Sajakorpi Oy - Lakaisukoneiden vaihtoharjat

Page 1

LAKAISUKONEIDEN VAIHTOHARJAT 2015


TERVETULOA TEKNISTEN HARJOJEN MAAILMAAN Vuonna 1945 perustettu Sajakorpi Oy on suomalainen, täysin perheomisteinen harjatehdas. Valmistamme ja myymme vaihtoharjoja lakaisukoneisiin ja – laitteisiin. Olemme edelläkävijä teknisten harjojen valmistajana maailmassa. Menestyksemme perustuu korkealaatuisiin tuotteisiin, ensiluokkaiseen palveluun ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Tarjoamme tietotaitomme sekä laadukkaat ja kilpailukykyiset tuotteemme yli 70 vuoden kokemuksella. Tamperelainen muusikko, Paulus Sajakorpi, perusti sodan jälkeen verstaan, joka valmisti täysillä käyvälle jälleenrakennusteollisuudelle muun muassa pensseleitä. Idearikas Paulus kehitti vuonna 1955 piassava-katuluudan, joka teknisen paremmuutensa vuoksi korvasi tuota pikaa koivunvarpuluudan koko Suomessa. 1960-luvulla Sajakorpi Oy suuntautui teknisten harjojen suunnitteluun ja valmistukseen. Ensimmäiset merkittävät harjasektorit olivat autonpesukoneiden harjat sekä kartongin kiillotuksessa käytettävät hevosenhäntäjouhesta valmistetut harjavalssit. Pauluksen poika, insinööri Kimmo Sajakorpi aloitti Sajakorpi Oy:ssä teknisenä johtajana vuonna 1973 ja päätti aloittaa lakaisukoneiden vaihtoharjojen valmistamisen. Toinen onnistunut tuotekehityshanke oli hyppyrimäkimuovitusten kehittäminen, joita markkinoitiin hyppylingon kehittäneen Pertti ”Spede” Pasasen kanssa. Sajakorpi Oy aloitti valmistaa oman polypropeenikuitunsa vuonna 1983. Lakaisukoneiden vaihtoharjojen vienti Pohjoismaihin alkoi vuosikymmenen lopulla. Vuonna 1996, ensimmäisenä maailmassa, Sajakorpi Oy kehitti uudenlaisen harjakiekon, joka on valmistettu kokonaan polypropeenista. Ympäristöystävällinen ja kierrätettävä harjakiekko osoittautui paitsi hinta-laatusuhteeltaan edullisemmaksi, myös teknisesti paremmaksi kuin perinteiset metallirunkoiset harjakiekot. 2000-luvun alussa perustettiin tytäryhtiöt Viroon ja Saksaan. Ympäristöystävällisten harjakiekkojen rinnalle kehitettiin kokonainen ECOLINE™-tuoteperhe. Tänään Sajas Group on 70-vuotias, tunnustettu ja arvostettu teknisten harjojen valmistaja, jonka tuotteita viedään yli 40 maahan ympäri maailman. Yritys on säilynyt täysin itsenäisenä suomalaisena perhekonsernina, joka toimii jo kolmannessa sukupolvessa.

2


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

TUOTEVALIKOIMA SAJA®-tuotevalikoima tarjoaa harjat kaikkiin markkinoilla oleviin lakaisukoneisiin ja – laitteisiin. Räätälöimme harjoja myös asiakkaan erikoistarpeiden mukaan. Tarjoamme asiakkaillemme markkinoiden laadukkaimmat, tehokkaimmat ja kestävimmät harjat.

KOKEMUS 70-vuotinen kokemuksemme teknisistä harjoista koostuu mm. kolmesta yrittäjäsukupolvesta, ainutlaatuisista ja uraa-uurtavista harjainnovaatioista, ammattitaitoisesta henkilökunnasta sekä asiakkaista yli 40 eri maassa ympäri maailman.

3


Myyntipäällikkö Vesa Raiskio ja Anja Vuorenmaa kollegoineen palvelevat asiakkaitamme vuosikymmenten kokemuksella ja ammattitaidolla.

4

PALVELU Tehtävämme on tukea asiakkaitamme heidän päivittäisessä työssään. Haluamme palvella asiakkaitamme ympäri maailman, niin pieniä kuin suuriakin, nopeasti ja tehokkaasti. Tarjoamme asiakkaillemme monikielisen asiakaspalvelun, nopeat ja luotettavat toimitukset sekä innovatiivisen kumppanuuden.


