Page 1

Sallys resa frün Køge till Nejdek Av klass 1A


Här är Sally i Køge. Hon sitter i någons knä och tittar ut över vattnet. Det är Køge som syns i bakgrunden. Det ligger i Danmark. Från början var hon i Borås hos oss, men vi la henne i en låda i skogen för hon ville resa.


Här kan man se hur många som har tagit hand om Sally. Det är 14 stycken. Man kan se hur hon har åkt. Vi räknade ut att hon har åkt 165 mil sedan hon lämnade Køge. Hon har varit i 4 olika länder; Sverige, Danmark, Tyskland och nu i Tjeckien.


På nummer 12 bodde hon i en gammal svinstia. Fast nu var det ett bibliotek. Det hade inte använts på 70 år. Av grisar alltså. På nummer 13 bodde hon under en jättestor julgran i Jena.


Tysklands flagga

Tjeckiens flagga

Målvakten i det Tjeckiska landslaget i fotboll heter Peter Cech. Han är jättebra. Tjeckien är väldigt bra på hockey också. Tyskland är bra på fotboll. Hitler fanns i Tyskland för länge sedan. Han dödade många människor under andra världskriget. Tjeckiens huvudstad heter Prag och Tysklands heter Berlin.


Nu är Sally i en liten by som heter Nejdek i Tjeckien. Det bor ungefär 300 människor i byn. Kan ni hitta Sally på bilden? Vi undrar vad det är för gubbar på bilden. I nästa inlägg kan ni läsa vad vi tror. Vi har skrivit ett mail till den som har gjort skattgömman (cachen) och frågat. Hoppas att han svarar snart så att vi får veta.


Vi kommer att ta reda på fler saker om Tyskland och Tjeckien, så titta in snart igen. Denna text är skriven med LTG-metoden. Barnen sa vad fröken skulle skriva och ljudade åt henne. Ibland skrev hon fel, men då rättade vi henne. Bilderna kommer från vår sida på www.geocaching.com och Multimediabyrån. Några av bilderna har vi fått skickade till oss på mail. Klass 1A 130125

Sallys resa från Koge till Nejdek  

Sallys senaste resor