Colour News Inspirastion

Page 1

» det ska vara roligt att måla!«

Gratis till din telefon eller surfplatta!

P R O VA D I N K U L Ö R M E D

SADOLIN VISUALIZER Vår app Sadolin Visualizer finns att hämta gratis i App Store och Google Play. Med appen kan du t ex:

SADOLIN PRESENTERAR

SE DITT RUM I VALFRI KULÖR, DIREKT! Testmåla Sadolins kulörer på dina väggar genom att bara peka på skärmen.

Colour

HITTA OCH IDENTIFIERA DIN KULÖR

kulörnyheter

HITTA RÄTT PRODUKT Välj bland produkter, välj ut och sök efter nya kulörer samtidigt som du granskar ditt rum.

De kulörer som vi har valt ut för höstens kollektion går i toner som andas harmoni. De är dova, mjuka, vänliga och ser nästan ätbart goda ut. Vi har delat upp dem i två grupper, som vi kallar soft och contrast. Men faktum är att alla går fint att kombinera med varandra och du kan med fördel använda dem på både väggar, snickerier och inredningsdetaljer. SADOLIN S PA C K E L

S A D O L I N G R U N D FÄ R G F Ö R VÄ G G A R O C H T A K

SADOLIN VÄ G G F Ä R G 7 M A T T

Sadolin Spackel Medium är ett högfyllande allroundlättspackel av hög kvalitet som ger en fin och slät yta åt dina väggar.

Helmatt vattenburen grundfärg av god kvalitet. Lättapplicerad och täcker bra på puts, betong, byggskivor, glasfiberväv, sandspacklade ytor mm.

Sadolin Väggfärg matt är en väggfärg av hög kvalitet som ger en fin, matt yta och lyster åt dina väggar.

SADOLIN SNICKERIGRUND V

SADOLIN S N I C K E R I FÄ R G V S U P E R 5

SADOLIN S N I C K E R I FÄ R G V S U P E R 4 0

Sadolin Snickerigrund V är en snabbtorkande grundfärg avsedd för inomhusmålning av snickerier och väggar.

En unik helmatt snickerifärg av hög kvalitet med extremt bra utflytning och reptålighet. Perfekt för t ex köksluckor, dörrar, möbler och rostskyddsgrundade plåt- och ståldetaljer.

En halvblank snickerifärg av hög kvalitet med extremt bra utflytning och reptålighet. Perfekt för t ex köksluckor, dörrar, möbler och rostskyddsgrundade plåt- och ståldetaljer.

Jag och designteamet på Sadolin vill passa på att önska dig en riktigt färgglad höst. Låt väggarna ta plats, våga prova och glöm inte att ha kul! Ann-Charlotte Linde, Color Manager Sadolin

Ann-Charlotte

Akzo Nobel Decorative Coatings AB, 205 17 Malmö. Telefon: 040-35 50 00.

SADOLIN.SE

I N S P I R AT I O N

Alla kulörer i denna broschyr är återgivna så gott det går med den tryckteknik som finns. Därför kan vissa avvikelser förekomma.

För oss på Sadolin kommer färg alltid i första rummet. Vi älskar hur olika kulörer kan höja humöret, skänka lugn eller skapa spännande kontraster. Vi hämtar intryck från alla världens hörn och genom vår forskning kan vi plocka upp de första signalerna på kommande kulörtrender. Vårt mål är enkelt – det ska vara roligt att måla!

Det bästa med färg är att det skapar så otroligt snabb förändring och kan ge ett rum en helt ny personlighet. Plocka ut en favorit, två fina kontrasterande nyanser eller använd hela paletten. Om du känner dig lite osäker på hur du ska börja och gå till väga, kan du ta hjälp av de guider och tips som finns på sadolin.se.

News

Ta en bild och peka på en punkt eller en möbel i fotot så hjälper appen dig hitta rätt kulörkod. Du får också ett urval av matchningar till de nyanser du gillar.

