Page 1

Proeven van Afrika

ReizenNaarAfrika.be

by ProFlight


KENYA

MURCHISON NP

UGANDA

QUEEN ELISABETH NP

SAMBURU NP

Kampala BWINDI NP

PARC DES VOLCANS NP

RWANDA

MASAI MARA NP

Kigali

SERENGETI NP

Nairobi AMBOSELI NP

NGORONGORO NP

TSAVO NP

Arusha TARANGIRE NP

TANZANIA

Mombasa

Zanzibar Dar es Salaam

RUAHA NP SELOUS RESERVE

MALAWI LUANGWA NP

ZAMBIA

Mfuwe

LAKE MALAWI

Lilongwe

KAFUE NP

LIWONDE NP

LOWER ZAMBEZI NP

Lusaka

Blantyre

MANA POOLS NP LAKE KARIBA MATUSADONA NP

Livingstone

MADAGASCAR

Harare ETOSHA NP SKELETON COAST NP

Vicfalls

OKAVANGA CHOBE NP DELTA MOREMI NP

HWANGE NP

ZIMBABWE

Maun

NAMIBIË Swakopmund

Antananarivo

Bulawayo

BOTSWANA Gaborone

NAMIB NAUKLUFT NP

Bazaruto Archipel

MASHATU

KALAHARI NP

Windhoek

KRUGER NP

LIMPOPO NP

KGALAGADI NP

Maputo Johannesburg FISH RIVER CANYON NP

HLUHLUWE NP

ZUID-AFRIKA

ADDO NP

2

Kaapstad

Port Elizabeth

Durban

Tulear

Tamatave


ProFlight en onze kwaliteitsreizen Geachte, Met trots stellen wij u onze nieuwe brochure voor en hopen dat dit uw eerste pas wordt naar een fascinerende Afrikareis. Ook dit jaar maakte ons team verschillende inspectietrips en keerde oa enthousiast terug uit Zimbabwe, Zuid-Afrika, Botswana, Tanzania en Zanzibar. Wij delen graag onze ervaringen met u en laten u graag mee genieten van onze doorgedreven kennis. Ver van de begane paden en het massa­toerisme laten wij u proeven van het échte Afrika. Binnen het ruime aanbod de juiste keuze maken qua prijs en kwaliteit, dat is onze sterkte! Wij durven dan ook te stellen dat wij, u beter dan wie ook, kunnen adviseren welke bestemming of reisformule het best past bij uw reiswensen en budget. Zowel de prijsbewuste reiziger als hij of zij die het exclusieve zoekt, kan bij ons terecht!

Wij werken enkel rechtstreeks met de klant, zodat dure en vaak onnodige tussenpersonen worden uitgesloten. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u steeds direct bij ons terecht kan en de informatie uit de eerste hand krijgt. Om papier te sparen stellen wij hier slechts een beperkt ­aantal uitgewerkte programma’s voor. Op onze website www.reizennaarafrika.be vindt u echter ons volledig ­reis­aanbod en denk er aan: elk programma kan worden aangepast aan uw wensen en budget. Veel plezier bij de voorbereiding van uw reis en… hopelijk ontmoeten we elkaar in Afrika!

Guy Bogaerts

ReizenNaarAfrika.be

by ProFlight

1


2


Wie zijn wij? Pro Flight nv bestaat dit jaar 20 jaar en tienduizenden ­klanten vertrouwden ons reeds hun reisbudget toe. Natuurlijk zijn wij een volledig vergunde reisorganisatie en sinds 20 jaar erkend door Toerisme Vlaanderen en lid van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Bovendien beschikken wij over een IATA licentie, zodat wij één van de selecte kantoren zijn die zelf vliegtuigtickets kunnen en mogen uitgeven.

Zijn uw reiscentjes in goede handen? Sinds begin 1997 bestaat in België het Garantiefonds, een ­ fficieel organisme om de reiziger te beschermen ingeval o van faling van het reisbureau. Om lid te worden dient men niet alleen forse bijdragen te storten en over de nodige borgen te beschikken, maar worden de jaarrekeningen grondig bekeken en dient het personeel aan strenge normen te voldoen. Wij werden als één van de eerste kantoren aanvaard, wat u een vlekkeloze uitvoering van uw reis garandeert (in tegenstelling tot boekingen via het internet of in het buitenland).

Indien u onze programma’s en prijzen vergelijkt… Pro Flight werkt rechtstreeks met alle leveranciers, dus geen dure tussenpersonen. In haast al onze reizen is een meerdaagse safari in een privé-reservaat inbegrepen: deze privé-safari’s zijn weliswaar duurder dan een gewoon verblijf of safari in één van de nationale parken, maar maken net het verschil tussen een gewone natuurervaring en een unieke safarireis. Pro Flight biedt u een prijsgarantie op moment van reservering (geen schommeling wisselkoersen), daarom werken wij met 'richtprijzen'w; de prijs hangt ­immers af van de koers van de Rand of dollar en tevens van het aantal personen en ook wordt de eindprijs aangepast aan tijdelijke promoties of prijsverlagingen van hotels. Wij schenken klare wijn: op www.reizennaarafrika.be vindt u alle websites van de gebruikte accommodaties. Huurwagens met volledige omniumverzekering. In de meeste programma’s zijn de voornaamste maaltijden inbegrepen.

Wij maken graag tijd voor u! Om uw reis rustig te bespreken werken we enkel op afspraak, dit kan overdag of ’s avonds, bij ons op kantoor of bij u thuis. Bij aflevering van de reisdocumenten krijgt u niet enkel een uitgebreid documentatiepakket (met gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen), maar nemen we ruim de tijd om samen met u de reisroute te overlopen en op al uw vragen te antwoorden en onze praktische weetjes door te spelen.

3


Op safari Pro Flight koos er resoluut voor u een authentieke natuur­ ervaring te bezorgen. Al onze reizen zijn dan ook uitgewerkt met zin voor originaliteit en respect voor de fauna en flora. U blijft ver van de begane paden en zal steeds de natuur verkennen onder de best mogelijke omstandigheden. Alle safari’s worden dan ook uitgevoerd met jeeps, onder de deskundige leiding van een natuurgids. Op tal van bestemmingen kan u ook wandel- en bootsafari’s maken.

Hoe verloopt een safari in een privé-reservaat?

Met kinderen op safari?

Een doorsnee safari dag bestaat niet, het hangt af van bestemming tot bestemming en van lodge tot lodge hoe de dag wordt ingevuld. Maar één ding is zeker: u gaat minstens tweemaal per dag op “gamedrive” (zo wordt een safari per open jeep genoemd). Meestal is het vroeg opstaan om bij het ochtendkrieken erop uit te trekken. De dieren zijn immers het meest actief rond zonsop- en zonsondergang. Koffie, thee en wat koekjes zorgen dat u niet met een lege maag vertrekt. Rond 09.00u keert u dan terug naar het kamp waar een zeer uitgebreid ontbijt klaarstaat. De dag wordt doorgebracht met relaxen, wandelen, een boek lezen. Omstreeks 16.00u vertrekt u dan voor uw namiddag gamedrive, die verder gezet wordt na donker (met sterke spotlights gaat u dan op zoek naar de nachtelijke roofdieren) en rond 20.00u ’s avonds geniet u van een welverdiend diner. De avond eindigt rond 22.00u aan het kampvuur.

Kan perfect, maar uit ervaring weten wij dat 6 jaar toch een minimum leeftijd is. Tal van kampen en lodges hebben hun eigen beperkingen (vaak worden slechts kinderen vanaf 14 jaar toegelaten). Andere lodges en kampen stellen zich dan weer zeer kindvriendelijk op, met aangepaste activiteiten en logiesmogelijkheden (opgepast slechts een beperkt aantal kampen laten 3 personen per tent toe!). Met kinderen onder de 10 jaar logeert u best in een lodge ipv in tenten. Voor voetsafari’s gelden zeer strikte regels en minimum leeftijden (meestal 16 jaar). Elke lodge of kamp heeft zijn eigen leeftijdsbeperkingen.

Wanneer naar waar? Wij vatten het even samen: Jan-feb

Zuid-Afrika - Tanzania - Kenia - Oeganda

Mar

Zuid-Afrika - Namibie

Apr-mei-jun Zuid-Afrika - Botswana - Namibie - Madagascar

4 4

Malawi - Zambia - Zimbabwe

Jul-aug

Alle landen behalve de kaap in Zuid-Afrika

Sep-okt

Alle bestemmingen

Nov

Alle landen behalve Kenia - Tanzania

Dec

Zuid-Afrika - Botswana - Zambia - Kenia

Tanzania - Zimbabwe - Oeganda


Over gezondheid en duurzaamheid Afrika! Bah… vies?

Last but not least…

De meeste mensen denken te vaak aan ziektes bij het horen van het woord Afrika. Mits inachtame van enkele eenvoudige tips verloopt uw reis echter kommerloos: drink enkel en voldoende flessenwater, zorg bij wandelingsafari’s voor een lange broek en stevig schoeisel, draag ’s avonds aan het kampvuur een lange broek, smeer u tijdig in met antimuggen­middel en neem een afdoend malariamiddel.

