Page 1


SCURTA PREZENTARE A TUNISIEI

COORDONATE GEOGRAFICE :Tunisia este o tara mediteraneana din nordul Africii, ce ocupa o pozitie strategica, foarte importanta fata de Sicilia. Este marginita la nord si la est de Marea Mediterana, la vest de Algeria, la sud de Sahara si Libia. Are o suprafata de 162.155 km2 si o lungime a tarmului de 1.298 km. Clima Tunisiei este temperata, cu valori medii in cursul zilei de: 25°C toamna, 13°C iarna, 21°C primavara si 31°C vara, ploile cad neregulat pe tot parcursul anului. SCURT ISTORIC: Pe scurt, trecutul istoric al TUNISIEI este decisiv din punct de vedere cultural. Primii locuitori ai tarii au fost berberii, populatie autohtona organizata in triburi ce au lasat o mostenire etnografica semnificativa. In 814 i.e.n, fondatorii Cartaginei au intrat sub ocupatie Feniciana fapt ce a deschis calea spre o infloritoare era. In secolele ce au urmat Cartagina a devenit centrul marelui imperiu ce stapanea Africa de Nord si controla sudul Peninsulei Iberice, Sardinia si Sicilia. Incepand cu 264 i.e.n Cartagina s-a confruntat cu o serie de razboaie devastatoare duse de Imperiul Roman, cunoscute sub numele de « Razboaiele Punice ». La sfarsitul celui de-al treilea Razboi Punic romanii i-au cucerit pe cartaginezi distrugan-du-le capitala. Din secolul 2 i.e.n pana in secolul 5 e.n., o mare parte a teritoriului Tunisiei a facut parte din provincia romana numita « Africa ». In cursul secolului al 5-lea, tribul Teutonic cunoscut sub numele de Vandal a migrat spre sud, din Peninsula Iberica, peste Marea Mediterana luand sub control teritoriile administrate pana atunci de romani. Dupa un secol, in care vandalii au detinut controlul, regiunea a fost recucerita de Imperiul Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin). Tunisia a fost condusa de arabi incepand cu secolul 6, timp in care religia crestina, a bizantinilor, a fost inlocuita cu cea musulmana.

2

In 1574 armatele otomane invadeaza regiunea si o vor administra pana in 1881. Pe 12 mai 1881 se semneaza Tratatul de la Kasser Said prin care Tunisia recunostea protectoratul francez. La 20 martie1956 teritoriul isi castiga independenta. (Va reamintim ca veti avea ocazia in timpul sejurului in Tunisia sa asistati la un spectacol dedicat in totalitate istoriei poporului tunisian de mai bine 3000 de ani, care se tine intr-un parc de 12ha in localitatea «EZZAHRA»).

* KERKOUANE: oras punic ; vechiul oras a fost descoperit in 1952, aici putem intilni un vechi mozaic punic care o infatiseaza pe Tani, zeita fertilitatii protectoarea orasului.

* SOUSSE: cunoscuta sub denumirea «Perla Sahelului», Sousse a fost fondat in sec. 11 i.e.n . «Ribat»-ul construit in sec. 9, este o manastire-fortareata. Tot aici regasim marea moschee, bastioanele si turnul lui Khalef, catacombele lungi de 5 km sunt formate din 240 de sali si datea* «Tunis»: Capitala tarii - aproximativ: 2 za din sec. 2-5. 247 800 locuitori. Obiective:Cartierul medieval si marele * MONASTIR sau «Ruspina» romana bazar (Souk), unde sunt expuse tradi- este o statiune internationala. Muzeul tiile populare din aceasta tara, Orasul gazduieste manuscrise din sec. 4-5 . vechi (Medina) a fost infiintat in secolul Observatorul Astronomic de la Cordoue 8, Moscheea«EZZITOUNA» datand din este unic si dateaza din 927. 703 i.e.n. Muzeul Bardo din Tunis gazduieste una dintre cele mai valoroase * PORT EL KANTAOUI : Primul port-gracolectii de mozaicuri romane din lume, dina din tara, bine amenajat cu o sumeCarthago: parte istorica a actualului denie de hoteluri de lux construite in stil «Tunis» a fost fondata acum 3000 de arab-andaluz. ani si distrusa cu doua milenii in urma, aici putem vizita baia «Antonin»,vilele * KAIROUAN: primul oras sfant al Maromane, teatrul, ruinele vechiului oras ghreb-ului. Marea Moschee este una punic, catedrala Sf. «Cyprien» si muzeul dintre cele mai vechi din lume, minarenational. tul are o constitutie impozanta iar arcadele din interior sunt sustinute de co* SIDI BOU SAID sau «Perla Tarmurilor loane construite dupa exemplul roman. tunisiene», sat superb imbracat in alb si albastru, suspendat pe un versant * MAHDIA: acest vechi port punic a stancos. fost capitala tarii dupa Carthago si inainte de Tunis. Orasul este numit * HAMMAMET este principala statiune Varful Africii. Fortareata orasului turistica din Tunisia. Complexul hotelier «Borj Mahdia» dateaza din sec.16. «Yasmine Hammamet» este perla turismului tunisian. * NABEUL: in virful «Capului Bon». Statiune cu un important centru mestesugaresc. Tot aici intilnim un mic sat de pescari numit «El Haouaria». * KELIBIA: cunoscuta datorita fortaretei Bizantine din sec.5 care a asigurat protectia portului si a stramtorii de la Messina.


* EL DJEM: orasul este renumit datorita celui mai mare coloseum conservat aproape perfect, este considerat cel mai frumos monument roman din regiune.

* GAFSA: vechea localitate numita de Romani «Capsa» constituie traditionala punte de legatura intre zonele nordice unde se cultiva cereale si sudul dominant de plantatiile de curmale. Tot la Gafsa se gaseste si o baie romana foar* CHEBIKA: prima oaza formata pe ma- te bine conservata. lurile unui parau minunat. La aproximativ 900m altitudine se gaseste Tamerza * NEFTA: al doilea centru religios dupa in apropierea unei frumoase cascade. Kairouan are douazeci si patru de mosLa sfarsitul drumului gasim faimosul chei, majoritatea construite in sec. 15Mides inconjurat de fostele guri de var- 16. Orasul are si o minunata gradina decorata cu zeci de izvoare, frumos sare, azi uscate. captate si o padure de palmieri de peste 1000ha. * DOUZ sau « Poarta Saharei » este inconjurat de dune de nisip si a pastrat traditiile si obiceiurile cresterii dromaderilor. Anual in luna decembrie se organizeaza festivalul desertului.

