Page 1

Hvor g책r turen?

2012


Våre reiseledere Øystein Ramberg grunnla Sabra Tours i 1993. Han har i mer enn 30 år fulgt sine gjester til alle verdenshjørner. Hvor enn Øystein reiser, står alltid natur og historie i en særstilling. Leif Eriksen har i mer enn 15 år ledet Sabra Kulturreiser. Leif inviterer til begivenhetsrike rundreiser, musikalske festspill i innog utland og operascener verden rundt. Jon Espeland har bodd og arbeidet mange år i Latin-Amerika, og snakker flytende spansk. Jon har bred erfaring med å skreddersy temareiser til denne verdensdelen. Flere av turene er han veiviser på selv. Martin og Juliette Yu har engasjert og gledet utallige av våre Kina-farere med sine kunnskaper og sin entusiasme. De har ansvar for temareiser og rundturer i Kina, Vietnam, Laos og Kambodsja.

Gunnar Skjolden har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet ”små grupper, store eventyr” reiser Gunnar til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe. Arild Espegren er til daglig advokat, men inviterer med seg gjester til Latin-Amerika flere ganger i året. Arild har bodd flere år i Peru og har bred kunnskap og glødende engasjement for kulturen og folket. Jens-Erik Barstad er lektor, friluftsmann og Italia-venn. Han har studert kunsthistorie og italiensk, og arbeidet som sauegjeter i Toscana! Jens-Eriks turer bærer preg av denne allsidigheten. Lidvar Nygjerde har i flere år arrangert kunnskaps- og kulturorienterte reiser, der undervisning og gode foredrag inngår som del av programmet. Stikkord er reiseglede, kunnskap og dybdeopplevelser.


TUR

1&2

www.sabra.no/tur1 og www.sabra.no/tur2

www.sabra.no/tur3 - www.sabra.no/tur4

21.12 - 28.12.2011 // ca. 21.12 - 28.12.2012

21.6 - 26.6.2012 // 30.8 - 4.9.2012

–Buon natale!

Aida – Don Giovanni – Tosca – Carmen

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vil vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

Har man ikke likt opera før denne turen, kan man lett bli operafrelst etter et besøk i Arena di Verona. Opplevelsen kan ikke forklares før man er der selv. Sammen med 24000 mennesker kan man se forestilling etter forestilling, flotte fremførelser, vakker og kjent musikk og alltid gode sangere. Vi får ellers god tid i stemningsfulle Verona. Vi bor ved vakre Gardasjøen. Der nyter vi livet med den beste tilgang til nydelig italiensk mat og gode lokale viner. I 2012 har vi billetter til Aida, Don Giovanni, Tosca og Carmen.

Jul i Roma

EUROPA

TUR

3&4

Operafestspillene i Verona

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 11.600,-

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 12.500,-


www.sabra.no/tur5

TUR

5

30.9 - 6.10.2012

Roma

Streiftog i det gamle Rom

Lite kan måle seg med byvandringer innenfor Romas murer. Vi kommer tett på, pirres av duftene, fascineres av de mange små overraskelsene, begeistres av vakker kunst, gripes av arkitektoniske perler. Vi besøker både kjente og mindre kjente severdigheter i Roma. I tillegg bussturer til Ostia Antica, Romas havn i antikken, og til San Sebastino-katakombene med vandring langs Via Appia Antica. Velkommen! Benvenuti!

Reiseleder: Jens-Erik Barstad.

www.sabra.no/tur6

TUR

6

Pris eks. flyskatter ca. kr 12.000,-

3.6 - 16.6.2012

Elvecruise i Russland

På tsarens vannveier fra Moskva til St. Petersburg

To av Europas gamle kulturbyer møter nå et nytt århundre med friskt mot, bundet sammen med en vannvei gjennom brede bygder og grønne landskaper, landsbyer hvor lite har forandret seg, byer med kirkekunst av ypperste klasse. – Og, siden vi er på de kanter: Med buss til Borgå og Helsinki, for et par dager i nabofolkets hovedstad, en nordisk utpost mot øst. – En liten godbit av en tur!

Reiseleder: Gunnar Skjolden.

www.sabra.no/tur7

TUR

7

Pris inkl. flyskatter ca. kr 22.800,-

19.8 - 30.8.2012

Elvecruise i Portugal

Inn i Europas hjerte

Fra portvinshovedstaden Porto langs elven Douro gjennom vakkert landskap og idylliske landsbyer, helt til den spanske kulturbyen Salamanca. God mat, gode viner – en deilig uke som bare føles så altfor kort. Derfor forlenger vi den med fine dager utenfor Lisboa, strandliv og glimt av storbyen.

Reiseleder: Gunnar Skjolden.

Pris inkl. flyskatter ca. kr 17.900,-


TUR

8

www.sabra.no/tur8

TUR

9&10

www.sabra.no/tur9 www.sabra.no/tur10

TUR

11

www.sabra.no/tur11

21.4 - 28.4.2012

26.4 – 4.5.2012 // 13.9 –21.9.2012

26.6 – 5.7.2012

Hvor øst møter vest

Verdens største hagebruksutstilling

med lokalbåten fra Diskobukten til Brattahlid

Så utrolig nær - og så utrolig eksotisk og spennende: Istanbul er byen med de mange navn - Konstantinopel, Bysants, Myklagard. Dette er porten til Orienten - en spennende duft av en fremmed verden. Dette er byen som forener to verdener der den ligger i knutepunktet mellom Europa og Asia. Vi inviterer til en tur som streifer store deler av Europas historie, et farverikt folkeliv, flott beliggenhet, et herlig kjøkken. Og det midt i tulipanblomstringen! Velkommen!.