De meeste firma’s pakken pas de laatste tijd graag uit met groene labels en projecten rond duurzaamheid. Pro Flight investeert al 20 jaar in duurzaam toerisme. Het is net omdat wij zo van Afrika houden, dat wij ons specialiseerden in natuurlijk toerisme. We doen er dan ook alles aan om niet mee te lopen met vernielend massatoerisme, maar promoten kleinschalige lodges en kampen die geen nadelige invloed hebben op het milieu. Ter plaatse werken we enkel met die lokale partners, die zelf aan humane en natuurprojecten meehelpen.

Er zijn geen verplichte inentingen voor reizen naar onze bestemmingen (behalve gele koorts voor Oeganda, Kenia en Tanzania). Aanbevolen zijn wel: tetanus en hepatitis. De door ons gebruikte hotels, guesthouses, lodges en kampen werden allen geïnspecteerd op hun netheid en hygiëne. Onze lokale agenten en de uitbaters van de kampen/lodges zijn erg begaan met het welzijn van hun gasten en in alle ­hotels/lodges kan er worden ingespeeld op de meest gangbare diëten. Onze lokale agenten staan 24/24 en 7/7 tot uw beschikking. Wij kiezen de kampen en lodges die we voorstellen, niet enkel op basis van de kwaliteit van het logies en de maal­tijden, maar tevens op basis van het professionalisme waarmee het kampmanagement omspringt met veiligheid en natuur. Bovendien werken wij enkel met die lokale partners die over een degelijke structuur en back-up beschikken ingeval van nood. Op de veraf gelegen safaribestemmingen werkt Pro Flight enkel met die kampen, die de beste reputatie hebben op dat gebied. Het is goed om weten dat u zelfs vanuit de brousse vaak sneller in een degelijk hospitaal bent (dankzij de flying doctors) dan vanuit tal van vakantiehotels in Europa.

In de loop van de jaren hebben tal van onze klanten in meer of mindere mate projecten gesteund en zelfs opgericht. Zelf steunen wij sedert 2000 zeer actief een schooltje en dragen voor elk dossier een bijdrage af aan dat goede doel. Onze deur staat steeds open voor wie meer info wenst over dit en andere projecten. Het spreekt voor zich dat een reisorganisator in natuurreizen er zelf ook alles aan doet om zo duurzaam mogelijk met de beschikbare middelen om te springen. We brengen dan ook geen dikke papieren brochure meer uit, maar verwijzen liever naar het zeer uitgebreide reisaanbod op onze website. Wij sensibiliseren zoveel mogelijk mensen, om ervoor te zorgen dat de volgende generaties evenzeer van dit unieke continent kunnen genieten als wijzelf en daarom drukken wij onze reizigers steeds op het hart de natuur te respecteren en enkel voetsporen achter te laten!

5


Dit geweldige land op een halve bladzijde beschrijven is onmogelijk. Wat Zuid-Afrika vooral typeert is de ongelofe­ lijke verscheidenheid aan landschappen, de prachtige en ongerepte natuur, de vriendelijke mensen en de uitstekende keuken. Dat zwart en blank wél samen iets kunnen opbouwen, wordt hier dagelijks bewezen en het is die smeltkroes die Zuid-Afrika zo boeiend maakt. Zuid-Afrika is een land met ongekende vakantiemogelijkheden op het gebied van cultuur, natuur en avontuur. Onbedorven en onbezoedeld.

Zuid-Afrika — De wereld in één land —

6 6


Onze reisformules Zuid-Afrika is geen land waar je doorheen reist – het is een land om doorheen te zwerven, daarom bieden wij u zogenaamde self-drives aan – rondreizen per huurwagen. In de meeste verblijfsplaatsen heeft u de keuze uit 3 categorieën van logies: ‘classic’ u logeert in charmante en kraaknette lodges en guesthouses (3 à 4 sterren) ‘first’ minstens 4 sterren accommodatie ‘deluxe’ hier gebruiken we de topaccommodaties in die regio

www.reizenNaarAfrika.be 7


Zuid-Afrika

8 8


Klimaat & feiten Beste periode: Tussenseizoen: Beste periode Kaap:

April/juni en september/november Juli/augustus (goed maar aan de Kaap onzeker weer) December/maart (wĂŠl uitstekend aan de Kaap) Oktober tot april

Oppervlakte Bevolking Talen Formaliteiten Gezondheid

37 maal BelgiĂŤ 55 miljoen U kan overal met Engels terecht en natuurlijk ook met het sappige Zuid-Afrikaans. Internationale reispas Geen inentingen verplicht. Malaria risico met uitzondering van de Eastern Cape en Kaapstad!

www.reizenNaarAfrika.be 9


Zuid-Afrika

Wij presenteren u hier slechts een handvol voorbeeldreizen, voor ons volledig reisaanbod en alle detailprogramma’s met de prijzen verwijzen we u graag naar onze website: www.reizennaarafrika.be

13 dagen - In de ban van Zuid-Afrika

20 dagen - Panorama van Zuid-Afrika

14 dagen - Van leeuwen tot walvissen

Alle hoogtepunten van Zuid-Afrika in 3 weken.

Malariavrije safari van de Tuinroute via de Karoo naar de Kaap

1 2

1 2

Onze meest populaire rondreis. Dankzij binnenvluchten relax reizen – nooit te veel kilometers. 1 2 3-5 5-8 8-9 9-12

12 13

Vlucht naar Johannesburg Via Pretoria en de Waterberg naar Tzaneen Safari in een privé-reservaat grenzend aan het Krugerpark Verblijf in Hazyview en prachtige uitstappen naar het Krugerpark en de Panoramaroute met Blyderiviercanyon Swaziland met bezoek aan een Swazimarkt en Mbabane Verblijf in St Lucia aan de Indische oceaan. Excursies naar Hluhluwe National Park en St Lucia Wetland Park of relax aan het strand! Vertrek naar Durban voor terugvlucht via Johannesburg Aankomst Brussel

Variaties op deze rondreis 14 dagen - In de ban van Zuid-Afrika ‘family special’ Extra voordelig en met kindvriendelijke accommodaties

Vlucht naar Johannesburg Rit via Pretoria en de Waterberg naar Tzaneen in het Drakensgebergte 3-5 Safari in een privé-reservaat grenzend aan het ­Krugerpark 5-8 Verblijf in Hazyview en prachtige uitstappen naar het Krugerpark en de Panoramaroute met Blyde riviercanyon 8-9 Swaziland met bezoek aan een Swazimarkt en Mbabane 9-12 Verblijf in St Lucia aan de Indische oceaan Excursies naar Hluhluwe National Park en St Lucia Wetland Park of relax en genieten van het strand! 12 Vertrek naar Durban voor vlucht naar Port Elisabeth en via Tsitsikama naar Knysna 12-14 Bezoek Tuinroute of relax en wandelen langs de kust 14 Via de prachtige Outeniqua Mountains naar Oudtshoorn 15 Dwars doorheen de Kleine Karoo rijdt u naar de Kaapprovincie 15-17 Vanuit Franschhoek verkenning van de wijnstreek en Hermanus 17 Naar Kaap de Goede Hoop en Kaapstad 17-19 Bezoek aan oa het Victoria en Albert Waterfront, de Maleisische wijk en natuurlijk de Tafelberg 19 Vertrek in de late namiddag naar Europa 20 Aankomst Brussel

Vlucht naar Johannesburg Binnenvlucht naar Port Elisabeth en rit naar Addo National Park 2-4 Safari in Addo en/of privé-reservaat 4 Via de prachtige kust naar de Tuinroute Bezoek aan Tsitsikamma Forest 4-6 Verblijf in Knysna en uitstappen langs de tuinroute of heerlijk relaxen en wandelen langs de kust! 6 Dwars doorheen het prachtige Outeniqua kustgebergte naar Oudtshoorn 6-8 Verblijf in Oudtshoorn en spectaculaire berguitstap over oa de Swartbergpas 8 Dwars doorheen de Kleine Karoo naar de wijnstreek 8-11 Verblijf in het hartje van de wijnstreek en uitstappen langs de wijnroute en de kust 11 Mooie daguitstap naar Kaap de Goede Hoop die eindigt in Kaapstad 11-13 Bezoek aan oa het Victoria en Albert Waterfront en natuurlijk de beroemde Tafelberg 13 Terugvlucht uit Kaapstad in de late namiddag 14 Aankomst Brussel

rondreizen 14 dagen In de ban van Zuid-Afrika ‘net iets anders’ Met de Limpopo provincie en 4 dagen safari in Botswana

17 dagen - In de ban van Zuid-Afrika ‘natuurlijk’ Met uitbreiding naar de Drakensbergen en tijd om te wandelen 18 dagen - In de ban van Zuid-Afrika ‘met de Kaap erbij’ Ideale combinatiereis van het Noorden met de Kaap Meer details op: www.reizennaarafrika.be

