Page 1

SABUNAGACI DOGAL ARGE ÜRÜNLERI • • • • •

ECOCERT SABUN CEVIZI (Soapnut) DOGAL KATKISIZ AROMATERAPIK SABUNLAR SAF Esansiyel Yaglar ve Aromaterapi Masaj Karisimlari Lavanta Çiçegi,Çöven ve Bez Keseler ALOE VERA JEL (BIO) ve AROMA ZONE ÜRÜNLERI (Yakinda)

Sabunagaci Dogal ARGE Ürünleri Kocaeli Teknopark'ta kurulmus bir mikro isletmedir. Aromaterapik etkili katkisiz bitkisel dogal el yapimi sabunlarin butik üreticisidir.Kurucusu Kimya Y. Mühendisidir. Kimyasalsiz bir Dünya için Sabun cevizi (ECOCERT) temizlik bitkisi tedarik edip, Aromaterapik ürünler üretmekte ve çevreci, insana ve dogaya zararsiz ürünler gelistirmektedir.


Biz Kimiz? Sabunagaci 2011 yilinda sabun cevizi SOAPNUT bitkisini Türkiye'ye getirme ihtiyaci ile ortaya çikmis, aromaterapik ürünler gelistirmek, kurucusu kimya yüksek mühendisinin kimyasalsiz insana ve dogaya zararsiz ürünler üretmesi tutkusu ile 2012 yilinda TEKNOPARK bünyesinde bir ARGE firmasi olarak faaliyete geçmistir. Aromaterapik yaglar ve karisimlarla dogal katkisiz(gliserinsiz, SLS siz , Keçi sütü ve balmumu disinda VEGAN, yenebilir hammaddelerden üretilmektedir. Sabun üretimimiz butik olup istenilen ebat ve içerik ile ürünler en az 3 hafta öncesinden siparis alinarak firmaya özel hazirlanmaktadir. Ayrica Aromaterapik Workshoplar düzenlemekte ve Fransiz Dogal Kozmetik Tedarikçisinin Organik Sertifikali ürünlerini de satisa sunmaktadir. Çekinmeden her türlü sorunuz için lütfen bizimle iletisime geçin. Iletisim: info@sabunagaci.com www.sabunagaci.com www.sabunagacim.com (BLOG)


HASSAS Papatyali Sabun Code: HSS

İçeriğindeki yüksek orandaki yenilebilir SAF KATI KAKAO(BUTTER) Yağı Cildi beseler, esnekleştirir ve nemlendirir.Organik içilebilir Papatya yapraklarından özü çıkarılmış kendi yapraklarıyla birlikte sabuna eklenmiştir. Papatyanın sakinleştirici etkisini sabuna ve cildimize sunar.Papatya içeren bu HASSAS sabun göz kapağı iltihaplarına iyi gelir, Gözaltı torbalarında etkilidir.Egzamaya, kaşıntıya ve mantara iyi gelir.Saçlara dolgunluk ve parlaklık verir, Ciltte oluşan lekeler ve kararmalar için de faydalıdır.Cilde içerdiği Tatlı Badem ve Ayçiçek ve Zeytinyağları ile E vitamini depolar.Canlandırır.Lavanta esansiyel yağı ve Vanilya ile hassas ciltlere zarar vermez, bir nevi rahatlatarak okşar.Palm çekirdeği yağı ile zarar vermeden arındırır.%100 doğal bitkisel yağlardan üretilmiştir. Sentetik kimyasal içermemektedir. Özellikle alerjiye yatkınlığı olanların ve bebeklerin yıkanmasında idealdir.


Lavanta Çiçeği Sabunu Code: LVS

Gerçek Lavanta Çiçeğinin Uçucu yağını, Çayı ve Çiçeklerini içerir.Lavanta yağı akne oluşumuna engel olur.Bedeni ve cildi rahatlatarak parlaklık verir.Dinlendirici ve nemlendirici özelliği vardır.Renklendirme için (Pasta Kek Lokum Yapımında kullanılan) yenebilen Kırmızı Gıda Boyası Kullanılmıştır. Mis gibi kokusu ile tanıdığımız lavanta çiçeklerinden elde edilen lavanta sabunu, tıpkı çiçeği gibi mis kokulu ve şifalı bir sabundur.Lavanta Çiçekleri ve bunun çayından, lavanta esansiyel yağı ile hazırlanmıştır. Renkli sabunda boyar madde olarak pasta ve lokumlarda kullanılan Gıda boyası kullanılmıştır.


