Page 1

27.6 – 9.7 2012

Lima ~ Amazonas ~ Urubamba ~ Machu Picchu ~ Cusco ~ Andesfjellene ~ Puno ~ Titicacasjøen ~ flytende sivøyer ~ Taquile ~ Lima

Peru i sommerferien 2012

Machu Picchu var inkafolkets siste skanse. Byen lå g jemt i jungelen i flere hundre år før Hiram Bingham oppdaget stedet i 1911. Machu Picchu ble i 2010 stemt fram til et av verdens sju nye underverker. Opplevelsen på stedet er unik. I de mektige Andesfjellene ligger også inkahovedstaden Cusco hvor inkakongen styrte sitt imperium. Amazonas-jungelen er kalt «verdens grønne lunge», og skjuler et eksotisk plante- og dyreliv. På Titicacasjøen bor Uros-indianerne på flytende sivøyer og indianersamfunnet på øya Taquile har fortsatt en kollektiv økonomi som strekker seg tilbake til inkatiden. I Andesfjellene lever indianerne fortsatt sitt tradisjonelle og fargerike liv slik de har g jort i århundrer. Langs kysten av Peru levde høytstående kulturer lenge før Inkariket så dagens lys. Lima var hovedsete for den spanske visekongen, og spanjolenes viktigste by i Sør-Amerika. Store opplevelser står i kø på denne turen!

Reiseleder: Arild Espegren

Reiseleder er Peru-kjenner Arild Espegren. Espegren praktiserer som advokat i Kristiansand og har bodd og arbeidet 12 år i Peru. Han snakker spansk og kjenner landet svært godt. Han legger også til rette for ønsker og behov utover det som står i programmet. I tillegg har vi med lokale, engelskspråklige guider på alle utflukter. Det vil bli tilrettelagt for deltagere som ikke behersker engelsk! Espegren har sin egen side på internett, www.peruturer.no Der finnes en nærmere presentasjon av Espegren. Peruturer er et varemerke som Espegren bruker i samarbeid med Sabra Tours. Ta kontakt med reiseleder eller Sabra Tours for utfyllende informasjon! Sabra Tours 24 14 94 00 Arild Espegren 906 71 410


Peru i sommerferien 2012

Dagsprogram Onsdag 27. juni

Avreise med KLM fra Gardermoen kl 0630. Turen går via Amsterdam med ankomst til den peruanske hovedstaden Lima kl 1810 lokal tid (minus 7 timer). Buss til Hotel José Antonio. (Mat på flyet)

Torsdag 28. juni

I dag står Amazonas-jungelen for tur. Vi går om bord i flyet som tar oss til byen Puerto Maldonado i den sørligste delen av den enorme regnskogen. Byen ligger ved floden «Madre de Dios» som via Madeira-floden renner ut i selve Amazonasfloden, dypt inne i Brasil. Herfra bærer det ut på jungelsafari. En elvebåt tar oss til vakre Eco Amazonía Lodge hvor vi skal oppleve regnskogen fra innsiden. Opplegget er eksotisk og fascinerende, men selvsagt helt ufarlig. Vi får innblikk i en annerledes verden og vandrer rundt i jungelens egen botaniske hage. (Full pensjon)

Fredag 29. juni

Hele dagen i regnskogen. Blant tilbudene er utflukt dypt inn i jungelen, fugl-, oter- og alligatorsafari, besøk til apekattkoloni og omvisning i jungelens eget apotek hvor moderne legevitenskap har fått hjelp av urbefolkningens eldgamle kunnskaper. NB: Opplegget i regnskogen er selvsagt helt trygt. Vi har ingen aktiviteter som innebærer risiko for liv og helse! Og regnskogen kan ikke forklares, – den må bare oppleves fra innsiden!! (Full pensjon)

Lørdag 30. juni

Etter frokost tar elvebåten oss tilbake til Puerto Maldonado, hvor flyet løfter oss opp over regnskogens grønne teppe og innover de majestetiske Andesfjellene for å lande i inkahovedstaden Cusco. Nå er vi på historisk grunn og kjenner suset fra Inkatiden! På

Les mer på www.sabra.no

flyplassen venter bussen for å kjøre oss inn til sentrum hvor vi skal spise lunsj på restaurant Tunupa. Vi skal imidlertid ikke utforske Cusco ennå, men reise videre til Urubamba-dalen og Hotel Casona de Yucay. Her skal vi tilbringe ettermiddagen med hvile og akklimatisering. Siden vi nå er i høylandet er det viktig å ta det med ro og drikke mye væske første døgnet. En forsiktig start på høydeoppholdet er både fornuftig og påkrevd! Om kvelden legger reiseleder til rette for en lett middag på hotellet. Det er viktig å spise lett mat og avstå fra alkohol de første par dagene i høylandet. (Halv pensjon)

