Page 1

21.4 – 27.4 2012

HELMSLEY PARK LANE HOTEL

OPPLEV NEW YORK

36 Central Park South, NY 10019 Tlf +1 212 5216640, Fax +1 212 7507279 www.helmsleyparklane.com

med Opera, Kunst og Shopping

Reiseleder: Leif Eriksen

På denne reisen til NEW YORK så er det opera og THE MET som vil være mest sentralt. Men «The Big Apple» som også byen kalles, har så mye, mye mer. Og forslagene vil stå i kø, både i programmet her og under oppholdet. Vi skal bo sentralt på Manhatten, HOTEL HELMSLEY PARK LANE. 36 Central Park South er gaten mot Central Park og i gå avstand til alle attraksjoner. Et godt hotell med store gode rom og hyggelig atmosfære og service. Frokost er ikke inkludert på hotellet (forholdsvis kostbart), rett utenfor døren både på forsiden og baksiden er det hyggelige frokostkafeer hvor vi kan som New Yorkerne, våkne opp til dagens mange g jøremål. Man vil komme hjem fra denne turen med mange gode operaminner og med minner fra denne levende og utrolige byen, NEW YORK. Dersom oppholdet ønskes forlenget, er vi behjelpelig med dette når det g jelder fly og hotell.

Dagsprogram Dag 1: Lørdag 21. April 2012 Vi har avreise med SK 907 kl. 1105 fra Oslo, med direkte fly til New York hvor vi lander kl. 1310. Vi blir møtt på flyplassen og har transfer til vårt hotell sentralt på Manhatten, og vår guide Maja Kihlstedt vil gi tips og orientering om New York. Etter innsjekking har vi litt tid til å slappe av og bli kjent rundt hotellet, før vi møtes i resepsjonen og spaserer sammen til restauranten «PETROSSIAN», ganske nær hotellet hvor vi har en hyggelig og god middag. 3 retter er inkludert, drikke for egen regning.

Dag 2: Søndag 22. April 2012 I dag skal vi bli bedre kjent med Manhatten, og etter frokost starter vi med en 4 timers sight seeing, med vår guide Maja som snakker svensk. Vi blir kjørt rundt på denne halvøyen med sine vakre parker, museer og flotte bygninger. Vi vil gjøre flere stopp, men vi vil også kjøre forbi flere kjente steder som det er enkelt å oppsøke på egenhånd.

Vi avslutter rundturen med en lunsj på restaurant «RUE 57», som ligger nær hotellet. 3 retter er inkludert, drikke for egen regning. Resten av dagen og kvelden til egen disposisjon, men da vi bor nær Carnegie Hall, vil det være enkelt å finne ut om det er en konsert der.

Dag 3: Mandag 23. April 2012 For de som ønsker kan vi møtes i hotellets resepsjon og spaser sammen til «FRICK COLLECTION», et vakkert museum på Fifth Avenue. En flott kunst samling, samlet av 1 person og som ved hans død ble testamentert til NY. Museet var hans privatbolig, og kunsten ble samlet her og henger og er plassert på de steder han selv arrangerte. Dette stedet er også et fint utgangspunkt for en spasertur på Fifth Avenue, hvor det alltid er et yrende folkeliv og hvor det kan være morsomt om ikke annet så windows shoppe. Om kvelden har vi billetter til The Met, og vi møtes i resepsjonen og spaserer sammen til

Lincoln Center hvor operaen ligger. Vi skal overvære forestillingen «MANON» av Jules Massenet, og med topp sangere og gode billetter bør dette bli en stor aften. Se rolleliste i programmet.

Dag 4: Tirsdag 24. April 2012 Denne dagen har vi ikke lagt opp til noe bestemt program, men forslagene står i kø, om man ikke har rukket noe av dette tidligere. Hør bare: Guggenheim Museet, Metropolitan Museum of Art (veldig stort), MOMA (Museum of Modern Art) dette ligger nær hotellet, FN bygningen, Ellis Island og Frihetsgudinnen, båttur på Hudson River for å nevne noe. Kvelden kan disponeres til konserter eller musicals, på The Met spilles «Götterdämmerung» av R. Wagner, vi bor nær både Carnegie Hall og Broadway, og reiseleder vi gi tips om å få kjøpt billetter, om man ikke har bestilt via nettet hjemmefra. Dag 5 - 7 på neste side


