Page 21

Torstaina 8. maaliskuuta |

NAISTENPÄIVÄN KUNNIAKSI TO 8.3. LEIDEILLE LOUNAS

5€

PITKÄÄN HAUDUTETTUA PORSAAN UUNIFILETTÄ YM. TSEKKAA MENU: SOPPAJONO.FI LOUNASAIKA 10.30-14.00

.ff i .fi TERVETULOA!

Joensuunkatu 12

PS. VKO 11 OLEMME HIIHTÄMÄSSÄ.

VAPAA-AIKA

21

2018 SALON

ROMPETORITAPAHTUMA PE 29.6. klo 17-21 ja LA 30.6. klo 8-15 Moision kentällä

Kesän suuri KIRPPUTORITAPAHTUMA Tontti: 6 x 6 m Maksu vain 30€ / 2 päivää 30.4. mennessä tilille FI6454100220087699

Paikkavaraukset ja tiedustelut: Raimo Huuhka, p. 040 514 5723 huuhka.raimo@gmail.com

www.salonrompetori.net www.salonrompetori.net www.salonrompetori.net

Kuutin sää Salonjokilaakso

TILAA NÄKÖISLEHTI SÄHKÖPOSTIISI ILMAISEKSI

Juha-Pekka Lindholm ja Arsi Siuvatti ovat näytelmän keskeisissä rooleissa.

Absurdi komedia Jumala vie antiikin Kreikkaan Mimosa Kivelä

Salon teatterilla on otettu käsittelyyn Woody Allenin kirjoittama näytelmä Jumala. Otsikosta huolimatta näytelmä ei liity millään tavalla uskoon, vaan antiikin Kreikan mytologiaan. Esityksessä antiikinajan näytelmäkirjailija Diabeteksella on ongelma, sillä hän ei keksi hyvää loppua näytelmäänsä. Diabetes ottaa myös yleisön pohdintaan mukaan ja katsojat ovatkin esityksessä merkittävässä roolissa. - Oma tulkintani näytelmän synnystä on, että kirjailijalle tuli niin sanottu blokki. Hän oli niin jumissa, ettei saanut mitään aikaiseksi ja blokin purkamisen yhteydessä syntyi tämä hyvinkin absurdi komedia kreikkalaisista näytelmän tekijöistä. Voin luvata, ettei tällaista näytelmää ole ennen täällä nähty, kertoo näytelmän ohjaaja Arto Lindholm. Jumala rikkoo rajoja, eikä

ole millään tavalla perinteinen teatteriesitys. Lähtökohtia on paljon muun muassa stand up -komediasta, mutta näytelmässä vuorovaikutusta haetaan roolihahmojen kautta. Produktiossa on mukana sekä ensikertalaisia, että konkareita. - Näytelmä ei ole kahden ihmisen show, vaan mukana on yhteensä noin kymmenen näyttelijää yleisön ollessa samaan aikaan isossa roolissa. Olemme saaneet houkuteltua mukaan kaksi lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa, jotka ovat jo tutustuneet ääni- ja valotekniikkaan, Lindholm kertoo. Tekstin ollessa yli 30 vuotta vanha, pieniä muutoksia piti tehdä ja päivittää teksti nykyaikaan. Lindholmin mukaan muun muassa sähkösanomista puhuminen olisi voinut viedä tarinan jujua ja muutama vitsi olisi saattanut mennä ohi. Lindholm innostui näytel-

mästä sen uutuuden ja erilaisuuden vuoksi. - Kiinnostuin näytelmästä, sillä se tarjoaa uutta virikettä ja kaipasimme jotain tuoretta. Tässä näkee asioita hieman eri näkökulmista kuin perinteistä näytelmää tehtäessä. Lisäksi valitsen aina sellaisia näytelmiä, joissa itse haluaisin näytellä, mutta valitettavasti työni puolesta se ei ole mahdollista. Esityksiä on yhteensä 14 ja ensi-ilta on lauantaina 31.3. Uutuus näkyy tänä keväänä Salon teatterilla muutenkin, kuin pelkästään näytelmän osalta. Teatterissa joulukuun puolessa välissä aloittanut teatterisihteeri Mika Vainio kertoo teatterilla olevan uusi yhteistyökumppani. - Olemme tehneet yhteistyösopimuksen Bar Bizarren kanssa. He tulevat tuottamaan kahvilapalveluja kevään ajan muun muassa Jumala- näytelmiin ja jäljellä oleviin Ronja Ryövärintytär -esityksiin. Teatterin henkilökunta ei pysty venymään joka paikkaan, joten annamme kahvilapalvelujen hoidon ammattilaisten käsiin, Vainio kertoo.

Ohjaaja Arto Lindholm (vas.) halusi tänä keväänä lavalle jotain poikkeavaa ja tuoretta. Teatterisihteeri Mika Vainio iloitsee Bar Bizarren kanssa aloitetusta yhteistyöstä.

tilaus@salonjokilaakso.net tai nettisivujemme kautta osoitteesta www.salonjokilaakso.net

Salonjokilaakson oma savonpoeaka Reino Kuutti uhmaa pakkasta ja laukoo totuudet tulevasta säästä. Huhtikuu alku yhdeksänteen päivään asti on epäävakkaasta, vähä ripoottelee vettä mutta kaunista ilimoo Siitä etiäppäin 22.

päivään asti on ihan mukkiinmenevää ja kaunista keliä. Loppukuusta ilma lämpenee ja on lämmintä. Vappuna, eli toukokuun alussa on kaunista, hyvää ilmaa aina kuudenteen päivään saakka. Siitä eteenpäin, 14. päivään asti epävakaista: sataa ja on kylmä. Toukokuun 14. ja 21. päivän välisenä aikana on kaunis ilma, ilma lämpiää taas. Loppukuu on hyvvee ilmoo ja oikeen kaunista. Kesäkuun 10. asti on hyvvee ilmoo, vähän sattoo vettä. Siitä eteenpäin aina 20. päivään asti on kaunista ilmoo, mutta vähän sattaa vettä. Loppukuu ja juhannus on hyvvee ilmoo ja oikeen kaanista.

Salonjokilaakso vko 10 2018  

Viikon 10 Salonjokilaakso vuodelta 2018.

Salonjokilaakso vko 10 2018  

Viikon 10 Salonjokilaakso vuodelta 2018.