Kultainen Keihäs 2018

Page 1

26.5.2018 klo 13 Myyrmäen yleisurheilukenttä, Vantaa

kuvat: SUL

naiset ∙ miehet ∙ nuoret ∙ parakeihäs miehet 100 m

Taistelu EM-kisalipuista alkaa!

www.kultainenkeihas.fi


2

Myyrmäessä luvassa pitkiä keihäskaaria Kultaisen Keihään uuden tulemisen jälkeen kolmannen kerran Myyrmäessä 26.5.2018 heitettävä kisa avaa tämän vuoden yleisurheilukauden toden teolla. Uudistuneessa Yleisradion tv-tarjonnassa kisa on ensimmäinen televisioitava kisa tänä vuonna. Kisan televisiointi on myös hieno kunnianosoitus tapahtuman kasvaneelle arvostukselle vuosi vuodelta. Naisten, miesten, para- ja nuorten keihään lisäksi yleisön toiveesta on lisätty tarjontaa tapahtumien välille. Uutuutena miesten sähäkän 100 metrin finaali juostaan juuri ennen miesten keihään alkua. Tämä takaa sen, että säpinää katsomoon riittää koko iltapäivälle. Säpinää myös sen takia, että juuri miesten satanen on yksi kuumimpia ja mielenkiintoisimpia lajeja Suomen yleisurheilussa tällä hetkellä.

Faktat: Kultainen Keihäs Kultainen Keihäs on keihäänheiton huipputapahtuma, joka järjestetään Vantaalla Myyrmäen kentällä 26. toukokuuta. Se on jatkoa 2000-luvun alun Kultainen Keihäs -kilpailuille, joiden huipentuma oli Aki Parviaisen heittämä 90,80. Viime vuonna miesten kilpailun voitti Trinidadin Keshorn Walcott, joka heitti 84,16. Naisten kilpailun vei Heidi Nokelainen heitettyään 57,94. Kultainen Keihäs -kilpailussa on mukana myös parakeihäs sekä 17-vuotiaiden poikien tyttöjen sarjat, joissa nähdään lajin kotimaiset kärkinimet. Kilpailun yhteydessä juostaan myös hyvätasoinen miesten 100 metrin kilpailu. Kultainen Keihäs -kilpailu on tänä vuonna Ylen televisioima kilpailu.

Lisätietoja: kultainenkeihas.fi

Kultainen Keihäs kokoaa tänä vuonna myös järjestävän seuran Vantaan Salamien lapset ja nuoret keihäsriehaan kentälle. Lapsissa on tulevaisuus ja siksi haluamme myös tapahtumaan mukaan seuran päähenkilöt eli lapset ja nuoret. Salamissa on jäseniä 620 ja lisenssiurheilijoita oli viime vuonna jo yli 470. Kilpailun ohessa on syytä muistaa kuinka työ lasten ja nuorten parissa on todellista yhteisöllisyyttä. Keihäsriehaan voivat osallistua tapahtuman pääsylippua vastaan myös muutkin kuin seuran jäseninä olevat lapset ja nuoret. Tämä kesä voi vihdoin olla se läpimurtovuosi, jolloin naisheittäjämme palauttavat Suomen naiskeihäänheiton kukaties arvokisojen mitalikantaan. Jenni Kangas, Heidi Nokelainen, Sanni Utriainen eikä kaukana ole ne hetket, kun nuoret Elina Kinnusen ja Julia Valtasen johdolla voivat olla palkintopallilla mitali kaulassa. Keihäslegenda Leo Pusan idea tuoda naisten keihäskisa keskeisesti esille on mahdollisesti jo tänä vuonna korjaamassa hedelmää jopa arvokisamitalin muodossa. Sokerina pohjalla on miesten keihäskisa, joka ei jätä tänäkään vuonna ketään kylmäksi. Tero Pitkämäen haastajiksi on tulossa aivan uudet kovat kaverit Oliver Helander ja Joni Karvinen, mutta kyllä varmasti Lassi Etelätalo ja kumppanit asettavat kauden avauksessa oman kovan haasteen ennakkosuosikeille. Vantaan Salamat haluaa toivottaa kaikki länsivantaalaiset ja kauempaa kisapaikalle saapuvat lämpimästi tervetulleiksi kisaan. Erityinen kiitos kuuluu suurelle talkoojoukollemme, joka ahertaa kisan onnistumiseksi. Luonnollisesti onnistuneeseen kisaan tarvitaan heittäjien lisäksi myös vahvoja yhteistyökumppaneita, joista luonnollisesti Vantaan kaupungin merkitys tapahtuman onnistumiselle on ollut erittäin tärkeä. Viihdyttäviä kisahetkiä kaikille pitkien keihäskaarien parissa Vantaan Myyrmäessä. Ja muistetaan, että nuorissa on Suomen tulevaisuus!

