Page 1

PORTFOLIO Saara Suvela 2013

SISUSTUSSUUNNITTELU


Sisustussuunnitelma Pohjois-Kymen sairaalan päivystyspoliklinikalle

2012 Muotoilun koulutusohjelman opinnäytetyö | sisustus- ja kalustesuunnittelu | Kymenlaakson AMK Opinnäytetyössä tein tutkimusta parantavasta tilasta. Lähdeaineiston ja kohdevierailujen pohjalta kartoitin elementtejä, jotka tekevät tilasta viihtyisän ja helposti omaksuttavan. Suunnitelmassani pyrin selkeyttämään kyseistä tilaa luomalla opastejärjestelmän, joka muodostuu ovien värikoodeista sekä opasteista. Tavoitteenani oli tehdä tilasta selkeä, moderni ja viihtyisä.

TILAN HAHMOTTAMINEN

TILASSA LIIKKUMINEN

TILAN MIELENKIINTO

Luonnoksia tilan virikkeistä ja opasteista

SISUSTUSSUUNNITTELU


Vaaleat seinäpinnat ja lämpimän sävyinen lattia tekevät tilalle selkeän ja helposti hahmotettavan pohjan.

Mosaiikkimaiset, erivärisistä neliöistä koostuvat luontokuvat tuovat tilaan mielenkiintoista katselupintaa ja ohjaavat ajatukset hetkeksi muualle auttaen rentoutumaan.

Värikoodatut ovet ja opaskartta auttavat oikean huoneen löytämisessä.

Saranakiinnitteiset sermit seinillä pilkkovat pitkää käytävätilaa visuaalisesti ja tuovat suojaa katseilta. Tarvittaessa sermin voi kääntää seinää vasten, jotta käytävä on vapaa koko leveydeltä. SISUSTUSSUUNNITTELU


Konseptisuunnitelma: monitoimitila yritysten käyttöön

2012 Kurssitehtävä | Sisustussuunnitteluprojekti ja suunnitteluprojektin dokumentointi | Kymenlaakson AMK Tehtävänä oli suunnitella uusi käyttötarkoitus ja tilaohjelma entiselle teollisuusruokalalle, joka sijaitsee Vaasassa ABB:n teollisuusalueella. Ideoin monitoimitilan, jonka yläkerran ruokasalin omine keittiöineen jakaa kaksi lounasruokaa tarjoavaa ravintolaa. Ennen laajasta aulatilasta koostuneen alakerran jaoin auditorion ja saunatilojen kesken. Auditorio, saunatilat sekä yläkerran kokoushuonet ovat yritysten vuokrattavissa erilaisiin virkistäytymistapahtumiin sekä kokouksiin. Päiväsaikaan rakennus tarjoaa lounasruokailun lisäksi alueen työntekijöille vaihtoehtoisen tilan työskentelyyn.

Photoshopilla toteutetut visualisoinnit yläkerran ruokasalista.

SISUSTUSSUUNNITTELU


ALAKERTA

Kollaasi kuvaa konseptin tarjoamia palveluita ja aktiviteetteja.

YLĂ„KERTA SISUSTUSSUUNNITTELU


Norman Ackroyd Gallery

2011 Kurssityö | Comprehensive Design Project | Leeds Metropolitan University, vaihto-opiskelu Kurssin lähtökohtana oli vanha, tyhjillään oleva historiallinen hevostalli, jolle tuli suunnitella uusi käyttötarkoitus. Työstössäni siitä muokkautui galleriatila englantilaiselle taitelijalle Norman Ackroydille.

Pienoismalli suunnitelmasta

SISUSTUSSUUNNITTELU


SISUSTUSSUUNNITTELU


Ravintolan sisustuskonsepti

2008 (Tietokonemallinnuskuvat 2012) Kurssitehtävä | Julkisten tilojen suunnittelu | Kymenlaakson AMK Tavoitteena oli luoda yhtenäinen sisustus ruokasalille ravintolaan, jossa tarjoillaan sekä aasialais- että meksikolaisvaikutteista ruokaa.

Käsin väritetyt visualisoinnit tilasta

SISUSTUSSUUNNITTELU


Valkoiset vaakapaneelit ja pelkistetyt kalusteet kuvastavat konseptin aasialaista tunnelmaa, kun taas kirkkaat v채rit ja sein채n laattasommitelma muistuttavat meksikolaisesta maailmasta.

SISUSTUSSUUNNITTELU


Oma logo ja liikemerkki

2012 Kurssityö | Graafinen suunnittelu | Kymenlaakson AMK Kurssilla suunniteltiin logo kuvitteelliselle omalle yritykselle. Loin logon kuitenkin siltä pohjalta, että se on hyödynnettävissä monipuolisesti omassa käytössäni. Logon pohjalta suunnittelin muun muassa käyntikortin, mainosrekvisiittaa ja hahmotelman messuosastosta, joka hyödyntää logoa.

Logo ja liikemerkki

Messuosaston visualisointi

MUOTOILU


Taitettava esite K채yntikortti

6.

5.

1. Paperikassi

2.

3.

4. MUOTOILU


Aurinkokello

2010 Kurssityö | Mallinnusmenetelmät | Kymenlaakson AMK Kurssin puitteissa ideoitiin kellojen ja kellokoneistojen maahantuojayritykselle liikelahjoja, joiden materiaalina on läpivärjätty koivuviilu.

MUOTOILU


Riipus

2009 Kurssityö | Erikoismateriaalit | Kymenlaakson AMK Kurssin jalometalli-osuudella valmistin riipuksen. Materiaali on hopea ja se on kokonaan käsin työstetty.

MUOTOILU


Kulho

2008 Kurssityö | Puupaja | Kymenlaakson AMK Kurssin tavoitteena oli tutustua puuntyöstömenetelmiin ja valmistaa käsin veistämällä tuote. Koristekulhon materiaali on leppä.

MUOTOILU


Veistos

2010 Kurssityö | Kolmiulotteinen sommittelu | Kymenlaakson AMK Tehtävänantona oli suunnitella ihmisen muodoista lähtevä veistos valitsemaansa paikkaan. Valitsin paikakseni Huovilan luonnonpuiston Kärkölässä. Pienoismallin materiaali on betoni.

HARRASTEET


Lasinaluset ”Lehti”

2010 Huovasta leikatut lasinaluset

MUOTOILU


Lasinaluset ”Marja”

2010 Huovasta leikatut lasinaluset

MUOTOILU


Vartalotutkielmat

2009 Kurssityö | Elävän mallin piirustus | Kymenlaakson AMK Hiilellä piirretyt tutkielmat torsosta ja elävän mallin vartalosta.

HARRASTEET


HARRASTEET


Maalaus ”Ranta”

2011 Akvarellityö, koko noin 270 x 210 mm

HARRASTEET


Maalauksia

2009 Akvrelli- ja tussisekatekniikalla toteutetut maalaukset. Yhden teoksen koko on noin 100 mm x 150 mm.

HARRASTEET


Valokuvia

2012-2013 Digikameralla tallennettuja maisemia erin채isist채 paikoista.

HARRASTEET


HARRASTEET


Saara Suvela 2013

Portfolio Saara Suvela  
Portfolio Saara Suvela  

Interior Design / Design and Arts Portfolio

Advertisement