Page 1

25.8 – 1.9 2014

Operafestspillene i Verona

med base ved fantastiske gardasjøen Reiseleder: Leif Eriksen

Stemningen i ARENA DI VERONA er det helt umulig å beskrive i en brosjyre – den må oppleves. Arenaen er et amfiteater fra romertiden (år 20 e.Kr) med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er helt overflødig. Hver eneste av de 25000 publikummere kan høre selv den svakeste tone. Folk som ikke er glad i opera når de går inn, forlater ofte arenaen som operaelskere. Og mange sier de ikke ønsker å se forestillingene de har sett i Verona på andre operascener, fordi opplevelsen er så stor at de umulig vil kunne få den samme opplevelsen ig jen. I 2014 har vi sikret billetter til 3 forestillinger, av 3 store operakomponister. «Aida» av G. Verdi, «Madama Butterfly» av G. Puccini og «Carmen» av G. Bizet. Alle tre i flotte oppsetninger som g jør at disse kveldene glemmer vi ikke. «Aida» er for øvrig den oppsetning som ble spilt i 1913, den første forestilling i Arena di Verona.

Dagsprogram

Du er herved invitert til fantastiske opplevelser i Arena di Verona sammen med et begeistret publikum fra hele verden. I tillegg kan du oppleve Nord-Italia med Gardasjøen som base for flere mulige utflukter, både som er inkludert i turen eller på egenhånd. Eller kanskje du bare ønsker avslappende feriedager og nyte opera om kvelden. Dag 1 Mandag 25. august

er at på tirsdager er det marked i sentrum av Desenzano. Dit vil nok alle gå og titte, massevis av boder og mye å få kjøpt og ofte til en rimelig penge. Resten av dagen til egen disposisjon, før vi møtes og avreise til Verona og vår første forestilling denne uken som «Aida» av G. Verdi. Ved ankomst til Verona går vi sammen til Piazza Bra, hvor reiseleder gir en liten orientering om byen og Arena di Verona, før vi går sammen gjennom sentrum og ser Julie`s balkong. God tid på egenhånd får vi også, og da med mulighet til å noe å spise på en av byen mange spisesteder. Reiseleder vi gi anbefalinger, men middag er ikke inkludert. Vi møtes igjen til tidligere angitt tid og sted og spaserer sammen til Arena di Verona og kveldens opera som begynner kl. 2100. Etter konsert retur til hotellet .

DAG 2 Tirsdag 26. august 2014

DAG 3 Onsdag 27. august 2014 I dag har vi en total fridag, og det er god

Vi har avreise med SK 4719 fra Oslo lufthavn, Gardermoen kl. 0935 (mulighet for tilslutning fra andre byer) med ankomst Milano kl. 1215. Vi har transfer til Desenzano hvor vi skal bo under hele oppholdet, på Hotel Desenzano. Vi har en kjøretur på ca 2 timer, og reiseleder gir en del praktiske opplysninger underveis. Det blir litt tid før middag, og vi forsøker å få til en liten orienteringstur til byens sentrum, så man får litt inntrykk av avstand, hvor det er restauranter, minibanker og hvor båtene på Gardasjøen går fra. Og til nærmere angitt tid møtes vi til felles middag i hotellets spisesal. Vertskapet tilbyr en hygget buffetmiddag med mange italienske rette, middagen er inkludert mens vi bestiller drikke for egen regning.

Grunnen til at vi tok vår by orientering i går,

Hotel Desenzano **** Hotel Desenzano Via Cavour 40-42 240515 Desenzano D/G Tel +390 309 141 414 Byen Desenzano er vår base under oppholdet i Nord-Italia, og vi bor på hotell med samme navn. Hotel Desenzano er et hyggelig familiehotell, 10 minutters gange fra Gardasjøen. Hotellet har svømmebasseng og stor deilig takterrasse. Det har klimaanlegg, TV og kjøleskap. Alle rom har egen balkong, og første kveld har vi en hyggelig middag på hotellet. Herfra er det muligheter for båtturer på Gardasjøen, eller ta en dagstur til Venezia med tog.

