Page 1

SA H A N L A H D E N

Ottaeen! tal

№2 2018

SANOMAT

#SAHANLAHTI

HYVÄN OLON JA PAIKALLISTEN MAKUJEN ÄÄNENKANNATTAJA

PELLOLTA PÖYTÄÄN ON MEILLÄ TOTISTA TOTTA............

2

SUUNTAA KANSSAMME KYÖKIN KAUTTA UPEALLE RUOKAMATKALLE...............

2

Elämä vailla juhlia on kuin pitkä tie vailla lepotaukoja.

3

NYT LÄHTI, SANOI YKSIKIN TÄHTI, KUN PAKOPIRTISTÄ KARKASI.................

Nauti pitkän kaavan mukaan paikallisesta kuohujuomasta, keittiömme itse näpertelemistä paikallisherkuista ja Saimaan kauneimmasta terassimaisemasta.

29 €/hlö (suosittelemme pöytävarausta)

Kyökin kautta -teemailloissa avaamme kyökin saloja ja kuulet illan teemaan liittyviä maukkaita tarinoita.

Jalostunutta tietoa ja taitoa since -80.

Mattien Lempin

Osaamista vuosikymmenien ajalta – ja työ jatkuu...

Eteläsavolaisten tuntema lähiruokakulttuurin rakentaja.

Mika n Ukkone

4

Sunnuntaibrunssi klo 12-15

Pieniä ja suuria juhlia järjestämme kanssanne milloin vain! Olkoon kyseessä pikkujoulut, häät, syntymäpäivät, kesäjuhlat, kokous, sauna-ilta, virkistyspäivä, päiväretki… Ota vain yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sopiva kokonaisuus. 2018 Pikkujouluohjelmassa on takuuiltoja joissa ysäribileitä, Ilkka Heiskasen teatterielämyksiä, perinteisiä tanssi-iltoja ja herkullisia pikkujoulupöydän antimia. Saunat ja kylpytynnyrit lämpenevät sekä jäätilanteen vaatiessa avannot aukeavat tilauksesta!

Ilkka Arvola

3

KESÄN VIIKKOOHJELMASSA ILOJA KAIKILLE.............

TUORETTA LÄHELTÄ

— Filosofi Demokritos (460–370 eKr.).

Markuirsta Maulav

NÄISTÄ MAISEMISTA RIITTÄÄ TARINOITA KERROTTAVAKSI...

Sahanlahden keittiön oma kasvatti ja Puumalan poika! Keittiömestarimme Markus on keittiömme intohimoinen sydän ja esimerkiksi paljon kehutun juurileipämme leipoja.

Ruuan takana aidot tarinat Jokainen ravintolakäynti Sahanlahdessa on tarina. Uniikki tapahtumasarja, joka muodostuu näkymättömistä yksityiskohdista. Tärkeimpänä niistä kuitenkin ovat korkealaatuiset, tuoreet ja paikallisesti tuotetut raaka-aineet. Meidän tarinaamme vaikuttavat olennaisesti keittiömestarit Markus Kaihola ja Markus Maulavirta puhtaine raaka-aineineen. Limousinnaudanliha tulee Puhakkalan luomutilalta, mallaspossu Kaartilasta, hanhi Hauhalan hanhifarmilta, villikala luottokalastaja Antilta, lohi Puumalan lohelta, sienet tutuilta poimijoilta, lammas Tiisanmäeltä ja salaatit Aittomäeltä. Tuottajien innostus, omakohtainen vastuu ja koko toiminnan eettinen taso näkyvät ja maistuvat. Tarinamme syntyvät ihmisistä. Heistä, jotka suhtautuvat omaan tuotteeseensa vakavasti ja innostuneesti. Toivomme, että jokainen asiakkaamme voi tyytyväisenä kokea oman tarinansa, jossa pääosassa ovat ruoka, juoma, palvelu ja ihmiset näiden takana; historiallista miljöötä, Saimaan kauneinta maisemaa ja rentoa tunnelmaa unohtamatta. Tätä tarinaa haluat kertoa eteenpäin. Tervetuloa tarinoiden äärelle viihtymään kanssamme!

