Page 1

Geiten en schapen melken‌ NL

Voor geit, melk en melker...


Geiten en schapen melken…

Efficiënt melken Bij het melken van schapen en geiten kan niets de efficiëntie zo verbeteren, als een goed ontworpen melkstal. Het melken zelf duurt niet lang, maar de handmatige voorbehandeling neemt het grootste deel van het totale melkproces in beslag. Daarom is het belangrijk dat de melker alle handelingen snel, efficiënt en routinematig kan uitvoeren.

2

- full-line leverancier voor melkproducenten

Elk mogelijk voordeel De SAC melkstal is ontwikkeld op basis van jarenlange voortschrijdende ervaring in het melken van schapen en geiten. Uitgerust met de unieke SAC HANDYFLOW melkstellen, onderscheidt de melkstal zich o.a. doordat het melken automatisch start, zodra de tepelbeker is geplaatst. De automatische vacuümregeling voorkomt ook luchtinlaat tijdens het aansluiten of indien het dier de melkbeker aftrapt. Naast de automatische functies, zorgt het lage bekergewicht voor minder belasting van de


‌

de melker. Niet minder belangrijk is dat het melkproces wordt verbeterd en versnelt. Snel op de plaats SAC melkstallen zijn ontworpen voor een snelle wisseling van de dieren, een noodzaak voor het efficiĂŤnt melken van schapen en geiten. Het voersysteem, dat ook verkrijgbaar is met automatisch bijvullen vanuit de silo, kan individueel en automatisch aan elk dier een bepaalde hoeveelheid voer in de voerbak doseren. Deze bakken worden automa-

tisch verwijderd als de dieren de stal verlaten, wat zorgt dat de dieren de stal zeer snel verlaten. Het systeem zorgt voor een uitzonderlijk hoge melkfrequentie in de dagelijkse bedrijfsvoering. Flexibele oplossing SAC biedt complete melksystemen aan, van tepelbekers tot melktank. Als leverancier worden ook flexibele oplossingen aangeboden, aangepast aan de wensen en eisen van de individuele veehouder.

- voor geit, melk en melker...

3


Carrousel buitenmelker - g

Voor de geit SAC heeft een geheel nieuwe en innovatieve buitenmelker ontworpen – en deze is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die grotere veestapels snel en efficiÍnt willen melken. Met de ontwikkeling van de buitenmelker, heeft SAC ervoor gezorgd dat het dierwelzijn optimaal is. Het systeem is standaard uitgevoerd met knelbeveiligingen bij de in- en uitgang. Alle hekwerken hebben afgeronde vormen waardoor het comfort optimaal is. Door een unieke toevoerdosering en de ruime geheel vrijdragende box-afscheidingen nemen de dieren snel en probleemloos hun plaats in.

4

- full-line leverancier voor melkproducenten

Voor de melk De positie van de IDC melkplaats-unit en de ruime melkleiding direct onder het uier zorgen voor een kort en zorgvuldig transport van de melk. Hierdoor blijven de vetbolletjes intact en blijft de zoete en frisse smaak van de melk behouden. Vanaf de melkontvangst wordt de melk door de frequentie-gestuurde SAC impeller-melkpomp zorgvuldig naar de melkkoeltank getransporteerd. De meest behoedzame manier van melktransport. De melk behoud zijn hoge kwaliteit in alle opzichten. Voor de melker Met de nieuwe buitenmelker van SAC heeft de


geiten en schapen melken... "Het systeem is zeer eenvoudig in gebruik en haalt een zeer hoge capaciteit. Met deze melkstal kan ik gemakkelijk tot 800 geiten per uur melken. De SAC Geitencarrousel is op dit moment het beste systeem in de markt."

De Handyflow2 serie is speciaal ontwikkeld voor het melken van geiten. De melkklauw beschikt over een eenvoudig en functioneel ontwerp dat voor de melker gemakkelijk is in gebruik - bij zowel hoge als lage melkstallen.

