Page 1

ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS GENER-FEBRER-MARÇ


Il·lustració de la portada: Míriam Rosique, Escola d’Art Illa Il·lustració de la portada: ???, Escola d’Art Illa


Durant tot l’any les biblioteques de Sabadell ofereixen la possibilitat de gaudir gratuïtament d’un bon nombre d’activitats infantils i familiars que, bàsicament, es poden classificar en sis tipus de propostes:

PETITS, PETITS

Activitat de curta durada (30-40 minuts), per a famílies amb infants de 0 a 3 anys, orientades a familiaritzar els nadons amb els sons i les paraules i a donar recursos als pares per aprendre a conduir i potenciar aquestes primeres experiències.

L’HORA DEL CONTE

Activitat de 45 minuts, per a famílies amb infants de més de 4 anys, basada en la narració de contes, sovint amb objectes, música o titelles, que té l’objectiu de fomentar la lectura entre els més petits.

ANIMACIÓ LECTORA

Activitat per a nens i nenes de més de 4 anys que convida a experimentar al voltant de la lectura i la il·lustració i a descobrir autors i obres de la literatura universal.

3


TALLER INFANTIL

Activitat que es pot adreçar a diverses franges d’edat i que proposa la divulgació de diverses àrees de coneixement mitjançant l’experimentació, la creativitat o l’adquisició d’habilitats.

CLUB DE LECTURA INFANTIL I JUVENIL

Tertúlia presencial i també virtual, per a nois i noies entre 7 i 15 anys (segons el club) al voltant d’algun llibre proposat pel coordinador/a del club.

ESPAI BEBETECA

Espai adaptat a les necessitats dels nadons, amb materials especialment seleccionats per apropar els més petits als contes i la literatura. Totes aquestes activitats tenen les places limitades i, en algunes ocasions, requereixen la inscripció prèvia a la biblioteca. Per al bon funcionament d’aquest programa es demana que les famílies respectin al màxim possible les edats recomanades que figuren encerclades al costat de cada activitat.

4


SUMARI Biblioteca de Can Puiggener

6

Biblioteca de la Serra

7

Biblioteca de Ponent

8

Biblioteca del Nord

9

Biblioteca del Sud

10

Biblioteca dels Safareigs

12

Biblioteca Vapor Badia

14

Calendari 17 Adreces 22

5


BIBLIOTECA DE CAN PUIGGENER Dimarts, 18 h L’hora del conte +4 QUAN HI HAVIA GEGANTS. Mon MAS Contes de l’època que dels tigres i lleons, els gegants en feien carn de canelons.

17/01

Dimarts, 18 h L’hora del conte +4 RAOGÓ, EL PETIT ORFE I ALTRES CONTES. Pau Tarruell Amb música, instruments i cançons explicarem la història d’un nen que vivia a Burkina Faso, un bonic país del mig de l’Àfrica.

14/02

Dijous, 18 h Animació lectora +7 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa?

23/02

Dimarts, 18 h L’hora del conte +4 M’AMIGUES? CONTES SOBRE L’AMISTAT Suc de contes Els protagonistes d’aquests contes descobreixen que els millors amics apareixen al lloc i al moment més inesperat.

14/03

6


BIBLIOTECA DE LA SERRA Dijous, 18 h L’hora del conte +4 LA BRUIXA ENDRAPATOT. Sherezade A la bruixa Endrapatot li agraden les bledes, les salsitxes i els núvols. S’ho menja tot. Ara s’està menjant el meu esmorzar, els meus contes i fins i tot aquest resum...

19/01

Dimecres, 18 h Animació lectora +7 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA. Eva Jiménez En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa?

08/02

Dijous, 18 h L’hora del conte +4 CONTES POSATS DE CAP PER AVALL Clara Gavaldà Una hora del conte on res és el què sembla. Amb princeses intrèpides que saben treure les castanyes del foc, amb llops ferotges que resulten ser més tendres que un tros de pa i amb un osset valent i decidit que vol assemblar-se a la Rínxols d’Or.

16/02

Dilluns, 18 h Petits, petits 1a3 EL CAU DE LES CARÍCIES. Sandra Rossi Quan els pares feien la migdiada la Lola es va sentir sola. Els pares roncaven i roncaven… i ella volia moixaines! Aleshores la Lola va tenir una idea genial: es faria el seu cau de les carícies! Cal inscripció

20/03

7


I també... Tots els dilluns i dissabtes, en horari de biblioteca ESPAI BEBETECA Per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys

BIBLIOTECA DE PONENT Dimecres, 18.30 h L’hora del conte +4 TUT-TURURUT. Miqui Giménez Contes tradicionals i d’autor amb el suport de joguines sonores, elements diversos i instruments musicals.

