Page 15

FOTOS: INSTAGRAM @DSVENSSON25

5. FEBRUAR 2017: SKJERN HÅNDBOLD, MED DANIEL SVENSSON PÅ BANEN I EN STOR DEL AF KAMPEN, KAN DENNE DAG TILFØJE ENDNU ET TROFÆ TIL LISTEN, IDET DE VINDER DEN DANSKE POKALFINALE.

FEBRUAR 2016: FÅR KONSTATERET ET TILBAGEFALD AF SIN KRÆFTSYGDOM.

23. SEPTEMBER 2016: HAN GØR ENDNU ENGANG COMEBACK PÅ HÅNDBOLDBANEN FOR SKJERN.

i forbindelse med et sygdomsforløb. Han fortæller: ”Det der gjorde det let, det var, at det blev på mine præmisser. Altså det blev, når jeg havde energi til det, så kunne jeg fortælle noget […] når jeg havde nogle enkelte timers energi, så kunne jeg læse det, som folk havde skrevet, eller jeg kunne komme med en ny update”. ET SÆRLIGT FÆLLESSKAB De sociale medier har ligeledes den fordel, at fysisk kontakt og højt energiniveau ikke er en nødvendighed for at følge og støtte andre i samme situation. Daniel forklarer, at det kan være rigtig svært, at komme igennem et tærende kræftforløb, hvis man ikke har nogle ligesindede at snakke med. ”Jeg troede egentligt ikke, at jeg havde behov for at snakke med nogle andre eller snakke med psykologer, men da jeg

mødte nogle af de andre fra Ungkræft, da fandt jeg ud af, at jeg manglede noget. Jeg manglede at snakke med nogle andre, som havde stået i lignende situationer, fordi der kommer bare en eller anden form for sjælebånd imellem mennesker, der har prøvet det her”.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at ikke alle kan være med til det, og så er det netop at disse hashtags skaber en form for fællesskab, at man kan følge med hinandens historier lettere, og man kan se, hvordan det går, og følge udviklingen hos folk. Det skaber uden tvivl et sammenhold”.

For at skabe denne kontakt er de sociale medier samt organisationen Ungkræft og de dertilhørende hashtags et vigtigt redskab. Ungkræft arrangerer en masse arrangementer, der har til formål at støtte og oplyse de unge kræftramte. Dog er det ikke alle, der er i stand til at deltage, hvilket, ifølge Daniel, gør brugen af hashtags endnu vigtigere. Hashtags, såsom #ungkræft, #duerikkealene og #dererkundage, gør det lettere at finde hinanden på nettet, og derudover bidrager de til skabelsen af et særligt medieret fællesskab.

Daniel Svensson har med sin ligefremme og ærlige stil vist, at sociale medier, såsom Instagram, er andet end selviscenesættelse og succesrige hverdagsfortællinger. Sociale medier rummer evnen til, at reelle, virkelighedstro og følelsesladede historier kan fortælles, hvorved grænser flyttes, og tabuer nedbrydes. På baggrund heraf kan et fællesskab blomstre – et fælleskab, der kan være til stor hjælp for de mennesker, som befinder sig i en svær fase i livet.

[ 15 ]

SAMSON Forår 2017 færdig.indd 15

15/03/2017 18.20

Samson 2017 #1  

Når medier flytter grænser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you