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

ARVOT OHJAAVAT JA TUKEVAT STRATEGIAAMME Perhe on vanha ja arvokas instituutio. Perheelle ovat ominaisia sellaiset käytös- ja toimintatavat, jotka lähentävät sen jäseniä ja rakentavat luottamusta. Sen vuoksi perhe instituutiona on niin vanha. Koska me olemme perheyhtiö, myös meidän arvoissamme heijastuvat perheille ominaiset arvot. Perheeseemme kuuluvat myös työntekijämme ja asiakkaamme, ja haluamme myös heidän kokevan olevansa osana sitä. Sen vuoksi arvomaailmamme on sellainen kuin se on.

Luova mieli

Tekemisen meininki

Haluamme kehittyä jatkuvasti, oppia uusia asioita ja luoda uutta. Me olemme uteliaita ja kyseenalaistamme jatkuvasti toimintamme voidaksemme toimia vielä paremmin.

Halu selviytyä ja voittaa on meitä ohjaava voima. Suomalaisella sisulla menemme vaikka läpi harmaan kiven, jos tarve vaatii.

Luotettavuus

Reilu peli

Teemme sen, minkä lupaamme. Me emme petä asiakastamme, vaan olemme osaltamme tukemassa häntä hänen jokapäiväisessä toiminnassaan.

Toimintamme perustuu huomaavaisuudelle ja rehellisyydelle. Tähtäämme toiminnallamme tilanteeseen, missä kaikki osapuolet hyötyvät.

Menestys on saavutettavissa työllä.

Asiakassuuntautuvuus Yhteenkuuluvuus Kautta historiamme olemme tottuneet työskentelemään läheisessä suhteessa asiakkaidemme kanssa, arvostamaan heidän mielipiteitään ja kehittämään asiakaspalveluamme vieläkin paremmaksi. Haluamme arjessa.

olla

läsnä

Me olemme tiimi. Yhdessä olemme enemmän.

asiakkaan

5


TUOTEKEHITYS Pohjoisen ankarat ilmasto-olosuhteet ovat saaneet meidät ymmärtämään niitä muuttuvia vaatimuksia, joita luonto asettaa harjoille. Nämä vaatimukset huomioon ottaen kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa harjoja, jotka ovat harjaustehokkuudeltaan, käyttömukavuudeltaan ja ympäristöominaisuuksiltaan maailman parhaita, sekä lisäksi hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaisia. Vahvasta ja päättäväisestä tuotekehityksestämme kertovat useat tuotteillemme ja valmistusmenetelmillemme myönnetyt kansalliset ja maailmanlaajuiset patentit ja mallisuojat.

LAATU Meille laatu on ylpeydenaihe. Laadun takeena ovat pitkäaikainen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme, nykyaikainen tuotantolaitteistomme sekä parhaat raaka-aineet. Pohjana kaikelle on tietysti määrätietoinen ja jatkuva tuotekehitystyömme. Det Norske Veritas on todennut meidän noudattavan ISO9001:2008 -johtamisjärjestelmästandardia ja sertifioinut yrityksemme.

6


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

7

Laatupäällikkö, DI Timo Hirsivuori ja harjanvalmistaja Kari Kujala.


FINALON™ Erityisesti lakaisukäyttöön kehitetty Me olemme valmistaneet oman polypropeenikuitumme vuodesta 1983 lähtien. Se on tehnyt mahdolliseksi paitsi laadun jatkuvan seuraamisen, myös sen jatkuvan kehittämisen, jolle Suomen ankarat ilmasto-olosuhteet asettavat tiukat vaatimuksensa. Vuosikymmenten tutkimuksen, tuotekehityksen ja tuotannon tuloksena polypropeenikuidustamme on tullut harjausominaisuuksiltaan ja kulutuskestävyydeltään maailman parasta. Jotta tunnistaisit parhaan suorituskyvyn, annoimme harjakuidullemme nimen – FINALON™.