* SFAX: a doua metropola dupa Tunis, considerata capitala Tunisiei de Sud. Este un important centru agricol,comercial si industrial. Bastioanele din sec.10 sunt orientate catre poarta Bab Diwan cu cele trei arcade uriase. Palatul Dar Jellouli construit in secolul 17 langa marea moschee, gazduieste muzeul artelor populare si traditiilor, cea mai completa si interesanta * TATAOUINE: mic oras comercial, punct colectie de acest gen din tara. de plecare pentru excursiile cu destinatia Sahara. Desertul Tunisian este unul * JERBA sau «Tahiti Mediteranean» cu dintre cele mai frumoase si variate. un climat temperat (mai putin vara cand «Ksar»-urile sunt cetatile desertului, temperaturile sunt ridicate) a fost numit sate fortificate situate de obicei pe in antichitate «Insula Nuferilor» de catre culmi muntoase din motive de aparare. Odiseu. Aghriba este una dintre cele De vizitat, Ksar Ghilane, Ksar El Fareh, mai vechi sinagogi din lume. Loc de pe- Ksar Hadada, Ksar Ouled Soltana si lerinaj si centru religios dedicat studie- Ksar Ezzahra. rii Torei. * TOZEUR: Capitala fermecatoare a * GABES: numit de romani «Tacapsa» a vastei regiuni desertice din sud-est, renascut in sec.7 odata cu sosirea lui presarata cu oaze. Arhitectura specifiAboul Baba Al Ansari «Insotitorul Profe- ca traditionala are ca element principal tului». Oaza din apropiere confera orasu- fatada decorata cu forme geometrice, lui un pitoresc aparte. executate din caramizi de culoare rosie. Punctul de atractie il constituie imensa * MATMATA: denumirea comuna data padure de palmieri. triburilor berbere. Incaperile sapate in stanca sunt locuite si in zilele noastre, * CHOTT EL JERID: incepe la capatul unele sunt accesibile numai cu fran- padurii de palmieri si a fost un lac saghia, acestea sunt racoroase recoman- rat, lung de 20km, cu o suprafata de date in zilele toride; in cateva dintre ele aproximativ 250km2 care in prezent s-au amenajat restaurante sau chiar ca- este secat. mere de hotel. * MEDENINE: se afla la rascrucea unor importante drumuri comerciale.Orasul Medenine se constituie dintr-un ansamblu pitoresc numit «Ghorfa», acesta este un adapost format dintr-o singura incapere boltita.

* Informatii Utile: Acte Necesare: Obligatoriu pasaport valabil cel putin 6 luni. Telefon : ca sa apelati numere din Romania, formati mai intai 0040-, apoi prefixul judetului (fara primul 0 ,care se formeaza la convorbiri interne). Daca doriti sa apelati din Romania un numar din Tunisia, formati mai intai indicativul tarii, 00-216- urmat de prefixul si numarul local. Numere de telefon utile: Apel de urgenta: 197 (omologul 112 din Romania). Diferenta de fus orar: Ora Europei centrale : - 2 ore vara (01-06/01-11) - 1 ora iarna (01-11/01-06) Moneda nationala: Moneda nationala a Tunisiei este Dinarul Moneda de Schimb : Millim-ul. 1 Dinar = 1000 Millim Iar 1 Dinar = 0,7-0,8Euro(aproximativ 2,5 -2,7 Ron) sunt in circulatie bancnote de 5-10-20si 30 Dinari si monede de 5 si 1 Dinar, respectiv 500-100-50-20-10 si 5 Millim. Carduri internationale: (Master Card American Express, Diners Club si Visa) Sunt acceptate aproape peste tot. Bancomat-uri sunt in toate orasele. Este interzisa introducerea in tara sau scoaterea din tara a oricarei sume in dinari, dinarii ramasi pot fi schimbati la plecare. Este important sa pastrati toate chitantele primite la schimbare a banilor. Limbi Oficiale: Araba si Franceza

3


Locatie Vime Helya Beach Hotel, se afla la o distanta de 1,6km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 7km de centrul orasului «Monastir» si la 13km distanta de orasul «Sousse». Descriere Vime Helya Beach Hotel, deschis in 1994 si renovat in totalitate in 2007, face parte de lantul de hoteluri «VIME HOTELS & RESORTS» aflat, in apropierea unei plaje spectaculoase, cu nisip curat si apa transparenta este ideal pentru un sejur in familie. Camere Vime Helya Beach Hotel are 335 de camere (camere pentru fumatori si nefumatori) cu balcon sau terasa, toate dotate cu: aer conditionat, baie, telefon direct, televizor prin satelit, seif. Restaurant Vime Helya Beach Hotel, dispune de 1 restaurant bufet pentru nefumatori cu mancare traditionala tunisiana sau mancare din bucataria internationala «RUBIS» . Restaurant a la carte «ZUMURD», snack, pizzeria «LE SAFIR», barbecue, situat in apropierea plajei, pool bar «MURJENE», cafenea cu specific maur «ALMAS», bar sportiv si discoteca «LA PERLA». Facilitati Receptie 24h/24h, birou de schimb valutar, sala de conferinte, 4 piscine: 2 pentru adulti, una pentru copii si una incalzita,1 centru talaso, sauna, centru de tratament, hammam(baie turceasca),masaj, mini-club, teren de basket, ping pong, volei beach, polo,aerobic, 3 terenuri de tennis, mini golf, servicii medicale, solar, jetski, windsurf, scuba diving, inchiriere echipament de tenis, acces internet (contra cost) si salon de coafura.

4


Locatie Skanes Palace Hotel, este situat intr-un cartier turistic «SKANES» si se afla intre doua terenuri de golf, la 1km de Aeroportul International «Habib-Bouguiba» din «Monastir», 3km de centrul orasului «Monastir» si la 15km de centrul orasului «Sousse». Descriere Skanes Palace Hotel, este inconjurat de palmieri, are acces direct pe plaja cu nisip fin. este recomandat pentru vacante in familie. Camere Skanes Palace Hotel dispune de 228 de camere si 4 suite luxoase cu balcon sau terasa, exista camere pentru fumatori si nefumatori,Toate dotate cu baie cu cada, baie cu dus, w.c separat, aer-conditionat, mini-bar, uscator de par, telefon direct, TV /sat, radio si seif. Restaurant Hotel Skanes Palace propune bucatarie tunisiana si cea internationala. Exista un restaurant sub forma de bufet suedez, dejunul poate fi ales si sub forma de meniu. O cafenea, bar, pool bar, snak bar. Facilitati Skanes Palace Hotel ofera o piscina exteriora ( talie semi-olimpica), bazin pentru copii, o piscina acoperita, sauna, fitness, ski nautic, plimbare cu plansa cu panza, cu banana, hidrobiciclete,tenis, ping-pong, echitatie, volei-beach si mini-golf. Gasiti in apropiere terenurile de golf : Flamingo la 4km si Palm la 8km.