Hvert 10 år arrangeres den verdensberømte Floriaden. Fra midten april til oktober kommer turister fra hele verden for å oppleve verdens mest utsøkte, vakre og spesielle blomster, planter, trær og frukter og grønnsaker. Blomsterkjenneren Gerd Kjølberg Gundersen er med som ekspert og kjentmann. Hun er æresmedlem i Det Norske Hageselskap og kjent som en inspirerende formidler. Underveis blir det besøk i Münster hvor Gerd er godt kjent og et møte med hennes gode venn Kees Verkerk, skøyteløper og trubadur som bor i Puttershoek.

Vi begynner i midnattssol i Ilulissat Jakobshavn, der Kujalleq-breen munner ut i bukten. Ikke for ingenting er isfjorden i Ilulissat på UNESCOs verdensarvliste. Her går vi om bord i kystskuta Sarfaq Ittuk for en tre døgns båtreise sørover langs Grønlands vestkyst, med fascinerende landskaper og maleriske småbyer. Båtreisen ender i SydGrønlands skjærgård. Her møter vi storis, isfjell som kommer fra Polhavet. Turen ender i Eriksfjorden, med fåreholderstedet Igaliko, i norrøn tid bispesetet Gardar, og Eirik Raudes hustufter i Brattahlid.

Istanbul

Holland - Floriaden

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 12.800,-

Reiseleder: Gerd Kjølberg Gundersen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 11.490,-

Vest-Grønland

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 48.900,-


TUR

TUR

www.sabra.no/tur12

12

13&14

1. 2 – 15.2. 2012

26.3 – 9.4. 2012 // 1.7 – 15.7. 2012

Det gamle, vakre Indokina er en opplevelse av de sjeldne. Fra Vietnams hovedstad Hanoi, en av Asias perler, går turen til fjellområdene i Sapa hvor vi møter flere fjellstammer. Enestående naturopplevelser venter, dessuten uendelig rik kultur. Vi fortsetter til idylliske Luang Prabang i Laos med seilas på Mekong-elven. Deretter tar vi flyet videre til Siem Reap i Kambodsja, der vi besøker et av verdens underverk – Angkor Wat-tempelet. Siste stopp er Phnom Penh. En uforglemmelig reise!

Bli med på en uforglemmelig tur i det gamle Indokina! Turen begynner med en nydelig dagscruise i Ha Long-bukten. Videre til en av Asias vakreste byer, Hanoi. Vi lar oss fascinere av den grønne hovedstaden med sine myldrende håndverksgater i sentrum. Derfra flyr vi videre til Siem Reap i Kambodsja hvor vi finner et av høydepunktene på turen, Angkor Wat- tempelet. I Phnom Penh får vi en bedre kjennskap til landets historie før vi returnerer til Vietnam. Vi avslutter vår reise i Ho Chi Minh City, tidligere Saigon. Dagsutflukter til Cu Chi- tunnelene og Mekong-deltaet er inkludert i programmet.

Nord Vietnam, Laos og Kambodsja

Asia

www.sabra.no/tur13 - www.sabra.no/tur14

Reiseleder: Lisa Lohne Pris eks. flyskatter:

ca. kr 22.850,-

Vietnam og Kambodsja

Reiseleder: Juliette Yu // Lisa Lohne

Pris eks. flyskatter:

ca. kr 22.450,-


TUR

15

TUR

www.sabra.no/tur15

16

www.sabra.no/tur16

10.3 – 24.3. 2012

31.10 - 16.11.2012

Denne turen gir deg opplevelse av en del av India hvor mange tradisjoner og kulturer ikke er forandret. Farger, lukter og liv. Vi får se hvordan mennesker lever i pakt med tradisjonene. Menneskene vi møter er smilende og vennlige, og vi føler oss velkommen. Vi opplever Delhi, Udaipur, Luni, Jodhpur, Jaipur, Agra med Taj Mahal, og vi skal på tigersafari. Vi bor i gamle palasser eller gode hotell, og rundturen foregår i komfortabel buss med klimaanlegg. Vi har god, lokal guide med på hele turen.

Tamil Nadu sør for Madras er en verden med svimlende hinduiske tempeltårn over irrgrønne rismarker, solvarme strender og den gamle norskdanske koloni Tranqebar. I fjellene er det parker med ville elefanter og annet eksotisk dyreliv. Et døgn med husbåt på Keralas bakevjer vil ingen glemme. Maharajaenes Mysore, kaffeplantasjer og borgjemte bygder. Og et par dager på stranden i Goa.

India - opplev Rajasthan

Et ukjent India: Tamil Nadu og Kerala

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 29.900,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 35.800,-


www.sabra.no/tur17

TUR

17

14.4 - 28.4.2012

Taiwan og Hong Kong

Oppdag Taiwans naturlige skjønnhet og møt havnebyen Hong Kong i Kina. Nasjonalmuseet i hovedstaden Taipei huser noen av Kinas fremste kunstskatter. Langs østkysten på Taiwan drønner Stillehavet mot steile klippevegger. Her finner vi den imponerende Taroko-kløften i marmorstein. Dessuten varme kilder og bambusskog. I byen Hong Kong, den tidligere brittiske koloni, klatrer høyhusene over bratte fjellvegger. En rundreise utover det vanlige, helt fantastisk!

Reiseleder: Martin Yu. www.sabra.no/tur18 www.sabra.no/tur19

TUR

18&19

Pris eks. flyskatter ca. kr 27.450,-

1.4 - 10.4.2012 // 18.5 - 27.5.2012

Beijing

Beijing, hovedstaden i midtens rike, er en kulturell skattkiste! Med keiserlige minnesmerker som Den forbudte by, Sommerpalasset og Den kinesiske mur. Dessuten Den himmelske freds plass og Beijing OL 2008-området med idrettsanleggene Fugleredet og Vannkuben. Vi får tid til shopping på Silkemarkedet, kjent utenfor landets grenser. Tur med sykkeldrosje og familiebesøk i Hutong-området hvor vi opplever en svunnen tid. På kveldene gis forestillinger med kinesisk akrobatikk og kung fu.

