Page 1

maig 2014

FULL INFORMATIU

Núm. 146

ESTIU ACTIU A LA SALLE Us convidem a gaudir del nostre ESTIU ACTIU per al mes de juliol, des de P5 fins a 4t d’ESO Es tracta d’una nova proposta doble: aprenentatges i reforços curriculars combinats amb activitats lúdiques. També tindrem piscina, i servei de menjador i de Bon dia. Més informació a l’administració. ANEM AL TEATRE! El dia 5 de maig, els alumnes de cicle inicial d’EPO van assistir a l’estrena una obra de teatre en anglès molt especial: I’ve caught you, little red riding hood! Es tractava de la representació final d’un projecte d’APS (Aprenentatge i Servei) d’un grup d’alumnes de La Salle Cassà. COMPETÈNCIES BÀSIQUES Els dies 6 i 7 de maig, els alumnes de 6è d’EPO van passar les proves de competències bàsiques, proposades i elaborades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. S’organitzen per verificar els nivells bàsics de l’alumnat en quatre matèries: català i matemàtiques (dia 6) i castellà i anglès (dia 7). Uns aplicadors externs a

Sant Celoni

l’escola es van encarregar de controlar el bon desenvolupament de les proves. Van ser els mestres Xavi Becerra, del col·legi Cor de Maria i l’Anna Corominas, de l’escola Josep Pallerola. Al mateix temps, els mestres de La Salle Núria Vilaplana i Sam Pereira van anar a fer passar els exàmens al Cor de Maria i al Josep Pallerola, respectivament. Les correccions correran a càrrec d’uns altres professionals i es sabran els resultats abans d’acabar el curs. EXPOSICIÓ A L’ESCOLA Els alumnes d’ educació visual i plàstica de 4t d’ESO van i n s ta l · l a r u n a e x p o s i c i ó n o permanent a diferents espais del centre amb una funció didàctica. En efecte, cadascun va triar un moviment cultural i artístic del segle XX per explicar en què consisteix a través d’una obra. Així, hem pogut trobar obres modernistes, expressionistes, cubistes, etc. To ts e l s a r t i s t e s h a n pa r l a t mitjançant les seves creacions. PUJADA A MONTSERRAT El cap de setmana del 9 i 10 de maig vam participar en la 37a Pujada a Peu a Montserrat. Ja són molts anys


Sant Celoni

compartint esforç, natura i caminada per confluir totes les escoles La Salle a l’emblemàtica muntanya de Montserrat. Com ja és tradició, des de La Salle Sant Celoni s’organitzen quatre rutes possibles: la de Gallifa (45 Km); la de Manresa (25 Km); la de Monistrol (10 km); i la ruta d i r e c ta , p e r p u j a r a m b b u s a l monestir, el matí del dissabte. E n g u a n y, e s v a n a n i m a r a pa r t i c i pa r - h i a l v o l ta n t d e 2 0 0 persones, entre totes les rutes. Amb una novetat: els nostres gegants, Sant Joan Baptista i la Jana, també van pujar, acompanyats de la Colla Gegantera i van protagonitzar una b a l l a d a d e s p r é s d e d i n a r. L a família lasal·liana s’amplia cada any perquè són molts els exalumnes que tornen a la seva escola per pujar a Montserrat. I aquest fet ens fa molta il·lusió! MARXES DE L’AMIPA L’AMiPA de La Salle Sant Celoni va organitzar, el dia 18 de maig, dues Marxes per a la comunitat educativa del centre: la Mini, d’uns 3 km, per educació infantil, i la Marxeta, d’uns 8 km, per a la resta de l’escola. Després de l’esport, els nombrosos caminaires es van aplegar al pati per assaborir una magnífica paella. Va ser un bonic dia per compartir caminada i taula amb familiars i amics.

FESTES DE L’ESCOLA 2014 El mes de maig és el mes de les Festes de l’escola. Des del 19 al 25 el nostre centre va acollir tot un seguit d’activitats per a tots els alumnes des d’infantil fins a secundària. En el programa de les Festes, elaborat pel professor Marçal Tobias com cada any, es reflecteix el gran nombre i varietat d’actes dins i fora del centre. Destaquem el Corre-salle perquè agermana tota l’escola i la festa d e l ’ A M i PA e l d i s s a b t e a m b l’espectacle d’infantil, la Cantata de la Tortuga Boteruda, el Ball Modern, el Playback, el sopar i el ball amb el DJ i la bicicletada del diumenge. SORTIDA ALTERNATIVA Malauradament, enguany no s’ha pogut portar a terme l’intercanvi cultural i lingüístic de cada any amb la Salle Saint Jean de Perpinyà. En substitució, es va fer una sortida d’un sol dia a aquesta ciutat francesa per visitar el Palau dels Reis de Mallorca i el casc antic i fer una activitat de contacte amb els ciutadans per practicar la llengua francesa. Esperem que l’any vinent es pugui tornar a reprendre l’intercanvi. CONTROL DE QUALITAT El dia 20 de maig, els professionals que treballem a l’escola vam passar l’auditoria interna molt satisfactòriament.