KEÇİ SÜTLÜ Code: KCS

Cildi nemlendirir.Bakterilerin sebep olduğu akne problemlerini çözer.Sütün ihtiva ettiği alfa-hidroksi asitler sayesinde doğal peeling sağlar.Kaşıntı ve kızarıklığı giderir.Güneş lekesi, sivilce lekesi ve doğum lekesi olanların kullanımına uygundur.%100 doğal bitkisel yağlardan ve keçi sütünden üretilmiştir. Sentetik kimyasal içermemektedir. Özellikle alerjiye yatkınlığı olanların ve bebeklerin yıkanmasında idealdir.


Sabuncevizli Arındırıcı Sabun(ayurvedik) Code: SCS

Sabun cevizi saponin içerdiğinden doğal bir arındırıcıdır. Yüzyıllardır Hindistan ve Nepal başta olmak üzere Asya'da ayurveda tedavileirnde kullnaılmaktadır. Asya'da her türlü yıkama dezenfektasyon ve saç yıkamada yaygın ve geleneksel bir sabun bitkisidir.Aşırı terleme, Migren, Epilepsi ve kloroz tedavisinde kullanılan tıbbi bir bitkidir.Ayurveda uygulamalarında, Egzama, sedef, kaşıntılı hastalıklar ve çillerin giderilmesinde tedavi edici olarak kullanılmaktadır."Insect Repellent" özelliklerinden dolayı, insan ve hayvanlarda bit öldürücü , bitkilerde ise haşere ve zararlıların uzaklaştırılmasında çok etkilidir.Sabun cevizi bitkisi antimikrobiyal özellikleri nedeni ile mikrop öldürücü (anti septik) dir.


Biberiye Sabunu Ozel Code: BBS

Biberiye, Antibakteriyal, güçlü bir mikrop kırıcı olup cildi derinden temizlediği için mikropların sebep olduğu sivilceler ve cilt problemlerinde son derece yararlıdır. Düzenli kullanımda 1 Hafta içerisinde yüzdeki ve vücutdaki sivilceleri giderilmesine yardımcı olur.Yağlı saç ve ciltleri arındırır ve bu temizliği hemen hissettirir. Hücre yenileyici ve cilt besleyici özelliği ile vücut sivilcelerinde son derece başarılı bir üründür.Bu özel ürün shea butter içermekte ve temizlediği cildi aynı zamanda doğal olarak nemlendirmektedir.


Sabun Otu (saponaria officinalis) Sabunu Code: SBO

Ülkemize özel bir bitki olan Saponaria Officinalis (Sabunotu) Saponin içeren güzel kokulu çiçeği olan yeşil yapraklı bir bitkidir. Bitki saponin içeriği nedeniyle doğal olarak arındırıcı ve besleyicidir. Saçlara kullnaıldığında yumuşatır. Sedef ve egzama gibi hastalıklar için cilt dostudur.Sabunağacı'nın özellikle önerdiği bembeyaz bir sabundur.Tüketicilerden onaylıdır!


ISIRGAN Sabunu Code: ISS

Saç dökülmesinde etkilidir. Yağlı ince, yıpranmış ve kırılan saçlarda saç gelişimini hızlandırıcı ve canlandırıcı olarak tavsiye edilir. Saçlara yoğunluk ve parlaklık kazandırmakta, kepeklenmenin sona erdirilmesinde kullanılmaktadır. Aknede, egzamada, mantarda, sedef hastalığında, uçuk rahatsızlıklarında ve iltihaplı yaraların tedavisinde antiseptik özelliğiyle yardımcı olur. Cildi tahriş etmeden temizler, bileşimindeki saf zeytinyağı cildi besler, kurumasını önler. kalıcı nemlilik ve yumuşaklık sağlar.


Çöven Kökü Sabunu Code: ÇKS

Ülkemizde yetişen doğal olrak saponin içeren tedavi edici, temizleyici arındırıcı özelliklerdeki sabun otu bitkisinin yüksek oranda saponin içeren kökü ile yapılmıştır.Sedef, egzama hastaları için idealdir.


