SAJA® Borstar för Flygplatsunderhåll

Page 1

WE KNOW ™ SNOW Borstar för Flygplatsunderhåll

1


Hjälper till att hålla er Flygplats i drift Sajas Group är ett finskt familjeägt borstproduktionsföretag som grundades 1945. Genom att använda våra borstar är du utrustad för att ta hand om alla utmaningar på det mest effektiva sättet utan att behöva spendera mer tid och energi än nödvändigt. Vi designar och tillverkar tekniskt avancerade borstar, som är miljövänliga med lång livslängd vilket ger en god ekonomi.

Det hårda nordiska klimatet har gjort oss bekant med de varierande utmaningar som råder för flygplats borstar. Våra borstar täcker alla era rengörings och underhållsbehov av flygplatsen, från landningsbanor, taxibanor till trottoarer, parkeringsplatser, gator, tillfartsvägar och övriga anlagda områden – i alla väderförhållanden, varje dag, året runt. Saja® flygplatsborstar är tillverkade specifikt för att hantera gummi, FOD, sand, vatten, snöslask, frost, snö och is.

Genom att ha varit operativa genom tre generationer erbjuder vi vår breda kunskap samt högkvalitativa produkter med över 75års erfarenhet.

Med över 40 års erfarenhet av flygplatser, designar och tillverkar vi varje borste med lång livslängd, effektivitet och kompatibilitet i åtanke.

Ett stort antal flygfältsoperatörer och sopmaskinstillverkare över hela världen förlitar sig på våra borstar och dess kvalitet. Finavia, som ansvarar för utvecklingen av 21 finska flygplatser har beviljat oss ”Känd Tillverkar” status baserad på Europeiska Unionens regelverk.

2


Överlägsen Kvalitet Högsta kvalitet är inte bara vår stolthet – det är vårt ansvar. Hundratusentals människor startar och landar på banor som sopas av Saja® borstar. Grunden för kvalitet kommer från erfarna medarbetare som har arbetat med borstar i 20års tid. Premium råvaror och avancerad produktionsteknik säkerställer en stabil kvalitet och samtliga processer övervakas genom ISO 9001:2015 kvalitetsledningssystem med ständiga förbättringar.

Pålitlighet När man arbetar i den hetsiga flygplatsmiljön 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan och försöker hålla start- och landningsbanor rena och säkra får man inte bli slut på borstar. Det är därför vi alltid håller ett lager på kritiska produkter samt håller produktionslinjer redo för en snabb leverans. Normalt planerar vi leveranser gemensamt med våra kunder så att verksamheten smidigt flyter på.

3


Trådens Ursprung Borstens livslängd påverkas av många faktorer såsom kvalitén på ytan som ska borstas, materialet som ska bort (vatten, snö, is, FOD etc.), väderförhållandena, maskinens egenskaper, förarens val men inte minst trådens kvalitet. Generellt beaktas bara kolhalten och draghållfastheten i ståltråden medan tillverkningen har andra avgörande effekter på trådens kvalitet. Dålig mikrostruktur, olämpligt kol innehåll, kemiska föroreningar eller fel draghållfasthetsområde kan reducera slitstyrkan eller i värsta fall till och med bryta av tråden.

Material av Hög Kvalité Tillvägagångsättet vid tillverkning av råmaterialet för ståltråden är den viktigaste faktorn som påverkar borstens kvalitet. Exempelvis kan ståltråd som tillverkats av smällt skrotmetall ha en dålig mikrostruktur medan en ståltråd som tillverkats av råjärn smällt i en masugn har mindre föroreningar och en bättre mikrostruktur. Det finns olika metoder, men med en korrekt tillverkningsprocess får stålet sitt höga kolvärde och andra förbättrade fysiska egenskaper som sedan definierar borstens hållbarhet och effektivitet.

På grund av säkerheten använder vi endast ståltrådar av högsta kvalitet, levererade av de mest kända trådleverantörerna. Detta garanterar högsta prestanda och tillförlitlighet av våra borstar. Mikrostrukturen, kolhalten och draghållfastigheten hos ståltråden som vi använder är speciellt utformad för att borsta start- och landningsbanorna. Därför är slitstyrkan och borsteffektiviteten hos våra borstar bäst.

4


Finalon™

Speciellt utvecklad för sopning Vi har producerat vårt eget Polypropylen filament sedan 1983. Detta har möjliggjort inte bara konstant övervakning av effektiviteten utan också den ständiga utvecklingen av de krav som ställs av de hårda väderförhållandena som råder runt om i världen. Årtionden av forskning, utveckling och tillverkning av Polypropylen filament har ökat hållbarheten, och borsteffektiviteten till den bästa i världen! För att du ska komma ihåg den bästa prestandan så gav vi vårt Polypropylen ett namn – FINALON™.

5


SKYLINE™ Plastkassett

Skyline™ borstkassetten är enbart tillverkad av polypropylen och på grund av materialets robusthet och dess beprövade beständighet mot kemikalier är den speciellt tillämpad för tuffa miljöer. Kontinuerligt användande av Skyline™ borstar hjälper till att effektivt rensa bort skräp, som snö, gummi, jord och FOD vilket garanterar att flygplan lyfter och landar säkert i tid. Borstegenskaperna hos Skyline™ erbjuder även ett enkelt bortforslande av vatten vilket säkerställer säkerheten på banorna. Skyline™ borstkassetterna finns i olika storlekar, profiler och längder för att säkerställa kompatibilitet mellan olika sopmaskins fabrikat. Med en precis och korrekt passform uppnår du den fulla sopbredden för just din maskin. Dessutom finns ett antal olika borstdiameter tillgängliga för att uppnå det önskade borst resultatet.