Sant Celoni

SETMANA PER LA PAU La setmana del 12 al 17 de maig es va celebrar a Sant Celoni la Setmana per la Pau. La nostra ONG de Proide hi va col·laborar amb les altres entitats de la Coordinadora d’Entitats Solidàries (CES) del municipi. Al ritme de de Pau, aquest és el lema en el qual es va basar enguany la Setmana. L’eix principal va ser la cultura com a eina de respecte i coneixement entre els humans. Diferents actes com tallers als centres educatius, concerts, cinema i una gran Festa Solidària van aplegar totes les persones que treballem per a la no-violència. En particular, els alumnes de 1r cicle d’ESO van assistir el dia 14, a l c o n c e r t d e Tr e n k a b a n d a l’Ateneu. I el dia16 es va passar a La Salle la pel·lícula La parte de los ángeles, amb pica-fòrum. SETMANA VOCACIONAL Del 12 al 16 de maig van celebrar a l’escola la Setmana Vocacional. Els alumnes de 1r a 3r d’ESO van assistir a diferents xerrades de persones que els van fer viure les seves experiències personals. Per exemple, va ser el cas d’en David Ortiz vinculat a l’ONG de Proide i dels germans Josep Canal i David Pérez. PREMIS Felicitem els alumnes de 2n d’ESO Mariona Somoza i Josep

Viñas pels seus premis de redacció convocats per l’empresa COBEGA: el 3r en l’edició catalana i el 6è en l’edició castellana, respectivament. Van recollir els guardons a PortAventura el 24 de maig. També felicitem els alumnes de 4t d’ESO pel seu 1r premi de l’edició del concurs School Song Contest, celebrat a Barcelona el dia 20 de maig. ACTIVITATS ESPORTIVES Els diferents clubs esportius van convidar al maig i al juny les escoles del Baix Montseny a participar en uns tornejos. Així doncs, de la nostra escola hi van haver més de 150 esportistes que van jugar a futbol 7, handbol, bàsquet i futbol sala. Bon esport! SORTIDES I ACTIVITATS Educació Infantil: Espectacle de dansa a l’Ateneu: Minimón 12 m. P5 i 2n d’EPO: Fem Dansa. Sta. M. de Palautordera. 15 de maig. P5: Contes Japonesos. 29 de m. Cicle Inicial: Colònies a l’Ocell. Corçà. 8-9 de maig. 5è EPO A: Educació viària (teoria i sortida amb bicicleta) 29 de m. Cicle Superior: Colònies al Campus Hernando Fierro. Banyoles. 19-21 de maig. EPO: Filmació de la frase en moviment per homenatjar en Joan Serra, ballarí i coreògraf. 1r ESO: Colònies (Bagà) 26-27 m.


www.lasallesantceloni.cat Sant Celoni

2n ESO: Sortida al Museu d’Història de Catalunya i al barri Gòtic de Barcelona. 27 de maig. 3r ESO: Reunió d’orientació d’itineraris (famílies). 12 m. Cantada del trobador en castellà Emiliano Valdeolivas 27 de maig. Un grup de 4t ESO: Visita guiada al Sax Sala. 27 de maig. Extraescolar d’alemany i de DJ. Serial radiofònic Urlaub in Berlin. Si ho desitgeu, consulteu el link: https://soundcloud.com/radiolasa llesantceloni PRÀCTIQUES Donem les gràcies a la M. José Sánchez, alumna de Psicopedagogia a la UOC per les seves pràctiques a l’USEE de primària. La seva tutora va ser la Liliana Tomàs. Igualment, donem la benvinguda al mestre Raül Lara, que va susbstituir la mestra M. Àngels Amenàbar i al mestre Jordi Planas, que es va encarregar de la substitució del mestre Joan Palmer. BONES NOTÍCIES Felicitem la família del mestre Joan Palmer pel naixement de la Bruna, la seva tercera filla. També felicitem la mestra Imma Negre pel seu casament, el 17 de maig. L’Enhorabona a tots dos! FORMACIÓ PERMANENT M. Àngels Laparte. Formació directors europeus ASSEDIL. Brussel·les. 1-4 maig. Formació directors. BCN. 29 m.

Claustre de professors. Formació d’ASEPEYO (emergència i evacuació del centre). St. Celoni. 26 de maig. Sònia Lozano. Formació ERE. St. Martí. 21-22 de maig. Joan Riera. Reunió FAIG. BCN. 22 m. Raül Garcia. Reunió Past. BCN. 29 m. M. Àngels Laparte. Formació directors. Barcelona. 29 de maig. CONDOL Donem el condol a la família de l’Andrea Ferrer (3r ESO A) per la mort del seu avi, el senyor Manel Ferrete. També el volem transmetre a la família de l’Àlex Vilajoana (4t ESO C), per la mort de la seva àvia, la senyora Teresa Serra. Finalment, el donem a les famílies dels alumnes Ibana Garcia (1r EPO A), Abel Garcia i Àlex Frías (1r ESO A) per la mort de llur avi, el senyor Antonio Frías. CALENDARI JUNY 5: Consell Escolar (18 h.) 12-18: 12-18 Sessions d’avaluació EI i EPO. Presentació dels projectes FAIG d’ESO, obert a les famílies. 6 : 4a i darrera trobada del FEAC. 16-18: 16-18 Recuperacions 3a av. ESO. 18: 18 Festa dels Finalistes P5 i 6è d’EPO. 20: 20 9h: Inici de les classes per a tothom. Festa dels Finalistes d’ESO. Al migdia, acaba el curs escolar (alumnes). 23: 23 Flama del Canigó. 25: 25 Sessions d’avaluació a l’ESO. 25-27: 25-27 Informes i notes EI i EPO. 27: 27 Lliurament de notes a l’ESO.

Full maig 2014  
Advertisement