anledning til å bli kjent i byen hvor vi bor. Eller hvorfor ikke bruke hele dagen på Gardasjøen, fra sør, hvor vi bor, og opp til nord. Ta hurtigbåt ene veien og tøff, tøff båt andre veien, gå i land i noen av småbyene for å spise lunsj eller bare s seg om. Eller man kan reise til Venezia. Togstasjonen bor vi 2 minutter fra vårt hotell, og med toget kommer man rett i sentrum av Venezia. Derfra kan man ta båt på kanalen direkte til Markus plassen eller Rialto broen, og da vandre rundt i Venezia og besøke mange av byens vakre steder. Resepsjonen på hotellet har tider for tog, og reiseleder vil gi god orientering for slike utflukter. Det er ikke lett å lage felles tur til Venezia, det tar lang tid og er kronglete med buss, og det blir ganske kostbart. Men selv om man drar på tur, eller velge å slappe av i Desenzano, så blir det tid for en hyggelig middag på egenhånd i en av byens mange restauranter.


Operafestspillene i Verona

DAG 5

Fredag 29. august 2014

Også i dag har vi mye av dagen til egen disposisjon. Her ved Gardasjøen er det fremdeles sol og sommer, og det er noen små og hyggelige strender hvor man kan leie solsenger og nyte badelivet. Og som alle vil se det er nok av hyggelige steder å sitte ned for en enkel lunsj. På ettermiddagen reiser vi til Verona og i dag er «Carmen» av G. Bizet som vi skal overvære. I dag får vi også tid på egenhånd, da til å nyte byen, spise middag og hvem vet om det ikke fristes til litt shopping her også. Vi har middag på egenhånd, men møtes igjen til avtalt tid og sted og går sammen til arenaen og forestillingen som begynner kl. 2100. Etter forestilling møtes vi på samme sted som ved forrige operakveld, og har retur til hotellet med vår buss.

DAG 6 Lørdag 30. august 2014 Denne dagen kan brukes som dagen i går, og blir på flere måter lik. Hyggelig kan det være å bruke dagen på hotellet, ved bassenget eller på takterrassen. En enkel lunsj kan bestilles ved frokost. I dag skal vi ha en felles middag på en av Verona`s beste restauranter, så ved ankomst Verona går vi nesten direkte til ”Trattoria Tre Marchetti” hvor Roberto og Matteo Barca venter oss med en god 4-5 retters middag, Vin og vann er også inkludert, og gode og mette kan vi når tiden nærmer seg bevege oss til forestillingen som i kveld er «Madama Butterfly» av G. Puccini. Restauranten ligger kun 20 meter fra arenaens hovedinngang, så vi har lett vei og billetter i samme kategori som tidligere. Vi møtes igjen etter forestilling på Piazza Bra, og har buss tilbake til hotellet. DAG 7 Søndag 31. august 2014 I dag har vi ikke lagt opp til noen aktiviteter, og det er gode muligheter for en hel dagstur enten med tog eller båt. Anbefaler ikke Venezia på en søndag, da det alltid er mye mennesker i byen på søndager. Når det gjelder byen rundt Gardasjøen som kan besøkes, så er det mange, og reiseleder vil anbefale. Desenzano er også en by med gode restauranter, så siste kvelden i Italia vil det være hyggelig med en god middag, i skikkelig Italiensk stil. DAG 8 Mandag 1. september 2014 Vi har tidlig avreise fra hotellet mot Milano og flyplassen, og vi velger å ha god tid på grunn av trafikk. Vi har avreise fra Milano med SK 4718 kl. 1300, med ankomst Oslo Lufthavn, Gardermoen kl. 1540, med videre transport etter ønske for de som bor utenfor.

Pris person i dobbeltrom 14 500 ,Tillegg for enkeltrom 3 200,Flyskatter (kan endres) 338,Prisen inkluderer

»»Fly Oslo – Milano med SAS t/r på økonomiklasse

»»Transfer flyplass – hotell t/r »»7 netter i godt hotell inkl. frokost »»Middag ankomstdagen »»Nummerte billetter til forestilling «Aida». «Carmen» og Madama Butterfly»

»»Transfer t/r Hotell – Verona til alle forestillinger »»Middag og drikke på restaurant ”Trattoria Tre Marchetti”

»»1/1 dags tur i Verdi`s fotspor til Bussetto inkl. lunsj og drikke

»»Reiseleder med fra Norge Prisen inkluderer ikke

»»Flyskatter som nevnt Ved påmelding vil det bli fakturert for depositum kr. 4.000.- pr. person. Dette beløp blir trukket i sin helhet i sluttfaktura som sendes ca 6 uker før avreise, sammen med brev om opplysninger for fremmøte avreisedagen. Vi tar forbehold om priser ved store endringer i valutakurser og flyskatter, som begge er utenfor vår kontroll. Prisen er basert på minimum 20 betalende deltagere.