22/02

Dimecres, 18.30 h Petits, petits 1a3 CONTES DEL MENJAR. Ana Belén Jarillo Mitjançant contes i petits jocs psicomotrius descobrirem en família tot allò de què som capaços.

22/03

Dimecres, 18 h Animació lectora +4 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa?

29/03

8


BIBLIOTECA DEL NORD Dimarts, 18 h L’hora del conte +4 EL CIRERER Vet aquí 2.0 Un conte ple de personatges, música, ball i tots els colors de la primavera, on la participació dels nens és imprescindible.     Dimarts, 18 h L’hora del conte +4 CONTES DE LA ROSA. Rosa Fité La Rosa té un munt d’històries per a poder-vos contar, algunes són d’ella i d’altres les ha trobat en els llibres tot passejant per les biblioteques.

17/01

Dimarts, 18 h Petits, petits 1a3 RALET, RALET. Clara Gavaldà La sessió del Tigret Joan ens porta tres contes on descobrirem el tacte, arribarem a la lluna i viatjarem amb un petit dimoni.

21/02

Dimarts, 18 h Animació lectora +4 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA. Conxita Plana En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa? Cal inscripció

28/02

14/02

9


Dimarts, 18 h L’hora del conte +4 CONTES DE BRUIXES I BRUIXOTS. Gerard Garcés Espectacle de contes amb encanteris, misteris, bruixes bones i malignes i un gat negre amagat que de tant en tant treu el cap.

14/03

I també... Tots els dilluns, a les 17 h CLUB D’ESCACS. Sergi Campano A partir de 7 anys Tots els dimecres i dijous, a les 18 h TALLERS INFANTILS. Sergi Campano A partir de 7 anys Tots els dies, de 16.30 a 20 h i dissabte de 10 a 14 h ESPAI BEBETECA Per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys GEGANT

BIBLIOTECA DEL SUD Dimarts, 18 h Animació lectora +7 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa?

24/01

10


Dimecres, 18 h L’hora del conte +4 CONTES DE L’ÍNDIA. Nona Umbert Una sessió de contes que giren al voltant dels costums, els paisatges i les tradicions de l’Índia.

25/01

Dimarts, 18.30 h Contes solidaris VET AQUÍ UNA VEGADA... EXPLICA’M UN CONTE. Judit Pérez Lliga dels Drets dels Pobles

31/01

+4

Dimecres, 18 h Petits, petits 1a3 HISTÒRIES DE RATOLINS. Gerard Garcés Contes petits, amb bigotis, cua i orelles ben grosses

22/02

Del 27/02 al 31/03 Exposició itinerant EL CIRC: MÀGIA I EMOCIÓ Senyores i senyors! Nens i nenes! Comença l’espectacle a les BIMS. Trobareu pallassos, trapezistes, mags i equilibristes. Una carpa repleta de música de trompeta, històries vibrants i llibres impactants. Ssshhhht, ja entra el director: que comenci la funció! Dijous, 18h Animació lectora +7 ENCIRCLATS Ens apassiona el circ! Anem amunt i avall. De ciutat en ciutat. Carretera i manta. Allà on volem parem i comença la nostra funció. Però hem tingut un problema i necessitem que els nens i nenes del barri ens ajudin a resoldre’l. T’atreveixes?

16/03

11


Dimecres, 18 h L’hora del conte +4 EL DO DEL SI QUAN FA SOL Roger Coromines En Piulet és un rodamón que només porta una guitarra com a equipatge, però també l’acompanyen set amigues bellugadisses que li fan la vida alegre. Són les set notes del pentagrama.

22/03

I també... Dimarts i dimecres, a les 18 h CLUB DE LECTURA INFANTIL “LA PENYA DEL POPIS” Coordinat per Gisela Planas i per a joves lectors d’entre 7 i 11 anys. Tots les dies, excepte divendres, en horari de biblioteca ESPAI BEBETECA Per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys

BIBLIOTECA DELS SAFAREIGS Del 9 al 31 de gener +4 Taller autoguiat EL BESTIARI DE PERE QUART: POEMES D’ANIMALS IL·LUSTRATS PER NENS I NENES Farem un petit homenatge al gran poeta sabadellenc. A partir d’alguns dels seus poemes d’animals us convidem a fer un dibuix que penjarem a la biblioteca.

12


Dijous, 18 h Taller +5 DESCOBREIX ELS INSECTES. Sergi Romeu Un taller pràctic, guiat per un monitor, per observar, tocar i descobrir els insectes. Cal inscripció prèvia.

