Page 15

15

Torstaina 8. maaliskuuta |

Mercedes-Benz GLC 220 d 4MATIC A Suomi Edition

Naisex-messut lauantaina Salonjokilaakso

LC Birgitat järjestää jo 16. kerran Naisex -messut naistenpäiväviikolla. Lauantaina messuillaan jälleen Salon seudun ammattiopistolla noin 80 näytteilleasettajan voimin. - Messuvieraita odotetaan viime vuoden tapaan yli 700, järjestäjät kertovat. Perinteisesti messuohjelmassa on ollut myös suosittu muotinäytös, jossa paikalliset yritykset esittelevät kevään ja kesän vaate- ja hiusmuotia koko perheelle. Näytteilleasettajien kirjo on perinteisesti ollut hyvin laaja - messuilla pääsee hypistelemään niin vaatteita, koruja kuin paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä. Mukana on myös erilaisten hyvinvointialojen yrittäjiä ja monenlaisia elintarvikkeita. Messujen ohjelma ja teema vaihtelee vuosittain ja joka vuosi messuilla on kulloiseenkin teemaan sopiva luennoitsija. Tänä vuonna kortensa kekoon laittaa gynekologi Anneli Kivijärvi, joka luennoi aiheesta Maailma muuttuu – muuttuuko seksuaalisuus. LC Birgittojen presidentti Maria Koverskoi kertoo, että Kivijärvi on lääketieteen ja kirurgian tohtori ja muun muassa kliininen seksologi. Hän työskentelee Turussa ehkäisyneuvolassa, äitiysneuvolassa ja yksityisvastaanotolla.

- Luennolla käsitellään parisuhdeasioita ensirakastumisesta, pitkiin parisuhteisiin ja niissä tapahtuviin muutoksiin. Kun ikää tulee, vuodet vierivät ja näin parisuhde, yhdessäolo sekä seksuaalisuus muuttuvat ihmisen ja toisinaan elämäntilanteen myötä. Luennolla käsitellään myös arkoja aiheita kuten haluttomuutta tai läsnäolon puuttumista parisuhteessa miehen ja naisen näkökulmasta sekä elämän eri vaiheissa. - Luennolla käydään läpi parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen liittyviä elämänmyönteisiä ”hoito-ohjeita”, joita jokainen voi saada kun ongelmista puhutaan ja nii-

Anneli Kivijärvi luennoi messuilla parisuhteesta ja muuttuvasta seksuaalisuudesta. tä käsitellään asiantuntevasti ja positiivisesti. Anneli Kivijärvellä on vankka kokemus alalta ja hän luennoi elämänmyönteisellä ja suoruudestaan tunnetulla tavalla.

alk.

59 957 €

Etusi 2 796 €

Mercedes-Benz GLC 220 d 4MATIC A Suomi Edition kokonaishinta alk. 59 956,67 € (sis. alv:n, arvioidun autoveron ja toimituskulut 600 €). Vapaa autoetu 1 035 €/kk, käyttöetu 885 €/kk. CO 2 -päästöt 129 g/km, EU-keskikulutus 5,0 l/100 km. Huolenpitosopimus 3 vuodeksi kiinteällä kk-maksulla alk. 35 €/kk. Kuvan auto lisävarustein. Ajotietokoneen kieli: englanti.

Made in Uusikaupunki. Erikoisvarusteltu GLC Suomi Edition. Uusi Suomessa valmistettu GLC Suomi Edition on vahvasti vääntävä aktiivisen perheen kattavasti varusteltu katumaasturi. Se tarjoaa vakiona mm. lisälämmittimen ja Mercedes me -palvelut, joiden avulla esilämmität auton kätevästi puhelimesi avulla vaikka kotisohvalta. Älypuhelimen integroinnin kautta saat tuotua navigoinnin, viestisi  ja suosikkikappaleesi suoraan puhelimeltasi auton isolle näytölle.  Vakiovarusteina mm. · 9-vaihteinen automaattivaihteisto · 4MATIC-neliveto · Intelligent Light System, LED-ajovalot · Aktiivinen pysäköintiavustin, sis. Parktronic-pysäköintitutkan edessä ja takana · Lisälämmitin (polttoainekäyttöinen) · Mercedes me -palvelut kolmeksi vuodeksi

Joensuunkatu 15, Salo Myynti 02 777 3950 Palvelemme ma-pe 9-18, la 10-14

Mercedekset Salossa myy Kai Packalen, merkkivastaava p. 044 777 3918 Jaana Reimari p. 044 777 3913

te

kn

iikan

maailm

a .f

i

TESTIMENESTYS Premium-luokan katumaasturivertailu TM 1/2018

Leevi Laaksonen p. 044 777 3920 Sami Rahkonen p. 044 777 3915

Näytteilleasettajia on paikan päällä tänä vuonna noin 80 ja vieraita odotetaan käyvän yli 700.