Borst med lång livslängd Vi har alltid blivit beskyllda för att ha det bästa filamentet. Vårt Finalon ™ filament tillverkat av Polypropylensampolymer har den bäst hållbarheten.

Enbart borst – Inga bussningar Enbart borst innebär mer borstmaterial, vilket leder till bättre prestanda och en längre livslängd. Det sveper till och med bort vatten.

Anpassad kassett längd Ingen mer kapning av för långa kassetter, inga mer extra passbitar för att fylla kassett raden. Skyline™ kassetterna har en anpassad längd för att passa perfekt i din borstvals och för att uppnå maximal borstbredd.

Väderbeständig Skyline™ består enbart av plast. Det finns ingen metall som kan rosta. Den kan användas och förvaras överallt. Den är helt återvinningsbar eller kan förbrännas med annat avfall.

6


Saja® borstar är kompatibla med samtliga rengöringsmaskiner för start- och landningsbanor på marknaden med kassettsystem såsom Boschung, Bucher, Danline, Fresia, Kahlbacher, Schmidt, Schörling, Vammas, Zaugg och Øveraasen.

7


SAJA

®

Ståltråds kassetter Saja® Ståltrådskassetter säkerställer topp prestanda vid underhåll av start- och landningsbanor, taxibanor, trottoarer och andra anlagda ytor oavsett om det finns is, snö, gummi eller FOD på ytan. Våra kassetter finns tillgängliga i olika profiler och längder för att passa perfekt i borstvalsen oavsett maskinmodell. Ingen mer kapning av för långa kassetter, inga mer extra passbitar för att fylla kassett raden. Med perfekt passform uppnår vi maximal borstbredd för just din maskin.

Trådar med maximal slitstyrka Vi använder oss av galvaniserad ståltråd från de mest kända trådleverantörerna för att säkerställa högsta standard och livslängd.

Väderbeständiga bussningar Bussningar gjorda av termoplastiska elastomerer säkerställer lång livslängd i de mest krävande väderförhållandena och kraftig fysisk påfrestning.

Profil med perfekt passform Perfekt passform och anpassad kassettlängd för varje vals. Polyeten ger en hög styvhet i kombination med en enastående hållfastighet även vid extremt låga temperaturer. Plastprofiler är också lättare än metallprofiler vilket minimerar belastningen på valsen, dess lager och infästningspunkter.

Inga lösa trådar Inga flänsar, skruvar, bockningar, lim eller andra knep för att låsa och hålla trådarna i profilen på plats längre. Vår låsningsmekanism är permanent installerad.

8


Saja® borstar är kompatibla med samtliga rengöringsmaskiner för start- och landningsbanor på marknaden med kassettsystem såsom Boschung, Bucher, Danline, Fresia, Kahlbacher, Schmidt, Schörling, Vammas, Zaugg och Øveraasen.

9


SAJA® Borstringar i stål Vi tillverkar både knippen och standardborstar med 10” (254mm) innerdiameter. Dessa kan i samband med valsen uppnå önskad borstprestanda. Borst ringarna är noggrant balanserade för att skapa ett jämnt slitage av borsten, för att avlasta det ojämna trycket på lagren samt för att förhindra oönskade vibrationer.

FMG

Flygplatsljusborstar Vi tillverkar olika typer av borstar för snöplogar och annan utrustning som rensar snö från banljusstolpar, skyltar på start- och landningsbana och övriga områden på flygplatsen som passar exempelvis Argnani & Monti, EagleEdge LITE, FMG, Hagie, Johnston, Kahlbacher, Stark, Tellefsdal, Vammas and Zaugg-SnowShark.

10

STARK


Sopmaskinsborstar Vårt kompletta sortiment av flygplats produkter består av borstar för start- och landningsbanor, taxibanor, trottoarer, parkeringsplatser, gator, tillfartsvägar och övriga anlagda områden.

Saja® Borstar är kompatibla med alla maskinleverantörer på marknaden, såsom Applied, Beam, Bema, Boschung, Brock, Bucher, Dulevo, EHR, Faun, Hako, Johnston, Kahlbacher, Küpper-Weisser, Multihog, Ravo, Scarab, Schmidt, and Tuchel.

11


Sajas Group

PB 725 FI-33101 TAMPERE FINLAND

Tel. int. +358 3 3477 712 airfields@sajas-group.com

På grund av kontinuerlig produktutveckling förbehåller sig Sajas Group rättigheten att ändra specifikationerna utan föregående meddelande. 1/2020 – © Sajas Group, 2020. All rights reserved. Sajas Group, WE KNOW SNOW ™, SAJA®, ECOLINE ™, SUNLINE ™, BEELINE®, STARLINE ™, SNOWLINE ™, UNILINE ™, TURBOLINE®, SKYLINE ™, APPLINE ™, OMNILINE ™, FINALON ™ och FINALON + ™ är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Suomen Tekniset Harjat Oy eller dess dotterbolag. Alla andra varumärken tillhör respektive företag. Tillverkad i EU.

www.sajas-group.com/airfields #sajasgroup

12

facebook.com/SajasGroup