8


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

YMPÄRISTÖ Ympäristönsuojelu ei rajoitu vain uudistuvien energianlähteiden käyttöön tai päästökauppaan. Jokainen meistä voi vaikuttaa elinympäristömme säilymiseen ja kasvihuoneilmiön hidastamiseen omilla valinnoillaan. Tällaista määrätietoista toimintatapaa kutsutaan kestäväksi kehitykseksi. Myös me harjanvalmistajana tunnemme oman vastuumme. Me olemme jo 1990-luvun alusta lähtien pienentäneet omaa hiilijalanjälkeämme tekemillämme valinnoilla.

ECOLINE™ -TUOTEPERHE Maailmanlaajuisesti tunnettu ECOLINE™ -tuoteperhe syntyi määrätietoisen tuotekehityksemme tuloksena ja edustaa harjateollisuuden terävintä kärkeä. Vuonna 1996 julkistimme maailman ensimmäiset täysmuoviset harjakiekot. Uraa-uurtava, sik-sak-mallinen harjakiekko BEELINE® asetti täysin uudet standardit harjakiekoille. Muutamaa vuotta myöhemmin käänteentekevä kartioharja TURBOLINE® loi aivan uudenlaisia mahdollisuuksia asiakkaillemme ympäri maailman. Muita ECOLINE™ -tuotteita ovat täysmuoviset SUNLINE™, STARLINE™ ja SNOWLINE™ -harjakiekot, UNILINE™ -harjavalssi, APPLINE™ -kartioharja, OMNILINE™ -harjalista sekä SKYLINE™ -harjakasetti.

9


Kartioharja

TURBOLINE® TURBOLINE® -kartioharja koostuu lakaisukoneeseen asennettavasta asennuslautasesta sekä vaihdettavista harjatupsuista. Harjaaminen ei ole koskaan ollut näin tehokasta, eikä harjojen vaihtaminen näin vaivatonta! FINALON™ -polypropeenikuitu sekä teräslatta takaavat parhaan suorituskyvyn olosuhteista riippumatta.

55

75

PREMIUM

Sopiva harjauspaine!

Liiallinen harjauspaine!

Lakaise harjasten kärjillä!

Painaminen lyhentää harjan elinikää!

Tienpinta

Tienpinta

TURBOLINE: Patentoitu EP 1608248; US 7,203,987; CA 2,513,124; RU 2331346 ja muut. Mallisuojattu.

10


ETU 2:

ETU 3:

TURBOLINE® -levy asennetaan kiinteästi koneeseen ja vain kuluneet harjastupsut vaihdetaan, joten levyä ei tarvitse uusia aina harjaa uusittaessa. Muovilevy kestää useita käyttökertoja, metallilevy taas on miltei ikuinen.

TURBOLINE® -harjastupsuissa käytetään eri kuidunvärejä osoittamaan eri kuidunpaksuudet. Harjastupsuja on saatavilla myös teräslattaisina. Tupsuvaihtoehtoja voi yhdistellä samaan asennuslevyyn halutun harjauskyvyn ja – tehokkuuden saavuttamiseksi.

TURBOLINE® -kartioharjassa kuidut tai teräslatat ovat nipuissa harjan ulkokehällä, jolloin ne tukevat toisiaan. Sen ansiosta harjauspainetta voi vähentää, mikä pidentää harjan elinikää ratkaisevasti.

ETU 4:

ETU 5:

ETU 7:

Uudelleenkäytettävä levy

Helppo käsiteltävyys TURBOLINE® -tupsut vaihdetaan löysäämällä kiinnityspultteja, itse levyn pysyessä kiinni koneessa. Tämän helpompaa ei harjojen vaihtaminen voi olla! Kuvittele kuinka paljon aikaa säästyy, kun kuljettajalla on vaihtosarja TURBOLINE® -tupsuja hytissään ja niiden vaihtamiseen tien päällä kuluu vain kymmenisen minuuttia!

Säädettävä harjauskyky

Kuljeta ja varastoi edullisemmin Kuinka monta kuutiometriä tarvitaan 20 perinteisen kartioharjan kuljettamiseen tai varastoimiseen? 1,6 m³? Sama määrä TURBOLINE® -kartioharjoja vie vain 0,3 m³! Toisin sanoen; 1,6 kuutiometriin mahtuu lähes viisinkertainen määrä - peräti 95 TURBOLINE® -kartioharjaa!

Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

ETU 1:

Pidempi elinikä

Ympäristöystävällinen Kuten muutkin ECOLINE™ -tuotteet, myös TURBOLINE® voidaan hävittää polttamalla tai kierrättää. Hyvän lämpöarvonsa vuoksi polypropeeni soveltuu energiahyötykäyttöön tai se voidaan myös granuloida uudelleen uusioraaka-aineeksi.

11


PERINTEISET KARTIOHARJAT Tarjoamme täyden valikoiman perinteisiä kartioharjoja harjastettuna FINALON™ -polypropeenilla, Nylonilla, teräslatalla ja niiden yhdistelmillä.

Harjastustavat Stanssattu

Taitettu

12


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

13


ERIKOISKARTIOHARJAT Mallikohtaiset kartioharjat Joihinkin lakaisukoneisiin suunnitellut alkuperäisharjamallit löytyvät myös valikoimastamme.

Kartioharja APPLINE™

14


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

Kartioharjat rikkaruohon poistoon Nämä aggressiiviset kartioharjat on tarkoitettu rikkaruohojen sekä paakkuuntuneen maa-aineksen ja jään poistamiseen katukivetyksestä.

15


Sik-sak-mallinen harjakiekko

BEELINE® Keksimme ensimmäisenä maailmassa täysmuoviset harjakiekot! Muotonsa ja valmistustapansa ansiosta BEELINE® -harjakiekossa on enemmän harjastusmateriaalia kuin missään muussa harjakiekossa! Harjastusmateriaaliksi kelpaa vain paras; FINALON™ -polypropeenikuitu takaa markkinoiden parhaan suorituskyvyn ja kulutuskestävyyden!

BEELINE: Patentoitu EP 1009254; US 6,205,609; CA 2,262,470 ja muut. Mallisuojattu.

16


ETU 2:

ETU 3:

Valmistustapansa ja aaltomaisen muotonsa ansiosta BEELINE® -harjakiekoissa on enemmän harjastusmateriaalia kuin suorissa tai perinteisissä, metallirunkoisissa harjakiekoissa. Sen vuoksi BEELINE® -harjakiekko kestää merkittävästi pidempään!

BEELINE® -harjakiekkojen muodostamat kuppimaiset aukot parantavat harjan heittokykyä ja tekevät harjaamisesta tehokkaampaa

Aaltomaisen muotonsa vuoksi BEELINE® -harjakiekot on suunniteltu käytettäviksi ilman välirenkaita. Sen ansiosta BEELINE® -harjakiekot voidaan käyttää loppuun asti ilman, että ne kuluneena jättävät raitoja jälkeensä.

ETU 4:

ETU 5:

ETU 6:

Jokaiselle BEELINE® -harjakiekkokoolle on määritelty sopiva kuidunvahvuus suorituskyvyn optimoimiseksi. Jos kuitenkin haluat muuttaa harjan ominaisuuksia, voit saada harjakiekkosi erikoistilauksesta myös toisella kuidunvahvuudella.

Tehokkuutensa ansiosta BEELINE® -harjakiekot korvaavat useimmissa tapauksissa myös teräslankaiset harjakiekot!

BEELINE® -harjakiekko soveltuu käytettäväksi kaikissa sääoloissa. Kuidut eivät irtoa kovallakaan pakkasella, kuten metallirunkoisista harjakiekoista. BEELINE® -harjakiekot voidaan säilyttää myös ulkona, koska ne eivät ruostu!

Pidempi elinikä

Parempi suorituskyky

Säädettävä harjauskyky

Korvaa teräslangan

Välirenkaita ei tarvita

Säänkestävä

ETU 7:

ETU 8:

BEELINE® -harjakiekot ovat kevyempiä kuin perinteiset, metallirunkoiset harjakiekot, mikä vähentää lakaisulaitteeseen kohdistuvaa rasitusta. Käytännöllisen pakkauksen vuoksi käsittely, kuljetus ja varastointi on helppoa. Täysmuoviset BEELINE® -harjakiekot on myös helpompi asentaa ja purkaa, koska ne eivät ruostu.

Kuten muutkin ECOLINE™ -tuotteet, myös BEELINE® voidaan hävittää polttamalla tai kierrättää. Hyvän lämpöarvonsa vuoksi polypropeeni soveltuu energiahyötykäyttöön tai se voidaan myös granuloida uudelleen uusioraaka-aineeksi.

