Page 1

Kommer til Vadsø Kino

Musikk: Jon Christensen. Lysdesign: Morten Reinan. Lyddesign: Ola Erik Blæsterdalen.

kl 19.30

Forhåndssalg/ reservasjon: Service og informasjon, Rådhusgt. 5, tlf. 78 94 23 00

www.vadso.kommune.no

©2009 Svetlana Safin

av Henrik Ibsen

Regi: Anne-Karen Hytten. Scenografi/kostymedesign: Milja Salovaara.

2. desember 2009

Et dukkehjem dukkehjem Et

Med: Ulrikke Hansen Døvigen, Glenn André Kaada, Trond Høvik, Turid Gunnes, Håkon Ramstad og Sara Baban.

Verdens mest spilte stykke.


Det er ikke til å undres over at Et dukkehjem fortsatt spilles verden over. Noras dilemmaer og livsdrama angår oss. Vi ser det gjerne igjen og igjen rett og slett fordi det er et fabelaktig godt stykke. Riksteatrets Dukkehjem er en renskåret og tidløs oppsetning. Her finnes ingen unødvendig staffasje, ingen moderne finesser, ingen ekstragavante tolkninger - for som regissøren sier: "Jeg ser ingen grunn til å gjøre noe annet med en så rik tekst enn å oppdatere den rent språklig og prøve å få den til å leve på scenen. Jeg opplever Et dukkehjem som et dypt gjenkjennelig stykke. Og gjenkjennelse synes jeg er noe av det viktigste i teatret - så kjenner man seg

Regissør Anne-Karen Hytten fikk Heddaprisen i fjor for Vildanden. Et dukkehjem er det femte Ibsen-stykket hun setter opp:

"Et dukkehjem handler vel i første rekke om kampen for å komme seg ut av en låst livssituasjon. Og mye om forstillelse, roller vi tror vi må spille - og nødvendigheten av å la masken falle." Nora er de kvinnelige skuespillernes Hamlet. Det er deres livs rolle og rollen alle drømmer om å få. Lise Fjeldstad, Kate Blanchet, Pernilla August - alle har de spilt Nora. Denne høsten gir vi deg Ulrikke Hansen Døvigen som Nora. Hun er en sterk skuespiller og kvinne, tilknyttet Nationaltheatret, og hun har spilt i flere tv-serier og filmer.

“Ibsens dukkehjem går aldri av moten”.

Foto: Erik Berg

Et dukkehjem

Foto: Erik Berg

Et dukkehjem  

Broshjura for Riksteatret

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you