Robert Jansen Chaam, Noord-Brabant

De melkklauw is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, hiermee wordt voorzien in een passende klauw voor elk type geit. SAC buitenmelkers zijn verkrijgbaar in een 72, 80, 90, 100, 120 of 140 stands uitvoering. Hiermee kan door 1 melker een capaciteit behaald worden tot boven de 1000 geiten per uur.

Een centraal opgestelde Touch Screen geeft u tijdens het melken een duidelijk overzicht van het gehele melkproces en alle relevante gegevens De innovatieve en absoluut unieke SAC-service-arm zorgt voor het ergonomisch optimaal kunnen aansluiten van de HandyFlow2 melkstellen.

melker alles wat men zich kan wensen om ergonomisch en efficiënt te werken! De geiten staan dicht bij de melker zodat het aansluiten gemakkelijk kan worden uitgevoerd. De innovatieve en absoluut unieke SAC-service-arm zorgt voor het ergonomisch optimaal kunnen aansluiten van de HandyFlow2 melkstellen met sensor gestuurde vacuümtechniek. De melker staat op een beweegbare SAC-Unifloor voor de juiste werkhoogte. SAC zorgt voor gezonde werkomstandigheden. Kortom; De melkinstallatie wordt uitgerust met een compacte IDC2-melkplaats-unit die alle benodigde

functies zoals pulsator, afname, quickstart, display, melkmeting, geleidbaarheid, communicatie, etc. combineert in 1 apparaat. De stal oogt daarom zeer open en toegankelijk. Een centraal opgestelde Touch Screen geeft u tijdens het melken een duidelijk overzicht van het gehele melkproces en alle relevante gegevens. Ook de bij het systeem behorende olievrije- en energiebesparende industriële Unipump en Uniwash spoelautomaat dragen bij aan een investering waarmee vele jaren met lage onderhoudskosten gewerkt wordt. Het gaat immers om het totaalplaatje en dat is met de huidige serie buitenmelkers van SAC het beste in de markt.

- voor geit, melk en melker...

5


Carrousel binnenmelker -

EfficiĂŤnte Carrousel Binnenmelker De SAC schapen- en geiten carrousel binnenmelker is een elegant en functioneel melksysteem van uitzonderlijke kwaliteit. Het systeem is gemaakt van duurzaam RVS en de dragende constructie van gegalvaniseerd staal. De binnenmelker wordt bediend vanaf een efficiĂŤnte werkplek aan de binnenkant, wat betekent dat de looplijnen zeer kort zijn voor de melker. Bij dit type

6

- full-line leverancier voor melkproducenten

melkstallen moet worden gedacht aan een capaciteit van 400-600 dieren per uur. Effectieve doorloop De binnenmelker is zo geconstrueerd dat de dieren makkelijk toegang hebben en het automatisch voersysteem zorgt ervoor dat de dieren snel hun posities innemen. Het krachtvoer dat de geiten krijgen wordt van tevoren vastgelegd. Tijdens het


geiten en schapen melken... Het celgetal is altijd laag geweest. Vanaf het begin bestaat de veestapel van Stenalt uit vrij jonge geiten met een laag celgetal. Dat lage celgetal is er nog steeds. Het kiemgetal is constant onder de 10.000. Dorte Mette Jensen Stenalt Gods, Ă˜rsted, Denemarken

De IDC 2 is het kloppende hart van het melkproces De IDC 2 combineert alle benodigde functies zoals pulsator, afname, quickstart, display, melkmeting, geleidbaarheid, en communicatie in 1 eenvoudig te bedienen apparaat.

melken zijn de dieren opvallend rustig en zodra ze gemolken zijn verlaten ze de melkstal snel. Vanaf het bedieningsplatform heeft u een goed overzicht op het in- en uitlopen van de geiten. Gemakkelijk schoon te maken SAC’s geiten en schapen carrousel binnenmelker is zo ontwikkeld dat hoge productie, zorgvuldig

melken, hoge melkkwaliteit, ergonomische omstandigheden, en diervriendelijkheid hand in hand gaan. Daarnaast is de binnenmelker ook gemakkelijk schoon te maken. Het is de ideale oplossing voor productieve en efficiĂŤnte bedrijven, waarbij kwaliteit altijd voorop staat.

