__MAIN_TEXT__
feature-image

3 minute read

anuari curs 2019-2020

Amb tu

Que lluny sembla que ens quedi l’inici d’aquest curs 2019-2020! Hem passat i viscut tantes experiències i situacions inesperades des que us presentàvem el que havia de ser el lema d’aquest curs: “Amb tu”, dues paraules que volen transmetre i expressar tant en tant poc.

Dues paraules que volen recollir els 125 anys de presència Salesiana al municipi de Sant Vicenç dels Horts i els 50 anys des de la fundació de la nostra escola. Dues paraules que volen donar cabuda a tantes històries viscudes i compartides i a tots els qui hi hem participat, com a alumnat, família, professorat o personal d’administració i serveis. Dues paraules que volen ser la síntesi del que per a nosaltres és l’escola: amb tu, sempre amb tu, al teu costat, al costat de l’alumnat i les famílies del municipi i de la comarca, aportant el nostre granet de sorra per aconseguir un món millor.

Malauradament el curs s’ha vist alterat a causa de la pandèmia mundial del COVID19. Des de mitjans de març hem viscut un curs que poc ens imaginàvem, completament atípic, inesperat, diferent i havent de fer front a una realitat sense precedents, una realitat massa sovint descoratjadora, trista, plena d’incerteses i renúncies i, inclús, dolorosa.

Però faltarem a la globalitat de la realitat viscuda si ens quedem sols amb aquest regust amarg i aquesta visió més negativa. Malgrat el dolor i patiment que ens ha pogut generar, aquesta situació ens ha fet també viure amb intensitat situacions de solidaritat i empatia, de creixement personal, de superació de reptes i d’esperança.

L’escola no ha quedat al marge de tot plegat, perquè l’escola la formen les persones que la integrem: alumnat, professorat, personal d’administració i serveis i famílies. Des del 13 de març l’escola no ha estat tancada, realment ha estat ben oberta i ben viva. Molt viva!!!!

És cert que els edificis han estat tancats i que ens hem hagut d’adaptar a una situació que ningú esperava, però gràcies a l’esforç de tota la comunitat educativa, de la qual tots i totes formem part, l’escola ha estat ben oberta. Gràcies al professorat i al personal d’administració i serveis que des del minut zero us heu abocat en reinventar-vos per tal de d’oferir una nova manera d’aprendre, a distància però alhora molt propera, donant resposta a les noves necessitats que han aparegut. Gràcies a l’alumnat, a tots els nois i noies que també des de bon principi us heu esforçat per continuar donant el millor de vosaltres i us heu mantingut connectats i actius sense donar el temps per perdut. Gràcies a les famílies que, malgrat les dificultats del moment, heu confiat en l’escola i heu compartit amb els vostres fills i filles el seu procés d’aprenentatge, acompanyant-los i mantenint-vos al seu costat.

I arribem a final de curs amb aquesta memòria fotogràfica que teniu a les mans i que recull els principals moments que hem viscut durant aquest curs, un curs que difícilment oblidarem, per tot allò que hem viscut i per tot allò que hem après. Amb el desig que el camí recorregut juntament “amb tu”, malgrat les dificultats i les incerteses, hagi estat positiu i ple d’esperança.

Molt bon estiu!

Marina Coll | Directora pedagògica

Xavi Somoza | Director titular

Un trimestre en confinament

Videotrucades dels alumnes amb els tutors i tutores
Videos de comiat de totes les etapes
reunions per videotrucada
reunions per videotrucada

Una emissora de bons dies!

Videoconsells de l'alumnat

FOTOS DE TOTS ELS GRUPS I ETAPES