KOKOUKSET * JUHLAT * VIRKISTYSPÄIVÄT * KOULUTUKSET * TAPAHTUMAT

ONNISTUNUT KOKOUS KORPILAMMELLA!

Sami Kilpeläinen Puheenjohtaja Vantaan Salamat ry & Kultainen Keihäs

Kokouspäivän jälkeen voi rent outua savusaunassa tai hotellin saunaja uima-allasosa stolla.

26.5. Myyrmäen yleisurheilukentällä Aikataulu:

Liput:

13:00 13:30 14:20 16:20 17:30 18:00

Aikuinen 15 € Eläkeläinen 10 € Lapsi 5 € (alle 18 v, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi) Perhe 35 € (max 2 aik. + 3 lasta)

M17 parakeihäs N17 naiset 100 m miehet

Hotelli Korpilampi sijaitsee Espoossa, n. puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Tyylikkäät, uudistetut ja monipuoliset kokoustilamme sopivat jopa satojen osallistujien tilaisuuksiin. Hotelli Korpilammen tiloissa voi järjestää juhlat yli 300 vieraalle.

KULTAINEN KEIHÄS Julkaisija: Vantaan Salamat ry www.vantaansalamat.fi www.kultainenkeihas.fi Ilmestymispäivä: 19.5.2018

Päätoimittaja: Rita Huttu Ulkoasu ja taitto: Mainospiste Erja Lehto Painos: 20 000 kpl Painopaikka: Lehtisepät Oy, Tuusula

ME RÄÄTÄLÖIMME JUURI TEIDÄN TARPEISIINNE SOPIVAN TAPAHTUMAN!

korpilampi.fi | myynti@korpilampi.fi

|

p. 09 6138 411


3

Teksti: Tapio Nevalainen

Pitkämäki:

Vantaalta haetaan yli 85 metrin heittoa Neljän viikon harjoitusleiri Teneriffalla ja kahdeksan kovaa heittoharjoitusta viimeistelivät Tero Pitkämäen kesän kilpailukunnon. Keihäänheiton seitsenkertainen arvokisamitalisti avaa kauden Vantaan Myyrmäen kentällä 26. toukokuuta Kultainen Keihäs -kilpailussa.

”Eivät saksalaiset voittamattomia ole” Pitkämäen mukaan edellytykset hyvälle kilpailukaudelle ovat olemassa.

- Kauden ensisijainen tavoite olisi olla hyvässä kunnossa niin, että tulokset pyörivät 85 metrin päälle koko ajan. Siitä olisi hyvä tehdä huipputulos, Pitkämäki sanoo. - Teneriffan leirin perusteella kunto on saman tyyppinen kuin viime vuonna. Viime keväänä tuli loukkaantuminen heti kauden avauskisan ensimmäisessä heitossa. Jos nyt saisi sen vältettyä, voisi tulla kokonaisuudessaankin hyvä kausi. Pitkämäki, 35, heitti viime vuonna parhaimmillaan 88,27 ja oli Lontoossa MM-kilpailuissa viides. Omasta 90 metrin heitosta on jo tovi, mutta Timanttiliigan Dohan kilpailussa saksalaisen kärkitrion tulokset: Johannes Vetter 92,70, Thomas Röhler 91,78 ja Andreas Hofmann 90,08, eivät säikäytä. - Ei tuollainen vaikuta minun motivaatiooni. Keihäänheitto on sellainen laji, että välillä kulkee ja välillä ei. Eivät saksalaiset ole voittamattomia. Karttuvan iän Pitkämäki on huomioinut harjoittelussaan - Olen yläkropasta vahvempi kuin koskaan ennen. Vanhempana voi heittää vähän enemmän voiman kuin nopeuden kautta. Ja, kun on kokemusta enemmän, pystyn muuttamaan heittoa paremmin päivän kuntoon sopivaksi, jos on huono päivä. On enemmän variaatioita taskussa.