5


Locatie El Mouradi Skanes Hotel situat între «Sousse» si «Monastir», la 7km de Aeroport International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 8km din orasul «Sousse», la 13km de orasul «Monastir» si la 150km de Aeroportul International «Tunis- Carthage». Descriere El Mouradi Skanes Hotel apartine lantului de hoteluri «EL MOURADI», avand avantajul iesirii directe pe plaja. Va ofera un sejur de neuitat combinand eleganta cu o atmosfera deosebita si servicii de încredere. Este recomandat pentru un sejur in familie. Camere El Mouradi Skanes Hotel dispune de camere duble, triple si de junior suite. Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat reglabil, majoritatea cu terasa sau balcon, cu vedere spre mare sau piscina, TV prin satelit, telefon direct, seif, sistem audio, baie sau dus, WC, mini-bar. Camerele de tip family suite se gasesc în bungalowurile recent construite si sunt dotate cu 2 paturi pentru adulti si 2 paturi pentru copii. Restaurant El Mouradi Skanes Hotel are 2 restaurante si 4 baruri: restaurantul tip bufet suedez -»Tulipe», restaurantul -»Marguerite», lobby bar -»Iris», bar american -»Orchidee», baruri la piscine piscine -»Anemone» si -Oeillet», si o cafenea maura -»Jacinthe». Facilitati Hotelul dispune de 4 piscine exterioare dintre care doua pentru copii si o piscina acoperita. Hotelul ofera 2 terenuri de tenis, tragere cu arcul, petanque, sailing, tenis de masa, mini-golf, biliard, beach-volei, barca cu panza, hidrobiciclete, program de animatie in timpul zilei si noaptea.Hotelul dispune de un centru modern balneoterapie, fitness, hammam (baie turceasca), masaj, hydromasaj, sauna, cosmetica.

6


Locatie Amir Palace Hotel este situat in centrul statiunii turistice «Skanes Monastir», intre doua orase importante (Monastir si Sousse). Se afla la 2km de terenul de golf «Palm Links», la 7km de terenul «Flamingo», la 9km de centrul orasului «Monastir», la 12km de centrul orasului «Sousse», la 13km de Aeroportul International «Habib-Bouguiba» din « Monastir » si la 100kmde Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere Amir Palace Hotel, a fost construit in 1993, este un veritabil palat tunisian cu mult farmec, marmura fiind omni-prezenta.Este situat in apropierea unei plaje cu nisip fin, fiind caracterizat prin liniste si confort. Camere Amir Palace Hotel dispune de 366 de camere si 15 suite,cu vedere spre mare sau gradini. Toate camere sunt dotate cu baie proprie, uscator de par, telefon direct, tv prin satelit, aer conditionat reglabil, mini bar, balcon, seif la receptie si acces la internet. Restaurant Restaurant principal « Orient Palace » sub forma de bufet suedez (cald si rece si cu meniuri pentru micul dejun si dejun),restaurant a la carte « Al Hambra », Barbecue « Shish Kebab », Pizzeria « La Mama », pool bar, salon bar, bar american si cafenea maura. Facilitati Doua piscine ( una la primul etaj acoperita si incalzita cu vedere panoramica, si una in aer liber), o piscina pentru copii, un fitness center cu sauna, jacuzzi, masaj, sala de sport si de competitii sportive deschisa tot anul, discoteca, tenis, biliard, petanque siclub pentru copii 4-12ani.

7


Locatie Sousse Palace Hotel este situat in centrul orasului « Sousse», se afla la 500m de « medina » si souk-uri, la 7km de « Port ElKantaoui », la 12km de Aeroport International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 18km de centrul orasului «Monastir» si la 145km de Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere Sousse Palace Hotel, este o cladire cu 12 etaje si 4 lifturi situat la marginea unei plaje cu nisip fin, se recomanda oamenilor de afaceri si persoanelor obisnuite cu aglomeratia orasului. Camere Sousse Palace Hotel are peste 178 de camere cu balcon sau terasa, toate sunt dotate cu: aer conditionat, baie cu dus si WC separat, TV cablu/sat, radio, mini-bar, uscator de par, telefon, seif. Restaurant Sousse Palace Hotel dispune de un restaurant tip bufet suedez «L’Olivier», un restaurant à la carte «Les Palmiers», snack bar «Les Mimosas», lobby bar «Le Bougainvillier», beach bar «L’Araucaria»,bar-karaoke, o cafenea cu specific maur «Le Jasmin». Facilitati 1 piscina acoperita, 1 piscina exterioara, 1 piscina speciala pentru copii, sauna, fitness, jacuzzi, beach volei, tenis pe plaja, tenis de masa, sala de jocuri, sala de conferinte cu echipament si centru nautic.

8


Locatie Marhaba Club Hotel este situat la 4km de centrul orasului «Sousse», la 3km de «Portul El Kantaoui», la 14km de Aeroportul Habib Bourguiba din «Monastir» si la 20km de centrul orasului «Monastir». Descriere Marhaba Club Hotel, face parte de lantului de hoteluri « Marhaba Hotels » are 3 etaje si este construit intr-un parc de 15 hectare, cu iesire directa pe plaja cu nisip fin, este elegant si rafinat. Se recomanda persoanelor care iubesc sportul si aglomeratia orasului. Camere Marhaba Club Hotel dispune de 210 de camere majoritatea cu balcon si cu vedere spre mare, gradina sau spre piscina, toate dotate cu: Aer Conditionat, baie cu cada sau dus si WC separate, televizor prin satelit, telefon si mini-bar disponibil la cerere (contra-cost). Restaurant Restaurant tip bufet suedez «Le Kairouan» cu specialitati Tunisiene, Restaurant «Le Buffet des Delices du Club» a la carte, 4 Baruri «L’Appero-bar Marhaba», «Le Piano-bar», «LeHappy Hour-bar club», «Le Cocktail-bar Neptune» si o cafenea cu specific maur. Facilitati Coafor, sala TV, sala de conferinte de o capacitate de 400 de locuri, buticuri, magazin de suveniruri, 1 piscina exterioara, 1 piscina interioara, jacuzzi, disco, 8 terenuri de tenis, mini-golf, sauna, hammam (baie turceasca), centru de squash, volei-beach, fitness, masaj.

9


Locatie Tour Khalef Hotel este situat la intrarea in zona turistica a orasului «Sousse», si se afla la doar 5-10 minute de centrul istoric al orasului, la 15km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 19km din centrul orasului «Monastir» si la 145km de Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere Tour Khalef Hotel apartine lantului de hoteluri «MARHABA HOTELS» este construit intr-un stil aparte, inconjurat de o gradina de 10 hectare cu iesire direct la plaja. Camere Tour Khalef Hotel are 570 de camere cu vedere spre mare sau gradini, majoritatea cu balcon sau terasa, dotate cu: aer conditionat, baie, WC separat, TV satelit, mini-bar (la cerere cu plata), uscator de par, telefon, seif (contra cost). Restaurant Tour Khalef Hotel dispune de un restaurant tip bufet suedez «L’étoile», restaurant pizzerie italiana, snack bar «Haroun»la piscina, barbecue pe plaja cu gratar la foc din lemne, bar-salon in stil oriental, beach bar, bar american, cafenea cu specific maur. Facilitati 1 piscina exterioara cu apa dulce, 1 piscina acoperita cu apa dulce incalzita, 1 piscina pentru copii, tenis de masa, minigolf. Servicii cu plata: Inchiriere echipament de tenis, 8 terenuri de tenis, sauna, masaj, fitness, biliard, hammam (baie turceasca), ski nautic, jet-ski, 3 centre de squash.

