Page 1

19.8 – 26.8 2013

Operafestspillene i Verona

med base ved fantastiske gardasjøen Reiseleder: Leif Eriksen

Stemningen i Arena di Verona er det helt umulig å beskrive i en brosjyre – den må oppleves. Arenaen er et amfiteater fra romertiden (år 20 e.Kr) med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er helt overflødig. Hver eneste av de 25 000 tilhørerne kan høre selv den svakeste tone. Folk som ikke er glad i opera når de går inn, forlater ofte arenaen som operaelskere. Og mange sier at de ikke ønsker å se forestillingene de har sett i Verona på andre operascener, fordi opplevelsen er så stor at de umulig ville kunne få den samme opplevelse ig jen. 2013 vil bli et veldig spesielt år i Arena di Verona, det er 100 år siden

de første operaforestillinger ble spilt her, og det er 200 år siden komponistene Rickard Wagner og Giuseppe Verdi ble født. Begge vil bli markert under 2013 festpillene, og vi inviterer til noen av de største operaer av Giuseppe Verdi og en Galla konsert med Placido Domingo.

Dagsprogram

Du er herved invitert til fantastiske opplevelser i Arena di Verona sammen med begeistrede tilskuere fra hele verden. I tillegg kan du oppleve Nord-Italia med Gardasjøen som base for flere mulige utflukter på egenhånd, eller kanskje du bare ønsker en avslappende ferie og nyte opera om kvelden. Dag 1 Mandag 19. august

Vi har avreise med SK 4719 fra Oslo lufthavn, Gardermoen kl. 0930 (mulighet for tilslutning fra andre byer) med ankomst Milano kl. 1210. Vi har transfer til Desenzano hvor vi skal bo under hele oppholdet, på Hotel Desenzano. Vi har en kjøretur på ca 2 timer, og reiseleder gir en del praktiske opplysninger underveis. Vi bør få tid til å slappe litt av på hotellet etter vi har sjekket inn, og til nærmere angitt tid møtes vi til felles middag i hotellets spisesal. Vertskapet tilbyr en hygget buffetmiddag med mange italienske rette, middagen er inkludert mens vi bestiller drikke for egen regning.

Dag 2

Tirsdag 20. august

For de som ønsker kan vi etter frokost spasere ned til sentrum og har en liten orientering om hvor vi finner restauranter, banker, forretninger, stedet for båtturer på Gardasjøen og hvor det er bademuligheter.

Resten av dagen til egen disposisjon, før vi møtes og avreise til Verona og Galla konsert med Placido Domingo. Vi får en guidet omvisning i Verona ved ankomst, både med buss og til fots, og blir litt kjent i denne vakre byen. God tid på egenhånd får vi også, og da med mulighet til å noe å spise på en av byen mange spisesteder. Reiseleder vi gi anbefalinger, men middag er ikke inkludert. Vi møtes igjen til tidligere angitt tid og sted og spaserer sammen til Arena di Verona og kveldens konsert som begynner kl. 2200 Etter konsert retur til hotellet .

Dag 3 Onsdag 21. august Hele denne dagen er satt av til egen disposisjon, og dagen vil være perfekt til en utflukt på egenhånd. Mulighetene er mange, man kan ta tog til Venezia, eller til Bergamo.

Hotel Desenzano **** Hotel Desenzano Via Cavour 40-42 240515 Desenzano D/G Tel +390 309 141 414 Byen Desenzano er vår base under oppholdet i Nord-Italia, og vi bor på hotell med samme navn. Hotel Desenzano er et hyggelig familiehotell, 10 minutters gange fra Gardasjøen. Hotellet har svømmebasseng og stor deilig takterrasse. Det har klimaanlegg, TV og kjøleskap. Alle rom har egen balkong, og første kveld har vi en hyggelig middag på hotellet. Herfra er det muligheter for båtturer på Gardasjøen, eller ta en dagstur til Venezia med tog.