Tur 1: Reiseleder: Birger Opsahl Tur 2: Reiseleder: Gunnar Skjævestad

www.sabra.no/tur20

TUR

20

Pris eks. flyskatter ca. kr 10.450,Pris eks. flyskatter ca. kr 11.250,-

25.6 - 7.7.2012

Kina - Midtens rike

Rundreisen fra nord til sør i Kina gjør inntrykk! Keiserlige minnesmerker som Den forbudte by, Den kinesiske mur og Sommerpalasset i Beijing. Videre til Xian for å la oss bli imponert av terrakottahæren til keiser Qin Shi Huangdi. Derfra til den pittoreske kanalbyen Suzhou kjent for landets fremste silke og vakreste hager. Mot reisens slutt lar vi oss bli henført av verdensmetropolen Shanghai. En oppdagelsesferd i keisernes rike!

Reiseleder: Gunnar Birkeland.

Pris eks. flyskatter ca. kr 16.950,-


28.6 - 12.7.2012

Tibet og Kina Himmelens tak og pandaens rike

TUR

21

www.sabra.no/tur21

En eventyrlig reise! Det strålende vinterpalasset til Dalai Lhama, Potalapalasset, troner høyt over Lhasa. Jokhang-tempelet, Tibets helligste, er pilegrimenes fremste valfartssted. Dessuten Sera-klostret, Barkor-gaten, busstur til Tsedang, innsjøen Yamdrok og Tashilunpo-tempelet. Togreise på verdens høyest beliggende togstrekning. I Chengdu, pandaens hjemsted, lærer vi mer om Kinas forunderlige «maskott». Båtreise langs elven til Den store Buddha i Leshan. Avslutningsvis tar vi for oss verdensmetropolen Shanghai.

Reiseleder: Juliette Yu

Pris eks. flyskatter ca. kr 23.750,-

20.9 - 4.10.2012

Kina - Natur og Kultur

Rundreisen fra nord til sør i Kina gjør inntrykk! Keiserlige minnesmerker som Den forbudte by, Den kinesiske mur og Sommerpalasset i Beijing. Videre til Xian for å la oss imponeres av terrakottahæren til keiser Qin Shi Huangdi. Usedvanlig vakker natur i Guilin. Med båt reiser vi langs Li-elven omkranset av sukkertoppsfjell til Yangshou. Vi finner roen i byen Longshen mellom flotte risterrasser. Reisen avsluttes i verdensmetropolen Shanghai!

Reiseleder: Juliette Yu

Pris eks. flyskatter ca. kr 22.750,-

TUR

22

www.sabra.no/tur22


www.sabra.no/tur23

TUR

23

2.9 - 19.9.2012

To ganger Korea, nord og sør

På den lille koreanske halvøy, et areal som to tredeler av Norge, to stater med vidt forskjellige samfunnssystemer: Den gåtefulle folkerepublikken i nord, med Kim Il Sung og Kim Jong Il som nasjonens fedre. Så lukket, men vi har funnet en liten åpning – og opplever deres nasjonaldag, med dans og forestillinger. Til sammenligning – vidåpne, ekspansive Sør-Korea. To verdener, men de har så mye felles. Vi skal besøke begge land, med god tid til å se selv og sammenligne og prøve å forstå. Og får glimt av ukjente deler av Kina som en liten bonus.

Reiseleder: Gunnar Skjolden. www.sabra.no/tur24

TUR

24

Pris inkl. flyskatter ca. kr 39.500,-

30.1 - 14.2.2012 (Utsolgt) // 30.1 - 14.2.2013

Burma/Myanmar

- Se kveldssolen tenne liv i diamantene i spiret på den 2500 år gamle forgylte Swedagon- pagoden. Opplev Bagan, ”byen med de fire millioner pagoder”, og Mandalays kongelige historie, opplev kampen mot tidevannet på vannveiene rundt Rangoon, nyt vårblomstringen og stillheten på Inle-sjøen. Vær med på et to dagers elvecruise på Irrawadi-elven, på et historisk skip med blankpusset messing og nyoljet teakplank. «Det gode liv» i et land fylt av smerte, nostalgi og skjønnhet, der Buddhas lære holder livet oppe.

Reiseleder: Gunnar Skjolden

www.sabra.no/tur25

TUR

25

Pris inkl. flyskatt ca. kr 37.700,-

29.3 - 14.4.2012

Bhutan og Sikkim, det siste shangri-la

Vårblomstring og rohdodendronskoger. Tempelfest i Paro – årets begivenhet i fjellene. Lilleputtoget gjennom teplantasjer i Darjeeling, alle skogens orkideer i Sikkim. Det er ikke for ingenting at fjellfolkene i Sikkim kaller landet sitt Paradis… «Et kollektivt gisp fra titusener av struper da teppet ble foldet ut på veggen[...] Munkene blåste i sine lange “teleskop”-basuner og slo på trommer og cymbaler, og langsomt, langsomt la solen et lysskjær over dalen og sensasjonelle tempeldanser fylte dagen».

Reiseleder: Gunnar Skjolden

Pris inkl. flyskatter ca. kr 35.900,-


16.11 - 4.12.2012

Langs Mekong gjennom fire land

TUR

26

www.sabra.no/tur26

Vi følger i ro og mak den mektige Mekong, selve livsåren i Indokina, gjennom vakre og eksotiske land: Nord-Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam. Vi besøker Krukkesletta og har god tid i Luang Prabang i Laos, utforsker tempelområdet Angkor Wat i Kambodsja, skjult og overgrodd av jungel i århundreder, og avslutter med det dynamiske Vietnam, med fine båtturer og en natt på godt hotell i Mekong-deltaet. Noe av det beste av Sørøst-Asia!

Reiseleder:Gunnar Skjolden.