- voor geit, melk en melker...

7


Melkstallen - en flexibel m

8

Melkstallen voor alle omstandigheden Bij het kiezen van een melkstal voor schapen en geiten is het aantal dieren, hun productiviteit, de melkcapaciteit en de beschikbare arbeid van groot belang. SAC biedt een compleet aanbod van melkstallen, van high-tech draaistallen, zijaan-zij tot verfijnde melkleiding systemen met of zonder automatische afname, melkmeting, etc.

plaatsen heeft automatische afname een duidelijk voordeel. Met korte melktijden per dier, kan de benodigde arbeid aanzienlijk worden verminderd. Melkers voeren alleen de voorbehandeling uit en sluiten het melkstel aan. In combinatie met automatische voerdosering en een snelwissel systeem bieden SAC melkstallen een ideale oplossing voor grote koppels dieren.

Automatische afname In grotere melkstallen met 16 of meer melk-

Ergonomische werkplek Om tegemoet te komen aan het verschil in

- full-line leverancier voor melkproducenten


melken... Het Handyflow melkstel functioneert overtuigend en garandeert dat SAC's melkapparatuur mijn dieren efficiënt en met beleid melkt. Pamela Smith, schapenhoudster, Gladstone, Engeland

Er is een uitgebreid assortiment van SAC melkstal apparatuur beschikbaar voor geiten- en schapen melkstallen. Over de hele wereld zijn er speciale tradities voor melkstal apparatuur. Om een veilige, zachte en efficiënte manier van melken te garanderen aan alle geiten- en schapenhouders, heeft SAC melkapparatuur gemaakt die aanpasbaar is aan alle lokaal gemaakte type melkstallen.

grootte tussen geiten- of schapenrassen, heeft SAC een mobiel voerhek ontwikkeld. Wanneer de dieren de melkstal binnenkomen en vastgezet zijn op de melkplaats, worden voerhek en dieren samen zachtjes richting de putrand geduwd. Hierdoor wordt het dier ideaal gepositioneerd en kan de melker gemakkelijk via de achterpoten bij het uier. Daarbij is een ergonomisch verantwoorde werkhouding gegarandeerd. Ook deze melkstal kan worden uitgerust met voerbakken voor zowel handmatige, of automatisch voederdosering.

De eenvoudige oplossing Ook voor kleinere bedrijven heeft SAC dè oplossing met de SAC-melkemmers met Handyflow melkstellen. De emmer is geschikt om twee dieren tegelijk te melken en in de emmer kunnen zes tot acht geiten worden gemolken. Een eenvoudige oplossing waarbij men middels een eenvoudige voorziening, een kleine, flexibele melkstand creëert.

- voor geit, melk en melker...

9


Accessories... IDC 1 Het is een uiterst geavanceerde pulsator en melkstel afname zonder extra apparatuur, zodat het mogelijk is om de laatste technologie voor een gunstige prijs te benutten. Alle instellingen worden gedaan vanuit de voedingskast.

HANDYFLOW 2 Tepelbeker met automatisch vacuüm... De Handyflow serie is een grondig getestte serie van kwalitatieve producten van SAC. De Handyflow2 serie is speciaal ontwikkeld voor het melken van geiten. De melkklauw beschikt over een eenvoudig en functione-

el ontwerp dat voor de melker gemakkelijk is in gebruik - in alle types melkstallen. De melkklauw is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, hiermee wordt voorzien in een passende klauw voor elk type geit.

IDC 2, indicator +/- 5% Combineert in 1 apparaat alles wat nodig is per melkplaats: pulsator, afname, kniestart, display, melkmeter geleidbaarheid, en communicatie.

Olie gesmeerde schoepenpompen Zijn verkrijgbaar in maten tot 2750 l / min. Deze zijn zodanig geconstrueerd, dat de inspectie van de schoepen kan worden uitgevoerd zonder demontage. De pomp is voorzien van een betrouwbaar capillair leiding smeersysteem en geluidsdemper en is verkrijgbaar met een efficiënte olie-opvang.