Variaties op deze rondreis

21 dagen - In de ban van Zuid-Afrika ‘net iets anders’ Met de Limpopo provincie en 4 dagen safari in Botswana 27 dagen - In de ban van Zuid-Afrika ‘take-it-easy’ Een zwerftocht doorheen gans Zuid-Afrika Meer details op: www.reizennaarafrika.be

10


15 dagen - Zuid-Afrika & Mauritius Perfecte combinatie safari met strand Uiterst geschikt als ‘honeymoon’ 1 2 2-4 4-7 7 8 8-14 14 15

Vlucht naar Johannesburg Binnenvlucht naar Hoedspruit en transfer naar uw safarilodge Safari in een privé-reservaat grenzend aan het Krugerpark Verblijf in Hazyview en uitstap naar het Krugerpark en de Panoramaroute met Blyderiviercanyon Via de Drakensbergen en de Long Tom Pass naar Johannesburg Ochtendvlucht naar Mauritius en aansluitend transfer naar uw hotel Verblijf in Mauritius (6 nachten) en relax! Nachtvlucht terug naar Europa Aankomst Brussel

Meer details op: www.reizennaarafrika.be

rondreizen Raadpleeg ook onze andere originele reisprogramma’s

14 dagen - Zuid-Afrika in stijl Exclusieve rondreis in toplodges – extra weinig kilometers rijden 18 dagen - Zuid-Afrika in Stijl Combineert het Noorden met de Kaap in luxe 14 dagen - Safari Special Het beste wat Zuid-Afrika te bieden heeft aan safari in één reis 14 dagen - Sarie Marijs achterna Kgalagadi, Aurabies, Namaqualand en de Cederbergen

De troeven van ReizenNaarAfrika.be

*

De meeste routes kunnen ook in omgekeerde richting worden gemaakt

** Wilt u ergens nog een nachtje meer, wij passen het programma graag aan uw wensen aan ***

Belangrijk als u prijzen vergelijkt: In haast al onze programma’s zitten minimum 3 dagen verblijf in een privésafari reservaat inbegrepen! Dit zijn steeds de duurste nachten uit het programma, maar net die ervaring maakt onze reizen tot een unieke ervaring! In de prijs van de wagen zijn steeds onbeperkte kilometers en een omniumverzekering inbegrepen!

21 dagen - Van Kaapstad tot Windhoek Een reis voor echte globetrotters die beide landen combineert

De meeste rondreizen zijn perfect te combineren met de volgende verlengingen 4 dagen - Verlenging aan de Victoria watervallen Eén van de wereld natuurwonderen 7 dagen - Verlenging Mauritius Zuid-Afrika in combinatie met de beste strandhotels 6 dagen - Verlenging Lake Malawi Een strandlodge met topwatersporten aan een immens meer 6 dagen - Verlenging Mocambique Voor wie een unieke strandvakantie zoekt Meer details op: www.reizennaarafrika.be

11


Namibië wordt terecht ook wel het land van de contrasten genoemd. De hoogste zandduinen ter wereld, de op één na grootste canyon, de groene Caprivi strip en Etosha en de kust met een veelvoud aan maritiem leven maken van dit land zoveel meer dan enkel een woestijn. Met een bevolking van slechts 2 miljoen, en een oppervlakte zo groot als Frankrijk en Duitsland samen is dit één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het woord ‘landschap’ en ‘leegte’ werd

Namibië — Land of contrasts —

12 12

hier uitgevonden; nergens anders krijgt u zoveel ruimte voor uzelf met niks anders dan pure natuur om u heen.


Onze reisformules Namibië beschikt over een uitstekend wegennet (zowel verzorgde onverharde wegen als keurige asfaltbanen), daarom bieden wij u rondreizen per huurwagen aan. In de meeste verblijfplaatsen heeft u de keuze uit 3 categorieën van logies: ‘classic’ u logeert in charmante en kraaknette lodges en guesthouses (3 à 4 sterren) ‘first’ minstens 4 sterren accommodatie ‘deluxe’ hier gebruiken we de topaccommodaties in die regio

Klimaat & feiten Aanbevolen Tussenseizoen Liever niet

Van april tot juni en van september tot november Juli/augustus (overdag gematigd en ’s nachts koel) December tot maart

Oppervlakte Bevolking Talen Formaliteiten Gezondheid

25 maal België 22 miljoen Officieel: Engels. Zeer verspreid: Duits en Afrikaans. Andere talen: Oshivambo, Herero, Namo, ... Internationale reispas Geen inentingen verplicht. In het noorden (Etosha & Caprivi) risicogebied voor malaria tijdens de maanden november tot mei. Goede, maar dure (want privé sector) medische verzorging in het hele land.

www.reizenNaarAfrika.be 13


Namibië

Wij presenteren u hier slechts een handvol voorbeeldreizen, voor ons volledig reisaanbod en alle detailprogramma’s met de prijzen verwijzen we u graag naar onze website: www.reizennaarafrika.be

15 dagen - Ode aan Namibië

19 dagen - Namibië anders bekeken

21 dagen - Van Windhoek tot Kaapstad

Een klassieker!

Gans Namibië zien en toch geen vervelende lus maken!

Een reis voor echte globetrotters!

1 2 3 3-5 5

1 2 2-4 4 4-6 6 7-9 9

1 2 2-4 4-6

Vertrek in de vooravond uit Brussel Aankomst Windhoek – bezoek en verblijf Rit naar Sossusvlei via het Khomas Hochland Sossusvlei en de bekende Namib duinen De rit brengt u dwars door de Namib woestijn naar Swakopmund 5-7 Verblijf aan de Atlantische oceaan en gelegenheid tot boottocht 7-8 Twyfelfontein - bezoek aan de fascinerende rotstekeningen en het ‘petrified forest’ 8-10 Damaraland met mogelijke Himba uitstap 10-12 Etosha - eerste nacht in een lodge ten zuiden van het park, de tweede dag ten oosten 12-14 Verblijf in en bezoek aan het Waterbergplateau 14 Terug naar Windhoek en vlucht naar Europa 15 Aankomst Brussel

9-11 11-12 12-14 14-16 16-18 18 19

Vertrek uit Brussel Bnnenvlucht naar Upington Augrabies Falls National Park Vandaag steekt u de grens met Namibië over Bezoek van de befaamde Fish River Canyon U rijdt verder naar de Schwarzrand Sossusvlei en de bekende Namib duinen De rit brengt u dwars door de Namib woestijn naar Swakopmund Verblijf aan de Atlantische oceaan en gelegenheid tot boottocht Twyfelfontein - bezoek aan de fascinerende rotstekeningen en het ‘petrified forest’ Damaraland met mogelijke Himba uitstap Etosha - eerste nacht in een lodge ten zuiden van het park, de tweede dag ten oosten Verblijf in en bezoek aan het Waterbergplateau Terug naar Windhoek en vlucht naar Europa Aankomst Brussel

Vertrek uit Brussel in de vooravond Aankomst Windhoek, bezoek en rit naar het Noorden Verblijf in en bezoek aan het Waterbergplateau Etosha - eerste nacht in een lodge ten oosten van het park, de tweede dag ten zuiden 6-8 Damaraland met mogelijke Himba uitstap 8 Twyfelfontein - bezoek aan de fascinerende rotstekeningen en het ‘petrified forest’ 9 Via de zeehondenkolonie van Cape Cross naar Swakopmund 9-11 Verblijf aan de Atlantische oceaan en gelegenheid tot boottocht 11 Dwars door de Namibwoestijn naar Sossusvlei 11-13 Namib Naukluft met zijn beroemde duinen 13 Rit naar Dabis en de Schwarzrand 14-16 Fish River Canyon 16 Vandaag steekt u de grens met Zuid-Afrika over en logeert u in Springbok in Namaqualand 17-19 Verblijf en wandeling in de prachtige Cedarbergen 19 Dwars doorheen de Cedarbergen vandaag naar Tulbagh, één van de meest historische stadjes van Zuid-Afrika 20 Terugvlucht vanuit Kaapstad naar Europa 21 Aankomst Brussel

rondreizen Meer details op: www.reizennaarafrika.be

Meer details op: www.reizennaarafrika.be

14


Raadpleeg ook onze andere originele reisprogramma’s (zie details op onze website aub) Exclusieve rondreis in toplodges Extra weinig kilometers rijden dankzij binnenlandse vluchten Namibia Wings Een rondreis met privé-vliegtuig 20 dagen Panorama van Namibië Een volledige rondreis met de Fish River Canyon Combinatiereis Namibië – Botswana Van Namibië tot de Vic Falls per huurwagen

rondreizen De troeven van ReizenNaarAfrika.be

*

De meeste routes kunnen ook in omgekeerde richting worden gemaakt

** Wilt u ergens nog een nachtje meer, wij passen het programma graag aan uw wensen aan ***

Belangrijk als u prijzen vergelijkt: In haast al onze programma’s zitten minimum 3 dagen verblijf in een privésafari reservaat inbegrepen! Dit zijn steeds de duurste nachten uit het programma, maar net die ervaring maakt onze reizen tot een unieke ervaring! In de prijs van de wagen zijn steeds onbeperkte kilometers en een omniumverzekering inbegrepen!