Pris inkl. flyskatter ca. kr 38.900,-

2.8 - 17.8.2012

TUR

De dype skogene på Borneo

27

www.sabra.no/tur27

Til topps på Sørøst-Asias høyeste fjell, 4101 moh. Til bunns i Clearwater Cave, stor nok til å romme 40 jumbo-jets. Kjøttetende planter og orangutanger… Borneo – navnet maner fram forestillinger om gjengrodd jungel og ville hodejegere med spyd og blåserør. Villmark, ville dyr – og moderne tiders ødeleggelser av naturresurser. Mye er sant, sannheten er mangfoldig når vi vet at Borneo er verdens tredje største øy, rett under ekvator. Vi holder oss i Brunei og Malaysia, og til tross for moderne tider er det fremdeles nok villmark tilbake til at vi skal få søle på bena, og møte mange av jungelens beboere, både mennesker og dyr.

Reiseleder: Gunnar Skjolden

Pris inkl. flyskatt ca. kr 28.900,-

15.7 - 1.8.2012

Indonesia Indah -Med vandretur på Sulawesi

Kulturelle høydepunkter som Midt-Javas sultanpalasser og templer, torajaenes byggeskikk og graver på Sulawesi, Balis magiske skjønnhet, sterke tradisjoner og jordnære hverdagsliv. Bakveier på Java, omveier på Sulawesi, smågrender på Bali. Tre dager til fots i høylandet på Sulawesi, hyggelig nærkontakt med en meget fremmed del av verden.

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter ca. kr 29.800,-

TUR

28

www.sabra.no/tur28


TUR

TUR

www.sabra.no/tur29

29

www.sabra.no/tur30

30

29.4 - 14.5.2012

11.10 - 29.10.2012

Kulturer med eldgamle røtter

En del av Silkeveien

Storslagne landskaper i det sørlige Kaukasus idet snøsmeltingen slipper taket og våren er vakker. En utrolig blomsterprakt! Nærkontakt med bibelhistoriens Ararat og en av kristenhetens eldste kirker, der sangen ligner den som lød i tempelet i Jerusalem. Flammende landskaper ved Baku, Georgias vingårder og fine kjøkken, et ukjent hjørne av Europa. « – Den som engang har drukket av floden Kur, vil alltid længes tilbake til Kaukasien». Knut Hamsun

Silkeveien, karavanetrafikken fra Kina til Europa, hadde mange traseer. En av de viktigste endte i Konstantinopel, ”det annet Rom”. Byen er et eventyr. Vi flyr til Gaziantep, og følger eldgamle veiløp gjennom historiske byer og vakre landskaper til Van-sjøen, følger foten av Araratfjellene over grensen til Iran og til Tabriz, og fram til storbyen Teheran. Fly til Shiraz, poeters hjemby, med sanger om roser og nattergaler – og storslagne ruiner av Persepolis. Til sist vakre og interessante Isfahan, der vårt hotell, Abassi, er en attraksjon i seg selv.

Azerbaijan, Georgia og Armenia

Fra Istanbul Isfahan, Øst-Tyrkia og Iran

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 24.400,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 28.900,-


TUR

TUR

www.sabra.no/tur31

31

21.2.2012 - 1.3.2012

13.3 - 28.3.2012

Arabia Felix, det lykkelige Arabia

Når mandeltrærne blomstrer

Cruise med arabisk dhow i «fjordene» på Musandamhalvøya ved Hormuz-stredet, vandringer i de superfrodige wadiene, kløfter der elveløp gir vann og liv til en overraskende og overveldende vegetasjon, ørkenturer med moro i sanddyner, fjellbyer som ørnereder og ørkenfestninger fra en helt annen tid, og overnattinger i teltleire i oaser som står i skarp kontrast til ørkenlandskapene omkring. Ut- og hjemreise via Dubai, så det blir litt tid til shopping også…

Vi skal gå ned fra vår egen tid, gjennom en sjakt i Tel Megiddo, gjennom lag av 20 kulturer, til kilden som ble stensatt under en konge på 800-tallet f. Kr. Vi skal lese Jesu bergpreken på stedet der de klassiske ord ble talt. Vi skal vandre over valmueenger der Salaheddin slo korsfarerne i det avgjørende slaget om makten i Midtøsten. Vi skal oppdage jødisk mystikk i Safed, høre om det ultimate offer på Massada, bade i Jordans kilder ved Banjas, flyte i Dødehavet. Vi skal tilbringe døgn med israelere i en kibbutz ved Genesaretsjøen, og høre palestinernes syn på saken i basarene i Nablus. Vi skal se delfinene i Eilat. En unik reise i Israel!

Oman og Dubai

Midtøsten

www.sabra.no/tur32

32

Israel - der tre kontinenter møtes

Reiseleder: Gunnar Skjolden Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 31.000,-

Reiseleder: Gunnar Skjolden

Pris inkl. flyskatter:

ca. kr 21.900,-


TUR

33

TUR

www.sabra.no/tur33

18.2 - 4.3.2012

13.10 – 23.10.2012

Zambia, Botswana og Sør Afrika

Kairo, Alexandria, cruise på Nilsen fra Luxor til Aswan

Vi opplever de mektige Victoriafallene, og stillheten på Zambesielven, spennende safari i Chobe Nasjonalpark i Botswana, som er kjent for sine store flokker av bl.a. elefanter. Her blir det safari både fra åpen bil i parken og fra åpen båt på elven. Vi avslutter turen i Cape Town og får med oss alle severdigheter, før vi har to rolige dager i vindistriktet, hvor vi under høye fjell besøker vingårder og nyter deilige måltider. En tur for store opplevelser, og deilig comfort.

