Page 1

21.6 – 26.6

Operafestspillene i Verona

med base ved fantastiske gardasjøen

2012

Reiseleder: Leif Eriksen

eller

Stemningen i Arena di Verona er det helt umulig å beskrive i en brosjyre – den må oppleves. Arenaen er et amfiteater fra romertiden (år 20 e.Kr) med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er helt overflødig. Hver eneste av de 25000 tilhørerne kan høre selv den svakeste tone. Folk som ikke er glad i opera når de går inn, forlater ofte arenaen som operaelskere. Og mange sier at de ikke ønsker å se forestillingene de har sett i Verona på andre operascener, fordi opplevelsen er så stor at de umulig ville kunne få den samme opplevelse ig jen.

30.8 – 4.9

Dagsprogram

2012

Du er herved invitert til fantastiske opplevelser i Arena di Verona sammen med begeistrede tilskuere fra hele verden. I tillegg kan du oppleve Nord-Italia med Gardasjøen som base for flere mulige utflukter på egenhånd, eller kanskje du bare ønsker en avslappende ferie og nyte opera om kvelden.

Dag 1 Torsdag 21. juni / 30. august

Vi har avreise fra Oslo med LH 2451 kl. 1150 med ankomst München kl. 1405, videre med LH 1860 kl. 1505 med ankomst Milano, Malpenza kl.1615. Her blir vi møtt med komfortabel buss og vi har transfer direkte til Desenzano (ca 2 timer) hvor vi skal bo under oppholdet, på Hotel Desenzano. Til nærmere angitt tid møtes vi i hotellets spisesal for en velsmakende italiensk middags buffet. Middag inkludert, drikke til maten for egen regning.

Dag 2

Fredag 22. juni / 31. august

For de som ønsker kan vi møtes etter frokost og vi spaserer ned til sentrum og har en liten orientering om hvor vi finner restauranter, banker, forretninger, stedet for båtturer på Gardasjøen og badestrender. Resten av dagen til egen disposisjon, frem til vi har avreise for første forestilling i Arena di Verona. 22.6 har vi billetter til «Don Giovanni» av Mozart, og 31.8 har vi billetter til

Hotel Desenzano **** Hotel Desenzano Via Cavour 40-42 240515 Desenzano D/G Tel +390 309 141 414 Byen Desenzano er vår base under oppholdet i Nord-Italia, og vi bor på hotell med samme navn. Hotel Desenzano er et hyggelig familiehotell, 10 minutters gange fra Gardasjøen. Hotellet har svømmebasseng og stor deilig takterrasse. Det har klimaanlegg, TV og kjøleskap. Alle rom har egen balkong, og første kveld har vi en hyggelig middag på hotellet. Herfra er det muligheter for båtturer på Gardasjøen, eller ta en dagstur til Venezia med tog.

«Carmen» av Bizet. Etter ankomst Verona har vi en liten orienteringstur i byen, må jo besøke Julies balkong, og det blir god til å spise middag på egenhånd før vi møtes igjen og går sammen til forestilling. Retur til hotellet med egen buss.

1.September er det mulighet for de som ønsker å ha en ekstra forestilling, det er da «Tosca» av G. Puccini. Busstransport t/r Verona og operabillett kr. 1.200.- pr. person. Se påmeldingsskjema.

Dag 3 Lørdag 23. juni / 1. september Disse 2 datoer har vi ikke lagt opp til noe kveldsprogram som er inkludert, man kan nyte hele dagen med båtturer eller dra med tog til Venezia. Leif gir tips. Men på kveldene begge datoer har vi arrangement begge dager som man kan melde seg på i tillegg, se påmeldingsskjema. 23. juni har vi mulighet for å besøke en vingård ikke langt fra der vi bor, drar med buss og starter besøket med vin smaking, før vi beveger oss til hovedbygningen på gården hvor vi etter hva været tillater har middag i hagen eller inne i hovedhuset. 5 retter og vin vil være inkludert, og med transport, vin smaking og omvisning er prisen kr. 750.- pr. person, se påmeldingsskjema.

Dag 4 Søndag 24. juni / 2. september Vi har dagen til egen disposisjon frem til vi har avreise til Verona, og kveldens forestilling som er «Aida» av G. Verdi. Etter ankomst Verona går vi nesten direkte til restauranten «Trattoria Tre Marchetti» hvor en bedre middag venter oss, i en hyggelig atmosfære får vi servert en deilig middag og drikke til maten er også inkludert. Vi har kun 20 meter fra restauranten til Arena di Verona, og vi kan glede oss til denne forestilling, som også var den første de spilte når de startet med operafestspill her i 1913. Etter forestilling møtes vi til angitt sted, og har vår buss tilbake til hotellet litt sent på natten. Dagsprogram fortsetter på neste side