26/01

Dijous, 18 h L’hora del conte +4 HISTÒRIES PRINCIPESQUES. Sandra Rossi Hi havia una vegada un príncep que estava trist i una princesa que no tenia amics i també hi havia un enorme drac famolenc, un petó trapella i un cavaller maldestre...

16/02

Dijous, 18 h Animació lectora +4 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa? Cal inscripció prèvia.

09/03

Dijous, 18 h Petits, petits 1a3 RALET, RALET. Clara Gavaldà La sessió del Tigret Joan ens porta tres contes on descobrirem el tacte, on arribarem a la lluna i on viatjarem amb un petit dimoni.

16/03

13


BIBLIOTECA VAPOR BADIA Dimecres, 18 h Taller familiar +4 TALLER DE FANALETS DE REIS Veniu a la biblioteca a muntar el vostre fanalet per anar a rebre els Reis i us explicarem un conte de com van arribar per primera vegada a Sabadell els Reis d’Orient.

04/01

Del 16 de gener a l’11 de febrer Mostra CINEMA INFANTIL AMB VALOR AFEGIT Selecció de cinema infantil i familiar plural, de qualitat i de tot el món. Dissabte, 11.30 h Petits, petits 1a3 EL PUXAXES MÀGIC. Roger Corominas Del puxaxes màgic plouen colors, formes i sorolls per acabar convertint-se en una divertida atracció de circ.

21/01

Dissabte, 11.30 h Cinema +4 PETITS HEROIS. Rita & Luca Films Set relats plens de sorpreses, enginy i creativitat amb un punt comú: els seus petits herois protagonistes intenten fer front a diferents reptes vitals.

04/02

Dissabte, 11.30 h L’hora del conte +4 LA BRUIXA ENDRAPATOT. Sherezade A la bruixa Endrapatot li agraden les bledes, les salsitxes i els núvols. S’ho menja tot. Ara s’està menjant el meu esmorzar, els meus contes i fins i tot aquest resum...

18/02

14


Dissabte, 11.30 h L’hora del conte +4 CONTES CONTATS I CANTATS. Alícia Molina Una sessió de paraules, música i moviment perquè els contes estan vius quan els posem veu i s’escapen per la punta de la llengua, dels dits i, fins i tot, per la planta dels peus.

11/03

Divendres, 18 h Animació lectora +4 LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA. Marta Aloy En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba, en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle… et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa? Cal inscripció prèvia

17/03

Dissabte, 11.30 h Petits, petits 1a3 AGAFATS DE LA MÀ ENS ANEM FENT GRANS. Ana Belén Jarillo Mitjançant contes i petits jocs psicomotrius descobrirem en família tot allò de què som capaços.

25/03

I també... 13 i 27 de gener, 10 i 24 de febrer i 10 i 24 de març, a les 10.30 h COMPARTIR EN FAMÍLIA Taller d’Aida G. Quer per a pares i mares amb nadons. Cal inscripció prèvia 15


14 de gener, 11 de febrer +4 i 18 de març, a les 12 h CLUB DE LECTURA JUVENIL MARTA ALOY Un club poc convencional que combina sessions presencials, trobades amb autors i alguna sortida! 25 de gener, 22 de febrer +12 i 29 de març, a les 18 h EL DRAC ESPURNA PRESENTA... Presentació de les novetats de llibres infantils i juvenils a càrrec de la mascota de la sala infantil.

16


CALENDARI GENER 04/01 Dimecres, 18 h TALLER DE FANALETS DE REIS Biblioteca Vapor Badia Del 9 al 31 de gener POEMES D’ANIMALS IL·LUSTRATS PER NENS I NENES Biblioteca dels Safareigs Del 16 de gener a l’11 de febrer CINEMA INFANTIL AMB VALOR AFEGIT Biblioteca Vapor Badia 14/01 Dissabte, 12 h CLUB DE LECTURA JUVENIL Biblioteca Vapor Badia 17/01 Dimarts, 18 h EL CIRERER VET AQUÍ 2.0 Biblioteca del Nord

17/01 Dimarts, 18 h QUAN HI HAVIA GEGANTS Biblioteca de Can Puiggener 19/01 Dijous, 18 h LA BRUIXA ENDRAPATOT Biblioteca de la Serra 21/01 Dissabte, 11.30 h EL PUXAXES MÀGIC Biblioteca Vapor Badia 24/01 Dimarts, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca del Sud 25/01 Dimecres, 18 h EL DRAC ESPURNA PRESENTA... Biblioteca Vapor Badia 25/01 Dimecres, 18 h CONTES DE L’ÍNDIA Biblioteca del Sud