Historiens vugge – på denne turen reiser vi så langt tilbake i tid at det er vanskelig å forstå. Men monumentene står der. Pyramidene i Giza, Citadellet i Kairo, Alexandria med dens vakre beliggenhet, rike historie og det nye biblioteket. For ikke å snakke om Luxor med Karnak-tempelet og Luxor-tempelet, samt vestbredden med Kongenes dal. Og Aswan med det vakre Philae-tempelet. Da har vi alt seilt på Nilen i komfortabel 5* cruisebåt, og vi har sett det vakre landskapet og fulgt livet langs elvebredden. I sum gir denne turen kunnskap, innsikt, store opplevelser og noen gode, avslappende dager.

Highlights I sørlige Afrika

AFRIKA

www.sabra.no/tur34

34

Egypt

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 33.500,-

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 17.000,-


TUR

35&36

www.sabra.no/tur35 www.sabra.no/tur36

TUR

37

www.sabra.no/tur37

6.11 - 20.11 2011 // 4.11 - 18.11 2012

3.11 - 18.11.2012

Landet du aldri vil glemme

Keiserdømmet som aldri ble europeisk koloni

Bli med Sør-Afrikakjenneren Leif Eriksen på rundreise i landet som har alt, ikke minst kontraster. Travle storbyer – stillhet i fjellene, Fasjonable villastrøk – landsbyens enkle hytter. Vi opplever fjell og hav, mennesker og dyr. På safari ser vi etter løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn. Vi starter i Johannesburg med Soweto, Pretoria, Panoramaruten, Krügerparken, Swaziland, Zululand, Det Indiske Hav, Drakensbergfjellene, Durban og flyr til Cape Town med Robben Island, Table Mountain, Kapp de gode håp og vindistriktene. Et minne for livet!

Vi hører ofte negative nyheter fra Etiopia, og mange tror at en reise hit er en vandring i fattigdom og elendighet. Det er det definitivt ikke! Vi har hatt flere grupper til Etiopia, og alle kommer begeistret tilbake! Landet trenger sårt valuta, og har severdigheter i verdensklasse. Etiopierne selv fortviler over sviktende turistinntekter. Et besøk til Etiopia er direkte bistand, og en vandring i minnesmerker fra oldtiden. Vi besøker Addis Ababa og de historiske byene i nord, Bahar Dar, Gondar, Axum og Lalibela. Vi lar oss imponere av kirker hogd direkte ut av fjellet og granittobelisker som veier opptil 500 tonn! Bli med på et afrikansk eventyr!

Den Store Sør-afrikareisen

Etiopia

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 32.000,-

Reiseleder: Jon Espeland Pris eks. flyskatter:

ca. kr 19.000,-


TUR

www.sabra.no/tur38

NORD- & SØR-AMERIKA

38

21.4 - 27.4.2012

NEW YORK

Med opera og kunst Operatur til New York har nærmest blitt en klassiker. Brennpunktene på turen er de to forestillingene på The Met: «Manon» av Jules Massenet med Anna Netrebko i hovedrollen, og til «La Traviata» av G. Verdi med Natalia Dessey, Matthew Polenzani og Dmitri Hvorstovsky i hovedrollene. Vi bor sentralt på Manhattan med gangavstand til de store severdighetene der. Dessuten en felles sightseeing og noen få, men hyggelige og velsmakende felles måltider. Det blir også tid til å utforske verdens-metropolen på egen hånd. Om dere heller ønsker å besøke museer, gallerier og/ eller andre attraksjoner i følge, organiseres dette av reiseleder underveis. Velkommen!

Reiseleder: Leif Eriksen Pris eks. flyskatter:

ca. kr 19.500,-


TUR

TUR

www.sabra.no/tur39

39

25.8 - 8.9.2012

SAN FRANCISCO - ARIZONA– LAS VEGAS

Vi begynner i San Francisco, en av verdens peneste byer. Golden Gate, Twin Peaks, China Town, Pier 39 og Fisherman’s Warf. Turen går så gjennom det fantastiske landbruksområdet San Joanquinn Valley, så til ørkenbyen Palm Springs. Fra California reiser vi til Arizona med Grand Canyon – ubeskrivelig natur! Dessuten Canyon de Chelly – navajoindianernes dal. Monument Valley, et yndet sted å spille inn cowboy- og indianerfilmer, skal også oppsøkes. Besøket i Tombstone og OK Corral med Crystal Palace Saloon gjør også inntrykk. Et tilbakeblikk til den kalde krigens dager blir det også. Vi får lære om langtrekkende Minuteman-raketter og se rakettsiloene. Vi avslutter med henrivende Las Vegas. Velkommen med!

Reiseleder: Øystein Ramberg og Karl Eik

Pris eks. flyskatter:

www.sabra.no/tur40

40

ca. kr 23.000,-

24.6 - 6.7.2012

MIDTVESTEN og MANITOBA i CANADA

I samarbeid med Fatland slakterier

Det norske Amerika i kombinasjon med cowboy- og indianerkultur. Dessuten besøk til gårdbrukere som også er etterkommere av norske innvandrere. Av høydepunkter nevnes Crazy Horse, Mt Rushmore, Black Hills og Medora. I Medora får vi westernshow med grilling på prærien og hesteridning i The Badlands. Kanskje blir det også en revolverduell i Deadwood? Ellers går turen til Fort Lincoln og en av de gamle leirplassene til mandanindianerne. Så til Nord Dakota; Knife River og Devils Lake. Så over grensen til Canada og besøker brødrene Kristianslund som driver 3800 hektar på den kanadiske prærien. Avslutningsvis: Tvillingbyene Minneapolis og St Pauls, der vi blant annet tillater oss litt shopping i verdens nest største mall – Mall of America.