Søndag 1. juli

I dag skal vi utforske Urubamba-dalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 m dyrket inkaene sine aller beste jordbruksprodukter. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst. Først går turen til Pisaq, en fascinerende indianerlandsby øverst i dalføret. På grunn av godt klima og bakende sol mellom bratte dalsider, var matproduksjonen i Urubamba-dalen av vital betydning for hele Inkariket. Ennå i dag eksporteres det mais bl.a. til USA og Japan. Urubamba-maisen regnes for verdens beste! På torget i Pisaq handler vi lokalt kunsthåndverk og nyter den indianske atmosfæren i landsbyen. I fjellsiden over Pisaq besøker vi storslagne inkaruiner og vandrer på ekte inkastier. Etter lunsj på «Tunupa Valle» går turen til Ollantaytambo, et enormt militærkompleks fra Inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket. Et besøk hos en lokal familie gir oss et utmerket inntrykk av dagliglivet slik indianerne har levd det gjennom mange hundre år! Sen ettermiddag er vi tilbake på Hotel Casona de Yucay. Felles middag på hotellet om kvelden for dem som har lyst. (Halv pensjon)

Mandag 2. juli

I dag går turen med tog til legendariske Machu Picchu, – den glemte inkabyen langt inne i Andesfjellene. Turen går langs bredden av Vilcanota-elva nordøstover mot Amazonasjungelen. Som et eventyrslott troner Machu Picchu på et høydedrag mellom dype daler og høye fjell, der regnskogen møter fjellkjeden! De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu. Derfor ligger byen som et urørt monument fra inkatiden. Vi får en følelse av å være satt flere hundre år tilbake i tiden. Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Toget ankommer stasjonsbyen Machu Picchu Pueblo som ligger sammenklemt mellom bratte, bromeliakledte fjellvegger ved elven dypt nedenunder Machu Picchu. Her sjekker vi inn på Hotel Hatuchay Tower, før vi tar bussen opp til selve ruinene og får en guidet omvisning i det imponerende komplekset. Det blir tilrettelagt for lunsj og om kvelden samles vi til felles middag på hotellet. (Halv pensjon)

Tirsdag 3. juli

Formiddagen er satt av til et nytt besøk i den gamle inkabyen Machu Picchu. Mens vi i går hadde en guidet omvisning, blir det i dag en frivillig tur (ikke inkludert, billetter kjøpes lokalt) hvor den enkelte kan få tid til ettertenksomt å nyte de mektige inntrykkene på stedet, eller gå en tur på inkastiene som går ut fra Machu Picchu. For eksempel er det en flott opplevelse å gå til Solporten hvor den berømte inkatrail kommer inn over åskammen. Forøvrig er landsbyen vi bor i sjarmerende, og noen velger å tilbringe formiddagen der. Om ettermiddagen går togturen til Urubambadalen, hvor vi fortsetter videre med buss over et fjellplatå til Inkarikets hovedstad Cusco. Her tar vi inn på Hotel José Antonio. (Frokost)

Onsdag 4. juli

Cusco var politisk og religiøst senter for Inkariket som på sitt største strakk seg fra


27.6 - 9.7.2012

Les mer på www.sabra.no

Lørdag 7. juli

I dag skal vi returnere til hovedstaden Lima. Første stopp blir etter ca ½ time hvor vi skal besøke Sillustani, et arkeologisk område hvor svære steinsiloer er reist over gravene til viktige personer fra Collakulturen som regjerte i området før inkaepoken. Inkariket bredte seg sørover fra Cuzco på 1400-tallet og underla seg en mengde mindre kulturer. Videre går turen til byen Juliaca (45 km nord for Puno) hvor nærmeste flyplass ligger. Herfra blir det fly til Lima og innlosjering på Hotel José Antonio som vi kjenner fra før. Om kvelden drar vi til den kjente restauranten Rosa Nautica hvor vi skal ha en avskjedsmiddag siden dette er siste kvelden vi er samlet! (Halv pensjon)