Nummererte Operabilletter

Vi opererer kun med nummererte tribuneplasser i Arena di Verona. Det koster vesentlig mer, noe som selvsagt påvirker totalprisen på våre turer. Men vi mener det er pengene verdt fordi vi slipper å stå i kø og oppleve det kaos som ofte oppstår rundt de rimeligere, unummererte plasser høyere oppe. For øvrig er forestillingene dyrere på fredag og lørdag enn andre ukedager. Dersom påbegynt forestilling avlyses på grunn av regn, vil ikke operabilletter bli refundert.

Reiseleder

Leif Eriksen er reiseleder på begge turene, og han er lommekjent i området rundt Gardasjøen og i Verona. Han har reist regelmissig hit med grupper i 20 år og sett mer enn 150 forestillinger i Arena di Verona. Han vil derfor under oppholdet kunne komme med gode råd og sørge for at alle får et minnerikt opphold. Han gir tips om restauranter, butikker, utflukter på egenhånd som båttur på Gardasjøen eller en dagstur til Venezia.

Påmeldingsskjema

Påmelding skjer på eget skjema eller sabra.no.

Påmeldingsfrist 1. april 2014

For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Leif Eriksen tlf. 24 14 94 00 / 90 18 00 91 leif@sabra.no

Vi tar forbehold om evt. trykkfeil.

DAG 4 Torsdag 28. august 2014 Denne dagen har vi utflukt og i komponisten Giuseppe Verdi`s fotspor. Vi drar etter frokost til Bussetto, byen hvor han bodde det meste av sitt liv og starter med å besøke hans føde sted i den lille byen Roncole, der ligger også kirken hvor han fikk lov til å spille orgel alt som 7 åring. Vi spaserer i gatene i Bussetto, og vi skal besøke huset han kjøpte på landet i St. Agata like utenfor Bussetto, og hvor han bodde frem til sin død i 1901. Huset er fremdeles bebodd av hans familie, men vi får se noen rom og hagen han anla rundt huset. I løpet av dagen har vi en hyggelig lunsj på restauranten ”I due Foscari”, som for øvrig er navnet på av Verdi`s 27 operaer. Her nyter vi god lokal mat, 4 retter, og lokal vin og alt er inkludert. Vi er tilbake på hotellet i Desenzano, sen ettermiddag/tidlig kveld.

Les mer på www.sabra.no


Påmelding Operafestspillene i Verona

25.8 - 1.9.2014

Leif Eriksen

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Destinasjon Avreisedato Reiseleder Person 1

Person 2

_________________________________________________________________ Fullt navn

_________________________________________________________________ Fullt navn

_________________________________________________________________ Adr.

_________________________________________________________________ Adr.

_________________________________________________________________ Postnr / Poststed

_________________________________________________________________ Postnr / Poststed

_________________________________________________________________ Tlf / mob

_________________________________________________________________ Tlf / mob

_________________________________________________________________ Epostadresse

_________________________________________________________________ Epostadresse

_________________________________________________________________ Tilslutning fra flyplass

_________________________________________________________________ Tilslutning fra flyplass

Ønsker å bo i:

Ønsker å bo i:

Dobbeltrom

enkeltrom

Dobbeltrom

enkeltrom

For evt. andre opplysninger som kan ha betydning for turen - benytt dette feltet:

Reisevilkår Påmelding

eller andre begivenheter som må likestilles, og det

Påmelding skal skje skriftlig på dette skjemaet,

er rimelig grunn til å anta at disse forhold også

enten elektronisk eller per post. Alle har fordel av

vil gjøre seg gjeldende når reisen skal ta til. Ved

at påmeldingen skjer så tidlig som mulig. Påmel-

avbestilling av årsaker nevnt foran, tilbakebe-

dingsfrist er angitt i turens program. Påmeldinger

tales innbetalt beløp. Reisen kan ikke avbestilles

etter fristen vil vi forsøke å følge opp, men ta da

av foran nevnte årsaker hvis begivenheten som

direkte kontakt for å høre om ledige plasser.

påberopes som grunn for avbestillingen var eller

Depositum

burde vært kjent før bestilling. Sabra Tours AS

Forsikringer Alle reisende anbefales på det sterkeste å tegne reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. 