Michael Oksanen rentoutuu pilkillä Jerker Jokiniemi

Kemiönsaarella Västanfjärdissä asuva Michael Oksanen on harrastanut kalastamista aina. - Nykyään harrastan erityisesti verkkokalastusta keväällä ja syksyllä, mutta myös heittokalastusta, Oksanen aloittaa. Nyt ollaan pilkkimässä, jäähän kairatusta reiästä ei nouse vielä kalaa. Kalastuksessa kärsivällisyys on tärkeää. - Kannattaa seurata missä muut kalastavat, joskus tärppää heti ja joskus ei yhtään kertaa, Oksanen kannustaa.

Paikkaa kannattaa vaihtaa aina välillä, mikäli kala ei syö. Pilkkimisestä innostuneille järjestetään kilpailuja joka talvi, ympäri Suomea. Oksanen muistaa viimevuoden pilkkikilpailun Västanfjärdissa. - Meillä oli oma pilkkikilpailu, joka järjestettiin yhteistyössä partiolaisten kanssa. Kalaakin saatiin. Erikoispalkinto meni yhdelle vanhemmalle herralle, joka porasi yli 30 reikää eikä saanut yhtään kalaa, hän nauraa. Tänä talvena kelit ovat suosineet pilkkijöitä ja jäätilanne on hyvä.

- Pilkkimistä ja muuta talvikalastelua harrastan, kun sää on suotuisa. Onhan se kiva nauttia talvisesta säästä ja samalla koittaa saada kalaa, Oksanen kertoo. Jäällä pitää kuitenkin muistaa muutama asia, vaikka pakkasta on kymmenen astetta, virtaukset saattavat tehdä jäästä heikkoa. - Jos olet vähänkin epävarma jään kunnosta, niin älä mene jäälle, Oksanen varoittaa. Michael Oksasella on päällään kelluntahaalari. Se on Oksasen mukaan kätevä,

lämmin ja turvallinen. Varusteet pitää olla kunnossa. Jäälle kannattaa myös lähteä aina porukalla, se on turvallisinta. - Jäällä pitää aina olla mukana jäänaskalit. Pilkkiminen sopii kaikille. Oksasen mukaan pilkkimistä harrastetaan aika paljon ja monesti pilkkimässä on koko perhe. - Pilkkiminen on helppoa, kun ei tarvitse venettä ja pilkin hankkiminen on halpaa. Kalastuslupauudistus tehtiin pari vuotta sitten, ja nykyään pilkkimiseen ei tarvita kalastuslupaa. Aloittelijoille Oksasella on muutama vinkki. - Pilkkimisessä on varmaan yhtä monta tekniikkaa, kun on pilkkijöitä, mutta sanotaan näin, että ihan perussetillä pärjää hyvin, eli pilkkivapa ja pystypilkki tai tasapainopilkki. Pilkkimisessä usein syöttinä käytettäviä kärpäsen toukkia saa ostaa kaupasta. - Syöttinä voi käyttää myös matoja, toukkia tai tahnaa. Kemiönsaaren jäiden alta nousee enimmäkseen ahventa ja kuhaa. - Joskus myös haukea ja madetta, Oksanen lisää. Parasta pilkkimisessä on ul-

kona oleminen ja jännitys. - Kyllä pilkkimisessä on se kokonaisuus parasta. Oksanen rentoutuu jäällä.

- Kalastus on minulle se aika, milloin saan rauhoittua ja tyhjentää ajatukset.

Michael Oksasen suurin talvella saama kala painoi lähes kymmenen kiloa. Oksanen on Åbolands fiskarförbundet:in puheenjohtaja, liittoon kuluvat ammattikalastajat. Kalastettavaa riittää myös jatkossa. - Meille kuuluvat myös kalanistutukset.

Salonjokilaakso vko 10 2018  

Viikon 10 Salonjokilaakso vuodelta 2018.

Salonjokilaakso vko 10 2018  

Viikon 10 Salonjokilaakso vuodelta 2018.