10


Locatie Marhaba Beach Hotel se afla la 3km de statiune «Port El Kantaoui», la 4km de centrul orasului «Sousse», la 14km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 20km de orasului «Monastir». Descriere Marhaba Beach Hotel, face parte din lantul de hoteluri « Marhaba Hotels » este la citeva pasi de plaja cu nisip fin, un hotel de lux se recomandat turistilor dornici de odihna in timpul zilei si distractie noaptea. Camere Marhaba Beach Hotel are 244 camere duble si 10 junior suite cu vedere spre mare sau spre gradini, cu balcon sau terasa. Toate camere sunt dotate cu: aer-conditionat, baie/WC, televizor prin satelit, telefon direct, radio, uscator de par, posibilitate de pat suplimentar, seif la receptie, birou de schimb valutar, acces la internet. Restaurant 3 restaurante:1 restaurant tip bufet suedez «Le Central», un restaurant « à la carte» si un restaurant « La Pizzeria Snack”. 5 Baruri: 1 Bar salon, 1 Bar Americain, 1 Pool bar, 1 snack bar, o cafenea cu specific maur. Facilitati Coafor, magazin de suveniruri, posibilitate de a inchiriere seif la receptie, piscina exterioara - cu bazin pentru copii, 1 piscina acoperita cu apa termala, mini-golf, teren de tenis. Servicii cu plata: Inchiriere echipament de tenis, golf adulti, sauna, masaj, fitness.

11


Locatie Orient Palace Hotel este la 2km de «Port El Kantaoui»,la 3km de centrul orasului «Sousse», la 4km de un teren de golf şi la 15 km de Aeroportul International «Habib-Bouguiba» din «Monastir». Descriere Orient Palace Hotel, construit in un stil maur are 3 etaje, iesire directa pe plaja si va ofera un sejur de neuitat datorita mediului plàcut, ambianţei luxoase si serviciilor de calitate. Camere Orient Palace Hotel are 339 de camere majoritatea cu balcon, dotate cu - aer condiţionat - baie cu cadà şi WC separattelevisor prin satelit - mini-bar - uscàtor de pàr – telefon direct, seif, acces la internet. Restaurant Hotelul dispune de 2 restaurante, 4 baruri si o cafenea Maura, 1 restaurant tip bufet si 1 restaurant « à la carte ». Pool bar, snack bar, American bar, bar « Royal Residence », pizzerie si barbecue. Facilitati 1piscinà exterioarà si una pentru copii, 1 piscinà interioarà, jacuzzi, magazin de suveniruri, 4 sali de conferinţe, seif (contra-cost), beach volei, minigolf, 2 terenuri de tenis, 1 teren de golf, salà de jocuri pentru competitii sportive . Servicii cu platà: inchiriere material de tenis, golf adulţi, saunà, masaj, fitness, salon de coafura, hammam (baie turceasca), mini club pentru copii, baby sitting, birou de schimb valutar.

12


Locatie Vincci El Kantaoui Hotel este situat in centrul statiunii «Marina» «Port El Kantaoui», la 150m distanta de plaja, la 5km de centrul orasului «Sousse», la 15km de Aeroportul International «Habib-Bouguiba» din «Monastir» si la 130km de Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere Vincci El Kantaoui Hotel apartine lantului de hoteluri «Vincci Hotels», este o cladire din 4 etaje, in apropiere unei plajei. Este recomandat pentru un sejur balnear. Camere Vincci El Kantaoui Hotel dispune de 347 de camere cu balcon sau terasa, garsoniere si apartamente cu bucatarie, dotate cu : aer conditionat, baie cu WC separat,TV satelit/cablu, minibar, uscator de par, telefon direct, seif (contra cost) si conexiune internet wi-fi. Restaurant Restaurant tip bufet suedez cu tema «La Fiesta», restaurant pizzeria «El Parador», restaurant a la carte «In Between». Snack bar «Niagara», lobby bar «Oasis bar» si cafenea maura «El Chedlia». Facilitati 1 piscina exterioara la primul etaj cu vedere spre mare si una pentru copii, 1 piscina acoperita, spatii pentru jocuri electronice, bridge, biliard. In apropriere : discoteci, aqua parc, cazino, teren de golf cu 27 gauri, echitatie. Baza nautica, golf adulti, sauna, masaj, fitness, aerobic, coafura, hammam (baie turceasca), balneoterapie, tratament anti-stress.

13


Locatie Houria Palace Hotel este situat in centrul statiunii «Port El Kantaoui», la 100m de plaja, in apropierea unui teren de golf cu 27 de gauri, la 7km de centrul orasului «Sousse» si de «Medina» si la 20km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir». Descriere Houria Palace Hotel a fost construit in 1997 in stil arhitectural contemporan, si este situiat la intrarea in portul de yacht-uri «El Kantaoui ». Camere Houria Palace Hotel are 244 de camere dispuse pe 3 etaje si dotate cu : baie proprie cu WC separat, aer conditionat, televizor prin satelit, mini-bar (contra cost), telefon, seif (contra cost). Restaurant Restaurant tip bufet suedez pentru regim de masa all inclusive, in cursul zilei gustari usoare (sandvisuri, prajituri), bauturi alcoolice si racoritoare autohtone nelimitat in locurile indicate de hotel. Hotelul dispune de restaurant « à la carte», barbecue,bar bistro, bar salon cu pianist/orchestra, bar mexican, cafenea cu specific maur. Facilitati Salon de coafura, room service, bazar, sala de conferinte de 400 locuri, dotata cu echipamente audiovizuale, casa de schimb valutar, 2 piscine exterioare, 1 piscina acoperita, discoteca, teren de tenis luminat, sala de jocuri. Inchiriere echipament de tenis, sauna, masaj, fitness, hammam (baie turceasca), biliard.