Dagstur på Gardasjøen er en annen mulighet. Vi bor 2 min å gå fra jernbanestasjon i Desenzano, og reiseleder vi informere godt dersom man ønsker å dra med tog til av de nevnte byen eller til et annet sted. For de som ønsker, mot tillegg, er det mulighet til å dra til Verona for å se Verdi`s kjente opera «Nabucco». Det vil bli satt opp buss t/r og det er operabillett i samme gode kategori som de andre kvelder. Dette vil koste ca kr. 1.300,. og det krysses av på påmeldingsskjema om det ønskes.

Dag 4 Torsdag 22. august Denne dagen har vi utflukt og i komponisten Giuseppe Verdi`s fotspor. Vi drar etter frokost til Bussetto, byen hvor han bodde det meste av sitt liv og starter med å besøke hans føde sted i den lille byen Roncole, der ligger også kirken hvor han fikk lov til å spille orgel alt som 7 åring. Vi spaserer i gatene i Bussetto, og vi skal


Operafestspillene i Verona

Dag 5 Fredag 23. august Denne dagen blir til egen disposisjon frem vi har avreise kl. 1700 fra hotellet. Vel fremme i Verona får vi igjen litt tid på egen hånd, slik at man titte litt i butikker eller sitte ned på et av de mange torg og plasser og nyte folkelivet. Middag blir det også tid til å spise, før vi møtes og går sammen til Arena di Verona og kveldens forestilling som er «Rigoletto» av G. Verdi. Vi har billetter i samme kategori som på konserten, og forestillingen begynner i dag kl. 2100. Vi møtes til angitt sted etter forestilling og har buss tilbake til hotellet. Dag 6 Lørdag 24. august Denne dagen kan brukes som dagen i går, og blir på flere måter lik. Bortsett fra at vi i dag skal ha en god middag sammen på av Verona`s beste restauranter. Ved ankomst Verona går vi nesten direkte til «Trattoria Tre Marchetti» hvor

Roberto og Matteo Barca venter oss med en god 4-5 retters middag, Vin og vann er også inkludert, og gode og mette kan vi når tiden nærmer seg bevege oss til forestilling som i kveld er «Aida» av G. Verdi. Restauranten ligger kun 20 meter fra arenaens hovedinngang, så vi har lett vei og billetter i samme kategori som tidligere. Vi møtes igjen etter forestilling på Piazza Bra, og har buss tilbake til hotellet.

Dag 7 Søndag 25. august I dag har vi ikke lagt opp til noen aktiviteter, og det er gode muligheter for en hel dagstur enten med tog eller båt. Anbefaler ikke Venezia på en søndag, da det alltid er mye mennesker i byen på søndager. Når det gjelder byen rundt Gardasjøen som kan besøkes, så er det mange og reiseleder vil anbefale. Desenzano er også en by med gode restauranter, så siste kvelden i Italia vil det være hyggelig med en god middag, i skikkelig Italiensk stil. Dag 8 Mandag 26. august Vi har tidlig avreise fra hotellet mot Milano og flyplassen, og vi velger å ha god tid på grunn av trafikk. Vi har avreise fra Milano med SK 4718 kl. 1300, med ankomst Oslo Lufthavn, Gardermoen kl. 1540, med videre transport etter ønske for de som bor utenfor.

Pris person i dobbeltrom 14.000,Tillegg for enkeltrom 2.700,Flyskatter pr. 10.10.2012 (kan endres) 723,Prisen inkluderer

»»Fly Oslo – Milano med SAS t/r på økonomiklasse

»»Transfer flyplass – hotell t/r »»7 netter i godt hotell inkl. frokost »»Middag ankomstdagen »»1 nummerert konsertbillett til Galla med Placido Domingo

»»2 nummerte billetter til forestilling «Rigoletto» og «Aida»

»»Guidet sightseeing i Verona »»Middag og drikke på restaurant «Trattoria Tre Marchetti»

»»1/1 dags tur i Verdi`s fotspor til Bussetto inkl. lunsj og drikke

»»Reiseleder med fra Norge Prisen inkluderer ikke

»»Flyskatter som nevnt »»«Nabbucco» 21.9 Ved påmelding vil det bli fakturert for depositum kr. 4.000.- pr. person. Dette beløp blir trukket i sin helhet i sluttfaktura som sendes ca 6 uker før avreise, sammen med brev om opplysninger for fremmøte avreisedagen. Vi tar forbehold om priser ved store endringer i valutakurser og flyskatter, som begge er utenfor vår kontroll. Prisen er basert på minimum 20 betalende deltagere.

