Page 1

0

Broccoli 500 gram

GOAL!!! SALLANDCENTRAAL www.sallandcentraal.nl • week 24 • dinsdag 15 juni 2010

Wekelijks nieuws uit eigen regio

Liever rechtse coalitie dan breed of paars

LAATSTE KAN Lever deze wee in voor GRATIS Geldig van donderdag 30 oktober t/m zaterdag 1 november 2008

do

vr

za

Team achter discotheek De Leeren Lampe krijgt vorm

5.

99

Varkenshaas lang 500 gram

3

7.24

Malse varkenshaas Zalmfilet met huid met broccoli

Roggestraat opnieuw enige 7 echtekoeling Oranjestraat Uit de

500 gram

0.

69

Broccoli 500 gram

Kaapse Roos Chenin blanc, rooiwijn of rosé** 2 flessen à 75 cl

6

2E FLES HALVE PRIJS

44/08 Aanbiedingen zijn niet bestemd 7.49 voor *U kunt uw volle spaarkaart inleveren t/m 1.49

9.98

LAATSTE KANS! GRATIS Lever deze week uw spaarkaart Mariënheem klaar voor40, nieuwe in voor GRATIS boodschappen!*

PLUS Seve editie Midzomerfeesten t.w.v.

Nu Oranje de eerste wedstrijd erop heeft zitten, heeft het Oranjevirus flink toegeslagen in Salland. Iedereen lijkt besmet. Heel veel mensen hadden afgelopen maandag een vrije dag en zagen Nederland winnen met 2-0. Behalve in de kroegen leek het openbare leven even volledig stil te liggen. Alhoewel ‘stil’ in de vuvuzela­ context van dit WK wellicht een verkeerde woordkeuze is. Op de foto kun je zien hoe de eerste goal uitbundig gevierd wordt in café De Gouverneur in Raalte. Zalmfilet met huid

Computerreparaties voor een vaste prijs

39,99 Exclusief materiaal en back-up

PC-CREATIEF COMPUTERS

AUTO PALACE Raalte autopalace.peugeot.nl Aakstraat 12 Raalte (088) 003 55 65

Uit de koeling 500 gram

15

Dorpsstraat 36 T: nieuW in rAAlte:

oving Autoverhuur

Openingstijden: € 23,50 Autobedrijf oving rAAlte Maandag t/m vrijda Al vAnAf

6.

99

8.49

Overkampsweg 27, tel.: 0572-363215 Heineken Pils** www.oving.nl

9.99

Krat 24 flesjes à 30 cl of doos 24 flesjes à 25 cl Bijv. Krat

10.49

44/08 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. *U kunt uw volle spaarkaart inleveren t/m zaterdag 1 november 2008.**Alcohol onder de 16, natuurlijk niet.

www.plus.nl

PLUS Severijn - Heeten

Severijn - Heeten

Dorpsstraat 36 T: (0572) 38 13 48

Openingstijden: Maandag t/m Dorpsstraat vrijdag van 8.30 - 20.00 36uurT:- Zaterdag (0572)8.0038- 17.00 13 uur 48


TrendyHair Company, gevestigd in Heino is exclusief distributeur van Farouk Systems USA, VERN Taiwan en Alter Ego Italia. Zij richt zich voornamelijk op de markt van professionele haarverzorging. TrendyHair Company is in 15 jaar uitgegroeid tot een zeer succesvolle onderneming. Voor haar interne organisatie is zij op zoek naar een gemotiveerde

Herenstraat 34 8102 CP Raalte 0572-358061

Mode voor groot en klein !

Voor onze winkel in Raalte zijn wij per direct op zoek naar een : COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST M/V (40 uur) De functie Je bent verantwoordelijk voor het orderverwerkingstraject van onze Nederlandse, Duitse, Belgische en Europese landen. Je bewaakt het volledige orderproces, committeert je aan gemaakte afspraken en informeert de interne en externe betrokkenen. Daarnaast ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de telefoonbehandeling en secretariële/commerciële werkzaamheden. Voorraadstatus, registratie en communicatie zijn essentiële onderdelen van je functie. Rapportage Je rapporteert direct aan het management.

P A R T T I M E O F F U L LT I M E VERKOOPMEDEWERKSTER Ben je enthousiast, vrolijk en servicegericht? Ben je flexibel en een echt verkooptalent? Dan is deze functie wat voor jou! Mail je CV met foto, voor 30 juni, naar erivo@home.nl of stuur een brief naar; ZieZoo - tav Eric Assen - Postbus 705 - 8000 AS Zwolle

Wie zoeken we? • MBO+ werk- en denkniveau • Commercieel en cijfermatig inzicht • Ervaring met Word, Excel en Exact Globe • Uitstekende kennis van Nederlands, Engels en Duits in woord en geschrift • Zelfstandig, accuraat en georganiseerd • Flexibel, communicatief vaardig en proactief

Ben je geïnteresseerd in deze functie reageer dan uiterlijk 23 juni 2010. De eerste kennismakingsgesprekken worden gehouden op maandag 28 juni en op dinsdag 29 juni vinden de afrondingsgesprekken plaats. Stuur je motivatie met CV en recente pasfoto uitsluitend per mail naar maureenmijsters@trendyhair.nl. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen 0572 393940. www.trendyhair.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

OPEN HUIS

Het team van Autotechniek Raalte nodigt u van harte uit om op zaterdag 19 juni aanstaande het 25-jarig bestaan te vieren.

PROGRAMMA

Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis maken met ons team, het bedrijf en onze Volvo modellen. Als u aan Volvo denkt, denkt u aan veiligheid. U kunt op deze dag zelf enkele veiligheidssystemen ervaren. Wij heten u van harte welkom!

ER IS MEER IN HET LEVEN DAN VOLVO, SAMEN MOOIE MOMENTEN BELEVEN, GENIETEN VAN VRIENDEN EN FAMILIE, WATER, SPORTEN, EEN NIEUWE UITDAGING BIJ AUTOTECHNIEK RAALTE, EEN MERK MET BELEVING, ONDERDEEL ZIJN VAN EEN HECHT TEAM, KLANTGERICHT, ERIK-JAN MEENHORST, NIEUW GEZICHT IN DE VERKOOP, IK LEER U GRAAG KENNEN ALS KLANT, KLAAR VOOR DE TOEKOMST. Autotechniek Raalte BV - Praamstraat 1 - 8102 HM Raalte - Tel: 0572-358558


3

SALLANDCENTRAAL Werkzaamheden uitgaansgelegenheid in volle gang; Entree naar achterzijde

Meijerink gezicht van disco De Leeren Lampe

Joost Meijerink wordt het gezicht van de discotheek in De Leeren Lampe. Joost heeft eerder zes jaar lang voor De Leeren Lampe gewerkt toen de horecagelegenheid nog in handen van Oosterlaar was. Daarna werkte hij twee jaar bij de Gouverneur, maar uiteindelijk komt hij dus toch weer op zijn oude stek terug. “Het is een mooie uitdaging en ik heb er heel veel zin in”, vertelt Joost. Arjan Bekedam wordt na de opening eindverantwoordelijk voor het logistieke verhaal van De Leeren Lampe. Op dit moment is er een flinke verbouwing gaande in het pand aan de Almelosestraat. “Qua inrichting krijgt het een nieuwe en frisse uitstraling, maar in grote lijnen blijft de indeling van de horecagelegenheid hetzelfde”, aldus Meijerink. De hoofdingang van de discotheek wordt verplaatst naar de achterkant van het pand.

Daarnaast krijgen alle zalen een nieuw thema en een nieuwe naam. De oude Apollo-zaal gaat verder als de Music Factory. Hier mogen de bezoekers een breed scala aan muziekstijlen verwachten, voor elk wat wils dus. Deze zaal krijgt de uitstraling van een fabriekshal, compleet met oude fabriekslampen en ventilatoren.

De vroegere Neptunuszaal gaat Theaterzaal heten. In de Theaterzaal komt een nieuw podium dat geschikt is voor bands. Op zaterdag is er dan ook geregeld livemuziek te horen. De Theaterzaal is multifunctioneel: De zaal is geschikt voor feesten, maar ook voor vergaderingen. De Theaterzaal is voorzien van een schuifwand en is zo makkelijk in tweeën te delen. De bar achterin de zaal gaat het Theatercafé heten. De garderobe die helemaal achterin De Leeren Lampe te vinden was, is daar inmiddels weg. Dit omdat hier de nieuwe entree van de discotheek gerealiseerd wordt. Tegenover de grote garderobe in

de hal wordt een nieuwe garderobe gemaakt. De bar achterin de hal komt niet terug, in plaats van deze bar komt hier de balie voor onder andere de muntverkoop. In de oude Loungezaal wordt een bruine kroeg gerealiseerd. Deze zaal gaat de Brouwerszaal heten. De benedenverdieping staat namelijk helemaal in het teken van bier, Korbeld Drankenhandel gaat hier namelijk bier brouwen in haar eigen brouwerij. De bierbrouwerij komt in de zaal achter de Brouwerszaal. Straks is het mogelijk om een rondleiding of proeverij te krijgen in de brouwerij. Naast de brouwerij komt een gezellige skihut die de Brouwershut wordt genoemd. Vanuit de Brouwershut is het straks mogelijk om via een trap naar de Theaterzaal te gaan. De voormalige London Metro Pub gaat Club Light heten. Dit wordt de dance- en clubzaal van de discotheek, deze zaal krijgt zowel zitjes als een grote dansvloer. In het voorcafé wordt een Service Corner gerealiseerd. In de Service Corner kunnen mensen de hele week terecht voor belegde broodjes, maaltijden en snacks. De officiële opening van De Leeren Lampe is op donderdag 2 september. Op 3 september is de eerste Dance Classics avond. Zaterdag 4 september is de eerste Club Night.

Opnieuw Tourspel van Salland Centraal Kijk jij vol verwachting uit naar de 97ste editie van de Tour de France? Ben jij een echte Tourfanaat die alle deelnemers bij naam kent en het net zo interessant vindt wat groten als Amstrong, Contador of Menchov doen als de jongens die vlak voor de bezemwagen rijden? Dan is het Salland Centraal Tourspel echt iets voor jou! De inschrijving is weer gestart.

Op ons verkoopkantoor in Raalte zoeken wij een teamspeler die de taal spreekt van de hovenier, beschikt over een goede plantenkennis en weet waar logistiek om draait. Bel Olaf Nijenkamp (0653 377 432) of reageer via e-mail: olaf@olaf-nijenkamp.nl. Kijk op www.olaf-nijenkamp.nl nieuws voor meer informatie over deze vacature.

Groothandel Tuinplanten Olaf Nijenkamp bv Almelosestraat 88 , 8102 HE Raalte Telefoon: 0572 - 352 131, Fax 0572 - 363 090 info@olaf-nijenkamp.nl, www.olaf-nijenkamp.nl

Carinova is met 2300 enthousiaste en deskundige medewerkers een grote speler op de regionale thuiszorgmarkt. Carinova staat voor goede zorg wanneer het er in een mensenleven echt op aankomt. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind, bij ziekte of revalidatie of wanneer de ouderdom gebreken met zich meebrengt. Carinova biedt zorg-, hulp- en dienstverlening op het gebied van Thuiszorg, Kraamzorg (Naviva), Jeugdgezondheidszorg, Algemeen Maatschappelijk Werk, Hulpmiddelen en Personenalarmering, Voorlichting en Cursussen, Voedingsvoorlichting en Dieetadvisering, Vrijwillige Thuiszorg en Mantelzorgondersteuning.

Carinova bij u in de buurt Heeten Drogisterij Simons, Holterweg 12 Uitleen hulpmiddelen: winkeltijden (alleen krukken)

Heino Marktstraat 27 Spreekuur Maatschappelijk Werk: di/do: 9.00 - 10.00 uur Inloopspreekuur consultatiebureau (0-19 jr.): do: 9.00 – 9.30 uur Uitleen hulpmiddelen: ma t/m vr: 13.30 - 14.00 uur Holten Gaardenstraat 31 Inloopspreekuur consultatiebureau (0-4 jr.): do: 12.30 – 13.00 uur Uitleen hulpmiddelen: ma/wo/vr: 16.30 – 17.30 uur Consultatiebureau voor Ouderen: Bel voor een afspraak 0900 - 8662

Lettele Bathmenseweg 27, tel: 0570 – 551 485 Uitleen hulpmiddelen: na telefonische afspraak (alleen krukken)

en spreek je de taal van de hovenier?

Binnendienst inkoper en verkoper tuinplanten (full time)

Carinova T 0900 - 8662 (lokaal tarief) E info@carinova.nl I www.carinova.nl

Lemelerveld Ds. C. Keersstraat 1 Spreekuur Maatschappelijk Werk: do 9.00 - 10.00 uur Inloopspreekuur consultatiebureau (0-4 jr.): ma: 12.00 – 12.30 uur Uitleen hulpmiddelen: Apotheek Lemelerveld, Vilstersestraat 33, tel. 0572 – 370 521: ma t/m vr: 8.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.30 uur en za: 12.00 – 13.00 uur (alleen krukken)

Ben jij commercieel Olaf Nijenkamp Groothandel Tuinplanten bv levert het complete assortiment tuinplanten aan de professionele groenvoorziener. Op het gebied van complete plantlijsten werken wij toonaangevend in de groene sector. Wij combineren een hoogwaardige service met een volledig geautomatiseerde verwerking van de inkomende en uitgaande planten. Van webshop tot transport.

CARINOVA BIJ DE HAND

Olst Averbergen 3c Uitleen hulpmiddelen: ma t/m vr: 9.00 - 11.00 uur

KokkieBikes in Lemelerveld heeft opnieuw de hoofdprijs ter beschikking gesteld: Een Cannondale Liquigas teamreplica ter waarde van 1099 euro. Verder kun je onder andere een compleet Kokkie tenue, een zomertenue, een fietsonderhoudsbeurt en diverse andere prijzen winnen. In totaal liggen er zo’n vijftig prijzen klaar. Meedoen is eigenlijk heel simpel. Eenmaal gratis aangemeld op www.nucentraal.nl stel je aan de hand van een rennerslijst je eigen tourploeg van twaalf wielrenners samen. Daarvoor krijg je een virtueel budget van 150 miljoen euro. Op basis van de resultaten van de renners van jouw ploeg in de Tour de France 2010, krijg je per etappe punten toegekend. De deelnemer die aan het einde van de Tour de meeste punten heeft verzameld, rijdt nog deze zomer op die fantastische replica ter waarde van 1099 euro. Inschrijven voor de tweede editie van het Tourspel kan nog tot kort voordat de eerste etappe van start gaat. Natuurlijk houden we op Salland Centraal de laatste ontwikkelingen van zowel de Tour de France als ons Tourspel 2010 bij. Het tussenklassement zal bovendien wekelijks in deze weekkrant worden gepubliceerd. Vorig jaar deden ruim vierhonderd wielersportliefhebbers mee aan het Tourspel. De winst ging toen naar Jan Jansen of Lorkeers uit Raalte Schrijf je - nu het nog kan - dus snel in op www.nucentraal.nl en daag je familie, vrienden en collega’s uit in deze prestigestrijd.

Averbergen 9 Spreekuur Maatschappelijk Werk: ma/wo: 8.30 - 9.30 uur Jeugdhulpteam: jhtolstwijhe@carinova.nl, www.carinova.nl Inloopspreekuur consultatiebureau (0-19 jr.): di: 9.15 – 9.45 uur Raalte Arkelstein 2 Spreekuur Maatschappelijk Werk: ma t/m vr: 9.00 - 10.00 uur De Blekstraat 34 (per 21 juni a.s. wordt dit: Monumentstraat 55a) Inloopspreekuur consultatiebureau (0-19 jr.): do: 13.00 – 13.30 uur Kaagstraat 10a Uitleen hulpmiddelen: ma t/m vr: 9.00 - 17.00 uur Wijhe Oranjelaan 18a Spreekuur Maatschappelijk Werk: ma: 16.00 - 17.00 uur, wo: 9.00 - 10.00 uur Inloopspreekuur consultatiebureau (0-19 jr.): do: 9.15 – 9.45 uur Uitleen hulpmiddelen: Apotheek Wijhe, Langstraat 74 Openingstijden: ma. t/m do. 8.30 - 17.30 uur, vr. 8.30 - 19.00 uur (alleen krukken)


Schoolstraat 11

Raalte

VERSNELD VWO, HAVO EN VMBO-TL Diploma/certificaten, dag- of avondonderwijs Deltion Sprint Lyceum Kom naar de open dagen voor voorlichting en aanmelding op: 21 juni van 15.00 tot 21.00 uur 28 juni van 15.00 tot 21.00 uur 05 juli van 15.00 tot 21.00 uur Locatie: Bagijnesingel 6 te Zwolle

S ! PLU EMT N K A VA . M A R PARK OGR 0 UU

.3 P DAG TOT 16 OACH 0 08.3 SONAL C SCHOOL PER RK OP E ISCH WE HUIS ECIALIST ING D I SP E EL BEG

Of bel voor een afspraak: 038 850 39 19 www.deltion.nl / ssc@deltion.nl

Voor alle vaders

Boerdijk juwelier en optiek Munnikenhof 6 Heino - t: 0572 - 39 12 06 e: info@boerdijk-heino.nl

T 0572-355500

mden MEN | overhew , met korte mou , polo’s, t-shirts n ke oe br zomer

2 VOOR

00 , 0 5 €

MEN | woMEN

WOMEN | t-shirsts se en restant blou

VANAF

95 , 9 €1 Geldig van vrij 11 juni t/m za 3 juli. De actie geldt voor twee artikelen van dezelfde soort.

www.schultenwijhe.nl


5

SALLANDCENTRAAL

De mening van Salland

Elke week is er wel een item op Salland Centraal, de site dat de tongen los maakt en waarbij onder de lezers een kleine of flinke discussie ontstaat. Op pagina 5 lichten we telkens zo’n artikel uit.

Den Daas over bibliotheek: ‘Botte sloop’ Egbert den Daas, gemeenteraadslid van Lokaal Alternatief in Raalte, noemt het voornemen van de bezuiniging op de bibliotheek botte sloop van voorzieningen. “De bezuinigingen leiden mogelijk tot sluiting van de bibliotheek in Heino. Ook de nevenvestiging in Heeten plus de infopleinen in andere kernen zullen mogelijk het loodje leggen. Lokaal Alternatief vraagt zich af of het college zich wel gerealiseerd heeft wat de gevolgen van deze draconische bezuinigingen zullen zijn. Wij begrijpen ook wel dat bezuinigingen hoe dan ook pijn zullen doen, maar hier is geen sprake van verstandige bezuinigingen maar van

een botte sloop van voorzieningen.” Den Daas heeft een actie op de website van zijn partij gestart, waarbij inwoners hun ongenoegen kenbaar kunnen maken. Dit kan door in te tekenen op de digitale lijst ‘stop de sloop.’ “Wij laten dit niet gebeuren. De bezuiniging van 200.000 moet van tafel en vervolgens moet er samen met het bibliotheekbestuur gekeken worden naar een realistischer variant,” aldus de fractievoorzitter van Lokaal Alternatief.