14


Locatie Hasdrubal Thalassa Hotel se afla in centrul statiunii turistice « Port El Kantaoui », la malul marii. Este situat la o distanta de 8km de centrul orasului « Sousse », la 21km de Aeroportul International « Habib-Bouguiba » din « Monastir », la 25km de centrul orasului « Monastir » si la 150km de Aeroport International « Tunis-Carthage ». Descriere Hasdrubal Thalassa Hotel prin pozitia sa, permite accesul la toate facilitatile din port: numeroase magazine de artizanat, complex comercial, supermarket, restaurante, baruri, banci, agentii, teren de golf de clasa internationala cu 36 de gauri, situat in apropriere. Camere Hasdrubal Thalassa Hotel dispune de 230 de camere cu vedere spre mare sau spre gradina cu balcon sau terasa si sunt dotate cu : aer conditionat, baie separata cu WC, televizor prin satelit, mini-bar, uscator de par, telefon cu linie directa, radio, seif. Restaurant Hasdrubal Thalassa Hotel dispune de restaurante si baruri : restaurant « Hasdrubal », restaurant « à la carte Amilcar», bar pe plaja, cafenea cu specific maur « La Barca », barbecue -deschis intre orele 12:30-15:00 in sezon. Facilitati Centru de talaso-terapie si spa, spatii pentru infrumusetare, coafor, ceainarie, hammam (baie turceasca), sauna, room service, 2 sali de conferinte echipate, 1 piscina exterioara semiolimpica, bazin pentru copii, 1 piscina interioara, 3 terenuri de tenis, 1 teren de golf. Inchiriere material de tenis, sauna, masaj, fitness, hammam.

15


Locatie El Mouradi Port El Kantaoui Hotel este situat la mai putin de 1km de «Port El Kantaoui», in fata de un teren de golf « El Kantaoui » cu 36 de gauri, la 10km de centrul orasului «Sousse» si la 35km distanta de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 70km de statiuni «Yasmine Hammamet» si la 140km de Aeropportul International «Tunis-Carthage». Descriere El Mouradi Port El Kantaoui Hotel apartine lantului de hoteluri «EL MOURADI HOTELS», se afla pe malul marii, cu o plaja cu nisip fin in centrul zonei turistice «Port El Kantaoui». Hotelul este incercuit de spatii mari si gradini cu palmieri. Este recomandat pentru un sejur in familie. Camere El Mouradi Port El Kantaoui Hotel este compus din aproximativ 800 de camere (duble,triple, quadruple si junior suite), cu balcon sau terasa. Toate sunt dotate cu : aer conditionat, cu mobilier exterior, baie cu cada si toaleta independenta, televizor prin satelit, telefon direct, mini-bar la cerere. Restaurant 3 Restaurante si 3 Baruri: restaurant tip bufet suedez «Carthage», restaurant pizzerie «Kerkena», restaurant pe plaja, bar «Asfar», bar «Salakta» si bar la piscina, cafenea specific maur. Facilitati 2 piscine exterioare cu 2 bazine pentru copii si o piscina acoperita cu jacuzzi, sauna, masaj, hammam (baie turceasca), fitness, 5 terenuri de tenis, teren de joaca, discoteca, night club, sala de joaca, teren de golf, teren de fotbal si de volei, tenis de masa, biliard, petanque, minigolf, snooker, tragere cu arcul, beach-volei, sailing, plansa cu panza, hidrobiciclete, canoe.

16


Locatie El Mouradi Club El Kantaoui Hotel, este situat la 1,5km de celebrul «Port El Kantaoui », la 9km de orasul « Sousse », la 25km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir» si la 140km de la Aeroport International «Tunis-Carthage». Descriere El Mouradi Club El Kantaoui Hotel apartine lantului de hoteluri «El MOURADI HOTELS», se aflà intr-un parc de gradini cu flori si palmieri, aproape de plaja. Recomandat pentru un sejur in cuplu sau in familie cu posibilitatea de distractie in cluburi. Camere El Mouradi Club El Kantaoui Hotel, dispune de un bloc central care ofera 453 de Camere si 2 suite pe o parte si bungalowuri care ofera 344 camere intre duble, triple, suite si quadruple pe celalalta parte. Toate camerele sunt dotate cu balcon sau terasa cu vedere spre mare sau spre piscina, aer conditionat, baie WC, telefon direct, TV sat/cablu, uscator de par, mini-bar la cerere (contra cost), seif,. Posibilitate de 2 paturi suplimentare pentru copii. Restaurant 3 restaurante si 5 baruri: restaurant bufet «L’Espadon», restaurant pizzeria «Langoustine», restaurant pe plaja, lobby bar «Saumon», bar «Dauphin», bar la piscina, bar pe plaja si «Cocktail beach bar», cafenea cu specific maur. Facilitati 2 piscine exterioare cu 2 bazine pentru copii si o piscina Acoperita, cu jacuzzi si bazin pentru copii, 5 terenuri de tenis, un teren de fotbal profesional, sala de fitness, sauna, masaj, tenis de masa, biliard, darts, tragere cu arc, volei-beach, sailing, plansa cu panza, hidrobiciclete, canoe, mini-golf, mini-club si club de noapte.

17


Locatie Riu Bellevue Park Hotel este situat la 3km de «Port El Kantaoui», la 14km de centrul orasului «Sousse», la 20km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 23km de centrul orasului din «Monastir» si la 145km de Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere Riu Bellevue Park Hotel apartine lantului de hoteluri «RIU HOTELS & RESORTS» este un complex rezidential cu 4 etaje, renovat in totalitate in 2006, se aflà pe o plajà cu nisip ultra fin, într-o superbà gràdinà cu flori si palmieri desfasurata pe o suprafata de 2,4 hectare. Se distinge printr-o ambianta festiva si este recomandat pentru un sejur in familie. Camere Riu Bellevue Park Hotel are 387 de camere cu vedere spremare din parte laterala sau frontala, cu balcon sau terasa. Toate camere sunt dotate cu: - aer conditionat (cald-rece) - baie cu WC separat - TV prin satelit - mini-bar - uscàtor de pàr - seif - telefon - camerele comunicante sunt la cerere. Camere de familie tip A cu: salon separat sau integrat cu canapea extensibila, balcon sau terasa cu vedere spre mare. Camere de familie de tip B: 2 camere, 2 bai cu dus, balcon sau terasa. Restaurant Restaurant non-fumatori tip bufet suedez, restaurant pentru fumàtori «Le Sultan», Restaurant cu tema «Le Laurier», bar «Le Jasmain» cu o vedere paranomica, Salon-bar «El Ambre» cu scena pentru spectacole, bar «Americano»(numai formula All Inclusive), pool bar si barbecue, cafenea în stil aràbesc. Facilitati Receptie, coafor, room service, magazine, 2 sàli de conferinte, internet (contra cost) - 2 piscine din care una acoperità cu jacuzzi - salà de bridge - beach-volei - gimnasticà - tenis de masà - 2 terenuri de tenis, servicii cu platà : inchiriere material de tenis si de golf (adulti - se asigurà transportul) - saunà - masaj - fitness - hammam (baie turceasca) - sala de bowling - biliard - scuba diving - sport si spa - echitatie - cazino.

