Page 1

Els Pastorets veterans 29-1-2011

Aquest desembre i gener hem celebrat el centenari de les representacions de l'espectacle emblema de la nostra entitat: Els Pastorets de la Sala Els Carlins. Una aniversari celebrat amb èxit i amb un augment de difusió d'aquesta tradició ja centenaria . Una temporada intensa on apart d'aquesta centenari també s'han dut a terme altres activitats importants que repassem en aquest butlletí

BUTLLETÍ ABRIL 2011 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE I DVD "ELS PASTORETS" Els actes del centenari van iniciar-se el 10 de desembre al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa amb un acte institucional de presentació del llibre i DVD "Els Pastorets". Un llibre editat conjuntament amb l'Ajuntament, editorial Farell i escrit per Josep Maria Soler i Bonet. El volum, que forma part de la col·lecció "El patrimoni festiu de Manresa", fa un repàs de la història gen eral dels Pastorets a Manresa fent referència, lògicament, als Pastorets de la Sala Els Carlins. També s'hi acompanya un DVD amb on s'hi inclou un repàs a la història dels Pastorets de la Sala Els Carlins a través de les paraules d'alguns dels seus protagonistes passats i presents. L'acte també va servir per a presentar els capgrossos d'en Lluquet i en Rovelló que han esdevingut una nova eina de difusió i divulgació dels Pastorets. Una obertura del centenari amb la presència de diverses autoritats i el pregó de Vicenç Villatoro on es va aprofitar per a reivindicar la declaració de Els Pastorets de la Sala Els Carlins, com a patrimoni immaterial de la ciutat de Manresa

TEMPORADA PASTORETS 2010-2011

Els Pastorets 2010-2011

La temporada del centenari dels Pastorets ha coincidit amb l'arribada d'una nova direcció artística formada per Lluís Barrera i Esther Castellana. Uns nous responsables que, com és habitual, han introduït noves visions i canvis per als Pastorets. Entre aquests canvis en destaquen la recuperació de l'escena de l'Àngel Caigut i el fet de donar un pes més important al ball i la música dins l'espectacle. Un increment de la dansa que ha comptat amb la col·laboració dels mateixos actors però sobretot de l'esbart del Casal Cultural Dansaires Manresans. La temporada dels Pastorets aquests any s'ha desenvolupat ELS PASTORETS VETERANS del 26 de desembre de 2010 al 16 de gener de 2011amb set representacions. Una temporada centenària que ha rebut una La celebració dels cent anys de Pastorets es va tancar, el 29 bona resposta de públic amb un notable increment d'assistència. de gener, amb la representació de "Els Pastorets veterans". Un record i homentatge a totes aquelles generacions d'actors CONCERT "MÚSIQUES DE PASTORETS" i actrius que han donat vida a aquesta tradició centenaria. Els cors infantis i juvenis van felicitar els cent anys dels Un dia on antics actors i actrius van tornar a representar, Pastorets de la Sala Els Carlins amb el concert " Músiques per un dia, Els Pastorets. Una jornada emotiva i plena de de Pastorets", el dissabte 8 de gener de 2011, al teatre retrobaments que es va tancar amb un sopar de cloenda Kursaal de Manresa. Un concert on es recollien diverses conjunt dels antics i actuals col·laboradors de Els Pastorets músiques de Pastorets d'arreu de Catalunya. de la Sala Els Carlins.


Un matrimoni de Boston

UN MATRIMONI DE BOSTON Aquesta tardor passada el Casal Familiar Recreatiu Els Carlins ha estrenat : "Un matrimoni de Boston" escrita per David Mamet. Amb la direcció de Joan Torrens " Un matrimoni de Boston " es basa en un text que parla sobre allò que amaga el llenguatje i revela el comportament. Un argument on s'ens parla sobre complicitats i contradiccions, sobre hipocresies i crueltats. Un diàleg agut on es manifesten problemes de poder, de classe, de xenofobies, d'amors i desamors, de soledats i d'obsessions Un diàleg sarcàstic protagonitzat per Àngels Torrens, Fina Tapias i Meritxell Costa. Un muntatge estrenat a la Sala Els Carlins el dies 16, 17 i 24 d'octubre. Un cop estrenada vol representar-se a d'altres escenaris més enllà de la Sala Els Carlins. De moment s'ha representat a Sant Llorenç de Morunys, Sant Feliu de Codines i Fals

POLVOS MÀGICS

EL COMTE ARNAU El 31 d'octubre i 1 de novembre, la Sala Els Carlins, va acollir la lectura dramatitzada de El Comte Arnau, de Josep Maria de Sagarra. Una lectura a quatre veus amb Joan Torrens, Àngels Torrens, Ton Armengol i Olga Bellorbí i dirigida per Joan Torrens. El muntatge va estar acompanyat per la música original de Pep Torras interpretada, amb violoncel i en directe, per Anna Soler.