Hyvä kisa rakentumassa Kultainen Keihäs -kilpailu teki kolme vuotta sitten paluun kotimaiseen yleisurheilukalenteriin ja on nyt vakiinnuttamassa paikkaansa lajin kärkikaartin kotimaisena avauskilpailuna.

Meille on kiva tulla – silloinkin, kun on paha olla.

Iskoskuja 3 C 3. krs, Kauppakeskus Myyrmanni, 01600 VANTAA

H YVI N KÄÄ • I TÄKES KU S • JÄ RV EN PÄÄ • KAMPPI • MYYR MÄ K I • TA PIOLA

*Puhelun hinta on 0,08 €/min + paikallisverkkomaksu tai matkapuhelumaksu.

- Myyrmäessä on hyvä kenttä ja mainio keihästapahtuma kauden avaukseen. Toivon mukaan tätä tapahtumaa saadaan kehittymään jatkossa samaa tahtia. Näitä tapahtumia Suomeen tarvitaan, Pitkämäki sanoo keihäskilpailusta, joka näkyy tänä vuonna ensi kertaa Ylen kanavilla. Vantaalla Pitkämäen haastajina ovat ainakin lajin kotimaiset kärkinimet kuten Oliver Helander, Joni Karvinen ja Lassi Etelätalo. Kisaan haetaan myös kansainvälistä väriä. - Odottelen sellaista yli 85 metrin heittoa Myyrmäessä, Pitkämäki sanoo. Pitkämäen piti avata kausi jo toukokuun alussa Dohassa, mutta hän jätti kilpailun väliin, koska halusi keskittyä Teneriffan leirillä heittämiseen kevättalven tehdyn kyynärpäätähystyksen jälkeen. - Kyynärpää turposi ensin syksyllä ja sitten helmikuussa uudelleen. Käteen tuli liikerajoitusta, kun rustokappaleita menee nivelten väliin. Kaksi viikkoa operaation jälkeen pääsin jo heittämään, Pitkämäki kertaili. - Kunto oli jo Dohan kilpailun aikaan sellainen, että olisin voinut kilpailla. Päätettiin kuitenkin olla menemättä ja haettiin leirillä heittämistä kiinni, ettei sitten kunto hyydy kesän mittaan. Leirillä tein täysvauhtisia heittoja liki jokaisessa heittotreenissä. Heittäminen oli nousujohteista läpi leirin.


4

Kuva: SUL Teksti: Tapio Nevalainen

Olympiavoittaja toi rohkeutta Nokelaisen heittoon Vantaan Kultaisen Keihään naisten kilpailun voittaja saa kiinnityksen ikuisesti kiertävään keihäänheittäjäpatsaaseen. Se on tällä haavaa Heidi Nokelaisen hyllyssä, eikä hän aio siitä luopua. - Olen katsellut sitä läpi talven ja aion myös pitää, Heidi Nokelainen tuumii. Pusan lahjoittama patsas on toinen traditioista, joka naisten kilpailuun liittyy. Toinen on naisten 60 metrin kerhon kokoontuminen kisojen aikana Vantaalla. Viime vuosina Myyrmäen katsomossa on ollut roppakaupalla asiantuntemusta, kun paikalla ovat olleet muiden muassa vuoden 1983 maailmanmestari Tiina Lillak, 1996 olympiavoittaja Heli Rantanen, olympianelonen Tuula Laaksalo ja sekä EM- ja MM-mitalisti Mikaela Ingberg. Tänä vuonna Nokelainen on Rantasen erityistarkkailuissa, sillä hän on ollut apuna heittäjän harjoittelussa syksystä lähtien. Yhteistyö Nokelaista pitkään valmentaneen Olavi Parjasen kanssa on silti jatkunut.