Van duinen tot delta Een topcombinatie van Namibië met Botswana Meer details op: www.reizennaarafrika.be

15


Botswana is even groot als Frankrijk en telt slechts anderhalf miljoen inwoners. Tot enkele jaren geleden nog “een vergeten land”, heeft Botswana zich de laatste tijd ontpopt als “de safari bestemming bij uitstek”. 40% van de totale oppervlakte werd voorbehouden voor natuurbehoud, waaronder de ongerepte Okavango delta. De regering koos resoluut voor kwaliteits- en ecotoerisme ipv massatoerisme. Meer dan driekwart van het land is Kalahari woestijn, een

Botswana — Afrika’s best bewaarde geheim —

16 16

immense grote lege zandbak met savanne begroeiing. In het noordwesten ligt de Okavango delta die wordt gevoed door rivieren die uit het hoogland van Angola in de Kalahari afwateren. Hierdoor vormde er zich een uitgestrekt en uniek natuurgebied.


Het safari-fenomeen ‘Okavango delta’ Overal ter wereld hangt het ‘beestjes kijken’ nauw samen met de aanwezigheid, de ­diversiteit en de hoeveelheid aan dieren. Deze drie factoren worden bepaald door de aanwezigheid van voldoende voedsel en drinken. Wat de delta zo uniek maakt is dat de natuur niet enkel geniet van de weldaad die regens brengen, maar ook in het droge seizoen een tweede energie-injectie krijgt doordat net tijdens die droge periode (waar overal elders in Afrika de dieren het moeilijk krijgen door de droogte) het ‘verse’ water binnenstroomt uit het hoogland van Angola.

Onze reisformules Tijdens rondreizen in het Okavango gebied of de Kalahari overnacht u steeds in tentenkampen (er bestaan in dat deel van Botswana geen echte ‘lodges’). Deze kampen gaan van verplaatsbare tenten (zie bijvoorbeeld onze kampeer safari’s) tot werkelijke luxe bungalows in canvas, die de vergelijking met een luxe lodge elders prachtig kunnen doorstaan (zie onze luxe safari’s). Voor de safari’s in de kampen worden steeds open jeeps gebruikt, voor de mobiele safari’s worden dat dan half-open jeeps en voor de luxe safari’s verplaatst u zich tussen de verschillende kampen met sportvliegtuigjes.

Klimaat en feiten Beste periode September/november (maar ook duurste en drukste) Aanbevolen April/juni (aangenaam klimaat, mooie kleuren, veel pasgeboren wild en bovendien laagste prijzen!) Tussenseizoen Juli/augustus – koel, maar aangenaam en rustig Minder geschikt December tot maart (heet en vochtig) Oppervlakte Bevolking Talen Valuta Formaliteiten Gezondheid

18 maal België 1.5 miljoen Officieel: Engels en Tswana De Pula, maar voor het toerisme telt enkel de US dollar Geldig internationaal paspoort, geldig tot minimum 6 maanden na terugkeer Geen inentingen verplicht. Risicogebied voor malaria gedurende het ganse jaar.

www.reizenNaarAfrika.be 17


Classic kampeersafari's in Botswana U reist in groep (max 12 pers.) in een speciaal uitgerust safari voertuig U slaapt in koepeltenten van 2,10 m x 2,10 m en 1,7o m hoog 1 douche tent en 1 toilet tent per 12 personen Matrasjes, slaapzak en hoofdkussen worden voorzien Wandelingen afgewisseld met game drives en safari’s per prauw Bij het kamperen stelt u zelf de voorziene gebruiksvriendelijke tent op De gids en assistent (kok) zorgen voor eenvoudige, lekkere maaltijden Er worden ‘private’ campsites gebruikt

15 dagen - Fish Eagle Safari 1 2 3-5

Vertrek uit Brussel Via Johannesburg vliegt u naar Maun Kennismaking met de gids en u reist naar het westen van de Okavango Delta De volgende dagen doorkuist u per motorboot, mokoro (prauw) en wandelend de Delta 6 Terugkeer naar Maun voor 1 nacht. Mogelijkheid tot optionele vlucht over de Delta 7-9 In het Moremi natuurreservaat, gaat u 3 dagen op zoek naar groot wild 10-11 Het gaat verder noordelijk naar het Chobe National Parc, bekend om zijn enorme kuddes olifanten en buffels 12-14 U steekt per ferry de Zambezi rivier over en u rijdt door naar de Victoria watervallen Verblijf in een goed gelegen lodge op de oevers van de Zambezi Bezoek van hieruit de watervallen of neem deel aan één van de vele activiteiten (facultatief) 14 U vliegt vanuit Livingstone via Johannesburg naar Europa 15 Aankomst Brussel

rondreizen

Raadpleeg ook onze andere classic kampeersafari’s 12 dagen - Buffalo Safari de hoogtepunten van de Okavango met Chobe en Vic Falls 22 dagen - Leopard Safari Okavango, Kalahari, Chobe en Vic Falls

18


First kampeersafari's in Botswana U reist in kleine groep (max 10 pers.) in een speciaal uitgerust safari voertuig U slaapt in luxe koepeltenten van 3 m x 3 m met max hoogte 2m 1 douche tent en 1 toilet tent per 6 personen Degelijk veldbed met matrasje en linnengoed Wandelingen afgewisseld met game drives en safari’s per prauw Uw tent wordt dus opgesteld en u dient niet te helpen bij de maaltijden De gids en assistenten zorgen voor lekkere maaltijden ‘Scenic’ flight van Maun over de delta naar Moremi is inbegrepen Er worden ‘premier private’ campsites gebruikt

14 dagen - Hoogtepunten van Botswana 1 2 3-5

Vertrek uit Brussel Via Johannesburg vliegt u naar Maun Kennismaking met de gids en u vliegt met een klein vliegtuigje over de delta naar het Moremi reservaat U doet safari’s in dit deel van de Okavango, zowel per 4x4 als per boot 5-7 Uw kamp wordt verplaatst naar de ‘North Gate van ­Moremi en de 2 volgende dagen safari in noord Moremi 7-9 Via de Mababe depressie gaat het dan naar Savuti, bekend om zijn vele leeuwen 9-11 Uw laatste safari halte is het Serondella gebied in Chone National Park 11-13 U steekt per ferry de Zambezi rivier over en u rijdt door naar de Victoria watervallen Verblijf in een goed gelegen lodge op de oevers van de Zambezi Bezoek van hieruit de watervallen of neem deel aan één van de vele activiteiten (facultatief) 13 U vliegt vanuit Livingstone via Johannesburg naar Europa 14 Aankomst Brussel

Raadpleeg ook onze andere classic kampeersafari’s 18 dagen - The Best of Botswana Combinatie van de ‘hoogtepunten’ met de Kalahari en de Nxai pan

www.reizenNaarAfrika.be 19


Luxe kampeersafari's in Botswana U reist in kleine groep (max 8 personen) U slaapt in volwaardige safaritenten, steeds met veranda en aangebouwde badkamer met eigen toilet en douche Wandelingen afgewisseld met game drives en safari’s per prauw of motorboot Uiterst lekkere maaltijden en alle dranken zijn inbegrepen U vliegt van kamp naar kamp met kleine vliegtuigjes Safari’s in open jeeps met natuurgids en spoorzoeker ‘Scenic’ flight van Maun over de delta naar Moremi is inbegrepen De kampen bevinden zich op immense privé-concessies

14 dagen - The Great Wilderness Journey 1 2

Vertrek uit Brussel Via Johannesburg vliegt u naar Maun. Kennismaking met de gids en verder met een klein vliegtuigje naar uw eerste kamp ten westen van de delta 2-4 Safari in de Okavango 5 Scenic flight over de delta naar Moremi 5-8 Safari en activiteiten in de Kwai regio ten oosten van de delta 8 Vlucht over Savuti naar de Linyanti 8-11 Safari in de Linyanti, grenzend aan Chobe 11 Vluchtje naar Kasane en aansluitend boottocht op de Chobe-rivier, nadien met ‘flight of the Angels’ naar Livingstone 11-13 Verblijf aan de Zambezi en bezoek aan de Vic Falls 13 U vliegt vanuit Livingstone via Johannesburg naar Europa 14 Aankomst Brussel

rondreizen 20


Fly-in safari's in Botswana Het summum op gebied van comfort Verblijf in authentieke tentenkampen Safari’s per open 4x4, per boot en te voet Een unieke safari ervaring!