Opplev New York, side 2 av 2

Les mer på www.sabra.no

Dag 5: Onsdag 25. April 2012

Dag 6: Torsdag 26. April 2012

For de som ønsker spaserer vi sammen etter frokost til EMPIRE STATE BUILDING, hvor vi kan ta heisen til toppen og få en storslagen utsikt over Manhatten og New York. Vi er da like ved det store varemagasinet «MACY`s», så hvorfor ikke titte innom om ikke annet bare for å se hvor stort det er og for å få bekreftet at «alt er stort i Amerika». På kvelden møtes vi i resepsjonen og spaserer sammen til «The Met», i dag skal vi overvære G. Verdi`s udødelige «LA TRAVIATA», og igjen kan vi forvente en flott opplevelse. Se rolleliste i programmet.

I dag skal vi forlate New York, men vi kan også få mye ut av denne dagen, om det er noe vi ønsker å se eller for en siste shopping. Vi må sjekke ut av rommene kl. 1200, men resepsjonen oppbevarer bagasje frem til avreise på ettermiddagen. Vi har transfer til flyplassen og avreise med SK 908 kl. 1900, direkte til Oslo hvor vi ankommer neste morgen kl. 0820.

Forestillingene på THE Met har følgende rollelister «MANON» av Jules Massenet Fabio Luisi Anna Netrebko Piotr Beczala Paulo Szot David Pittsinger

Dirigent

Dag 7: Fredag 27. April 2012 Vi ankommer Oslo Lufthavn, Gardermoen med SK 908 kl. 0820, med mang en hyggelig opplevelse festet til hukommelsen.

Pris person i dobbeltrom 19.500,Tillegg for enkeltrom 4.900,Flyskatter pr. 1.7.2011 (kan endres) 476,Prisen inkluderer »»Fly Oslo – New York t/r på økonomiklasse »»Transfer flyplass – hotell t/r »»5 netter på Helmsley Park Lane Hotel »»4 timers sightseeing med guide »»1 middag »»1 lunsj »»2 opera billetter i orkester »»Reiseleder med fra Norge Prisen inkluderer ikke »»Frokost »»Drikke til 2 måltider »»Tips til guide og sjåfør Prisforbehold

«LA TRAVIATA» av Guiseppe Verdi Fabio Luisi Natalie Dessey Matthew Polenzani Dmitri Hvorostovsky

Dirigent Gilda Alfredo Germont

Prisen er beregnet på 25 betalende deltagere, og vi tar forbehold i pris om det skulle bli færre, og om endringer i flypriser og valutakurser. Flyskatter endrer seg stadig, men de kan også slå ut at de kan bli til fordel for oss. Ved påmelding vil dere få tilsendt faktura for depositum kr. 5.000.- pr. person, men beløpet blir trukket i sin helhet i sluttfaktura som sendes 5-6 uker før avreise. Da vil det også følge med brev om praktiske ting som fremmøte med tid og sted avreisedagen. Vi må dessverre gjøre oppmerksom på at bestilte og betalte operabilletter kan ikke garanteres refundert ved avbestilling av turen. Men reiseleder vil gjøre sitt beste for å få de solgt utenfor operaen på forestillingsdagen.

Pass visum

Til USA må man ha elektronisk pass. Dersom du ikke har, få nytt pass eller gå til USA ambassade for å få visum i ditt gamle pass. Til USA må vi også ha et ESTA innreisedokument, dette kan fylles ut direkte på data. Dette har en pris på $ 14 og kan ikke legges inn i pakkeprisen, da det skal betales av den enkelte. Vi vil informere om dette til alle påmeldte, og kan også være behjelpelig med dette etter å ha fått alle opplysninger vi trenger.

Tips i New York og USA

Her er det helt obligatorisk at man tipser på restauranter og når man tar taxi. Men det er rimelig og enkelt å ta taxi i New York. På restauranter ser man på regningen om de har lagt til for service i beløpet, om ikke så er tips på 15 – 20% det som er vanlig.

Påmeldingsskjema Påmelding skjer på eget skjema. Husk å oppgi fødselsdato, passnummer og nasjonalitet

Påmeldingsfrist 1. januar 2012 For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Leif Eriksen tlf. 24 14 94 00 / 90 18 00 91 leif@sabra.no Vi tar forbehold om evt. trykkfeil.

Opera i New York  

21.4 - 27.4.2012 Reiseleder: Leif Eriksen Opplev New York med opera og shopping Manhattan - Central Park - Frick Collection - Manon - The Me...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you