Reiseleder: Øystein Ramberg

Pris eks. flyskatter:

ca. kr 23.000,-


www.sabra.no/tur41

TUR

41

29.3 - 8.4.2012

Peru i Påsken

Peru er uten tvil Sør-Amerikas mest interessante reisemål. Å besøke Peru i påsken er en særlig fargerik opplevelse. Da blomstrer katolske og indianske tradisjoner side om side. I hjertet av Andesfjellene besøker vi inkaenes hovedstad Cusco og mystiske Machu Picchu. Vi besøker flytende sivøyer på Titicacasjøen og det særpregede samfunnet på øya Taquile. I Peru lever indianerne sitt tradisjonelle og fargerike liv slik de har gjort i århundrer.

Reiseleder: Arild Espegren www.sabra.no/tur42

TUR

42

27.6 - 9.7.2012

Peru i sommerferien

I 2011 er det 100 år siden vitenskapsmannen Hiram Bingham oppdaget Machu Picchu. Det ble en verdenssensasjon da han fant «inkafolkets tapte by». I tre generasjoner har Machu Picchu vært en myte og et soria moria. Takket være moderne turisme i vår tid, har tusenvis fått mulighet til å oppfylle sin drøm om å besøke dette vakre og nærmest uvirkelige monumentet mellom dype daler og høye tinder dypt inne i Andesfjellene. Vi overnatter ved foten av Machu Picchu og får god tid på stedet. I tillegg har vi selvsagt lagt inn de andre store severdighetene i Peru, inklusive regnskogen i Amazonas.

Reiseleder: Arild Espegren

www.sabra.no/tur43

TUR

43

Pris eks. flyskatter ca. kr 22.890,-

Pris eks. flyskatt ca. kr 26.990,-

10.11 - 25.11.2012

November - forsommer i Peru

Når det går mot vinter i Norge er det forsommer i Peru. For 18. året på rad arrangerer vi tur til Peru i november, de siste årene med ventelister. Med kulde og vintermørke bak oss, stiger vi opp i Andesfjellene til Solens rike. Her hersket det mektige Inkariket fram til spanjolene invaderte dem i 1532. Cuzco var hovedstad og Machu Picchu en av deres viktige byer! Et besøk på Machu Picchu er bokstavelig talt som å vandre like inn i eventyret! Vi besøker også Titicacasjøen med flytende sivøyer, storbyen Arequipa, og øygruppen Ballestas med sjøløver, pingviner og millioner av sjøfugl! Mulighet for ekstra dager i Amazonas-jungelen.

Reiseleder: Arild Espegren

Pris eks. flyskatter ca. kr 26.000,-


26.1 - 7.2.2012

Cuba på langs, Havana, Santiago, Varadero

TUR

44

www.sabra.no/tur44

Cuba er revolusjon, sigarer, veteranbiler, folkeliv, musikk og vakre strender. To unge menn, Fidél Castro (32) og Che Guevara (30) skrev verdenshistorie da de tok makten på Cuba 1. januar 1959. Siden har den lille kommuniststaten irritert storebror USA i nord, bare 170 km borte… og vakt begeistring og entusiasme hos andre. Bli med på en reise tilbake til 50-tallet; – gamle amerikanske biler, eksklusive sigarer, gatemusikanter, enorme sukkermarker og innbydende strender… Du er herved invitert til en eksotisk reise!

Reiseleder: Jon Espeland

Pris eks. flyskatter ca. kr 21.690,-

3.11 - 14.11.2012

Cuba med Havana og Varadero

Cuba er kjent for sitt velfungerende skole- og helsevesen, og mange har sett på Cuba som et land med rettferdig fordeling av godene, – en idyll midt i det karibiske hav. Men da kommunismen i Sovjet-Unionen falt sammen i 1989, mistet Cuba sine handelspartnere og gikk inn i en dyp økonomisk krise og mange cubanere lever i dag under fattigdomsgrensen. Dette preger også opplevelsen av dagens Cuba. På den ene siden opplever vi det vakre, det eksotiske og særegne, på den andre siden en befolkning i daglig strev for å få endene til å møtes! Men midt i dette ønsker Cuba oss velkommen til gammel kultur, feiende musikk, vakker natur, godt klima, innbydende strender…!

Reiseleder: Trygve Torgersen

www.sabra.no/tur45

Pris eks. flyskatt ca. kr 16.600,-

24.11 - 8.12.2012

TUR

Chile og Påskeøya

Klemt mellom Stillehavet og Andesfjellene strekker Chile seg 4300 km fra nord til sør. Og med 180 km i gjennomsnittlig bredde, kan vi virkelig snakke om langt og smalt! I nord med verdens tørreste ørken og i sør evige isbreer i vill natur! Midt i mellom troner hovedstaden Santiago i bølgende landskaper med innbydende vindistrikter. Og 4000 km ut i Stillehavet duver eventyrøya Rapa Nui, som vi kaller Påskeøya etter «oppdagelsen» 1. påskedag 1722. Fra det lille tettstedet Hanga Roa forvalter urbefolkningen de hemmelighetsfulle moai-statuene, steinansiktene som skuer innover øysamfunnet og knytter bånd til en stolt fortid!

Reiseleder: Jon Espeland

TUR

45

Pris eks. flyskatter ca. kr 35.900,-

46

www.sabra.no/tur46


Kunnskapsreise er et nytt konsept i Sabra-familien. Primus motor, Lidvar Nygjerde, har gjennom flere år arrangert kunnskaps- og kulturorienterte reiser. Konseptet baserer seg på reiser hvor undervisning og kunnskapsopplegg er en del av programmet. Denne kombinasjonen gir gjestene et svært godt utbytte av reisene, der vi virkelig får komme på innsiden av reisemålene. Stikkordene er reiseglede, kunnskap og dybdeopplevelser! Til alle turene er det utarbeidet kompendium. Lidvar Nygjerde er reiseleder og pedagog på alle turene. TUR

47

TUR

TUR

48

49

22.4 – 3.5.2012

26.5 – 3.6.2012

12.6 – 19.6.2012

Få tema engasjerer mer enn Midtøsten. I massemedia blir det brukt sterke ord for og i mot Israel. Men dette er ikke noe nytt. Det mektige Romerriket hadde et annerledes forhold til denne provinsen enn andre. Først ga de jødene privilegier, men snudde om og satte sitt mektige krigsmaskineri inn for å bringe dem til taushet. Historikerne er forundret over dette. De fleste av oss kjenner bibelske personer og hendinger. Vi har hørt og sett i fjernsynet om kriger og konflikter mellom israelere og palestinere. Noe helt annet er det å stå der. Da blir vi rykket inn i hendelsene. Vi vil møte begge parter, ansikt til ansikt, høre dem fortelle.