Helppo ja käytännöllinen

Ympäristöystävällinen

Sopiva harjauspaine!

Liiallinen harjauspaine!

Lakaise harjasten kärjillä!

Painaminen lyhentää harjan elinikää!

Tienpinta

Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

ETU 1:

Tienpinta

17


Suora harjakiekko

SUNLINE™ SUNLINE™ on suora, täysmuovinen harjakiekko. Se korvaa perinteisen, metallirunkoisen suoran harjakiekon ja on suunniteltu käytettäväksi välirenkaiden kanssa. SUNLINE™ -harjakiekot sopivat kaikkiin harjakiekkoja käyttäviin lakaisukoneisiin ja – laitteisiin.

SUNLINE: Patentoitu EP 1005281; US 6,260,927; CA 2,267,227 ja muut.

50 MM HARJARENGAS

18


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

Kartiomainen harjakiekko

STARLINE™ Kartiomaista STARLINE™ -harjakiekkoa käytetään yhdessä SUNLINE™ ja BEELINE® -harjakiekkojen kanssa leventämään harjausalaa tai peittämään harja-akselin vetomekanismin jättämää väliä.

STARLINE: Patentoitu EP 1005281; US 6,260,927; CA 2,267,227 ja muut.

VÄLIRENKAAT

HARJAKIEKKOMME ON PAKATTU NÄIN

19


PERINTEISET HARJAVALSSIT Tarjoamme täyden valikoiman perinteisiä harjavalsseja harjastettuna FINALON™ -polypropeenilla, Nylonilla, teräslangalla, teräslatalla ja niiden yhdistelmillä.

20


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

Harjavalssi

UNILINE™ UNILINE™ on harjavalssi joka koostuu nelikanttiputkelle asennetuista BEELINE® -harjakiekoista. UNILINE™ tarjoaa imulakaisukoneisiin vahvan vaihtoehdon perinteiselle stanssatulle harjavalssille.

UNILINE: Patentoitu EP 1005281; EP 1009254; US 6,205,609; CA 2,262,470 ja muut. Mallisuojattu.

21


Harjalista

OMNILINE™ OMNILINE™ on täysmuovinen harjalista, joka on suunniteltu haastavaan puhdistustyöhön ja monipuolisiin sovelluksiin. OMNILINE™ -harjalista soveltuu vaativiin harjausolosuhteisiin myös maataloudessa ja teollisuudessa, sillä se kestää hyvin kemikaaleja.

Profiilityypit Tyyppi 3T

C-kisko

Toimitamme tarvittaessa myös 3C-harjalistaan sopivaa metallista C-kiskoa.

Muut profiilit pyydettäessä

Tyyppi 3C

Tyyppi H

Datum attachments 22


Teknisten harjojen maailma Kartioharjat Harjakiekot Harjavalssit Harjalistat

PERINTEISET HARJALISTAT Tarjoamme täyden valikoiman perinteisiä harjalistoja harjastettuna FINALON™ -polypropeenilla.

METALLIRUNKOISET HARJALISTAT

Profiilityypi

Lakaisun lisäksi metallirunkoisia harjalistoja käytetään muun muassa tiivistysharjalistoina.

Tyyppi 3H

Tyyppi 3U1

Tyyppi 3U2

PUURUNKOISET HARJALISTAT Puurunkoisia harjalistoja käytetään muun muassa lehtienkeruukoneissa.

23


SAJAKORPI OY Kolsopintie 6, 33470 YLÖJÄRVI (PL 725, 33101 TAMPERE) Puh. (03) 347 7700 Faksi (03) 347 7750 saja.finland@sajas-group.com

Jatkuvasta tuotekehityksestä johtuen Sajas Group varaa oikeuden muutoksiin ilman erillistä ilmoitusta. 03/15 – © Sajas Group, 2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Sajas Group, SAJA®, ECOLINE™, SUNLINE™, BEELINE®, STARLINE™, SNOWLINE™, UNILINE™, TURBOLINE®, SKYLINE™, APPLINE™ ja OMNILINE™ ovat Suomen Tekniset Harjat Oy:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.

Lue lisää osoitteessa 24

WWW.SAJAKORPI.FI


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.