De tepelvoering, de tepelbeker en de melkklauw zijn samengevoegd in een compacte unit waarbij automatische aansturing van het melkvacuüm mogelijk is. De RVS-gewichtringen zijn ook optioneel, waardoor de ideale melkklauw voor uw geiten kan worden samengesteld - wat resulteert in het

10

optimale melkproces voor de geit. SAC heeft grote nadruk gelegd op een goed passende tepelvoering - dat zorgt voor een stabiel vacuüm tijdens het melken. Wij staan garant voor de meest optimale omstandigheden voor alle soorten geiten - nu en in de toekomst.

- full-line leverancier voor melkproducenten

UNIPUMP Is een olievrije lobbenpomp in groottes 1500-4200 l / min. De UNIPUMP is ingebouwd in een geluidsabsorberende kast, met alleen een in- en uitlaatpijp. Uitlaatlucht kan worden gebruikt voor verwarming.


Het gebruik van originele SAC reserve-onderdelen en onderhoud door SAC technici is de garantie voor een jarenlange stabiele werking.

IDC voeding Met deze unit worden alle IDC's ingesteld. Alle communicatie naar de IDC's en het management systeem vindt plaats via deze voeding.

UNIPULS Verkrijgbaar als 60/40-60 en 50/50-50 pulsator en is vloeibaar gedempt. De pulsator kan variabel gecorrigeerd worden voor alle vacuümniveaus en snelheden.

Vacuüm regulator De vacüum regulateur en digitale vacüummeter garanderen een stabiele werking van het vacüum dat voldoet aan de ISO normen.

Quickstart De geit is voorbehandeld en het melken kan starten. U hoeft slechts het melkstel aan te sluiten en het vacüum is direct actief.

Reinigingsdoeken Van grof geweven,slijtvast katoenen materiaal die als beste al het mogelijke vuil van de spenen verwijdert en tevens een groot aantal wasbeurten op hoge temperaturen aan kan zonder te rafelen.

Filterzakken Bestaande uit voedselveilig materiaal en beschikkend over een zeer nauwkeurige filtratie zodat alle ongewenste deeltjes uit de melk worden verwijderd.

UNIWASH reinigings automaat Deze is zo ontwikkeld dat het voor alle installaties gebruikt kan worden. Niet alleen voor SAC, maar ook voor andere merken. Met UNIWASH kan 40% van het water bespaard worden.

SAC hygiëne- en reinigingsmiddelen SAC heeft een compleet assortiment producten voor het reinigen van de melkinstallatie maar ook voor verzorging van het uier gedurende het hele jaar.

- voor geit, melk en melker...

11


www.youtube.com/ sacmilking

www.facebook.com/ sacmilking

www.twitter.com/ sacmilking

A/S S.A.Christensen & Co werd opgericht in 1938 en is een van de grootste ontwikkelaars en producenten van melkinstallaties voor koeien, geiten en schapen. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een wereldwijde productie- en handelsmaatschappij. Export van melkinstallaties en melkstallen vindt plaats via dealers naar meer dan 65 landen over de hele wereld. SAC is een full-line leverancier van complete conventionle- alsook volledig geautomatiseerde robot melksystemen waarin dierenwelzijn hand in hand gaat met het effectief, economisch melken. De opgebouwde jarenlange technologische kennis en focus op duurzame kwaliteitsoplossingen ron-dom melken, maken SAC leidend in de ontwikkeling en productie van o.a. melkrobotsystemen voor koeien. SAC blijft intensief bezig met innovatie en onderzoek in nauwe samenwerking met onderzoekscentra, veehouders en consultants om zich te verzekeren van kwaliteitsproducten waar de markt om vraagt, gebaseerd op het motto : - Als er iets is wat we kunnen doen ter verbetering voor de geit, de melk en de melker, zullen we dat doen!

AKTIESELSKABET

S. A. CHRISTENSEN & CO.

www.sacmilking.com

Sheep & goat 2016 NL web  
Sheep & goat 2016 NL web