Søndag 8. juli

Colombia i nord til Argentina og Chile i sør. Byen har en rekke bygninger og minnesmerker fra denne tiden. Dagens program gir oss et godt innblikk i Inkafolkets imponerende byggekunst og håndverkstradisjoner. Steinarbeidene er helt utrolige! Enda er det ingen som kan gi fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med millimetermål i innfløkte vinkler! Da spanjolene ankom Cusco møtte det dem et mektig syn av flotte bygg og vakre parkanlegg, alt rikelig utstyrt med veggpynt og statuer i rent gull! Først går turen til Sachsahuaman, et imponerende seremonisenter utført i kjempemessige steinblokker på høyden over Cusco by. Herfra kjører vi ned i Cusco sentrum, hvor Koricancha (soltemplet) er den viktigste severdigheten, sammen med byens vakre katedral. I denne finner vi, paradoksalt nok, mye av gullet som spanjolene stjal fra inkaene. Etter lunsj på resturant Don Antonio blir det fritid. Cusco et eldorado for den som har handlelyst, – det bugner av vakkert kunsthåndverk av god kvalitet! Middag blir tilrettelagt for dem som ønsker å spise samlet. (Halv pensjon)

Torsdag 5. juli

I dag setter vi oss i bussen for å starte på kjøreturen til Puno fylke, lenger sør i Andesfjellene. Kjøreturen går gjennom et vakkert fjellandskap som tilhører fargerike indianere og deres lama- og alpakkaflokker. Landskapet er preget av vakre daler, enorme vidder og eventyrlige fjelltopper – og himmelen – den er aldri så blå og fjellene aldri så vakre som i Andes…! Underveis blir det lunsj på resturant Felipon. Vi besøker det historiske minnesmerket Raqchi og passerer byene Siquani og Juliaca før vi i kveldingen ankommer Puno og Hotel La Hacienda. Punoregionen ble forholdsvis sent innlemmet i Inkariket. Derfor kalles folket her sør for Aymaraindianere og snakker aymara i motsetning til lenger nord hvor man snakker quechua og kalles quechuaindianere. I dag er

Aymarafolket delt mellom Peru og Bolivia, hvorav de aller fleste bor i Bolivia. Aymaraland er nemlig delt av en politisk grense trukket av den hvite overklassen da Bolivia fikk sin selvstendighet fra Peru i 1825. Tilbud om middag på hotellet. (Halv pensjon)

Fredag 6. juli

Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen som er Sør-Amerikas største og verdens høyeste navigérbare innsjø. Sjøen ligger på 3815 m og har et flateinnhold like stort som Rogaland fylke. Sjøen strekker seg langt inn i Bolivia og både Peru og Bolivia har marinefartøyer på sjøen. Fra Titicacasjøen hentet Thor Heyerdahl i 1970 fire unge aymaraindianere til å bygge RA II. Etter frokost besøker vi de flytende sivøyene hvor Urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. De bygger øyene sine opp av totorasiv og holder seg med både husdyr og poteter fra egen produksjon. Herfra setter vi kursen mot øya Taquile som ligger et par timers båttur borte. Etter hvert stiger den store øya fram i synsranden. Her lever inkaindianerne sitt isolerte liv upåvirket av det meste som har skjedd i landet siden spanjolene raserte Inkakulturen for 500 år siden. Samfunnet på Taquile er unikt. Vi kommer til en øy i dobbelt forstand, en øy i Titicacasjøen og en øy i folkehavet – upåvirket av støy og stress og børsnoteringer! De lever kollektivt og alle har hva de trenger! De har så absolutt noe å lære bort til vestlige markedsøkonomer! Og deres gjestfrihet er imponerende. De gir oss innblikk i sine daglige sysler. Blant annet strikker mannfolkene på Taquile de flotteste luer og vanter i avanserte mønstre, og kvinnene vever bånd og belter i de vakreste fargespill. Taquile har en fantastisk natur, – og en unik beliggenhet! Lunsjen blir på en lokal familierestaurant på Taquile. Sen ettermiddag er vi tilbake i Puno. (Halv pensjon)

Etter frokost blir det sightseeing i Lima. Vi starter i bydelen Miraflores hvor vårt hotell ligger. Herfra går turen gjennom San Isidro til gamle Lima sentrum hvor landets fremste katedral, regjeringskvartalet, kongressen og rådhuset ligger. Vi prøver å danne oss et inntrykk av denne byen som var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1824 og som i dag er en verdensby med ca 8 millioner innbyggere. Etter besøket i sentrum tar vi turen til Museo Larco, som nå regnes som byens beste museum. Det gir en god oversikt over landets stolte historie. Dagens lunsj blir på det vakre Larcomarsenteret med flott utsikt over Stillehavet. Herfra går turen til flyplassen som ligger i havnebyen Callao. Fra denne havnen la Thor Heyerdahl i 1947 ut med Kon-Tikiflåten på sin 101 dager og 8000 km lange ferd til Polynesia. I god tid før avgang må vi være på flyplassen for innsjekking til Norge med KLM. Avgang kl 2005 via Amsterdam. (Halv pensjon)

Mandag 9. juli:

Ankomst til Amsterdam kl 1530 og videre tilslutning til Norge kl 1705 med ankomst Gardermoen kl 1850.