RAKENTAJAT KATTOREMONTIT

Heli Rantanen, Heli Nieminen (os. Tolkkinen), Mikaela Ingberg, Tuula Laaksalo ja Tiina Lillak. - On koetettu rakentaa sellaista valmennustiimiä, että ollaan kaikki kolme samalla viivalla. Niin, että kaikki tietävät mitä tehdään, Nokelainen sanoo.

”Uutta ajattelua ja ärsykkeitä” Nokelainen ja Rantanen ovat harjoitelleet yhdessä Liikuntakeskus Pajulahdessa ja välillä kaikki kolme ovat treenanneet Jyväskylässä. - Heittäminen on mennyt Helin kanssa eteenpäin. Siihen on tullut uutta ajattelua ja ärsykettä, Nokelainen sanoo.

- Ei niinkään mitään tekniseltä puolelta, vaan Heli on tuonut lisää rohkeutta heittää kovaa. Eli, kun seisoo radan päässä, silloin pitää tapahtua. Nokelaisen ennätys on 62,13. Viime kesä jäi vaisuksi, mutta EM-kesän aattopäivinä tunne heittäjän kropassa on luottavainen. - Omaa tekemistä tulee aika paljon verrattua viime vuoteen ja siihen nähden tilanne on aika paljon parempi, Nokelainen sanoo. - Nyt vaan pitää ottaa alkukausi tarkasti, että kaikki lähtee pyörimään oikeaan suuntaan heti ensimmäisestä kilpailusta. Teksti: Tapio Nevalainen

Kuva: SUL

Etelätalo aikoo taistella EM-kisapaikasta Lassi Etelätalo on kolmekymppinen, mutta takana ei ole ”lujaa putkea rilluvuosien”, kuten Frederikin laulussa. Lähivuosilta löytyy useampi kärsivällisyyttä koetellut, vammojen kiusaama kausi.

Huippulahjakas heittäjä silpaisi EM-kisoissa neljänneksi neljä vuotta sitten Zürichissä. Samalta kesältä on ennätys 84,98. Sittemmin Lassi Etelätalo on käynyt kahdesti kyynärpääleikkauksessa ja viime syksynä operoitiin tukijalan nilkkaa. Nyt kesän näkymä on pitkästä aikaa kirkas. - Heitto toimii jo pienestä vauhdista. Käsi ei vaivaa ja nilkka on kunnossa. Olen heittänyt keihäällä kerran viikossa, enkä ole yrittänytkään enempää, Etelätalo kertaili kevään leirillä. Fyysisen kunnon Etelätalo on lujana läpi vaikeiden vuosien, ja sitä se on nytkin. Heittokuntoakin löytyy, vaikka heittotreenejä keihäällä ei ole ahnehdittu. Heittoja on tullut hyvin muilla välineillä.

- Olen heitellyt möykkyä (kuulaa) joulukuusta lähtien. Tammikuussa aloin heittää keihästä paikaltaan, sitten kävelystä ja sitä tietä vauhtia on kasvatettu. Käsi on nyt kunnossa ja heittomäärät ovat paremmat kuin moneen vuoteen, Etelätalo sanoo.

Yli 80-metriset kiikarissa Viime kesänä Etelätalo pääsin vuosien kyynärpäävaivojen jälkeen heittämään kokonaisen kilpailukauden. Se lämmitti, vaikka tulokset eivät vielä olleet sitä mihin olisi ollut edellytyksiä. - Odotin parempaa, mutta siinä oli lähentäjävaivaa ja vähän muuta. Viime kesä oli kuitenkin sikäli hyvä, että pääsin kilpaile-

maan useamman kuin yhden kilpailun pitkästä aikaa. Se antoi luottoa talven harjoitteluun ja tähän kauteen, Etelätalo sanoo. Viime kesän tuloksissa näkyi myös nilkanrustovaurio, joka korjattiin leikkauksella lokakuussa. - Se vaivasi loppukesästä enemmän kuin alkukesästä. Kisaamista se ei häirinnyt teippauksen ansiosta, mutta se vaikutti harjoitteluun, Etelätalo muistelee. Keihäänheitossa kokenutta urheilijaa pitää mukana vain yksi asia. - Kilpaileminen on se mikä minua kiinnostaa. Yli 80 metrin heitot ja taistelu arvokisapaikasta ovat tänä kesänä ihan mahdollisia, Etelätalo sanoo.