Nummererte Operabilletter

Vi opererer kun med nummererte tribuneplasser i Arena di Verona. Det koster vesentlig mer, noe som selvsagt påvirker totalprisen på våre turer. Men vi mener det er pengene verdt fordi vi slipper å stå i kø og oppleve det kaos som ofte oppstår rundt de rimeligere, unummererte plasser høyere oppe. For øvrig er forestillingene dyrere på fredag og lørdag enn andre ukedager.

Reiseleder

Leif Eriksen er reiseleder på begge turene, og han er lommekjent i området rundt Gardasjøen og i Verona. Han har reist regelmissig hit med grupper i 20 år og sett mer enn 150 forestillinger i Arena di Verona. Han vil derfor under oppholdet kunne komme med gode råd og sørge for at alle får et minnerikt opphold. Han gir tips om restauranter, butikker, utflukter på egenhånd som båttur på Gardasjøen eller en dagstur til Venezia.

Påmeldingsskjema

Påmelding skjer på eget skjema eller sabra.no.

Påmeldingsfrist 1. april 2013

For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Leif Eriksen tlf. 24 14 94 00 / 90 18 00 91 leif@sabra.no

Vi tar forbehold om evt. trykkfeil.

besøke huset han kjøpte på landet i St. Agata like utenfor Bussetto, og hvor han bodde frem til sin død i 1901. Huset er fremdeles bebodd av hans familie, men vi får se noen rom og hagen han anla rundt huset. I løpet av dagen har vi en hyggelig lunsj på restauranten «I due Foscari», som for øvrig er navnet på av Verdi`s 27 operaer. Her nyter vi god lokal mat, 4 retter, og lokal vin og alt er inkludert. Vi er tilbake på hotellet i Desenzano, sen ettermiddag/tidlig kveld.

Les mer på www.sabra.no


Påmelding Operafestspillene i Verona

19.8 - 26.8.2013

Leif Eriksen

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Destinasjon Avreisedato Reiseleder Person 1

Person 2

_________________________________________________________________ Fullt navn

_________________________________________________________________ Fullt navn

_________________________________________________________________ Adr.

_________________________________________________________________ Adr.

_________________________________________________________________ Postnr / Poststed

_________________________________________________________________ Postnr / Poststed

_________________________________________________________________ Tlf / mob

_________________________________________________________________ Tlf / mob

_________________________________________________________________ Epostadresse

_________________________________________________________________ Epostadresse

_________________________________________________________________ Tilslutning fra flyplass

_________________________________________________________________ Tilslutning fra flyplass

Ønsker å bo i:

Ønsker å bo i:

Dobbeltrom

enkeltrom

Ja, jeg ønsker å oppleve Verdis «Nabucco» i Verona. Pris ca: NOK 1300,-

Dobbeltrom

enkeltrom

Ja, jeg ønsker å oppleve Verdis «Nabucco» i Verona. Pris ca: NOK 1300,-

For evt. andre opplysninger som kan ha betydning for turen - benytt dette feltet:

Reisevilkår Påmelding

eller andre begivenheter som må likestilles, og det

Påmelding skal skje skriftlig på dette skjemaet,

er rimelig grunn til å anta at disse forhold også

enten elektronisk eller per post. Alle har fordel av

vil gjøre seg gjeldende når reisen skal ta til. Ved

at påmeldingen skjer så tidlig som mulig. Påmel-

avbestilling av årsaker nevnt foran, tilbakebe-

dingsfrist er angitt i turens program. Påmeldinger

tales innbetalt beløp. Reisen kan ikke avbestilles

etter fristen vil vi forsøke å følge opp, men ta da

av foran nevnte årsaker hvis begivenheten som

direkte kontakt for å høre om ledige plasser.

påberopes som grunn for avbestillingen var eller

Depositum

burde vært kjent før bestilling. Sabra Tours AS

Forsikringer Alle reisende anbefales på det sterkeste å tegne reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. 

