Page 38

[ TEMA FORSAT ]

det fra chefen for programmet, Søren Juul Baunsgaard, som svar på de mange kritiske røster. På DR’s hjemmeside skrev de dagen efter udsendelsen, at det blandt andet var disse to kriterier, der lå bag dommernes faglige vurdering, da temaet var mandehørm: ”Smag og i særdeleshed udseende skal ose af din fortolkning af begrebet ”mandehørm”, og ”kagen skal selvfølgelig smage godt, men der vil især blive lagt vægt på den gode idé og udførelsen.”

Ifølge Brygger er det okay, at programmet tager udgangspunkt i de stereotype forestillinger, der er i samfundet. Men programmet bør undlade at bekræfte forestillingerne undervejs i udsendelsen. Han forklarer til SAMSON: ”Problemet er, når man gør sig klog af forståelse. Altså at der er én måde at være maskulin på, at der er én måde at være dansk på, at der er én måde at være kvinde på. Så må man jo også acceptere, at hver især har nogle forskellige forståelser af, hvad det vil sige at være maskulin.”

I programmet udtalte Mette Blomsterberg, at det var altafgørende, at deltagerne forstod temaet. Hun uddybede ved at sige, at der var mulighed for at fortolke på temaet, men pointerede, at der burde være en stemning af lidt mandehørm.

MAN SKAL YTRE SIG, HVIS MAN ER UTILFREDS! Efter Brygger havde en misfornøjet oplevelse af programmet, valgte han også at gøre omverdenen opmærksom på dette. Han valgte at skrive på Twitter, hvor man

[ 38 ]

SAMSON Forår 2017 færdig.indd 38

15/03/2017 18.21

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you