12 dagen - In het spoor van Livingstone

9 dagen - Van Vic Falls naar de Okavango

2-4

1 2

4

2-4 4

4-6 6

6-8

8

9

Vertrek uit Brussel Aankomst Johannesburg en aansluitend vlucht naar Vic Falls. Logies in het unieke Victoria Falls Hotel Verblijf en uitstappen naar de wereldberoemde ­water­vallen en de Zambesi Per 4x4 naar de grens met Botswana en verder naar het Chobe reservaat (3u) Verblijf in een tentenkamp aan de Chobe-rivier en safari per 4x4 en per boot Met een klein vliegtuigje naar het hartje van de ­Okavango delta Logies in tentenkamp in de delta en safari’s per open jeep en mokoro (lokale prauw) Zowel in Chobe als in de delta gaat u 2 x per dag op safari per open jeep (gamedrive) onder de deskundige leiding van een ervaren natuurgids Geniet van uw laatste dag in de wildernis! In de late ­namiddag vliegt men u per privé-vliegtuigje naar Maun, van waar u naar Johannesburg en aansluitend naar Europa vliegt Aankomst Brussel

1 2

4-6 6 6-8 8

8-11

11

12

Vertrek uit Brussel Aankomst Johannesburg en aansluitend vlucht naar Vic Falls. Logies in het unieke Victoria Falls Hotel Verblijf en uitstappen naar de wereldberoemde water­ vallen en de Zambesi Per 4x4 naar de grens met Botswana en verder naar het Chobe reservaat (3u) Verblijf in tentenkamp aan de Chobe-rivier en safari per 4x4 en per boot Met een klein vliegtuigje naar de Linyanti streek Verblijf in een schitterend kamp aan de Linyanti rivier en safari per open 4x4 Per vliegtuigje gaat het verder naar het hartje van de Okavango delta Logies in tentenkamp in de delta en safari’s per open jeep en mokoro (lokale prauw) Zowel in Chobe als in de delta gaat u 2 x per dag op safari per open jeep (gamedrive) onder de deskundige leiding van een ervaren natuurgids Geniet van uw laatste dag in de wildernis! In de late ­namiddag vliegt men u per privévliegtuigje naar Maun, van waar u naar Johannesburg en aansluitend naar Europa vliegt Aankomst Brussel

Beide reizen kunnen worden verlengd met een safari in de Kalahari: 1 1-3 3

Vluchtje vanuit Maun naar de Nxai pan Verblijf in tentenkamp in de Nxai pan en safari per open 4x4 Terugvlucht naar Maun en aansluitend naar Europa

Een rondreis in Botswana laat zich perfect combineren met Kaapstad in Zuid-Afrika!

De troeven van ReizenNaarAfrika.be * 20 jaar ervaring met reizen naar Botswana ** een doorgedreven kennis van de regio en de verschillende kampen *** flexibiliteit: elk programma is maatwerk en wordt aangepast naargelang het budget en de wensen van de klant **** ‘preferred partner’ van de belangrijkste safari operatoren 21


Een te weinig gekend land in het hartje van zwart Afrika. Voordien Noord Rhodesië en kolonie van Engeland, nu een land op zoek naar zijn eigen identiteit met als troeven: een rijke mijnstreek in het noorden - de zogenaamde ‘copperbelt’, het toerisme rond de Victoria Falls en natuurlijk de safariparken Kafue, Lower Zambezi en Luangwa. De nabijheid van het zwakke broertje Zimbabwe heeft er mee voor gezorgd dat ook Zambia arm bleef. Nu het in Zimbabwe

Zambia

— Het hart van Zwart Afrika —

22 22

echter steeds beter gaat, ziet ook in Zambia de toekomst er beter uit. Het wegennet is zeer slecht en daarom dienen de meeste verplaatsingen per vliegtuig te gebeuren. De nabijheid van Malawi, zorgt ervoor dat het safari gebied in de Luangwa vallei, dankbaar en vrij gemakkelijk kan worden gecombineerd met een verblijf aan het meer van Malawi.


rondreizen Een overzicht geven van alle safari mogelijkheden in Zambia is haast onmogelijk. Daarom houden we het hier bij een ‘voorbeeld reis” en bezorgen u op eenvoudige vraag programma’s voor alle mogelijke andere safari combinaties.

Onze reisformules In combinatie met onze Botswana reizen, gebruiken wij geregeld Livingstone, als verblijfplaats aan de Victoria Falls en de Zambezi. De nationale parken (Lower Zambezi, Kafue en South ­Luangwa, zijn enkel te bereiken met binnenlandse vluchten met kleine toestellen). Vandaar dat wij deze bestemming aanbieden in ‘fly safari’. Eens ter plaatse wordt u dan opgewacht door een gids/ chauffeur met 4x4 voor de safari’s. Het niveau van de ­accommodaties in Zambia noodzaakt ons enkel tentenkampen van de hoogste categorie te gebruiken.

14 dagen - Safari in South Luangwa en strandverblijf aan Lake Malawi Safari in een bushcamp in één van de meest afgelegen parken van Afrika Strandvakantie aan het idylische meer van Malawi Verplaatsingen per privé-charter 1 2 3-7 7 8

Klimaat & feiten Beste periode Tussenseizoen Regenseizoen

Juni tot oktober April, mei en november, december Van december tot april

Oppervlakte Bevolking Talen Valuta Formaliteiten Gezondheid

25 maal België 12 miljoen Officieel: Engels Zeer verspreid: Lokale taal: verschillende Bantoetalen) De Kwacha, maar voor het toerisme telt enkel US dollar Geldig internationaal paspoort en visum te verkrijgen aan de grens Geen inentingen verplicht. Risicogebied voor malaria

8-13

13 14

Vertrek vanuit Brussel Aankomst in Lusaka, binnenvlucht naar Mfuwe en transfer naar South Luangwa Vandaag trekt u diep het natuurreservaat in en verblijft u in zogenaamde “bushcamps” temidden de prachtige natuur U deelt dit kamp met slechts enkele medereizigers en zelden zal u zo kort bij de natuur hebben gestaan! Verblijf in het bushcamp en u maakt safaritochten per jeep en te voet in het Luangwa National Park Vlucht van Mfuwe naar Lilongwe in Malawi Mooie rit door het bergland van Malawi naar de kust naar Cape Maclear, een waar snorkelparadijs en tal van watersportmogelijkheden. Verblijf in de unieke Danforth Lodge Verblijf in de Danforth Lodge aan Lake Malawi Indien u dit wenst kan u een aantal nachten van uw verblijf in de lodge vervangen door een meerdaagse zeiltocht met een luxecatamaran (zie programma bij rubriek Malawi aub) Transfer naar Lilongwe per boot en wagen van waar u via Johannesburg terugvliegt naar Europa Aankomst Brussel

Variaties op deze rondreis 14 dagen - Livingstone – Lower Zambezi – South Luangwa Een safari reis die u het beste van Zambia aanbiedt 14 dagen - Kafue – Lower Zambesi – South Luangwa Zo mogelijk nog ongerepter Meer details op: www.reizennaarafrika.be 23 23


De eerste Engelse ontdekkingsreizigers waren verbaasd over de rijkdom (oa vruchtbare grond en grondstoffen) van dit land en ‘verkochten’ het in Londen als: 'de parel van Afrika'. Vanaf de jaren zestig volgde de ene geweldadige dictator de andere op en samen zorgden ze ervoor dat dit prachtige land binnen de kortste keren vernield en arm werd. Gelukkig kent Oeganda de jongste jaren een relatieve rust en is het vandaag in alle veiligheid bereisbaar (behalve

Uganda — De parel van Afrika —

het uiterste noorden). Oeganda is een typisch evenaarsland, met een overweldigende plantengroei en een evenaarsklimaat aan het grootste meer van Afrika: Lake Victoria. In het oosten van het land liggen de grote nationale parken, die de vele crisissen hebben overleefd en waar u de echte savanne terugvindt met op de achtergrond het machtige Ruwenzori gebergte. Vlakbij het drielandenpunt met Congo en Rwanda ligt het berggebied waar de gorilla’s zich ophouden. Een trektocht naar deze indrukwekkende primaten is een absolute must! Oeganda is zoveel meer dan enkel een safaribestemming. Dit is diep Afrika en nergens anders kan u straattaferelen fotograferen met meer kleur, lachende mensen, typische marktjes. Het wegennet is behoorlijk slecht te noemen, zodat de verplaatsingen soms veel tijd in beslag nemen, maar wat u onderweg ziet is zeer onderhoudend en maakt deel uit van de reis.