Goed zo, Egbert. Lucebert zei het al: “Alles van waarde is weerloos”. En toen wist hij nog niet eens dat de Gemeente Raalte bestond, laat staan Gemeentebelangen. Wat een waardeloze partij is dat toch geworden. Het gaat hen helemaal niet om het algemeen belang. Het gaat ook hen slechts om het pluche. Daar zullen we nog vele staaltjes van ontdekken, vrees ik! TINEKE Zet hem op Lokaal Alternatief. Echt belachelijk dat er op zulke belangerijke sociale instanties bezuinigd gaat worden. Waarom niet even wachten met de extra verdieping op het gemeente huis, dat is bezuinigen! En ik ben het helemaal met Tineke eens Carla heeft letterlijk de BUIT binnen en waar zijn nu haar standpunten? In de woorden van de landelijke politiek te spreken. KIEZERSBEDROG!!!! JACK KLAASEN ZA   Den Daas roept wel maar geeft geen alternatief en dat is dan jammer. Als hij zou vragen en misschien zou eisen graag te willen weten waar dan het bezuinigde geld aan wordt besteed zou hij voor mij iets geloofwaardiger overkomen Nu riekt het verhaal een beetje naar modder gooien Ik mag ook graag een goed boek lezen en betaal er dan ook graag iets meer voor het is altijd nog goedkoper een boek te lenen dan te kopen Mijn devies luid dan ook als ik een boek wil lezen moet ik dat niet doen op kosten van de buurman want dat is eigenlijk wat subsidie inhoud GERT   Beste meneer Gert, Dus volgens u moeten ze alle bibliotheken, want gesubsidieerd, maar sluiten? Omdat uw buurman daaraan meebetaald? Waar slaat dat nu op? Overigens zou het college al een stevig bedrag kunnen besparen door zich om te vormen in een college met drie, in plaats van vier wethouders. Als die drie zich dan ook nog eens alleen nog met hoofdzaken zou bezighouden! Moet kunnen, want gebeurt in andere gelijksoortige gemeenten ook. Bovendien is dat efficiënter. Maar daar denken onze bestuurders niet aan. Kom ze niet aan hun eigen hachie, want dat is uit den boze. ANNIE   Inderdaad Gert, Wat minder subsidie maar wel zorgen dat onze jeugd nog gebruik kan maken van deze voorziening. Maar het is een goede bezuiniging daar die groep volwassenen die de bieb bezoeken zo klein is dat bezuinigen op dit vlak juist is in deze tijd. Maar dan moeten ze kopen en dat kost geld he’. Daar wringt m de schoen, en die Den Daas roept maar weer wat zodat we hem niet vergeten. SUFFERTJE

112 deze week Salland Centraal, de site plaatst dagelijks politienieuws in de rubriek 112. In de rubriek 112 Deze Week presenteren we de meest opvallende en/of best gelezen berichten.

Geld gestolen van Messentrekker zet kermisterrein Heeten het op een lopen In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een container behorend bij een kermisattractie die stond opgesteld op de kermis in Heeten. Er werd een geldbedrag van meerdere honderden euro’s buitgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Een 29-jarige messentrekker uit Wijhe zette het zaterdagnacht op een lopen in Deventer toen de politie er aan kwam. De Wijhenaar bedreigde in het centrum van Deventer een 18-jarige man uit die woonplaats vanwege een voorval uit het verleden. De Wijhenaar later worden aangehouden.

Egbert den Daas (midden) en twee andere leden van Lokaal Alternatief/En nu Heino Annie ik heb het niet over sluiten maar over subsidievermindering. En het begrip buurman is denk ik duidelijker wanneer ik stel dat Annie voor mij betaald wat ik aan boeken of andere leenl .Dat is namelijk het begrip subsidie. Misschien een voorstel om te bezuinigen op betaalde krachten en daarvoor in de plaats vrijwilligers te installeren Een ander punt van overweging zou kunnen zijn om de bieb geen huur te laten betalen aan gebouwen in ruil voor subsidie en het leenbedrag voor volwassenen te verdubbelen Dit kan men natuurlijk in grote lijnen ook overwegen om dat toe te passen op andere instanties met subsidie op het gebied van sport en vrije tijd. GERT Als subsidievermindering het gevaar van sluiting betekent dan praat je over feitelijk sluiting. En wat uw opmerking over vrijwilligers betreft: het is wel heel erg simpel om op die groep alles maar af te schuiven. U werkt toch, neem ik aan, ook niet voor een aalmoes? De bibliotheek is voor velen een basisvoorziening. Onmisbaar voor de geestlelijke vorming. De gemeente was geloofwaardiger geweest als ze ook in het eigen vlees hadden gesneden. Door bijvoorbeeld het aantal collegeleden terug te brengen van vier naar drie. Zo’n moeilijke gemeente is Raalte immers ook weer niet. Ze máken het moeilijk, maar dat is een ander verhaal. Als ze daar eens mee zouden ophouden, zou én het aantal ambtenaren - over al die ingehuurde adviesbureaus nog te zwijgen - stevig kunnen worden gereduceerd én het college zou zich kunnen beperken tot de hoofdzaken. Met het aldus bespaarde geld zouden vele voorzieningen in stand kunnen blijven, dan wel hun kwaliteitsniveau kunnen handhaven. ANNIE

Salland staat achter de bieb Een ruime meerderheid van de deelnemers aan de poll staat achter de bibliotheek. 61 Procent is het namelijk oneens met de stelling ‘Met een bibliobus kunnen de buurtdorpen prima af’. 38 Procent is het wel eens met die stelling, 1 procent had geen mening. We hielden deze poll naar aanleiding van de aangekondigde bezuinigingen in Raalte. Sport en cultuur lijken de grootste slachtoffers te worden. Met name voor de bieb lijken de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen grote gevolgen te krijgen. “Met dit voornemen moeten alle vestigingen in de kernen sluiten. Alleen die in Raalte kan openblijven en dan ook nog met een aanpassing in de dienstverlening”, vertelt Frederique Westera, directeur van de bibliotheek Raalte. Enkele bezorgde Luttenbergers hebben een oproep verspreid om maandag met zoveel mogelijk mensen naar de raadspleinsessie te komen. Of deze oproep succes heeft gehad, was ten tijde van het ter perse gaan van deze krant niet bekend. De wethouders Haarman en Hoge begrijpen de onrust heel goed die heerst wat betreft de aanstaande bezuinigingen: “Als het mij zou overkomen zou ik me ook zo voelen,” aldus Haarman. “We proberen de bezuinigingen zo min mogelijk voelbaar te maken in, maar het zal ons overal en iedereen raken. De nieuwe poll handelt over de landelijke politiek. De coalitieonderhandelingen zijn begonnen. Er bestaan drie mogelijkheden: een coalitie van PVV, CDA en VVD (rechts), een brede coalitie van CDA, VVD en PvdA en een coalitie van VVD, PvdA, Groen Links en D66 (paars). Hoe denk jij er over. De stelling voor komende week luidt: ‘Liever rechtse coalitie dan breed of paars.

De uitslag 38% 61% 1% www.sallandcentraal.nl

De meest opvallende en/of best gelezen berichten uit de rubriek 112 op sallandcentraal.nl!

Ruzie tussen automobilisten De politie moest vrijdagavond een ruzie tussen twee automobilisten sussen. Een 24-jarige Raaltenaar werd, op de Heinoseweg in Raalte, volgens eigen zeggen door een andere auto heel dicht genaderd. Vervolgens vond de Raaltenaar dat de auto achter hem wel heel dicht achter hem reed. Eenmaal bij de stoplichten aangekomen, moesten allebei de bestuurders wachten

op het rode licht. De Raaltenaar stapte toen beide auto’s stilstonden uit zijn auto en verklaart daarna te zijn aangereden door de andere auto waardoor hij op de motorkap terecht kwam. Vervolgens werd de Raaltenaar zo boos dat hij de spiegels en een ruitenwisser van de auto vernielde. De bestuurder van de auto, een 44-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij de man niet had willen aanrijden maar alleen maar wilde wegrijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze zaak.

Serie inbraken bij sportcomplexen Bij zes sportcomplexen in Olst, Wijhe en Heino zijn dinsdagnacht inbraken gepleegd. Medewerkers ontdekten ‘s ochtends dat onbekenden het pand hadden doorzocht en het aanwezige geld hadden meegenomen. Het gaat om sportcomplexen aan de Stationsweg en het Kerkpad in Heino, de Zandhuisweg en de Tuterie in Wijhe en aan de Koekoeksweg in Olst.


r o o v s e i k Ik e j n a r O K W ! s e i d d Bu

Vaderdagtips: Koikarper

Deze prachtig gekleurde vijvervis brengt leven in uw vijver. Lengte 12 tot 15 cm. Per stuk 5.49

3 voor 9,95

perziken of nectarines los 500 gram

Moerasmand

half om half gehakt

Kant en klare moerasmand voorzien van 3 waterplanten. Lengte mand 45 cm. De mand is geschikt voor in

ongekruid of gekruid kilovoordeelpak

1.99

1.

25 kilo 2.50

Hoop Huis Zuid-Afrikaanse wijn

5.

4.

99 liter 3.33

8.

99

Maximaal 4 kratten per klant

17.99

9.

98

kleinverpakking 500 gram 524

de vijver of een teil

9,95

Vuurschaal Deze RVS vuurschaal kan tevens gebruikt worden als barbecue. Inclusief barbecue rooster, vonkenvanger en pook. Afmeting 77 x 50 cm. 99.95

79,95

wit rond of bruin rond

krat 24 flesjes à 330 ml, krat 16 flesjes à 450 ml of 2 pakken à 6 blikken à 500 ml

12.38

kleinverpakking 500 gram 217

kilovoordeelpak

: 2 flessen

Grolsch bier

3.

99

malse runderbiefstuk

rood, wit of rosé 2 flessen à 750 ml

70

5.49

heel broodl

1.29

www.johnnyholtkuile.nl

0.

89

Oranje Buddies Spaar voor 16 verschillende Oranje Buddies OP=OP! Zolang de voorraad strekt!

DEZE WEEK ORANJE BUDDIES BIJ Ola Magnum ijs alle soorten 2 pakken à 4/6 stuks

DIEPVRIES

Mora Funmix + Hollandse balletjes pak 20 stuks + pak 32 stuks

6.38

7.99

RATIS MET G BUDDIES 2 ORANJE

4.

99

RATIS MET G BUDDIES 2 ORANJE

Nieuwe site voor onze bezorgservice: Nu met mobiel pinnen!

DIEPVRIES

www.bezorgservicetingen.nl tel. 0572-301213

4.

99

gehele voorjaarscollectie

25% - 40%

www.coopcompact-tingen.nl

0572-301213

Tingen • Luttenberg Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen in deze advertentie zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. De aanbiedingen zijn geldig t/m zaterdag 19 juni 2010. Week 24

NIEUWE BARBECUE SITE www.bbqservicetingen.nl

Kroonplein 2 - 8151 AZ Lemelerveld tel. 0572-371260 www.fashion2day.nu - info@fashion2day.nu webshop: www.fashion2day-online.eu

korting


7

SALLANDCENTRAAL Roggestraat opnieuw de enige echte Oranjestraat van Raalte

‘Als Nederland scoort, vliegen alle deuren open’

“Zit ie strak genoeg?” In de Roggestraat in Raalte is het inmiddels een gevleugelde uitspraak. Want je hoort soms bijna niet anders als Johan Zwerink, Bertus Vrielink, Jaap van Langen en (sinds kort) Mark Schotman aan de slag zijn om hun straat ter ere van een EK of WK Voetbal in oranjesferen te brengen met kilometers aan vlaggetjes en andere versierselen. Dit jaar was het niet anders. Opnieuw is de Roggestraat de enige echte Oranjestraat van Raalte. Het begon allemaal begin jaren tachtig toen voetbalfanaat Johan Zwerink besloot om ter ere van een WK of EK zijn huizenblok te versieren met vele tientallen oranje vlaggetjes. Overbuur Jaap van Langen haakte er spontaan op in, zodat uiteindelijk twee huizenblokken oranje waren. Elk daaropvolgend EK of WK deden er meer blokken mee en in ’96 kleurde voor het eerst de hele straat oranje, waarmee een traditie was geboren. Johan en Jaap kregen daarbij hulp van steeds andere oranjefanatici zoals Herman Hutten, Henk v/d Bosch, Ritske Venema, Silvia van Langen, Ton Kleinherenbrink en zijn zoon Gerben, Leo Schotman en zijn zoon Mark en Benno Zwerink en zijn

zoon Delano. Maar nog steeds is het Johan (nu 68) die als oud-schilder bij elk huis de ladder op klimt om de linten met vlaggetjes aan de dakgoot te knopen. “We zijn er meestal een week mee bezig. We beginnen maandagochtend om negen uur en vrijdagmiddag rond twee uur zijn we er klaar mee. En in die tijd ben ik ook nergens anders mee bezig. En dan ben je klaar, en dan droom je erover, ha ha!” Maar de voorbereidingen beginnen al veel eerder. Op dit moment vormen Johan, Bertus, Jaap en Mark de oranjecommissie van de straat. In februari gaat de aanvraag naar de gemeente en de woningbouw de deur uit. De vlaggetjes (dit jaar in totaal 5,5 kilo-

meter) en andere versierselen worden gezamenlijk ingekocht. Elk huis lapt 7,50 euro. Johan: “We zijn laatst naar Kruiper geweest om alle rubberen ballen en hamers op te blazen. Toen we terugreden zat Jaap klem achter het stuur, ha ha!” Het zijn flinke inspanningen, maar de hapjes en de drankjes die ze gedurende alle werkzaamheden krijgen aangeboden van de straatbewoners, maken alles goed. En dan natuurlijk de reacties nog als het allemaal eenmaal afgerond is. “Veel bewoners van Angeli Custodes en Swaenewoerd lopen hier vlak voor grote voetbaltoernooien naartoe om de straat te bekijken. Dan zie je de duimen omhoog gaan. De familie Poppe van De Zwaan woont hier ook vlakbij. ‘We vinden het fantastisch wat jullie doen’, vertelden die een keer. ‘We hebben alleen geen tijd om mee te helpen, maar als je klaar bent, kijk dan even bij ons in de garage’. Dat hebben we gedaan. Stond er een kratje bier en een schaal met haringhapjes!” Samen achter Oranje, dat is het motto. Het is nog net niet zo dat tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal de hele straat bij elkaar zit, maar als Nederland net gescoord heeft, dan even wel. Bertus: “Dan vliegen overal de deuren open, komen er grote toeters tevoorschijn en is het een minuut lang een lawaai van jewelste. En dan snel weer naar binnen, want de wedstrijd gaat verder. In de rust vliegt iedereen de straat op om de eerste helft te bespreken. En als de wedstrijd afgelopen is opnieuw. Dan komen de kratjes bier tevoorschijn. Dat hoort er natuurlijk ook bij…”

De glazen bol En dan mogen de heren natuurlijk ook even hun voorspellingen voor het WK geven. Wie wordt er kampioen? “Oranje natuurlijk”, ze zeggen het bijna in koor. Johan: “Er kan er maar eentje kampioen worden en dat is Nederland. Anders hadden we de boel ook niet hoeven versieren.” Jaap maakt aanvankelijk als enige kanttekeningen. “Ik denk dat we in de finale tegen Spanje staan, maar dat wordt nog hele opgave…” Langzaam maar zeker gooien de heren voorzichtig hun chauvinistische masker af. Bertus: “We hebben allemaal het gevoel dat het kan, maar de bal is rond. De voorhoede van Nederland is natuurlijk fantastisch, maar daarmee alleen ben er niet. Nederland mag soms wel met iets meer pit voetballen! Als het met de mentaliteit goed zit, dan komen we een heel end.” En wat ging er door hen heen toen Robben tegen Hongarije geblesseerd uitviel? Johan: “Nou, toen kreeg ik wel even een heel raar gevoel in mijn buik… Maar zoals het er nu naar uitziet, kan ie na de eerste wedstrijd gewoon meedoen. En dan maar hopen dat ie weer op z’n oude niveau zit…”

Vaderdagspecial Gerookte wilde paling (alleen geldig op 18 & 19 juni)

Gebakken pollackfilets

Geldig van di. 15 t/m za. 19 juni 2010

250 gr € 9,00 (100 gr € 3,85) 500 gr € 16,95 4 stuks € 6,00 Per stuk € 1,75

Jan en Piet, wie kent ze niet! Jan en Piet zijn twee kibbelende buurmannen die graag gevraagd en vooral ook ongevraagd hun mening geven over politieke en maatschappelijke zaken.

Vuvuzela’s Beste Jan, het begon vrijdagmiddag. Wat een gezoem ineens. Met een vliegenmepper de kamer rondgelopen. Niks kunnen vinden. En ineens hoorde ik het, het kwam van buiten. En tja, toen bleek jij dus voetbal te kijken met het raam open en zo had ik kennis gemaakt met het fenomeen vuvuzela. Wat een prachtig stukje volkstraditie toch. Met z’n allen de tribune op en toeteren maar. Met die hitte in Zuid Afrika zou je toch verwachten dat op een gegeven moment een aanzienlijk deel van de toeteraars flauw valt, maar nee… Waar halen ze toch de motivatie en de kracht vandaan om zo lang te blijven toeteren? Een sport an sich. Maar de grote vraag is ‘waarom’? Dat toeteren kun je thuis ook wel. Als je dan toch een flink bedrag hebt neergelegd voor zo’n kaartje, dan zou het me ook leuk lijken om iets van de wedstrijd te zien in plaats van de hele tijd staan te toeteren totdat het je zwart voor de ogen wordt. Maar nou gaan er ook stemmen op om de vuvuzela te verbieden, omdat die vuvuzela voor de tv-kijkers zo strontirritant is. En daar ben ik het niet mee eens. De wereld is te gast in Zuid-Afrika en de wereld heeft zich maar aan te passen aan de plaatselijke traditie en de inheemse voetbalcultuur. Bovendien is er heel gemakkelijk iets aan te doen voor de kijkers thuis. De Belgen hebben het geluid van de zoemende toeter er grotendeels uit weten te filteren. Als de Zuid-Afrikanen willen toeteren, dan mogen ze toeteren, ook al is het een bezopen gebruik. Als je er tegenaan gaat schoppen, maak je het groter dan het is. Wat dat betreft, wil ik een vergelijking maken tussen de vuvuzela en onze nationale roeptoeter Geert Wilders. Je kunt de roeptoeter wel demoniseren of, zoals jij doet, voor de tienduizendste keer de Tweede Wereldoorlog erbij halen, maar het zal niet het effect hebben dat jij voor ogen hebt. Want de mensen (waarvan de meesten gelukkig echt wel doorhebben dat er nou niet ineens meer treinen naar het oosten gaan rijden) krijgen dan op een gegeven moment sympathie voor de nationale vuvuzela. En dan blijkt ie ineens toch heel veel stemmen te winnen. Want de vuvuzela mag dan een onding zijn, ik vind niet dat we het recht hebben om hem te verbieden. De Zuid-Afrikanen mogen toeteren wat ze willen. En ik vind ook dat Wilders het recht heeft om zijn mening te verkondigen. En als ze dat verbieden, dan gaat mijn sympathie naar de toeteraar die het toch lukt om mijn wedstrijd te verpesten met zijn illegale geblaas. Maar even voor de duidelijkheid. Dat geldt wel alleen voor de Zuid-Afrikanen. Niet dat ik zo meteen langs de lijn sta bij Rohda en dat er dan iemand op het idee komt om z’n vreugde te uiten door op z’n geïmporteerde vuvuzela te tetteren… Want dat is waarschijnlijk wel iets meer dan dat ik aan kan… Piet (2-0, olé olé olé)

Sabine Uitslag: ‘Verbinden zit er niet langer in’ “Allemachtig, dit is wel het dieptepunt, de prognoses gingen niet verder naar beneden dan dit.” Sabine Uitslag uit Welsum is the day after nog aangeslagen. “We zijn keihard afgestraft. Wat er gebeurd is met het CDA, met ons land? Dat is voer voor analisten.” “Bij Rutte gleed alles van hem af, hij kon niets fout doen. En bij ons… wat wij in 2006 hadden, dat alles van Jan Peter afgleed, dat zat ons nu allemaal tegen. We konden het gewoon niet goed doen. Maar ja, de campagne, dat was toch eigenlijk één grote cabaretvoorstelling, je kreeg bijna niet de kans fatsoenlijk te argumenteren. Het ging er om hoe je het zei, van alles werd uitvergroot. Vrienden van me belden in paniek op. Hadden ze de stemwijzer gedaan en kwamen ze bij de PVV uit. ‘Wat gebeurt hier’, riepen ze. Tja, die zeggen wel waar het op staat, maar ze komen niet met oplossingen. Wat ik zo triest vind, is de polarisatie, het zwart wit denken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de oplossing zit in het verbinden van mensen. Verbinding, dat zit er met deze verkiezingsuitslag absoluut niet in.” Voor haar eigen toe-

komst is Sabine niet bang. “Ik heb al rond gebeld of iemand al iets over voorkeursstemmen kon vertellen. Maar anders maak ik me ook geen zorgen. Kan ik niet bij Salland Centraal komen werken? Nee grapje, ik heb veel mogelijkheden. De wereld ligt voor me open.” Eddy van Hijum uit Laag Zuthmen (ook CDA) komt zeker in de Tweede Kamer.

www.vistraiteur-roescher.nl Aanbiedingen ook geldig op onze markten dinsdag-Raalte Noord, donderdag-Heeten, vrijdag-Heino, zaterdagRaalte centrum maandag gesloten Koestraat

18 Raalte Tel. (0572) 35 22 07


Voordeel nieuws Gogo liefhebber: hou vrijdag en zaterdag a.s een plekje vrij in je agenda

Heineken pilsener

Dubbelfriss

3.

