Page 1

Kangavites s prirodnim sladilom

Vitamini i minerali za djecu

• Idealna kombinacija prirodnih vitamina i minerala, koncentrata voća i povrća, bioflavonoida i lecitina • Okus koji djeca vole • Bez mliječnih dodataka, konzervansa, umjetnih boja ili aroma

Solgar - prednost je u kvaliteti

www.solgar.hr

Salvus d.o.o./ Župana Vratislava 11/ 49240 Donja Stubica Tel: +385 49 326 552/ Fax: +385 49 326 559/ E-mail: info@salvus.hr


Treba li baš svako dijete multivitaminske dodatke prehrani? Činjenica je da će djeca koja uživaju u zdravoj i raznolikoj prehrani uglavnom biti puna energije, veselija, pažljivija, patiti od manje prehlada i bolesti te će se bolje usredotočiti na školsko gravdivo. Nažalost, djeca prehranom ne dobiju uvijek sve preporučene dnevne količine neophodnih vitamina i minerala. Zbog velike količine industrijski obrađene hrane, njihovih izbirljivih prehrambenih navika i specifičnih nutritivnih potreba tijekom rasta i razvoja, čak i kod djece koja imaju dobru i uravnoteženu prehranu može doći do nedostatnog unosa obzirom na potrebe organizma.

Koje su razlike između različitih dodataka prehrani za djecu – nisu li zapravo svi isti? Postoje brojne razlike između različitih dječjih dodataka prehrani. Neki se fokusiraju na okus ili prezentaciju proizvoda na račun potpunog prehrambenog sastava. To može biti korisno djeci koja u potpunosti odbijaju uzimanje bilo kojeg dodatka prehrani. ● sadrži lecitin – poboljšava koncentraciju i pamćenje, doprinosi stabilizaciji raspoloženja

Drugi su dodaci prehrani isključivo fokusirani na hranjivi sadržaj, što ima za posljedicu neprivlačan okus zbog kojega djeca odbijaju takav proizvod. Solgar je prevalio veliki put da bi razvio dodatke prehrani za djecu izvrsnog sastava i odličnog okusa.

Jednom kada se izabere multivitamin s potpunim sastavom hranjivih tvari, o čemu još treba voditi računa? Čitajući popis sastojaka, možete otkriti da li su okusi i boje, sadržani u proizvodu, prirodni ili umjetni. Budite također svjesni i skrivenih količina šećera. Osim šećera, proizvodi mogu biti zaslađeni umjetnim sladilima, kao što je Aspartam™.

Djeci koja uzimaju uravnoteženu prehranu nisu potrebni dodaci prehrani. Da li je to točno?

Kako djecu možete uvjeriti da i dalje moraju brinuti o prehrani, iako uzimaju svoje multivitamine?

Iako je moguće da djeca dobiju puno hranjivih tvari putem prehrane, što i jest cilj, ponekad samo hranom može biti vrlo teško zadovoljiti sve dnevne preporučene količine vitamina i minerala.

Svi smo suglasni da prehrana počinje pravilnim i raznovrsnim odabirom namirnica. Dok su mala, djeca usvajaju prehrambene navike koje će primjenjivati i u odrasloj dobi.

Osim činjenice da mnoga djeca imaju pogrešne prehrambene navike, i u dobrim izvorima zbog industrijske obrade, hranjivih tvari može manjkati.

Naglasak u komunikaciji trebao bi se staviti na uzimanje raznolikih hranjivih obroka. Dodaci prehrani su upravo ono što i samo ime govori, tj. dodatci koji će pomoći kako bi se zadovoljile cjelokupne potrebe. Djecu treba naučiti da je bolje sve hranjive tvari dobiti iz hrane, a ne pomoću dodataka prehrani.

Koje vrste hranjivih tvari djeci općenito nedostaju i zašto su one važne? Iako nutritivni status može značajno varirati od djeteta do djeteta, studije naznačuju da su željezo, kalcij, folna kiselina i cink hranjive tvari za koje postoji veća vjerojatnost da će manjkati u dječjoj prehrani. Pored mnogih vitamina i minerala koji imaju važne i specifične uloge tijekom razvoja u djetinjstvu, navedeni nutrijenti ključni su za rast, razvoj i funkciju imunološkog sustava.

Također, multivitamine nikada ne treba koristiti kao poslasticu ili nagradu; djeca trebaju znati da ih uzimaju u prehrambene svrhe.

● sadrži

mangan – za zaštitu i pravilan razvoj zglobova

Treba li brinuti o bilo kakvim negativnim posljedicama kod visokih doza određenih hranjivih tvari? Općenito, kada se dodaci prehrani formuliraju, u obzir se uzima prosječna prehrana. To osigurava da ukupan unos određenih vitamina i minerala neće premašiti bilo koju smjernicu o najvećoj dopuštenoj dnevnoj dozi. Kada se uzimaju u prekomjernim dozama, neke hranjive tvari mogu biti štetne. To uključuje vitamine A, D, B6 i željezo. Međutim, količina hranjivih tvari koje se nalaze u dječjim vitaminsko-mineralnim formulama nalazit će se unutar određenih sigurnih raspona za određene dobne skupine. Treba biti pažljiv kada se miješa nekoliko različitih proizvoda, jer to može rezultirati visokim razinama određenih nutrijenata.

● sadrži

kompleks citrus bioflavonoida uz visokovrijedan prah voća i povrća

Kangavites  

Kangavites s prirodnim sladilom

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you