24 24


rondreizen 14 dagen - Panorama van Oeganda

Rondreis per 4x4 met chauffeur/gids U logeert in de best mogelijke lodges en kampen Trektochten naar gorilla’s en chimpansees

Onze reisformules Wij kozen voor onze rondreizen gewoon de allerbeste accommodaties die er zijn! Het is onmogelijk om zelf te rijden en daarom worden alle rondreizen uitgevoerd per comfortabele Toyota Landcruiser wagen met chauffeur/ gids. Sommige delen van het land zijn trouwens enkel bereikbaar per jeep! U wordt vergezeld van een deskundige Engelstalige gids/chauffeur.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Vlucht naar Entebbe - aankomst en logies Bezoek aan de hoofdstad Kampala en Lake Victoria Rit naar Murchison Falls National Park Safari en boottocht in Murchison Ochtendsafari en nadien naar Masindi met onderweg bezoek aan Pabidi Vandaag bereikt u Kibale Forest - trektocht naar de chimpansees Trekking in Kibale Forest Verder naar Queen Elisabeth NP. Safari en boottocht Naar het aangrenzende Ishasha NP met zijn boomklimmende leeuwen Ochtendsafari en op weg naar Bwindi Impenetrable Forest Gorilla trekking in Bwindi Terug naar Kampala en Entebbe Boottocht op Lake Victoria en ’s avonds terugvlucht Aankomst Brussel

Klimaat & feiten Beste periode Tussenseizoen

Juni tot september en december tot februari Maart tot mei en oktober-november (regenseizoen) Gemiddelde dagtemperatuur tussen de 20° en 28° en ’s nachts koelt het af tot 15° à 16°

Oppervlakte Bevolking Talen Valuta Formaliteiten Gezondheid

8 maal België 33 miljoen Engels en Swahili Oegandese shilling, maar voor toerisme telt enkel de US dollar Geldig internationaal paspoort – visum ter plaatse Inenting tegen gele koorts is verplicht Malaria risico

www.reizenNaarAfrika.be 25 25


Gezegend met schitterende meren, valleien, uitgestrekte ­savanne graslanden, bergen en spierwitte stranden, biedt Tanzania de natuur- en safari liefhebber een ultieme vakantie. De namen van de natuurparken in het Noorden van Tanzania klinken als een gong: Serengeti, Tarangire en Ngorongoro. Alhoewel de laatste jaren druk wordt bezocht, is het toch mogelijk, mits een degelijke keuze van de kampen en een uitstekende privé-gids/chauffeur, het massatoerisme te

Tanzania — Friendly by nature —

ontlopen en een topsafari te beleven. Het Zuiden van Tanzania biedt u dan weer de meest zuivere safari-ervaring. De natuurreservaten Selous (het grootste van Afrika) en Ruaha staan borg voor een authentieke safarireis! De zuidelijke hooglanden voeren u dan weer terug in de tijd, naar de hoogdagen van onze koloniale geschiedenis. Hier kan u mooie wandelingen maken, mountainbiken, vissen en lokale dorpen bezoeken. De kust van Tanzania is eveneens ongerept gebleven en hier bieden wij u de mogelijkheid tot een prachtige ­strandvakantie ver van de grote hotels. U overnacht er in kleine lodges pal op het strand! Op Zanzibar gingen wij voor u op zoek naar charmante accommodatie ipv grote luxe hotels.

26 26


Onze reisformules Wij bieden u 'classic' (3 à 4 sterren accommodatie) en 'deluxe' (4 à 5 sterren) rond­ reizen aan. Telkens zijn alle maaltijden en alle safari activiteiten inbegrepen. Zelf rijden in Tanzania is uitgesloten. Er dient een groot onderscheid gemaakt te worden tussen noord en zuid Tanzania: - de circuits in het noorden worden uitgevoerd per 4x4 met chauffeur/gids. - in het zuiden zijn de wegen veel slechter en de afstanden veel groter en daarom wordt u vanuit Dar Es Salaam naar de verschillende plaatsen gevlogen met een klein vliegtuigje. Tijdens de vluchten geniet u vaak van een spectaculair uitzicht. Voor de safari’s in Selous en Ruaha worden steeds open jeeps gebruikt.

Klimaat & feiten Kent een kort regenseizoen in november en een lang van april tot juni. De temperaturen zijn vrij gematigd, maar er treden grote verschillen op tussen de kust en het binnenland door de hoogte en de invloed van de Indische oceaan. In het binnenland is het in juli en augustus behoorlijk fris en zijn de nachten koel. Aan de kust blijft het haast het ganse jaar door warm weer, maar is het stukken vochtiger tijdens de regenperiodes. De meeste safarikampen zijn gesloten van april tot juni. Beste periode: Te vermijden: Beste periode:

Januari en februari en vanaf juli tot oktober November en april tot juni September/november (maar ook duurste en drukste)

Oppervlakte Bevolking Talen Valuta

29 maal België 40 miljoen Officieel: Swahili. Zeer verspreid: Engels De Tanzaniaanse shilling, maar voor het toerisme telt enkel US dollar Geldig internationaal paspoort en visum Inenting tegen gele koorts is verplicht en risico op malaria

Formaliteiten Gezondheid

27


Safari's per 4x4 in Noord Tanzania (met privé gids/chauffeur) 9 dagen - De migratie achterna

Oktober – november – december

Beleef dit unieke natuurfenomeen van op de eerste rij! Een prachtige safarireis die u naar de juiste plek brengt, afhankelijk waar de kuddes zich bevinden

1 2

Januari - februari - maart 1 2

3 3-6 6-8 8 9

3 4 5

Vertrek met KLM uit Brussel, verwelkoming en overnachting in Arusha Kennismaking met uw privégids/chauffeur en rit naar Lake Manyara National Park (3u), gevolgd door een eerste safari Rit naar de wereldbefaamde Serengeti (3u), picnic lunch onderweg Verblijf en safari in het Ndutu gebied van de Serengeti Ngorongoro krater - verblijf en safari Terugrit naar Arusha en vlucht naar Europa (of strandverlenging) Aankomst Brussel

5-8 8 9

Vertrek met KLM uit Brussel, verwelkoming en overnachting in Arusha Kennismaking met uw privégids/chauffeur en rit naar Tarangire National Park (2u), gevolgd door een eerste safari Na de ochtendsafari vertrek naar Lake Manyara (2u) en safari. Rit naar de Ngorongoro krater en safari Verder naar de wereldbefaamde Serengeti (5u), picnic lunch onderweg Verblijf en safari in het noord-oosten van de Serengeti Ochtendsafari en binnenvlucht naar Arusha en vlucht naar Europa (of strandverlenging) Aankomst Brussel

10 dagen - Van kraters en wijdse vlaktes Een ideale kennismaking met Noord Tanzania Bent u met een klein groepje of familie dan is dit zeker een aanrader 1 2

2-4 4 4-6 6 6-9 9

Juni - juli - augustus - september

10

Vertrek met KLM uit Brussel, verwelkoming en overnachting in Arusha Kennismaking met uw privégids/chauffeur en rit naar ­Tarangire National Park (2u), gevolgd door een eerste safari Verblijf en safari in Tarangire Na de ochtendsafari vertrek naar Lake Manyara (2u), picnic en safari en verder naar de Ngorongoro Safari in de Ngorongoro krater Verder naar de wereldbefaamde Serengeti (5u), picnic lunch onderweg Verblijf en safari in de Serengeti Ochtendsafari en binnenvlucht naar Arusha en vlucht naar Europa (of strandverlenging) Aankomst Brussel

rondreizen 1 2

3 4 5 5-8 8 9

Vertrek met KLM uit Brussel, verwelkoming en ­overnachting in Arusha Kennismaking met uw privégids/chauffeur en rit naar Tarangire National Park (2u), gevolgd door een eerste safari Na de ochtendsafari vertrek naar Lake Manyara (2u) en safari Rit naar de Ngorongoro krater en safari Verder naar de wereldbefaamde Serengeti (5u), picnic lunch onderweg Verblijf en safari in de “westelijke corridor” van de Serengeti Ochtendsafari en binnenvlucht naar Arusha en vlucht naar Europa (of strandverlenging) Aankomst Brussel

28 28


rondreizen

Safari's in Noord Tanzania 11 dagen - Van kraters en wijdse vlaktes – met Kilimanjaro

14 dagen - In de voetstappen van de Masai

De iets sportievere versie van onze klassieke toer

Een totaalreis in Noord Tanzania Bijzonder interessant voor gezinsreizen

1

1

1-3 3

3-5 5 5-7 7 7-10 10 11

Vertrek met KLM uit Brussel, verwelkoming en o­ vernachting in Arusha Verblijf op de flanken van de Kilimanjaro en gelegenheid tot prachtige dagtocht Kennismaking met uw privégids/chauffeur en rit naar Tarangire National Park (2u), gevolgd door een eerste safari Verblijf en safari in Tarangire Na de ochtendsafari vertrek naar Lake Manyara (2u), picnic en safari en verder naar de Ngorongoro Safari in de Ngorongoro krater Verder naar de wereldbefaamde Serengeti (5u), picnic lunch onderweg Verblijf en safari in de Serengeti Ochtendsafari en binnenvlucht naar Arusha en vlucht naar Europa (of strandverlenging) Aankomst Brussel

Deze rondreizen lenen zich perfect tot een combinatie met strand in Zanzibar. Raadpleeg www.reizennaarafrika.be voor meer inlichtingen aub.