49

set 6 blikjes van 4.89 voor

Dole bananen kilo van 1.69 voor

0.

Hooghoudt jonge jenever

C1000 Raalte Centrum Domineeskamp 6 8102 CC Raalte Week 24 2010

1.

29

Friesche vlag fruityoghurt

99

liter van 12.19 voor

2 pakken รก 1,5 liter van 1.92 voor

diverse varianten liter van 1.50 voor

0.

99

Johnny Walker red label

9.

99

C1000 Raalte Noord Kwartel 2 8103 EB Raalte

Aanbiedingen zijn alleen geldig van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 juni 2010. Prijswijzigingen, zetfouten en uitverkochten voorbehouden. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbuikers en/of wederverkopers.

liter van 20.29 voor Openingstijden

Dinsdag t/m woensdag Donderdag en vrijdag Zaterdag Zondag

16.

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur Gesloten

99


9

SALLANDCENTRAAL

René Eijkelkamp: ‘Messi of Van Persie’ “Het wordt het WK van Messi of Van Persie. ’t Is mooi dat dat rijmt, maar daar gaat het niet om.” We belden René Eijkelkamp vorige week, hij stond zijn koffers te pakken. De oud-profvoetballer en international is donderdag naar Zuid Afrika gevlogen om er een weekje wijze uitspraken te doen over voelbal in het algemeen, over het Nederlands elftal in het bijzonder. Wijze woorden, scherpe visie, maar wel met de Sallandse nuchterheid die Eijkelkamp toevertrouwd is. Nou ja, nuchter, “de finale wordt Argentinië – Nederland. Dat sowieso.” Daar is alvast geen speld tussen te krijgen. Hoewel: “Dan moet Robben wel weer fit zijn.” Dat lijkt de goede kant op te gaan, maar zeker is het nog lang niet. “Dan moeten ze alsnog Van Nistelrooy maar oproepen.”

Van Persie, waarom? “Een diepe spits. Altijd aanspeelbaar. Sterk in de balaanname. Scorend vermogen. Behalve dat koppen dan, dat kan beter.” Eijkelkamp heeft er verstand van. Was zelf topspits. En is nu spitsentrainer. PSV, FC Twente, de spitsen die daar lopen worden beter door hem. “Och, valt

Niels Wellenberg: ‘Spanje heeft zichzelf al bewezen’ Niels Wellenberg voorspelt Spanje als winnaar van het komende WK Voetbal. Oud-Raaltenaar Wellenberg speelde als profvoetballer voor GA Eagles en FC Twente en staat sinds 2009 onder contract bij NEC. En waarom Spanje? “Die ploeg is ten opzichte van twee jaar geleden bijna niet veranderd. Die ploeg heeft zichzelf al bewezen en de spelers zijn helemaal op elkaar ingespeeld.”

“Veel andere favorieten zijn nog zoekende of proberen iets anders. Brazilië is niet meer zo swingend, Messi draait nog niet top bij Argentinië en Frankrijk en Italië zijn net iets minder dan voorheen. Wellicht kan Engeland of Nederland voor een verassing zorgen. Nederland is een goede underdog, er is zeker een kans op de wereldtitel. Alleen moet dan alles meezitten en moeten bepaalde spelers boven zichzelf uitstijgen, maar de potentie is er. Maar aanvallend voetbal en leuke wedstrijden lijken mij wel gegarandeerd met deze ploeg. Arjan Robben heeft een fantastisch seizoen gedraaid, daar verwacht ik veel van. En Robin van Persie als spits zie ik ook wel zitten, die gaat veel scoren.” Wellenberg hoopt ook dat Messi in goede vorm is: “Dat is genieten. De beste speler ter wereld op dit moment, maar als je het ook laat zien op een WK dan bewijs je waarlijk je grootheid.” Over de rol van de coach: “Als bondscoach is het anders werken dan clubcoach. Je kunt niet dage-

lijks werken met je ploeg, dus in plaats van het beter maken van individuele spelers moet je je meer richten op tactiek  en een  soort van  people management. Motivatie en presentatie zijn daarbij erg belangrijk, met als beste voorbeeld Guus Hiddink. Of Bert van Marwijk de juiste man op de juiste plek is? Dat zullen we zien, tot nu toe heeft hij het goed gedaan. Het is geen wereldcoach van het niveau van Hiddink of Van Gaal, maar met deze groep hoef je dat ook niet te zijn.” Wellenberg kijkt het liefst met een gezelschap naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal. “Dat hoort toch een beetje bij de hele WK-sfeer. Of dat nou bij iemand thuis is of in de kroeg maakt me niet uit. Ik ben niet de grootste Oranjefan die er is, maar het is leuk om zo’n wedstrijd een keer mee te maken. Zo was ik vier jaar geleden, tijdens het WK in Duitsland, bij de wedstrijd Nederland - Portugal in Nurnberg. Vooral het feest in de stad was mooi, een groot oranje carnaval.”

ook wel mee…” Messi? “Een heel andere voetballer, maar een enorm scorend vermogen. Wat zou dat mooi zijn, een finale tussen Messi en Van Persie.” Eijkelkamp ziet de finale niet in Zuid Afrika trouwens. Dat zal wel ergens in Hoonhorst worden. “Nee, ik ben daar een weekje, is mij ook lang zat. De NOS vroeg me. Ik zeg, ik ga niet alleen. En mijn vrouw wilde niet. Dus ben ik met zoon Brenden op pad.” Wordt dat ook een topper? “Die gaat nog wel heel wat stapjes maken, maar voorlopig is hij hier in Hoonhorst wel heel tevreden met zijn plaats in het eerste.” Komt Nederland ook langs die

stugge tegenstanders die zich ingraven om de goal? “Kijk, de voorrondes doen we wel even, anders hadden we daar niets te zoeken. En dan kom je die tactische ploegen inderdaad tegen. Maar met ons spel moeten we daar wat mee kunnen. Dat Inter de Champions League wint… nu gaat iedereen zeggen dat je daar ver mee komt. Maar die lui hebben er al jaren geen prijs mee gepakt. En Barcelona toevallig wel. Die wonnen de Champions League vorig jaar toch? Mooi, snel, attractief, aanvallend voetbal, daar kom je het verst mee. En het is het mooiste om naar te kijken.”

André van der Zee: ‘Zeker een keer wereldkampioen!’ André van der Zee – presentator van het RTV Oost-programma ‘En dan nog even dit’ – gaat voor Nederland als aankomende wereldkampioen. “Zonder geloof in de wereldbeker is er toch niks aan om te kijken? Lekker chauvinistisch mee juichen. Heerlijk!” We spreken André als hij op weg is voor een bedrijfsfilm met zijn Beleef! Media. “Beleving en creativiteit, daar gaat het toch om? Beleving is er bij het Nederlands elftal en de supporters wel en met Sneijder, Van der Vaart, Robben en van Persie hebben we ook echt de creativiteit in huis om van iedereen te winnen. En als Nederland het toch niet haalt, heb ik toch tot aan dat moment als fan vrolijk mee zitten genieten van de wereldkampioen in spe.” Zelf heeft Andre jarenlang in het eerste van Wijhe ’92 gevoetbald als aanvallende middenvelder of in de spits. “Bij Wijhe’92 was ook beleving. We zijn niet voor niets van de 5e naar de 2e klasse gepromoveerd. Als de neuzen dezelfde kant op staan en iedereen gaat er vol voor, kun je meer dan je denkt. Goed kunnen

voetballen zit voor 70 procent tussen de oren. Een Ronaldinho zonder zelfvertrouwen kan bij AC Milan nog geen pass geven van vijf meter, terwijl hij in goede doen iedereen helemaal zoek speelt. Ik was zeker niet zo begaafd als Ronaldinho maar

ik ging vol voor de overwinning. Die overtuiging is er bij Wijhe ’92 en daar zijn we ver mee gekomen. En als we verloren, hadden we in ieder geval het betere spel laten zien”. De wedstrijden kijkt hij in de kroeg of bij zijn vrienden. “Daar koppelen we dan gelijk weer een BBQ aan vast en hebben we dus zeker een leuke tijd. Nederland wordt zeker een keer wereldkampioen en die dag komt steeds dichterbij.”

Maikel Kieftenbelt: ‘Spanje heeft het beste team’ “Over vier jaar, bij de volgende WK, als ik er dan sta…” Het is meer dan dromen van Maikel Kieftenbelt, Lemelervelds profvoetballer bij Go Ahead Eagles. “Ik leef er helemaal voor. Aan het eind van mijn carrière hoor je mij niet zeggen dat ik er niet alles uitgehaald heb wat er in zat.” Kieftenbelt sluit een plekkie in het Nederlands elftal zeker niet uit, maar hoe kijkt hij tegen de huidige elf aan, worden ze wereldkampioen? “Spanje heeft het beste team. Maar Brazilië wordt wereldkampioen. Argentinië, daar heb ik ook

wel iets mee. Maar met zo’n bondscoach op de bank, ik denk dat dat niet goed gaat komen…” Het gesprek met Maikel gaat al snel niet meer over het WK. We bellen hem op Kreta (en tippen de Samariakloof als training) tijdens zijn

vakantie en willen eigenlijk veel liever weten wie volgend jaar zijn coach is in plaats van doorpraten over Maradona. Na lang wikken en wegen zegt Kieftenbelt: “Ik denk dat Andries Ulderink volgend jaar mijn coach is.” Maar daar hoort wel een uitleg bij: “Eagles en AZ zijn er wel uit. Ik kan de overstap maken. Maar bij AZ is er veel veranderd. Ze moeten eerst een boel spelers verkopen, voordat er plaats is voor mij. Ze hebben interesse, en ik wil graag de overstap maken. Maar ze moeten daar fors bezuinigen en daar moet ik op wachten.” Achter in juni begint de training weer. De markt van bieden en loven is dan nog lang niet gesloten. Kieftenbelt: ”Ik begin de training bij de Eagles denk ik. Maar waar ik de competitie begin… Laten we het maar even afwachten.”


www.m au r its v lees .nl Wechelerweg 24 • 8102 HK Raalte Tel. (0572) 35 11 68 Fax. (0572) 36 45 43 Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur

WK Kipschnitzels 10 stuks € 5,00

Dorpsplein 1 • 8111 AN Heeten Tel. (0572) 38 25 51 Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 18.00 uur vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur

Kijk voor andere aanbiedingen in onze winkel

H.O.H. gehakt met gratis kruiden kilo € 3,50 Shoarmavlees kilo € 5,00

Knarsribben 2 kilo € 5,00 5 kilo € 10,00

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig van 14 t/m 19 juni 2010

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig van 14 t/m 19 juni 2010.

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig van 6 t/m 11 april 2009.


11

SALLANDCENTRAAL Feestelijk afscheid van Gerard Schulten; Open dag ter ere van 25-jarig bestaan

Autotechniek Raalte: ‘Volvo-blauw bloed!’ Autotechniek Raalte BV viert op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni het 25-jarig bestaan. Daarbij komen verleden en toekomst op bijna symbolische wijze samen. Bedrijfsoprichter Gerard Schulten heeft het jubileum aangegrepen om afscheid te nemen van de zaak. Dat gebeurt vrijdag 18 juni op feestelijke wijze in besloten kring, een dag later is er een open huis waarbij de bezoekers kennis kunnen maken met nieuwe verkoper Erik-Jan Meenhorst. Op 1 juni 1985 richtte Gerard het bedrijf op. Hij begon als officieel Volvo-dealer met één automonteur vanuit een bedrijfsunit. Binnen anderhalf jaar tijd kon hij twee extra monteurs aannemen. In augustus ’87 vertrok het bedrijf naar een nieuw pand op de huidige locatie aan de Praamstraat. Zijn zoon Winfred nam de zaak in 2000 over. Gerard bleef daarna nog steeds

actief voor de zaak. In 2005 werd het pand uitgebreid. Inmiddels beschikt Schulten over tien fulltime medewerkers en zes parttimers. Hoewel Gerard op papier afscheid neemt, betekent dat niet dat hij nooit meer bij het bedrijf te vinden zal zijn. “Maar ik wil nu gewoon meer tijd vrij maken voor hobby’s, trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen, golfen, vrienden en familie

Allure

Foto: Laura Kuipers

Alle medewerkers van Autotechniek Raalte zijn echte Volvo-enthousiastelingen. Of zoals Winfred het omschrijft: “We hebben allemaal Volvo-blauw bloed in onze aderen. Volvo is een merk met passie en beleving en een eigen uitstraling. Het Zweedse karakter zit er diep in. Een goede kwaliteit, maar ook een beetje bescheidenheid, geen poeha. Dat zie je ook terug in de designs, zowel die van het interieur als die van het exterieur. Om het dashboard te begrijpen, hoef je geen IT-er te zijn. Ook de innovatieve karakter van Volvo spreekt mij aan. Binnenkort komt Volvo met de S60, dat is een auto met een nieuw veiligheidssysteem. De auto remt automatisch wanneer er een object voor de auto komt. Dat zijn allemaal redenen dat de Volvo de allure van een verantwoorde en weloverwogen uitgave heeft.”

Gewoon Carolien

Gidsen en engelen We zijn gewend ons naar de andere mensen, dieren, werk, gezinsleden, familie, situaties oftewel de buitenwereld te richten in plaats van naar wat er van binnenuit in ons lichaam (ons innerlijk) verteld wordt. Overleden dierbaren, gidsen, natuurwezens, engelen ervaren we dan vaak in de buitenwereld. Zelfs in ons taalgebruik komt dat tot uiting; ’er zit een engeltje op mijn schouder’. We plaatsen als het ware de dimensies, de sferen, de hemel(en), de krachten die daarbij horen buiten onszelf. Buiten onszelf wil zeggen buiten ons Zelf =onze ziel. De engelen en alle lichtwezens vertegenwoordigen allemaal stukjes leiding die wij allemaal in ons hebben. Deze zijn opvolgend in licht en kracht. Ze verschijnen meestal eerst in de buitenwereld. Je leiding fluistert, en soms aarzelen we omdat we niet weten of we het goed hebben verstaan. Maar het is een duidelijke aanwijzing: volg de richting maar voorzichtig en later vol vertrouwen op. Neem het licht en de energie van de engelen maar in je hart op. Je zult je er lichter door voelen! Jonge kinderen weten vaak nog hoe het zit, een meisje dat angst aangepraat was voor het halen van haar zwemdiploma, wees ik op een boekje met engelen. ‘Welke engel gaat je helpen?’ Ze bekijkt de plaatjes, ze wijst Metatron (de qua kracht grootste aartsengel) aan, ‘deze zit in mij’. Het is even stil, ‘O’ … ‘dan hoef ik niet bang te zijn’. Je kunt leiding en hulp vragen en stap voor stap leer je dat je gidsen,

je engelen en ook je dierbaren binnen in je verborgen zitten. De innerlijke hoofdgids noem ik ook de getuige. Het licht van buiten werkt bijna als licht van binnen; Je kamer (hart) is donker, je hoeft alleen maar een lamp (je gids, je engel, je dierbare) naar binnen te brengen. Zelfs een kaarsje is voldoende, dan verdwijnt de duisternis helemaal. En zodra je een kaars aan hebt, weet je ook waar de deur is. Je hoeft niet over ‘waar is de deur’ na te denken. Je kijkt gewoon en ziet de deur. Steeds meer licht kan er dan binnen komen. Het licht van binnen straalt als vanzelf naar buiten. Buiten en binnen steeds meer hetzelfde. Ha, wat heerlijk. Graag help ik je luisteren naar je overleden dierbare, engel en/of je getuige. Je ervaringen mag je vertellen via info@carolienjonkman. nl Via dit mailadres kun je me ook vragen stellen. www.carolienjonkman.nl

en de kleinkinderen. Ik zal echt wel op de achtergrond actief blijven. Met de afscheidsreceptie wil ik alle vaste klanten en relaties bedanken voor een prachtige tijd. Natuurlijk zullen we elkaar nog wel weer terugzien, maar de kans is groter dat dat dan in een andere setting is dan de zaak. Mijn werk is altijd mijn hobby geweest, maar er is meer in het leven dan een Volvo!” Gerards taken worden overgenomen door nieuwe verkoper ErikJan Meenhorst en hij heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. “Volvo is een merk met beleving en ik ben hier in een hecht team vol bezieling terecht gekomen. Daar kun je alleen maar enthousiast van worden. Ik hoop tijdens de open dag met veel klanten kennis te kunnen maken.” Winfred gaat in de komende jaren verder op de eerder ingezette koers. “Ik wil ons verder profileren als een betrokken en bezield autobedrijf. Vaste klanten bij naam kennen, een klein stapje extra zetten, een belletje nadat men een auto bij ons heeft

gekocht en een persoonlijk gerichte service, daarmee willen we ons onderscheiden. Doen wat je belooft, daarom draait het allemaal. En dat is niet alleen mijn filosofie, dat geldt voor alle medewerkers. Niemand hier heeft een negen tot vijf mentaliteit. Er is meer in het leven dan de Volvo, dat is ons motto ook op de uitnodiging voor de afscheidsreceptie van mijn vader, maar voor sommige personeelsleden is het wel moeilijk om dat te accepteren. De vriendin van één van onze monteurs verzuchtte het ook al toen ze de uitnodiging zag: ‘Zie je wel, dat er meer is dan een Volvo!’” Het open huis duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men kennis maken met het bedrijf, het team en het pand. Er komt een beeldscherm te staan waarop de wedstrijd Nederland-Japan te volgen is. Autotechniek Raalte is te vinden aan de Praamstraat 1, tel: 0572358558. Meer informatie op www. autotechniekraalte.nl.