Visum til Peru er ikke nødvendig for skandinaviske

turister. NB: Husk pass som skal være gyldig min. 6 mnd. etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler gulfeber,

samt å være oppdatert på difteri/stivkrampe, polio og hepatitt (Twinrix). For oppholdet i Amazonas anbefaler helsemyndighetene malariatabletter. Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid!

Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og immodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. En liten lommelykt er nødvendig i Amazonas der lysaggregatet slukkes om natten. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller

Euro i kontanter. Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Den peruanske myntenhet heter «Nuevos Soles» og kan veksles på hoteller og vekslehus. (1 usd = ca. 2,8 / 1 euro = ca 3,3). Vær forsiktig med å veksle på gaten. Dette er legalt og tilbys «overalt», men det er relativt stor fare for å få falske sedler! Ved ankomst til Lima anbefaler vi å veksle eller kjøpe soles i bank eller minibank ved bagasjebåndet. All handel i Peru foregår i lokal valuta!

Shopping: Peru har et rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske souvenirartikler, alt til meget hyggelige priser!

Høyden: I Cuzco (3600 m) og Puno (3800 m) vil

du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. «Høydesyken» kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i Peru eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for god høydeakklimatisering underveis.

Klima og klær: Klimaet i Peru veksler med høyden

og avstanden til havet. Juni/juli er vintermåneder i Peru. Det betyr vanligvis sol og pent vær med god dagtemperatur. Ta med lett bomullstøy, genser, anorakk og varme benklær til bruk i høyden. De fleste blir overrasket over temperaturen om kvelden og natten i Andesfjellene. Folk er vant til å ha det kaldt inne, og hotellrommene kan oppleves kalde. Derfor anbefaler vi godt og varmt undertøy og nattøy. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko). En lett regnjakke eller en liten paraply kan være fornuftig å ha på lur, selv om regntiden er definert fra januar til april.

Mat: På inkluderte måltider kan du trygt spise det du

får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade! Unngå å kjøpe mat på «gaten»! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Øvrige måltider blir tilrettelagt for dem som ønsker felles bespisning! På gode restauranter får man middag inkl. drikke for ca kr 90,-.

Strøm: Peru bruker 220 V med kombinert flate og

runde (tynne) strømuttak. De fleste norske apparater med originale stikkontakter kan brukes. Dersom du har en jordet kontakt (for eksempel til pc) må du ha adapter til flate plugger (US std. 10 mm) fordi slike plugger er litt for tykke.

Tipsing: Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale Besøksadr: Biskop Gunnerus´ gate 2, Oslo Postadr: Box 8897 Youngstorget, N-0028 Oslo

guider og sjåfører. På denne turen utgjør dette totalt 25,- € pr. deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis.

Bagasje: Fri bagasje på flyet er 1 kolli på inntil 23

kg. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Peru. Til Machu Picchu og Amazonas trenger du en mindre sekk eller bag, da vi ikke får med oss store kofferter på toget og båten. Koffertene oppbevares trygt i mellomtiden. Håndbagasje på KLM er inntil 12 kg pr. person.

(Mobil)telefon: Mobiltelefonnettet i Peru fungerer

bare med norske apparater med såkalt triband (900/1800/1900). Om din telefon har tre bånd, kan du sjekke i bruksanvisningen eller på produsentens internettside. Det er ellers god tilgang på telekort og telefonautomater i Peru, og alle hotellene har selvsagt telefon på rommet.

Litteraturliste: Mange har lyst til å lese seg litt opp på Peru før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle. Noen av titlene finnes bare på bibliotek.

Pris per person Kr. 26.990,-

Steinar Anda/Jørgen Blitzner: Peru, skatter skjult i jungel, gjemt i sand. Eide Forlag, 2004.