Vertrek met KLM uit Brussel, verwelkoming en ­overnachting in Arusha 1-3 Verblijf in Arusha en safari in het Arusha National Park 3 Rit naar Tarangire National Park (2u) 3-5 Verblijf en safari in Tarangire 5 Na de ochtendsafari vertrek naar Lake Manyara (2u) picnic en safari 6 Vandaag gaat het verder naar de afgelegen streek van Lake Eyasi (4u) 6-8 Verblijf aan het Eyasi meer – op jacht met de Hadzabe stam en kennismaken met de Datoga gemeenschap. 8 Naar de Serengeti (3u) 8-11 Verblijf en safari in de Serengeti 11-13 Ngorongoro krater – verblijf en safari 13 Terugrit naar Arusha en vlucht naar Europa (of strandverlenging) 14 Aankomst Brussel

Raadpleeg ook onze andere originele reisprogramma’s

Beklimming van de Kilimanjaro Een sportieve uitdaging op grote hoogte Perfect te combineren met een safari of strandvakantie Onze kampeersafari’s Een authentieke en sportieve manier van reizen Onze kampeersafari’s met voettocht Het nec plus ultra voor actievelingen Onze deluxe fly-in safari's Het neusje van de zalm qua comfort en luxe

De troeven van ReizenNaarAfrika.be - Wij bieden niet ‘zomaar’ programma’s aan, maar houden ­rekening met de seizoenen en de migraties van de kuddes - De meeste reizen worden aangeboden in 3 verschillende categorieën: classic, first en deluxe - De duur van elk verblijf kan worden aangepast aan uw wensen - Perfect te combineren met enkele dagen strandvakantie in Zanzibar

www.reizenNaarAfrika.be 29


Fly safari’s in Zuid Tanzania 9 dagen - Selous en beach

Een prachtige safari in het grootste reservaat van Afrika, ­gecombineerd met strand 1 2 2-5 5 5-8 8 9

Vertrek Brussel naar Dar Es Salaam en overnachting Transfer per klein vliegtuigje naar het Selous reservaat Verblijf en safari in Selous Na de ochtendsafari verder per chartervliegtuigje naar Zanzibar Strandverblijf Vlucht naar Dar Es Salaam en terugvlucht naar Europa Aankomst Brussel

15 dagen - Mufindi, Selous, Ruaha & Highlands

Het beste qua safari met een vleugje strand

De meest complete rondreis in Zuid Tanzania

1 2 2-5 5

1 2 2-5

5-8 8 8-11 11 9

9 dagen - Selous en Ruaha

Vertrek Brussel naar Dar Es Salaam en overnachting Transfer per klein vliegtuigje naar het Selouss reservaat Verblijf en safari in Selous Na de ochtendsafari verder per chartervliegtuigje naar Ruaha Verblijf en safari in Ruaha Vlucht naar Zanzibar en strandverblijf Relax in Zanzibar Terugvlucht via Dar Es Salaam naar Europa Aankomst Brussel

Deze rondreizen laten zich perfect combineren met een rondreis in Noord Tanzania De verblijven in Zanzibar kunnen worden verlengd met zoveel nachten u dat wenst

De ultieme safari belevenis in Zuid Tanzania 1 2 2-5 5

12 dagen - Selous, Ruaha & beach

Vertrek Brussel naar Dar Es Salaam en overnachting Transfer per klein vliegtuigje naar het Selous reservaat Verblijf en safari in Selous Na de ochtendsafari verder per chartervliegtuigje naar Ruaha Verblijf en safari in Ruaha Vlucht naar Dar Es Salaam en terugvlucht naar Europa Aankomst Brussel

15 dagen - Selous, Ruaha, Highlands & beach

Vertrek Brussel naar Dar Es Salaam en overnachting Rit door het binnenland naar Mikumi National Park. Safari in Mikumi en uitstap naar de Udzungwa Mountains één van de laatste stukken tropisch regenwoud en het jongste nationale park van Tanzania 5 Na de ochtendsafari verder per chartervliegtuigje naar Ruaha 5-8 Verblijf en safari in Ruaha 8 Per sportvliegtuigje gaat het dan naar een authentieke ‘farm’ in de Highlands 8-11 Verblijf in Mufindi en verkenning van het ‘echte’ Tanzania 11 Transfer per klein vliegtuigje naar het Selous reservaat 11-14 Verblijf en safari in Selous 14 Terugvlucht via Dar Es Salaam naar Europa 15 Aankomst Brussel

rondreizen 5-8 8 9

Een zeer afwisselende rondreis in Zuid Tanzania met strandverblijf 1 2 2-5 5

Vertrek Brussel naar Dar Es Salaam en overnachting Transfer per klein vliegtuigje naar het Selous reservaat Verblijf en safari in Selous Na de ochtendsafari verder per chartervliegtuigje naar Ruaha 5-8 Verblijf en safari in Ruaha 8 Per sportvliegtuigje gaat het dan naar een authentieke ‘farm’ in de Highlands 8-11 Verblijf in Mufindi en verkenning van het ‘echte’ Tanzania 11 Vlucht naar Zanzibar en strandverblijf 11-14 Relax in Zanzibar 14 Terugvlucht via Dar Es Salaam naar Europa 15 Aankomst Brussel

30 30


Het eiland Zanzibar Raadpleeg ook onze andere originele reisprogramma’s Een combinatiereis van Noord en Zuid Tanzania Het beste van 2 werelden en de ultieme safari belevenis De nationale parken van Katavi en Mahale Mountains Uiterst ver van de bewoonde wereld en uniek Selous en Ruaha ‘te voet’ De klemtoon ligt op voetsafari’s

De troeven van ReizenNaarAfrika.be - - - -

wij organiseren sedert 1991 reizen naar Zuid Tanzania en kennen de bestemming door en door deze reizen worden aangeboden in 3 verschillende categorieën: classic, first en deluxe de duur van elk verblijf kan worden aangepast aan uw wensen de lodges in Zanzibar bieden sublieme duikmogelijkheden

Roept herinneringen op aan sultans, specerijen en feuilletons uit vervlogen tijden, maar is vandaag een strandbestemming die ook nog wat meer te bieden heeft en perfect te combineren is met een safari.

9 dagen - Zanzibar met Stonetown

Een prachtige safari in het grootste reservaat van Afrika, ­gecombineerd met strand 1 1-2 2-8 8 9

Vlucht naar Zanzibar Overnachting in Stonetown en verkenning van deze boeiende stad Strandverblijf in first of luxe verblijf - gelegenheid tot watersport, duiken enz. Vlucht naar Dar Es Salaam en terugvlucht naar Europa Aankomst Brussel

10 dagen - Een omzwerving in Zanzibar De ultieme safari belevenis in Zuid Tanzania 1 1-2 2-6 6 6-9 9 10

Vlucht naar Zanzibar Overnachting in Stonetown en verkenning van deze boeiende stad Strandverblijf in Fumba Beach - gelegenheid tot watersport, duiken enz. U zeilt met een authentieke Dhow naar uw 2e verblijf: Unguja Relax in Unguja – gelegenheid tot watersport, duiken enz. Vlucht naar Dar Es Salaam en terugvlucht naar Europa Aankomst Brussel

31


Madagascar is het 4e grootste eiland ter wereld en tegelijk een continent op zich. Sinds het zich miljoenen jaren geleden heeft afgescheiden van Afrika is het letterlijk een eigen leven gaan leiden. Duizenden planten, dieren, vogels en insecten komen enkel hier voor (denken we maar aan de ­lemuren of halfapen en de vele soorten kleurrijke kameleons). De voornaamste troeven van Madagascar zijn de authenticiteit en de vriendelijkheid van de bevolking. Prachtige kusten met heerlijke ’bounty’ stranden, regen-

Madagascar — Eiland of continent? —

woud en halfwoestijn, unieke bergmassieven en vruchtbare valleien. Wat een mix in één land! De Malagasi zijn om het vriendelijkst en u kan zorgeloos en veilig het land rondreizen. Het toerisme naar Madagascar staat, ­gelukkig maar, nog in zijn kinderschoenen.

Wie echt luxe wenst kan enkel in de hoofdstad en op enkele strandlocaties terecht. De overige hotels zijn soms eenvoudig, maar steeds charmant en net als met het wegennet, is het ook hier weer de heerlijke keuken die alles goedmaakt.

32 32


rondreizen Dit is slechts een ‘basisprogramma’, dat u een goed idee geeft van wat kan en niet kan, maar Madagascar is een echt ‘individuele’ bestemming en wij passen het programma graag aan uw persoonlijke wensen aan. Elke reis kan worden verlengd met een strandverblijf in één van de plaatsen van het circuit of met enkele dagen beach op het boekaniers­ eiland ‘Ile Sainte Marie’. Wenst u Madagascar nog dieper te verkennen, stellen we u graag een route voor die u naar het diepe Zuiden brengt. Bij het uitstippelen van al deze routes is het uiterst belangrijk oog te hebben voor de juiste reisperiode wegens de sterk verschillende klimaattypes.

Onze reisformules Wij kozen voor onze rondreizen gewoon de allerbeste accommodaties die er zijn! De aangeboden hotels zijn haast allemaal 4 sterren (behalve in het binnenland). Het is onmogelijk om zelf te rijden en daarom worden alle rondreizen en transfers uitgevoerd per comfortabele wagen met chauffeur/gids. Sommige delen van het land zijn enkel bereikbaar per jeep en hier voorzien wij dus een degelijke 4x4 met chauffeur voor u. De chauffeurs spreken allen Frans en sommigen Engels.