Eeuwige tweede Autotechniek Raalte laat in de showroom de laatste Volvo-modellen zien. Buiten staan er zo’n veertig occasions, hoofdzakelijk Volvo’s. Daarnaast beschikt het bedrijf over een ruime en goed geoutilleerde garage, waar een team van vijf monteurs klaar staat voor alle mogelijke werkzaamheden en reparaties, van APK-keuring tot schadeherstel. Autotechniek Raalte is nu al meerdere jaren achter elkaar tweede geworden bij de landelijke ‘Volvo Customer For Life’-verkiezing, een klanttevredenheidsonderzoek van Volvo. Winfred: “Nederland heeft 110 officiële Volvo-dealers, dus dat is bepaald geen slechte prestatie. Alleen dat eeuwige tweede hè… Maar goed, we gaan er alles aan doen om de komende jaren eerste te worden.”

Nu ook Narrow Casting bij Tobi Ellenbroek Elektro

Tobi Ellenbroek Elektro in Raalte is nu ook aangesloten op Narrow

Casting Salland. Narrow Casting Salland is een initiatief van Sector

IT en Salland Centraal en richt zich op het winkelend publiek in Raalte of bijvoorbeeld Heino, desgewenst heel Salland. In de winkels worden beeldschermen opgehangen waarop Salland Centraal nieuws verzorgt gekoppeld aan landelijk nieuws - op de zogeheten ticker tape onderlangs het beeld. Wie interesse heeft te participeren, kan contact opnemen met Peter Holtmaat (0654638577) van Salland Centraal. Hij weet alles over deelname en de kosten daarvan. Tobi Ellenbroek Elektro is te vinden aan de Burgemeester Kerssemakersstraat 24 in Raalte, tel: 0572 351756. Meer informatie op www.ellenbroek.com.


Voor een geslaagd

gala avond

Combineer je rijk! Dressoir + TV-dressoir + Eetkamertafel met 4 stoelen + Salontafel met 2 voetenbankjes = Gratis zitcombinatie! Als u de complete combinatie gerookt eiken t.w.v. € 10.121,- koopt, krijgt u de zitcombinatie t.w.v. € 3.865,- er gratis bij. Dit is één van de vele mogelijkheden. Combineert u meubelen met een oranje WK kaart dan SCOORT u één meubel gratis! Vraag naar de voorwaarden.

Kom snel naar de winkel en combineer!

Boerdijk juwelier en optiek Munnikenhof 6 Heino - t: 0572 - 39 12 06 e: info@boerdijk-heino.nl

Eenmalige aanbieding!

Grote voorraden, lage prijs, goede service

ReDIT heeft dit jaar ook weer groots ingeslagen Geen omkijk meer hebben naar het sproeien van uw tuin? Laat nu vrijblijvend een tekening maken voor het automatisch beregenen van u tuin. (voor elke tuin voor ieder budget)

2,5 + 1 zits stof van € 2399,-

Nu € 495,-

NL Label | Duette® & Plissé

U vind bij ons alles op het gebied van tuinberegening, tuinverlichting en vijvertoebehoren voor een scherpe prijs. • pompen slangen • sproeiers • tileen • aansluitkoppelingen • waterornamenten • tuinverlichting • grondkabel • vijverpompen • vijverfilters

Luttenbergerweg 24 - 8105 RV Luttenberg Tel. (0572) 30 18 50 • E-mail: info@redit.nl

www.redit.nl

Elk 2e product 50% korting! (Geldig op NL Label Duette ® en Plissé. 50% korting geldt op het goedkoopste product.)

W W W. B O E R H O F. N L

7000m2 wonen op maat

Dorpsstraat 50 8111 AE Heeten Tel: 0572 38 12 66 di t/m vr 9.00-17.30 uur zaterdag 9.30-16.00 uur


13

SALLANDCENTRAAL

Boerhof door eerste selectie Prijzen uitgereikt bij Automat ‘Familiebedrijf van het Jaar’ Boerhof Projectinrichtingen in Heeten is door de eerste selectie van de verkiezing van het Familiebedrijf van het Jaar’ gekomen. Het bedrijf is genomineerd in de voorronde van de regio Oost-Nederland die mede wordt georganiseerd door Salland Centraal.. Op 16 september volgt de landelijke verkiezing. Andere bedrijven die zijn genomineerd zijn: Verhoeve Groep, Heidesmid, Autobedrijf Grooters, Blumer Electro, Fassin, Papercards, Dusseldorp Groep, Smederij Oldenhave, All-Inn Verspreidingen, Wapen van Delden, van de Barg Carrosserie, Leijenaar Garagebedrijf, Boode Bathmen en Witkamp. Afhankelijk van de vragenlijst die nu door deze bedrijven ingevuld wordt, zal de uiteindelijk selectie gemaakt worden van de bedrijven die door de jury beoordeeld zullen worden. De jury bestaat uit mevrouw Medy van der Laan, directeur Kamer van Koophandel OostNederland, de heer Bert de Regt

Bij Automat in Raalte zijn onlangs de prijzen uitgereikt van de speciale actie die gehouden werd ter ere van het 5-jarig jubileum. De eerste prijs, een weekend Cabrio rijden, ging naar dhr Grootenhuis (met papiertje in de hand), Dhr Ten Kley (links met radio) won de radio cd/mp3-speler, Dhr Keizer (helemaal rechts) ging naar huis met een poetspakket en dhr Dijkstra (achteraan rechts) won een speakerset.

van de Regt Adviseurs en de heer Hennie van der Most. Naaste Salland Centraal doen ook Achterhoek Nieuws, Gelderse Post, Liemers Lantaren, Montferland Nieuws, Rijssens Nieuwsblad, Klaverblad, Streekjournaal, Extra Nieuws, Contact, Elna, Groenlose Gids, Hofweekblad, Nieuwe Bathmense Krant en het Voorster Nieuws mee. Ze zijn allen lid van de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers) die deze wedstrijd opgezet heeft met het Centrum van het Familiebedrijf. De NNP bestaat 65 jaar en dit wordt gevierd op donderdag 16 september. Die dag vindt tevens de landelijke verkiezing plaats.

Vang de kortingen bij WK-actie Intersport en EP

Raalte doet mee met Duurzame Dinsdag Raalte doet mee met Duurzame Dinsdag. De regionale Duurzame Dinsdagen zijn erop gericht om initiatiefnemers op lokaal niveau in het zonnetje te zetten en tijdens de Duurzame Dates te koppelen aan externe partijen om daarmee ideeën daadwerkelijk te realiseren of bestaande ideeën op een hoger niveau te tillen.

Intersport Schutte en EP: Jan Oosterwechel verzorgen op de vrijdagavonden 18 juni en 25 juni een speciale WK-activiteit in het centrum van Raalte. Een mystery guest schiet die twee dagen vanaf 18.00 uur vanuit een grote bus honderden ballen het publiek in. Op deze ballen staan kortingspercentages die kunnen oplopen tot wel 70 procent. Gedurende het WK Voetbal kun je deze ballen inleveren bij Intersport Schutte

en EP: Jan Oosterwechel. Je kunt elke bal inzetten voor een artikel waarop dan het kortingspercentage geldt dat op de bal staat (maximaal één bal per artikel). Na de finale van het WK zijn de kortingspercentages niet meer geldig. Intersport Schutte en EP: Jan Oosterwechel doen dit jaar mee aan verschillende Oranje-activiteiten. Zo leveren beide zaken ook prijzen aan voor de WeKa Pool van Salland Centraal.

Dit is het moment dat burgers, bedrijven, verenigingen, stichtingen en overheden op regionaal niveau over duurzaamheid in gesprek komen en elkaar concreet helpen bij het uitvoeren van duurzame ideeën. Als je een idee hebt over duurzaamheid, kun je dit insturen op www. duurzamedinsdag.nl. Het idee van deelname aan dit landelijke initiatief komt uit de Klimaatklankbordgroep van de gemeente Raalte. Deze groep is een vertegenwoordiging van de Raalter maatschappij en dient als spiegel voor het gemeentelijk klimaat beleid. De groep kan inspelen op ontwikkelingen, maar ook zelf projecten aandragen.

Huyskweker Pot kleurt oranje

Gemeente Olst-Wijhe 2,8 miljoen in de plus De gemeente Olst-Wijhe heeft de jaarrekening van 2009 afgesloten met een positief resultaat 2,8 miljoen euro. Het grootste voordeel haalde de dijkgemeente uit de verkoop van Essent-aandelen. Ondanks het positieve resultaat blijft de gemeente toch een sober financieel beleid voeren, uiteraard met het oog op de crisis. Naast de verkoop van Essent-aandelen zijn enkele toegekende budgetten in 2009 nog niet gebruikt, waarvan de werkzaamheden worden in 2010 uitgevoerd. Met het resterende budget wil de gemeente een fonds vormen waarmee ze enkele grote infrastructurele projecten kan gaan financieren. In het coalitieakkoord

voor de nieuwe periode zijn diverse bezuinigingsmaatregelen gepresenteerd. Een deel daarvan wordt al in 2010 doorgevoerd in plaats van te wachten tot 2011. Dit leidt tot een bijstelling van de begroting van 2010. De jaarstukken worden in de gemeenteraadsvergadering van 21 juni 2010 besproken.

Eén nummer voor al uw particuliere vragen: (0572) 33 88 88. Rabobank. Een bank met ideeën. www.salland.rabobank.nl particulieren@salland.rabobank.nl

Kwekerij

Ma t/m vr: 08.00 - 2 0.00 Za: 09.0 0 - 17.00

Tuincentrum

Huyskweker Pot is in de ban de oranjekoorts. De hele voorkant van de kas is volgehangen met oranje bloemen, speciaal geteeld voor het WK. Het gaat om de Thunbergia Alata, een hangplant vol met oranjebloemen die zeer geschikt is om in de zon te hangen.

Voor al uw snijbloemen én bloemwerk

tuinplanten, violen én zomerbloeiers

het hele jaar door elke werkdag geopend van 9.00-12.30 én 13.30 – 18.00 uur (zat. tot 17.00) kwekers van huis uit www. kwekerij-pot.nl

streekprodukten www.sallandsbest.nl


Prijswinnaars 2e week 1211-6251-8622-5359 1145-3668-4909-3541 1976-6349-6818-5043 1442-2971-9527-1727 2729-8310-5366-9900 1278-1724-3789-3773 2279-5097-8648-8954 1168-6475-9873-1943 2464-8959-9409-1171 1388-3850-5089-3897 1648-9952-7822-8256 3675-5561-6785-7243 3528-7870-9766-6224 1002-8182-9910-6005 3525-5695-7905-3440 3647-6897-4546-1042 2735-2065-1120-7404 1500-8373-9365-2711 2590-5091-7687-4165 3312-9025-7191-7883 1508-4211-6535-1041 1210-9874-8743-4097 3411-7585-8694-1719 1116-3521-4257-9724 3313-3212-5123-5981 2183-1290-7903-7648 3345-4481-2371-6410 1556-4881-9740-6059 2222-5941-4041-1382 2577-4295-3746-4847

Ras h. witteveen Irma In \’t Veld Riekje Rijk D. de Brie Hagen lieke sibelt j.meijer H.G.M. Meijer A. Wiefferink WCA schuurman andre heetkamp hanijenkamp T. Wiefferink-Oosterwechel J.M. Klein Douwel hulsman van der sluis blankenvoorde mariet schrijver swartjes Baker Hauptmeijer p.zeeman Grootenhuis hans lucassen Serge Nijhuis hanijenkamp van der Sterren Hondshorst veuger

Wijhe Raalte Raalte Heeten Raalte Raalte Lemelerveld Raalte Raalte Marienheem Raalte Holten Raalte Raalte Raalte Raalte Wesepe Heeten Raalte Broekland Heeten Nw Heeten Deventer Raalte Olst Raalte Raalte Raalte Broekland Raalte

Zomeractie

Foto & Zo Juwelier Boertie Schoenmakerij Du Buf Boertie Optiek Knock Knock Jeansstore Inmind by Ter Haar Ter Haar Mode voor de man Creashop Duymelot Street-One Store Raalte G&W Plantijn Huiskes mode ZZAPP Albers Mode MIXXL Bakkerij van der Most Multi-vlaai Expert Holterman Elferink Schoenen Keurslagerij Wim Tutert Koffiehuus Hoekman Broekenhuis Livera Firstlady Young VIF Vif Jeans Store Formido Salon Betty Flair Fashion Automat Raalte Passie Flora Salland

Studio waardebon twv. â‚Ź 25,Sieradengeschenkbon twv. â‚Ź 25,Schoenpoetsset leder Cadeaubon â‚Ź 25,T-shirt korte mouw twv. â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Poloshirt korte mouw Hobbypakket Cadeaubon â‚Ź 25,Pakket twv. â‚Ź 25 Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Bakkersmand 25 Cadeaubon â‚Ź 25,Elektonische poffertjesmaker Cadeaubon â‚Ź 25,Vleespakket Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Heggenschaar Cadeaubon â‚Ź 25,Cadeaubon â‚Ź 25,Poetsemmer Opgemaakt glas

Jan Oosterwechel

Stationsstraat 36a Raalte (0572) 36 51 35 Zonnestudio Gelaatsbehandeling Pedicure Manicure

Ewald Diekman, Marktstraat 18, 8102 CK Raalte T: 0572 - 351253 E: info@boertieoptiek.nl

TERHAAR

mode voor dĂŠ man Herenstraat 20, Raalte Tel. 0572 - 351 266

Haarco De SFEERMAKERS uit Raalte

Marktstraat 23 8102 CH Raalte T (0572) 35 34 85

KAMA mode (ERENSTRAATs2AALTE WWWKAMAMODENL


Kruiper

www.midzomerfees

NK Gazonmaaierraces

t.nl

unt!

Pit-Bike races met st

Hoogeslag

middag

ZuidAfrikaanse als epicentrum

Midzomerboom

zondag

Ronnie Ruysdael

V r i j dag 1 8 t / m z o n dag 2 0 j u n i Wipe Out

Midzomer

vrijdagavond

Jannes


Hellendoornseweg 42 8106 PL MariĂŤnheem Telefoon 0572 355845

Vaderdag aanbieding: uitknipbon uitknipbon

Hartslagmeter of fietscomputer

15% korting

uitknipbon Tuingereedschap process cyan

15% korting

uitknipbon

Fietsbrillen

15% korting Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte - tel:0572-362800 pms 661 info@kruipertweewielers.nl process cyan

pms 349

Deze akties zijn geldig van: 14 t/m 21 juni

10% korting pms 661

Fietskleding


M id z o m e r fe e s te n

M a r ië n h e e m

Vri jda g 18 t/m zon da g 20 jun i

Midzomerfeesten op zaterdag in teken van WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal

Met heel Mariënheem de schouders eronder Trots “We mochten ook dit jaar weer rekenen op de hulp van vele sponsoren en plaatsgenoten”, vertelt Wout. “Neem de Hoogeslag Pitbikeraces. Bouwbedrijf Hoogeslag heeft twee pit bikes ter beschikking gesteld. Kruiper Tweewielers in Raalte heeft de Gazonmaaiersrace mogelijk gemaakt, Vekoma financiert het mini mixed toernooi en de Formido de luchtballonvaart. Maar ook vanuit de dorpsbewoners zelf krijgen we alle medewerking. Voor de Midzomer Wipe Out hebben enkele Mariënhemers onder leiding van Raymond Holtmaat zelf een centrifuge gemaakt. Daarvoor hebben ze gebruik gemaakt van een grote landbouwmachine. Ze zijn in elk geval erg creatief geweest. Dat we in Mariënheem zoveel mensen en bedrijven hebben die hun handen uit de mouwen willen steken voor het feest, daar mogen we met zijn allen best trots op zijn!”

Vorig jaar vierde het Midzomerfeest in Mariënheem op uitgelaten wijze het 25-jarig jubileum. Dat gebeurde met een bomvol programma dat eenmalig ook nog met de donderdagavond was uitgebreid. “Het was dus de uitdaging om dit jaar met minder middelen weer net zo’n mooi programma te bieden”, vertellen Chris Heetkamp, Roy Huis in ’t Veld en Wout Jansen Holleboom namens Stichting Midzomerfeesten Mariënheem. “En daarin zijn we wat ons betreft helemaal geslaagd.” “Op oude vertrouwde voet verder”, zo mogen we de insteek van de Midzomerfeesten in Mariënheem wel omschrijven. “Maar dan wel weer met veel enthousiasme en ook wel weer nieuwe of relatief nieuwe programmaonderdelen.” Zo gaan vrijdagavond de Hoogeslag Pitbikeraces op herhaling. Rondjes rijden om de Midzomerboom op crossfietsen, pitbikes (kleine crossmotoren) en andere (cross)voertuigen. Daartoe wordt er een circuitje aangelegd met diverse hindernissen. Zoals dat dan hoort, zal een waterpartij niet ontbreken. Maak je dus maar op voor een prachtig water- en modderballet! “De

Hoogeslag Pitbikeraces bleken vorig jaar een groot succes”, stelt Wout. “Het bracht heel veel publiek op de been, zodat het vrijdagavond al vroeg gezellig druk was op het terrein.” Het publiek van de Hoogeslag Pitbikeraces kan ook kijken naar een spectaculaire stunt van de Amerikaanse Raaltenaar Chuck Borden. Deze stuntman is in Amerika al tientallen jaren actief voor Hollywood en de tv-wereld. Zo was hij onder andere te zien in ‘Independence Day’, Scream 3 en Star Trek Voyager. Wat Chuck gaat doen, is nog een verrassing, “maar het gaat in elk geval spectaculair worden”.

Ook nieuw op het programma zijn de Kruiper NK-gazonmaaiersraces. “We zijn heel blij dat het gelukt is om de gazonmaaiersraces naar Mariënheem te halen.”, stelt Chris. “Het zal er hard aan toe gaan op het circuit, dat

kunnen we het publiek garanderen. Die gazonmaaiers halen snelheden van over de honderd kilometer per uur. Deze races zullen niet plaatsvinden op het feestterrein, maar op een weiland ernaast. Daar leggen we een circuit aan van zo’n driehonderd vierkante meter. We zijn heel erg blij dat de eigenaren van het land, de familie Assendorp, eraan mee willen werken, want het landje zal voor een deel best op de kop gezet worden!” De zondagmiddag staat altijd in het teken van spectaculair volksvermaak. Daarmee heeft het Midzomerfeest inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd. Dat bleek wel toen er vorig jaar, ter ere van het 25-jarig jubileum, diverse oude spelletjes eenmalig opnieuw op het programma stonden. De kamelenrace, de babykruipwedstrijden en de kinderwagenrace bleken nog niks aan verbeeldingskracht verloren te hebben. Dit jaar gaan ze in Mariënheem Wipe Out spelen. Enkele spectaculaire spelletjes naar het model van het bekende TV-programma Wipe Out. Het springen over ballen, de menselijke centrifuge en natuurlijk de grote zeephelling zullen niet ontbreken. En dan zijn er natuurlijk nog de optredens van Jannes (vrijdagavond), de grote feestavond op zaterdag en het optreden van Ronnie Ruysdael (ex-Sjonnies) op zondag en vertrouwde onderdelen als de kermis, het opzetten van de Midzomerboom, de toertocht van Amerikaanse auto’s, de Formido luchtballon en meer, veel meer. Wout: “Al met al een programma waar we trots op mogen wezen.”