18


Locatie El Mouradi Palace Hotel se aflà pe faleza unei superbe plaje, in apropierea unui teren de golf cu 36 de gauri, este situat la 1km de «Port El Kantaoui», la 8km de centrul orasului «Sousse», si la 25km de Aeroportul International «Habib Bourguiba» din «Monastir», la 70km de «Yasmine Hammamet» si la 140km de Aeroportul «Tunis-Carthage». Primele magazine sunt la 200m de hotel. Descriere El Mouradi Palace Hotel apartine lantului de hoteluri «EL MOURADI HOTELS». A fost construit in 1995, are o cladire din 5 etaje, a fost renovat in 2001. Se aflà pe malul màrii, inconjurat de o plaja cu nisip fin si gradini de palmieri. Camere El Mouradi Palace Hotel, dispune de 452 camere duble, 40 triple, 8 quadruple, 11 suite si 4 junior suite - confort sporit. Toate camerele au balcon sau terasa si sunt dotate cu aer-conditionatbaie cu cadà si WC separat - televisor prin satelit - radio - minibar (contra cost) - uscàtor de pàr - telefon direct – seif - conexion wi-fi si room-service 24h/24h. Restaurant Restaurant tip bufet suedez «Les Mimosas», restaurant a la carte «El Fell», restaurant pizzeria « El Bahia », restaurant pe plaja , bar «Camelia » piano bar « Dahlia », bar « The Equinox », pool bar, cafenea maurà « Les Jasmins ». Facilitati 2 piscine exterioare, una pentru copii si o piscina acoperita cu jacuzzi si o zona pentru copii, 5 parcursuri de tenis printre care 2 luminate, coafor, spàlàtorie, buticuri, magazin de suveniruri, salà de conferinte, sailing - golf adulti - 2 saune - masaj -hammam (baie turceasca)- fitness (contra cost) - centru de wellness - centru de estetica, centru de talasoterapie deschis din 2005 cu o capacitate de 110 de pers/zi, 1 piscina cu apa de mare, cu 22 de cabine de tratament, night-club « Le Palace », mini club pentru copii de 5-12 ani.

19


Locatie Riu Imperial Marhaba Hotel: Situant la 3km de «Port El Kantaoui», la 14km de centrul orasului «Sousse», la 23km de Aerportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir», la 28km de centrul orasului «Monastir» si la 145km de Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere Riu Imperial Marhaba Hotel apartine lantului de hoteluri «RIU HOTELS & RESORTS» a fost partial renovat in 2007/2008. Are o Cladire cu 5 etaje la marginea plajei cu nisip alb si fin. Hotel luxos cu arhitectura tipic Araba, este recomandat pentru sejur in familie. Camere Riu Imperial Marhaba Hotel: Dispune de 272 de camere: 242 duble si 30 suite cu vedere spre mare sau gradina, camere familiale cu doua bai si salon integrat. Toate dotate cu baie si WC separat, mocheta, uscator de par, telefon direct, aer conditionat/ incalzirea centrala (iarna), mini-bar, balcon, seif si tv prin satelit. Restaurant Restaurant pentru nefumatori, restaurant tematic «El Raihan» (specialitate Tunisiana), restaurant cu tematic (specialitate Italiana). lobby-bar, bar-piano (all inclusive) bar-salon, pool- bar si bar la piscina. Facilitati Piscina cu apa dulce, piscina pentru copii, piscina interioara incalzita iarna, sezlonguri, umbrele si prosoape oferite la piscina (gratis) centru de talasoterapie cu 3 piscine cu apa de mare, sauna, hammam (baie turceasca), masaj (contra-cost), sala de gimnastica si jaccuzi (gratis) si salon de coafura.

20


Locatie El Mouradi Palm Marina Hotel se aflà la 2km de « Port El Kantaoui », la 9km de centrul orasului «Sousse», si la 35km de Aeroportul «Habib Bourguiba» din «Monastir». Primele magazine sunt la 500m de hotel. Pentru iubitorii de golf, terenul este la mai putin de 2km de hotel. Descriere El Mouradi Palm Marina Hotel apartine lantului de hoteluri «EL MOURADI HOTELS», a fost construit in 1996, în stil arabo-andaluz, în aproprierea Portului de Yacht-uri « El Kantaoui ». Camere El Mouradi Palm Marina Hotel dispune de 346 camere duble, 32 junior suite si 10 senior suite. Toate camere au balcon sau terasa si sunt dotate cu : aer conditionat (cald-rece)- baie cu cadà si WC separat - televizor prin satelit - mini-bar (contra cost) - uscàtor de pàr - telefon direct - seif (contra cost). Restaurant 4 restaurante si 3 baruri: restaurant bufet «L e Maritime», restaurant a la carte «Bellevue», restaurant pizzerie «La Belle Etoile», restaurant pe plaja «Beau Rivage» si piano bar «Grand Bleu» , bar «Corail «, bar la piscina si pool bar, cafenea maura « Les Arcades». Facilitati Un centru de talaso-terapie a fost deschis in 2007, dispune de o piscina cu apa de mare, centru de înfrumusetare, spàlàtorie, room service 24h/24h, buticuri, magazin de suveniruri, salà de conferinte « Carthage » si Wi-Fi, - 2 piscine exterioare , una pentru copii – 1 piscinà acoperità cu jacuzzi - pétanque – mini club pentru copii 5-12ani - salà de bridge - beach-volei - tragere cu arcul - tenis de masà - minigolf- teren de tenis - darts - inchiriere material de tenis - golf adulţi - saunà - masaj- fitness - centru de welliness -biliard –hammam (baie turceasca) si un night-club « Sirocco ».

21


Locatie Medi Golf Hotel este situat in centrul statiunii « Yasmine Hammamet » la 300m de portul de yahturi, la 450m de plaja, la 500m de orasul vechi si de parcul «Carthage-Land», la 11km de centrul orasului «Hammamet» la 60km de Aeroport International «Tunis-Carthage» si la 100km de Aeroportul International « Habib Bourguiba » din « Monastir ». Descriere Midi Golf Hotel, apartine lantului de hoteluri « Domina Hotels & Resorts ». Este o cladire de 2 etaje renovata complet in anul 2008. Este recomandat pentru un sejur in familie sau cu prieteni intr-o atmosfera calda si primitoare. Camere Medi Golf Hotel dispune de 270 de camere din care 12 suite junior, cu balcon sau terasa, decorate intr-un stil tipic Tunisian. Toate camere sunt dotate cu: aer conditionat, sala de baie si WC separat, uscator de par, televizor prin satelit, mini-bar, telefon direct, acces la internet, seif. Restaurant Restaurant tip bufet suedez, pizzerie, snack bar, snack bar la piscina, coffee shop, o cafenea cu specific maur. Facilitati 1 piscina exterioara, 1 piscina acoperita, bazin pentru copii, centru balneoterapie deschis in 2007, jacuzzi, sauna (contra cost), masaj, fitness, sailing (contra-cost), volei beach, ski nautic, 2 terenuri de tenis, ping-pong, mini-golf, biliard, jetski (contra cost) scooter (contra cost), salon de coafura, birou de schimb valutar, baby sitting, mini club pentru copii de 4-12ani si discoteca.