SADOLIN.SE


Soft

I N S P I R AT I O N

I N S P I R AT I O N

» gör väggen till ett konstverk«

Du behöver inte vara modig för att välja någan av de lite mörkare kulörerna. De är noga balanserade med extra svärta för att skapa ett behagligt lugn. När vi målar fokuserar vi ofta på den kulör vi ska använda. Ibland kan det till och med vara bättre att se den som just en bakgrund till allt annat som vi vill ska synas. Blueberry Crush är en riktigt mörk gråblå nyans som ger en lyxig känsla. Den är väldigt vacker ihop med ljusa träslag och här ser du även hur det framhäver det vita i andra material. Ett hett tips om du har stuckaturer eller höga fotlister i ditt hem. De mår bra av att synas lite extra. Trenden med grå kulörer fortsätter vara stark och fördelen är att de kan upplevas väldigt olika under dagen och kvällen. Plus att de med rätt belysning får ett intressant djup. Det är inte alltid lätt att hitta den perfekta gråa nyansen själv men vi tror att du kommer älska Salty Liquorice! Här har vi matchat ihop den med Cotton Candy, i en randig vägg som nästan blir ett konstverk i sig. Allt du behöver är en bra maskeringstejp och ett vattenpass.

» låt väggarna ta plats «

Den lite lugnare sidan av kulörpaletten innehåller Cotton Candy, en ljust beige kulör som tillvaratar ljuset utan att blir kall i känslan. En mjukstart om du tidigare är van vid helt vita väggar. Skillnaden mellan vitt och beige kan tyckas liten men med beige skapar du en rumslighet och en ombonad känsla som du inte får med vitt. Plus att du visar att du inte bara valde den enklaste vägen. Du ansträngde dig lite mer. Men väggen är forfarande ljus nog för att inredningsdetaljer som möbler, tavlor och textilier ska bli grafiskt framträdande. Raspberry Pink och Blue Macaron är vuxna tolkningar av de kulörer som ibland kallas babyrosa och babyblå. Några stänk av svärta gör dem mycket mer komplexa och intressanta, vilket gör att de kan flytta in i hemmets alla rum. Pear Green är en helt underbar väggfärg som vi ofta ser i olika nyansvarianter på inredningsbloggar och i magasin. Grönt är hoppets färg och kommunicerar lugn, avspändhet och ro. Perfekt för stora ytor!

RASPBERRY PINK A0.05.75

COTTON CANDY E6.05.85

Fudge är en spännande och vilsam mörkgul kulör. Gult anses av de flesta vara en glad kulör, men här får den dra mot brunt för att vara mindre synlig och fungera bättre som bakgrund för dina inredningsdetaljer. I sovrumsmiljön har vi målat med den varmbruna kulören Chocolate Syrup. Detta är en riktigt djup nyans som gör sig extra bra för fondväggar. Även här ser du Cotton Candy som kontrastfärg och resultatet blir en smakfull kombo av kola och choklad.

FÖR EN EXTRA LYXIG KÄNSLA

M AT C H A U P P M Ö B L E R OCH SNICKERIER!

Sadolin Fashion Velvet är en väggfärg för dig som önskar det där lilla extra. Det är en väggfärg av hög kvalitet som ger en elegant, extramatt och reflexfri yta. Används för målning inomhus på puts och betong med mera.

Sadolin Snickerifärg V Super ger ett snyggt resultat och en näst intill sprutmålad finish. Den är lätt att använda, torkar snabbt och ger ett hållbart, reptåligt resultat. Det bästa valet för både möbler, listverk, knoppar och andra detaljer.

PEAR GREEN H0.09.80

BLUE MACARON Q5.06.80

SALTY LIQUORICE ON.00.49

BLUEBERRY CRUSH S0.09.30

C H O C O L AT E S Y R U P E6.14.23

FUDGE E9.24.67