Oranje Het dagprogramma van de zaterdag is volledig opgebouwd rondom de WK voetbalwedstrijd Nederland-Japan die om 13.30 uur begint. Deze is in de tent te zien op groot scherm. In verband met de wedstrijd staat de hele dag in het teken van Zuid Afrikaanse sferen. Een djembégroep zorgt ’s middags voor Zuid-Afrikaanse muziek en dans, en verder staan er voetbalspelletjes op het programma. Het Vekoma mini mixed toernooi is in verband met de wedstrijd eenmalig verplaatst naar de ochtend. “Natuurlijk waren we niet echt blij toen we te weten kwamen dat er een WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal gepland stond op de zaterdagmiddag”, vertelt Wout. “Maar dan kun je gaan zitten balen of er mee aan de slag gaan. Wij hebben besloten om van die zwakte onze kracht te maken en het hele zaterdagprogramma te laten draaien om die wedstrijd. Met een Zuid Afrikaans orkest en met de wedstrijd op groot scherm. We hebben zelfs flyers laten drukken met het hele WK-speelschema!”


Wij wensen iedereen prachtige Midzomerdagen!

(box vrij)

Alfons Heetkamp 06-1975.8104

Pensionstalling***** Paarden & Pony’s

www.bagatelle.nl WeeWeeWeePuntStalThoomsPuntEnEl

Nijverdalseweg 10 Mariënheem 0572 358484

CHIROPRACTIE SALLAND Voor klachten aan het zenuw-, spier- en skeletsysteem zoals:

Bouwen op maat!

Hellendoornseweg 4 Hellendoornseweg 4 Mariënheem Mariënheem Tel.:Tel. 0572-351227 : 0572-351227 www.hoogeslagbouw.nl www.hoogeslagbouw.nl

Hoogeslag bv

• Lage rugpijn, Spit, Ischias • Hernia (ook na operaties) • Bekkenpijn • Heuppijn, slijmbeursontsteking van de heup • Zwangerschapspijnen en bekkennstabiliteit • Artrose: slijtage in de rug, nek, heupen en knieën • Enkel en voetproblemen • Chronische pijnklachten • Fibromyalgie • Sportblessures • Nekpijn • Hoofdpijn, Migraine, Duizeligheid • Whiplash • Aangezichtspijnen

• Middenrug-, ribpijn en borstbeenpijn (Tietze) • Schouderklachten: Slijmbeurs-, Peesschede- en kapselontstekingen. ”Frozen shoulder”en Thoracic Outlet Syndroom • RSI klachten,Tenniselleboog, Golfersarm, muisarm • Carpaal tunnel syndroom, • Elleboog-, Pols- en Handklachten. • Huilbabies & kinderen met: KISS of KIDD-syndroom, Slaapproblemen, Darmproblemen/koliek/obstipatie, Motorische problemen

Voor meer informatie of een afspraak: R.D. Smink , chiropractor 0572-380408 of 06-25047065 De Hagebelt 12, 8106 BD, Marienheem (kwalificaties R.D. Smink: 4 jarige HBO-opleiding fysiotherapie en 5 jarige universitaire opleiding Chiropractie).

www.chiropractiesalland.nl


Liset@home

ERIK | bouwplancoördinatie Krusestraat 3 8106 BG Mariënheem M: 06-36301360 www.erikplan.nl E: info@erikplan.nl

Dames-, heren- & kinderkapster Liset Lorkeers-Hulsman Ambulant kapster De Veenen 3 8106 BC Mariënheem mob. 06-24797455 www.lisetathome.nl -

bouwbesluitberekeningen - bouwbesluitberekeningen coördineren vergunningenproces - coördineren vergunningenproces bestemmingsplanprocedures - bestemmingsplanprocedures ERIK | bouwplancoördinatie advies over bouwregelgeving - advies over bouwregelgeving Krusestraat 3 8106 BG Mariënheem - verzorgen aanvragen aanvragen bouwvergunning verzorgen bouwvergunning M: 06-36301360 www.erikplan.nl E: info@erikplan.nl

kijk op www.erikplan.nl voor meer informatie

-

ERIK | bouwplancoördinatie Krusestraat 3 8106 BG Mariënheem bouwbesluitberekeningen coördineren vergunningenproces M: 06-36301360 bestemmingsplanprocedures www.erikplan.nl advies over bouwregelgeving E: info@erikplan.nl verzorgen aanvragen bouwvergunning

kijk op www.erikplan.nl voor meer informatie

bouwbesluitberekeningen coördineren vergunningenproces bestemmingsplanprocedures advies over bouwregelgeving verzorgen aanvragen bouwvergunning

kijk op www.erikplan.nl voor meer informatie

Steege 5a Raalte 0572-370030


bouw & klussenbedrijf

• Manege Bartelds verzorgt zowel uurals dagtochten met huifkar of Jan Plezier getrokken door paard(en). • Ook pony- of paardrijlessen beginners en gevorderden. • Buitenritten • Pensionstalling • Overdekte rijbak

EVERS MARIËNHEEM Tel. 06-10532966

In overleg kunnen wij ook op andere plaatsen aanwezig zijn

bouw & klussen

Inlichtingen: Mans Bartelds Raamsweg 12, Mariënheem tel. (0572) 35 15 60

bedrijf

EVER

S

Nieuwbouw – Verbouw – Agrarische Bouw – Veranda’s - Sierhekwerk

Het Fiester 3 8106 PP Marienheem

Tel: 0572-352859 info@bajo-bouw.nl www.bajo-bouw.nl

die doet het

VOOR ALLE VADERS VAN NEDERLAND!

Met gratis Philips neus- en oortrimmer t.w.v. 15,95

164,95

Met gratis vaderdag verwenpakket!

124,-* * Na 25,- refund via Philips

99,95

89,-

Voor iedere baard

Sensationele senseo

Dit oplaadbare scheerapparaat heeft speed XL scheerhoofden voor 50% meer scheeroppervlak. De scheerkop is verend en volgt daarmee eenvoudig de contouren van uw gezicht. Dit scheerapparaat is uitwasbaar onder stromend water en heeft een snellaadfunctie. (Afgebeeld model HQ8250)

Deze Senseo in unieke vierkante vorm heeft een uniek koffiezetsysteem voor een optimale smaak. Het waterreservoir is geschikt voor 1,2 liter water en is afneembaar. Deze Senseo heeft een in hoogte verstelbare lekbak en schakelt automatisch uit na 30 minuten. De koffiepads voor deze Senseo zijn in vele verschillende smaken te verkrijgen waardoor u altijd heerlijke koffie heeft binnen 1 minuut. (Afgebeeld model HD7860/60)

DE KEUZE VAN EP:

Twee tandenborstels voor de prijs van één Deze oplaadbare tandenborstel zorgt voor natuurlijk wittere tanden dankzij de gepatenteerde sonische technologie. De tandenborstel heeft 3 standen voor het verwijderen van verkleuringen, voor het grondig reinigen van gevoelig tandvlees en voor standaard reiniging. Beschikt over een 2 minuten TV timer en een interval timer.

Hoe kies je uit 100 TV's of bijvoorbeeld 50 wasmachines? EP: heeft al een keuze voor u gemaakt. Immers, we willen zeker weten dat u tevreden bent over uw aankoop. Daarom selecteren we alléén die merken en producten die passen bij onze normen en dus garant staan voor uw tevredenheid. Zo wordt kiezen voor u een stuk makkelijker.

EP: die doet het

(Afgebeeld model HX6730/33)

Met gratis opzetborstels t.w.v. 24,99

144,95

99,-

RIS XL

MET ICI PA

NU ON CADWEAAARUDBE

Jan Oosterwechel

TER

VAN € 20

SPEEL HET WK-MEMORYSPEL OP WWW.EP.NL VOOR MOOIE PRIJZEN

Beeld & Geluid - Telecom - Multimedia - Wassen & Drogen - Koelen & Vriezen Huishoudelijke apparatuur - Inbouwapparatuur

Herenstraat 10 - 8102 CP Raalte - Tel.: (0572) 39 21 80 - Fax: (0572) 39 21 81


M id z o m e r fe e s te n

M a r ië n h e e m

Vri jda g 18 t/m zon da g 20 jun i

P ro g ra m m a v r i j d a g 18 juni 2010

16.00 - 18.30 uur

Ondernemers bijeenkomst met bekendmaking van ondernemer Mariënheem 2010

18.00 - 21.00 uur

HOOGESLAG Pitbikeraces rondom de Midzomerboom voor jeugd van 12 tot 16 jaar en volwassenen. Met als onderdeel een levensgevaarlijke stunt!!

19.00 uur Opening kermis 19.30 uur

Intocht en opzetten Midzomerboom door bewoners Mariënheem

20.00 uur

Officiële opening 26e Midzomerfeesten, ontsteken Midzomervuur

21.00 - 22.00 uur

Bekendmaking winnaar Midzomerstraat 2010

21.00 - 01.00 uur Avondprogramma: • m.m.v. de band ‘The Wonders’ • Met gastoptreden van Jannes (rond 21.30 uur) Toegang gratis!! Hele weekend Gedurende het gehele weekend zijn de versierde straten in Mariënheem te bezichtigen!

Verkiezing Ondernemer Mariënheem 2010 Jannes, De Koning Voor de eerste keer kiest Mariënheem de ondernemer van het jaar. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Ondernemersbijeenkomst op de vrijdag. De ondernemingen die zijn opgegeven, worden door een onafhankelijke commissie beoordeeld op meerdere criteria, zoals de uitslag van een stemronde, het maatschappelijk belang van

de onderneming, de motivatie van de opgave en de sociale bijdrage die het bedrijf levert. Het wordt spannend. Het kan net zo goed een ZZP-er worden als een groot bedrijf. De verkiezing stond

eerst gepland voor Mariënheem Timmert Aan De Weg, maar na overleg tussen de organisatie van dat evenement en Stichting Midzomerfeesten is ervoor gekozen om de verkiezing te verplaatsen. Dit om de onafhankelijkheid van de beoordeling nog meer te waarborgen.

der Piraten

Pitbikeraces met grote stunt Lekker scheuren door het betere zand-, water- en modderwerk, dat is wat de deelnemers aan de Hoogeslag Pitbikeraces op vrijdagavond te wachten staat. De deelnemers komen uit in drie klasses: De BMX-klasse voor de jeugd, de Hoogeslag Pitbikeraces voor jong en oud en de vrije klasse waarbij alle deelnemers hun eigen (brommer)voertuig mogen meenemen. CRT Raalte stelt enkele BMX-fietsen ter beschikking voor de jeugd. Voor de Hoogeslag Pit Bike Races heeft Bouwbedrijf Hoogeslag twee pitbikes (kleine crossmotoren) geregeld, waarvan alle deelnemers

gebruik mogen maken. De winnaar van de Pitbikeraces mag één van die motoren mee naar huis nemen! En wat de vrije klasse betreft: Verras het publiek maar! Er staat de toeschouwers überhaupt een verras-

sing te wachten, want de in Raalte woonachtige stuntman Chuck Borden is bereid gevonden om een grote stunt te verzorgen. Wat precies? Dat zeggen we natuurlijk niet, maar van Chuck mag je wat verwachten! Hij speelde onder andere mee in films als Independence Day en Scream 3, maar ook in TV-series als Buffy The Vampire Slayer en Star Trek Voyager. Chuck verzorgde tijdens Ribs & Blues meerdere optredens.

De megapopulaire Drentse volkszanger Jannes verzorgt vrijdagavond een optreden in de tent. Hij is bekend van hits als ‘Ga maar weg’, ‘Dam Dam’, ‘Adio, Amore, adio’, ‘Een beetje meer’ en ‘Zwevend naar ’t geluk’. Jannes is een echte volksheld. Tijdens de vele grote piratenfestijnen in het land scoort hij het ene succes na het andere. Niet voor niets geldt hij als de ‘Koning der Piraten’. Natuurlijk

komt dat door de kwaliteiten van zijn stem en zijn liedjes, maar ook door de gunfactor! Jannes is altijd gewoon van het volk gebleven. Voor hem geen rare sterrenstrapatsen.

The Wonders De vier muzikanten van The Wonders ken je misschien nog wel van hun tijd in Deluxe. Als ‘The Wonders’ gaan ze gewoon verder waar ze zijn gestopt: Telkens opnieuw een feestje bouwen. De heren zoeken volop de interactie met het publiek. Muzikaal entertainment met een vette knipoog en een flinke dosis zelfspot, dat is wat je kan verwachten van The Wonders. Ze doen wat het publiek graag wil horen en zien. Of, zoals ze zelf zeggen: “Alles is al een keer gedaan, alleen nog niet door ons!”


Slim zakendoen is op het juiste moment instappen.

Avensis Business: extra rijk uitgerust en tijdelijk zeer voordelig. Nu vanaf € 28.090,-. Meer kwaliteit voor minder geld. Een aanbod waarvan u achteraf zegt: ’dat had ik niet willen missen’ En omdat we zeker willen zijn dat u het echt niet mist, bij deze: de extra rijk uitgeruste én tijdelijk zeer voordelige, Avensis Business uitvoering! U zult genieten van de stijlvolle luxe in deze dynamische en atletische sedan of wagon. Met standaard op de Business uitvoering: 17” lichtmetalen velgen,

Full Map navigatie met Bluetooth®, parkeerhulpcamera en Privacy Glass. Bovenop deze luxe standaarduitrusting, kunt u nu kiezen uit vele andere extra’s waarmee u gegarandeerd succes zult oogsten. En dat voor een minstens net zo geslaagde prijs. Uw voordeel kan oplopen tot wel € 7.900,-! Dit ís dus het juiste moment. Kom bij ons langs en stap vandaag nog in... uiteraard voor een geslaagde proefrit.

Brandstofverbruik (2004/3/EC ) varieert van 5,4 l/100 km (18,5 km/l) t/m 7,0 l/100 km (14,3 km/l), CO 2 141 - 174 gr/km.

Morrenhof

Raalte, Klipperweg 5, 0572-361616 Prijzen inclusief BTW, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Leaseprijs vanaf €479,- per maand (Toyota Financial Services) op basis van full operational lease, 48 maanden en 20.000 km per jaar, excl. BTW, brandstof en 75% bonus/malus. Afgebeeld Avensis Wagon Executive Business Special €36.290,- met afgebeeld panoramadak en H.I.D. bi-xenon koplampen €1.490,- extra. Wijzigingen voorbehouden.


M id z o m e r fe e s te n

M a r ië n h e e m

Vri jda g 18 t/m zon da g 20 jun i

P ro g ra m m a z at e rd ag 19 juni 2010

09.30 - 11.30 uur

Kinderprogramma voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit Mariënheem

09.30 - 11.30 uur

Ontbijtshow voor alle Mariënhemers met o.a. • bekendmaking van de Midzomerkei 2010 • zang- en muziekgroep ‘Nog eentie’ • verrassende act

09.30 - 12.30 uur

VEKOMA mini mixed voetbal toernooi

13.00 - 17.00 uur

Zuid-Afrikaanse thema-middag met o.a:

13.30 - 15.30 uur

WK voetbalwedstrijd Nederland – Japan (op groot scherm)

15.30 - 17.00 uur

Zuid-Afrikaanse muziek, dans en spelen

21.00 - 01.00 uur

Feestavond m.m.v. de band ‘MXL’ in de grote tent en in de kleine tent m.m.v. AK sound ‘Rock & Rave’ Terras entree: > 16 jaar: € 10,- < 16 jaar: € 5,-

Hele weekend Gedurende het gehele weekend zijn de versierde straten in Mariënheem te bezichtigen!

Ontbijtshow: Echt dorpsgebeuren De jaarlijkse ontbijtshow is voor alle Mariënhemers een hoogtepunt van het Midzomerfeestprogramma. Jong en oud geniet gezamenlijk van een ontbijtje en ondertussen is er muziek van het Mariënheemse gezelligheidskoor ‘Nog Eentie’. Ook wordt de Midzomerkei van 2010 bekend gemaakt. Dat is een oorkonde voor een inwoner van Mariënheem die zich op wat voor manier dan ook achter de schermen verdienstelijk maakt voor de gemeenschap. Ook op het programma: Een speciale verrassingsact. De organisatie wil alleen kwijt dat het gaat om een DVD-presentatie. Voor de basisschooljeugd is er tegelijkertijd een speciaal kinderprogramma.

Zaterdagmiddag in oranjesferen ‘If you can’t beat them, join them’. Het is een Engels gezegde dat op zaterdagmiddag helemaal van toepassing is op de Midzomerfeesten. Deze middag staat helemaal in het teken van Zuid-Afrika. Dit natuurlijk om in te haken op het WK voetbal dat dit jaar plaatsvindt in Zuid-Afrika. Een Djèmbégroep verzorgt Zuid-Afrikaanse muziek en dans en verder zijn er voetbalspelletjes. Iedereen kan meedoen. En natuurlijk kun je om 13.30 uur kijken naar de wedstrijd Nederland-Japan op een groot scherm. Want dat is natuurlijk wel de ultieme manier om de wedstrijd te beleven: Samen in de tent in Mariënheem.

MXL en Rock & Rave Vekoma Mini Mixed naar de ochtend In verband met de wedstrijd Nederland-Japan is het jaarlijkse Vekoma Mini Mixed voetbaltoernooi verplaatst naar de ochtend. Inderdaad, ’s ochtends en dus niet ’s middags, want dan zit iedereen natuurlijk in de tent om de wedstrijd op groot scherm te bekijken. Dat

De grote feestavond op zaterdag is al jaren een grote publiekstrekker. Vanuit de hele regio rijden de taxibusjes af en aan om de tentfeestliefhebbers/stappers aan te voeren. De Top 40-formatie MXL tekent voor

de muziek in de grote tent. MXL is een band die een kamerbreed repertoire wil én kan spelen: Pop, rock, soul, funk, r&b, hiphop, Nederlandstalig en dance. Dat gaat dus van Guns ’n Roses tot Justin Timberlake, van David Guetta tot Tom Jones en van André Hazes tot Bee Gees. Dat alles begeleid door een grote licht- en multimediashow. De heren hebben ervaring opgedaan in bands als Big Nick, Monroe en Major League. In de kleine tent is er een Rock & Rave feest, waarbij dance en rock worden afgewisseld.

houdt dus in dat de deelnemers aan dit gezelligheidstoernooi zich wat eerder de slaap uit de ogen moeten wrijven. Nog een beetje brak van

de avond ervoor? Geen probleem toch, je zit allemaal in hetzelfde schuitje! Voor de deelname had de verschuiving overigens geen gevolgen. Het maximaal aantal deelnemende teams van twintig was binnen no time bereikt.


