Page 28

[ FOTOSERIE ]

JONAS KRØYER, DAGHØJSKOLEN I AARHUS

”Folk tror ofte, fejlagtigt, at mine fotos er digitalt manipuleret”

J

onas Krøyer, som i øjeblikket studerer kunstfotografi på Daghøjskolen i Aarhus, og tidligere på Medieskolerne i Viborg, har arbejdet med fotografiet som medie i mange år, genremæssigt både som fotojournalistik, reklamefoto og det konceptuelle eller kunstneriske foto. Med en meget personlig, lidt nørdet og til tider provokerende tilgang til fotografiet har han vundet adskillelige internationale priser og samarbejdet med store kunder verden over lige fra det amerikanske Wired Magazine til det danske fagblad Ingeniøren. Udover at søge det grænseoverskridende i sine motiver går Jonas også stik imod nutidens tendens indenfor fotoverdenen. Han fotomanipulerer nemlig ingen af sine motiver digitalt, men lægger derimod stor vægt på selv at finde eller opbygge alle fotografiske foran kameraet. ”I en verden, hvor alt i dag kan lade sig gøre med digital manipulation, finder jeg det mere interessant at lave det uventede”. Jonas’ fotografier er produkter af hans personlige reaktioner på det moderne samfund,

samt en billedgørelse af hans måde at opleve verden på. “Jeg opfatter samfundet som et sted, hvor vi ofte farer vild i en kaotisk mængde af sandhedsfragmenter uden et samlende overblik. Mine fotos er blot et grafisk udtryk for en personlig oplevelse af diskrepanser, sammenfald og ordlege imellem disse fragmenter. Med lidt held kan jeg tilbyde en alternativ vinkel på noget dagligdags.” Jonas bestræber sig på at tage billeder, som kan skabe en reaktion hos beskueren, men samtidig understreger han, at han ikke prøver at diktere, hvad folk skal føle. Han ønsker blot, at fotoet skal tale for sig selv og igennem beskueren danne sin egen historie eller åbne for en dialog. Jonas føler selv, at kunst om muligt bør rykke ved folks grænser: ”Hvis en beskuer oplever mine billeder og i en eller anden grad føler sig påvirket eller ændret, så er mit mål som fotograf blevet indfriet”.

@Cherry13

En stor debat om pædofili i samfundet fik Jonas til at stille spørgsmålet: Hvordan kan et sådan emne billedgøres? Fotoet blev Jonas’ svar på dette og et produkt af hans tanker om det ellers frygtelige og tabubelagte emne.

[ 28 ]

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Advertisement