Pe 29.6. klo 19.00 Ilta 80-luvun makuun á la Markus Maulavirta ja Matti Lempinen Ravintola Koskivahti 44 €/hlö ••• Pe 6.7. klo 19.00 Markus Maulavirran Lappi-ilta • Ravintola Koskivahti • 44 €/hlö ••• To-la 12.-14.7. klo 16–21 Ilkka Arvolan grilli-illat Ravintola Rantamakasiini 29 €/hlö ••• Pe 20.7. klo 19.00 Markus Kaiholan 6 ruokalajin kasvisillallinen • Ravintola Koskivahti • 60 €/hlö ••• Pe 27.7. klo 19.00 Mika Ukkosen Lähiruokaa espanjalaisittain Ravintola Koskivahti 44 €/hlö ••• Pe 10.8. klo 19.00 Markus Maulavirta Avotulilla Ravintola Rantamakasiini 35 €/hlö

sahanlahtiresort.fi


Tervetuloa Saimaalle!

Kesäelämys Saimaalla, Sahanlahden historiallisessa miljöössä, on jälleen katettuna vieraitamme varten. Meillä ruoka tehdään lähiseudun pientuottajien puhtaista raaka-aineista ja se myös valmistetaan itse – käsityönä paikan päällä. Keittiöömme olemme saaneet kovan luokan alan ammattilaisia, joille laatu on sydämen asia kaikessa tekemisessä – aivan kuten meillekin. Viidenteen kesäkauteemme pyrimme löytämään jälleen uusia mielenkiintoisia tapahtumia ja palveluja, joita olemme rakentaneet teitä kuunnellen. Toivotamme teidät lämpimästi mukaan pakenemaan arjesta ja nauttimaan kesäiloista kanssamme.

isäntä e

Jann

tä emänn a

Jaa

Sinukansi? paik

”Vain yksi maailmassa!” Aurinkoisena kesäpäivänä Sahanlahden päärakennuksen terassin lähinnä rantaa oleva pöytä on tavoittelemisen arvoinen. ”Siitä on upea maisema ja hieno tunnelma! Sellaisia on vain yksi maailmassa.” Sahanlahden emännälle Jaana Kuivalaiselle terassin parhaan pöydän suosio kertoo ravintolasta enemmän kuin tuhat sanaa. Kunnianhimoisesti tehtyä ruokaa ainutlaatuisessa paikassa.

Päärakennuksen vastapäätä olevalla mäellä on Elsan leikkimökki ja perinteitä kunnioittaen leikkimökkiä emännöi nykyisin meidän Martta.

KE SÄET U

Täydellä vatsalla jaksaa paremmin paeta!

- vanha Sahanlahtelainen sanonta

Kesälounas ja kutkuttava elämyksellinen pakopelihuone 3-8 henkilölle

47 €/hlö

Voimassa yhteisennakkovarauksella ja saatavuuden mukaan ma-la aikavälillä, kun lounas on klo 12-15 tarjoiltuna yhdistettävissä peliin. (Erikseen ostettuina Pakopeli 25 € ja Lounas 26 € eli yhteensä 51 €/hlö).

meillä Saimaan rannalla nautit samasta järvestä pyydettyä Puumalan lohta tai villikalaa. Matkaa vedestä pöytään tulee alle 10 km. Lähiruokaa tuoreimmillaan.

• 9 hotellihuonetta • 3 kesäkamaria • 1 saunallinen sviitti • 5 villaa mukavuuksin • kotoisa caravan-alue • viihtyisä vierasvenesatama

Lähialueen herkut itselle ja kavereille viemisiksi!

PISTÄYDY KYLÄSSÄ!

Tiesitkö että...

Majoitu mukavasti!

Entiseen sahanjohtajan taloon tehdyn ravintolan valtteina ovat järvikalat, joita on tarjolla joka päivä. Sahanlahti on Etelä-Savon parhaiden kalavesien äärellä. ”Oma” kalastaja Antti Laine toimittaa muikut ja päivän muut villikalat. Vihannekset, lihat, kananmunat ja villiyrtit tulevat lähitilojen pientuottajilta. Pure paikallista – aitoa lähiruokaa.

Nyt vastaamme pitkään jatkuneisiin kysymyksiinne:

! ä l l y K Keittiömme suosittuja ja pidettyjä leipiä on nimittäin nyt myynnissä päivittäin – myös kotiin ja mökille viemisiksi!

ä t l e h ä l Niin hhh.... ja aa hyvää! niiiin

KOPOSEN KAUPPA Avoinna koko kesän Koskivahdissa!