MARIËNHEEM, SLUIZENMOAT 9 Te koop luxe VRIJSTAAND WOONHUIS gebouwd in 2001 met inpandige geïsoleerde garage, op fraaie locatie gelegen met 702 m2. grond en een afzonderlijke vrijstaande garage van 35 m2. Indeling Begane grond: Hal. Toilet. Woonkamer met ruime erker. Royale woonkeuken (20 m2.) Met luxe inbouwkeuken. Via openslaande tuindeuren toegang tot terras. Bijkeuken. Tweede toilet. Vanuit bijkeuken toegang tot geheel geïsoleerde garage voorzien van elektrische garagedeur. Eerste verdieping: Overloop. Drie slaapkamers, ouderslaapkamer van 18 m2. Luxe badkamer. Hobby/werkkamer. Stookruimte met combiketel en zonneboiler. Zolderverdieping. De energiezuinige woning is tot in detail afgewerkt en beschikt in alle vertrekken over comfortabele vloerverwarming. De fraai aangelegde tuin op het noordoosten heeft de beschikking over een prachtig ruim overdekt terras met zeer veel privacy.

VRAAGPRIJS: € 519.000, K.K.

Keizersveldweg 10 - 8106 AG Mariënheem Keizersveldweg - 8106 AG Mariënheem tel. 10 0572-351602 Keizersveldweg 10 - 8106 AG Mariënheem tel. 0572-351602 www.tibbenmariënheem.nl tel. 0572-351602 www.tibbenmariënheem.nl www.tibbenmariënheem.nl

Wining & Dining

Gasterij De

Kruidentuin Op zondag 20 juni van 18.00-20.00 uur

Midzomerbuffet

MAKELAARDIJ BOSCH RAALTE BV De Plas 6, 8102 CS Raalte Tel. (0572) 30 22 03

www.boschmakelaardij.nl

Altijd de juiste temperatuur!

Koeltechniek Airconditioning Warmtepomp

uitgebreid koud/warm buffet

Wij wensen u een prettig Midzomerfeest

Gasterij de Kruidentuin

Een zaak waar je zaken mee kunt doen! Hellendoornseweg 1 - 8106 AH Marienheem (0572) 351 238 www.dekruidentuin.nl

Wissinkweg 4 8106 PG Mariënheem T 0572 35 73 37 M 06 26 88 74 16 info@kruiperkoudetechniek.nl www.kruiperkoudetechniek.nl

F-gassen gecertificeerd Lid van de NVKL


M id z o m e r fe e s te n

M a r ië n h e e m

Vri jda g 18 t/m zon da g 20 jun i

09.00 uur

P ro g ra m m a z o n d a g 20 juni 2010 Eucharistieviering

09.30 - 12.30 uur

Start fietstocht van 30 km in de regio

09.00 - 09.30 uur

Start mountainbiketocht

10.00 - 12.30 uur

Toertocht Amerikaanse auto’s met aansluitend bezichtiging

10.30 - 14.30 uur

KRUIPER NK-gazonmaaierraces

14.30 - 16.30 uur

Zondagmiddag spektakel: Midzomer Wipe Out 2010 Verschillende hilarische spelen rondom de Midzomerboom met o.a. • menselijke centrifuge • aqua bubble • zeephelling

17.00 - 20.00 uur

Muziekfestijn m.m.v. AK sound met optreden van Ronnie Ruysdael (voormalig leadzanger van De Sjonnies)

19.30 uur

Vertrek FORMIDO luchtballon met o.a. Midzomerkei 2010

21.00 - 01.00 uur

Midzomerslotfeest m.m.v. de band ‘Tilt’; Toegang gratis!!

Hele weekend Gedurende het gehele weekend zijn de versierde straten in Mariënheem te bezichtigen!

Mountainbikers de bospaden op

Vol gas met de gazonmaaiers Het Midzomerfeest in Mariënheem presenteert dit jaar voor het eerst een spectaculaire gazonmaaiersrace. De wedstrijden tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap gazonmaaierracen. De race vindt plaats op het feestterrein. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Kruiper Tweewielers. Stichting Midzomerfeesten Mariënheem is ontzettend trots dat het gelukt is om een NK-wedstrijd naar Mariënheem te halen. Twee jaar geleden was er al een kleine demo en die was dermate spectaculair dat de gazonmaaiersrace dit jaar is opgewaardeerd tot een volwaardig programmaonderdeel. Het zal er hard aan toe gaan op het circuit dat naast het feestterrein komt te liggen. Want onderschat het niet, die gazonmaaiers gaan vreselijk snel. Er worden snelheden bereikt van ruim over de 100 km/u. Vol gas erop!

Midzomerslotfeest met Tilt ATB Club Mariënheem houdt ook dit jaar weer een ATB toertocht tijdens het Midzomerfeest. Net als voorgaande jaren gaat de route onder andere over de Luttenberg en de Hellendoornseberg. Verharde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. De deelnemers kunnen kiezen

uit routes van 30 en 45 kilometer. De start is tussen 9.00 en 9.30 uur bij de tent op het feestterrein. De deelnamekosten bedragen 3 euro (inclusief koffie en een versnapering onderweg). Valhelmen zijn verplicht. Voor meer informatie zie www.midzomerfeest.nl.

Aan alles komt een eind, ook aan het Midzomerfeest. Maar niet

Ex-Sjonnie Ronnie Ruysdael is terug

Wipe Out in Mariënheem Geen mooier vermaak dan leedvermaak! En wat dat betreft kunnen de bezoekers van het zondagmiddagprogramma hun hart ophalen. Want ze gaan in Mariënheem Wipe Out spelen en dat gaat ongetwijfeld leiden tot spectaculaire valpartijen en spetterende waterballetten.

voordat het feest is afgesloten met het Midzomerslotfeest. De allround top 40-formatie Tilt verzorgt de muziek. Deze vijfkoppige band heeft inmiddels bijna elk podium in Nederland wel gezien. Als hoofdprogramma, maar ook als

begeleider van artiesten als Lee Towers, George Baker of Marco Borsato. Geen rare fratsen bij Tilt (dat scheelt). ‘Wij zijn hetzelfde als het publiek’ is wat dat betreft het motto. Muzikaal gezien tapt Tilt uit vele vaatjes. Van disco tot Nederlandstalig en van (hard) rock tot evergreens.

Moderne gladiatoren gaan met elkaar de strijd aan op allerlei vreemdsoortige spelonderdelen. Springen over enorme ballen, een menselijke centrifuge en natuurlijk ook een spectaculaire zeephelling, het zal allemaal niet ontbreken in Mariënheem. Natuurlijk wordt er goed gewaakt over de veiligheid van de deelnemers. En wat is er dan leuker dan vrienden en kennissen van je eens goed op hun smoel te zien gaan! Wij kunnen zo gauw niks verzinnen…

Ronnie Ruysdael treedt in de loop van zondagmiddag en –avond op in de tent. Ronnie kennen we natuurlijk als voormalige leadzanger van De Sjonnies. Ronnie is na het uiteenvallen van die band gewoon op de oude voet verder gegaan. De ‘Man met de bakkebaarden’ zingt alle bekende hits van De Sjonnies. ‘Dans je de hele nacht met mij’. ‘Annemarie’, ‘Blauw van de sangria’ zullen uiteraard niet ontbreken. En ondertussen weet hij met behulp van een breed assortiment aan gadgets het publiek volledig bij zijn show te betrekken. Want in de polonaise dat zul je!


Wie denkt Veldman wel dat’ie is? Veldman is een professioneel mechanisatiebedrijf. In 1985 is de basis gelegd met het verkopen, repareren en onderhouden van landbouwmachines. De markt is in de loop der tijd veranderd en Veldman is daarin meegegaan. Tegenwoordig hebben wij machines in ons assortiment voor zowel de particulier als professional. Wij zijn dealer van diverse gerenommeerde merken zoals Massey Ferguson tractoren, Fella hooibouwmachines, Stihl Tuin & Park, Stiga grasmaaiers en Kärcher reinigingsapparatuur. Daarnaast mogen wij als COM-VCA- gecertificeerd bedrijf diverse machines en gereedschappen keuren. Ook voor airco onderhoud of hydrauliekslang-reparatie kunt u bij Op dit moment werken wij met ruim 20 mensen in ons ons terecht. bedrijf. Met ons allen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. In de komende tijd zullen wij u informeren over actuele thema’s die voor u van belang kunnen zijn. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze Site.

Actie aanbieding!

Tijdens de Midzom erfeesten bij elke aa nschaf van een Duw- of Zit maaier, krijgt u een

STIHL strimmer cad

eau

Hellendoornseweg 54 Mariënheem, Tel. 0572 - 35 19 79 www.lmbveldman.nl, e-mail: info@lmbveldman.nl


ARO ALLGEAR

JURK KY CREATION van € 29.95

NU € 19.95

JURK ICHI van € 39.95

NU € 24.50

JURK FRANSA van € 42.95

NU € 30.00

JURK TOM TAILOR van € 49.95

NU € 39.95

HAREMBROEK MADONNA NU € 14.95

MADONNA SHORT NU € 14.95

NTS TOP van € 59.95

NU € 30.00

MADONNA T-SHIRT NU € 7.95

MADONNA TOP NU € 9.95

IPANEMA SANDAAL van € 21.95

NU € 17.50

BIRKENSTOCK SANDAAL

FITTERS SLIPPER

van € 39.95

NU € 30.00

van € 39.95

NU € 29.95

S.OLIVER SANDAAL van € 59.95

NU € 35.00

REPLAY SANDAAL

Enkele merken:

van € 89.95

NU € 50.00

* Vraag naar de voorwaarden. De actieprijs geldt uitsluitend voor de hier afgebeelde artikelen. Deze aanbiedingen zijn geldig van 14 t/m 19 juni. OP=OP!

ARO ALLGEAR Ooster Oenerweg 32 NL-8167 PD OENE www.aro-allgear.nl


- 38cm x 50cm.

Per rol (3 meter)

Ook rechthoekig leverbaar (38cm x 45 cm)

Raalte

* EDT Tuning

ß APK-Keuringsstation ó Aircoservices w Carwash * EDT Tuning

met KortingCouPoN

VAN 4,30 VOOr

VA N A F

3,45

12,75

Deventer

Art.nr. 0510101 ß APK-Keuringsstation ó Aircoservices w Carwash

met KortingCouPoN

Art.nr. 2660040-65

RAAmfolIE STATISCH

zoNfIlTER

- Eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. - 150cm x 76cm.

- Leverbaar in geel, rood, zwart, wit, en zilver. - 180cm x 30,5cm.

U W T O TA A L L E V E R A N C I E R V O O R A L U W A U T O M AT E R I A L E N

w

Gazon- en zitmaaiers • Kettingzagen en bosmaaiers • Versnipperaars en kloofmachines • Veegmachines, H.d. reinigers en stofzuigers • Skelters en trampolines • Speeltafels en speelgoed • Hout en ijzeren inrijpoorten • Sierhekwerk en tuinverlichting • Infrarood sauna’s en spa baden • en nog veel meer roekland.nl

azon

g Wij zien u graag

Westdorplaan 126 Raalte met KortingCouPoN T 0572 - 357053 E-mail raalte@automat.nl VAN 12,95 VOOr

95

Dealer van o.a. John Deere, Stiga, Dolmar, Echo, etc

lan d

an-b m e gg en s u r oort aaier s b . e m ers ww Div en zit ek

met KortingCouPoN

wAECo KoElboX WAECO KOELBOX VAN 11, VOOr VAN moBICool T26 79,- voor MOBICOOL T27 - Inhoud 26 liter.

ro B in

Er is al een frontmaaier v.a. € 1690,00

9

49,-

wAECo KoElboX - Werkt op 12volt 55 - Stahoogte voor 2-literflessen. - inhoud,26 liter moBICool T26 - Koelt tot 18 graden onder - werkt op 12 volt - Inhoud 26 liter. omgevingstemperatuur. 2623272 - Afmetingen 33,6 x 39,5 x 29,6 cm (b/h/d) - Werkt op 12volt Art.nr. TR 1001-6 - Art.nr. stahoogte voor 2-literflessen - Stahoogte voor 2-literflessen. - koelt tot 18 graden onder - Koelt tot 18 graden onder omgevingstemperatuur. omgevingstemperatuur - Afmetingen 33,6 x 39,5 x 29,6 cm (b/h/d) ,VAN 79 VOOr - afmeting 33,6 x 39,5 x 29,6 cm (b/h/d)

10,35

Kamperstraat 1 Deventer T 0570 - 637090 E-mail deventer@automat.nl

nl bij automat kunt u ookwww.automat. uw ramen professioneel laten tinten informeer 49,- in uw vestiging naar de mogelijkheden. Q-LINE * Actie loopt t/m 7 augustus 2010

Art.nr. mobicool T26 (AS-26)

VAN 79,- VOOr

DVD hOOfDsTEunsET

49 ,t-ies c a r e m o z t e boordevol m 3 jAAR gARANTIE

- dubbele hoofdsteunset met ingebouwde 7”beeldschermen. zoNNESCHERmEN - PASKlARE voorzien van diefstalbeveiligingshoezen met rits privacy shades zijn door voorzien de perfecte pasvorm en eenvoudige - Deze beide hoofdsteunen van sony DVD loopwerk zeer geschikt als zonwering voor uw auto. Houdt de zon - montage ingebouwde luidsprekers en de warmte buiten terwijl de ramen gewoon nog open kunnen. bullit - voorzien van 2 draadloze gamepads met 300 games PoRTABlE DvD-SPElER SET Set voorDVD-MPEG, 3 of 5 ramen vanaf de B-stijl. - -speelt DivX, JPEG, CD, VCD etc. BAgAgEBoX 320 lITER Leverbaar voor bijna alle auto’s. - -usB -poort, Inhoud: 320sD, liter. MD en MMC slot en Video en Audio out aansluiting 132x78x36cm. - 2 jaar-- Afmetingen: garantie Maximaal belading: 50kg.

Art.nr. mobicool T26 (AS-26)

s ie t c a r e m o z t e m l o v e boord 99,montage mogelijk

bullit Optioneel draadloze VA N A F PoRTABlE DvD-SPElER SET 3 jAAR gARANTIE hoofdtelefoons (35,- per stuk)- 2x 7inch beeldscherm, 1x ingebouwde DVD-speler. Nu mEt grAtIs

398,-

BAgAgEBoX 320 lITER - Stereo luidsprekers en aansluiting voor hoofdtelefoons.

Art.nr. Privacy shades

- Inhoud: 320 liter. en USB. - DVD, SD-card - Bevestiging aan hoofdsteunen. - Afmetingen: 132x78x36cm. - Draagtas, kabels, en afst.bediening meegeleverd. - Maximaal belading: 50kg.

VAN 165,- VOOr

129,-

MONTAGE MOGELIJK

zoNNESCHERm “DISNEy”

VAN 199,- VOOr

149,-

- Werkt op ingebouwde accu, 12 volt of 230 volt.

ZONNEsChErm “dIsNEy” - 2 stuks. Opvouwbaar. KortingCouPoN KortingCouPoN - 2 stuks Art.nr. ABP 32

MONTAGE MOGELIJK

Art.nr. Bullit 70DS

- Voorzien van zuignap.

spELCOmputEr

KortingCouPoN

- 2x 7inch beeldscherm, 1x ingebouwde DVD-speler.

- -opvouwbaar luidsprekers en aansluiting voor hoofdtelefoons. the Pooh. 0 % enkwinnie o rt i n gvanaf 1 0 %-- Stereo ko rt i n g 2 5 % k o rt ioa.nLeverbaar g in Cars,2Princess DVD, SD-card en USB. 165,- VOOr van zuignap o P A L L E o P A L L-VAN Evoorzien o P A L Laan E hoofdsteunen. - Bevestiging met KortingCouPoN o.a. leverbaar inC Cars, Princess -g Draagtas, kabels, en afst.bediening meegeleverd. M O T I- P a r P O I n T M e u I a r s , N APooh - Werkt op ingebouwde accu, 12 volt of 230 volt. Winnie VAthe FP r o D U C t E n P r o D U CMONTAGE ten En PoEtsProDUCtEn MOGELIJK

129

De korting ontvangt u aan de kassa tegen inlevering van deze kortingscoupon.Niet geldig icm andere aanbiedingen, max. 1 bon per klant. Geldig t/m 7/8/2010

4,-

4,-

mEt KOrtINgsCOupON Art.nr. ABP 32

De korting ontvangt u aan de kassa tegen inlevering van deze kortingscoupon.Niet geldig icm andere aanbiedingen, max. 1 bon per klant. Geldig t/m 7/8/2010

van Dongenstraat 38 Broekland Tel. (0570) 53 10 19 E-mail info@bruggeman-broekland.nl PosterA1 At0960 NL

PosterA1 At0960 NL

11-01-2010

12:10

11-01-2010

12:10

149,-

MONTAGE MOGELIJK

KortingCouPoN

KortingCouPoN

KortingCouPoN

2 5 % k o rt i n g

2 0 % k o rt i n g

1 0 % k o rt i n g

MOTIP

CarPOInT

Art.nr. 7012761/12880,13835/ 22795/33253

t mis grijpt, Een winkel waar u nie s ook voor diervoeder

Art.nr. Bullit 70DS

De korting ontvangt u aan de kassa tegen inlevering van deze kortingscoupon.Niet geldig icm andere aanbiedingen, max. 1 bon per klant. Geldig t/m 7/8/2010

VAN 199,- VOOr

oP ALLE

ProDUCtEn De korting ontvangt u aan de kassa tegen inlevering van deze kortingscoupon.Niet geldig icm andere aanbiedingen, max. 1 bon per klant. Geldig t/m 7/8/2010

oP ALLE

ProDUCtEn

De korting ontvangt u aan de kassa tegen inlevering van deze kortingscoupon.Niet geldig icm andere aanbiedingen, max. 1 bon per klant. Geldig t/m 7/8/2010

oP ALLE

MeguIars

PoEtsProDUCtEn De korting ontvangt u aan de kassa tegen inlevering van deze kortingscoupon.Niet geldig icm andere aanbiedingen, max. 1 bon per klant. Geldig t/m 7/8/2010

Pagina 1

Vaderdag cadeau

Pagina 1

Laptoptas 17-18.4’’

HET PRINCIPE HET PRINCIPE

Met Eco-drive maakt Citizen het gebruik van batterijen en een batterijwissel overbodig. De mileu-onvriendelijke afvalverwerking van wegwerpbatterijen wordt zo vermeden. Lichtenergie is de basis van de technologie, die de horlogewereld heeft gerevoltioneerd.

De technologie van de toekomst De technologie van de toekomst nu al hedendaags! nu al hedendaags!

www.citizenwatch.nl

€ 39,95

€ 29,95

Eco-Drive aandrijving • 150 dagen gangreserve • edelstalen kast • geschroefde kastbodem • edelstalen band • kristalglas • veiligheidssluiting • stopwach: max 60 min, 1/1 sec. • 24 uur aanduiding • lichtgevende wijzers & index • WR 10 bar

Nu te koop bij: www.citizenwatch.nl

Herenstraat 14 - Raalte - tel. (0572) 352384


WWW.HANNINK.NL

Heesweg 30 8102HJ RAALTE Tel Fax

0572-352089 0572-355028

E-mail: info@klunderraalte.nl Internet: www.klunderraalte.nl

VOLLE BAK

Vrijstaand woonhuis, bj. 1995, met garage en 426 m² grond. Kenmerken: L-kamer met erker, rookkanaal met gaskachel en schuifpui, open keuken met inbouwapparatuur, bijkeuken, 6 slaapkamers, badkamer met bad, douche, vaste wastafel en toilet en vloerverwarming, zolderberging boven garage.