22


Locatie El Mouradi Hammamet Resort Hotel se afla in centrul statiunii «Yasmine Hammamet» in partea de sud a orasului la : 200m de parcul «Carthage Land» si la cativa pasi de 2 terenuri de golf si la 500m de «Port Yasmine Hammamet», la 8km de centrul orasului « Hammamet » si la 80km de Aeroportul International «Tunis-Carthage». Descriere El Mouradi Hammamet Resort Hotel face parte din Lantul de Hoteluri «EL MOURADI HOTELS». A fost construit in 2000 si renovat in 2008. Se afla in fata unei plajei cu nisip fin. Sejurul in acest hotel asigura : odihna fara griji, fiind recomandat tinerilor si familistilor si este indicat pentru oamenilor de afaceri. Camere El Mouradi Hammamet Resort Hotel, dispune de 269 de Camere duble, 74 de camere triple, 33 sunior suite si 1 senior suite.Camerele sunt de un confort sporit cu balcon sau terasa si dotate cu aer conditionat, telefon direct, TV prin satelit, minibar, baie, WC, uscator de par, seif, internet wi - fi. Camerele cu vedere la mare sunt la cerere si contra cost. Exista posibilitatea de maxim 2 paturi suplimentare pentru copii. Restaurant 2 Restaurante tip bufet suedez « Le Buffet » si « La Table d’Hote », 3 restaurante à la Carte “ Misk Ellil”, “La Fiesta” italian si “Topkapi”-turcesc , restaurant cu terasa « Terrasse Misk ellil », pizerria « Narcisse ». Bar Americn, salon bar, lobby bar, pool bar, beach bar, sandwich bar si o cafenea cu specific maur. Facilitati 2 Piscine cu apa dulce, 2 piscine pentru copii, piscina cu apa de mare si o piscina acoperita cu apa încalzita - night club terenuri de sport - tenis de masa - sala de jocuri - sala TV - sala de conferinte- cafenea turceasca si shisha - tragerea cu arcul - minigolf - volei - petanque- servicii cu plata : Inchiriere echipament de tenis -sauna - masaj - fitness – hammam (baie turceasca)- aerobic - sporturi nautice, centru SPA si talasoterapie.

23


Locatie Sofitel Saphir Palace Hotel, se afla la o distanta de doar 5km de centrul orasului «Hammamet», la 64km de Aeorportul International «Tunis-Carthage», la 80km de centrul orasului «Sousse», la 97km de Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir» si la 100km de centrul orasului «Monastir». Descriere Sofitel Saphir Palace Hotel, apartine lantului de hoteluri «Accor Hotels». A fost construit in 2005 pe un teren de 4.52 hectare. Are o cladire cu 4 etaje cu iesire directa pe plaja cu nisip fin. Este recomandat pentru un sejur de neuitat in familie sau in cuplu. Camere Sofitel Saphir Palace Hotel are 196 de camere duble si 40 junior suite, majoritatea lor cu vedere spre mare, toate camere au balcon si sunt dotate cu aer conditionat, seif, baie cu cada, dus si WC separat, televizor prin satelit, radio, mini-bar, uscator de par, telefon (in camera si in baie) si acces la internet. Restaurant Restaurant «Yasmine» tip bufet suedez, restaurant «La Voile d’Or» a la carte si restaurant «Le Palmier». Bar «Bounty Pub », « Brooklyn bar », snack bar «La Varanque sur mer » & « Le Promed’café », pool bar, « Saphir bar ». Facilitati Centru de infrumusetare, spalatorie, room service 24h/24h, buticuri, 4 sali de conferinte dotate cu echipamente audio-vizuale si Wi-Fi, centru de afaceri, birou de schimb valutar, baby sitting, piscina exterioara, piscina acoperita incalzita, beach volei, badminton, tenis de masa, hammam (baie turceasca), sauna, fitness, centru de balneoterapie, jacuzzi, 2 saune, masaj, centru de sanatate, 2 terenuri de tenis, biliard si echitatie, night club si animatie.

24


Locatie Le Royal Hotel, se afla la 3km de 2 terenuri de golf «Yasmine» si «Citrus» si de Centrul International de Cultura, la 5km de centrul orasului «Hammamet», la 65km de capitala «Tunis», la 75km de Aeroportul International «Tunis-Carthage», la 80km de orasul « Sousse » si la 90km de Aeroportul International «HabibBouguiba» din «Monastir». Descriere Le Royal Hotel apartine lantul de Hoteluri «LE ROYAL».A fost deschis in 1996, este un hotel plin de lux si rafinament,cu gradini imense si o plaja cu un nisip extrem de fin. Situat in celebra statiune «Yasmine Hammamet». Camere «Le Royal» Hotel dispune de 266 de camere: 1 suita regala, 4 suite prezidentiale, 20 suite ambasador, 16 camere familiale, 1 vila la malul marii si 224 de camere cu balcon, majoritatea cu vedere la mare. Toate camere sunt dotate cu: aer conditionat, baie si WC separat, televizor prin satelit, mini-bar, telefon cu linie directa, seif, acces la internet wi-fi. Restaurant Restaurant bufet « Shehrazad », restaurant à la carte « Al Hambra», restaurant italian « Capri », restaurant «Dana Club»(Cocktail bar si restaurant cu mancaruri de mare); baruri: lobby & snack bar «Al Waha», pool bar « Al Khayam », cafenea cu specific maur «Ali Baba». Facilitati 4 piscine externe (dintre care 2 se afla pe plaja, una fiind acoperita si incalzita),teren de golf, biliard, ping pong, salon de coafura, sala de fitness, 2 terenuri de tenis, mini club, inchiriere echipament de tenis, sauna, masaj, jacuzzi, fitness, hammam (baie turceasca), diferite sporturi acvatice, centru spa, discoteca « Shehreyar », sala de joaca, club pentru copii « Royal Fun Club » 4-12ani.