Katso aukioloajat takasivulta

Pure paikallista! Käytämme D.O. Saimaa -tuotteita! D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen alueellinen laatu- ja alkuperämerkki. Näissä tuotteissa hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua ja vastuullisuutta, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin sekä alueen elinvoimaisuuteen.

100% hyvää Saimaan seudulta.

Rantamakasiinin ehdoton kestosuosikki on luomuburger eri täytevariaatioineen ja perunoineen.

SAHANLAHDEN

AAMIAINEN klo 8-11

Jokaisena kesäaamuna itsetehdyt, tuoreet karjalanpiirakat, Saimaan savumuikut ja muut lähiruokaherkut. Kannattaa tulla kauempaakin!

15 €/hlö

Murr... söikö joku aamupuurosi? Meiltä sitä saa joka aamu klo 8-11

Potut lähitilalta ja salaatit velipojan pellolta, luomuliha naapurikylän maatilalta, sämpylän jauhot suoraan myllyltä – eli taatusti tuoreita makuja!


Liput kätevästi!

Tariansata! histori

Liput Sahan verstaan tapahtumiin ja Sahan Pakopelihuoneeseen varattavissa 24/7 verkkokaupasta

sahanlahtiresort.fi

Kesätehtävänä pakeneminen Mikä ihmeen pakopelihuone? Ei ihme, jos et vielä ole tästä viihdykkeestä kuullut, pakopelihuoneita on ollut tarjolla Suomessa vasta muutaman vuoden ajan. Kyseessä on fyysinen seikkailupeli, jossa huoneeseen lukittujen ihmisten pitää ratkoa pulmia määräajassa ja hankkiutua ulos tilasta. Fyysinen tässä yhteydessä ei tarkoita voimankäyttöä tai

urheilullisuutta, eivätkä osallistujat tarvitse supervoimia pelin suorittamiseen. Menestystä tuovat sen sijaan tiimin tiivis yhteistyö, hyvät hoksottimet ja maalaisjärjen käyttö. Sahan pakopelihuoneen ideana on tuoda alueen historiaa raikkaasti ja mielenkiintoisella tavalla esiin. Pelin juonta ei voi tässä paljastaa, mutta tarinassa

on mukana todellisia hahmoja ja aitoja historian tapahtumia. Vaikka itse tarina on fiktiivinen, se on kirjoitettu menneisyyttä kunnioittaen. Samaa kunnioitusta on käytetty tilan toteutuksessa. Kerää mukava porukka kasaan ja varaa tunnin seikkailu!

Historiaan pohjautuva tarinallinen pakopeli / hlö

Pakopelihuone ja lounas

47 €/hlö

25 €

Lounaskattaus klo 12-15. Tarjous on voimassa ma-la saatavuuden mukaan.

3-8 henkilön ryhmille

Tarinoita koettavaksi Meidän ylpeyden aiheita ovat upea Saimaalle avautuva maisema ja menneiden aikojen tunnelmaa henkivä historiallinen sahamiljöö. Päärakennus on 1800-luvun loppupuolella rakennettu sahanjohtaja Koposen perheen asunnoksi. Tuolta ajalta on jäljellä vielä myös museorakennukset, vanha uittoränni sekä nk. Jallun tupa. Ja tietysti tarinat ja henkilöt. Meidän ehdoton suosikkimme on Elsa, josta kasvoi Kalevala Korun perustaja, kulttuurivaikuttaja ja tuottelias kirjailija. Elsa Heporauta vietti lapsuutensa ja nuo-

ruutensa sahanjohtajan tyttärenä Sahanlahdessa ja tanssittiinpa hänen häitäänkin Sahanlahdessa. Elsan roolihahmon voi tilata kertomaan omaa ja sahan tarinaa Elsan Draamakierroksella. Ja jos sattuu paikalle leipomispäivänä, onnekas vierailija pääsee maistamaan juuri uunista otettua Elsan pullaa. Hallussamme on Elsa Heporaudan aito pullaresepti! Myös Elsan isä, Johan Koponen, oli merkittävä mies. Työnsä ohella hän oli myös apteekkari (oli oma yrttitarhakin) ja säätyvaltiopäivillä talonpoikien edustajana.