17 dagen - Van Lemuren tot baobabs Rondreis met privé-chauffeur Ideale kennismaking met Madagascar Niet te veel kilometers dankzij de binnenlandse vluchten Voor wie een combinatie zoekt met een strandverblijf 1 2 3

Klimaat & feiten Beste periode Tussenseizoen Te vermijden

September, oktober, april en mei November, april en juni Juli en augustus zijn aangenaam maar behoorlijk fris in de hooglanden December tot maart (heet, vochtig en hoog risico op cyclonen)

Oppervlakte Bevolking Talen Valuta Formaliteiten Gezondheid

Even groot als Frankrijk 15 miljoen Malagasisch en Frans De Ariary (10.000 Ariarys = +/- 4 eur) Geldig internationaal paspoort Geen inentingen verplicht

Vlucht naar Antananarivo - aankomst en logies Bezoek aan de hoofdstad ‘Tana’ Bezoek aan het koninklijk paleis en rit over het hoogplateau naar Antsirabe 4 Door de centrale hooglanden -met o.a. bezoek aan Ambositra naar Fianarantsoa 5 Verder naar het natuurgebied Ranohira 6 Uitgebreid bezoek/wandeling in het nationale park van Isalo 7 Door het gebied van de saffier en de westelijke halfwoestijn naar Tulear en Ifaty 8-9 Verblijf aan de kust in Ifaty en mogelijkheid tot prachtige uitstappen of relax 10 Vlucht van Tulear naar de hoofdstad - verder bezoek en logies 11 Vertrek voor een verkenning van het oosten van het eiland Rit naar het Pyeras reservaat en de Vakauna Lodge 12 Bezoek aan het Nationale park van Andasibe met de Indi Indri lemuren 13 Vanuit Andasibe gaat het naar de kust, waar u per motor­ prauw het unieke en authentieke Canal des Pangales volgt 14-15 Relax in een gezellige strandlodge aan een meer 16 Verder per prauw naar Tamatave van waar vlucht naar ‘Tana’ en bezoek aan een typische markt. Wij zorgden nog voor een hotelkamer zodat u zich kan verfrissen en omkleden. Terugvlucht rond middernacht 17 Aankomst Brussel 33 33


Malawi is één van de armste landen ter wereld, maar eigenaardig genoeg (of gelukkig maar) merkt men dat niet aan de bevolking. Malawi is gekend voor zijn vriendelijke en gastvrije mensen. De toeristische slogan: 'the warm heart of Africa' is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Het immens grote Lake Malawi neemt een vijfde van Malawi in beslag en het diepste punt is 785 meter. Ten westen van het Malawi meer liggen steile heuvels met een gemiddelde

Malawi — The warm heart of Africa —

34 34

hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (drieduizend meter). Dit alles maakt van Malawi een zeer gevarieerd land met bovendien een prachtig meer met ongerepte stranden, die meer aan de Seychellen doen denken dan aan Afrika. Malawi is geen echte top safari bestemming, maar de nabijheid van Luangwa (noord en zuid) National Park in Zambia laten een perfecte combinatie van beide toe.


Onze reisformules De verscheidenheid aan logiesvormen en de grote verschillen tussen de officiële catalogering en onze eigen appreciatie, hebben wij ons doen beslissen om zelf de aangeboden hotels, lodges en guesthouses in te delen. Het is tijdens een rondreis vaak moeilijk om één en ­dezelfde categorie aan te bieden, vandaar dat onze rondreizen ofwel classic/first zijn ofwel first/deluxe. In de 'classic' logeert u in comfortabele en kraaknette lodges en guesthouses. Voor de 'luxe' gebruiken wij de best beschikbare accommodaties in die regio. De meeste rondreizen en transfers worden uitgevoerd per 4x4 met chauffeur/gids. In tal van onze programma’s worden de klanten van punt A naar B gevlogen met kleine sportvliegtuigjes. Dat bespaart u niet enkel een vermoeiende rit, maar op die manier landt u rechtstreeks op de plek waar u moet zijn. Daar wordt u dan opgewacht door een gids/chauffeur met 4x4 voor de safari’s.

Klimaat & feiten Beste periode Oktober tot december – warme maanden Tussenseizoen Juni tot september – koeler, maar aangenaam en rustig Minder geschikt December tot april (heet en vochtig) Oppervlakte Bevolking Talen Valuta Formaliteiten Gezondheid

3.5 maal België – waarvan 20% water 14 miljoen Officieel: Engels Zeer verspreid: Chichewa (lokale taal) De Kwacha, maar voor het toerisme telt enkel US dollar Geldig internationaal paspoort Geen inentingen verplicht. Risicogebied voor malaria

www.reizenNaarAfrika.be 35


Malawi

Wij presenteren u hier slechts een handvol voorbeeldreizen, voor ons volledig reisaanbod en alle detailprogramma’s met de prijzen verwijzen we u graag naar onze website: www.reizennaarafrika.be

10 dagen - Strandverblijf aan Lake Malawi

14 dagen – Het diepe Zuiden Rondreis met strandverblijf

Geniet van een strandverblijf aan één van de mooiste meren ter wereld Voor de watersportfanaat is dit echt ‘the place to be’! Lake Malawi is een topbestemming voor een duikvakantie Ideaal als huwelijksreis! 1 2

2-9

9

10

Vertrek vanuit Brussel Aankomst Johannesburg endoorvlucht naar Malawi Onthaal door uw chauffeur/gids en rit naar Senga bay voor uw boottransfer naar Cape Maclear, een waar snorkelparadijs en tal van watersportmogelijkheden Verblijf in de unieke Danforth Lodge aan Lake Malawi Indien u dit wenst kan u een aantal nachten van uw ­verblijf in de lodge vervangen door een meerdaagse ­zeiltocht met een luxecatamaran (zie programma ­hiernaast aub) Transfer naar Lilongwe per boot en wagen van waar u via Johannesburg terugvliegt naar Europa Aankomst Brussel

Beleef het Afrika van de kolonisten en verblijf op een authentieke theeplantage Een combinatie van de mooiste landschappen van Malawi met een strandverblijf Ideaal als huwelijksreis! 1 2 2-4 4 4-6 6-8 8 8-13 13 14

Vertrek vanuit Brussel Aankomst Johannesburg en overstap op vlucht naar Malawi Aankomst Blantyre rond de middag en rit naar het zuiden richting Mulanje Mountains Verblijf in Lujeri Estate, een authentieke en immens grote theeplantage. Bezoek aan de plantage en mogelijkheid tot mooie wandelingen in de buurt Op weg naar Zomba (de vroegere hoofdstad). Logies in de eenvoudige maar charmante Zomba Forest Lodge Verblijf op het Zomba plateau, wandelingen en bezoek aan Zomba Verder naar de Shire rivier en safari in het Liwonde National Park Rit naar Cape Maclear waar u verwacht wordt in de Danforth lodge, pal aan het strand gelegen. Een waar snorkelparadijs met tal van andere watersportmogelijkheden! Strandverblijf aan Lake Malawi. Indien u dit wenst kan u een aantal nachten van uw verblijf in de lodge vervangen door een meerdaagse zeiltocht met een luxecatamaran (zie programma hiernaast) Transfer per boot en per wagen naar Lilongwe van waar u via Johannesburg terugvliegt naar Europa) Aankomst Brussel

Meerdaagse zeiltrip met luxe-catamaran Wij bieden u de gelegenheid om een meerdaagse zeiltocht te maken op Lake Malawi. Deze zeiltocht kan worden georganiseerd in combinatie met elk van onze programma’s op Malawi en u kiest zelf voor de duur (min. 3 nachten en maximum … nachten). Wij vinden echter dat 4 à 6 dagen een ideale duur is en geven hierbij dan ook de prijs op voor 4 dagen (3 nachten). U vertrekt in principe vanaf Cape Maclear en keert terug naar dezelfde plek, maar het spreekt voor zich dat de boot u kan afhalen en terugbrengen naar eender welk punt van Lake Malawi (mits aanpassing van de prijs natuurlijk). U zeilt met een luxe catamaran van 11.58m (38 ft) met skipper, die u naar de mooiste plekken van Lake Malawi brengt en telkens kan u onbezorgd snorkelen en zwemmen. De boot beschikt over 4 ruime tweepersoonskajuiten. U dient met minstens 4 personen te zijn (of minstens voor 4 personen te betalen).

Variaties op deze rondreis

rondreizen Meer details op: www.reizennaarafrika.be

36

9 dagen - Malawi kortweg Een combinatie van safari en strand in zwart Afrika 9 dagen - Malawi kortweg deluxe Een combinatie van safari met een luxe strandverblijf op de Likoma eilanden 14 dagen - Het diepe Zuiden en de Likoma eilanden Een combinatie van safari met een luxe strandverblijf op de Likoma eilanden Een rondreis in Malawi laat zich tevens perfect combineren met: - een verblijf in Kaapstad in Zuid-Afrika! - een safari in de Luangwa vallei in Zambia (zie ook rubriek Zambia aub)


37


Reizen naar Afrika Proflight n.v. A. Van de Wielelei 287 B-2100 Antwerpen Tel. +32 (0)3 360 60 40 Fax +32 (0)3 326 41 70 info@proflight.be

www.reizennaarafrika.be

ReizenNaarAfrika.be

by ProFlight

A taste of Africa  

Travel brochure

A taste of Africa  

Travel brochure

Advertisement