Raalte | 0570 - 52 43 44 | Wijhe | 0572 - 35 12 91

€ 389.000,-- k.k.

RAALTE, Velduil 55

Raalte I 0572 - 35 12 91 I Wijhe I 0570 - 52 43 44

Woningbouw

Utiliteitsbouw

Verbouw

! "#$!%"&'#! c

o

l

l

e

c

t

i

o

n

De stijlvolle visie op tuintextiel


WONEN 31

SALLANDCENTRAAL

WONEN in Salland Huub ter Haar: ‘Succes mede te danken aan introductie vloerverwarming’

De stijgende populariteit van de PVC-vloeren

De nieuwe collectie PVC-vloeren Haarco ‘De sfeermakers uit Raalte’ is een groot succes. Begin dit jaar presenteerde Haarco deze zelf samengestelde collectie, bestaande uit circa honderd verschillende PVC-vloeren van het merk M-Flor (tot voor kort Metroflor). De woningstofferingszaak beschikt sinds kort ook over speciale stalen van tachtig bij vijftig centimeter zodat de klanten thuis kunnen bekijken hoe de PVC-vloer(en) uitpakken in het interieur. Haarco biedt al zo’n tien jaar lang PVC-vloeren aan, maar in de afgelopen vijf jaar is de belangstelling enorm gegroeid. Dat heeft volgens Huub ter Haar alles te maken met de opkomst van de vloerverwarming. “PVC-vloeren zijn doorgaans zo’n drie millimeter dik en hebben daardoor een zeer lage warmteweerstand en dat zorgt dus voor een hoog rendement bij het gebruik van vloerverwarming.” Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel van de PVC-vloeren. De kwaliteit is zeer hoogstaand,

de vloeren zijn nauwelijks kras- en deukgevoelig en het materiaal is onderhoudsarm. De huiscollectie is heel divers: vele tientallen designs in een uitgebreid kleurenpakket. “Alles is mogelijk”, stelt Huub. “Een PVCvloer kun je eruit laten zien als een houten vloer, als parket, maar ook als marmer en andere soorten natuursteen. Het is geen slechte imitatie, het ziet er echt fotorealistisch uit. Je kunt het niet van echt onderscheiden.” Haarco biedt drie verschillende soorten PVC-vloeren: Eentje met een dikte van twee millimeter en een slijtlaag van 0,35 millimeter, de tweede met een dikte van 2,5 millimeter en een slijtlaag van 0,55 millimeter en eentje met een dikte van 3 millimeter en een slijtlaag van 0,7 millimeter. “We gaan voor hoogstaande kwaliteit”, stelt Huub. “De meeste

vloeren die we aanbieden, zijn 3 millimeter dik. Op alle vloeren geldt een garantie van vijftien jaar.” Nieuw bij Haarco is een uitgebreide collectie raamdecoraties/zonweringen van het merk ‘Sunway’. Deze wordt in enkele speciale stellingen, de zogenaamde Sunway Exposure Store, aan de klanten getoond. “Deze store is alleen te zien bij de 25 grootste Sunwaydealers van Nederland”, vertelt Huub trots. “Sunway opereert in het middensegment van de markt. Het merk biedt alle mogelijke kleuren en designs. Dat moet ook, omdat de consument zonweringen meer is gaan zien als raamdecoratie. Met name jongeren prefereren vaak een mooie zonwering boven gordijnen. We beschikken over ruim tachtig demomodellen die de klanten ook mee naar huis kunnen nemen.” Dat laatste vindt Huub enorm belangrijk. “Het hoort bij dat extra stukje service dat we willen bieden. Goede stalen en demomodellen zijn enorm van belang bij het maken van een goede keuze en daarom besteden we daar heel veel aandacht aan.” Haarco ‘De sfeermakers uit Raalte’ is gevestigd aan de Marktstraat 23, tel: 0572-353485. Meer info op www.haarco.nl.

Van Rossum Haarco heeft een maand geleden een M-Flor PVC-vloer neergelegd bij Van Rossum Geschenken aan de Herenstraat 2 in Raalte. Dit als onderdeel van de opfrisbeurt voor de winkel. Wijnand en Rita van Rossum zijn zeer positief over hun ervaringen met Haarco. “Ter Haar heeft hier zo’n twaalf jaar geleden ook al de vloerbedekking gelegd. Dat was helemaal perfect. Dus toen we besloten hadden om een nieuwe vloer aan te schaffen, zijn we meteen naar Haarco gegaan. We hebben heel goed advies gekregen. Aanvankelijk opteerden we voor laminaat, maar nadat we een staaltje van M-Flor hadden geprobeerd, zijn we van gedachten veranderd. M-Flor is veel stiller. Het klost niet zo hard als laminaat. En ook onze klanten zijn enthousiast. De vloer ziet er fris uit. En met Haarco hadden we opnieuw een perfecte samenwerking. Het is een familiebedrijf, dat zijn wij ook, dat spreekt ons überhaupt al aan. Maar daarnaast komen ze ook hun afspraken na. We hebben een vertrouwensband opgebouwd!”

Nieuwe Flametable bij Tuinmeubelcentrum Wijhe

Tuinmeubelcentrum Wijhe introduceert de Flametable, een luxe designtafel met een fijn loungevuur zonder rook of vonken. De Flametable is gasgestookt en gemaakt voor buiten. Ideaal dus om de gezellige (na)zomeravonden te vervolmaken met een knus knisperend kampvuurtje. Het ontbreken van het rookkanaal maakt de Flametable toegankelijk voor iedereen in tegenstelling tot een open haard. De Flametables lijken gemaakt van beton, terwijl ze in feite gemaakt zijn van composiet. Hierdoor zijn ze bestand tegen extreme warmte en koude en kunnen ze zonder probleem de hele winter buiten blijven staan. De Flametable is leverbaar in verschillende kleuren (zwart, antraciet, taupe en wit) en maten. Het vuur van de Flametable wordt gevoed door een gashaard met rvs-brander, mooi gecamoufleerd met optische houtblokken

en sfeervolle lavastenen. Daardoor lijkt het vuur op een houtgestookt vlammenspel. De Flametables worden geleverd inclusief 4 stammetjes, 5,5 kg lavastenen, een PVC-beschermhoes en 250 cm CE-goedgekeurde rubberen gasslang. Ter introductie heeft Tuinmeubelcentrum Wijhe de Flametable nu zeer voordelig geprijsd, zie de advertentie elders in deze krant. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ralf Voskes van Tuinmeubelcentrum Wijhe, telefoonnummer 0570-522032.


raalte

KWartel 14 VraaGPrIJS: € 184.500,=.

raalte

prijsverlaging

Wellicht heeft u door zoveel aanbod dit appartement, gelegen op de 1e verdieping van het appartementencomplex ’t Raan over het hoofd gezien. En dat zou jammer zijn want u krijgt een keurig afgewerkt appartement voor de vraagprijs van € 189.500,=. Wat krijgt u allemaal voor deze prijs……. Wooncomfort door een ruime living met balkon, eigentijdse open keuken met inb.app., bijkeuken met cv-opstelling , zeer ruime bemeten ouderslaapk. en een 2de slaapk., moderne royale badkamer, inpandige berging op de begane grond. Het appartement is v.v. screens en lift. Prettige woonomgeving: boven winkelcentrum en een fraai uitzicht op het Overijssels Kanaal.

raalte

BeUKeNSINGel 20 VraaGPrIJS: € 252.500,= k.k. Zeer goed onderhouden, in 2009 grotendeels gerenoveerde HOEKWONING met garage gelegen nabij het centrum van Raalte. Indeling: Entree/hal, voorraadkast, toilet en trapopgang, ruime woonkamer met open luxe keuken (2009) voorzien van inbouwapparatuur en toegang tot de tuin. 1ste verdieping: Overloop, 3 royale slaapkamers en badkamer met ligbad, douche en 2e toilet. 2de verdieping: Via vaste trap, overloop met CV-opstelling, extra bergruimte en zolderkamer. Verwarming en warm water middels HRketel (bwj 2003). Aanvaarding: In overleg

HeeteN

HeeteN

raalte

Het WOOlD 47 VraaGPrIJS: € 219.000,= k.k. Zeer goed onderhouden en gemoderniseerde TUSSENWONING met berging en fraai aangelegde tuin. Indeling: Hal/entree, toilet met fonteintje, trapopgang, proviandkast, ruime tuingerichte woonkamer met tuindeur, moderne luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur. 1e Verd.: Overloop met vaste kast, drie ruime slaapkamers waarvan er twee zijn voorzien van vaste kastenwand, badkamer met toilet, wastafelmeubel en douche-cabine.Vaste trap naar… 2e Verdieping: Ruime zolder met opstelplaats voor de cv-ketel , wasmachine en droger, mogelijkheid voor een vierde slaapkamer. Bijzonderheden: In 2007 is de woning voorzien van kunststof kozijnen. Aanvaarding: In overleg

raalte

BeUKeNSINGel 96 VraaGPrIJS: € 249.500,= k.k. Zeer goed onderhouden HOEKWONING met vrijstaand garage gelegen nabij het centrum van Raalte, op 274 m2 grond. Indeling: Entree/hal, voorraadkast, toilet en trapopgang. Lichte doorzon woonkamer en een dichte keuken. Vanuit de keuken heeft men toegang tot de tuin. 1ste verdieping: Overloop, 3 royale slaapkamers en badkamer met ligbad, douche en 2de toilet. 2de verdieping: Via vaste trap, overloop met CVopstelling, extra bergruimte en zolderkamer. Info: * Verwarming en warm water middels HRC Vaillant (bwj 2004) * de woning is deels voorzien van screens. Aanvaarding: In overleg MarKtStraat 30 VraaGPrIJS: € 349.000,= k.k. In hart van het winkelcentrum Raalte is dit luxe appartement gelegen. Het APPARTEMENT biedt een weids uitzicht over het winkelcentrum en beschikt over een inpandige berging, eigen parkeergarage met een vaste parkeerplaats. Indeling: Hal met lift, entree/hal met zwevend toilet, royale badkamer v.z.v. douche-cabine, ligbad en 2de toilet, ruime slaapkamer, berging met CV aansl., 2de slaapkamer, 2de badkamer v.z.v. douche en wastafel, open keuken v.z.v. inb. app., ruime speels uitgevoerde woonkamer, toegang tot het inpandig balkon. Het complex is uitgerust met een videofoon, lift en elektrische deuren.De servicekosten zijn € 157,00 per maand. Aanv.: In overleg.

OlSt

De SCHaarSeN 31 VraaGPrIJS: € 339.000,= k.k. Gelegen aan rand van Heeten, royale HELFT VAN DUBBEL HERENHUIS (2006) met garage en carport. Om indruk te krijgen van het afwerkingsniveau en de ruimte die de woning herbergt dient u de woning beslist te bezichtigen. Indeling: entree/hal, doorgang naar toilet en bijkeuken, sfeervolle woonkamer met erker, luxe woonkeuken v.z. van inb.app. en tuindeuren, toegang naar bijkeuken en garage. 1ste Verd.: 3 slaapk., badkamer met douchehoek, ligbad en, zwevend toilet. 2de Verd.: open zolder met 2 dakraam, mogelijkheid voor een 4de slaapkamer, cv-opstelling, zonneboiler, wm-aansluiting en bergruimte. Aanvaarding: In overleg

JOHaNNalaaN 8 VraaGPrIJS: € 215.000,= k.k. Nabij het centrum gelegen goed onderhouden HELFT VAN EEN DUBBEL WOONHUIS met vrijstaande garage, schuur en ruime aangelegde tuin met vrij uitzicht. Indeling: Entree, toilet met trapopgang, woonkamer en gesloten eetkeuken, halletje met toegang tot proviand kelder en terras. 1e verdieping: 3 slaapkamer en badkamer met 2de toilet, ligbad, designradiator en douchehoek (2002). 2de verdieping: middels vlizotrap naar bevloerde bergzolder. Info: Begane grond voorzien van kunststof kozijnen (2002), De schuur is voorzien van een wasmachine aansluiting en douche. Aanvaarding: In overleg

KOrtrICKlaaN 300 VraaGPrIJS: € 183.500,= k.k.

Goed onderhouden leuke tussenwoning (1981) met zonnige achtertuin en vrijstaande stenen berging, gelegen in rustige, kindvriendelijke straat. Totale perceeloppervlakte 157 m², inhoud 330 m³. Indeling: Begane grond: Hal, Z-vormige woonkamer, open hoekkeuken aan tuinzijde en bijkeuken met toegang tot tuin, halletje met toilet en trapopgang. 1e verdieping: Overloop, drie slaapkamers, badkamer met whirlpool, wastafelmeubel en 2de toilet. 2e verdieping: Via vaste trap naar zolderkamer (mogelijkheid voor 4e slaapkamer) en cv-opstelling (1998). De achtertuin is op het zuidoosten gelegen. Aanvaarding: In overleg

Kijk voor de complete beschrijving van de getoonde woningen en het complete woningaanbod op onze website Schalkhaar 0570-623447 RAALTE 0572-352066 www.ruitenbeeksimons.nl hypotheken - verzekeringen - makelaardij

prijsverlaging


• Beveiligen van woningen en bedrijven • Hang- & sluitwerk • Reparaties • Traliewerken

In navolging van de succesvolle promodagen aktie verlengd!

Aktie 5 halen, 4 betalen!!! OMNICEM LIGHT 18 KG POEDERLIJM OMNIFLEX XV 17KG PASTALIJM

NU 5 ZAKKEN/EMMERS VOOR € 180,00 GELDIG TOT 30 JUNI 2010 ALMELOSESTRAAT 7A, 8102 HA,RAALTE. TEL;0572-361231 OPENINGSTIJDEN: MAANDAG T/M DONDERDAG 8.00-18.00, VRIJDAG 8.00-21.00 EN ZATERDAG VAN 8.00-13.00

www.hansmeulman.com VEILING MUNNIKENHOF 35, HEINO

• Beveiligen van woningen en bedrijven • Hang- & sluitwerk • Reparaties • Traliewerken

! l e o v e g g i l i e v Een

• Beveiligen van woningen • Beveiligen van woningen en bedrijven en bedrijven • Hang- & sluitwerk • Hang- & sluitwerk • Reparaties • Reparaties • Traliewerken • Traliewerken

l! Bromhaar 5 Nieuw-heeten 0572-321400 voe06-51633257

ge v g i www.inbraakbeveiligingwijnbergen.nl l i e Een v info@inbraakbeveiligingwijnbergen.nl Bromhaar 5 Nieuw-heeten 06-51633257 0572-321400

www.inbraakbeveiligingwijnbergen.nl info@inbraakbeveiligingwijnbergen.nl

een

aangename oel! o v e warmte g eilig

! l e o v e g g i l met een betrouwbare i e v n e E CV-ketel van Een v

Bromhaar 5 Nieuw-heeten 06-51633257 0572-321400

www.inbraakbeveiligingwijnbergen.nl info@inbraakbeveiligingwijnbergen.nl

Een mooi appartement op een uitstekende locatie gelegen in het centrum van Heino. Het appartement is gebouwd in 1988 en beschikt over een (fietsen)berging op de begane grond. Indeling: Entree, trapopgang naar hal, ruime woonkamer, openkeuken welke omringt is door een bar, slaapkamer met deur naar het balkon, badkamer in lichte kleurstelling voorzien van een wastafel, douche en toilet, afgesloten bergingsruimte, verwarmingsruimte met aansluiting wasmachine en droger. Bijzonderheden: Het appartementencomplex bestaat uit twee woonlagen, is goed geïsoleerd, voorzien van een lift en heeft een inpandige berging. De servicekosten bedragen € 64,- per maand. Mede hierdoor en het goede en centrale onderhoud door de VVE biedt het appartement veel comfort voor zowel starters als ouderen.

Bromhaar 5 Nieuw-heeten 06-51633257 0572-321400

Winkels Disselhorst www.inbraakbeveiligingwijnbergen.nl info@inbraakbeveiligingwijnbergen.nl Installatietechniek

Officieel dealer van:

Kijkdagen: Vrijdag 25 juni 2010 van 17:00 tot 18:00 uur. Dinsdag 06 juli 2010 van 17:00 tot 18:00 uur.

Datum veiling: Het object zal geveild worden op 9 juli 2010 om 17:00 uur.

Bieden v.a. € 118.000,- k.k. Bieze Makelaars Raalte Vrieswijk 2b, 8103 PB Raalte Tel. 0572 - 36 36 64 raalte@bieze-makelaars.nl

w w w. b i e z e - m a k e l a a r s . n l

Winkels Disselhorst Installatietechniek Kaagstraat 5 - 8102 GZ Raalte T 0572 35 45 55 - F 0572 35 63 97 - I www.winkelstechniek.nl


WoongroepSalland.nl Een

warm

welkom!

Ondergenoemde

Sallandse bedrijven hebben zich verenigd in Woongroep

Salland.

Deze

bedrijven

hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Bij ieder lid van Woongroep Salland bent u verzekerd van een deskundig advies en producten tegen scherpe prijzen! Ook kunnen zij voor u altijd de juiste partner vinden voor al uw overige woonwensen...

Boerhof

Alferink Bouwkundig

Woninginrichters

Teken & adviesbureau

Dorpsstraat 50 8111 AE Heeten

Winterkoninkje 14 8103 BM Raalte

Tel: 0572-381266

Tel: 0572-365913

Hannink

Oosterwechel

Van Bladeren & List

Houten Vloeren

Schoolstraat 34 8102 EM Raalte

Zompstraat 41 8102 HX Raalte

Tel: 0572-363836

Tel: 0572-363147

Keukenland Wijhe

Koolhof BV

Keuken- en Tuinmeubelcentrum

Schilderwerken en Totaalafbouw

Wengelerafweg 6 8131 TG Wijhe

Klipperweg 6 8102 HR Raalte

Tel: 0570-522032

Tel: 0572-354871

Joop Elders

Rienties

Sanitair & Totaalinstallateur

Wooninspiratie

Boeierstraat 2 8102 HS Raalte

Schoolstraat 7 8102 EL Raalte

Tel: 0572-351278

Tel: 0572-353772


WONEN

SALLANDCENTRAAL Martin Vloedgraven opent buitenpresentatie bij zijn woning in Mariënheem

Zonweringen bij Klus & Montage Vloedgraven Klus & Montage Vloedgraven in Mariënheem richt zich nu ook op de verkoop en montage van buitenzonweringen. Bij het huis van eigenaar Martin Vloedgraven is sinds april dit jaar een speciale opstelling ingericht waar de bezoekers het aanbod kunnen bekijken. Vloedgraven is officieel dealer van het merk Verano, dat zich richt op het middensegment. “Maar ik richt mijn pijlen echt niet alleen maar op de zonweringen, ik blijf ook zeer zeker klussen.” De uitbreiding van zijn dienstenpakket en aanbod komt voort uit de wens van Martin om zijn bedrijf voorzichtig over de gehele breedte te laten groeien. “Ik heb eigenlijk nog nooit de publiciteit gezocht”, vertelt hij.

Verano Verano biedt buitenzonweringen in alle vormen en kleuren: knikarmen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkapping, noem het maar op. Alles wordt op maat gemaakt. “Ik heb heel bewust voor Verano gekozen”, vertelt Martin. “Het is het merk met het breedste assortiment. Het kan zo luxe als de klant zelf wil. Extra verlichting aan de onderkant, met de hand bedienbaar, volautomatisch of met een afstandsbediening. Ik beschik hier bovendien over een groot aantal stalen die de klanten mee naar huis mogen nemen om hun keuze te bepalen.”