25


Locatie Alhambra Thalasspa Hotel: este situat in centrul statiunii «Yasmine Hammamet», la 200m de propia sa plaja cu nisip fin, la 2km de «Marina», la 1km de la «Medina Mediterana», la 12km din centrul orasului «Hammamet», la 9km de 2 terenuri de golf, la 65km de la Aeroportul International «Tunis-Carthage» si la 85km de la Aeroportul International «Habib-Bourguiba» din «Monastir». Descriere Alhambra Thalasspa Hotel apartine lantului de hoteluri «MARITIM HOTELS». A fost deschis in 2004, este situat intr-un cadru minunat si relaxant si reflecta superb arhitectura AraboAndaluza,ca si esenta traditiilor tarii. Centrul de talasoterapie este unic prin design conceput pentru un sejur confortabil. Camere Alhambra Thalasspa Hotel: cu 184 camere si suite repartizate in : 163 camere standard dubla sau single printre care 32 comunicante ( twins + pat matrimonial ), 6 camere prestige, dormitor cu salon, 15 suite cu dormitor separat de salon. Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, cada si WC separat. Telefon direct cu serviciu desteptator automat, uscator de par, conexiune internet, TV prin satelit, mini bar, seif, al 3-lea si 4-lea pat disponibil. Restaurant Restaurant principal « Alcazar « serveste o bucatarie internationala sub forma de bufet suedez, restaurant mediteranean « Granada «,pizzerie, restaurant BBQ « Seville « linga piscina exterioara , restaurant pe plaja “Marbella », piano bar « Cortoba «, bar la piscina “Gibraltar” cafenea maura « Al Andalousia”. Facilitati 1 piscina exterioara si 1 piscina interioara, umbrele, sezlonguri si prosoape gratis, sporturi nautice, 2 cazinouri la 800m & 1000m de hotel, parc de distractie la, scufundare sub apa. Diverse : spalatorie si curatatorie la, magazine, serviciu de schimb valutar 24h/24h, doctor disponibil 24h/24h, farmacie, centrul de talasoterapie.

26


Circuite

Circuitul Tunisia-Libia: Este un circuit de 15 zile in hoteluri de 3* si 4* in camera dubla cu regim de masa : demi-pensiune. In prima parte a circuitului veti vizita : La « Tunis » : - Muzeul «Le Bardo» celebru pentru colectia sa de mozaicuri romane. - Amfiteatrul roman si termele lui Antonius la «Carthage». La « Kairouan » : -Marea Moschee si Mausoleul lui Barbier, Bazinele Aghlabizilor si manifacturii de covoare. La Tozeur : - muzeului Dar Chraiet. Plecare spre Douz si traversarea Chott El Jerid un imens lac sarat secat unde se pot admira frecvent mirajele naturii. La Matmata : - Satului de locuinte trogloditilor.Continuarea drumului se va face spre Jerba cu ajutorul vaporului. A doua parte a circuitului incepe odata ce am facut formalitatiile de la frontiera Libiana, continuam drumul spre - Sabratha unde se pot descoperi locurilor de origine romana si bizantina mai precis la timplul Gove, basilica crestina si teatrul roman cu sculptura ca fiind unica, prezentand 108 coloane din marmura. - La Leptis Magna care este situat la 115 km de Tripoli, veti descoperi cel mai fascinat sit arheologic roman. Tot aici se vor admira termele lui Adrian si teatrul roman, cu o structura semi-circulara care dezvaluie structurile cele mai inalte. - Dupa o zi de shopping si odihna la Tripoli, a doua zi vizitarea un mare muzeu arheologic, dupa care o plimbare in orasul vechi. - Pauza de pranz si reintoarcere la Jerba.Descoperire insulei din Jerba. - Intoarcere la Sousse unde beneficiati de doua zile de odihna si relaxare intr-una din cele mai frumoase statiuni balneare ale coaste Tunisiene «Port El Kantaoui». - Ziua a 15 transfer la Aeroportul International «Habib Bourguiba» din Monastir si asistenta la plecare.

2828


Circuit Desert Mini Rally : Este un circuit de 4 zile in hoteluri de 3* si 4*, in camera dubla cu regim de masa :demi-pensiune si 4 zile excursi cu jeep-ul 4x4, in corturi intr-un camping confortabil cu regim de masa : pensiune completa. Cu aceasta ocazia veti descoperi magia desertului intr-un moment unic in regiunea Ksar Ghilene cunoscuta pentru izvoarele sale de apa calda. Va vor transporta cu jeep-urile prin dune si erguri spre peisaje care si schimba putin cate putin culoarea nisipului de la galben spre portocaliu dand decorului un farmec aparte. La Douz, tara dunelor sau poarta saharei, aveti posibilitatea unei plimbari cu camila (facultativ). La traversarea lacului Chott El Jerid se poate vedea un fenomen aparte, un strat gros din cristale de sare care retine umiditatea si care prin evaporare provoaca imagini de miraj de asa zise ÂŤfata morganaÂť.

29


Safari Touareg: Circuit combinat plus excursi : 5 zile la hotel de 4* in camera dubla cu regim de masa : demi-pensiune si 3 zile excursi la hotel de 3* in camera dubla cu regim de masa : pensiune-completa. In acest circuit veti avea ocazia sa vizitati amfiteatrul roman la El Jem si locuintele troglodite la Matmata. La Douz veti descoperi dunelor de nisip si eventual apusul soarelui. Plimbarea pe camile (facultativ). In drum spre Tozeur via Chott El Jerid (lac sarat secat), puteti admira rasaritul soarelui in mijlocul lacului sarat. La Tozeur puteti vizita in caleasca cel mai frumos peisaj de palmieri din sudul Tunisiei (facultativ) si muzeul Dar Chraiet. Cu jeepuri plecati spre regiunele muntoase din sud vestul Tunisiei unde se pot vedea oazele de munte si cascadele de la Chebika si Tamerza. Ziua 5, 6 si 7 : veti beneficia de trei zile de relaxare in cea mai frumoasa statiune balneara de pe coasta Tunisiana «Port El Kantaoui», aici vom sta la hotel de 4* cu demi-pensiune. Pe parcursul sejurului de 3 zile puteti vizita: Tunis-Cartahage, Sidi Bou Said, Muzeul Bardo renumit pentru mozaicurile din timpul romanilor. Ziua 8 : Transfer din Sousse la Aeroportul «Habib Bourguiba» din Monastir unde aveti asistenta turistica pentru formalitatiile de imbarcare.

30


Circuit Mare si Oaze : Este un circuit de 8 zile 7nopti la un hotel de 3* in camera dubla cu regim de masa : demi-pensiune. In acest circuit veti descoperi istoria tumultuoasa a Tunisiei in siturile arhelogice fantastice de la « Bardo », «Cartagina», «Sidi Bou Said», «Kairouan» si «El Jem»........etc…. Sudul consta dintr-o serie de imagini fermecatoare : de la traversarea «Chott El Jerid» unde se pot admira frecvent mirajele naturii, la vizitarea satului trogloditilor din «Matmata», la descoperirea insulei din «Jerba» sau «Tahiti Mediteranean»……etc…

31


Yosr KECHIDA

B-dul Regina Elisabeta, Nr. 25, Bucuresti, Romania Tel.: 0040 21 311 22 53 / Fax: 0040 21 311 22 54 E-mail: info@magicworldtravel.ro

www.magicworldtravel.ro

Magic World Travel E-Brosura  

Magic World Travel & tour agency E-Brosura

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you