• Kattojen uusimiset • Eristeiden uusimiset • Kattojen muutostyöt • Pelti- ja tiilikattotyöt • Huopa- ja mineriittikatot • Kirvesmiestyöt ja puutyöt • Rakennuspeltisepäntyöt

KATTOKORJAUKSET • Myrskyvahinkokorjaukset • Vesivahinkojen korjaukset • Aluskatteen korjaukset • Kattotiilien vaihtotyöt • Reikien paikkaustyöt • Kattojen IV-läpivientityöt

KATTOTUOTTEET • Piippujen pellitykset • Piippujen piipunhatut • Vesikourut • Lumiesteet • Tikkaat • Kattosillat • Kattoikkunat • Kattoluukut • Pieneläinesteet ja verkot

KATTOHUOLTOTYÖT • Kattojen harjaukset • Kattojen pesutyöt • Sammaleenestokäsittelyt • Vesikourujen puhdistukset • Vesikourujen korjaustyöt

RAKENNUSTYÖT • Ulkoverhousremontit • Lämpöeristystyöt • Ikkunat • Ulko-ovet • Asennus- ja korjaustyöt • Terassit • Portaat

REMONTTITYÖT • Sisä- ja ulkoremontit • Huoneistoremontit • Keittiöremontit • Maalaus ja tapetointi • LVI- ja sähköasennustyöt

ULKOMAALAUSTYÖT • Maalaustöiden pohjatyöt • Kaikki ulkomaalaustyöt • Kattojen maalaustyöt • Ruosteiden poistamiset • Homepilkkujen poistamiset

040 712 8888 myynti@plusrakentajat.fi


5

Teksti: Tapio Nevalainen

Kuvat: SUL

Rikkovatko Helander ja Karvinen heti EM-rajan?

PITKÄMÄKI JA KANGAS KULTAISEN KEIHÄÄN SUOSIKIT Montako suomalaista heittää tänä vuonna keihästä yli 80 metriä? Entä montako naisheittäjää rikkoo 60 metrin rajan? Ponnahtaako pinnalle uusia huippunimiä? Vastauksia noihin kysymyksiin antaa kilpailukausi, joka kärkiheittäjillä alkaa Kultainen Keihäs -kilpailussa Vantaan Myyrmäen kentällä 26. toukokuuta. - Siellä on nuorissa miehissä patoutunutta painetta nousta yli 80 metrin heittoihin ja naisten sarjoissa nuoria heittäjiä, jotka voivat nousta 60 metriin suhteellisen nopeasti, arvioi Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen. Keihäänheittäjillä on takanaan noin kahdeksan kuukauden harjoitusjakso ja edessä kilpailukausi, joka huipentuu aikuisilla elokuussa Berliinin EM-kilpailussa. Alle 20-vuotiailla on MM-kilpailut Tampereella heinäkuussa. Miesten ja naisten EM-kisojen tulosrajat ovat 80 ja 59 metriä. Kemppainen ja SUL:n keihäänheiton valmentaja Petteri Piironen uskovat, että Tero Pitkämäen syrjäyttäminen lajin kotimaisen kärkinimen paikalta ei vielä tänä kesänä onnistu. Seitsenkertainen arvokisamitalisti on mainiossa kunnossa. - Uskon, että Tero heittää samantyylisellä tasolla kuin viime vuonna, mutta Oliver Helanderilla on potentiaalia nousta sinne 85 metrin nurkille, Piironen sanoo. Pitkämäki, 35, heitti viime vuonna 88,27, ja oli MM-kisoissa viides. Huippulahjakas Helander, 21, rikkoi viime kesänä ensi kertaa 80 metriä heitettyään 80,25 pienistä käsivaivoista huolimat-

ta. Hän on Kultainen Keihäs -kilpailussa yksi kiinnostavimmista heittäjistä.