“Dat heb ik nooit nodig gehad, ik heb altijd kunnen werken op basis van mond-tot-mondreclame en betere reclame is er niet. Maar nu ik me richt op een nieuwe, seizoensgebonden markt, heb ik er toch voor gekozen om me meer te profileren. Mijn klanten weten wat ik kan en doe, maar het zonweringengebeuren is voor hen nog nieuw. Vandaar ook de buitenpresentatie. Ik was al wel een tijdje voorzichtig bezig op de zonweringenmarkt, maar ik had nog geen buitenpresentatie. En de klanten willen toch graag van tevoren iets kunnen zien.” Martin werkt nu zo’n twee jaar voor zichzelf. Daarvoor deed hij 6 jaar ervaring op bij de Formido Raalte en 9 jaar bij een zonweringenbedrijf. “Ik was altijd al een echte klusser”, vertelt hij. “Bij de Formido deed ik veel klusjes in de buitendienst. Het monteren en plaatsen van verkochte materialen, keukens en maatwerk kasten. Nadat ik bij een zonweringenbedrijf was gaan werken, merkte ik toch dat

Waardecheque van 500 euro voor familie Blankvoort

Charles van den Ende van Stukadoorsbedrijf Van den Ende in Raalte heeft onlangs een waardecheque van 500 euro overhandigd aan de familie Blankvoort in Raalte. Deze had de familie gewonnen tijdens de Zaterdag van de afbouw op 17 april. Van Den Ende was één van de afbouwvakmannen die deel nam aan de landelijke zaterdag van de afbouw op 17 april 2010. Charles stelde op deze dag zijn woning open voor belangstellenden. Zij konden tijdens deze dag inspiratie opdoen voor het verbouwen of opknappen van de woning. Als je die dag een offerte opvroeg bij één van de deelnemers maakte je

kans op een iPod of 500 euro korting op de factuur. Deze landelijke prijs werd beschikbaar gesteld door het bedrijfschap afbouw. Groot was de verrassing toen bleek dat een klant van Charles in de prijzen was gevallen. Charles is namelijk zelf vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘Vakman van het jaar’. Meer informatie op www.destukadoorraalte.nl.

ik het kluswerk ging missen. Uiteindelijk heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Ik heb meteen de samenwerking gezocht met de Formido en van hen krijg ik nog steeds heel veel klussen.” Martin richt zich wat klussen betreft alleen maar op de particulier. Van keukenmontage tot badkamer- en toiletrenovatie, van het leggen van laminaatvloeren tot de plaatsing van horren. “Je kunt me voor de kleinste klussen bellen. Even een schilderijtje ophangen? Geen enkel probleem. Voor de wat grotere klussen maak ik gebruik van een netwerk van ZZPers, maar ik houd dan wel alles in eigen beheer. De klant heeft maar één aanspreekpunt. Dat is wel net zo plezierig en overzichtelijk! De lijnen

zijn kort! Door mijn jarenlange ervaring durf ik me zelf een creatieve klusser te noemen. Ik vind het geweldig werk. Je bent veel buiten, altijd

35

Horren Martin verkoopt en plaatst ook horren (voor zowel ramen als deuren) van het merk Unilux. Van rolhorren tot inzethorren, alles is mogelijk. Alles wordt op maat geleverd. Verder kun je Klus & Montage Vloedgraven ook terecht voor terrasoverkappingen. onder de mensen en die zijn altijd goed te pas. Je komt ze tenslotte iets nieuws brengen.” Om doordeweeks de buitenpresentatie te bekijken dien je eerst even een afspraak te maken. Wat de zaterdag betreft, is het zoete inval. Van 10.00 tot 16.00 uur is Martin aan de zaak. Klus & Montage Vloedgraven is te vinden aan de Nijverdalseweg 11 in Mariënheem, mob: 0623254832. Meer informatie op www. klusenmontagevloedgraven.nl.

Bieze veilt woning Heino via internet Bieze Makelaardij is in de regio Raalte gestart met een nieuwe verkoopmethode. Via internet en Bieden en Wonen organiseert Bieze makelaardij de verkoop van de te veilen woning. Het eerste object is de woning aan de Munnikenhof 35 te Heino, spoedig zullen er meerder objecten volgen. Kopers kunnen via opbod bieden op deze woning. De procedure hiervoor is aan duidelijke regels gebonden. De woning Munnikenhof 35 te Heino is een vrijwillige internetverkoop. Deze verkoopmethode geeft potentiële kopers een unieke kans om op een duidelijke en

transparante manier te bieden op deze woning. De veiling zal plaatsvinden op vrijdag 9 juli 2010 om 17.00 uur. Het is niet mogelijk op deze woning te bieden, als men niet eerst de woning heeft bekeken. Voor dit doel worden twee kijkdagen georganiseerd. De eerste is op vrijdag 25 juni en de tweede is op 6 juli. Op deze data is de woning vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen

tussen 17.00 uur en 18.00 uur. De woning wordt voor een vanaf prijs van 118.000 euro aangeboden. De koper heeft na de koop via internet gewoon recht op de wettelijke drie dagen bedenktijd. Ook kan een financieringsvoorbehoud worden opgenomen. De internetveiling neemt circa één uur in beslag en staat onder toezicht van een veilingmeester en notaris. Voor meer informatie over de verkoop kun je contact opnemen met Bieze Makelaardij, tel: 0572363664.


Heeft u ook bouwplannen? Wij verzorgen:

s s s

Bouwaanvragen Bouwtekeningen Schetsontwerpen

s s

Bouwbegeleiding Bouwtechnisch advies

Nieuwbouw kantoor en magazijn “Azerty” te Raalte Gevelaanpassing “Brasserie Zwakenberg” te Raalte Bellinckhof 1 1 Bellinckhof 8103 HW Raalte 8103 HW Raalte Tel.Tel. 0572 - 380 108108 0572 - 380 FaxFax 0572 - 380 277277 0572 - 380 E-mail: lobbert@home.nl E-mail: lobbert@home.nl

Creëer mediterrane sferen in uw achtertuin… Creëer mediterrane sferen Combidak in uw achtertuin…

legt de lat hoog!

…met de nieuwe Outdoor collectie van SUNWAY. …met de nieuwe Outdoor collectie van SUNWAY.

Kies voor de karakteristieke Ibiza roll-up of voor de stoere, robuuste Valencia jaloezie. Comfortabel wonen en een plezierige werkomgeving, het begint Prachtig in uw veranda of pergola. Kom voor inspiratie naar uw SUNWAY dealer.

Kies voor de karakteristieke Ibiza roll-up of voor de stoere, robuuste Valencia jaloezie. Prachtig in uw veranda of pergola. Kom voor inspiratie naar uw SUNWAY dealer.

met een solide dak boven je hoofd. Duurzaam, onderhoudsarm en goed geïsoleerd. Voor nieuwbouw en renovatie zoekt u daarom een betrouwbare en vakbekwame partner, die met u meedenkt en

Uw sunway dealer:

kwaliteit levert. Combidak verzorgt uw totaaloplossing op maat, van advies tot en met uitvoer.

Uw sunway dealer:

Haarco De sfeermakers uit Raalte

www.sunway.nl Marktstraat 23 8102 CH Raalte T (0572) 35 34 85

Combidak legt de lat hoog!

www.sunway.nl

Handelsweg 37 | 8152 BN Lemelerveld | T. 0572 - 331504 | www.combidak.nl


Aangenaam klimaat bij u thuis, vanzelfsprekend Nijhof

Nu geen afsluitprovisie

Wij zorgen voor verkoeling en verwarming Het is de gewoonste zaak van de wereld dat alles bij u thuis goed functioneert. Staat u stil bij de warmte voorziening in uw huis? Nijhof installatietechniek vindt het vanzelfsprekend dat u hierover niet hoeft na te denken, dat is de taak van een specialist. Wij zijn expert in het adviseren, ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de complete gas-, water-, sanitair-, verwarmings-, ventilatie- en electrotechnische installaties bij u thuis.

bij SNS Regio Bank hypotheken met NHG*!

Zo vanzelfsprekend, de juiste temperatuur bij u thuis!

* vraag naar de voorwaarden

Het is de gewoonste zaak van de wereld dat alles bij u thuis goed functioneert. Staat u stil bij de stroomvoorziening tijdens het internetten? U verwacht toch ook koude melk uit de koelkast en warme waterstralen uit de douche? Nijhof installatietechniek vindt het ook vanzelfsprekend dat u hierover niet hoeft na te denken, dat is de taak van een specialist. Wij zijn expert in het adviseren, ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de complete gas-, water-, sanitair-, verwarmings-, ventilatie- en electrotechnische installaties bij u thuis. Zo blijft een schone was voor u vanzelfsprekend!

uw installatiewerk in vertrouwde handen Van Dongenstraat 39 8107 AE Broekland T 0570-531888 E info@nijhof-broekland.nl I www.nijhof-broekland.nl

Erwin Otten Advies Dorpsstraat 1, 8141 AH HEINO Harmelinkstraat 24, 8105 AM LUTTENBERG T Heino (0572) 391304 Luttenberg (0572) 301223 E info@erwinotten-advies.nl I www.erwinotten-advies.nl

uw installatiewerk in vertrouwde handen

Nijhof installatietechniek Van Dongenstraat 39 8107 AE Broekland T 0570-531888 E info@nijhof-broekland.nl I www.nijhof-broekland.nl

Ook toe aan een make-over?

l etaTaW! b s n Bijeogeen B j

Ambachtsweg 4 8152 BA Lemelerveld Telefoon: (0572) 37 17 77 Fax: (0572) 37 17 15 E-mail: info@lenferink.com


ZOMERFESTIVAL 2010 B

O

S

K

A

M

P

Geldig van donderdag 17 t/m zaterdag 19 juni

Hollandse asperges 500 gram

den e r t p O it r u JanmS2m 1.30 u

t begin

2.99 _ _

2.

49

o

ZATERDAG 26 JUNI

JAN SMIT

2.99 _ _

1.

99

VOORVERKOOPADRESSEN TENTFEEST BOSKAMP:

FIXET OLST • ORANJERIE WIJHE CAFÉ BOSGOED HEETEN EN VIA DE WEBSITE

Soeper de soep

ENTREE: € 12,50 VOORVERKOOP, € 15,00 AAN DE TENT

Compleet pakket voor tomatensoep, met fond, kaas, croutons en Hollandse tomaten

WWW.ZOMERFESTIVALBOSKAMP.NL Donderdag 24 juni

Fietscross (jeugd van de Boskamp) • 20.00 uur: Klaverjassen • 23.00 uur: Greppeltocht

Doos ruim 900 gram Geldig van maandag 14 t/m zaterdag 19 juni

• 18.00-20.00 uur:

Vrijdag 25 juni

Playback show • 22.00 uur: voor de volwassenen Playback show • 19.00 uur: voor de jeugd

Zaterdag 26 juni

Varkensschnitzels Wiener, naturel of zigeuner Bijv. Wiener

s alle Tijdenteiten activi een is er cherm als voetbnwezig aa

Kinderspelen • 12.00-17.00 uur: Boskampse Zeskamp • 17.00 uur: Varken aan het spit • 18.00 uur: Tonnen dans • 20.00 uur: Optreden Jan Smit & Band Tilt • 10.00 uur:

Zondag 27 juni

Het Boskampse Dart toernooi • 13.00-17.00 uur: Auto Pulling n end va k e b ( • 14.00 uur: Scream machine t) TV Oos • 16.00 uur: Optreden van Annet Nikamp • 18.00 uur: Optreden van Herman (bekend van Idols) • 19.00 uur: Band ‘7 op de schaal van Richter’ • 12.00 uur:

WWW.ZOMERFESTIVALBOSKAMP.NL

Per kilo

VOORDEELVERPAKKING

9.49

5.

99

Heineken Krat of 2 sets à 6 blikken à 50 cl of Jupiler krat

11.58-12.39

Maximaal 6 kratten per klant

Wij verkopen geen alcohol aan klanten jonger dan 16. Nog geen 20 jaar? Laat je legitimatie zien!

8.99 24/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

www.plus.nl


39

SALLANDCENTRAAL

Dansen voor levensgenieters bij Biodanza Biodanza verzorgt elke dinsdag dansworkshops ‘Dans voor levensgenieters’ in de Leeuwenkuil, Centrum voor de kunsten in Deventer. De workshops duren telkens van 19.45 tot 21.45 uur. De introductieprijs bedraagt 7,50 euro.

van Knöldert

Breakpunt Ik bestellen een koffie verkeard op het terras en zie gaa’m mie een cappuccino. Ik zeg det ik det niet besteld hadde. Zeg de ober: ”dan is det verkeard.” Ik zeg: “niet zo grappig ieje, want doar hoalt wie in dit land niet mear van. As mie oe grappies niet bevalt, bel ik de politie.“

De naam Biodanza is een samentrekking van de woorden ‘Bios’ (leven) en ‘Danza’ (geïntegreerde beweging vol intentie). Zo is de metafoor van de ‘Dans van het leven’ ontstaan. De afgelopen vier decennia heeft de Biodanza zich sterk ontwikkeld in Latijns Amerika en Europa. Het dient inmiddels als een therapeutisch en bewegingsgericht systeem ten behoeve van menselijke integratie, psychospirituele ontwikkeling, welzijn

en bewustzijnsgroei. Robert de Jong, de initiatiefnemer vertelt: “Biodanza leert je onder andere te genieten van het hier en nu, je te ontspannen, je vrij te voelen, je hart te volgen, in verbinding te zijn met je natuur en je eigen waarheid te leven.” Voor meer info zie www.biodanza4all. com of mail naar: biodanza4all@ wanadoo.com of bel 06-22966808.

Laura Kuipers heeft de afgelopen maanden in het kader van haar afstudeeropdracht bij Salland Centraal verschillende Sallanders op de foto gezet die een echte passie of hobby hebben. Zeven weken lang plaatsen we één van deze foto’s. In de derde aflevering van deze serie zie je Wilfried Kleine Schaars uit Raalte. Wilfried is een enorme scoutingfanaat en al jarenlang lid van Scouting Miguel Pro in Raalte. Hij is onder andere leider van de vrijdagavondverkenners.

Colofon

en verschijnt in een oplage van 26.000 exemplaren in:

Onderhoud en verkoop van netwerken, PC’s, notebooks en printers.

Boerhaar, Boskamp, Broekland, Den Nul, Elshof, Haarle, Heeten, Heino, Herxen, Laag Zuthem, Lemele, Lemelerveld, Lettele, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Middel, Nieuw Heeten, Olst, Raalte, Welsum, Wesepe en Wijhe

Probleem herstel op locatie of werkplaats

In Elspeet zag ik een vrouw met hoofddoek op zoaterdagoamd nog snel noar de kerke fietsen. Ik zeg “of det hoofddoek.” En bie de Plaskerke in Roalte leupen zundag de katholieken met heujvörken te hoop teeng de protestanten. “Wule wult de joods christelijke traditie terugge, det begint met onderlinge ruzie tussen de christenen”, leng ze mie uut.

Denne van Knöldert

is een wekelijkse uitgave van SALLANDCENTRAAL Salland Centraal De Krant BV,

Computerhulp aan huis in heel Salland

In de winkel vreug een bijstandsmoeder noar het brood van gisteren. Det kreeg ze altied vöar een kwart van het geld. “Nee nee”, zei de supermarktbaas, “vanof noe mut ie gewoon werken vöar oe geld en dan kun ie gewoon brood van vandage kopen.”

Mar wat woensdagoamd noa middernacht nog brekpunt was, was donderdagmonn al onderhandelbaar. En det wus die ober van de koffie verkeard ok. Die zeg: “opzoepen die cappuccino, gin kapsones.” En die bessemwaang van de wielerclub reup: “wul ie wel iens heel gauw oe met oe eigen zaken bemuuien? Anders dreij ik oe een fietspompe öm de nekke.” Die bijstandsmoeder gappen gewoon het brood van vandage met, ok vöar niks, en was niet van plan höar kleine kinderen döar een aander op te loaten voeden. En bie de Plaskerk heulen ze gewoon een gezellig muziekfestival, woar zelfs Moslims op of kwamen.

Munstersestraat 4, 8102 CB Raalte, Tel.: 0572 - 35 15 75

De passie van…

Een dag later fietsen d’r een wielrenclub döar het rooie licht. Ik zag det, halen het cluppie in en heb ze waarschuwd: “zo as de wind noe in Nederland weijt, kun ie better mar niet mear döar rood fietsen.” Woarop de bessemwaang van det peloton zeg: “en ie kunt better mar niet mear een wielerploeg inhalen, want die lui denkt det ze heel hard fietst.”

En zo mut het weane in dit land. Terugge noar de normen en waarden van vrogger, terugge noar de tied det wie het hier zonder butenlanders zo gezellig haa’n onder mekare. Ik heb döarumme op de PVV estemd. Mar nog ömme mear. Ik wörd dit joar vieftig, dus sleut ik mie an bie det brekpunt van Wilders oaver 65 joar met pensioen. Want aans ben ik de earste lichting die d’r an mut geleum. Onearlijk, want ik was ok al de de leste lichting die an dienstplicht mos geleum.

uw specialist in raamdecoratie

HOEKMAN VERF & WAND

Computerhulp OK Keurmerk www.bocoh.nl

Kantooradres: Boeierstraat 10C, 8102 HS Raalte 0572 - 364864 info@sallandcentraal.nl www.sallandcentraal.nl

tel 0570-532105 mobiel 06-21513305 www.markvoortcomputers.nl

Redactie: redactie@sallandcentraal.nl Wouter Groote Schaarsberg 06 5200 3506 Ties van der Heide Harrie Kiekebosch

Bert weet welke koers hij wil varen

Zoek de tien verschillen. De oplossing staat zaterdag om 12.00 uur op www.sallandcentraal.nl

Advertenties: adverteren@sallandcentraal.nl Peter Holtmaat 06 5463 8577 Maureen Kodden 06 2239 7208 Vormgeving: Impression Vormgeving Marott Graphic Design, Raalte Druk: Janssen/Pers Gennep Bezorgklachten: klantenservice@sallandcentraal.nl

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/ of openbaar gemaakt zonder voorafgaande toestemming van Nomineer het Nomine Salland Centraal De Krant BV. familiebedrijf van familiebedrijf va het jaar 2010 Salland Centraal De Krant BV is lid van: Ga naar www.familiebedrijfoostnederland.nl

www.familiebedrij


Bedankt!

voor alle mooie woorden en felicitaties Team Joop van den Enk partycatering bv Fam van den Enk

Maar nu... D everbouwingisinvollegang... Onsteamstaatvooruparaatom meeting,vergadering,bedrijfsfeest, bruiloft,verjaardagsfeestetc. teorganiseren.Wemakengraag eengoedplanmetmooieprijzen.

O p e n i n gs D o n d e rd a g

ga voor meer info naar www.deleerenlampe.nl

weekend

2 s e p te m b er Opening Vr i j d a g 3 s e p te m b e r 1 e D a n ce C l a ss i cs Za t e rd a g 4 s e p te m b e r 1e Club Nig ht E l ke z a t e rd a g va 2 2 .0 0u Club Night

!!!

Salland Centraal 24-2010  

De weekkrant van Salland Centraal, week 24 van 2010.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you