Endring av pris og program Det tas for alle turer forbehold om prisendringer pga. forhold som ligger utenfor vår kontroll. Det

følger Utenriksdepartementets anbefalinger.

gjelder i første rekke valutaendringer og økning av

pålydende kr 1500 for turer i Europa og kr 2000

Avbestilling mot gebyr

på et bestemt antall reisende, hvilket skal fremgå

for turer i verden for øvrig. I særskilte tilfeller kan

Ved avbestilling av andre grunner enn force ma-

depositumsbeløpet være høyere som følge av un-

jeure mer enn 42 dager før avreise, betales et gebyr

derleverandørers tidlige betalingsforpliktelser. Dette

på kr. 300,- per person til dekning av administrative

kan i så fall ikke refunderes på noe tidspunkt.

kostnader. På grunn av begrenset avbestillingsrett

Sabra Tours AS fakturerer kunden et depositum

Avlysning eller utsettelse

overfor underleverandør, betales

En gruppetur med færre enn 20 påmeldte, hvis ikke annet er angitt i programmet, kan avlyses. Det samme kan skje hvis andre avgjørende grunner

gebyr likt innbetalt depositum ved avbestilling 42 – 36 dager før avreise

turens pris i sin helhet ved avbestilling mindre enn 36 dager før avreisetidspunkt

skatter og/ eller avgifter. Prisen for en tur er basert av turens program. Ved avvik fra dette antallet har Sabra Tours anledning til å endre prisene. Ved prisforhøyelse på mer enn 10 % har kunden anledning til å heve avtalen. Informasjon om flytider og flyselskap er foreløpige inntil flybilletten er utstedt. Det tas for øvrig forbehold om mulige trykkfeil. Vesentlige endringer som skjer etter bestilling av en reise skal meddeles den reisende skriftlig.

Betalingsvilkår

gjør at turen ikke kan gjennomføres. Påmeldte får

Dersom en reisende uteblir ved avreise eller er

da tilbud om en annen tur eller tilbakebetalt inn-

forhindret fra å reise pga. manglende billetter, pass

betalt beløp. Avlysning eller utsettelse av turen skal

eller andre dokumenter, må de reisende betale

varsles personlig direkte til deltakerne/reiselederen.

turen i sin helhet.

35 dager før avreise forfaller hovedfaktura med

Avbestillingsforsikring

kumenter og billetter gjøres gyldig når Sabra Tours

Dette skal skje snarest mulig og senest 30 dager før avreise.

Avbestilling ved force majeure

Sabra Tours er behjelpelig med å tegne avbestillingsforsikring hos Europeiske Reiseforsikring.

Reisen kan avbestilles dersom det på reisemålet

Avbestillingsforsikring tegnes ved bestilling og

eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14

refunderes ikke. Ved avbestilling må ev. tilsendte

dager før reisen tar til, konstateres krigshandlinger,

billetter returneres før evt. tilbakebetaling.

naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer

Depositum og ev. avbestillingsforsikring faktureres når vi mottar skriftlig påmelding/ bestilling. mindre annet er avtalt mellom partene. Reisedomottar betaling. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Generelle vilkår Det vises ellers til Lov om Pakkereiser av 25.08.1995 med senere endringer, samt Alminnelige vilkår for Pakkereiser gjeldende fra 01.04.2007.


Påmeldingsskjema klippes av og sendes i lukket konvolutt til:

SABRA TOURS AS Att. Leif Eriksen Boks 8897 Youngstorget 0028 Oslo

Besøksadr: Biskop Gunnerus´ gate 2, Oslo Postadr: Box 8897 Youngstorget, N-0028 Oslo

Bankgiro: 8150 15 80597 Org. nr. 966 681 454

Telefon: (+47) 24 14 94 00 Fax. (+47) 24 14 94 10

Epost: post@sabratours.no Web: www.sabra.no

verona_eriksen13_web  
verona_eriksen13_web  
Advertisement