Ronald Wright: Cut stones and crossroads. A journey in the two worlds of Peru. Viking Press, 2001

Tillegg for enkeltrom Kr. 3.500,-

Victor von Hagen: Highway of the sun, Brown and Company, 1955

David P. Werlich: Peru – a short history, Southern Illinois University Press, 1978

John Hemming: The Conquest of the Incas, Harcourt, Brace, Jovanovich, Inc., New York, 1973/2003

Nigel Davies: The Ancient Kingdoms of Peru, Penguin, 1998 Thor Heyerdahl: Skjebnemøte vest for havet, Gyldendal 1992 Tore og Stoika Zetterholm: Stenene roper, Den norske Bokklubben 1991

Carsten Jensen: Jeg har hørt et stjerneskudd, Gelmuyden.Kiese 1999

Hugh Thompson/Cochineal Red: Travels through ancient Peru, Waidenfield & Nicholson, London 2006 Hugh Thompson: White Rock, Waidenfield and Nicholson, London 2005

James Higgins: Lima, Signal Books, Oxford 2005

Louis Baudin: Daily life of the Incas, Dover Publications Inc., New York 2007

Sikkerhet

»»Etter mye uro og interne stridigheter på 1980-tal-

let er Peru nå inne i sitt tredje tiår med fredelig utvikling. Geriljaorganisasjonen «Lysende Sti» fikk aldri med seg grasrota og måtte gi opp sin kamp da deres leder og grunnlegger ble arrestert i 1992. Han sitter fortsatt fengslet i hovedstaden Lima »»Som i mange andre land i den 3. verden er det også i Peru en del lommetyver som ser seg om etter uforsiktige turister. Det er lurt å unngå store folkemengder, og vi anbefaler våre deltagere ikke å bære kontanter, pass og verdipapirer i ytterlommene, men i en egnet lomme/veske innenfor klærne. »»Flysikkerheten i Peru er på nivå med Europa. Vi bruker fortrinnsvis det veletablerte flyselskapet LAN Peru. De har ikke hatt ulykker og er underlagt vanlige internasjonale prosedyrer for flysikkerhet og teknisk vedlikehold.

Prisen inkluderer »»Flyreise med KLM Oslo-Lima tur/retur og innenriksfly i Peru ifølge programmet.

»»11 hotellovernattinger i dobbeltrom i turistklasse.

»»Frokost hver dag + 12 lunsj eller middag. »»Inngangsbilletter og transport iflg. programmet.

»»Norsk reiseleder + lokale guider Prisen inkluderer ikke »»Flyavgifter og oljetillegg på KLM, for tiden ca kr 3 135,-

»»lokale flyplassavg. på ca kr 70,- (disse må betales kontant i Peru)

»»Tips til guider og sjåfør underveis (25€ pp.) »»Drikke til inkluderte måltider Ekstra dager i Peru

NB: Vi kan også legge til rette for ekstra dager i Peru! Ta kontakt hvis du ønsker dette! Siden utreisen er tidlig om morgenen kan vi også tilby overnatting på Gardermoen Airport Hotel.

Hoteller:

Flyplass i Norge Turen går fra Gardermoen. KLM flyr også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Vi kan søke om utreise fra en av disse. Husk i så fall å føre opp hvilken flyplass du ønsker å reise fra.

Vi benytter turisthoteller med god standard og beliggenhet: »»Lima: Hotel Jose Antonio Tel +511 445 77 43 / 445 68 70 www.hotelesjoseantonio.com »»Urubamba: Hotel Casona de Yucay Tel: +51 84 20 11 16 www.hotelcasonayucay.com »»Machu Picchu: Hotel Hatuchay Tower Telefon +51 84 21 12 01 www.hatuchaytower.com »»Cusco: Hotel José Antonio Tel +51 84 23 90 30 www.hotelesjoseantonio.com »»Puno: Hotel La Hacienda Tel +51 51 35 61 09 www.lahaciendapuno.com (Forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.)

Andre ønsker Vi legger til rette for individuelle ønsker

Reiseleder:

om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i Peru, eller kombinere turen med andre reisemål i Latin-Amerika. Hvis du ønsker å kombinere med badedager, har vi opplegg for det i Nord-Peru. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen!

Bankgiro: 8150 15 80597 Org. nr. 966 681 454

Telefon: (+47) 24 14 94 00 Fax. (+47) 24 14 94 10

Peru-kjenner Arild Espegren tel. 37 27 60 09 (privat) - mob. 906 71 410 e-post: espegren@sorlandsadvokatene.no Vi tar forbehold om evt. trykkfeil.

Epost: post@sabratours.no Web: www.sabra.no

peru-sommeren2012-espegren-web  

Reiseleder: Arild Espegren 2012 27.6 – 9.7 Etter frokost tar elvebåten oss tilbake til Puerto Maldonado, hvor flyet løfter oss opp over regn...

peru-sommeren2012-espegren-web  

Reiseleder: Arild Espegren 2012 27.6 – 9.7 Etter frokost tar elvebåten oss tilbake til Puerto Maldonado, hvor flyet løfter oss opp over regn...

Advertisement