret en tegning af et valgfrit Biva-møbel. Programmet var et af de første originale TV 2 Zulu-programmer og en forløber for nogle af de bingoprogrammer, der kører i dag. Samtidig var

det et af de første programmer, der interagerede med sine brugere på nettet.

Hvilket medielandskab møder vi nuværende studerende, når vi er færdiguddannede?

Et af de nyeste skud på stammen er Esben Bjerre og Peter Falktofts dækning af det amerikanske præsidentvalg 2016, #Valgamok, som Keld Reinicke ligeledes tog del i udviklingen af. I samarbejde med YouSee sendte de to værter live via Facebook fra en hotelsuite i Trump Tower i New York – dog uden at have fået nogen former for grønt lys eller thumbs up fra hotellet. Det betød også, at holdet ikke turde åbne for hvem som helst, når det bankede på døren.

Mens de kommende generationer af studerende stort set kun vil have oplevet, at tv foregår på mange forskellige platforme, har vores årgang af studerende oplevet en forandring: ”I er en transformationsårgang, som på egen krop har oplevet overgangen fra udelukkende at se tv på traditionel vis til i dag.”

”Må jeg så gerne skrive det?” ”Ja ja, det skriver du bare!” For Keld Reinicke handler det nemlig også om, at det skal være sjovt at lave tv. Hvad enten det er en komedieserie på TV 2 Zulu eller online valgdækning, der trodser alle normer for, hvad tv er og skal være. ”Det fede ved at udvikle nye tv-formater er, at man kan prøve mediernes grænser af hele tiden. Og jeg kan slet ikke lade være.” #Valgamok er et eksempel på, hvordan tv-seningen i løbet af de seneste år har flyttet sig væk fra de traditionelle kanaler og i stadigt højere grad finder sted online.

Samtidig påpeger Reinicke, at udviklingen skaber et generationsskel mellem os og vores undervisere, der ”bliver sat af”. De prøver at følge med, men uden held, fortæller han. Tingene ændrer sig for hurtigt, og man kan umuligt afgøre forandringens betydning uden selv at have oplevet den. ”SAMSONs læsere er den første generation, som vokser op med flere levende billeder alle andre steder end på tv,” og denne personlige erfaring bliver guld værd for os i vores videre uddannelse og arbejdsliv. Hvad er dit bedste råd til de studerende, der drømmer om en karriere i tv-verdenen? ”Gå efter at ramme dem, du selv står for!” I samspil med vores faglige og personlige netværk vil vores forståelse for og indsigt i nutidens medielandskab bane vejen for os.

Alt tv skal være underholdende. Også faktaprogrammer og nyheder. FOTO: KELD REINICKE

[ 45 ]

SAMSON Forår 2017 færdig.indd 45

15/03/2017 18.21

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you