Operafestspillene i Verona, side 2 av 2

Dag 6 Tirsdag 26. juni / 4. september Dette er dagen for hjemreise, og da vi allikevel må forlate hotellet like etter frokost, gjøre vi hjemturen mot flyplassen til en hyggelig utflukt. Etter ca 1 ½ time er vi i byen Bussetto og her

skal vi gå i komponisten G. Verdis fotspor. Like ved her er han født, og det var her han bodde det meste av sitt liv. Vi ser huset hvor han ble født, kirken hvor han fikk spille orgel som 7-åring, og vi skal besøke hans hus i St. Agata hvor han bodde og hvor han komponerte. I byen Bussetto er det vanligvis på tirsdag formiddag marked, og da er dette stedet for å kjøpe med hjem gode oster og parma skinke. I byen skal vi ha en god lunsj, med retter som er typiske for dette området, drikke fra området er også inkludert. Vi kjører fra byen straks etter lunsj mot flyplassen i Milano og har avreise med LH 255 kl. 1815 med ankomst Frankfurt kl. 1930, videre med LH 864 kl. 2155 med ankomst Oslo kl. 2345. Fra Frankfurt er det også mulighet for å komme direkte til Bergen og Stavanger, for de som bor på den kanten av landet.

Restaurant «Trattoria Tre Marchetti» En av operakveldene starter vi med middag på en av Veronas hyggeligste og beste restauranter. ”Trattoria Tre Marchetti” ligger kun noen få meter fra hovedinngangen til Arena di Verona, og de byr på førsteklasses italiensk mat med god service i en hyggelig atmosfære. Drikke til måltidet er også inkludert.

Forestillinger i 2012 TUR 1 (inkludert)

«Don Giovanni» av W. A. Mozart og «Aida» av G. Verdi

TUR 2 (inkludert)

«Carmen» av G. Bizet og «Aida» av G. Verdi

TUR 2 (ekstra)

«Tosca» av G. Puccini - se påmeldingsskjema.

Pris person i dobbeltrom 12.500,Tillegg for enkeltrom 2.400,Flyskatter pr. 23.8.2011 (kan endres) 1.598,Prisen inkluderer

»»Fly Oslo – Milano t/r på økonomiklasse »»Transfer flyplass – hotell t/r »»5 netter i godt hotell inkl. frokost »»Middag ankomst dagen »»2 nummererte operabilletter »»Transfer t/r hotell – Verona 2 kvelder »»Middag og drikke på restaurant «Trattoria Tre Marchetti»

»»I Verdi´s fotspor hjemreisedagen inkl lunsj med drikke

»»Reiseleder med fra Norge Prisen inkluderer ikke

»»Flyskatter »»Valgfrie tilbud »»Vinsmaking og middag 23.6 »»«Tosca» av G. Puccini 1.9 Ved påmelding vil det bli fakturert for depositum kr. 4.000.- pr. person. Dette beløp blir trukket i sin helhet i sluttfaktura som sendes ca 6 uker før avreise, sammen med brev om opplysninger for fremmøte avreisedagen. Vi tar forbehold om priser ved store endringer i valutakurser og flyskatter, som begge er utenfor vår kontroll. Prisen er basert på minimum 20 betalende deltagere.

Nummererte Operabilletter

Vi opererer kun med nummererte tribuneplasser i Arena di Verona. Det koster vesentlig mer, noe som selvsagt påvirker totalprisen på våre turer. Men vi mener det er pengene verdt fordi vi slipper å stå i kø og oppleve det kaos som ofte oppstår rundt de rimeligere, unummererte plasser høyere oppe. For øvrig er forestillingene dyrere på fredag og lørdag enn andre ukedager.

Reiseleder

Leif Eriksen er reiseleder på begge turene, og han er lommekjent i området rundt Gardasjøen og i Verona. Han har reist regelmissig hit med grupper i 20 år og sett mer enn 150 forestillinger i Arena di Verona. Han vil derfor under oppholdet kunne komme med gode råd og sørge for at alle får et minnerikt opphold. Han gir tips om restauranter, butikker, utflukter på egenhånd som båttur på Gardasjøen eller en dagstur til Venezia.

Påmeldingsskjema

Påmelding skjer på eget skjema.

Påmeldingsfrist 1. april 2012

For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Leif Eriksen tlf. 24 14 94 00 / 90 18 00 91 leif@sabra.no

Vi tar forbehold om evt. trykkfeil.

Dag 5 Mandag 25. juni / 3. september Vi har igjen en dag til egne aktiviteter, og dette er dagen for lange utflukter, enten båttur helt nord til Gardasjøen, og man kan gå av båt og på igjen etter ønske, eller ta toget til Venezia. Vi bor 2 min fra togstasjonen i Desenzano og med tog herfra kommer man rett inn i hjertet av Venezia og kan ha en fin dag i denne kjente byen. På hotellet får man rutetider, reiseleder kan gi tips både om tur og hva man kan se i Venezia. Kvelden kan man tilbringe på en hyggelig restaurant i Desenzano, man spiser ikke så tidlig i Italia.

Les mer på www.sabra.no

verona_eriksen12_web  

Du eR HeRVeD inViteRt til fantastiske opplevelser i arena di Verona sammen med begeistrede tilskuere fra hele verden. i tillegg kan du opple...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you