Karvinen janoaa EM-kisoihin Mielenkiintoisia nimiä Pitkämäen, Lassi Etelätalon ja Helanderin ohella Myyrmäessä ovat Joni Karvinen, Hannu Kankaan valmentama 19-vuotias Toni Keränen ja 17-vuotias Teemu Narvi, josta voi lähivuosina kasvaa yksi lajin huippunimistä. Nuoret Helander ja Karvinen ovat niitä heittäjiä, joiden kanssa konkarit Antti Ruuskanen, Ari Mannio ja Teemu Wirkkala kisaavat kesällä EM-kisapaikoista. Kolmikon kilpailukausi alkaa myöhemmin tänä kesänä. Ruuskanen ja Mannio olivat viime kauden sivussa leikatun olkapään kuntoutuksen takia. Wirkkalan olkapää operoitiin viime kesänä. Karvinen puhkaisi 80 metriä jo toissa kesänä. Viime kesän kehitys jäi piippuun, kun nilkkavamma vei heittäjän kirurgin pakeilla kesken kauden. Nyt takana on hyvä harjoituskausi ja tavoitteena paikka elokuisissa EM-kisoissa. - Heittoharjoittelua on jonkin verran muutettu viime talveen nähden. Talvella on tullut paljon kovavauhtisia ja täysvauhtisia heittoja ja vähemmän osaharjoitteita kuin aikaisemmin, Karvinen sanoo. - Talvella kehitettiin myös ominaisuuksia ja erityisesti jalkojen voimaa, joka parantunut jopa yllättävän hyvin.

Takakyykyn ennätys kehittyi 30 kiloa 200 kiloon. Sen ansiosta heittäminen helpompaa, Karvinen sanoo. - Tällainen pitkä kaveri tarvitse jalkoihin voimaa vastaanottamaan heiton rekyyliä. Piironen näkee, että Karvinen on yksi kesän 80 metrin ylittäjistä. - Siellä on hänen lisäkseen pari kolme kaveria kuten Jami Kinnunen ja Toni Kuusela, jotka voivat nousta nyt 80 metrin, Piironen sanoo.

Kangas suosikki, Nokelainen ja Lipsanen haastavat Kultaisen Keihään naisten kilpailussa on paikalla koko lajin kotimainen kärki etunenässä: Jenni Kangas, Heidi Nokelainen, Saara Lipsanen, Sanni Utriainen ja Tampereen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin tähtäävä Elina Kinnunen. Kangas oli viime kesänä naisten kotimaan tilaston kärki. Hän heitti Taipein Universiadeissa ennätyksensä 60,98 ja oli kolmas. Talven harjoittelussa tekniikkaa on saatu kohenemaan ja voimaakin on tullut lisää.

- On koetettu saada heitossa tuki pitämään paremmin jalkaterien, nilkan ja lantion terävämmän toiminnan kautta. Myös lantion toisen puolen toimintaa on yritetty saada aktiivisemmaksi, Kangas sanoo. Valmentaja-isä Hannu Kangas on kevään leirien jälkeen luottavainen. - Jennin tilanne näyttää hyvältä, Kangas sanoo. Kahden vuoden takaisin EM-kisoissa Kangas oli yhdeksäs. Nyt tavoitteena on ottaa askel lähemmäksi kärkeä. EM-kisoissa 63-64 metriä on usein riittänyt mitaliin. Kankaan kovin kotimainen kilpakumppani Heidi Nokelainen ei saanut viime kesänä kropastaan irti sitä, mihin ominaisuuksien puolesta oli edellytyksiä. Se toi muutoksia kuluvalle harjoituskaudelle. - Harjoitusrytmitystä on muutettu niin, että nyt on aiempaa selkeämmät kaksi kovaa harjoitusviikkoa ja sitten lepoviikko. Kovilla viikolla harjoitellaan kovaa ja sitten on selkeä lepoviikko. Se tuntuu toimivan, Nokelainen arvioi.