Sahalla saunottu Sahanlahdessa saunominen kuuluu perinteeseen. ”Sauna on ollut nykyisen lämpökeskuksen paikalla, koko kylän yhteinen. Aamulla aikaisin alettiin lämmittää, kolmelta iltapäivällä alkoi naisten ja lasten saunavuoro, viideltä tulivat miehet ja isommat pojat. Alun perin miehet ja naiset ovat kylpeneet vanhaan tapaan yhtaikaa, minkä Vuokko muistaa hyvin, Maire muistaa vain hämärästi. Kauppias Auvisella oli oma sauna.” -Lapsuus Sahanlahdessa. Lähde: puumalanperinne.blogspot.fi

Ennenkin osattiin Sahanlahden juuret ulottuvat aina 1740-luvulle, jolloin paikalle syntyi vireä sahayhdyskunta ja maakunnan ensimmäinen vientisaha etelän ja pohjoisen välisten Saimaan laivareittien solmukohtaan. Tukkeja uitettiin vanhaa uittoränniä pitkin Niskalammen yläpuolisista vesistöistä aluetta halkovaa koskea pitkin Saimaaseen. Vanha uittoränni on vieläkin paikallaan. Sahatavara laivattiin Sahalta tervahöyrylaivoihin, joista S/S Wenno (ent. Wetehinen), ”kuramylly”, on ainoa Saimaan suuresta tervahöyrylaivastosta säilynyt rautarunkoinen laiva. s/s Wenno tekee tilausristeilyjä meiltäkin aina kesäisin. Sahatoimintaa alueella harjoitettiin lähes 200 vuotta. Viimeinen saha purettiin 1936, mutta elämä Sahanlahdessa jatkuu – vireästä sahayhdyskunnasta on tullut uniikki ja vilkas matkailukeskus, vanhaa kunnioittaen mutta uutta luoden.

“Saimaan parhaat löylyt!” kehuvat veneilijät Sahanlahden saunoja! Esimerkiksi NISKALAMMEN SAUNA 1,5 h

38 €

Lupa somettaa.

Nykyään Sahanlahdessa on lempeälöylyinen sähkösauna, savusauna, talvisin jääsauna ja Niskalammen maineikas puulämmitteinen rantasauna. Varaamalla oman saunavuoron voi valita miten saunoo; iloisesti sekaisin vai vuoroin lautehilla löylyistä nauttien.

Seuraa sahanlahtelaisten juttuja ja jaa hyvät hetket omissa kanavissasi myös meidän muiden iloksi.