Hellas er vuggen for vestlig kultur. Sokrates og Platon la grunnlaget for tenkning og vitenskap som har preget vår kultur gjennom generasjoner. Organisert idrett og olympiske leker ble født hos grekerne. Mange har besøkt Hellas, men de fleste mest på overflaten. I dag er de mest kjent for alt for gode pensjonsordninger og en økonomi i krise. På denne reisen dukker vi ned i historien, og gjenskaper magien fra oldtiden. Bli med til Aten, Korint, Nafplion, Mykene, Epidauros, Olympia og øyene Hydra og Spetses.

Dette er en tur til kildene for den greske og kristne kulturen. Hvem har ikke hørt om Pytagoras og hans berømte setning? Samos er hans hjemsted. Eller om Johannes Åpenbaring? Han fikk sin åpenbaring på Patmos. Vi besøker Johannesgrotta og Chora by med Johannesklosteret. Vi deler oppholdet mellom de to vakre øyene Samos og Patmos. Det blir tid til både hvile, sol & bad og besøk til historiske minnesmerker. En av dagene inviterer vi på til tur til Efesus. Kunnskapsrike lokale guider er med. På skandinavisk språk tar de oss tilbake til oldtida. Her er mye å se og oppleve!

Israel

Klassiske hellas

Pris eks. flyskatter ca. kr 12.000,-

Samos og patmos

Pris eks. flyskatter ca. kr 10.000,-

Pris eks. flyskatter ca. kr 16.500,www.kunnskapsreise.no


TUR

50

TUR

TUR

52&53

51

6.10 – 14.10.2012

3.11 – 12.11.2012

8.9 – 15.9.2012 // 23.11 - 2.12.2012

Å være en drøy uke i Roma er en enestående opplevelse av kultur, historie og folkeliv. Uansett hvor vi snur og vender oss, kommer vi bort i historiske minnesmerker, kjente kunstverk og fantastiske byggverk. Dette er en by vi aldri blir ferdig med. Vi har prioritert å bo i sentrum av byen med kort gåavstand til de viktigste severdighetene. Og vi har knyttet til oss Kirsten Jakobsen, opprinnelig fra Molde, men som har bodd i Roma i 44 år. Med sin store kunnskap og pedagogiske evne, er hun et funn. Vi får med oss alle de store severdighetene i Roma, samt Vesuv og Pompei.

Egypt klinger av gammel høykultur i århundrer før vår nordiske verden ble satt på kartet. De gamle faraoene omgav seg med en rikdom og luksus de færreste kan fatte, og rådde over skarer av arbeidskraft som har reist noen av verdens viktigste og vakreste byggverk. Vi besøker Kairo, Giza og Alexandria. Elva Nilen er selve livsnerven i Egypt. Som en hovedpulsåre renner den fra sør mot nord og gir vann og liv til et område som ellers er preget av sand, støv og ørken. Med cruise i deluxe-klassen seiler vi i faraoenes kjølvann og får oppleve deres storslåtte verden fra Luxor til Aswan.

Vi inviterer til to cruise i det indre Middelhav med MS Divina. Båten sjøsettes i mai 2012 som det aller nyeste i MSC-flåten. Når vi legger ut på sjøreise, er det selvsagt for å hvile og ha ferie. Men vi tror at avkopling kan berikes av tilkopling. Hver kveld mellom middag og programkvelden i teateret samles vi derfor til sosialt samvær og undervisning på øvre dekk.

Pris eks. flyskatter ca. kr 16.500,-

Pris eks. flyskatter ca. kr 17.000,-

Roma

Egypt

www.kunnskapsreise.no

Middelhavscruise

TUR 1 - Venezia, Bari, Katakolon/Olympia, Izmir, Istanbul, Dubrovnik og Venezia.

Pris eks. flyskatter ca. kr 13.000,-

TUR 2 - Venezia, Bari, Alexandria, Ashdod, Piraeus og Venezia.

Pris eks. flyskatter ca. kr 16.500,-


Sabra Tours ble etablert i 1993. Vi arrangerer gruppe- og spesialreiser til alle verdensdeler. Vår fremste styrke består i at vi har meget erfarne salgs- og produksjonsansvarlige, som kjenner reisemålene svært godt og har spisskompetanse på sine fagområder. Dessuten har vi et solid nettverk av samarbeidspartnere ute i den store verden. Vi har også et nært og godt samarbeid med alle de store flyselskapene, noe som gir de beste muligheter til å finne gode løsninger til fornuftige priser. Sabra Tours tilbyr turer på disse områdene:

Våre turprogram skreddersys i nært samarbeid med hver enkelt gruppe. Programmene omfatter reise, opphold, omvisninger, ekskursjoner og kulturelt program. Dessuten legger vi stor vekt på å sette opp gode konserter for alle våre reisende. Sabra Musikkreiser er offisiell samarbeidspartner med Norges Korforbund.

Sabra Musikkreiser Sabra Musikkreiser arrangerer turer for kor, korps, storband og dansegrupper. I løpet av de siste 20 årene har vi hatt mer enn 2500 utøvende musikkgrupper på tur rundt om i verden. Våre reisemål er i hovedsak i Europa og USA, men vi har også grupper til SørAmerika, Sør-Afrika, Midt-Østen og Asia.

