Page 33

[ CPH:DOX 2017 ]

CPH:DOX* HVAD ER CPH:DOX? CPH:DOX er i løbet af de sidste seks år gået fra at være en lokal filmfestival til at være den tredjestørste og mest nytænkende dokumentarfestival i verden. Festivalen finder i år sted d. 16.-26. marts med centrum i Kunsthal Charlottenborg i København, ligesom en lang række dokumentarfilm vises i biografer landet over. Derudover rejser DOX:ON:TOUR rundt i mere end 35 kommuner med filmvisninger, events og debatter. Du kan se det fulde program på www.cphdox.dk/program. Her præsenterer vi dig for en række udvalgte film, der har med medier og journalistik at gøre:

FOTO: STILL FRA FILMEN

FOTO: STILL FRA FILMEN

CITY OF GHOSTS

CAMERAPERSON

Instruktør: Matthew Heineman. Spilletid: 90 min.

Instruktør: Kirsten Johnson. Spilletid: 102 min.

Ingen af de brave, syriske reportere i 'City of Ghosts' havde regnet med at bruge (og satse) deres liv som journalister. Men da ISIS rykkede ind i Raqqa i kølvandet på det arabiske forår, havde de ikke andet valg end at dokumentere ISIS' horrible overgreb på befolkningen i en mediekrig på Facebook, Twitter og via krypterede videoklip fra forfronten i det hærgede land. Under banneret 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' - og under konstante dødstrusler - rapporterer gruppen til en verden, der længe vendte det blinde øje til borgerkrigen. En overvældende stærk film af Matthew Heineman ('Cartel Land').

Den amerikanske filmfotograf Kirsten Johnson har været kamerakvinde for andre i 25 år, og har sat sit formidable fingeraftryk på film fra 'Fahrenheit 9/11' til 'Citizenfour'. Med 'Cameraperson' har hun samlet en collage af øjeblikke hun har filmet undervejs. Fra Bosnien til Darfur, og fra Yemen og hjem til Johnsons egen mor i udkants-USA. Et fænomenalt katalog over menneskelige momenter i al deres vældige skrøbelighed, men altid usentimentalt og med en ægte interesse for den andens liv. Og det er altså et godt bud på, hvad dokumentarisme handler om.

[ 33 ]

SAMSON Forår 2017 færdig.indd 33

15/03/2017 18.20

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you