Sabun Cevizi (SOAPNUT) Code: SC


Melez Lavanta Geleneksel Code: 1 Latince adı : Lavandula officinalis.Tanımı: Taze, çiçeğimsi-baharatımsı.Notu : Kalpnotu.Özellikleri : Dengeleyici, gerilim çözücü, sakinleştirici.Menşei ve ürün kalitesi: Fransa / Geleneksel.Bitkinin neresinden ve elde ediliş şekli: Herba / Damıtma.Ruhsal-Duygusal Etki: Sinirliliği, uykusuzluğu, depresyonu, korkuyu, hassasiyeti düzenli hale sokar, rahatlatıcı, ferahlatıcıdır.Vücutsal Etki: Antiseptik , antiviral, antibakteriyel etkilere sahiptir. Ayrıca ağrı dindirici, yatıştırıcı, sakinleştirici, kandolaşımı arttırıcı, gerilimi çözücü etki gösterir. hücre yenileyicidir.Uyumlu yağları : bütün yağlarla. Kullanım önerileri ve tavsiyeler: Lavanta, hint defnesi gibi, inceltilmeden doğrudan cilde sürülebilen, tahriş edici ödelliği olmayan bir yağdır.Cilt bakım ve masaj yağlarında, banyolar ve naturparfümlerde. Yağlambaları, hava temizleyicilerde. Yara iyi edici özelliğinden dolayı akne, mantar, ekzama ve bu gibi cilt bakım ve masaj yağlarında. Ense ve baş ağrısını giderir. Soğuk algınlıklarında önleyicidir, yanık ve güneş yanıkları kremlerinde kullanılır. Kötü vücut kokusunu yok eder, ayrıca dolaplarda çamaşırın güzel kokmalarını sağlar ve haşerelere karşı da kullanılır. Kanamayı arttırıcı etkiye de sahiptir.Yaz için bakım yağı :100 ml. Tatlı badem içine 20 dam. Konarak hazırlanır.Notlar :Lavanta, tesir alanı çok olan ve yüzyıllardır değişik şekillerde kullanılan bir yağdır.Örneğin, Anadolu’da 1848 yılında kolera hastalığında kullanılmasının yanısıra dünya’nın değişik yerlerinde, veba ya karşı da kullanılmıştır. Kraliçelerin uyumasına yardımcı olan lavanta, kendine has özel kokusu sayesinde yüzyıllardır parfümlerimizde de yerini almıştır.

Miktar (ml): 10


Tea Tree Oil Code: 2 ÇAY AĞACI YAGI EKOLOJİK AVUSTRALYALatince adı : Melaleuca alternifolia,Tanımı: Çok kuvvetli, otumsu-baharatımsı, kendine özgü ilacımsı,Notu : Kalp-temelnotu.Özellikleri : Çok yönlü bir yağdır,Tazelik verici, temizleyici, yorgun ve kasılmış anlarda,Menşei ve ürün kalitesi: Avustralya / NaturelBitkinin neresinden ve elde ediliş şekli: Filiz-yaprak / Damıtma.Ruhsal-Duygusal Etki:Vücutsal Etki: Vücudun değişik kısımlarında bakteriler ve virüslere karşı. Kaşıntı ve ağrı kesici olarak. Yara ve yaralanmalarda, deri yırtılmalarında, tırnak dibi iltihaplanmasında. Ayak mantarlarında, yanma ve güneş yanmalarında, sinek ve haşere sokmalarında, diş eti bakımında. Ve daha bir çok kullanma alanı vardır ama diğerleri doktor tavsiyesi altında mümkündür..Uyumlu yağları : Lavanta, gül, santalodunu, palmarosa, kekik. Kullanım önerileri ve tavsiyeler : çam ve turunçgil yağları ile, vücut bakımı, ayak bakımı, ağız-diş eti bakımı, saç bakımı ve banyolar. Yağlambaları, hava temizleyiciler de. Akne, mantar, herpes gibi tüm cilt bakım ürünlerinde ve özellikle Problemli ciltlerde, zarif lavanta kombinenesi idealdir.Notlar : .TeaTree veya çay ağacı olarak bu bitkinin gerçek çay ile bir ilişkisi yoktur. Memleketi Avusturalya ve yeni Zelanda adalarıdır. Yaklaşık altı metre yüksekliğindeki bu ağaç , tüğ gibi hafif yapraklıdır ve mersingiller ailesine aittir. Hekimlik dalındaki bir çok kullanım alanı yerli halk tarafından yüzyıllardır bilinmektedir.Yaklaşık 100 kg. yapraktan bir kilo yağ elde edilir. Yağ renksiz ile açık sarı arasıdır.Saf ve içerisinde kalıntı bulunmayan bu yağ, inceltilmedende kullanılabilir.Vücudun değişik kısımlarında bakterilere ve virüslere karşı kullanılır. Kaşıntı ve ağrı kesici olarak, yara ve yaralanmalarda, deri yırtılmalarında, tırnak dibi iltihaplanmalarında, ayak mantarlarında, yanma ve güneş yanıklarında, sinek ve haşere sokmalarında, ve daha bir çok kullanma alanlarında mümkündür.