Endring av pris og program Det tas for alle turer forbehold om prisendringer pga. forhold som ligger utenfor vår kontroll. Det

følger Utenriksdepartementets anbefalinger.

gjelder i første rekke valutaendringer og økning av

pålydende kr 1500 for turer i Europa og kr 2000

Avbestilling mot gebyr

på et bestemt antall reisende, hvilket skal fremgå

for turer i verden for øvrig. I særskilte tilfeller kan

Ved avbestilling av andre grunner enn force ma-

depositumsbeløpet være høyere som følge av un-

jeure mer enn 42 dager før avreise, betales et gebyr

derleverandørers tidlige betalingsforpliktelser. Dette

på kr. 300,- per person til dekning av administrative

kan i så fall ikke refunderes på noe tidspunkt.

kostnader. På grunn av begrenset avbestillingsrett

Sabra Tours AS fakturerer kunden et depositum

Avlysning eller utsettelse

overfor underleverandør, betales

En gruppetur med færre enn 20 påmeldte, hvis ikke annet er angitt i programmet, kan avlyses. Det samme kan skje hvis andre avgjørende grunner

gebyr likt innbetalt depositum ved avbestilling 42 – 36 dager før avreise

turens pris i sin helhet ved avbestilling mindre enn 36 dager før avreisetidspunkt

skatter og/ eller avgifter. Prisen for en tur er basert av turens program. Ved avvik fra dette antallet har Sabra Tours anledning til å endre prisene. Ved prisforhøyelse på mer enn 10 % har kunden anledning til å heve avtalen. Informasjon om flytider og flyselskap er foreløpige inntil flybilletten er utstedt. Det tas for øvrig forbehold om mulige trykkfeil. Vesentlige endringer som skjer etter bestilling av en reise skal meddeles den reisende skriftlig.

Betalingsvilkår

gjør at turen ikke kan gjennomføres. Påmeldte får

Dersom en reisende uteblir ved avreise eller er

da tilbud om en annen tur eller tilbakebetalt inn-

forhindret fra å reise pga. manglende billetter, pass

betalt beløp. Avlysning eller utsettelse av turen skal

eller andre dokumenter, må de reisende betale

varsles personlig direkte til deltakerne/reiselederen.

turen i sin helhet.

35 dager før avreise forfaller hovedfaktura med

Avbestillingsforsikring

kumenter og billetter gjøres gyldig når Sabra Tours

Dette skal skje snarest mulig og senest 30 dager før avreise.

Avbestilling ved force majeure

Sabra Tours er behjelpelig med å tegne avbestillingsforsikring hos Europeiske Reiseforsikring.

Reisen kan avbestilles dersom det på reisemålet

Avbestillingsforsikring tegnes ved bestilling og

eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14

refunderes ikke. Ved avbestilling må ev. tilsendte

dager før reisen tar til, konstateres krigshandlinger,

billetter returneres før evt. tilbakebetaling.

naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer

Depositum og ev. avbestillingsforsikring faktureres når vi mottar skriftlig påmelding/ bestilling. mindre annet er avtalt mellom partene. Reisedomottar betaling. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Generelle vilkår Det vises ellers til Lov om Pakkereiser av 25.08.1995 med senere endringer, samt Alminnelige vilkår for Pakkereiser gjeldende fra 01.04.2007.


Påmeldingsskjema klippes av og sendes i lukket konvolutt til:

SABRA TOURS AS Att. Leif Eriksen Boks 8897 Youngstorget 0028 Oslo

Besøksadr: Biskop Gunnerus´ gate 2, Oslo Postadr: Box 8897 Youngstorget, N-0028 Oslo

Bankgiro: 8150 15 80597 Org. nr. 966 681 454

Telefon: (+47) 24 14 94 00 Fax. (+47) 24 14 94 10

Epost: post@sabratours.no Web: www.sabra.no

Opera i Verona 2014  

Operafestspillene i Verona 2014

Advertisement