17


26/01 Dijous, 18 h DESCOBREIX ELS INSECTES Biblioteca dels Safareigs 31/01 Dimarts, 18.30 h VET AQUÍ UNA VEGADA...EXPLICA’M UN CONTE Biblioteca del Sud FEBRER 04/02 Dissabte, 11.30 h PETITS HEROIS Biblioteca Vapor Badia 08/02 Dimecres, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca de la Serra 11/02 Dissabte, 12 h CLUB DE LECTURA JUVENIL Biblioteca Vapor Badia

14/02 Dimarts, 18 h RAOGÓ, EL PETIT ORFE I ALTRES CONTES Biblioteca de Can Puiggener 14/02 Dimarts, 18 h CONTES DE LA ROSA Biblioteca del Nord 16/02 Dijous, 18 h CONTES POSATS DE CAP PER AVALL Biblioteca de la Serra 16/02 Dijous, 18 h HISTÒRIES PRINCIPESQUES Biblioteca dels Safareigs 18/02 Dissabte, 11.30 h LA BRUIXA ENDRAPATOT Biblioteca Vapor Badia 21/02 Dimarts, 18 h RALET, RALET Biblioteca del Nord

18


22/02 Dimecres, 18 h HISTÒRIES DE RATOLINS Biblioteca del Sud 22/02 Dimecres, 18 h EL DRAC ESPURNA PRESENTA... Biblioteca Vapor Badia 22/02 Dimecres, 18.30 h TUT-TURURUT Biblioteca de Ponent 23/02 Dijous, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca de Can Puiggener Del 27/02 al 31/03 EL CIRC: MÀGIA I EMOCIÓ Biblioteca del Sud 28/02 Dimarts, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca del Nord

MARÇ 09/03 Dijous, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca dels Safareigs 11/03 Dissabte, 11.30 h CONTES CONTATS I CANTATS Biblioteca Vapor Badia 14/03 Dimarts, 18 h M’AMIGUES? CONTES SOBRE L’AMISTAT Biblioteca de Can Puiggener 14/03 Dimarts, 18 h CONTES DE BRUIXES I BRUIXOTS Biblioteca del Nord 16/03 Dijous, 18h ENCIRCLATS Biblioteca del Sud 16/03 Dijous, 18 h RALET, RALET Biblioteca dels Safareigs 19


17/03 Divendres, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca Vapor Badia

29/03 Dimecres, 18 h HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA Biblioteca de Ponent

18/03 Dissabte, 12 h CLUB DE LECTURA JUVENIL Biblioteca Vapor Badia

29/03 Dimecres, 18 h EL DRAC ESPURNA PRESENTA... Biblioteca Vapor Badia

20/03 Dilluns, 18 h EL CAU DE LES CARÍCIES Biblioteca de la Serra 22/03 Dimecres, 18 h EL DO DEL SI QUAN FA SOL Biblioteca del Sud 22/03 Dimecres, 18.30 h CONTES DEL MENJAR Biblioteca de Ponent 25/03 Dissabte, 11.30 h AGAFATS DE LA MÀ ENS ANEM FENT GRANS Biblioteca Vapor Badia

20


El concurs Ês a punt de complir 5 anys i volem celebrar-ho amb tots els devorallibres. Acosta’t a la teva biblioteca i participa en totes les accions que estem preparant per engegar la cinquena edició del concurs.

Esteu a punt? 21


ADRECES BIBLIOTECA DE CAN PUIGGENER Pl. del Primer de Maig, 1 Tel. 93 716 51 50 BIBLIOTECA DE LA SERRA Pl. de Cristóbal Ramos, 1 Tel. 93 726 34 68 BIBLIOTECA DE PONENT Pl. d’Ovidi Montllor, 5 Tel. 93 717 39 74 BIBLIOTECA DEL NORD Rda. de Navacerrada, 60 Tel. 93 724 64 01 BIBLIOTECA DEL SUD Pg. dels Almogàvers, 49 Tel. 93 720 51 74 BIBLIOTECA DELS SAFAREIGS C. del Papa Pius XI, 165 Tel. 93 717 53 43 BIBLIOTECA VAPOR BADIA C. de les Tres Creus, 127-129 Tel. 93 745 17 03

www.sabadell.cat/ biblioteques

22


Seguiu-nos tambĂŠ a:

Bimsgener2017  

BIMS. Activitats infantils i familiars gener-març 2017

Bimsgener2017  

BIMS. Activitats infantils i familiars gener-març 2017

Advertisement