Kultainen Keihäs -kilpailun kärkinimiä 2018: MIEHET:

NAISET:

Tero Pitkämäki Seinäjoen Seudun Urheilijat

Oliver Helander IF Raseborg

Jenni Kangas Seinäjoen Seudun Urheilijat

Sanni Utriainen Tampereen Pyrintö

Ikä: 35 v Ennätys: 91,35 Ikä ei paina kokenutta heittäjää. Heitti viime kesänä 88,27 ja oli MM-kisoissa viides. Nyt tavoittelee menestystä EMkisoista. Kävi keväällä kyynärpään puhdistusoperaatiossa ja on se jälkeen pystynyt harjoittelemaan hyvin. Hakee ensimmäistä voittoaan Kultainen Keihäs -kilpailusta ja väkevää kaudesta avausta.

Ikä: 21 v Ennätys: 80,25 Lajin kotimainen suurlupaus. Kärsi viime kesänä kyynärpäävaivoista, mutta puhkaisi 80 metriä ja tavoittelee nyt nousua hyvälle kansainväliselle tasolle.

Ikä: 25 v Ennätys: 60,98 Viime kesän Universiadien kolmonen. Etukäteen lajin kärkinimi Suomessa 2018. Onnistuessaan taistelee menestyksestä EM-finaalissa Berliinissä.

Ikä: 27 v Ennätys: 63,15 Kesän kilpailukausi näyttää, kuinka huippulahjakkaan ja vahvan heittäjän keihäs lentää.

Joni Karvinen Joensuun Kataja

Heidi Nokelainen Joensuun Kataja

Ikä: 24 v Ennätys: 80,05 Oliver Helanderin tapaan hyväraaminen heittäjä. Nyt takana ehjä harjoituskausi, joka on tuonut rutkasti lisää voimaa nimenomaan jalkoihin, joiden toimintaa heitossa on saatu terävämmäksi. Teknisesti erittäin taitava heittäjä, jolla edellytykset taistella paikasta EM-joukkueessa.

Ikä: 27 v Ennätys: 62,13 Jenni Kankaan haastaja ja harjoituskumppani. Vaisuksi jääneen viime kauden jälkeen paljon hampaankolossa. Tavoitteena on olla EM-finaalissa ja onnistua siellä.

Toni Keränen Limingan Niittomiehet

Ikä: 22 v Ennätys: 56,20 Kolmiloikan SE-miehen Simo Lipsasen kaksoissisko. Kehittyi viime vuonna liki kolme metriä. On potentiaalisin seuraava suomalainen 60 metrin rajan rikkoja.

Lassi Etelätalo Joensuun Kataja Ikä: 30 v Ennätys: 84,98 Pitkään kiusannut kivut kädessä on ohi ja viime syksynä leikattu nilkkaa kestää hyvin heittämistä. Tavoitteena on nousta EM-joukkueeseen.

Ikä: 19 v Ennätys: 72.43 Huippulahjakkuus on harjoitellut Hannu Kankaan opeilla väkevästi läpi talven.

Saara Lipsanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet

Elina Kinnunen Uudenkaupungin Kenttäkarhut Ikä: 19 v Ennätys: 54,60 Oli kolmas alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa toissa vuonna ja samoin alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa viime vuonna. Nyt tavoittelee menestystä 19-vuotiaiden MM-kisoista Tampereella heinäkuussa.

Julia Valtanen Rauma Urheilijat Ikä: 17 v Ennätys: 53,41 Yksi suomalaisen keihäänheiton suurlupauksista. Heitti viime kesänä 500 gramman keihäällä Györin Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla ikäluokan SE:n 58,11 ja vei mestaruuden. Heitti naisten 600 gramman keihästä 53,41.


6

Kuva: SUL Vuoden 2017 N17-sarjan voittaja Julia Valtanen heittää tänä vuonna naisten sarjassa.

25.5. Myyrmäen yleisurheilukentällä Nuorten keihäscup, osakilpailu IV klo 18.00 T9, P9 ja T11 klo 18.40 P11, P13 ja P15 klo 19.30 T13 ja T15

26.5. Myyrmäen yleisurheilukentällä klo 13:00 klo 13:30 klo 14:20 klo 16:20 klo 17:30 klo 18:00

Nuoret kisaavat 25.5. ja 26.5. Nuorten pääkaupunkiseudun keihäscup huipentuu Kultainen Keihäs -viikonloppuun. Cupin päättävä 4. osakilpailu heitetään perjantaina 25.5. N17- ja M17-sarjat heitetään lauantaina 26.5.