XX TROBADA GRUPS AMATEURS La XX Trobada de Grups Amateurs de Catalunya va ser organitzada, en aquesta ocasió per la coordinadora del Bages-Bergueda-Solsonés, de la Federació de Grups Amateurs de Catalunya, de la qual formem part. Una trobada que es va celebrar, l'1,2 i 3 d'octubre de 2010, a Cardona. Els Carlins va representar, en el marc de la trobada, el muntatge "És així si us ho sembla" al teatre Els Catòlics de Cardona i, també, "Una nit amb Xahrazad" al Vilar Rural de Cardona.

Sota el nom de Polvos Màgics es recullen 5 històries al D'altra banda també s'han fet noves representacions voltant de l'amor i sexe escrites per diversos autors de de "És així si us ho sembla" a Súria i a Ullastrell. casa nostra. Unes històries escrites expressament per DIA DEL TEATRE 2011 a l'ocasió i interpretades per els actors i actrius dels Carlins. Com és tradició, un any més es va celebrar el dia del teatre. Una celebració que es va celebrar de Un espectacle dirigit per Ivan Padilla, amb l'ajuda de manera anticipada la nit del 26 de març, a la Sala Meritxell Vall, i que va ser la col·laboració de la nostra Els Carlins, amb una nova representació de entitat al cicle manresà de foment de la lectura "Tocats l'espectacle "Polvos Màgics", la lectura del manifest de Lletres" de l'any 2011, dedicat a la temàtica "Màgics". amb l'actriu Clara del Ruste i l'actuació músical del Polvos màgics va ser estrenat el 30 d'octubre a la Sala jove quartet "Brit" Petita del Kursaal.

EL POEMA DE NADAL

El Poema de Nadal va iniciar aquest dia de Nadal de 2010 una nova etapa. Representat a la Sala Els Carlins desde l'any 2007, aquest dia de Nadal, va ser representat a la Sala Gran del Kursaal juntament amb l'Orfeó Manresà, Manel Camp i altres músics destacats amb la direcció artística de Fina Tapias i músical de Lluís Arguijo. Un canvi fruit de l'acord entre la Fundació Orfeó Manresà i els Carlins que han volgut sumar esforços. La versió escènica interpretada per actors i actrius del grup de teatre dels Carlins es va mantenir tot adaptant-la a l'escenari del Kursaal i la part músical es va renovar tot pensant amb el conjunt coral de l'Orfeó Manresà. Una nova visió d'aquest clàssic del Nadal.

MILLORES A L'INMOBLE La manca de recursos econòmics ha replantejat el curs del Pla de Rehabilitació de la Sala Els Carlins. Tot i així aquest estiu s'han pogut fer algunes millores en el sistema de calefacció. Unes millores en funcionament i també en l'extensió de la calefacció a nous espais del primer pis de l'inmoble entre els quals en destaca, la segona sala d'assaig. Unes millores realitzades a través de la gestió de la Fundació Cultura i Teatre, vinculada al Casal Familiar Recreatiu Els Carlins

TALLERS DE TEATRE La Fundació Cultura i Teatre, una temporada més, ha contínuat duent a terme l'organització dels tallers de teatre dels Carlins per a infants i joves fins als 18 anys. Un curs que s'estén d'octubre a juny i que també ha inclòs un curset d'estiu durant el mes de juliol. A hores d'ara funcionen diversos grups els divendres i els dissabtes amb el professorat integrat per Sílvia Blàvia, Sílvia Sanfeliu i Ivan Padilla.

Butlleí Els Carlins, abril 2011  
Butlleí Els Carlins, abril 2011  

Butlletí on us podreu fer ressó de l'actualitat dels Carlins en els darrers mesos

Advertisement