Miktar (ml): 10


ÖKALİPTUS GLOBULUS EKOLOJİK Code: 3 Ökaliptus globus 85% *Latince adı : Eucalyptus globulus.Tanımı : Taze,acımsı, keskin, kafurumsu.Notu : Başnotu.Özellikleri : Tazelik ve berraklık verici, kuvvetlendirici, kuvvetli hava temizleyici.Menşei ve ürün kalitesi: Portekiz- Avustralya / Ekolojik.Bitkinin neresinden ve elde ediliş şekli: Filizyaprak / Damıtma.Ruhsal-Duygusal Etki: Var olmanın yanı sıra bütün canlılarla ve diğer şeylerle olan tecrübe bağlarını kuvetlendirir.Vücutsal Etki : Antiseptik, temiz olmayan derilerde, akne, kepek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, virüslere karşı, gırip ( yağ lambalarında inhale yoluyla ), ( boğaz iltihaplanması, alın boşluğu iltihaplanması, bronşitde-Antibiyotiğe yardımcı ) bahar nezlesi. Kalp çalışmasını hızlandırır, romatizma ağrılarında ve sinir iltihaplanmasında. Haşerelere karşı çok kuvvetli tesir eder.Uyumlu yağları : Mersin, İngiliz nanesi, kuşdili, kekik, limon ve çam yağları. Kullanım önerileri ve tavsiyeler : Romatizmal ve kas gevşetici masaj yağları, Selülit ve cilt bakımında.Yağlı ciltlerde ve naturkozmetikte kil karışımlarının içine konarak. Masajlarda ardıç ve lavanta yağı karışımı ile.Kış günlerinde yağlambaları, hava temizleyicilerde. İnhalasyon gereçlerinde ( 1-2 damla )Deri tahriş edicidir, kuvvetli tesiri sebebi ile 6 yaşından aşağı çocuklarda kullanılmaz, doğru olan bilgiye göre miktarın belirlenmesi gerekir.  Soğuk zamanlar için:3 er dam. Ökaliptus, kayeput, niaouli yağlambasına koyunuz.Notlar :Yaklaşık 500 çeşit değişik ökaliptus cinsi vardır, bu çeşitlerinin itiva ettiği değişik ana maddelerin tesirleride birbirlerinden geniş ölçüde farklıdır.  Tıpta ise en çok kullanılan eucalyptus globulus’ tur. Avusturalya’ yı kendine memleket eden ökaliptus dünyanın en yüksek ağaçlarındandır. Bu günde Akdenizin çevresinde yetişmektedir. Mersingiller ailesine dahildir.Damıtma usulü ile, 50 kg. filiz ve yapraklarından bir kg. yağ elde edilir.Fransız üreticilerine göre “ Ökaliptus globus%85 denmesine sebep: Tahriş edici özelliğe sahip, Başnotuna dahil olan etken maddeleri  (Alpha- Beta Pinen ve Camphen ) sıralamak için yapılan ikinci destilasyon işlemidir.Birinci destilasyondaki Ökaliptus globusun etken maddelerinden % oranındaki“ Cineol “ miktarı, miktar olarak  %80-85 geriler. Onun içindirki Ökaliptus % 85 denir. Bu yağ kafurumsu bir kokuya sahiptir.

Miktar (ml): 10


HARMONY (FENG SHUI) Code: 4 Harmoni (Harmony) ALMANYAAromatik Cilt Bakım ve Masaj YağıHoş kokusu ile banyo ve masaj ile uygulandığında rahatlatır,Bariyer oluşturarak nem kaybın önler. Cildinizi yumuşatır.Kuru ve hasas ciltlerin bakımında antibakteriyel, arındırıcı ve tonik etkileri vardırSelülit oluşumunu önler


RELAX Code: 5 RELAXAromatik Cilt Bakım ve Masaj YağıHoş kokusu ile banyo ve masaj ile uygulandığında rahatlatır. Akne oluşumunu önler. Yumuşatıcı, nemlendirici ve temizleyici etkisi ile cildinizi canlandırır daha ferah hissetmenizi sağlar,Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur.Bariyer oluşturarak kuruluğa ve yaşlanma etkilerine karşı bakım yapar

Miktar (ml): 5

Sabunağacı Aromaterapik Sabunlar ve ARGE Ürün Tanıtımı  

Sabunlarımız ve güzellikleri :)

Advertisement