#SAHANLAHTI

TOUKOKUU Pe 25.5. Avaamme kesään! La 26.5. Kukkanuottasilla – Puutarhavinkkejä tarhurin haavista. Luennoitsijana Mari Mörö. klo 12-14 Keväinen villiyrttilounas Koskivahdissa klo 14-16 Luento Sahan Verstaalla Liput: 27 €/hlö (sis. lounas ja luento) KESÄKUU La 9.6. Kesäkauden avajaiset Rantamakasiinilla klo 21.00 alk. Fosfor-yhtye tanssittaa. Vapaa pääsy! Pe 22.6. Juhannustanssit ja -kokko Rantamakasiinilla. Ohjelma alk. klo 20.00 (kokon sytytys klo 21). Vapaa pääsy! La 23.6. Juhannusbrunssi klo 12-16 Koskivahdissa 32 €/hlö Su 24.6. Juhannusbrunssi klo 12-16 Koskivahdissa 32 €/hlö Pe 29.6. Kyökin kautta: Koskivahdissa klo 19. Markus Maulavirran ja Matti Lempisen ilta 80-luvun makuun 44 €/hlö Pe 29.6. Maken Karaoke Rantamakasiinilla alkaen klo 21.00 Vapaa pääsy! HEINÄKUU Su 1.7. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Pe 6.7. Kyökin kautta: Koskivahdissa klo 19.00 Markus Maulavirran Lappi-ilta, 44 €/hlö La 7.7. Teatterifestit: Sahan Verstaalla klo 18.00 Yhden yön tarinoita / Mika Nuojua. Liput 25 €/hlö Su 8.7. Teatterifestit Sahan Verstaalla: klo 12 Maatilan elämää -lasten teatteri / Tuija Nuojua. Liput 10 €/hlö klo 14 Maasta tullut / Antti Virmavirta. Liput 25 €/hlö klo 18 Mysteerio Buffo / Erkki Saarela. Liput 25 €/hlö Su 8.7. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Ke 11.7. Yleisötilaisuus ”Saimaannorppa ja ihminen” klo 14. Vapaa pääsy! To 12.7. Heikki Hela & Akustinen Kokemus klo 18. Liput 15-20 € To 12.7. Kyökin kautta: Rantamakasiinin grilli-ilta alk. klo 16. 29 €/hlö Pe 13.7. Kyökin kautta: Rantamakasiinin grilli-ilta alk. klo 16. 29 €/hlö Pe 13.7. Billy Gray & ALR Rantamakasiinilla alk. klo 21. La 14.7. Kyökin kautta: Rantamakasiinin grilli-ilta alk. klo 16. 29 €/hlö La 14.7. Sikahauska stand up club Sahan Verstaalla klo 19. Liput 18-20 €/hlö Su 15.7. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Ke 18.7. Sahanlahden Kantrit Sahan Verstaalla klo 16-22. Liput 28 €/hlö Ke 18.7. Kyökin kautta: Rantamakasiinin kantriruokapäivä, 29 €/hlö Pe 20.7. Kyökin kautta: Koskivahdissa klo 19. Markus Kaiholan 6 ruokalajin kasvisillallinen, 60 €/hlö Pe 20.7. Yhteislauluilta klo 19. alk. Sahan Verstaalla ja sen jälkeen tanssit klo 21 alk. Rantamakasiinilla. Tommi Seppänen ja Harri Kautonen. Liput 12 €/hlö sis. iltapalan. Su 22.7. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Ma 23.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 19: Avomielinen Anneli Keijon kaa. Liput 24 € • 26 €/hlö Ti 24.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 14: Minä kunnanjohtaja Pertti Koivula. Liput 24 € • 26 €/hlö Ke-pe 25.-27.7. Elokuvafestit Sahan Verstaalla. Useita elokuvanäytöksiä mm. ensi-iltanäytöksenä Mamma Mia! Here We Go Again, Heinähattu ja vilttitossu, Miami jne. Liput 8-12 €/esitys Ke 25.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 14: Minä kunnanjohtaja Pertti Koivula. Liput 24 € • 26 €/hlö Pe 27.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 18: Maltti ja Valtti – uusin kujein. Liput 15 € • 10 €/hlö Pe 27.7. Kyökin kautta: Koskivahdissa klo 19. Mika Ukkosen lähiruokaa espanjalaisittain, 44 €/hlö Pe 27.7. Eastwood-duo Rantamakasiinilla klo 21 alk. Vapaa pääsy! La 28.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 14: Avomielinen Anneli Keijon kaa. Liput 24 € • 26 €/hlö Su 29.7. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Su 29.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 14: Maltti ja Valtti – uusin kujein. Liput 15 € • 10 €/hlö Ma 30.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 19: Avomielinen Anneli Keijon kaa. Liput 24 € • 26 €/hlö Ti 31.7. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 19: Minä kunnanjohtaja Pertti Koivula. Liput 24 € • 26 €/hlö ELOKUU Ke 1.8. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 14: Minä kunnanjohtaja Pertti Koivula. Liput 24 € • 26 €/hlö La 4.8. Kesäteatteri Sahan Verstaalla klo 14: Avomielinen Anneli Keijon kaa. Liput 26 €/hlö Su 5.8. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Pe 10.8. Kyökin kautta: Rantamakasiinilla klo 19. Markus Maulavirta Avotulilla, 35 €/hlö Pe 10.8. Kapa Montonen Rantamakasiinilla alk. klo 21 • Vapaa pääsy! La 18.8. Kirjakemmakat: Sahan Verstaalla Runonäytelmä Maasta tullut / Antti Virmavirta. Liput 25 €/hlö Su 19.8. Kirjakemmakat: Puumala perinnekierros Sahanlahdessa klo 11. järj. Puumalan Kalevalaiset Naiset ry. Vapaa pääsy! Su 19.8. Sunnuntaibrunssi klo 12-15 Koskivahdissa 29 €/hlö Su 19.8. Risto Jarvan Yö vai päivä -elokuva Sahan Verstaalla klo 13. Vapaa pääsy! SYYSKUU La 15.9. Kesä- ja veneilykauden päätösjuhlat


Kesän viikko-ohjelma

Maanantai – ei mittään Tiistai alk. klo 18

Savusaunailta 3.7.-1.8. (paitsi 31.7.) Yhteissauna. Uikkarit mukaan! 15 €/hlö tai 35 €/perhe (2 aik. ja 1-2 lasta). Maksu vastaanottoon.