• • • •

M17 parakeihäs N17 naiset 100 m miehet

Ilmestyy 3 kertaa viikossa. Verkossa joka päivä. Ajankohtaista ja ammatillista tietoa sekä monipuolista sisältöä elämänmenoon Lisäksi kuukausittain ilmestyvät liitelehdet Kantri ja Suomalainen Maaseutu Käy tutustumassa kestotilaajan etuihin ja tilaa oma lehti: MT.FI

Tavataan joka päivä. MT.FI

MT.FI | 300 000 printti- ja näköislehden lukijaa (KMT 2017)

MT_Tilausilmo_123x180mm_SalamatSanomat_2018.indd 1

20.3.2018 14:39:09


7

O TS KA M

P P P

O

P

Ortokuva 2015 ©Vantaan kaupunki

Myyrmäen urheilupuisto – saapuminen ja pysäköinti

Ú

MYYRMANNI Ú MYYRMÄEN JUNA-ASEMA Ú

P P Ú

M

RAAPPAVUODENTIE

O TS KA Ú

O LIPUNMYYNTI

Ú

RAJATORPANTIE

Ú

Ú TIE

IHDIN

ÙV

YLEISÖ

Ú

P P

W C

URHEILIJAT VIP LEHDISTÖ

MYYRMANNI Ú MYYRMÄEN JUNA-A SEM

Ohjeita tapahtumaan saapuvalle yleisölle Myyrmäen urheilupuiston alueella on rajoitetusti paikoitustilaa, lisää paikoitustilaa löytyy Myyrmannin kauppakeskuksesta (n. 500 m kävelymatka).

Perjantaina 25.5. klo 17.00 alkaen kuulet heittäjien viime hetken kuulumiset Myyrmannin ostoskeskuksessa ennen lauantain kisaa ja voit hankkia samalla lippusi lauantaille!

Yleisöä suositellaan saapuvan paikalle julkisilla kulkuvälineillä. Myyrmäen juna-asema on n. 500 m:n kävelymatkan päässä.

Liput:

Liput ennakkoon www.liveto.fi Kaikki www-sivun kautta ennakkoon lipun ostaneet osallistuvat majoituslahjakortin arvontaan. Aikuinen 15 € Eläkeläinen 10 € Lapsi 5 € (alle 18 v, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi) Perhe 35 € (max 2 aik. + 3 lasta) Huom! Eläkeläislipun ostaja, esitäthän kortin portilla

Aikataulu: 13:00 M17 13:30 parakeihäs 14:20 N17

16:20 naiset 17:30 100 m 18:00 miehet

Pysy mukana uutisissa: www.kultainenkeihas.fi www.facebook.com/kultainenkeihas/ Instagram: kultainen_keihas

Onko selkäkipua? Onko sinulla sinulla selkäkipua? Tunnetko jäykäksi? Tunnetko kehosi kehosi jäykäksi? Kärsitkö Kärsitkö rasitusvammoista? rasitusvammoista? Tarvitsetko kuntoutusta? Pelkkä siksi me me Pelkkä oireiden lievitys ei riitä, siksi Fysio tarkkaan Fysio Sakurassa Sakurassa panostamme tarkkaan tutkimukseen ongelmiin tutkimukseen ja todellisiin ongelmiin oireiden takana. Ajanvaraus osoitteesta Ajanvaraus onnistuu helposti osoitteesta osoitteesta

www.fysiosakura.fi tai soittamalla tai soittamalla 045 354 7474 Rajatorpantie 41 c, 7474 01640 Vantaa 045 354 Aukiolo: ma-to 8 – 16pe 8-16 arkisin klo8-20,


ROSKAN UUSI ELÄMÄ. Jätevoimalassamme sinun ja 1,5 miljoonan muun roskapussit saavat uuden elämän ympäristöystävällisenä ja edullisena Roskasähkönä. Tilaa Roskasähköä: www.vantaanenergia.fi

Arla_Protein_Kultainen_keihäs 255x180 ok.indd 1

15/03/2018 10:44


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.