For privatpersoner og bedrifter tilbyr vi fotballreiser til England, Spania og Italia.

Sabra Sport & Event Sabra Sport & Event har en rekke turer og arrangementer for privatpersoner, toppklubber, breddeklubber og bedrifter.

Som offisiell leverandør til Norges Fotballforbund arrangerer vi også turer til alle landslagets bortekamper. Til alle hjemmekamper formidler vi også billetter og arrangerer prematch parties.

I samarbeid med Norges Håndball Forbund skreddersyr vi turer for partnere og andre håndballentusiaster til alle de store mesterskapene. Sabra Sport & Event er også turoperatør for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball i forbindelse med norske toppklubbers årlige treningsopphold på La Manga. Vi har også andre håndplukkete destinasjoner og anlegg som gir muligheter for gode og utviklende treningsopphold innenfor fotball, håndball og svømming. Sabra Kulturreiser Sabra Kulturreiser arrangerer begivenhetsrike rundreiser skreddersydd av våre svært erfarne og bereiste produsenter, som for øvrig selv stiller som reiseledere på de fleste turene. Sammen med håndplukkede lokale guider tilbyr de våre gjester turer til en verden full av steder å oppleve, mennesker å møte, historier å høre, lyder, dufter og smaksopplevelser.


En del av våre kulturreiser har spesiell oppmerksomhet rettet mot kunst og kultur, turer til musikalske festspill i inn- og utland og besøk på berømte operascener verden rundt. Mange andre går til land og steder som ikke så mange andre tilbyr, ofte til steder utenfor masseturismens oppgåtte stier. Skreddersøm Sabra Tours kan i tillegg tilby skreddersydde produkter innenfor følgende områder: • Landbruks- og skogbruksturer som utvikles i samarbeid med organisasjoner og bedrifter med faglig fordypning i form av ekskursjoner og samlinger •

Ledere og lærere innenfor utdanningssektoren – både reisefaglig og skolefaglig program utvikles i nært samarbeid med den reisende

Arrangement og turer for bedrifter og organisasjoner som trenger det lille ekstra.

Sabra Fokusreiser AS Sabra Tours eier også drøyt 90 % av Sabra Fokusreiser AS. I dette selskapet arrangeres det en rekke temareiser i kristen regi. Blant annet har vi et bredt utvalg av temareiser til Israel – både med charter- og rutefly. I tillegg arrangerer vi temareiser til Hellas, Tyrkia, Italia, Malta og USA. Les mer på www.fokusreiser.no

Smakebit fra 2013

Galapagos og Ecuador 16. februar - 3. mars 2013 Et eventyr i Stillehavet og Inkarikets siste skanse! Dyrelivet på Galapagos-øyene og Ecuador, et vakkert land med majestetiske vulkaner, setter en vakker ramme rundt store opplevelser! Reiseleder Jon Espeland Pris eks. flyskatter ca. kr 32.000,-


Vi tar forbehold om trykkfeil, samt endringer i pris, program og valuta.

24 14 94 00 www.sabra.no post@sabratours.no

Sabra Tours AS

|

Pb. 8897 Youngstorget

|

0028 OSLO


Ønsker du mer informasjon om noen av disse turene? Fyll ut og send skjemaet. Husk frimerke!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

avreiseDato

21.12.2011 21.12.2012 21.6.2012 30.8.2012 30.9.2012 3.6.2012 19.8.2012 21.4.2012 26.4.2012 13.9.2012 26.6.2012

12

1.2.2012

13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

26.3.2012 1.7.2012 10.3.2012 31.10.2012 14.4.2012 1.4.2012 18.5.2012 25.6.2012 28.6.2012 20.9. 2012 2.9.2012 30.1.2012 29.3.2012

Reise

Jul i Roma Jul i Roma Verona Verona Roma Elvecruise Russland Elvecruise Portugal Istanbul Floriaden, Holland Floriaden, Holland Vest-Grønland Nord Vietnam, Laos.. Vietnam Kambodsja Vietnam Kambodsja India - Rajasthan Et ukjent India Taiwan - Hong Kong Beijing Beijing Kina - Midtens Rike Tibet og Kina Kina - Natur & kultur Korea Burma / Myanmar Bhutan og Sikkim

Kryss Tur av Nr

avreiseDato

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

16.11.2012 2.8.2012 15.7.2012 29.4.2012 11.10.2012 21.2.2012 13.3.2012 18.2.2012 13.10.2012 6.11.2011 4.11.2012 3.11.2012 21.4.2012 25.8.2012

o o o o o o o o o o o o o o

Reise

Langs Mekong Borneo Indonesia Indah Azerbaijan, Georgia... Istanbul - Iran Oman og Dubai Israel Sørlige Afrika Egypt Sør-Afrikareisen Sør-Afrikareisen Etiopia New York USA-San Francisco..

Kryss Tur av Nr

avreiseDato

40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

24.6.2012 29.3.2012 27.6.2012 10.11.2012 26.1.2012 3.11.2012 24.11.2012 22.4.2012 26.5.2012 12.6.2012 6.10.2012 3.11.2012 8.9.2012 23.11.2012

o o o o o o o o o o o o o o

Reise

Midtvesten... Peru i påsken Peru i sommerferien November i Peru Cuba på langs Cuba m. Havana... Chile og Påskeøya Israel Klassiske Hellas Samos og Patmos Roma Egypt Middelhavscruise I Middelhavscruise II

Ja, Takk! (sett kryss) Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Sabra Kulturreiser på e-post. Navn Adresse Postnummer

Poststed

Tlf

Mailadresse

Riv av

Kryss Tur av Nr


Sabra Tours AS Pb. 8897 Youngstorget 0028 OSLO

Hvor går turen 2012  

Årets brosjyre fra Sabra Kulturreiser