Perjantai alk. klo 21

Musiikki-ilta Rantamakasiinilla 22.6.-10.8. (ei 3.8.) Katso kesän ohjelma sisäaukeamalta.

Lauantai klo 11-19

Hyvä päivä kokeilla Pakopelihuonetta! Keskiviikko klo 7–> Sopii varattavaksi 3-8 hengen Aamumelonta klo 7-9 seurueille, 25 €/hlö. Varaukset 13.6.-29.8. Aamusauna melonnan Sahanlahdesta. Pelattavissa jälkeen ja aamiainen on katettuna päivittäin. klo 11 saakka. Hinta 83 €/hlö sis. opastetun melonnan välineineen Sunnuntai alk. klo 12 Risteily M/S Kuutilla ja aamusaunan, aamupala 15 €. Astuvansalmen Ilmoittaudu edelliseen päivään klo 18 mennessä Sanna Korhoselle, kalliomaalauksille klo 12 Sahanlahdesta/ p. 050 5487653 Okkolasta alk. 95 €/hlö Torstai klo 17-18.15 (kesto n. 5 tuntia) 15.5.–31.9. Lempeää kesäjoogaa Tiedustele ja varaa viikkoa ennen: 7.6.-23.8. (ei tuntia 26.7.). Saimaan saaristo- ja veneilyOta oma alusta mukaan. palvelut Oy, 044 705 1050, 10 €/hlö (maksu ohjaaja harri.kerkela@ssvoy.fi Maria Talvitielle).

Halloween! Eli amerikkalaisten keksimä ilottelu.

2.11. Koskivahdissa ratkotaan ohjelmallista Tuoni Studioiden ohjaamaa ja käsikirjoittamaa murhamysteeriä illallisen lomassa. Savonlinja kyyditsee väkeä Mikkelistä ja kauempaa/muualta tulevat voivat saapua julkisilla tai omalla pirssillä. Ilta alkaa klo 18 illallisella ja ruokailun lomassa ratkotaan hyytävä mysteeri vailla vertaa. Onko sinussa ja ystävissäsi Sherlock Holmes ainesta?! Varaa paikat heti! Mukaan mahtuu 100 henkilöä. Hinta 83 €/hlö tai Savonlinjan kyydillä 98 €/ hlö. Sis. illallisen ja ratkottavan murhamysteerin.

Pyörällä saaristoon

Vuokraa ruisvetoinen tai sähköavusteinen fillari ja tee retki järviluontoon. Meiltä kätevsäti myös lauttaliput ja retkieväät!

Puumalan saaristoreitti on upea 60 kilometrin pituinen pyöräilyreitti Saimaan kauneimmissa maisemissa, läpi saarien, siltojen ja harjujaksojen polku- ja moottoripyöräilijöille. Hurissalon ja Lintusalon saarien välillä matkaa tehdään Norppa II -pyörälautalla (max 20 hlöä). Norppa II liikennöi 15.6.-31.8.2018 päivittäin Lintusalosta klo 14 ja Hurissalosta klo 15 (40 min/suunta) Muut ajat tilauksesta. Lauttamatkan hinta 10 € /15 €. Lauttalippuja saat Sahanlahdesta. Ruisvetoinen fillari 15 €/pv. Sähköavusteinen kulkupeli 70 €/pv (45 € / 4 h).

Ravintolat palvelevat Ravintolat avoinna joka päivä 25.5.-25.8.2018

Ravintola Koskivahti

Ravintola Rantamakasiini

avoinna päivittäin 25.5.-21.6. SU-TO PE-LA 22.6.-12.8. MA-SU 13.8.-25.8. SU-TO PE-LA

klo 8-18 klo 8-20 klo 8-22 klo 8-20 klo 8-22

UUTTA! Syyskuussa olemme avoinna viikonloppuisin: Perjantai-iltaisin klo 17 alkaen Kalaisat illalliset listalta Lauantaisin klo 11-15 Runsas sadonkorjuubrunssi 29 €/hlö Sunnuntaisin klo 12-15 Rennon yhdessäolon burgerpäivä

Mirja Ilkka: Varjo näyttää valon suunnan. Maalauksia valkosipuleista. Tule ihastumaan taidemyyntinäyttelyyn 25.5.-25.8. Taidenäyttely avoinna myös syyskuussa Koskivahdin aukioloaikojen mukaisesti.

A

ELÄMYKSIÄ / Experiences 4 Museo & Sahan pakopelihuone Museum & Escapehouse 5 Sahan tapahtumaverstas Sahan tapahtumaverstas 6 Martan mökki, leikkipaikka Marta’s house, for playing

Kysy henkilökunnalta mikä on hirsinen rakennus rantamakasiinin takana. Ja yllätyt taatusti!

Vierasvenesatama Guest harbour

i iem nn kse

10

ore

3

Ku

11

9 19 14 WC 7 5 Toilet 18 Suihku Shower A 2 Vesipiste Water available Septitankin imutyhjennys 4 Septic disposal by pump 6 Kemiallisen WC:n tyhjennys Chemical toilet disposal Soutuveneet Rowing boats NA NLIN SAVO Pelikenttä A J RA Play field IMAT ALA, Uimaranta PUUM Beach Saimaa Geopark infotaulu Saimaa Geopark info Nuotiopaikka Campfire Kalaisa onkipaikka Fishing point

13 15 1

16

MIKK

ELI

8

NISKALAMPI

PÄÄTALO / Main house • Vastaanotto / Reception • Elsan kahvila / Cafe • Koposen kauppa / Shop RAVINTOLAT / Restaurants 1 Ravintola Koskivahti Restaurant Koskivahti 2 Ravintola Pajapirtti Restaurant Pajapirtti 3 Ravintola Rantamakasiini Boat Shed Pub

SAIMAA

12

Majoitukset aamiaisineen ovat tuttuun tapaan varattavissa ympäri vuoden. Ravintolamme on avoinna syys-, talvi- ja kevätkauden juhlapyhinä. UUTTA! Olemme avoinna päivittäin myös 15.2.-17.3.2019

Kesäinen taidenäyttely Koskivahdin saleissa

Kotisatama Homeharbour

17

Jatkamme kautta...

Syyskuun sikajuhlat! PE-LA 28.-29.9. alk. klo 19.00. Noutopöytä notkuu syyskuun sadosta ja kokonainen varraspossu tarjoaa herkullisen makuelämyksen 32 €/hlö.

PS.

Yksityisalue Private

avoinna LA 2.6. ja 16.6. klo 12-20 LA 9.6. klo 14-01 (klo 17-19 yksityistilaisuus) 22.6.-5.8. MA-TO klo 14-22 PE klo 14-01 LA klo 12-22 SU klo 12-18 (20) Elokuussa avoinna lauantaisin säävarauksella. (Lauantaisin saatamme sulkea klo 19 yksityistilaisuuksien vuoksi. Tarkista halutessasi tarkemmat aukioloajat www.sahanlahtiresort.fi)

SAUNAT / Saunas 7 Artturi • sähkösauna / electric sauna • savusauna / smoke sauna • kylpytynnyrit / hot tub Niskalammen rantasauna 8 Niskalampi sauna 9 Jääsauna (pakkasten salliessa) Icesauna (in wintertime) AKTIVITEETIT / Activities 10 Rantalentiskenttä Beach volley 11 Tenniskentät Tennis court 12 Kota ja laavu Lapphut 13 Sahanlahden maisemareitti Sahanlahti scenery route MAJOITUS / Accommodation 14 Sahan hotelli Hotel 15 Sahankylän villat Sahankylä villas 16 Kesäkamarit Summer rooms 17 Sahanniemen Caravan Caravan area KOKOUS / Meetings

Katso lisää sahanlahtiresort.fi

Lietvedentie 830, 52200 Puumala • 040 779 9896 sales@sahanlahtiresort.fi • facebook.com/sahanlahtiresort Olemme avoinna päivittäin 25.5.–25.8.2018 ja pyynnöstä milloin vaan!

18 Ilmari 19 Artturi 5

Sahan verstas

1

Vintti

1

Elsan kammari

Koordinaatit: 61°34’26”N • 28°8’46”E Merikorttisarja L, merikortti 213

Sahanlahden Sanomat 2/2018  
Sahanlahden Sanomat 2/2018  
Advertisement